NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Overweegt

2News.be / Trefwoorden / Overweegt

Gemeente Utrecht overweegt het tijdelijk uitschakelen van laadpalen
16 Maart, 00:00 Tweakers
De gemeente Utrecht overweegt om de laadpalen voor elektrische auto's gedurende bepaalde dagdelen helemaal uit te schakelen. De maatregel zou volgens GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk moeten zorgen voor meer ruimte op het volle stroomnet.


Midjourney overweegt tijdelijke stop op genereren van politieke afbeeldingen
10 Februari, 00:01 Tweakers
David Holz, de ceo van Midjourney, overweegt om het genereren van 'politieke afbeeldingen' tijdelijk te stoppen. Het gaat daarbij vooral om afbeeldingen met oud-president Donald Trump en de huidige president van de VS, Joe Biden.


NU+ | Nijmegen overweegt nieuwe gascentrale, ook al moeten we van het gas af
16 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Het klinkt onlogisch: midden in de energietransitie een nieuwe energiecentrale op aardgas bouwen. Toch krijgt Nijmegen mogelijk zo'n gascentrale, die later zal overstappen op groene waterstof. "Een belachelijk plan", vinden klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die er zaterdag tegen demonstreren.


'Netflix overweegt om reclame te tonen in games'
7 Januari, 00:01 Tweakers
Netflix overweegt om advertenties te tonen in de games die het aanbiedt, schrijft The Wall Street Journal op basis van interne bronnen bij de streamingdienst. Netflix zelf heeft de plannen nog niet bevestigd.


FC Groningen-spits Van Veen overweegt aangifte tegen provocerende NAC-fan
11 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Sport
FC Groningen-spits Kevin van Veen overweegt aangifte te doen na een provocerende actie van een NAC-supporter. Volgens de spits maakte de toeschouwer een gebaar van een wiegende baby gevolgd door een knakbeweging.


Reuters: OpenAI overweegt eigen AI-chips te maken
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
OpenAI onderzoekt volgens Reuters de mogelijkheden om zelf AI-chips te maken. Nu gebruikt het bedrijf hier vooral Nvidia-AI-gpu's voor, maar OpenAI is bang voor tekorten en oplopende kosten. Het bedrijf zou een overname overwegen voor de eigen AI-chips.


Klassieker definitief woensdag uitgespeeld, Ajax ziet af van juridische stappen
27 September 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Ajax ziet af van juridische stappen tegen de KNVB. De club overwoog een stap naar de rechter vanwege het besluit om Ajax-FC Volendam te verplaatsen zodat het restant van de gestaakte Klassieker woensdagmiddag uitgespeeld kan worden.


Ryanair overweegt overstap naar Brusselse beurs
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair overweegt om zijn beursnotering van Dublin naar Brussel te verhuizen. Dat heeft CEO Michael O'Leary aan de Britse krant The Times gezegd.


Musk overweegt X volledig achter betaalmuur te zetten in strijd tegen bots
20 September 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Als het aan Elon Musk ligt, gaat iedere gebruiker van X binnenkort een klein geldbedrag betalen. Dat is volgens de miljardair nodig om spamaccounts van het socialemediaplatform te weren.


'Meta overweegt advertentievrije abo's voor Instagram en Facebook in Europa'
3 September 2023, 00:01 Tweakers
Meta overweegt betaalde versies van Facebook en Instagram uit te brengen, waarmee gebruikers geen advertenties te zien krijgen. Dat melden ingewijden aan The New York Times. De vermeende abonnementen komen alleen beschikbaar in Europa.


Rechter wijst FTC-verzoek om Microsoft-Activision-deal tijdelijk te pauzeren af
17 Juli 2023, 00:01 Tweakers
Het Amerikaanse hof heeft het verzoek van de FTC afgewezen om de overname van Activision-Blizzard door Microsoft te pauzeren zolang de beroepszaak van de toezichthouder nog bezig is. Dat betekent dat Microsoft nu vrij is om de deal af te ronden.


Kabinet overweegt duurdere brandstof en hogere aanschafbelasting benzineauto's
19 April 2023, 00:05 NOS nieuws

Het rijden in een benzine- of dieselauto wordt vanaf volgend jaar mogelijk flink duurder voor particulieren. Minister Jetten voor Klimaat en Energie heeft het kabinet twee lastenverhogingen voorgelegd om de klimaatdoelen te halen. Dat bevestigen bronnen uit coalitiekringen aan de NOS. Sommige partijen in het kabinet vinden de plannen echter te ver gaan en willen dat ze worden afgezwakt.

Jetten wil verplichten om duurdere biobrandstof met gewone brandstoffen te mengen waardoor benzine en diesel zo'n 5 tot 10 cent per liter duurder worden. Dat moet leiden tot minder gereden kilometers. Deze maatregel kan al vanaf 2024 ingevoerd worden.

Verder wordt een verhoging van de aanschafbelasting op nieuwe benzine- en dieselauto's (bpm) vanaf 2025 besproken. Het gaat waarschijnlijk om een verdubbeling van de bpm per auto. Dit moet de schatkist miljarden euro's opleveren. Daar staat een lastenverlichting tegenover voor kopers van tweedehands elektrische auto's. Zakelijke leaseauto's moeten vanaf 2025 allemaal elektrisch zijn.

Gat op de begroting

Het doel is uiteindelijk dat er helemaal geen 'fossiele kilometers' meer worden gereden. Daarmee komt het halen van de klimaatdoelen dichterbij.

Maar het levert tegelijkertijd een financieel probleem op: de vergroening van het wagenpark kost het kabinet geld vanwege het geven van aankoopsubsidies. Daarnaast loopt de schatkist brandstofaccijnzen mis.

Vanaf 2030 moet het verlies aan inkomsten gecompenseerd worden door het nieuw in te voeren rekeningrijden voor alle auto's. Tot die tijd moet het kabinet alternatieve inkomsten zoeken, zoals dus de verhoging van de bpm.

Politiek gevoelig

De voorstellen liggen politiek gevoelig, zeker voor een partij als de VVD, die doorgaans opkomt voor de belangen van automobilisten. Jetten heeft vandaag van sommige partijen in het kabinet gehoord dat de autobezitter door deze plannen te hard geraakt wordt. Die partijen vinden dat de plannen moeten worden afgezwakt.

Daar zal de komende dagen discussie over gevoerd worden binnen het kabinet. Het is de vraag hoe hoog de partijen die discussie willen laten oplopen, maar duidelijk is dat de benzinerijder niet aan maatregelen ontkomt.




Jumbo bevestigt dat het overweegt om met sportsponsoring te stoppen: ?Maar we maken ons geen zorgen?
30 Maart 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse supermarktketen Jumbo overweegt om met sportsponsoring te stoppen. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor het gelijknamige wielerteam, de werkgever van onder meer Wout van Aert, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck. De sponsordeal loopt in elk geval nog tot eind volgend jaar. Algemeen directeur Richard Plugge maakt zich vooralsnog geen zorgen over het voortbestaan van het team.




TikTok overweegt zich los te rukken van Chinees moederbedrijf
16 Maart 2023, 00:03 NU.NL - Economie
TikTok overweegt zich af te splitsen van zijn Chinese moederbedrijf ByteDance om zorgen bij westerse landen weg te nemen, meldt persbureau Bloomberg. Die zijn bang dat de Chinese overheid het sociale netwerk misbruikt om ons te bespioneren.


Buckingham Palace overweegt om ?koningin-gemalin? Camilla na kroning gewoon ?koningin? te noemen
27 Februari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Buckingham Palace overweegt om Camilla binnenkort officieel te betitelen als koningin, in plaats van haar huidige titel koningin-gemalin. Dat melden diverse Britse media, waaronder de krant The Telegraph. Volgens de publicatie zou dat kunnen gebeuren na de kroning van Charles begin mei.




VS: 'China overweegt wapens en munitie te leveren aan Rusland'
20 Februari 2023, 00:31 De Tijd
13:54 De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken waarschuwt zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi dat Rusland militair ondersteunen ernstige gevolgen zou hebben voor de relatie tussen de Veren...


OK overweegt onderzoek naar Centric, Sanderink blijft voorlopig weg
20 Januari 2023, 00:09 Techzine
De Ondernemingskamer (OK) bepaalt volgende week of er nader onderzoek komt naar het bestuur van Centric. Als gevolg kunnen de maatregelen tegen oprichter Gerard Sanderink worden verlengd. Centric is een van de grootste IT-dienstverleners van Nederland. In de afgelopen jaren beheerde het bedrijf de IT-omgevingen van meerdere overheidsinstellingen. Vandaar heeft het Openbaar Ministerie belang bij […]


VK overweegt plan voor digitaal pond
14 Januari 2023, 00:03 Emerce
De Britse regering overweegt de invoering van een nationale cryptomunt, een digitale pond. De regering is naar eigen zeggen een heel eind op weg om stablecoins te introduceren, waarvan de waarde is gekoppeld aan traditionele valuta of activa zoals goud.


?OpenAI overweegt aandelenverkoop voor waardering van 28 miljard euro?
8 Januari 2023, 00:50 Techzine
De Wall Street Journal laat weten dat OpenAI gesprekken voert over een investering dat het bedrijf zou waarderen op 29 miljard dollar (ongeveer 28 miljard euro). De krant vernam het nieuws van ingewijden. Elon Musk en Sam Altman richtten OpenAI in 2015 op als onderzoeksstichting. Later veranderde de organisatie in een winstgedreven bedrijf. De switch […]


Voetbalclub Sint-Lenaarts overweegt spelers deel loon te laten inleveren wegens hoge kosten: ?Vermijden dat we over de kop gaan?
8 Januari 2023, 00:09 Gazet v. Antwerpen

Sint-Lenaarts overweegt om spelers een deel van hun loon te laten inleveren. De redenen dat de voetbalclub deze stap wil nemen, zijn de hoge energiekosten en inflatie. Dat leidt tot grote tekorten in de clubkas. Al hoopt de club dat het niet zover moet komen.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn