NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Orkaan

2News.be / Trefwoorden / Orkaan

Doden door orkaan in Vietnam
4 November, 19:06 NOS nieuws

Het midden en zuiden van Vietnam is enkele dagen voor een grote internationale top van wereldleiders getroffen door een orkaan. Aan het eind van de nacht kwam orkaan Damrey bij de kustplaats Nha Trang aan land met windsnelheden van zo'n 90 kilometer per uur. Zeker 19 mensen zijn omgekomen, duizenden mensen raakten dakloos en veel elektriciteitsmasten zijn geknakt.

In de Zuid-Chinese Zee zijn tientallen schepen en bootjes gezonken. Volgens de laatste berichten zijn 25 mensen uit het water gered; of er ook doden zijn geborgen, is niet bekend. Omdat de orkaan werd verwacht, waren van tevoren al tienduizenden mensen geŽvacueerd.

Economische top

De getroffen kustplaats Nha Trang ligt zo'n 500 kilometer ten zuiden van de stad Danang, waar volgende week de APEC-top wordt gehouden. Dat is een economische top voor landen die aan de Grote Oceaan grenzen. Daarbij zijn onder anderen de Amerikaanse president Trump, de Chinese president Xi Jinping en de Russische president Poetin aanwezig.

In Danang viel veel neerslag en was overlast door harde windstoten, maar daar zijn geen berichten over slachtoffers of grote schade.

Vietnam heeft in het oosten een lange kustlijn en het land wordt jaarlijks zwaar getroffen door tropische stormen. Vorige maand trok in Noord-Vietnam een andere orkaan ook al een spoor van vernieling. Toen kwamen meer dan 80 mensen om het leven.
Trump geeft zijn administratie ?tien op tien? voor reactie op orkaan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn administratie donderdag de maximale score gegeven voor de manier waarop ze omging met de orkaan Maria in Puerto Rico, al zit het Amerikaans gebied een maand later nog altijd grotendeels zonder stroom.
Tropische storm Ophelia zet koers richting Schotland

De tropische storm Ophelia was in Ierland de heftigste storm in 50 jaar en maakte er maandag drie dodelijke slachtoffers, maar de rust kan er binnenkort terugkeren. De Ierse weerdienst hief in de nacht van maandag op dinsdag fase rood op. Het openbaar vervoer en het luchtverkeer hernemen, maar de scholen blijven dinsdag wel nog gesloten. Ophelia zet nu koers richting Schotland.
Scholen dicht en rechtszaken uitgesteld in Ierland door komst orkaan
15 Oktober, 20:30 NOS nieuws

Ierland bereidt zich voor op de komst van orkaan Ophelia, die het land morgen bereikt. Scholen zijn gesloten, rechtszaken zijn uitgesteld en veerdiensten zijn in verschillende delen van het land stilgelegd.

Volgens het Ierse ministerie van Onderwijs zijn de scholen dicht in alle acht graafschappen waarvoor code rood is afgegeven. Voor de rest van het land geldt nu nog code geel, maar de Ierse weerdienst zegt dat die waarschuwing morgen mogelijk wordt uitgebreid naar heel Ierland.

Volgens de Ierse krant Independent staat ook het leger klaar voor assistentie bij overstromingen of stormschade. Ook worden fietsers en motorrijders geadviseerd niet de weg op te gaan. De luchthavens van Dublin en Shannon raden vliegtuigpassagiers aan de vluchtinformatie goed in de gaten te houden. De luchthaven van Cork verwacht vertragingen.

Afgezwakt

Ophelia is vandaag in kracht afgezwakt, van de tweede naar de eerste categorie op een schaal van vijf. Toch kan de orkaan morgen nog leiden tot windsnelheden van 130 kilometer per uur boven Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland zorgt Ophelia juist voor heel mooi weer: warme lucht van de subtropen wordt door de orkaan richting ons deel van Europa gebracht. Voor morgen verwacht Weerplaza temperaturen van 22 tot lokaal 26 graden.
Wij genieten van 25 graden, Ierland en Schotland krijgen hevige orkaan over zich heen
15 Oktober, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland maken zich klaar voor orkaan Ophelia. Die orkaan is zonet aangesterkt tot categorie drie op een schaal van vijf. ?Rukwinden tot 185 kilometer per uur. Dat is ongezien in dat deel van de Atlantische Oceaan?, zegt weervrouw Jill Peeters op Twitter.
Orkaan Ophelia sterker op weg naar Ierland
14 Oktober, 21:12 NOS nieuws

Orkaan Ophelia, die richting Ierland trekt, is uitgegroeid tot een orkaan van de derde categorie op een schaal van vijf. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center.

Ophelia ligt nu nog tussen de Azoren en de Canarische Eilanden, maar trekt de komende dagen richting Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting komt Ophelia daar maandag aan land, mogelijk als orkaan maar dat is nog niet zeker.

De Ierse meteorologische dienst heeft code rood afgegeven voor het westen van Ierland. Er worden windstoten van meer dan 130 kilometer per uur verwacht, met kans op overstromingen en verwoestingen. In de rest van het land is code oranje van kracht. Ook daar kunnen zware windstoten voorkomen.

Ook de Britse weerdienst waarschuwt voor harde wind in Noord-Ierland, Schotland en het noorden van Engeland.

Ierland bereidt zich ondertussen voor op de komst van Ophelia. De orkaan kan nog in kracht afnemen doordat die in aanraking komt met koeler zeewater.

Schoolbussen in een deel van het land rijden maandag niet, meldt de Ierse publieke omroep RT…. Daardoor kunnen tienduizenden kinderen niet naar school.

Volgens de busmaatschappij is het niet verantwoord om de kinderen naar de bushalte te laten lopen met de harde wind. "Dat risico willen we niet nemen."

Een orkaan richting Europa is zeldzaam, legt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke uit. "Orkanen ontstaan altijd in zeeŽn waar het zo'n 27 graden is. Meestal worden die met passaatwinden uit het noordoosten richting de VS en het Caribisch gebied gevoerd."

Maar met deze orkaan is iets anders aan de hand. "Deze ontstond precies op de plek waar hij door de straalstroom wordt meegenomen naar het westen. En daardoor komt de orkaan uiteindelijk in onze streek aan."

Als de orkaan maandag aan land komt in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, is dat precies dertig jaar na 'de Grote Storm' van 1987. Daarbij kwamen 20 Britten om het leven en werden 15 miljoen bomen omvergeblazen.

Mooi weer

De orkaan heeft voor Nederland overigens een opvallend positief bij-effect. Volgens Weerplaza stuwt Ophelia warme lucht van de subtropen naar ons deel van Europa.
Dubbel zo warm als normaal dankzij orkaan Ophelia: 22 graden en redders aan de kust
13 Oktober, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Half oktober, en dit weekend kan je in je T-shirt worsten grillen. Aan de kust staan zelfs redders klaar. Tot 22 graden wordt het, dankzij orkaan Ophelia. Die trekt per uitzondering niet richting de CaraÔben, maar stevent af op West-Europa en duwt warme lucht voor zich uit.
Orkaan Maria - OfficiŽle dodental in Puerto Rico loopt op tot 44
12 Oktober, 04:42 Skynet
De officiŽle dodentol van de doortocht van orkaan Maria op Puerto Rico is bijgesteld naar 44. Dat heeft gouverneur Ricardo Rossello woensdag bekendgemaakt. Hij roept Washington daarnaast op om extra geld vrij te maken voor het Amerikaans territorium in de CaraÔben.


Orkaan Ophelia trekt richting Europa
12 Oktober, 00:12 NOS nieuws

De tropische storm Ophelia is in kracht toegenomen tot een orkaan van de eerste categorie. De orkaan bevindt zich nu ongeveer 1200 kilometer ten zuidwesten van de Portugese eilandengroep de Azoren en trekt richting Europa.

Ophelia is de tiende orkaan van 2017, meldt het National Hurricane Center (NHC) in de Verenigde Staten. In het gebied rond de storm zijn windsnelheden gemeten van 120 kilometer per uur.

Ierse kust

Volgens modellen van het NHC trekt de orkaan komend weekend langs de noordkust van Spanje, maar komt de storm er niet aan land. Ophelia zou maandag wel Ierland kunnen bereiken, al is de orkaan dan mogelijk alweer afgezwakt tot een tropische storm.

De verwachting is dat de orkaan de komende 48 uur nog wel in kracht toeneemt. Op de Azoren worden zaterdag en zondag hevige regenbuien en harde windvlagen verwacht. Het NHC benadrukt dat het pad en de kracht van Ophelia nog kunnen veranderen.
Orkaan Nate aan land in de VS
8 Oktober, 04:11 NOS nieuws

Orkaan Nate heeft het Amerikaanse vasteland bereikt. De orkaan kwam aan land bij de monding van de Mississippi-rivier.

In de staten Louisiana, Mississippi en Alabama is uit voorzorg de noodtoestand uitgeroepen. Gouverneur Edwards van Louisiana zegt dat het water in kustgebieden tot ruim drie meter kan worden opgestuwd door het natuurgeweld. In sommige lager gelegen gebieden staan de straten nu al blank.

Avondklok

Waarschijnlijk trekt Nate langs de oostkant van New Orleans, waardoor de stad niet de volle laag krijgt. Er zijn wel uit voorzorg zo'n 2000 mensen geŽvacueerd. Ook is er een avondklok ingesteld. Sinds 19.00 uur lokale tijd mag niemand meer de straat op.

Ook andere kuststeden, zoals Gulfport en Biloxi, hebben maatregelen genomen. Hotels en casino's zijn uit voorzorg geŽvacueerd.

Doden

Nate is een orkaan uit de eerste categorie, met maximumwindsnelheden van 140 kilometer per uur. Weerkundigen houden er rekening mee dat de orkaan nog in kracht toeneemt.

In Midden-Amerika heeft Nate, die toen nog een tropische storm was, zeker 22 levens geŽist.
Tropische storm Nate eist 22 levens
6 Oktober, 04:14 NOS nieuws

De opvolger van orkaan Maria, tropische storm Nate, heeft in Midden-Amerika tot nu toe 22 levens geŽist. In Nicaragua zijn 15 mensen om het leven gekomen door de storm. De andere slachtoffers vielen in Costa Rica.

De hevige regenval veroorzaakte grote problemen in de twee landen. Twee van de doden in Nicaragua zijn medewerkers van de regering die gegrepen werden door water uit een overstromend kanaal.

Nate is nu nog een tropische storm en raast over Honduras. Maar de verwachting is dat hij weer de warme Caribische Zee op zal draaien, om daar uit te groeien tot een orkaan. Het schiereiland YucatŠn van Mexico wordt waarschijnlijk ook getroffen.

Dit weekend komt Nate dan waarschijnlijk aan land in de Verenigde Staten, in de buurt van New Orleans. De staat Louisiana heeft ter voorbereiding al de noodtoestand uitgeroepen. Inwoners van de kust worden geŽvacueerd en sommige olieplatforms zijn ontruimd.
Vijftig dollar per ace voor slachtoffers van orkaan Maria: Australisch enfant terrible toont goed hart
5 Oktober, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Nick Kyrgios mag dan wel bekend staan als het enfant terrible van het Australische tennis, voor de slachtoffers van de Orkaan Maria op Puerto Rico toont de 22-jarige sporter zijn goede hart. Per ace zal Kyrgios vijftig dollar doneren aan de slachtoffers van de ramp.
Trump bereid schulden Puerto Rico kwijt te schelden, maar ?gelukkig is het geen echte catastrofe, zoals Katrina?

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich bereid getoond om de schuldenberg van Puerto Rico, dat zwaar werd getroffen door orkaan Maria, kwijt te schelden. Dat zei Trump dinsdag na afloop van zijn bezoek aan het eiland, dat onder de Amerikaanse bevoegdheid valt. ?We gaan iets uitdokteren. We moeten hun hele schuldenstructuur bekijken?, zei de president aan Fox News, schrijft Bloomberg.
Ook Puertoricanen in de Bronx voelen de wanhoop na orkaan Maria
1 Oktober, 20:24 Volkskrant
Alsof ze bevrijders zijn, zo worden zaterdagmiddag de legertrucks ingehaald door honderden New Yorkers die staan te wachten om van hun dozen verlost te worden. Er wordt gejuicht en geklapt en gezwaaid met Puertoricaanse vlaggen. Hier in de South Bronx, een van de armste en lange tijd een van de gevaarlijkste wijken van de stad, is wel een anders op de komst van het gezag gereageerd. Sergeant Elvin


Beyoncť komt met remix nummer 1-hit Mi Gente voor orkaan- en bevingsslachtoffers
29 September, 16:30 Volkskrant
Mi Gente van de Colombiaanse zanger J. Balvin en Fransman Willy William was al ťťn van de grootste hits van het jaar. Nu zal de huidige nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 wereldwijd waarschijnlijk door het dak gaan. Aanleiding is de uitgebrachte remix van het nummer waarop zangeres Beyoncť in het Spaans, Engels en Frans meezingt. 'Queen Bey' wil met de opbrengsten van deze nieuwe versie van het


Orkaan Maria afgezwakt tot tropische storm
27 September, 01:06 NOS nieuws

De orkaan Maria, die op het eiland Puerto Rico grote schade heeft aangericht, is afgezwakt tot een tropische storm. Dat heeft het Amerikaanse orkaaninstituut bekendgemaakt.

Het centrum van de storm Maria bevindt zich nu zo'n 250 kilometer ten oosten van de kust van North Carolina en er worden nog windsnelheden van zo'n 110 kilometer per uur gemeten.

Hoewel Maria flink in kracht is afgenomen, is de verwachting dat de stranden en duinen voor een deel zullen worden weggeslagen door de hoge golven. Volgens voorspellingen is straks 60 procent van de duinen van North Carolina weggeslagen en loopt 5 procent van het strand onder water.

Grote tekorten

Het Amerikaanse eiland Puerto Rico werd een kleine week geleden zwaar getroffen door Maria, die toen nog een orkaan was van de vierde categorie. Veel faciliteiten, zoals elektriciteit en radarapparatuur voor vliegtuigen zijn beschadigd geraakt. Meer dan 3,4 miljoen mensen hebben te weinig eten, water en brandstof. De verwachting is dat het zeker een maand duurt voordat de elektriciteit weer overal hersteld is.

President Trump kondigde gisteren aan dat hij volgende week naar het eiland afreist. Ook maakte hij vandaag bekend dat hij het budget voor de noodhulp voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, ten oosten van Puerto Rico, zal verhogen.
Puerto Ricaanse gouverneur vraagt hulp na ?ongeziene ramp?

Puerto Rico heeft nood aan dringende hulp om het eiland herop te bouwen na de doortocht van orkaan Maria. Dat heeft de gouverneur van het Amerikaanse territorium in de CaraÔben, Ricardo Rossello, maandag gezegd. ?Wat Puerto Rico meemaakt na orkaan Maria is een ongeziene ramp. De verwoesting is enorm?, zegt hij. ?Onze infrastructuur en energiedistributiesystemen hebben grote schade geleden.?
Ook Puerto Rico is hard getroffen door een orkaan, maar aandacht komt er niet
25 September, 23:18 Volkskrant
Puerto Rico is hard getroffen door orkaan Maria, al een paar dagen terug. Waarom is daar in de VS zo weinig aandacht voor terwijl het wel Amerikaans grondgebied is? Meer dan ťťn tweet kon er bij Trump niet vanaf. Donald Trump had vorige week in de gaten dat er iets ergs was gebeurd in Puerto Rico. 'Gouverneur Ricardo Rossello - we staan achter je en de mensen van Puerto Rico. Let op jezelf!', twit


Deze hond raakte zijn baasje kwijt tijdens orkaan Harvey. Toen ze na enkele weken eindelijk werden herenigd, gebeurde dit
25 September, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Een Amerikaanse vrouw had nog maar pas een hond geadopteerd toen orkaan Harvey genadeloos toesloeg. De trouwe viervoeter en zijn baasje raakten van elkaar gescheiden, en waren daar het hart van in. Ze wisten echter niet dat ze elkaar terug zouden vinden door het harde werk van een dierenasiel in de Amerikaanse staat Texas. Het emotionele weerzien werd gefilmd en laat niemand onberoerd.
Door orkaan getroffen Dominica volledig afhankelijk van Nederlandse hulp
26 September, 15:30 NOS nieuws

Het kleine eiland Dominica, een onafhankelijk land in de Caribische zee, werd vorige week zwaar getroffen door orkaan Maria, net als Irma een orkaan van de zwaarste categorie. Volgens de politiechef is het dodental inmiddels opgelopen tot 27. Nederlandse militairen schieten er te hulp met voeding en schoon drinkwater.

Sommige delen van Dominica, niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek, zijn alleen over zee bereikbaar. Daar wordt noodhulp geleverd door Nederlandse mariniers van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Dat was met nieuwe hulpgoederen onderweg naar Sint-Maarten, maar boog af naar Dominica toen orkaan Maria langs trok.

Volledig afhankelijk

De Zeeland ligt al vier dagen voor de kust van Dominica, maar kon pas gisterochtend daadwerkelijk aanmeren. "Het eiland is er zeer ernstig aan toe. Het is nog zorgelijker dan de situatie op Sint-Maarten", vertelt Andrť van der Kamp, commandant van de Zeeland in het NOS Radio 1 Journaal. De wegen zijn moeilijk begaanbaar en bergachtige gebieden zijn verstoken van hulp. "Gelukkig kunnen we met onze helikopter overal komen."

Er bestaat een dringend tekort aan voedsel en schoon drinkwater. "Je ziet de paniek bij de mensen die we ontmoeten. Dominica is momenteel volledig afhankelijk van de Nederlandse hulp."

Het vliegveld en de haven zijn inmiddels weer operationeel. Hulpgoederen kunnen het land bereiken, "wij distribueren het verder landinwaarts", aldus Van der Kamp.

De operatie op Sint-Maarten gaat ondertussen gewoon door. "De situatie is er onder controle. Zo'n 600 collega's van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en marine zijn er nog operationeel voor hulp," vertelt de commandant. "De goederen die de Zeeland oorspronkelijk naar Sint-Maarten zou brengen, kunnen ze wel missen. Wij doen nu goed werk op Dominica."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be