NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Overtveldt

2News.be / Trefwoorden / Overtveldt

Van Overtveldt laat kostprijs migratie berekenen
17 Mei 2018, 23:12 De Tijd
01:03 Om het politieke debat over migratie te objectiveren, vraagt minister van Financiën Johan Van Overtveldt aan de Nationale Bank het economische effect van migratie te berekenen.


Van Overtveldt laat blockchain voor vastgoed, btw en douane onderzoeken
11 Mei 2018, 04:12 Skynet
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) laat bestuderen of de FOD Financiën blockchaintechnologie in haar werking kan gaan inzetten. Het werk van de douane, de btw-controle, maar ook de registratie van vastgoed zou zo fors anders kunnen. De studie moet ook leiden tot een "confidentiële analyse" over de impact op onder meer de FOD zelf, maar ook cijferberoepen, banken en het notariaat. Het kabinet ontkent alvast niet dat blockchain een aanzienlijke impact op het personeelsbestand kan hebben.


'Belgische investeerders willen HEMA kopen, deal bijna rond'
9 Mei 2018, 09:54 NOS nieuws

Na een zoektocht van meer dan een half jaar lijkt er een nieuwe koper te zijn gevonden voor winkelconcern HEMA. Volgens De Telegraaf en het FD wil de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity het bedrijf kopen en zijn de onderhandelingen bijna afgerond.

HEMA is nu in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Die kocht het bedrijf in 2007 voor 1,3 miljard euro. Het is gebruikelijk dat een investeringsmaatschappij een dergelijke investering na een paar jaar weer van de hand doet, maar de Britten zitten nu al ruim 10 jaar in HEMA. Twee eerdere verkooppogingen, in 2011 en 2014, mislukten.

De zoektocht naar een koper wilde niet echt vlotten. HEMA leidde de afgelopen jaren vooral verlies. In elf jaar tijd was er twee keer winst.

Lange termijn

Volgens het FD willen de Belgen circa 1 miljard euro betalen om HEMA, inclusief de schulden, over te nemen. Core Equity is een nieuwe investeringsmaatschappij die zegt niet op snelle winst uit te zijn. Bedrijven worden aangekocht voor een periode van tien jaar of langer voor ze weer worden doorverkocht.

HEMA geeft geen commentaar op het nieuws en zei eerder deze zomer met een update te komen over de verkoop.




Van Overtveldt hoopt nog altijd op begrotingsevenwicht

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopt dat de regering alsnog probeert om volgend jaar een begrotingsevenwicht te bereiken. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag (één). Daarvoor is nog een inspanning van 0,7 procent of drie miljard euro nodig. De N-VA wil die vooral vinden in besparingen.




Van Overtveldt: 'Natuurlijk willen we nog besparen'
6 Mei 2018, 10:30 De Tijd
12:10 Deze week bleek dat de federale regering de doelstelling voor een begroting in evenwicht doorschuift naar haar opvolgers. Maar als het aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt ligt, wordt er he...


Bruno Tobback: ?Voor de Vlaamse vrouwen is Johan Van Overtveldt duizend keer erger dan Aron Berger?
1 Mei 2018, 00:18 Gazet v. Antwerpen

Hij heeft het helemaal gehad met de cultuuroorlog in Vlaanderen. Aan de vooravond van 1 mei waarschuwt voormalig sp.a-voorzitter Bruno Tobback voor de moslimfixatie van de N-VA. ?Terwijl De Wever ons met zijn ene hand beschermt tegen virtuele vijanden, zit hij met zijn andere hand in onze zakken.?




Adviseur van Van Overtveldt niet langer gastspreker voor cursussen
3 April 2018, 17:12 Skynet Belgie
Tim Van Sant, de btw-adviseur van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), zal niet langer gastspreker zijn bij Practicali, een bureau dat cursussen verzorgt rond fiscaliteit. Dat is vernomen bij het kabinet van de minister.


?Van Overtveldt en Piet den Boer staan op stadslijst maar wonen niet in Mechelen?
30 Maart 2018, 06:36 Gazet v. Antwerpen

Vlaams Belang-lijsttrekker Frank Creyelman klaagt aan dat twee topkandidaten van de stadslijst Vld-Groen-m+ en NV-A voor de gemeenteraadsverkiezingen nog niet in Mechelen wonen. ?Navraag bij de burgerlijke stand leert ons dat?, zegt hij.




Van Overtveldt verontwaardigd over Europese vingertik voor "agressieve fiscale planning"
7 Maart 2018, 13:48 Skynet Belgie
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt reageert "verbaasd en verontwaardigd" op de analyse die de Europese Commissie maakt rond "agressieve fiscale planning". De Commissie tikt België en zes andere lidstaten op de vingers omdat ze het voor bedrijven makkelijk zouden maken om via agressieve fiscale planing belastingen te ontwijken.


Van Overtveldt maakt Di Rupo's belastingverhoging voor woningen ongedaan
7 Maart 2018, 09:48 De Tijd
10:28 Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) verlaagt de belasting voor bedrijfsleiders die gratis in een woning van hun vennootschap wonen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn