NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Overwinning

2News.be / Trefwoorden / Overwinning

De logische overwinning van Poetin, de eenzame leider
Gisteren, 09:12 NOS nieuws

"Dit is de grootste overwinning in de achttien jaar dat Poetin aan de macht is", zegt correspondent David Jan Godfroid. Gisteren werd de zittende president van Rusland met ruim 76 procent van de stemmen herkozen. "Ondanks de meldingen van fraude en de uitsluiting van zijn voornaamste uitdager Navalny is het duidelijk dat de overgrote meerderheid van de Russen nog steeds achter hem staat."

De opkomst was volgens de Centrale Kiescommissie 67,5 procent. Dat is iets hoger dan bij de laatste presidentsverkiezingen in 2012, toen ruim 65,2 procent van de kiezers een stem uitbracht.

De overwinningstoespraak van gisteravond laat op een groot plein in Moskou was symbolisch, zegt Godfroid in het NOS Radio 1 Journaal. "Poetin stond niet tussen zijn mensen, maar ervóór. Hij is de leider, maar het leek daardoor ook een eenzame man. Verder was er ook wel iets van opluchting aan zijn gezicht af te lezen. Hij had hoog ingezet en is daarvoor kennelijk beloond. Maar het 'Rusland, Rusland' dat hij samen met het publiek scandeerde, was al vrij snel weer afgelopen."

De ruime overwinning is geen verrassing, zegt Godfroid. "Als Russen het gevoel hebben dat ze worden aangevallen, scharen ze zich achter hun leider. Ze voelen dat het 'grote boze Westen' hen onderuit wil halen met sancties vanwege de annexatie van de Krim, met de beschuldigingen van het neerhalen van de MH17, de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en recent nog de beschuldiging van de aanslag op de Russische oud-dubbelspion Skripal."

Dubbelagent Sergej Skripal werd begin deze maand in Engeland aangevallen met een zenuwgas. "Poetin benadrukte gisteren dat Rusland niets met de aanval te maken heeft", zegt de correspondent. "Hij zei dat Rusland zijn hele voorraad zenuwgas heeft vernietigd." De beschuldigingen noemde hij "absurd en nonsens", maar volgens Godfroid zei Poetin daarbij wel iets opvallends. "Hij zei niet dat Rusland zoiets überhaupt nooit zou doen, maar hij zei dat het land zoiets nooit zou doen 'aan de vooravond van de presidentsverkiezingen en het WK voetbal'. Misschien was het een verspreking, maar het was wel opmerkelijk."

De vele meldingen en opgedoken filmpjes over verkiezingsfraude zullen geen gevolgen hebben. "De Centrale Kiescommissie heeft gezegd dat er gevallen van stembusfraude zijn gemeld, maar volgens de commissie heeft dat geen invloed op de uitslag. Dus we zullen nooit weten op welke schaal er is gefraudeerd."

Ook voorafgaand aan de verkiezingen gebeurde er van alles waar je vraagtekens bij kunt plaatsen, zegt Godfroid. "De belangrijkste oppositieleider Aleksej Navalny was uitgesloten vanwege een veroordeling voor verduistering. Daarnaast deed Poetin niet mee aan de debatten, waar de andere zeven kandidaten elkaar figuurlijk de hersens insloegen. Maar tegelijkertijd kreeg Poetin in de media alle aandacht voor zijn presidentiële taken. Dat heeft hem behoorlijk op voorsprong gezet."

Daarmee zijn deze verkiezingen tekenend voor de Russische samenleving, zegt de correspondent. "Het script wordt geschreven door de macht, door Poetin, en de media verspreiden het. Zo is het nog steeds. Alternatieve geluiden zijn niet of nauwelijks hoorbaar."
Heist knoopt weer aan met de overwinning
Zondag, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Een vrij gemakkelijke zege is het voor Heist geworden in een kil en bar koud Hamme waar de schaars opgekomen toeschouwers zich vooral voor de rust nauwelijks konden verwarmen aan het spektakel. Hamme - Heist werd 0-3.
Punta del Este: Jean-Eric Vergne krijgt pole cadeau
Zaterdag, 20:48 Autosport
Niet Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler), de snelste man bij de Super Pole , vertrekt deze avond van op de pole positie voor de e.Prix van Punta del Este maar Jean-Eric Vergne (Techeetah). De Braziliaan overschreed de limieten van de piste en zijn snelste tijd werd geschrapt. Een zelfde sraf was weggelegd voor Alex Lynn (DS Virgin) en Oliver Turvey (NIO) waardoor de pole naar Vergne ging, die de vijfde tijd neerzette. Di Grassi start alsnog van op de tweede plaats.


Beloften van Club Brugge hebben eerste overwinning beet in prestigieuze Viareggio Cup
Donderdag, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Club Brugge heeft een eerste overwinning beet op de Viareggio Cup, een internationaal beloftentoernooi. Dankzij een doelpunt van Rik De Kuyffer in de 65e minuut won het woensdag met 1-0 van het Nigeriaanse Abuja. Maandag hadden de Bruggelingen in hun openingswedstrijd 2-2 gelijkgespeeld tegen het Italiaanse Sassuolo.
Het Binnenhof viert de overwinning op ING
13 Maart, 17:00 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag, voor de Kamer zijn het mooie dagen. ING bezweek onder politieke druk en het Europese anti-nepnieuwsbureau werd ontwapend. Nu de gluurders nog.Hier zijn uw Dagkoersen, die u heel eenvoudig ook per e-mail kunt ontvangen. OP DE KNIEËN Ralph Hamers Spinnend van tevredenheid viert het Binnenhof de capitulatie van ING. Minder dan een week van ophef, verontwaardiging


Podcast #DeDag: 'Dit is een diplomatieke overwinning voor Noord-Korea'
9 Maart, 14:00 NOS nieuws

"Ik kon mijn oren niet geloven", vertelt Remco Breuker, hoogleraar Korea Studies. Ook hij stond vandaag op met het nieuws dat Trump wil praten met Noord-Korea. Als dat doorgaat, zou het de eerste ontmoeting zijn tussen een zittende Amerikaanse president en een leider van Noord-Korea. Breuker besprak de ontwikkeling in de NPO-Podcast De Dag met presentator Jurgen van den Berg.

Volgens Breuker is dit een diplomatieke overwinning voor Noord-Korea: "Kim Jong-un en zijn vader hebben altijd geprobeerd om één op één te mogen praten met de Amerikaanse president." De ontmoeting zou een grote erkenning zijn voor het land. "Alle Amerikaanse presidenten hebben tot nu toe nee gezegd: er moet eerst worden gekeken naar randvoorwaarden als ontwapening en mensenrechten."

Trump zelf laten onderhandelen zou nu ook niet verstandig zijn, volgens de Korea-kenner. "Hij lijkt niet voorbereid te zijn. Zijn belangrijkste Noord-Korea-kenner is met pensioen gegaan, hij heeft geen ambassadeur daar. Hij is nu dus niet in staat om de altijd extreem goed voorbereide Noord-Koreanen weerwoord te bieden. Dat is extreem zorgelijk."

Verder in De Dag:

Bibian Mentel mag met de Nederlandse vlag lopen tijdens de opening van de Paralympische Winterspelen, in het Zuid-Koreaanse Pyeonchang. Negen sporters doen er mee namens Nederland, dat waren er nog nooit zoveel. Waar moet je eigenlijk aan voldoen om mee te doen aan de Paralympics? Arno Mul is bondscoach van het atletiekteam en vertelt over het classificatiesysteem. Rapper Damso maakte veel los in België met een rap die vrouwonvriendelijk wordt gevonden. In het lied heeft hij het over 'sletten neuken' en 'ejaculeren over borsten.' Dit alles in een lied dat bedoeld was als verbroederend WK-lied. De voetbalbond heeft de samenwerking nu opgezegd. Correspondent Sander van Hoorn vertelt over de kwestie.
Nieuwe abortuswet Mississippi overwinning voor de een, nachtmerrie voor de ander
8 Maart, 23:24 NOS nieuws

Conservatief Amerika wrijft zich in de handen, nu in de staat Mississippi een ongekend strikte abortuswet is aangenomen. De wet, die een abortus na vijftien weken zwangerschap strafbaar stelt, wordt door voor- en tegenstanders gezien als een voorbode voor inperking van abortus in heel Amerika. Maar wat voor de Republikeinen en conservatieve kerkgenootschappen een 'overwinning is op het leven', is een nachtmerrie voor voorvechters van abortus.

Nu zegt de Amerikaanse wet dat abortus is toegestaan totdat een kind levensvatbaar is buiten de baarmoeder. In Nederland geldt een vergelijkbaar criterium en is abortus toegestaan tot 24 weken. In Amerika verschilt de interpretatie van die grens per staat. Mississippi hanteerde een grens van twintig weken, net als veel andere conservatieve staten.

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft in verschillende zaken gezegd niet te willen morrelen aan die levensvatbaarheidsgrens. Het inkorten van de abortustermijn met vijf weken is in feite een uitnodiging aan de negen hoogste rechters om zich uit te spreken over waar die grens zou moeten liggen.

De eigenaar van de enige abortuskliniek in Mississippi heeft namelijk al aangekondigd de nieuwe wet te willen aanvechten. Vrouwen kunnen daar nu terecht tot zestien weken zwangerschap, en eigenaar Diane Derzis wil hen niet de staatsgrens over sturen.

'Kwetsbare positie'

Hoewel Derzis zich genoodzaakt voelt op te komen "voor het grondwettelijke recht op abortus", vreest zij de uitkomst ook. Anti-abortusbewegingen proberen zich "op allerlei manieren een weg door het juridische systeem te banen", zegt zij tegen de Clarion Ledger, een van de grootste kranten van Mississippi. "We verkeren in een kwetsbare positie."

Derzis doelt op de Amerikaanse tijdsgeest. Met Donald Trump als president krijgt de zogenoemde pro-lifebeweging meer voet aan de grond. Trump heeft zorgverzekeraars al vrijgesteld van vergoeding voor abortusmedicijnen, als dat indruist tegen hun religieuze overtuiging. Ook heeft hij beloofd een wet te tekenen die abortussen na twintig weken verbiedt. Deze wet is niet door de Senaat gekomen.

Over de kansen bij het Hooggerechtshof zijn de meningen verdeeld. Het Hooggerechtshof heeft een geschiedenis van uitspraken voor abortus. En hoewel vijf van de negen rechters Republikeins zijn, is een van hen voor abortus. Maar omdat het enige tijd kan duren voordat de zaak dient, lijken wetgevers in Mississippi te hopen dat tegen die tijd in ieder geval een van hen is opgestapt.

Intussen noemt de Republikeinse vice-gouverneur van Mississippi zijn staat "de veiligste plek in Amerika voor een ongeboren kind". Senator Joey Fillingane voegt daaraan toe dat de wet de gezondheid en het welzijn van aanstaande moeders beschermt. Tegenstanders betwijfelen dit: voor slachtoffers van verkrachting of incest wordt namelijk geen uitzondering gemaakt.
Euromillions Basket League - Brussels geeft overwinning tegen Charleroi uit handen
4 Maart, 19:42 Skynet
Charleroi heeft zondag de twintigste speeldag van de Euromillions Basketbal League afgesloten met een overwinning op het parket van Brussels. Spirou stond twee minuten voor het einde tien punten in het krijt, maar won uiteindelijk met 67-68.


Mexico: Daniel Abt pakt eerste overwinning voor Audi ? Vergne blijft leider
4 Maart, 10:00 Autosport
Daniel Abt pakte zijn eerste officiële overwinning in de Formule E tijdens de vijfde manche te Mexico City. De Duitser, die zijn eerste overwinning verloor in Hong Kong na een inbreuk op het technisch reglement, nam de leiding over tijdens de pitstops en gaf deze niet meer af. Hiermee maakt ook het fel geteisterde Audi Sport ABT Schaeffler komaf met de technische problemen van de laatste wedstrijden. Oliver Turvey (NIO Formula E Team) en Sébastien Buemi (Renault e.dams) vervolledigen het podium. Grootste pechvogel van de dag was Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) die vertrokken van op de pole moest opgeven.


Kjeld Nuis pakt tweede olympische titel met overwinning op 1.000 meter
23 Februari, 13:06 Volkskrant
Kjeld Nuis is de grote man van het olympische schaatstoernooi geworden. De 28-jarige Nederlander veroverde vrijdag voor de tweede maal goud. Hij sloeg met klein verschil toe op de 1.000 meter. Eerder was Nuis de winnaar van de 1.500 meter. De kilometer op het ijs van Gangneung werd het duel (op tijd) met de Noor Havard Lorentzen die eerder deze week de 500 meter op zijn naam schreef. Lorentzen was


Federer na moeizame zege in Rotterdam op weg naar nummer 1-positie en record
15 Februari, 22:48 Volkskrant
Roger Federer heeft bij het ABN Amro World Tennis Tournament nog één overwinning nodig om op 36-jarige leeftijd de oudste nummer 1 van de wereld te worden. Na een moeizame zege in twee sets (7-6, 7-5) op Philipp Kohlschreiber moet Federer vanavond zijn partij in de kwartfinale winnen voor een bijzonder record. Federer - Kohlschreiber staat na donderdag 13-0, maar de 34-jarige Duitser zal zijn dert


Antwerp krijgt pak slaag in Kortrijk en is lang niet meer zeker van play-off 1

Antwerp heeft nagelaten om KV Kortrijk een tik te geven in de strijd om een plek in Play-off 1. Op het veld van de West-Vlamingen ging The Great Old met 4-0 onderuit waardoor ze de troepen van De Boeck ziet naderen tot één punt. Ouali en Chevalier met een hattrick zorgden met hun doelpunten dat ze in het Guldensporenstadion nog altijd mogen dromen van een plek bij de eerste zes.
Getergde Ziyech tovert Ajax naar 2-4 overwinning bij Roda JC
8 Februari, 00:00 Volkskrant
In gedrag overtreft hij soms een verongelijkt kind, maar als Hakim Ziyech de tovenaar speelt die in hem schuilt, is het genieten geblazen. Dan straalt hij van puur voetbal, van creativiteit en speelsheid. Dan ontrolt zich een fijn kijkspel, zoals woensdag in Kerkrade, waar Ajax won van Roda JC (2-4). Onbedaarlijk hard schoot Ziyech woensdag de 1-2 in, van een meter of 25, als hoogtepunt van zijn r


VS trekt troepen terug uit Irak na overwinning op IS
5 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Amerikaanse leger is begonnen het aantal militairen in Irak te verminderen. Nu de strijd tegen IS grotendeels is gestreden, zal meer dan de helft van de 8900 militairen in het land worden overgeplaatst.

Getuigen meldden aan het persbureau AP dat de eerste manschappen al zijn teruggetrokken: ze zijn met wapens en materiaal overgevlogen naar Afghanistan. Een regeringswoordvoerder beaamde daarop dat er inderdaad wordt afgeschaald.

De VS raakte in 2014 betrokken bij de strijd tegen IS. Grote delen van Irak werden toen overlopen door IS-strijders: de terreurorganisatie wist een derde van het land in handen te krijgen.

Vorig jaar boekte het Iraakse leger met steun van de internationale coalitie grote successen in de strijd tegen IS. In juli werd na negen maanden vechten Mosul bevrijd, de grootste stad die in handen was van IS. In december verklaarde premier Abadi dat de strijd tegen IS was afgerond.

Nederland

De VS had op het hoogtepunt in 2007 170.000 militairen in het land om de onrust tegen te gaan die was ontstaan na de val van Saddam Hussein. Toen die missie werd afgerond in 2011 waren er nog 40.000 Amerikaanse militairen. Daarna bleven er nog zo'n 4000 militaire adviseurs en trainers, die geen actieve gevechtsrol meer hadden.

In Irak werken sinds eind vorig jaar ook 150 Nederlandse militairen samen met de internationale coalitie onder leiding van de VS. Vanuit Jordanië voeren F-16's aanvallen uit op IS-doelen in Irak en Syrië. Afgelopen maand voerden de vliegtuigen 35 missies uit, waarbij in 11 gevallen wapens werden gebruikt.
Bach wil een snelle uitleg van het vonnis, waarna het IOC beroep kan aantekenen tegen de Russische overwinning
5 Februari, 00:00 Volkskrant
De machtigste man van de internationale sportwereld keek nog zuiniger door de brillenglazen dan gebruikelijk, toen hij zondagmiddag aan de voet van de olympische berg Alpensia een spervuur aan vragen moest beantwoorden over de Russische dopingkwestie. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) van Thomas Bach leed vorige week een gevoelige nederlaag in de rechtszaal en de Duitse preses mocht verkla


EuroMillions Basket League - Leuven knoopt opnieuw aan met de overwinning
4 Februari, 00:54 Skynet
Leuven Bears heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag van de EuroMillions Basket League in eigen huis met 79-66 gewonnen van Bergen, meteen de eerste overwinning van Eddy Casteels als coach van de Bears.


Santiago e.Prix: Jean-Éric Vergne op pole
3 Februari, 18:12 Autosport
Het was Jean-Éric Vergne (Techeetah) die in Santiago tijdens de superpole de snelste tijd liet optekenen in 1:19.161. De Fransman was daarmee sneller dan Sébastien Buemi (Renault e.dams), Lucas di Grassi (Audi Sport Abt), André Lotterer (Techeetah) en Sam Bird (DS Virgin Racing). Di Grassi kreeg voor de race echter al een gridstraf van 10 plaatsen omdat zijn team een onderdeel op de motor moest vervangen en start dus pas vanop de zevende startlijn net voor Jérôme D?Ambrosio (Dragon).


Sanne Cant volgt zichzelf op na beklijvend duel met Amerikaanse veterane

Sanne Cant heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioene veldrijden. De Kempense moest hiervoor wel een beklijvend duel afwerken met de Amerikaanse Kathy Compton. De 39-jarige kraakte pas in de slotronde. Cant bekroont met haar wereldtitel een alweer schitterend seizoen.
Betwistbare strafschopfases in Antwerp-AA Gent: zag Great Old overwinning door de neus geboord?
24 Januari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

De wedstrijd tussen Antwerp en AA Gent eindigde woensdagavond op 1-1. Toch had de wedstrijd er helemaal anders kunnen uitzien. Er waren namelijk een paar discutabele fases die beide ploegen een penalty konden opleveren. Maar scheidsrechter Bram Van Driessche legde de bal geen enkele keer op de stip.
Marrakesh: Felix Rosenqvist pakt tweede overwinning van het seizoen
13 Januari, 19:42 Autosport
Felix Rosenqvist (Mahindra) gaat op hetzelfde elan van Hong Kong verder. De Zweed, die toen de overwinning toebedeeld kreeg omwille van de diskwalificatie van Daniel Abt, hield Sébastien Buemi (Renault e.dams) en Sam Bird (DS Virgin) af. De race zelf was gevuld met intense gevechten, een full course yellow, technische problemen en Team Audi Sport Abt dat een weekend achter de rug heeft om snel te vergeten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be