NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesOrde


Computersysteem rijksoverheid is gammel en zo lek als een mandje, maar... de financiën zijn dik op orde
16 Mei, 22:12 Volkskrant
De derde woensdag in mei is het ?Gehaktdag? in Den Haag. De Algemene ­Rekenkamer velt dan haar jaarlijkse oordeel over het functioneren van de rijksoverheid. De alarmbellen gaan af: de deuren staan open voor cybercriminelen.


Uw dokter moet ook zichzelf verzorgen: orde der artsen schrijft werk-privébalans in deontologische code
6 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Een goede dokter zorgt ook voor zijn eigen gezondheid. Dat staat in de nieuwe deontologische code van de Orde der Artsen. Die vermeldt voortaan ook de plicht om te streven naar evenwicht tussen werk en privé. ?Wie anderen goed wil verzorgen, moet dat ook met zichzelf doen.?
De Wever reageert na rellen, Pro League roept Beerschot Wilrijk op om dringend stappen te ondernemen

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft gereageerd op de rellen die ontstonden na de derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp. ?Zware maatregelen nemen zoals toekomstige derby?s zonder publiek te laten spelen, willen we niet lichtzinnig doen. Dan tref je veel mensen die niets met de rellen te maken hebben. We zullen de situatie binnenkort evalueren?, klinkt het bij ATV. De Pro League roept Beerschot Wilrijk ook op om stappen te ondernemen tegen kwetsende spreekkoren tijdens de wedstrijd.
Britse minister Rudd treedt af vanwege Windrush-schandaal
30 April, 00:30 NOS nieuws

De Britse minister Rudd van Binnenlandse Zaken treedt af vanwege het zogenoemde Windrush-schandaal. De minister kreeg de afgelopen tijd veel kritiek omdat haar ministerie quota hanteert voor het uitzetten van immigranten.

Rudd ontkende dat ze wist van het bestaan van quota, maar vandaag publiceerde de Britse krant The Guardian een brief waaruit iets anders bleek. In het document, dat de minister heeft ondertekend, staat dat haar departement ernaar streeft om het aantal gedwongen uitzettingen met tien procent te verhogen. Het gaat onder meer om mensen uit de Windrush-generatie.

Empire Windrush

Die generatie kwam tussen eind jaren 40 en begin jaren 70 uit onder meer de Caraïbische gebieden naar Groot-Brittannië. De eersten arriveerden na de Tweede Wereldoorlog met het schip Empire Windrush.

Omdat ze uit het Gemenebest kwamen, hoefden ze toentertijd geen officiële documenten te hebben. De overheid beschouwt hen en hun nakomelingen nu als illegaal.

Premier May heeft het ontslag geaccepteerd. Rudd geeft morgen een toelichting op haar vertrek.
Ook Mark heeft niet in de hand wat Facebook met de sociale orde doet
15 April, 22:36 Volkskrant
Het lijkt wel alsof de wereld uit een dutje is ontwaakt. Opeens dringt in volle hevigheid door dat technologie kan worden ingezet om ons stilletjes een bepaalde kant op te duwen - en vooral dat dit geen ver-weg-show is, maar het verdienmodel van bedrijven waar we mee opstaan en mee naar bed gaan. Kop van Jut afgelopen week was Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, die zich moest verantwoord


Nu Bram Tankink zijn kop op orde heeft kan hij stoppen met fietsen
13 April, 20:12 Volkskrant
Bram Tankink (39) rijdt zondag zijn laatste Amstel Gold Race. Aan het einde van dit seizoen stopt hij als wielrenner. De fiets was voor hem een vlucht uit een knellende gezinssituatie. 'Ik durf nu te zeggen: je mag er zijn, Bram.' Guitige blik, Twents accent. Bram Tankink weet het: hij heeft de lach aan zijn kont hangen. 'Bram de Lolbroek' is de man die op een rustdag in de Giro d'Italia Freek Von


Zweedse koning roept Nobelcomité tot de orde
11 April, 13:00 NOS nieuws

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft de leden van het Zweedse Nobelcomité opgedragen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de conflicten binnen het comité op te lossen. Ook overweegt hij om de statuten van de Zweedse Academie aan te passen.

"De problemen die binnen de Zweedse Academie zijn ontstaan zijn zeer ongelukkig en brengen ernstige schade toe aan het belangrijke werk van de Academie", schrijft de koning in een persmededeling. "Voor de leden van het Nobelcomité moet de verantwoordelijkheid voor het instituut altijd op de eerste plaats staan."

Seksueel misbruik

Drie van de achttien leden hebben hun ontslag ingediend omdat een van de andere leden getrouwd is met een man die beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Volgens Zweedse media gaat het om de dichteres Katarina Frostenson, die getrouwd is met de Fransman Jean-Claude Arnault. Hij is directeur van een cultureel centrum in Stockholm en heeft zelf ook nauwe banden met het Nobelcomité. Achttien vrouwen beschuldigen hem van aanranding of verkrachting.

Voor het leven

Vorige week haalde een stemming het niet om Frostenson uit het comité te zetten. Uit onvrede daarover stapten toen drie leden op. Officieel kunnen ze echter niet opstappen, want volgens de statuten uit 1786 worden ze voor het leven benoemd.

Daarmee komt het werk van de Academie in gevaar want alle leden moeten aanwezig zijn bij het toekennen van de jaarlijkse Nobelprijzen. Doordat ze voor het leven worden benoemd, kunnen de vertrokken leden niet door anderen worden vervangen. De koning overweegt nu om dat in de statuten aan te passen.
Wachtlijsten psychische zorg niet op tijd op orde
11 April, 05:48 NOS nieuws

Het gaat niet lukken om de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg voor 1 juli van dit jaar weg te werken. Die boodschap geeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan het kabinet.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben vorig jaar landelijke afspraken gemaakt om de wachttijden voor behandelingen terug te dringen, zodat patiënten op tijd passende zorg krijgen. Zowel voormalig minister Schippers als de huidige staatssecretaris Blokhuis beloofde dat dit voor 1 juli 2018 zou lukken. De NZa controleert of dit ook werkelijk gebeurt.

Voor een aantal diagnoses is nu al duidelijk dat de afgesproken normen voor die tijd niet worden gehaald, schrijft de NZa. Zo is de wachttijd voor de behandeling van autisme, persoonlijkheidsstoornissen en angststoornissen nog altijd boven de norm van 14 weken.

Verschillen per regio groot

De wachttijdenproblematiek is complex en de problemen verschillen sterk per regio. In de basis-ggz (lichtere psychische klachten) zijn de wachttijden het langst in Midden-IJssel en Flevoland. In de gespecialiseerde ggz (zwaardere zorg) moeten vooral patiënten in Midden-Holland langer dan de geldende normen wachten.

Sinds dit jaar moeten zorgaanbieders iedere maand cijfers aanleveren over hun wachtlijsten. Maar volgens de NZa doet een deel van de aanbieders dat nog altijd niet. Daarom blijft het lastig een totaalbeeld van de werkelijke wachtlijsten te geven.

Tussenstand

Staatssecretaris Blokhuis zal vandaag de Tweede Kamer informeren over de tussenrapportage van de NZa. Later op de dag komt ook het Schakelteam Verwarde Personen met een tussenstand.

Binnen dat team werken gemeenten, politie, patiëntenorganisaties en andere betrokkenen samen om tot de best mogelijk aanpak te komen van de problemen van mensen die verward gedrag vertonen.
Misschien dat Rutte ze in China héél, héél voorzichtig even aan de orde stelt, de mensenrechten
9 April, 23:12 Volkskrant
De minister-president, drie ministers, een staatssecretaris en in hun spoor 250 vertegenwoordigers van 165 bedrijven zijn onder leiding van werkgeversvoorzitter Hans de Boer in China gearriveerd. Het is naar verluidt de grootste handelsdelegatie die we hier ooit hebben opgetuigd en de bedoeling is geld verdienen. Nederland exporteerde vorig jaar voor 11,5 miljard euro naar China, een magere acht e


FIFA-voorzitterschap Van Praag ?voorlopig niet aan de orde?
8 April, 00:24 NRC
Michael van Praag is voorlopig niet van plan om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het FIFA-voorzitterschap. De KNVB steunt UEFA-voorzitter Platini. FIFA heeft intussen een bijzondere vergadering van het dagelijks bestuur aangekondigd.


Verwacht wordt dat het 76e Kamerlid nog één keer de kans krijgt om orde op zaken te stellen
29 Maart, 00:12 Volkskrant
De integriteitscommissie van de VVD komt op korte termijn met een oordeel over de in opspraak geraakte onroerendgoedzaken van Kamerlid Wybren van Haga. Brengt de ingenieur, ex-commando en welvarende zakenman de minieme meerderheid van één zetel van Rutte III in gevaar? 'Kies voor doen.' Wybren van Haga heeft de campagneslogan van de VVD nogal letterlijk genomen. De 51-jarige ingenieur diende bij d


Chinezen denken dat welvaart samenhangt met de kosmische orde
25 Maart, 21:12 Volkskrant
Hebt u Liang Xiangyi al met haar ogen zien rollen? De financieel journalist uit Shanghai kon haar ergernis niet onderdrukken toen een collega een ellenlange, slijmerige, ongetwijfeld voorgekookte vraag stelde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese Volkscongres. De staatstelevisie nam het incident per ongeluk op en het clipje van Liangs theatrale gebaar werd binnen een paar uur een grote


Kevin De Bruyne neemt geen woord terug van kritiek op Martinez: ?De coach moet orde op zaken stellen?
22 Maart, 13:00 Gazet v. Antwerpen

Kevin De Bruyne geniet van enkele zeldzame dagen vakantie. Tegen Saudi-Arabië kan hij al zijn vijftigste wedstrijd van het seizoen spelen. Maar KDB heeft nog grote plannen. ?Het is nu het moment om te oogsten. Je kan alleen maar de hoofdprijs winnen als je naar de hoofdprijs streeft.?
"Jambon stelt maar geen orde op zaken bij Regie der Gebouwen"
20 Maart, 05:54 Skynet
De Regie der Gebouwen blijft een zorgenkind, ook onder minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Dat zegt oppositiepartij Groen, na een kritische audit van het Rekenhof. Groen voelt de minister dinsdag aan de tand in de Kamercommissie. "De minister talmt met orde op zaken stellen", zegt fractieleider Kristof Calvo.


2,8 miljoen voor Gentenaars die orde scheppen in de cloud
15 Maart, 17:36 De Tijd
17:01 De Gentse start-up PieSync krijgt 2,8 miljoen euro toegestopt van onder meer Fortino, de investeringsmaatschappij van ex-Telenet-topman Duco Sickinghe.


Gevreesd door luie studenten schiep Brands (1933 - 2018) orde in de chaos van de geschiedenis
14 Maart, 17:36 Volkskrant
Het was nog donker toen ik Maarten Brands op een vroege zondagochtend naar Schiphol bracht. Hij vertrok voor negen maanden naar New York. Ik huurde in de tussentijd zijn huis. Toen we afscheid namen wisten we niet wat hem en de wereld boven het hoofd hing. Negen dagen later vernietigden terroristen het WTC. Brands woonde in een huurappartement op Manhattan. Dichter op geschiedenis-in-uitvoering ko


Komst Stef Blok naar BZ valt goed in Den Haag | Italianen rekenen af met gevestigde orde
5 Maart, 21:18 Volkskrant
Een vrouw als opvolger van Halbe Zijlstra zou goed zijn, beaamde premier Rutte onlangs. Maar die vrouw bleek onvindbaar, en dus keert de nuchtere Stef Blok terug in het kabinet. Hij moet de bekoelde relatie met Rusland snel verbeteren en dat vereist vakmanschap. Verder: waarom Netflix-serie 'Queer Eye' troost biedt in deze tijden van politieke en maatschappelijke verdeeldheid. En hoe Sylvia Wittem


Druk op Poetin om Syrië tot de orde te roepen
25 Februari, 17:18 NOS nieuws

De Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel hebben president Poetin van Rusland in een telefoongesprek opgeroepen om maximale druk uit te oefenen op de Syrische regering om te stoppen met de aanvallen op Oost-Ghouta.

Het staakt-het-vuren voor heel Syrië van ten minste dertig dagen, waar de VN gisteravond voor stemde, werd vanmorgen al geschonden. Er vielen opnieuw bommen op het deel van Damascus waar de rebellen het voor het zeggen hebben.

De resolutie volgde op een week waarin 500 doden vielen door bombardementen van het regeringsleger van president Assad. Het was een van de bloedigste offensieven van de oorlog, die al bijna zeven jaar duurt.

Koerden

Volgens Macron en Merkel is een staakt-het-vuren de opmaat naar gesprekken over een politieke oplossing van het conflict. Daarover wordt nog steeds onderhandeld in Genève onder leiding van de VN.

Turkije, dat de resolutie aanvankelijk verwelkomde, zegt dat het ondanks het bestand in Syrië zal doorgaan met het offensief tegen Koerdische strijders in Afrin.
Anderlecht krijgt uitstel om licentiedossier in orde te brengen

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht uitstel verleend voor het verkrijgen van een proflicentie. Dat berichten Le Soir, Sudpresse en L?Avenir zaterdag.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be