NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ouders

2News.be / Trefwoorden / Ouders

Ziek Afghaans jongetje Amir herenigd met zijn ouders
Zaterdag, 19:54 NOS nieuws

De ouders van het terminaal zieke Afghaanse jongetje Amir zijn weer samen met hun zoontje. De ouders, die in een asielzoekerscentrum in Emmen wonen, verblijven in het Ronald McDonald Huis vlak bij het UMCG waar hun kind gisteren werd opgenomen.

De 10-jarige Amir heeft niet lang meer te leven. Hij werd op last van de kinderrechter in Assen uit huis geplaatst. Volgens de Kinderbescherming kon hij in het azc niet de specialistische hulp krijgen die hij nodig had.

Uithuisplaatsing

De ouders krijgen nu hulp van de stichting Liva, die heeft geregeld dat ze bij hun kind kunnen zijn. Amir werd op 7 september met spoed weggehaald uit het azc en naar een kinderverpleeghuis in Bedum gebracht.

Amir lijdt aan de erfelijke stofwisselingsziekte fucosidose, die de verstandelijke en lichamelijke groei belemmert. Het Afghaanse gezin is al zes jaar in Nederland. Vorig jaar augustus besloot staatssecretaris Dijkhoff dat het gezin vanwege Amirs ziekte in Nederland mochten blijven.

Volgende maand buigt de rechter zich opnieuw over de uithuisplaatsing van de jongen.
Kinderen ontwikkelen doorzettingsvermogen door ouders te zien zwoegen
Donderdag, 20:25 Volkskrant
Baby's die hun ouders zien zwoegen, vertonen later zelf ook meer doorzettingsvermogen, blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Het is een van de belangrijkste eigenschappen voor succes in het leven: doorzettingsvermogen. Maar valt het ook aan te leren aan jonge kinderen? Ja, blijkt uit een experiment van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology, gepubliceerd in het wetenschappelijk


Doodzieke Amir voorlopig niet terug naar ouders
Donderdag, 11:24 NOS nieuws

De doodzieke Amir (10) mag voorlopig niet terug naar huis. Dat heeft de kinderrechter in Assen bepaald. De uithuisplaatsing van Amir is tot 5 november verlengd. Amir verblijft momenteel in een kinderverpleeghuis. De rechter adviseert wel een dagelijks bezoek van de ouders.

De 10-jarige Amir werd op 7 september met spoed weggehaald uit het azc in Emmen en overgebracht naar een instelling in Bedum, Groningen. Het kind heeft specialistische hulp nodig die hij in het azc niet kan krijgen, stelt de kinderbescherming.

Verschrikkelijk

De advocaat van de Afghaanse ouders is blij dat de uithuisplaatsing verkort is van drie naar twee maanden, maar stelt dat het nog steeds verschrikkelijk is dat Amir niet direct naar zijn ouders terug kan. "Amir is stervende en zit in de laatste fase van zijn leven. We moeten ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk thuis komt. Ik ben nog in overleg met de ouders om te bepalen of we in hoger beroep gaan, maar de vraag is of dat de zaak zal versnellen", vertelt advocaat Joancy Breeveld.

Ziekte

Amir lijdt aan de erfelijke stofwisselingsziekte fucosidose. Kinderen die daarmee geboren worden, worden meestal niet oud. De hersenen, nieren, de lever en het hart raken in toenemende mate beschadigd, waardoor het kind niet goed groeit, niet goed kan bewegen en zich verstandelijk niet goed ontwikkelt.

Het Afghaanse gezin is al zes jaar in Nederland. Vorig jaar augustus besloot staatssecretaris Dijkhoff dat Amir, zijn ouders en zijn broer en zus vanwege Amirs ziekte in Nederland mochten blijven. Ze hebben recht op een huis, maar dat is nog steeds niet gevonden.
Wekdienst 21/9: Ouders 10-jarige Amir voor de rechter en ov-poortjes dicht
Donderdag, 08:12 NOS nieuws
Goedemorgen! Pak je vandaag de trein vanuit Amsterdam Centraal? Dubbelcheck dan even of je een ov-chipkaart mee hebt. De toegangspoortjes zijn tot en met zaterdag alleen nog maar te openen met een ov-chipkaart.

Vandaag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt ongeveer 19 tot 20 graden.

Voor wie de deur uit moet: dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- In Rotterdam is het al een tijdje zo, maar ook op Amsterdam Centraal zijn vanmorgen de toegangspoortjes alleen nog maar te openen met een ov-chipkaart. Het is de start van een test van drie dagen. Als de proef goed verloopt, wordt het systeem snel definitief ingevoerd.

- In de Tweede Kamer wordt gedebatteerd over de schade op Sint Maarten na orkaan Irma.

- De rechtbank in Assen beslist of een doodziek kind van Afghaanse asielzoekers teruggaat naar zijn ouders of in de instelling blijft waar hij door de kinderbescherming is geplaatst.

- De laatste wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker worden vandaag gespeeld. Met onder meer: de amateurs van SDC Putten tegen PSV.

- Op de Filipijnen gaan naar verwachting duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen het meedogenloze anti-drugsbeleid van president Duterte.

Wat heb je gemist?

Nog steeds mensen levend onder het puin in Mexico

Het dodental van de aardbeving is opgelopen naar 230. In Mexico-Stad zijn na de aardbeving van dinsdag 52 mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 230, hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Ander nieuws uit de nacht

- Aangifte om rubberkorrels op sportvelden: de korrels lekken zware metalen in de bodem.

- Noord-Korea: Trump is blaffende hond: de minister van Buitenlandse Zaken reageert op de VN-speech van Trump.

- VN-klimaatcentrum gaat naar Rotterdam en Groningen: zij hadden volgens staatssecretaris Dijksma beste plan.

- Duizenden op de been in Barcelona voor onafhankelijkheid: naast vreedzaam protest waren er kleine opstootjes.

En dan nog dit

Kunstenaar Jacco Borggreve is al acht maanden live te volgen via een GPS-implantaat die hij onder zijn huid heeft geplaatst. Hij stopt ermee, want hij is het zat: hij is overspannen, wordt paranoïde én zijn verzekeraar doet moeilijk. Inbrekers kunnen namelijk opzoeken of hij thuis is.
Terminaal zieke Afghaanse jongen (10) bij ouders uit azc weggehaald door Raad voor Kinderbescherming
Dinsdag, 21:36 Volkskrant
Een gehandicapte en terminaal zieke Afghaanse jongen (10) is door de Raad voor de Kinderbescherming bij zijn ouders weggehaald uit het asielzoekerscentrum in Emmen. 'Ernstige zorgen' over zijn gezondheidssituatie maakten volgens de Kinderbescherming een spoeduithuisplaatsing noodzakelijk. De 10-jarige Amir lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke stofwisselingsziekte en is verstandelijk beperkt. Hij h


Brief van pasgeborene aan ouders gaat viraal: ?Liefste mama en papa, verwacht niet te veel van mij?
15 September, 23:55 Gazet v. Antwerpen

De kraamafdeling van een Schots ziekenhuis heeft maandag een bijzonder ontroerende brief gedeeld. De boodschap bevat de woorden van een pasgeboren kindje, geschreven door een onbekende auteur. ?Liefste mama en papa, bewaar deze brief op een veilige plaats?, zo begint de tekst.
Bijna helft van de ouders controleert stiekem mails en berichten van hun kinderen

Bijna de helft van de ouders lees weleens mails en berichten zonder dat hun kind dat weet. Dat blijkt uit een onderzoek naar digitalisering bij duizend gezinnen met kinderen tussen 9 en 14 jaar, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Telenet.
Vier op tien kinderen kiezen Google boven ouders als ze vragen hebben
14 September, 05:54 Skynet
Als ze met vragen zitten, verkiezen veel kinderen het internet. Zo checken vier op de tien kinderen eerst het internet voor ze naar hun moeder of vader stappen. Dat blijkt uit een onderzoek naar digitalisering bij duizend gezinnen met kinderen tussen 9 en 14 jaar, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Telenet.


Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen: ?Sluit daders van vluchtmisdrijf meteen op?
11 September, 08:06 Gazet v. Antwerpen

De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen eist dat daders van een vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen, meteen enkele dagen in voorlopige hechtenis worden genomen.
De terreurslachtoffers in Spanje: ouders en kinderen
18 Augustus, 16:30 NOS nieuws

Steeds meer namen worden bekend van de veertien dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Het is duidelijk dat de terreurdaden een aantal gezinnen hard heeft getroffen.

Zeker twee Spanjaarden kwamen om, die familie zijn van elkaar. Francisco López Rodríguez (60) liep samen met zijn vrouw en een neefje op het verkeerde moment over de Ramblas in Barcelona.

Volgens de Spaanse krant El País overleefde alleen de echtgenote de aanval met het busje. Ze raakte wel zwaargewond. De onderstaande foto's zou de groep vlak voor de aanslag hebben gemaakt.

De 44-jarige Elke Vanbockrijck uit Tongeren is de Belgische vrouw die in de drukke winkelstraat om het leven kwam. Ze was samen met haar man en twee kinderen op vakantie, schrijven Vlaamse media. Het drietal overleefde de aanval, maar het is onbekend of ze gewond zijn.

Tenminste twee Italianen werd de aanslag fataal. Volgens de krant La Repubblica is een van hen Bruno Gulotta (35). Ook hij was in Spanje op vakantie, samen met zijn vrouw, hun dochter van 7 maanden en zoon van 5 jaar. Gulotta zou een levend schild hebben gevormd om zijn gezin te beschermen.

Luca Russo is het andere Italiaanse slachtoffer. De 25-jarige was met zijn vriendin een paar dagen in de Catalaanse stad. Hij was volgens lokale media een jaar geleden afgestudeerd als ingenieur.

"Iedereen beschrijft hem als een uitzonderlijke jongen

Luca werd dodelijk geraakt door het busje op de Ramblas. Zijn vriendin wordt behandeld in het ziekenhuis.

Volgens de Spaanse hulpdiensten zijn er 130 gewonden, met 34 nationaliteiten. Daar zitten ook drie Nederlanders bij. Het gaat volgens RTV Oost om een gezin uit Ommen. De 16-jarige dochter ligt met twee gebroken benen in het ziekenhuis. Het is onduidelijk wat voor verwondingen de ouders hebben.

Er is ook een aantal vermisten. Wanhopige familieleden zetten foto's van hun dierbaren online in de hoop dat iemand kan zeggen waar ze zijn. Zoals bij de 7-jarige Julian Cadman. De familie van de in Australië wonende jongen is dringend naar hem op zoek.

Hij was op pad met zijn moeder toen de aanslag plaatsvond. Zij raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. De familie weet niet waar Julian is gebleven. Een oom heeft een foto van de jongen gedeeld op Facebook.

Het is onduidelijk hoeveel personen er verder vermist zijn.

Volgens de Spaanse autoriteiten zit een groep van acht tot elf personen achter de aanslag. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Ripoll. Het plaatsje ligt 100 kilometer ten noorden van Barcelona.
Michael (17) vreest dat zijn ouders hun leven vergooien aan ayahuasca
9 Augustus, 02:42 Volkskrant
Het kwartje viel bij de scholier toen hij zijn vader van zijn werk moest komen halen. Dit weekeinde is Michael alleen thuis, zijn ouders gaan namelijk naar een ayahuasca-ceremonie in West-Friesland. De 17-jarige havoscholier maakt zich zorgen dat zijn ouders hun toekomst vergooien aan de hallucinogene thee: 'Ze denken alleen nog maar aan ayahuasca, maar ze begrijpen niet hoe gevaarlijk het is.' Tw


Mechelen Kinderstrand mét relaxzone voor ouders
De 700 ton zand op de Mechelse Grote Markt blijft nog even liggen. Vanaf dinsdag is het Mechelen Kinderstrand. "Je hoeft dus niet naar zee om met je kinderen in het zand te spelen", zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).


Slechts helft ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn
7 Augustus, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Slechts één op de twee ouders of grootouders controleren altijd of kinderen in de auto correct vastgeklikt zijn. Dat is nochtans van levensbelang, meent de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Meer nog: één op de drie geeft toe zijn kind niet altijd in een aangepast zitje te vervoeren. Bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) lanceert een sensibiliseringscampagne.
Paus steunt ouders zieke Britse baby Charlie
3 Juli, 01:48 NOS nieuws

Paus Franciscus steunt de ouders van de doodzieke Britse baby Charlie Gard in hun strijd om alles te doen wat mogelijk is om hun kind in leven te houden. Het Vaticaan zegt in een verklaring dat de paus de zaak van de 10 maanden oude baby heeft gevolgd en dat hij met de ouders meeleeft en hun verdriet deelt.

Daarmee zwakt het Vaticaan zijn eerder ingenomen standpunt af. Vrijdag zei de Vaticaanse Academie voor Leven bij monde van aartsbisschop Vincenzo Paglia nog dat de wens van de ouders gerespecteerd moet worden, maar dat zij ook zullen moeten begrijpen dat zij in een unieke, zeer ingewikkelde situatie zitten.

Medische mogelijkheden

Daarbij zei Paglia dat de kerk tegen euthanasie is, maar dat soms geaccepteerd moet worden dat de mogelijkheden van de medische wetenschap niet onbegrensd zijn.

Charlie lijdt aan een zeldzame genetische afwijking en een hersenbeschadiging. Hij kan niet zelfstandig ademen. Vorige week verloren de ouders een rechtszaak om af te dwingen dat hij voor een experimentele behandeling naar de VS wordt gebracht. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stelde de artsen, die de behandeling willen staken, in het gelijk. Eerder had ook een Britse rechter dat al gedaan.
Zomervakantie extra pijnlijk voor ouders die hun kinderen niet meer zien: ?Je bent in rouw terwijl je kind niet dood is?
1 Juli, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Ik zou niets liever doen dan mijn zonen een weekje meenemen naar zee, maar voorlopig mag ik ze maar twee keer per maand twee uur zien op neutraal terrein?, vertelt Tom Janssen uit Merksplas. Hij kreeg drie jaar geleden te maken met ouderverstoting, en richtte ondertussen ook een praktijk op om lotgenoten te helpen.
Ouders ten einde raad: wie kan Thorben naar dagopvang voeren?
1 Juli, 20:36 Gazet v. Antwerpen

De ouders van Thorben uit Schelle slaan een noodkreet. De jongen liep bij zijn geboorte zware herenschade op en heeft daarom nood aan gespecialiseerde zorg. Na lang wachten kregen zijn ouders bericht dat hij daarvoor vanaf oktober terecht kan in dagopvang De Maretak in Duffel.
Onderhandelaars ChristenUnie praten over positie homo-ouders
1 Juli, 14:36 NOS nieuws

De ChristenUnie heeft met het oog op de kabinetsformatie een bezoek gebracht aan het COC in Amsterdam. De onderhandelaars Segers en Schouten spraken over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de positie van homoseksuelen. Alle gesprekspartners toonden zich na afloop tevreden over de ontmoeting. Al blijft het COC wel bezorgd over de afspraken die in de onderhandelingen met de ChristenUnie tot stand gaan komen.

Zo is de ChristenUnie principieel tegen het meerouderplan, bedoeld om de positie van bepaalde homoseksuele ouders te verbeteren. Het is naar verwachting volgende week één van de onderwerpen in de formatie. Informateur Zalm wil eerst de ingewikkelde onderwerpen aan bod laten komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de medisch-ethische kwesties en de positie van homoseksuele ouders. D66 en de ChristenUnie verschillen over die onderwerpen flink van mening.

Een week voor de verkiezingen van 15 maart zetten acht politieke partijen hun handtekening onder een zogenoemd "roze stembusakkoord", met afspraken over de verbetering van de positie van homo's. Daarin spraken ze onder meer af dat het volgende kabinet bij wet moet regelen dat een kind meer dan twee erkende ouders kan hebben. VVD en D66 ondertekenden het akkoord wel, het CDA en de ChristenUnie niet.
Ouders weten dat hun zoontje morgen zal sterven, maar mogen hem niet mee naar huis nemen van de dokters
29 Juni, 21:06 Gazet v. Antwerpen

De ouders van Charlie Gard vochten een bitse gerechtelijke strijd uit met de dokters die de behandeling van hun zoon wilden stopzetten. Die rechtszaak verloren ze en en morgen zullen de machines die Charlie in leven houden, stopgezet worden. Toch mogen zijn ouders Charlie niet mee naar huis nemen van de dokters.
Jupiler Pro League - Brussels advocatenkantoor gaat ouders van erg jonge voetballers juridisch begeleiden
29 Juni, 10:06 Skynet Sport
Een Brussels advocatenkantoor heeft met 'Cresta Talents' een programma ontwikkeld om ouders van jonge en beloftevolle voetballers juridisch te begeleiden, zo werd woensdagavond bekendgemaakt in het nationaal trainingscentrum in Tubeke.


Jupiler Pro League - Brussels advocatenkantoor gaat ouders van erg jonge voetballers juridisch begeleiden
28 Juni, 23:48 Skynet
Een Brussels advocatenkantoor heeft met 'Cresta Talents' een programma ontwikkeld om ouders van jonge en beloftevolle voetballers juridisch te begeleiden, zo werd woensdagavond bekendgemaakt in het nationaal trainingscentrum in Tubeke.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be