NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Overwinning

2News.be / Trefwoorden / Overwinning

Marrakesh: Felix Rosenqvist pakt tweede overwinning van het seizoen
Zaterdag, 19:42 Autosport
Felix Rosenqvist (Mahindra) gaat op hetzelfde elan van Hong Kong verder. De Zweed, die toen de overwinning toebedeeld kreeg omwille van de diskwalificatie van Daniel Abt, hield Sébastien Buemi (Renault e.dams) en Sam Bird (DS Virgin) af. De race zelf was gevuld met intense gevechten, een full course yellow, technische problemen en Team Audi Sport Abt dat een weekend achter de rug heeft om snel te vergeten.


Buriram: Pole voor Ugo de Wilde in SEA F4
Donderdag, 18:24 Autosport
Nog maar net 15 jaar is hij, maar Ugo de Wilde zakte deze week af naar Buriram in Thailand waar hij zal deelnemen aan de manche van het South East Asian Formule 4 kampioenschap in het voorprogramma van de 6 Hours aldaar. Dat kampioenschap rijdt in Buriram niet minder dan zes races. De Wilde liet zich direct opmerken door in elke trainingssessie de snelste tijd neer te zetten en hij vertrekt dan vrijdag ook van de pole bij de eerste race.


Tubize 2.0 dendert voort naar 2e overwinning op een rij
7 Januari, 17:12 Skynet
Het gaat goed met AFC Tubize. Met Bracconi aan het roer zijn Les Sang et Or bezig aan een opmerkelijke opmars. Het laatste verlies dateert al van 11 november 2017. Nadien volgden 3 gelijke spelen en 2 overwinningen. 
 3X3H Dubai: Overwinning voor Simpson Motorsport in eerste race
6 Januari, 18:06 Autosport
De Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#6, Mike Simpson / John Corbett / Neale Muston / Jordan Sanders) heeft de eerste race van de Hankook 3X3H DUBAI 2018 gewonnen, nadat het team in de voorlaatste ronde de Graff-Ligier JS P3 (#44, Michal Broniszewski / Giacomo Piccini) inhaalde en daarmee de leiding heroverde.


Van der Poel kan leemte in palmares vullen op DVV Trofee in Baal
31 December 2017, 15:54 Gazet v. Antwerpen

Op nieuwjaarsdag krijgen de crossers de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee voorgeschoteld in Baal. Lars van der Haar won de openingsmanche in Ronse, de overige vijf wedstrijden kwamen op naam van Mathieu van der Poel. Nog nooit won hij bij de elite in Baal en daar wil de Nederlander maandag graag verandering in brengen.
Noord-Korea dreigt VS weer met kernraketten
1 Januari, 04:12 NOS nieuws

Noord-Korea kan het gehele vasteland van de VS bereiken met zijn nucleaire wapens. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.

Op de Noord-Koreaanse televisie zei Kim: "Amerika ligt binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit. We zullen de wapens alleen inzetten als onze veiligheid in het geding is."

Kim benadrukte wel dat het belangrijk is om de spanningen in de regio terug te dringen. Toch kondigde hij aan dat Noord-Korea zich dit jaar verder zal richten op de productie van kernkoppen en ballistische raketten.
Oud-voetballer George Weah president van Liberia
28 December 2017, 19:48 NOS nieuws

Oud-topvoetballer George Weah wordt de nieuwe president van Liberia. De centrale kiescommissie in het Afrikaanse land zegt dat hij na het tellen van ruim 98 procent van de stemmen op 61,5 procent staat. Zijn grootste concurrent, vicepresident Joseph Boakoi, staat op 38,5 procent.

Weah wordt de opvolger van Ellen Johnson Sirleaf, van wie hij in 2005 de verkiezingen verloor. Tegenstanders voerden toen aan dat hij onvoldoende ervaring en opleiding had, omdat hij zijn middelbare school niet eens had afgemaakt. Weah besloot daarop bedrijfskunde en rechten te gaan studeren aan een universiteit in Florida.

Weah is vooral populair onder jonge werkloze Liberianen. De oud-speler van Paris Saint-Germain en AC Milan ziet in migratie een belangrijke stap om het land verder te ontwikkelen. "Ik denk niet dat we mensen moeten tegenhouden", zei hij tijdens de presidentscampagne tegen correspondent Bram Vermeulen.

Sirleaf, een ervaren jurist, werd in 2005 de eerste vrouwelijke president in Afrika. Zij was dit jaar niet herkiesbaar.
Overwinning voor Maori: berg krijgt zelfde rechten als de mens
23 December 2017, 11:24 NOS nieuws

Na jarenlang onderhandelen is het zover: de oorspronkelijke Nieuw-Zeelandse volksstam krijgt medezeggenschap over de toekomst van Mount Taranaki.

De berg is erg belangrijk voor de Maori en heeft een heilige status. "Ze zien de berg als een soort voorouder. Als een familielid waar je op moet letten en respect voor moet hebben", zegt correspondent Robbert Portier. Maar aan dat respect schort het nogal eens. De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar de berg en in mei was er nog ophef toen een Playboy-model zich er naakt liet fotograferen.

Om dat tegen te gaan is er nu een akkoord gesloten tussen de Maori en de overheid van Nieuw-Zeeland. De berg wordt een rechtspersoon en krijgt dezelfde rechten als een mens. Ook komt er een beheerfonds van 18 miljoen euro.

Getraumatiseerd

Toon van Meijl, antropoloog en Maori-specialist aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zegt dat het akkoord erg belangrijk is. "Ik kom al 35 jaar in Nieuw-Zeeland en toen ik daar voor het eerst kwam trof ik een getraumatiseerd volk aan."

Van Meijl vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat de Moari in korte tijd van een groot deel van hun bezittingen zijn beroofd. "Aan het eind van de negentiende eeuw hadden ze nog maar 6 procent van het hele land in bezit. Dat is op een onrechtmatige manier gebeurd. Zo zijn de berg en het gebied eromheen gewoon geconfisqueerd. En 150 jaar later weet iedereen nog, zelfs de kinderen, dat de blanke mensen het land hadden afgenomen."

Vervuiling

Eerder kreeg een rivier in Nieuw-Zeeland ook al de status van rechtspersoon. Dit betekende in de praktijk dat er harder kon worden opgetreden tegen vervuiling.

Hoewel de Maori medezeggenschap krijgen, is het niet waarschijnlijk dat er een groot hek omheen wordt gezet om toeristen te weren, denkt Van Meijl. "Juist daarom is er besloten om de berg zelf een wettelijk persoon te maken. Zodat niet de regering of Maori-mensen kunnen zeggen dat ze eigenaren zijn. Ik ben ervan overtuigd dat een van de voorwaarden is dat hij openblijft voor publiek."
Jupiler Pro League - RSC Anderlecht boekt zuinige overwinning tegen rode lantaarn Eupen
22 December 2017, 23:36 Skynet
ERSC Anderlecht heeft vrijdag zijn eerste wedstrijd sinds bekend is dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar en voorzitter wordt, nipt gewonnen. Tegen rode lantaarn Eupen werd het 1-0. De achttienjarige debutant Francis Amuzu werd de man van de match.


Linksnationalistische ERC erkent overwinning Puigdemont en wacht op zijn terugkeer
22 December 2017, 21:12 Skynet
De nummer twee van de Catalaans linksnationalistische partij ERC, Marta Rovira, wil onderhandelen met de formatie van de voormalige minister-president van de regio Carles Puigdemont, meldt de Spaanse krant El País vandaag. De tweede separatistische partij na de formatie van Puigdemont wacht op de terugkeer van die laatste om de regering te vormen.


Exitpoll: Catalaanse onafhankelijkheidspartijen stevenen af op nipte overwinning
21 December 2017, 22:00 Volkskrant
De onafhankelijkheidspartijen lijken opnieuw af te stevenen op een meerderheid in het Catalaanse parlement. Dat laat een exitpoll zien die donderdag werd gehouden door de krant La Vanguardia. Met één partijleider in de gevangenis en de ander in ballingschap lijken de voorstanders van afscheiding erin te zijn geslaagd de verkiezingen te winnen. Een nipte overwinning, dat wel: de exitpoll voorspelt


VN verwerpt Amerikaanse erkenning Jeruzalem: ?Overwinning voor Palestina?
21 December 2017, 19:36 Gazet v. Antwerpen

In de spoedzitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) heeft een grote meerderheid van de landen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël verworpen.
Wat kunnen we verwachten bij de verkiezingen in Catalonië?
21 December 2017, 07:00 NOS nieuws

Catalanen kiezen vandaag bij vervroegde verkiezingen een nieuw parlement. De stemming is nodig omdat de Spaanse regering na het verboden referendum van oktober het deelstaatbestuur aan de kant zette en het parlement ontbond. De laatste keer dat er in Catalonië gestemd werd, was in 2015.

Er wordt een hoge opkomst verwacht. Volgens peilingen zijn vier op de vijf Catalanen van plan te gaan stemmen. Dat zal, denken analisten, vooral de pro-Spaanse partijen helpen. In totaal zijn er ruim 5,5 miljoen stemgerechtigden, 140.000 jongeren mogen voor de eerste keer stemmen. Om 09.00 uur gaan de stembussen open.

In totaal zijn er 135 zetels te verdelen. De absolute meerderheid ligt dus bij 68 zetels en de partijen die voor afscheiding van Spanje zijn, zullen volgens de polls net niet aan die grens komen. Dat is een tegenslag voor de naar Brussel uitgeweken regiopresident Carles Puigdemont die daar tevergeefs hoopte op wind in de rug van andere Europese landen.

Maar ook de pro-Spaanse partijen halen de beoogde meerderheid van 68 zetels niet, waardoor beide kampen lastige coalities moeten sluiten. Opmerkelijk in alle metingen is dat de meer radicale partijen volgens de polls flink winnen.

Ezquerra Republicana de Catalunya (ERC, republikeins links), dat verder wil op de ramkoers met de regering in Madrid, scoort goed. Ook hun nog altijd gevangen voorman van de partij Oriol Junqueras is populair. Hij was tot aan het uitroepen van de republiek de tweede man in de regering van Carles Puigdemont.

Verrassende opmars

Maar ook in het pro-Spaanse kamp is intussen de liberale partij Ciudadanos (letterlijk: Burgers) bezig met een verrassende opmars. Die partij wil de onafhankelijkheidsprojecten in de regio zo snel mogen ontmantelen en kost vooral de Partido Popular van premier Mariano Rajoy veel stemmen. Wellicht helpt het de partijen die tegen afscheiding zijn dat de verkiezingen op een doordeweekse dag zijn, geloven analisten.

Wie wil stemmen mag vandaag bij zijn werkgever vier uur vrij vragen. Op wie te stemmen is voor veel Catalanen niet makkelijk, een op de drie Catalanen had vorige week nog geen keus gemaakt. Om 20.00 uur vanavond sluiten de stembureaus en de eerste resultaten worden een paar uur daarna verwacht.
Overwinning voor Trump: Senaat zet licht op groen voor belastingverlaging
20 December 2017, 09:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse Senaat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ingestemd met de belastinghervorming van president Donald Trump. Het Huis van Afgevaardigden moet zich woensdagochtend wel opnieuw buigen over de tekst omdat er aantal aanpassingen zijn vereist.
Oppositie Honduras weigert overwinning van Hernández te aanvaarden
18 December 2017, 06:06 Volkskrant
Na drie weken van onrust en onzekerheid heeft het hoogste kiestribunaal in Honduras (TSE) zittend president Juan Orlando Hernández uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezing van eind november. Maar de oppositie blijft bij haar weigering de overwinning van Hernández te aanvaarden. De oppositie en internationale waarnemers in het land hadden aangedrongen op een hertelling vanwege vermoedens


Feyenoord tankt vertrouwen bij buurman Sparta en boekt eclatante overwinning: 0-7
17 December 2017, 15:06 Volkskrant
Vier keer op rij verloor Feyenoord bij stadgenoot Sparta, voor elk van die nederlagen maakte de ploeg vanmiddag al voor rust een doelpunt. Vilhena (tweemaal), Vente en St. Juste vestigden zich binnen 27 minuten op het scorebord, na rust maakten Tapia, Berghuis en Basacikoglu er nog drie bij. Sparta deed niets terug, lag als een hond op de rug bedelend om clementie van de kampioen, maar kreeg dat n


Luuk de Jong helpt PSV met twee vroege doelpunten aan overwinning op ADO Den Haag
17 December 2017, 00:00 Volkskrant
Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft PSV weer drie punten gepakt. De koploper van de eredivisie rekende in eigen huis eenvoudig af met ADO Den Haag: 3-0. Binnen tien minuten leidde de ploeg van Cocu al riant door twee treffers van Luuk de Jong. PSV had wat recht te zetten na de nederlaag tegen Ajax (3-0) en het midweekse gelijkspel bij FC Groningen (3-3). De kritiek richtte zich vooral op


Brussels knoopt opnieuw aan met overwinning, Oostende blijft foutloos in Euromillions League
17 December 2017, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Brussels heeft zaterdag tegen Willebroek zijn tweede zege van het seizoen mogen vieren (89-83). Verder bleef ook Oostende winnen, bij Leuven met 77-89.
Sportgala 2017 - Peter Genyn is de Paralympisch Atleet van het Jaar
16 December 2017, 22:00 Skynet Sport
Peter Genyn heeft zaterdagavond in Brussel de prijs voor Paralympisch Atleet van het Jaar mogen ontvangen van Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten. Genyn (421 punten) haalde het met een miniem verschil van 29 punten voor Laurens Devos (392). Joachim Gérard werd derde (270).


Populistische revolutie in VS komt tot stilstand: Democratische overwinning in Alabama
13 December 2017, 07:48 Volkskrant
De speciale senaatsverkiezing in de Amerikaanse staat Alabama is verrassend gewonnen door de Democraat Doug Jones. De verliezers zijn de Republikeinse kandidaat Roy Moore, president Donald Trump en zijn grote strateeg achter de schermen, Steve Bannon. Daarmee is de populistische revolutie in Amerika, door Breitbart-leider Bannon aangevoeld en vorig jaar door Trump uitgevoerd, voor dit moment tot s

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be