NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Ouders

2News.be / Trefwoorden / Ouders

Nieuwe tegenslag voor ouders van doodzieke Britse jongen
Gisteren, 17:01 Skynet
De ouders van het doodziek Brits jongetje Alfie Evans hebben in het geschil voor een verdere medische behandeling voor het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg opnieuw een tegenslag moeten incasseren. Hun verzoek werd niet-ontvankelijk verklaard, zei een woordvoerster van het Straatburgse Hof. Daarmee blijven de vorige vonnissen van kracht. Britse rechters hadden beslist dat de levensbehoudende maatregelen voor het 23 maanden oude jongetje moesten stopgezet worden.


Puber "leent" kredietkaart van zijn ouders voor reisje naar Bali
Gisteren, 15:48 Skynet
Een 12-jarige jongen uit de Australische stad Sydney heeft voor zichzelf een vliegreis naar Bali geboekt met de kredietkaart van zijn ouders. De puber wist talrijke veiligheidsmaatregelen op de luchthavens van Sydney en Perth te verschalken en kon zo het vliegtuig nemen tot in Bali. Zijn verontruste moeder vraagt zich af hoe de jongen zo ver kon komen, melden verschillende Australische media.


Jongen (12) uit Sydney steelt creditcard ouders en vliegt naar Bali
Gisteren, 11:18 NOS nieuws

Een jongen van 12 uit de Australische stad Sydney heeft een vakantie naar Bali geboekt met de creditcard van zijn ouders. Op het Indonesische eiland overnachtte hij in een hotel totdat zijn bezorgde moeder hem kwam ophalen.

De jongen besloot op eigen houtje op reis te gaan na een ruzie met zijn moeder. Zij had hem een reis naar Bali verboden. "Maar mijn zoon houdt niet van het woord 'nee'", zegt ze tegen Australische media.

De eigengereide tiener zocht daarom stiekem een luchtmaatschappij op waarmee 12-jarigen zonder begeleiding mogen vliegen. Hij boekte een vlucht naar de stad Denpasar op Bali, vond een hotelkamer en haalde zijn oma met een smoesje over hem zijn paspoort mee te geven.

Vertrokken op de step

Toen hij op een ochtend van huis vertrok om zogenaamd naar school te gaan, reed hij op zijn step naar het dichtstbijzijnde treinstation en reisde naar het vliegveld. De jongen checkte zichzelf in en stapte op een vlucht naar Perth, vanwaar hij verder vloog naar Bali. De 12-jarige kwam zonder problemen door alle paspoortcontroles.

Op het Indonesische eiland meldde hij zich aan bij de receptie van het hotel. De receptioniste vertelde hij dat zijn oudere zus ieder moment kon aankomen.

Zijn moeder ontdekte dat haar zoon weg was toen zijn middelbare school belde dat de jongen niet naar de les was gekomen. Toen ze na een kleine zoektocht ontdekte dat hij op Bali was, vloog ze er meteen naartoe om hem op te halen.

Tegen Australische media zegt ze dat ze geschokt is door het voorval. "Ik kan niet beschrijven hoe het voelde toen ik doorkreeg dat hij alleen in een ander land was", zegt ze. De tiener zelf lijkt zich van geen kwaad bewust. Na zijn reis zei hij: "Het was geweldig want ik had zin in een avontuur."
Actiegroep vraagt aan ouders om plek op schoolwachtlijst op te geven
Gisteren, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse actiegroep Wachtlijst heeft aan verschillende ouders gevraagd om hun plaats op de schoolwachtlijst op te geven. Veel ouders hebben hun kind namelijk op verschillende plaatsen ingeschreven om zeker te zijn dat zoontje of dochter naar de voorkeurschool kan gaan. ?Maar zo vallen veel andere kinderen uit de boot?, vertelt Steph Raeymaekers aan Radio 2.
Na de steekpartij: ouders ex-Miss België hand in hand voor de rechter
Zaterdag, 20:54 Gazet v. Antwerpen

Het alcoholprobleem overwonnen en de liefde teruggevonden via relatietherapie. Zij aan zij stonden de ouders van ex-Miss België Virginie Claes gisteren in de Hasseltse rechtbank. Moeder Véronique D. (61) stond er terecht omdat ze haar man (63) in de zomer van 2016 met een mes neerstak tijdens een hoogoplopende ruzie. ?Ze verdient een straf, maar zeker geen zware?, sprak de man. Allicht hoeft ze niet naar de cel.
DISCUSSIE. Bent u bezorgd over uw toekomst of die van uw ouders in tijden van zorgbehoevendheid?
Vrijdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Roger (87) en Vera (83) uit Kontich moeten noodgedwongen afscheid nemen van elkaar. Na bijna zestig jaar liefde en leed te delen, is er voor Roger geen plaats in het woonzorgcentrum waar zijn vrouw van de nodige extra zorg wordt voorzien.
Ouders vinden levensbeschouwing en burgerschap op school belangrijk
Vrijdag, 11:36 Skynet
Een grote meerderheid (91,3 procent) van de ouders in het gemeentelijk en provinciaal onderwijs vindt dat levensbeschouwing thuishoort op school. De meesten verkiezen één algemeen vak waar verschillende geloofsovertuigingen aan bod komen. Bijna alle ouders (96,6 procent) vinden ook dat burgerschap aan bod moet komen, maar de meesten opteren niet voor een apart vak. Dat blijkt uit een bevraging van KOOGO, de ouderkoepelvereniging van het officieel gesubsidieerd onderwijs, bij 1.847 ouders.


SCP: groeiende onzekerheid bij ouders die zelf zorg bieden aan hun gehandicapte kind
Woensdag, 19:42 Volkskrant
Het ouderinitiatief, een woonvorm waarbij ouders van kinderen met een handicap zelf de regie nemen, staat onder druk. Betrokken ouders zitten met de handen in het haar om een groeiend gebrek aan geld en het kwijtraken van die regie. Terwijl ouders vaak zo'n woonvorm zijn begonnen omdat ze op die manier zo goed en precies mogelijk zorg kunnen bieden aan hun gehandicapte kinderen. Dat stelt het SCP


Ouders slachtoffertjes Sandy Hook-bloedbad klagen ultrarechtse presentator Alex Jones aan
Woensdag, 16:06 Volkskrant
De ouders van twee kinderen die in 2012 de dood vonden bij een schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in Connecticut, hebben een aanklacht wegens smaad ingediend tegen de ultrarechtse radiopresentator Alex Jones. In zijn programma en op zijn website InfoWars deed Jones de schietpartij, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen omkwamen, af als een 'verzinsel' en suggereerde hij dat de ouders


Ouders en docenten mogen meepraten over aantal leerlingen per klas
Woensdag, 13:06 NOS nieuws

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wil dat leraren en ouders in het basisonderwijs mogen meepraten over het aantal leerlingen per klas. In de Tweede Kamer zei hij dat hij de wet zo wil aanpassen dat deze groepen adviesrecht krijgen over het beleid van een school over de groepsgrootte.

Bij de linkse oppositie gaan stemmen op om in de wet te zetten dat er een maximaal aantal leerlingen per klas moet komen. Veel leraren klagen over de grote groepen waaraan ze moeten lesgeven en de werkdruk die dat veroorzaakt.

Een kleine 5 procent van de leerlingen op basisscholen in Nederland zit in een klas van meer dan 30 leerlingen. Slob ziet niets in een wettelijk maximum, maar hij voelt dus wel voor meer inspraak.

Werkdrukakkoord

De minister benadrukte dat de gemiddelde groepsgrootte iets is gedaald (naar zo'n 23 leerlingen per klas) en dat hij eerder dit jaar met de onderwijsbonden een akkoord heeft bereikt over het verminderen van de werkdruk. Hij erkende dat een grotere klas kan bijdragen aan de werkdruk, maar hij zei ook dat het bij werkdruk en kwaliteit niet alleen gaat om de omvang van de klas.

Slob voegde eraan toe dat bijvoorbeeld ook de samenstelling van de klas belangrijk is, net als het concept van de school. Hij wees ook op de volgens hem relatieve betekenis van het begrip 'groep': sommige scholen werken met 'units' of bijvoorbeeld met een docent rekenen die lesgeeft aan alle kinderen van de school, dus niet aan één groep.
120 ouders kamperen voor poort Annuntia-Instituut
Woensdag, 12:30 Gazet v. Antwerpen

In Wijnegem schuiven 120 ouders woensdag aan om zoon of dochter ingeschreven te krijgen in het Annuntia-Instituut. De inschrijvingen starten deze namiddag om 14 uur.
Bekwame minderjarigen kunnen therapie volgen zonder toestemming ouders
Woensdag, 05:00 Skynet
Op de Europese dag voor de rechten van de patiënt vraagt kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen woensdag aan therapeuten om de wetgeving over toestemming van therapie voor minderjarigen niet strikt te interpreteren. "Laat de ontbrekende toestemming van één ouder geen eindpunt zijn. Bekwame minderjarigen kunnen zelf toestemmen", aldus Vanobbergen, die een brochure en YouTube-filmpje lanceert.


Ouders krijgen geen straf voor slagen met broekriem
17 April, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Wel schuldig, maar geen straf. Een koppel uit Geel dat zijn zes kinderen had geslagen met een broekriem heeft opschorting van straf gekregen. De ouders betoonden hun spijt en staan onder gezinsbegeleiding. Hun dochters wonen weer thuis.
Vanaf nu moeten kinderen toestemming van ouders krijgen voor Microsoft-account
16 April, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Wie jonger dan 16 is, moet voortaan toestemming krijgen van zijn of haar ouders, of een voogd, om een Microsoft-account aan te maken. Met die nieuwe regel wil het computerbedrijf van Bill Gates inzetten op veiliger surfen en dan vooral voor kinderen.
Ouders kamperen twee nachten aan Heilig-Hartcollege voor inschrijvingen: ?Je verwacht die problemen in grootsteden, niet in Heist-op-den-Berg?
16 April, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Ongeveer twintig ouders, onder wie zelf een zwangere mama, hebben twee nachten gekampeerd aan het Heilig-Hartcollege om dochter- of zoonlief in te schrijven in de kleuterschool. Ze hielden de sfeer erin, al was er ook onbegrip over het feit dat de pas gebouwde school nu al te klein blijkt.
Ouders Tom Meeuws (sp.a) bezorgd: ?Onze zoon is in korte tijd tien jaar ouder geworden?
14 April, 13:36 Gazet v. Antwerpen

?Tom is er de persoon niet naar om op te geven, hij zal snel zijn draai weer vinden?, dat zeggen de ouders van Antwerps s.pa-boegbeeld Tom Meeuws, Maaike Vangheluwe (76) en Eric Meeuws (83) uit Beveren aan de Krant van West-Vlaanderen. Ze liggen wakker van de mediastorm waarin hun zoon de voorbije weken terechtkwam.
Chinese baby geboren vier jaar na dood van ouders
12 April, 10:00 NOS nieuws

In China is een kind geboren, vier jaar na de dood van zijn ouders bij een verkeersongeluk. Zijn grootouders voerden een jarenlange strijd om hem geboren te laten worden.

Shen Jie en Liu Xi waren twee jaar getrouwd toen ze aan een ivf-behandeling begonnen. Ze lieten vier embryo's invriezen. Vijf dagen voordat een embryo zou worden teruggeplaatst, stierven Jie en Xi.

Drie jaar later, in 2016, wilden de ouders van Jie en Xi de voogdij over de embryo's krijgen. Ji en Xi waren allebei enig kind en hun ouders wilden graag de familielijn voorzetten. In China bestaat geen regelgeving over wat er moet gebeuren met embryo's die niet zijn teruggeplaatst. Na vele rechtszaken kregen de grootouders de voogdij en gingen ze op zoek naar een draagmoeder.

Draagmoeders verboden

Omdat draagmoederschap verboden is in China, kwamen ze via via uit bij een draagmoeder in Laos. In december kwam de vrouw met een toeristenvisum naar China om daar te bevallen. Daardoor heeft het jongetje nu de Chinese nationaliteit.

Hij heet Tiantan, wat schattig betekent. Gezegd wordt dat hij de ogen heeft van zijn moeder, maar verder vooral lijkt op zijn vader.

Na de geboorte hadden de grootouders van Tiantan nog steeds juridische problemen. Zo moesten zij met een dna-test bewijzen dat het kind familie is, zodat zij de voogdij over hem behouden.
Kinderdagverblijf met extra diensten voor ouders opent vlak bij Sint-Romboutscollege
11 April, 13:00 Gazet v. Antwerpen

In het Paardenstraatje in het centrum van Mechelen opent vrijdag kinderdagverblijf Het Toverbos. Voor zaakvoerster Annick Brems (45) is het al de vijfde vestiging in Mechelen, maar de eerste waar de prijs gerelateerd is aan het inkomen van de ouders.
Schepen voor Onderwijs ontvangt ouders van kinderen op wachtlijst
9 April, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Antwerps schepen voor Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) houdt woensdagavond een openbare infovergadering voor alle ouders die met vragen zitten na de voorbije aanmeldperiode voor het secundair onderwijs. Die werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in Antwerpen en mede omdat niet alle scholen eraan deelnamen, strandden 618 aangemelde kinderen voorlopig op een wachtlijst hoewel er nog meer dan voldoende vrije plaatsen in Antwerpse scholen zijn.
Ouders van autistische Amber (17) slaken noodkreet voor aangepaste zorg
7 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

De ouders van de 17-jarige Amber uit Schriek (Heist-op-den-Berg) zoeken dringend aangepaste zorg voor hun autistische dochter. Recent werd zij gedwongen opgenomen in de crisisunit van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum in Geel, maar een plaats bemachtigen in een forensische jeugdafdeling, waar ze voor een langere periode kan geholpen worden, is volgens Sigrid Bogaerts en Jan Onsea zeer moeilijk.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be