NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Orkaan

2News.be / Trefwoorden / Orkaan

Wereldberoemde telescoop uit James Bondfilm fors beschadigd door orkaan Maria
Zaterdag, 13:18 Volkskrant
De beroemde radiotelescoop van Arecibo op Puerto Rico heeft ernstig te lijden gehad onder orkaan Maria. Het zal naar verwachting nog maanden duren voordat de 300 meter grote schotelantenne weer in bedrijf is. Persoonlijke ongelukken op het observatorium deden zich niet voor. Maria trok op 20 en 21 september over het eiland, als een orkaan van de vierde categorie. Het duurde ruim anderhalf etmaal v


Puerto Rico maakt de schade op van orkaan Maria
Vrijdag, 10:12 NOS nieuws

Bewoners van Puerto Rico maken de schade op van orkaan Maria. De eerste optater die Irma het CarÔbische eiland twee weken geleden gaf, bleek niet meer dan een voorproefje van Maria. Die raasde afgelopen woensdag over het eiland met windsnelheden tot wel 250 kilometer per uur. Zelfs de naweeŽn van de orkaan leidden gisteren nog tot hevige windstoten en overstromingen.

Maria is de zwaarste storm die Puerto Rico trof in meer dan 90 jaar. De orkaan heeft vrijwel de volledige elektriciteitsvoorziening van het eiland gesloopt, net als zo'n 95 procent van de telefoonmasten. Een groot deel van de 3,4 miljoen bewoners is verstoken van stroom en communicatie. Bewoners die naar de dokter willen of hun naasten zoeken, doen dat noodgedwongen in een boot, op een surfplank of met jetski's.

Trump reikt hand

De Amrikaanse president Trump heeft inmiddels gesproken met de gouverneurs van Puerto Rico en de tevens getroffen Maagdeneilanden, beide Amerikaans grondgebied. Trump heeft de min of meer zelfstandige eilanden hulp toegezegd van het noodfonds FEMA. Hulp die Puerto Rico goed kan gebruiken: het eiland zit zwaar in de schulden.

Elektriciens worden ingevlogen vanuit de VS, het Amerikaanse leger helpt met het zoeken en evacueren van slachtoffers. Het eiland ligt ver van het vasteland. Het kan volgens eerste schattingen weken tot maanden duren voordat de stroomvoorziening is hersteld.

'Maria vrat kabels'

"Het leek alsof Maria kabels vrat", zegt Joaquin Rebollo, een bewoner van een arbeiderswijk in de plaats Catano, tegen persbureau Reuters. Volgens schattingen is 80 procent van de huizen in dit soort armere wijken, waar veel wordt gebouwd met hout, verwoest. Rebollo, die naar eigen zeggen bijna stierf van de angst, vergelijkt zijn eiland cynisch met VenetiŽ.

Naar schatting vijftien Puerto Ricanen stierven als gevolg van Maria, schrijft een plaatselijke krant. De helft van hen liet het leven in Toa Baja, zo'n 30 kilometer van de hoofdstad San Juan. Uit dat gebied zijn meer dan 4000 mensen gered van overstromingen.
Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Wekdienst van 19/9: Prinsjesdag en orkaan Maria op volle sterkte

Goedemorgen! De echte fanatiekelingen staan deze ochtend op de derde dinsdag van september al vroeg langs de route van de Gouden Koets. Want vandaag is het Prinsjesdag: de dag van de troonrede en de hoedjes. Al is de dag dit jaar anders dan anders vanwege de kabinetsformatie.

Vanochtend is het in sommige regio's nog lang mistig. Verder is het wisselend bewolkt met slechts een enkele bui. Het wordt 16 tot 17 graden met een zwakke wind.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- Prinsjesdag beheerst vandaag voor het grootste gedeelte het Nederlandse nieuws. Op NOS.nl en in de app lees je het laatste nieuws. Op Facebook kijk je mee naar de traditionele tocht en de troonrede via een livestream.

- De Bovenwindse Eilanden houden hun hart vast voor orkaan Maria, die de hele dag over het gebied trekt. Maria is vannacht uitgegroeid tot een orkaan van de zwaarste categorie (5) en trekt onder meer langs Saba en Sint-Eustatius. De eilanden worden niet direct geraakt.

- Om 13.30 uur gaat in Maastricht de rechtszaak tegen PVV'er Michael Heemels verder. Heemels verduisterde tussen 2012 en 2016 bijna 177.000 euro om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Ook betaalde hij luxe goederen en dure trips van met het geld van de partij.

- En president Trump houdt straks zijn eerste toespraak bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Gisteren liet hij zich al kort uit over de VN: hij eist hervormingen om de organisatie sterker en slagvaardiger te maken.

Dit heb je vannacht gemist

- Peilingwijzer: opmars Baudet gaat door: een half jaar na de verkiezingen laten de politieke peilingen geen grote veranderingen in de kiezersvoorkeuren zien. Op ťťn punt na: de gestage opmars van Forum voor Democratie.

- CoŲrdinatiecentrum op CuraÁao voor hulp aan getroffen eilanden: Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk richten een coŲrdinatiecentrum op om de hulp aan de Caribische eilanden die getroffen zijn door orkaan Irma te stroomlijnen.

- Bijna 200 Turkse diplomaten krijgen asiel in Duitsland: bijna 200 Turken met een diplomatiek paspoort hebben na de mislukte coup van vorig jaar asiel gekregen in Duitsland. Het gaat niet alleen om diplomaten en militairen, maar ook om hun gezinsleden.

En dan nog dit

Het is er al heel vaak over gegaan: de bezoekersaantallen bij de inauguratie van Donald Trump. Trump en zijn voormalig woordvoerder Sean Spicer zeiden dat het de drukst bezochte inauguratie ooit was, maar op foto's was het tegendeel te zien. De stelligheid waarmee Spicer volhield dat het nog nooit zo druk was geweest, leidde tot verwondering en verbijstering. Spicer, inmiddels buiten dienst, komt terug op de commotie. Hij heeft spijt, zegt hij tegen The New York Times. "Natuurlijk heb ik dat. Absoluut."

Fijne dag!
Maria groeit uit tot orkaan en trekt verder richting Saba
18 September, 00:12 NOS nieuws

De tropische storm Maria, die afkoerst op de Bovenwindse Eilanden en Puerto Rico, is zoals verwacht uitgegroeid tot een orkaan. Er worden nu windsnelheden gemeten van zo'n 120 kilometer per uur. Het National Hurricane Center in de VS verwacht dat Maria bij zijn tocht over de Atlantische Oceaan verder aan kracht toeneemt en uitgroeit tot een orkaan van de derde categorie.

De eilanden Saba en Sint-Eustatius liggen op de koers van de orkaan en worden waarschijnlijk in de loop van dinsdag geraakt.

Sint-Maarten wordt naar verwachting niet direct geraakt, maar krijgt wel te maken met extreme regenval. Volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra kan er 150 tot 300 millimeter vallen. De neerslag kan leiden tot veel meer overlast dan anders in het orkaanseizoen, omdat veel daken zijn beschadigd. Ruim 90 procent van de gebouwen op Sint-Maarten heeft schade als gevolg van de orkaan Irma.

Maria trekt met windsnelheden tot 120 kilometer per uur langzaam naar het westen, in de richting van Puerto Rico. De eilanden Dominica en Guadeloupe worden maandagavond waarschijnlijk als eerste getroffen.
VN lanceren voedselhulp voor 660.000 Cubanen na doortocht orkaan Irma

De Verenigde Naties hebben een noodoperatie opgestart om voedsel te bedelen aan 660.000 Cubanen die getroffen werden door de doortocht van orkaan Irma. Dat meldt het Wereldvoedselprogramma. Het programma van 5,7 miljoen dollar moet minstens 4 maanden logistieke hulp bieden.
Boer keert na de orkaan terug naar zijn dieren, beelden van weerzien gaan door merg en been
17 September, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Een man uit het plaatsje Plum Grove in de Amerikaanse staat Texas moest voor de doortocht van orkaan Harvey een verschrikkelijke beslissing nemen. Er was niet genoeg tijd om al zijn dieren in veiligheid te brengen, dus moest hij er enkele achterlaten. Lester Morrow kon zijn familie en zijn honden meenemen. Of de rest van zijn geliefde dieren het zou redden, was dagenlang bang afwachten.
Beleggen tijdens orkaan van disruptie
17 September, 09:12 De Tijd
09:01 De jongste weken lijkt het weer alsof technologische disruptie in sneltempo hele sectoren en bedrijven van de kaart zal vegen. Maar hoe nerveus moeten beleggers echt zijn? ?Beleggers overdrijven op ko...


Gebarentolk waarschuwde bij orkaan Irma voor pizza, monsters en beren
16 September, 23:24 NOS nieuws

Opmerkelijke adviezen voor doven en slechthorenden in Manatee County in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens een persconferentie over orkaan Irma spraken de lokale autoriteiten over evacuaties, maar de aanwezige gebarentolk tolkte hele andere zaken.

Van "we willen dat u veilig bent", maakte de tolk bijvoorbeeld: "pizza wil dat u bent". Andere onsamenhangende gebaren gingen over monsters en "twintig overgebleven beren".

Een video van de persconferentie, waarbij de woorden van de gebarentolk zijn ondertiteld, is intussen bijna 400.000 keer bekeken.

Schande

De man die het persconferentie tolkte is geen officiŽle gebarentolk. Lokale media schrijven dat de autoriteiten snel een gebarentolk moesten hebben en daarom deze man hadden gevraagd.

Doven en slechthorenden in Manatee County spreken schande van de actie en willen excuses van de overheid. De man die tolkte is erg aangeslagen door het voorval. Zijn familie zegt dat hij enkel heeft willen helpen en tegen de autoriteiten heeft gezegd dat hij een dove broer heeft en alleen de basis van gebarentaal kent.

Vol overgave

Een video van een andere gebarentolk in Florida maakt juist veel positieve reacties los. De man tolkte vol overgave tijdens een belangrijke speech van Rick Scott, de gouverneur van Florida. De tolk werd daarna gevraagd om de populaire talkshow van Jimmy Kimmel te tolken.
Twee potentiŽle opvolgers van orkaan Irma in de maak boven oceaan
16 September, 21:00 NOS nieuws

Boven het oosten van de Atlantische Oceaan ontwikkelen zich twee nieuwe tropische stormen die als orkaan een gevaar kunnen vormen voor de Bovenwindse Eilanden. De koers en kracht van deze twee stormen is nog erg onzeker.

Het gaat om de orkaan Lee en een nieuwe depressie die nog geen naam heeft, maar Fifteen (15) wordt genoemd. Als die zich ontwikkelt tot een tropische storm krijgt hij de naam Maria. Lee lijkt niet direct op de Bovenwindse Eilanden af te stevenen, maar Maria kan begin volgende week een groter risico vormen, ook voor het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten.

Maria lijkt een minder krachtige orkaan te worden dan Irma, maar gaat waarschijnlijk wel gepaard met veel regenval. Ook het gevaar van de wind is groot, omdat er veel los puin op de eilanden ligt dat kan rondvliegen. Bomen die al geknakt zijn door Irma kunnen worden ontworteld.

Halverwege volgende week zou Maria als orkaan ook de Maagdeneilanden en Puerto Rico kunnen treffen.
De orkaan Irma heeft de afgelopen weken meer schade veroorzaakt dan het blote oog kan waarnemen
16 September, 04:10 Volkskrant
Het gehannes rond Irma laat zien dat Nederland in de Antillen alsnog moet kiezen, betoogt Piet Emmer: dekolonisatie of incorporatie. De orkaan Irma heeft de afgelopen weken meer schade veroorzaakt dan het blote oog kan waarnemen. Allereerst bleek dat de verbindingen tussen de delen van ons koninkrijk niet orkaanproof waren. Vlak nadat Irma haar verwoestende werk had gedaan, stond de demissionaire


Embargo bemoeilijkt wederopbouw Cuba na orkaan
15 September, 12:48 NOS nieuws

Vandaag staat volledig in het teken van Sint-Maarten, Saba en St-Eustatius, maar ook Cuba kampt met enorme schade door orkaan Irma. De wederopbouw van het land kan nog knap lastig worden door een tekort aan bouwmaterialen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse ambassadeur op Cuba, Alexandra Valkenburg.

Op dit moment hebben drie miljoen Cubanen geen toegang tot stromend water. Ook zitten veel gebieden, vooral aan de noordelijke kust, zonder elektriciteit. Wegen zijn afgesloten door overstromingen en stormschade; telefoon en internet zijn in het hele land beperkt. Huizen en hotels zijn beschadigd of ingestort.

Valkenburg verwacht dat het herstellen van die schade moeilijk wordt vanwege de handelsboycot van de Verenigde Staten tegen Cuba. Dit maakt het lastig om aan bouwbenodigdheden te komen, zegt ze in NOS Met het Oog op Morgen. "Ik liep vandaag een bouwwinkel in en vroeg of er cement was. Het antwoord was nee." Ze denkt dat het materialentekort de eilandengroep nog zeker maanden parten gaat spelen.

Voor bouwbenodigdheden zijn de Cubanen nu aangewezen op internationale hulp. Die komt wel steeds meer op gang. Zo zijn de Verenigde Naties bezig met een actieplan en bieden landen in de Caribische regio hulp aan. "Ik denk dat we van omliggende landen bouwmaterialen krijgen, maar het blijft een probleem."

Volgens Valkenburg is met name in de toeristische sector de schade enorm. Op noordelijke eilanden zijn hotels voorlopig dicht, zegt ze. "Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten, dus het is belangrijk dat we hotels weer snel functioneel hebben." Het hoogseizoen start in december. "Het zal een hoop inzet vergen om alles op tijd klaar te hebben."

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders sinds gisteren af om op vakantie te gaan naar Cuba. Als gevolg van de orkaan Irma is de voedsel- en drinkwatervoorziening in het land zeer beperkt, zegt het ministerie.
Nederland helpt Sint-Maarten van start, al ruim 5 miljoen binnen
15 September, 06:48 NOS nieuws

Op NPO Radio 2 heeft minister Plasterk het startsein gegeven voor de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft tot nu toe al 5,25 miljoen euro opgehaald.

Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan Sint-Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden Saba en Sint-Eustatius. Zij werden vorige week getroffen door de orkaan Irma.

In het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum is een belteam tot middernacht bereikbaar op 0800 - 1130 om donaties voor giro 5125 te verwerken. Mensen kunnen de opbrengst van hun actie voor Sint-Maarten daar ook zelf komen brengen.

De publieke omroep, RTL en SBS6 besteden vandaag op radio, televisie en online aandacht aan de actie. Op NPO 1 zijn de hele dag door korte updates te zien vanuit Beeld en Geluid. In een speciaal programma Nederland helpt Sint-Maarten, van 21.30 tot 22.20 uur op NPO 1, praat Art Rooijakkers met gasten en zijn er reportages te zien over de situatie op Sint-Maarten en over speciale acties in Nederland.

Op Sint-Maarten is de materiŽle schade enorm; ruim 90 procent van de gebouwen op het eiland is beschadigd, een derde is zelfs onherstelbaar verwoest. Het Rode Kruis is sinds zondag bezig met het in kaart brengen van de schade en het verlenen van de eerste noodhulp.
Eilanden zetten zich schrap voor nieuwe tropische storm
17 September, 03:00 Volkskrant
Een nieuwe tropische storm met de naam Maria gaat richting de Bovenwindse Eilanden. Maria kan zich volgens het Amerikaanse National Hurricane Center de komende dagen tot een orkaan ontwikkelen. Ook verwachten de meteorologen dat de tropische storm zware regenval zal veroorzaken, met mogelijke landverschuivingen tot gevolg. Dat is ook een risico voor het door orkaan Irma zwaar getroffen eiland Sint


Orkaan Irma: nog zeven Belgen wachten op evacuatie

Nog zeven Belgen wachten om geŽvacueerd te worden uit de gebieden die door orkaan Irma zijn getroffen, zegt Didier Vanderhasselt, de woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.
Mysterieus ?zeemonster? spoelt aan na doortocht orkaan: ?Wat is dit in godsnaam??
13 September, 21:18 Gazet v. Antwerpen

Na de doortocht van de krachtige orkaan Harvey is op een strand in Texas City een mysterieus zeewezen aangespoeld. Preeti Desai van de Amerikaanse vereniging voor natuurbescherming National Audubon Society trof het ?monster? als eerste aan. Zij trok naar sociale media om uit te vissen om welk dier het precies gaat.
Selfie Amerikaanse agenten tijdens orkaan leidt tot opwinding
13 September, 20:43 NOS nieuws

Een selfie van drie politieagenten in de Amerikaanse staat Florida heeft tot veel opwinding geleid op sociale media. Op de foto van de knappe agenten kwamen meer dan honderdduizend reacties.

De foto van de drie politiemannen werd gepost op de Facebookpagina van het Gainesville Department, toen orkaan Irma zondag over Florida raasde. "Getting ready to do some work", stond boven aan het bericht.

Sommigen vroegen om gearresteerd te worden door de politieagenten, anderen wilden maar al te graag worden gecontroleerd op hun papieren.
Na orkaan Irma: non helpt takken uit de weg te ruimen met kettingzaag
13 September, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De orkaan Irma die door de Verenigde Staten raasde, bracht logischerwijs heel wat schade met zich mee. Een non uit Miami kon het niet aanzien hoe auto?s ploeterden in de modder en voetgangers moesten wijken voor takken die overal verspreid lagen. Daarom besloot ze om een handje toe te steken en haalde haar kettingzaag boven. En dat zorgde uiteraard voor opmerkelijke beelden.
Moeder schenkt 31 liter borstvoeding aan slachtoffers orkaan Harvey
13 September, 12:34 Gazet v. Antwerpen

Terwijl voormalige Amerikaanse presidenten oproepen om slachtoffers van orkaan Harvey, die twee weken geleden heel wat schade aanrichtte in Texas, financieel te steunen, heeft een jonge moeder uit Saint Louis (Missouri) een andere manier gevonden om haar steentje bij te dragen. Danielle Palmer staat 31 liter borstmelk af aan moeders van pasgeboren baby?s in Texas. Op Facebook toont ze een koelkoffer vol flesjes melk.
Willebroekse chef roept collega?s op om slachtoffers orkaan Irma te steunen: ?Serveer de Sloppy Joe?
13 September, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Om de Caribische slachtoffers van orkaan Irma te steunen, roept een chef uit Willebroek andere koks op om ook Sloppy Joe?s op het menu te zetten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be