NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen




Orkaan

2News.be / Trefwoorden / Orkaan

Bijna helft van Puerto Rico nog altijd zonder stroom na orkaan
30 December 2017, 00:54 NOS nieuws

Meer dan drie maanden nadat de orkaan Maria over Puerto Rico raasde, heeft bijna de helft van het eiland nog altijd geen stroom. Volgens het elektriciteitsbedrijf van Puerto Rico moet er nog veel gebeuren om alle schade aan het stroomnet te herstellen.

55 procent van de ongeveer anderhalf miljoen huishoudens heeft inmiddels weer elektriciteit. Het zijn de eerste officiŽle cijfers van de overheid nadat Puerto Rico werd getroffen door Maria, met windstoten tot 250 kilometer per uur. Door de orkaan vielen tientallen doden.

Een gemeente op het eiland, het berggebied Ciales, zit nog altijd helemaal zonder stroom. Het is onduidelijk wanneer het stroomnet voor deze regio is hersteld. Het Amerikaanse leger sprak eerder de verwachting uit dat het hele eiland in mei weer op de elektriciteit is aangesloten.

"Dit is mentaal heel zwaar", zegt een van bewoners die nu nog zonder zit. "Het voelt als een gebrek aan respect voor ons. Ik weet dat de schade groot was, zeker in de bergen, maar voor mijn gevoel duurt het te lang."




Vietnam haalt opgelucht adem: orkaan Tembin toch niet aan land
26 December 2017, 09:42 NOS nieuws

De gevolgen van de orkaan Tembin, die op de Filipijnen een spoor van dood en verderf trok, lijken in Vietnam mee te vallen. Zo'n 650.000 mensen in de Vietnamese Mekong Delta waren geŽvacueerd, maar de orkaan is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm.

Weerkundigen hadden aangekondigd dat Tembin over de zuidelijke punt van de delta zou trekken, waarbij werd gewaarschuwd voor hevige regen en stormwinden. Omdat gebouwen en huizen in dat gebied niet op zulk zwaar weer zijn gebouwd, werd rekening gehouden met grote schade.

Maar op de Zuid-Chinese Zee nam de orkaan in kracht af, veranderde wat van richting en daardoor kwam hij niet in Vietnam aan land. Verwacht wordt nu dat hij verder afzwakt en wegtrekt over de Golf van Thailand.

Filipijnen

De vrees voor Tembin in Vietnam was vooral groot na de enorme overstromingen en aardverschuivingen die hij het afgelopen weekend op de Filipijnen veroorzaakte. Daar kwamen ten minste 164 mensen om het leven en raakten er nog 171 vermist.

In het zuiden van de Filipijnen zitten nu nog steeds zo'n 97.000 mensen in 261 opvangcentra. Nog eens 85.000 mensen zijn elders opgevangen.




Orkaan Irma verwoestte zijn droom, maar Tafari Johnson Hodge gaat toch door met zijn modeshow
22 December 2017, 20:18 Volkskrant
De loeiende storm vrat het beton van zijn huis op. Tafari Johnson Hodge overleefde ternauwernood. Wat zal er worden van de modeshows waarmee hij op het punt stond door te breken? Tafari Johnson Hodge loopt op en neer over de Boulevard de Grand-Case. Hier, tegenover een restaurant op het Franse deel van Sint Maarten, moet de catwalk komen voor de modeshow die voor kerstavond is gepland. Tafari maak





Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be