NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ouders

2News.be / Trefwoorden / Ouders

"Mama's, hoe overleef je een katerdag?" en andere tips voor ouders die het niet té serieus nemen
Vrijdag, 16:12 Gazet v. Antwerpen
'Van gin tot pap' is een nieuwe Facebookgroep voor 'rockstar-dads' en 'mama's met Beyoncé-allures'. De groep richt zich tot ouders die blijven zoeken naar het evenwicht tussen tijd voor zichzelf en het beste voor de kinderen. "De groep is er vooral voor ouders die zichzelf niet altijd té serieus nemen."


SER: 'Geef nieuwe ouders in eerste half jaar beiden zes weken kraamverlof'
Vrijdag, 13:12 Volkskrant
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering het 'ingewikkelde verlofstelsel' na de geboorte van een kind te herzien. Dat is volgens de raad nodig om de verdeling van betaalde arbeid en zorg tussen mannen en vrouwen in balans te brengen. De SER stelt voor beide ouders in het eerste half jaar na de geboorte van een kind zes weken volledig doorbetaald ouderschapsverlof te gunnen. Dit verl


Jaar jeugddetentie geëist tegen jongen (14) voor moord op ouders
Donderdag, 19:12 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist tegen een 14-jarige jongen twaalf maanden jeugddetentie. De jongen bracht op 26 september 2017 zijn beide ouders met een mes om het leven. Ook wil het OM volgens Omrop Fryslân dat de rechtbank hem jeugd-tbs oplegt.

Omdat de zaak achter gesloten deuren is behandeld, bestaat geen duidelijkheid over het motief van de jongen.

Het drama vond vorig jaar plaats in de boerderij van het gezin, in Katlijk bij Heerenveen. Een buurman vond de slachtoffers: een 63-jarige man en een 62-jarige vrouw. Dezelfde dag werd hun zoon op een andere plek aangehouden, drie dagen later bekende hij de dubbele moord.

Ophef

Het gezin in Katlijk stond niet bekend als probleemgezin en was niet in beeld bij hulpverleningsinstanties. De zaak leidde tot veel ophef in het dorp, waar 600 mensen wonen.
Kinderslaapcoach redt jonge ouders en kindjes van oververmoeidheid: ?Wees consequent en voorspelbaar?
Donderdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Slapeloze nachten omdat je baby of peuter om de haverklap wakker wordt? Om ouders en kind hun nachtrust te gunnen, is Karen Claes (34) begonnen als ?kinderslaapcoach?. ?Ouders doen alles om hun kindje in slaap te krijgen, maar dat heeft soms een averechts effect?, zegt ze. ?Consequent en voorspelbaar zijn: dat zijn twee belangrijke sleutels voor succes.?
Unilever dreigt te stoppen met advertenties op sociale media
12 Februari, 12:00 NOS nieuws

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op grote digitale platforms zoals Facebook en YouTube. Hoofd marketing Keith Weed maakt dat later vandaag bekend tijdens de Interactive Advertising Bureau conferentie in Californië, een jaarlijkse bijeenkomst die in het teken staat van digitale reclame.

In de geplande speech van Weed staat dat Unilever niet wil adverteren op platforms die niet genoeg doen om kinderen te beschermen en haat verspreiden.

Het wasmiddelenbedrijf is een van de grootste adverteerders ter wereld met een marketingbudget van 7,7 miljard euro. Het gebruikt nu haar macht om onder meer YouTube en Facebook te stimuleren om racistische en haatdragende content op te sporen en te weren. Google, eigenaar van YouTube, wilde niet reageren. Facebook was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Niet de enige

YouTube heeft al een jaar af en aan problemen met adverteerders die zich tijdelijk terugtrekken vanwege ongewenste content. Een paar maanden terug besloten een aantal grote adverteerders, zoals snoepmaker Mars en sportmerk Adidas, hun advertenties op het videoplatform tijdelijk te pauzeren. De reclames van deze multinationals stonden naast video's waarin onder meer schaars geklede kinderen te zien waren en waar seksueel getinte reacties onder stonden.

Procter & Gamble, 's werelds grootste adverteerder, sneed vorig jaar flink in haar online marketingbudget. Volgens het bedrijf waren de online advertenties niet effectief genoeg en werd er onder meer geadverteerd op sites die vooral bezocht werden door robots.
Slob: ouders stop met pushen, vmbo is geen bezigheidstherapie
9 Februari, 09:00 NOS nieuws

Minister Slob wil een einde maken aan het slechte imago van het vmbo als "vergaarbak" en een soort "restonderwijs". Ouders moeten dan ook stoppen met hun pogingen om hun kind met een vmbo-niveau naar de havo te krijgen, zegt de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs in een interview met het Algemeen Dagblad.

De minister benadrukt dat er veel vraag is naar leerlingen met een praktische opleiding. "Onze samenleving schreeuwt om jongeren die praktisch gevormd een plekje in de samenleving kunnen innemen", benadrukt Slob. Hij wil ouders daarop aanspreken en duidelijk maken dat het vmbo "echt geen minpuntje is".

Het aantal leerlingen op vmbo's daalt verder, zo werd in januari bekend. Slob signaleert een trend; hoger opgeleide ouders stellen alles in het werk om hun kind ook op een hoog schoolniveau te krijgen. Hij snapt wel dat een advocaat graag wil dat zijn zoon ook rechten gaat studeren. "Maar je moet niet je eigen idealen opleggen op een manier dat het verstikkend gaat werken."

Het vmbo is een zeer goede opleiding, is de nadrukkelijke boodschap van Slob. Twee van zijn kinderen hebben ook op het vmbo gezeten. "Het is geen bezigheidstherapie wat ze daar aan het doen zijn."

In het regeerakkoord staat dat het kabinet voor het vmbo 100 miljoen euro extra uittrekt. Dat geld gaat vooral naar het technisch vmbo.
Leerling aangerand tijdens bosklassen in Durbuy, ouders kwaad dat er niet werd ingegrepen
7 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar zedenfeiten op een minderjarige leerling van de gemeenteschool van Vorst. Die werd aangerand tijdens bosklassen in de buurt van Durbuy. Toch stuurde de school nadien nog een andere klas naar hetzelfde domein. ?Onbegrijpelijk?, zeggen de ouders nu aan RTBF.
Ouders van Kevin opgelucht met vijf jaar cel voor dader, maar: ?We zullen nooit weten wat er met onze zoon is gebeurd?
7 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Tot drie keer toe gaf Carim Khiari (30) zijn ?beste vriend? een vreselijk pak slaag. Voor de dood van Kevin De Knaep (31) uit Turnhout kreeg hij woensdag vijf jaar effectieve celstraf.
Ouders beschuldigen juf van misbruik kleuters
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Op het Antwerpse Kiel is er gisteren de hele dag stevige commotie geweest aan kleuterschool de Blokkendoos. Tal van ouders vermoeden namelijk dat hun kinderen ongepast benaderd zijn door een 23-jarige kleuterjuf. Sommige ouders spreken zelfs van seksueel misbruik.
Ouders krijgen mogelijkheid om speeltijd van kind op PlayStation 4 in te stellen
6 Februari, 19:18 Tweakers
Sony voegt in PlayStation 4-firmwareversie 5.50 de functie Play Time Management toe. Met de functie kunnen ouders een maximale speeltijd instellen op accounts van kinderen. De bèta van de update is uitgebracht.


'Ouders zouden zich rot schrikken' van haatreacties op YouTube
6 Februari, 16:12 NOS nieuws

"Fuck je dikke moeder." "Ik wil je dood hebben." "Kanker op met je kankerbek."

Een greep uit de reacties die jonge youtubers krijgen op hun video's. "Zo grof, zulke scheldwoorden. Je krijgt een knoop in je maag", zegt Patricia Bolwerk van Stop Pesten Nu. "Je wordt er misselijk van. Krijgen ze dit elke dag te horen?"

Ja dus. Het NOS Jeugdjournaal ondervroeg dertien jonge youtubers met meer dan 20.000 volgers op hun kanaal naar hun ervaringen met nare reacties. Bijna allemaal hebben ze ermee te maken.

Een van hen is de 12-jarige Emma. Ze heeft meer dan 100.000 abonnees. "Ik krijg heel veel leuke reacties, de meeste zijn leuk. Maar ik krijg ook heel veel haatreacties."

Het NOS Jeugdjournaal maakte deze reportage over het onderwerp:

"Je ziet dat kinderen met populaire accounts op een gegeven moment in een fase komen dat andere mensen jaloers worden. Dat mondt uit in afgunst en uiteindelijk leidt het tot haatreacties", legt Bolwerk uit. "Zulke comments kunnen ertoe leiden dat kinderen erin gaan geloven. Zeker als een hatelijke opmerking veel likes krijgt."

Emma herkent dat. "Het zit me soms ook gewoon niet lekker, want elke dag haatreacties krijgen is gewoon niet leuk." Het maakt haar onzeker: "Dan sta ik voor de spiegel en denk ik: ben ik echt te dik? Ben ik echt lelijk?"

"Ik denk dat ouders zich rot zouden schrikken als ze voor de grap eens alle reacties lezen", zegt Bolwerk. "Ze zullen zich rot schrikken wat voor taal daar staat. Veel erger dan wat we buiten op straat horen."

Makkelijk gezegd, moeilijk verwijderd

Volgens Bolwerk zijn mensen, vaak kinderen, die zulke reacties plaatsen wel degelijk op de hoogte van wat ze doen. "Ze weten wel dat het naar of lullig is wat ze zeggen, maar dat mensen langdurig van slag kunnen zijn, daar staan ze niet bij stil." Als een reactie eenmaal is geplaatst, blijft die zichtbaar onder een video. "Het is snel en makkelijk geschreven, maar de reacties zijn moeilijk te verwijderen."

Youtubers die reacties zien waarvan ze van slag raken, kunnen het beste naar hun ouders stappen, of zelfs naar de politie. "Kinderen moeten daarom overal bewijsfoto's van maken. Van de teksten en van de gebruikers. Als het echt uit de hand loopt, kan je daarmee naar de politie stappen." Ook YouTube kan worden ingeschakeld. Die hebben de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren.

Aangifte heeft Emma nog nooit gedaan, maar gebruikers blokkeren doet ze regelmatig. "Vaak denk ik: dit is dan misschien een rotopmerking, maar ik krijg gelukkig ook heel veel leuke reacties."

Vanavond om 19.00 uur meer over dit onderwerp in het NOS Jeugdjournaal op NPO 3
Ouders van kind met handicap hebben recht op extra kinderbijslag, maar slechts 1 op de 10 vraagt het aan
6 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Zeker één op de tien Vlaamse ouders met een of meerdere kinderen met een handicap, krijgen geen extra toeslag op de kinderbijslag terwijl ze er nochtans wel recht op hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Universiteit Antwerpen en het Centrum voor Sociaal Beleid (CSB). Reden? Ouders vragen het niet aan, omdat ze onterecht vermoeden dat ze er geen recht op hebben, of ze haken af door de lange wachttijden en complexe procedure.
CD&V wil tijdskrediet voor ouders uitbreiden tot kinderen achttien zijn

Wie tijdskrediet opneemt, doet dat zelden voor de volledige periode die is toegestaan. Daarom vraagt CD&V om de mogelijkheden uit te breiden, zodat bijvoorbeeld ouders vrijaf kunnen krijgen voor kinderen tot 18 jaar, schrijft De Morgen maandag.
Nieuwe trend: ouders besparen zich stress en huren babysitter aan de schoolpoort
30 Januari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Veel scholen zijn uit om halfvier ?s middags, en de naschoolse opvang stopt rond zes uur. Moeilijk haalbaar voor heel wat ouders. Ze besparen zich de stress van het net te laat komen en huren een nanny in.
Mertens scoort fantastisch doelpunt en trapt penalty binnen, ouders vieren thuis mee
28 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Michy Batshuayi is niet de enige Rode Duivel die zondag tweemaal scoorde, want ook Dries Mertens legde er bij Napoli twee in het mandje. De Napolitanen kwamen al in de eerste minuut op achterstand tegen Bologna dankzij Palacio, maar al snel kwam Napoli weer langszij dankzij een owngoal van Mbaye. Daarna was het tijd voor de grote Mertens-show: onze landgenoot legde eerst een penalty binnen en scoorde in de tweede helft een bijzonder fraai doelpunt, goed voor goal nummer twaalf en dertien in de Serie A dit seizoen.
Scholen organiseren benefiet omdat ouders moeilijk rekeningen kunnen betalen: ?Onderwijs is voor alle kinderen, ook kansarme?
27 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Basisschool Sint-Lambertus, het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesinstituut en secundaire school Moretus Ekeren organiseren zondag een benefietconcert. De opbrengst gaat naar het sociaal fonds van de scholen. ?Om tegemoet te komen aan de noden van kansarme leerlingen en ouders?, zegt Dirk Van Buyten, directeur van Moretus Ekeren.
Gevechtsgenie houdt jobdag: 'Ik mocht van mijn ouders niet naar het leger omdat het te gevaarlijk was"
24 Januari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De gevechtsgenie van het 11e bataljon in Burcht hield vandaag een jobdag. Jongeren die geïnteresseerd zijn in een job bij het leger konden de kazerne bezoeken. En één ding is duidelijk. De jongeren die er vandaag waren zijn vooral op zoek naar avontuur.
Indiase ouders - waarvan baby's omgewisseld zijn bij geboorte - willen 'geruilde' kinderen toch houden
23 Januari, 22:48 Volkskrant
Salma Parbin keek naar haar baby en wist: dit kind is niet van mij. Hij leek niet op haar met zijn kleine ogen waarvan de hoeken omhoog stonden. In het ziekenhuis in de Indiase plaats Mangaldoi lag toch een vrouw op de kraamafdeling met diezelfde trekken?, zo bleef ze tegen haar echtgenoot zeggen. Na een strijd van twee jaar en negen maanden is uit een dna-test gebleken dat Parbin gelijk had. Maar


Ouders stappen naar rechter tegen hoofddoekverbod in gemeenschapsscholen Maasmechelen
19 Januari, 15:48 Skynet
De ouders van elf meisjes uit twee middelbare scholen van het Gemeenschapsonderwijs in Maasmechelen willen via de rechter bekomen dat hun dochters een hoofddoek mogen dragen in hun school. In een van de scholen is nog een overgangsregeling van kracht na het verbod op levensbeschouwelijke tekens dat de scholen van de GO!, de koepel van het gemeenschapsonderwijs, in 2013 invoerden.


10 jaar cel voor moordpoging in Kerkrade
19 Januari, 16:42 NOS nieuws

Een 40-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor poging tot moord. De rechter acht bewezen dat hij in april een man uit Kerkrade van zijn fiets heeft geschoten.

Hij nam vanuit zijn auto het 39-jarige slachtoffer onder vuur. Die raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag wel. Hij is blijvend verlamd.

Kruitresten

De veroordeelde ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Het motief is onduidelijk, schrijft 1limburg. Toch is er volgens de rechter genoeg bewijs. De auto van de man is te zien op camerabeelden en in zijn auto zijn kruitresten gevonden. Ook zaten er dna-sporen van de dader op een kogelhuls op de plaats van de schietpartij.

Getuigen zeggen gezien te hebben dat de dader het slachtoffer eerder op de dag al klem had gereden. Volgens de rechter heeft de man als een roofdier op zijn prooi gewacht en hem aangevallen toen hij die prooi letterlijk in het vizier had. Daarom is poging tot moord bewezen.

De dader moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 135.000 euro. Zijn advocaat heeft aangekondigd dat hij in hoger beroep gaat.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be