NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Overgangsperiode

2News.be / Trefwoorden / Overgangsperiode

EU waarschuwt voor harde brexit zonder overgangsperiode
9 Februari, 15:00 NOS nieuws

Er kan alsnog een harde brexit komen, zonder overgangsperiode. Daarvoor waarschuwt EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier. Een nieuwe onderhandelingsronde tussen de Britten en de EU is in mineur geŽindigd: de partijen blijven het over veel zaken oneens.

Daarmee is het optimisme dat er in december nog was over de brexit-onderhandelingen alweer voorbij. Toen spraken de Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie nog af dat er een overgangsperiode zou komen, zodat burgers en bedrijven zich beter kunnen voorbereiden op de brexit. Over de voorwaarden van zo'n overgangsperiode moet nog wel gesproken worden.

Volgens Barnier is het moeilijk om het over die voorwaarden eens te worden. Zo willen de Britten niet toezeggen dat EU-burgers die tijdens de overgangsperiode naar Groot-BrittanniŽ verhuizen, dezelfde rechten krijgen als de mensen die dat daarvoor deden. Ook willen de Britten een bezwaarprocedure tegen nieuwe EU-regelgeving waarin ze geen zeggenschap hebben gehad. Tenslotte willen de Britten de mogelijkheid om zich bij nieuwe EU-samenwerking aan te sluiten, als ze dat willen.

Barnier: "Ik ben verrast door deze onenigheden. De Britten moeten de consequenties accepteren van de beslissing om de EU te verlaten." Komt er geen overeenkomst op deze punten, dan komt er ook geen overgangsfase, zegt Barnier.

Barnier stond voor het eerst na een onderhandelingsronde alleen op het podium van de Europese Commissie. Alle vorige persconferenties waren gezamenlijk, met de Britse onderhandelaar David Davis. Het was gelijk een van de meest pessimistische persconferenties die de EU-onderhandelaar tot nu toe hield.

Ook over Ierland had Barnier harde woorden. Als de Britten er inderdaad voor kiezen om uit de interne markt en uit de douane-unie te stappen - en dat lijkt de lijn van de Britse regering - dan zijn grenscontroles tussen Ierland en Noord-Ierland niet te voorkomen. Dat is het nachtmerriescenario voor zowel de Britten als voor de EU.
Overgangsperiode na brexit eindigt op 31 december 2020
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
De Europese lidstaten hebben het mandaat van de Europese Commissie voor de brexitonderhandelingen vernieuwd. Er kan nu worden gewerkt aan een overgangsperiode die het Britse vertrek uit de EU op 30 maart 2019 moet verzachten. Die overgangsperiode moet wel uiterlijk op 31 december 2020 afgelopen zijn.


Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck eist duidelijkheid tijdens overgangsperiode
22 December 2017, 21:12 Skynet
Omdat Marc Coucke eerst nog KV Oostende moet verkopen vooraleer hij zijn voorzittersmandaat bij RSC Anderlecht kan opnemen, is er een transitieperiode gecreŽerd om de overgang af te ronden. Coucke strijkt zo pas op 1 maart in het Astridpark neer, waardoor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck onduidelijke maanden in het verschiet heeft.


Waarom Groot-BrittanniŽ een langere Brexit-overgangsperiode voor de boeg heeft
21 December 2017, 02:12 Volkskrant
Op 30 maart 2019 vertrekt Groot-BrittanniŽ uit de EU. Woensdag stelde Brussel een overgangsperiode tot eind december 2020 voor. Maar Brexit was toch Brexit? Om de klap van de Brexit te verzachten. Of zoals EU-onderhandelaar Michel Barnier het formuleert: voor een ordelijk vertrek van Groot-BrittanniŽ uit de EU. Op 30 maart 2019 verlaat Groot-BrittanniŽ weliswaar de Unie (twee jaar na het exitverzo

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be