NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opvang

2News.be / Trefwoorden / Opvang

Medewerker kinderopvang De Bilt verdacht van ontucht met twee zusjes
16 Augustus, 22:12 NOS nieuws

Een 27-jarige mannelijke medewerker van buitenschoolse opvang Partou in De Bilt wordt verdacht van ontucht met twee meisjes. Daarover zijn ouders vanavond geÔnformeerd op een bijeenkomst.

De pedagogisch medewerker uit Utrecht zit sinds zondag vast, meldt het Openbaar Ministerie in een verklaring. Hij was vijf jaar in dienst bij de opvangorganisatie. Volgens een woordvoerder van het OM zijn "ouders erg geschokt, ook omdat het een geliefde medewerker was".

De zusjes, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, zouden samen seksuele handelingen hebben moeten verrichten bij de medewerker. Het incident vond vorige week plaats. De ouders deden aangifte nadat de meisjes erover hadden verteld.

Justitie zegt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat de verdachte "dit al vaker heeft gedaan of dat hij ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd". Hij heeft een blanco strafblad en beschikte over een verklaring omtrent het gedrag.

Gisteravond waren ongeveer 250 ouders per mail uitgenodigd voor een speciaal ingelaste bijeenkomst in een lokaal zalencentrum. Partou heeft twee locaties in De Bilt; op welke plek het incident heeft plaatsgevonden, is nog niet bekendgemaakt.

Grootste van het land

Met meer dan 300 vestigingen en ruim 3300 medewerkers is Partou naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Op de locaties van het bedrijf, dat een hoofdkantoor heeft in Vianen, worden zo'n 26.000 kinderen opgevangen.
KaJac biedt opvang voor kwetsbare jongvolwassenen
9 Augustus, 03:18 Gazet v. Antwerpen

De dood van de 19-jarige Jordy, die noodgedwongen op straat leefde, bracht vorig jaar een golf van verontwaardiging teweeg. In de Mechelse regio biedt KaJac sinds begin juli een huis aan kwetsbare jongvolwassenen aan die net als Jordy nergens terecht kunnen.
Opvang voor gedumpte kippen in Amsterdam
30 Juni, 17:36 NOS nieuws

Gedumpte kippen of hanen in Amsterdam hebben voortaan een eigen opvang. De dieren worden sinds vandaag ondergebracht in de boomgaard van een boerderij in het stadsdeel West.

Vorig jaar werden er alleen al in stadsparken in Amsterdam tachtig tot honderd kippen gevonden. Dat aantal neemt volgens de gemeente elk jaar toe.

Steeds vaker blijken hobbyisten spijt te hebben van hun aankoop. Buren klagen over het gekraai van de haan of kippen blijken niet genoeg eieren te leggen.

Onderdak

Volgens de regionale omroep NH moest de gemeente tot nu toe telkens voor de dieren op allerlei plekken onderdak zoeken. De speciale opvang moet daar een eind aan maken.

Amsterdammers die spijt hebben voor het kopen van kippen of hanen kunnen er tegen een gering geldbedrag afscheid van nemen. In de nieuwe opvang mogen de dieren oud worden of kunnen ze worden herplaatst.
Onderzoek naar opvang zieke zeehonden
30 Juni, 17:00 NOS nieuws

Een wetenschappelijke commissie gaat de opvang van zeehonden in Nederland onderzoeken. Staatssecretaris Van Dam besloten wil commissie laten onderzoeken wanneer opvang wel of niet nodig of gewenst is, en hoe de opvang moet worden georganiseerd.

In Nederland worden op vijf locaties zieke zeehonden opgevangen. Aanvankelijk gebeurde dat alleen bij Zeehondencentrum Pieterburen, bij A seal in Stellendam en bij Ecomare op Texel, maar een jaar geleden kregen ook twee stichtingen in Termunten en op Terschelling tijdelijk toestemming een opvang te beginnen.

Bemiddelaar

De opvangcentra zijn particuliere initiatieven en ontvangen geen subsidie van de overheid. Zij hebben allemaal hun eigen manier van werken. Een bemiddelaar van het kabinet heeft geprobeerd de centra zover te krijgen dat zij beter gingen samenwerken, maar dat is niet gelukt.

De 'ontheffingen' van de vijf centra, waarin de overheid toestemming geeft om in het wild levende dieren op te vangen, lopen vandaag af.

De wetenschappelijke commissie moet leiden tot een eenduidig beleid en een locatie of meerdere locaties aanwijzen waar zeehonden in de toekomst mogen worden opgevangen.

Virus

Onderzoekers van universiteit Wageningen, die al vanaf de jaren zestig de zeehondenpopulatie in de gaten houden, zeggen dat het de laatste jaren een stuk beter gaat met de dieren.

Inmiddels is het niet altijd nodig om zieke zeehonden op te vangen en weer naar zee terug te brengen. Vaak zijn ze nog drager van een virus en besmetten zij zo andere zeehonden.

Ook over de noodzaak van opvang en het dierenwelzijn moet de onderzoekscommissie een uitspraak doen. Dat zal voor maart 2018 gebeuren.
Parochiale kleuterschool wilt bijdrage voor opvang
31 Januari, 12:06 Gazet v. Antwerpen
De parochiale kleuterschool vraagt het gemeentebestuur om het reglement omtrent de kinderopvang te wijzigen. Bedoeling is voortaan een bijdrage aan de ouders te kunnen vragen.


Dijkhoff: slechte opvang is vooral schuld van Grieken
19 Januari, 17:36 NOS nieuws

Staatssecretaris Dijkhoff vindt het vooral de schuld van Griekenland dat vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden de winter moeten doorkomen. In een debat in de Tweede Kamer zei hij dat Nederland en andere Europese landen veel hulp hebben gegeven†in de vorm van geld, mensen en goederen, maar dat het aan de Grieken is om vervolgens te zorgen dat die hulp ook wordt ingezet. "Ik vind dat Griekenland de grootste steken heeft laten vallen."

Volgens Dijkhoff is de financiering in aanloop naar koude periode al geregeld. Hij zegt dat de Europese Commissie in september 115 miljoen euro heeft uitgetrokken voor het winterklaar maken van de opvangkampen. Dat bedrag kwam boven op de 83 miljoen die eerder al was uitgetrokken voor verbetering van de opvang. Het Nederlandse aandeel in dat bedrag is 10 miljoen euro, zegt de staatssecretaris.†

"En het is ook niet zo dat dit geld ergens hangt en daardoor niet beschikbaar is voor de Grieken, of dat de spullen nog niet zijn verstuurd. Maar het is zo dat de Grieken moeite hebben om de goede opvang voor elkaar te krijgen, soms om praktische en soms ook om†politieke redenen."†

Vinger op zere plek

Dijkhoff wil de Grieken hierop aanspreken, op een Europees overleg over het vluchtelingenprobleem volgende week. "Ik wil de schuld niet afschuiven, maar het is een kwestie van de vinger op de zere plek leggen. Het zit hem in de implementatie en niet in een gebrek aan steun of hulp."

De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de duizenden†vluchtelingen die in de vrieskou in Griekse kampen verblijven. GroenLinks-Kamerlid Voortman sprak van een noodsituatie, waarvoor Dijkhoff de procedures opzij moet zetten. Maar hij vindt dat Nederland zijn deel van de Europese afspraken over de vluchtelingenopvang ruimschoots nakomt.

Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking stuurde afgelopen weekend voor een ton aan hulpgoederen om de ergste nood te lenigen. Het ging onder meer om dekens en slaapzakken.
Opvang na zelfmoorddrama: praten, maar niet te veel
16 Januari, 17:12 NOS nieuws

Na de†zelfmoord van een wiskundedocent zijn leerlingen van†het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch goed opgevangen, zegt†rector Etha Schoemaker. Ze roemt de hulpdiensten en slachtofferhulp, die direct klaarstonden voor leerlingen en docenten.†

"Het is een hele treurige dag", zegt de rector bij†Omroep Brabant.†Leerlingen zijn maandagmorgen bijeengekomen om met elkaar en docenten te praten over de zelfmoord. "Het is goed om te zien hoe leerlingen en collega's tot elkaar komen en elkaar goed kunnen vinden en steunen."†

Na een ingrijpend drama als dit is goede nazorg voor de leerlingen noodzaak, maar het kan veel uitmaken hoe die wordt ingevuld, zegt directeur Jan Mokkenstorm van 113Online, een stichting die zich richt op zelfmoordpreventie. "Die opvang is heel individueel. Vroeger dachten we dat debriefen heel belangrijk is. Nu weten we dat het soms ook kwaad kan. Het kan een gebeurtenis als het ware inbranden."

De school moet wel een vorm vinden om er met leerlingen over praten. "Elkaar vragen: hoe gaan we dit samen doen? Hoe houden we elkaar in de gaten?" Mokkenstorm herinnert zich een zelfmoorddrama in de psychiatrie. "Toen zijn we met andere patiŽnten om de tafel gaan zitten om iedereen te laten vertellen wat het met hem of haar doet."

De school in Den Bosch heeft leerlingen en docenten die er behoefte aan hadden vandaag de mogelijkheid gegeven om te praten.†Naast die gesprekken is het belangrijk dat†docenten elkaar en leerlingen in de gaten houden, stelt de directeur ven 113Online. "Elkaar vragen: over welke leerlingen maken we ons zorgen? En die extra aandacht geven."

Mokkenstorm waarschuwt voor sensatiezucht en speculatie rond het drama. "Er lopen waarschijnlijk tientallen mensen rond met het idee dat ze misschien zelfmoord willen plegen. Die stellen zich de vraag: zal ik het doen of niet?††En daarbij zijn ze†gevoelig voor dit soort informatie. Tegelijkertijd zien mensen er soms juist vanaf als ze zien wat zo'n zelfmoord teweeg brengt."†

Uit ervaringen met mensen die een zelfmoordpoging hebben overleefd weet hij dat mensen die op het punt staan zichzelf van het leven te beroven, vaak zichzelf niet zijn. "Ze leven op dat moment in een koker, het gewone leven is heel ver weg. Ze zijn vrijwel onbereikbaar. Maar voordat iemand op dat punt is, kun je hem of haar†nog wel aanspreken en helpen."
Gemeente waarborgt uniforme, maar ook iets duurdere naschoolse opvang
13 Januari, 09:48 Gazet v. Antwerpen
Dankzij een nieuwe samenwerking tussen de gemeente en de Landelijke Kinderopvang hoeven de lagere scholen van Schilde en ?s-Gravenwezel zich straks niet meer te bekommeren om de voor- en naschoolse opvang. Ook de uren en de tarieven worden gelijkgeschakeld. De meeste ouders zullen wel wat meer betalen dan nu het geval is.


Griekse opvang verre van winterbestendig
9 Januari, 08:54 Trouw Europa
De kou die ook Griekenland treft, maakt de situatie voor vluchtelingen nog nijpender. En die was al weinig rooskleurig. Tienduizenden


Griekse opvang verre van winterbestendig
9 Januari, 08:54 Trouw
De kou die ook Griekenland treft, maakt de situatie voor vluchtelingen nog nijpender. En die was al weinig rooskleurig. Tienduizenden


Vluchtelingen weigeren werk door eigen bijdrage opvang
11 November 2016, 02:14 Volkskrant
Statushouders die in een asielzoekerscentrum op een huis wachten, weigeren soms werk omdat dit voor hen nauwelijks loont. Door de eigen bijdrage die zij verplicht zijn te betalen aan het COA zodra zij een inkomen hebben, houden zij bij fulltimewerk tegen minimumloon in het slechtste geval 196 euro per maand over. Net als voor bijstandsgerechtigden blijkt het gebrek aan financiŽle prikkels er in de


Amnesty: schendingen mensenrechten bij opvang vluchtelingen ItaliŽ
3 November 2016, 02:24 Trouw Europa
Druk van de Europese Unie op ItaliŽ om streng te zijn tegen vluchtelingen heeft geleid tot mensenrechtenschendingen. Dat concludeert


Amnesty: EU-druk op ItaliŽ leidt tot mishandeling vluchtelingen
3 November 2016, 00:30 NOS nieuws
De druk van de Europese Unie op ItaliŽ bij de opvang van vluchtelingen leidt tot mensenrechtenschendingen. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty in een rapport. De organisatie spreekt over mishandelingen, intimidatie en opsluiting. Europa begon in 2015 met de 'hotspot-benadering'. Vluchtelingen worden op verschillende locaties (hotspots) in de EU geÔdentificeerd. Ook worden er vingerafdrukken van ze afgenomen. In de hotspots kan snel worden vastgesteld of de vluchteling mag blijven of wordt teruggestuurd naar het land van herkomst. Omdat sommige landen te maken krijgen met veel vluchtelingen, zoals ItaliŽ, moesten de asielzoekers volgens een plan van de EU worden verdeeld over de rest van de Europese lidstaten. Van dat plan is weinig terechtgekomen. Afgelopen jaar zijn volgens Amnesty 150.000 mensen naar ItaliŽ gekomen. 1200 van hen zijn naar andere EU-landen gebracht. Dat hadden er 40.000 moeten zijn. "De hotspot-benadering heeft de druk op landen aan de randen van de EU juist opgevoerd in plaats van verlicht", stelt Amnesty. "Dit leidt tot schendingen van de rechten van deze mensen." Eerder bleek al dat er te weinig hotspots in ItaliŽ zijn. Van de zes geplande, zijn er maar vier open. Veel asielzoekers die via ItaliŽ in Europa komen, willen volgens de mensenrechtenorganisatie niet dat hun vingerafdrukken worden afgenomen. Als ze geregistreerd zijn, kunnen ze volgens het Dublinverdrag worden teruggestuurd van bijvoorbeeld Nederland naar ItaliŽ. Wie geen vingerafdrukken wil geven, wordt volgens Amnesty door de meeste agenten goed behandeld. "Maar soms worden willekeurige opsluiting, intimidatie en overmatig geweld ingezet." Amnesty heeft mensen gesproken die geslagen werden, elektrische schokken kregen of seksueel werden vernederd. De organisatie verzamelde 24 getuigenissen, in zestien gevallen werden ze geslagen. Een 25-jarige Eritrese zei dat een politieagent meerdere keren in haar gezicht sloeg, tot ze haar vingerafdrukken gaf. Volgens Amnesty heeft ItaliŽ onder druk van de EU ook gezocht naar manieren om meer migranten terug te kunnen sturen. "Dat heeft geleid tot verdragen met landen die vreselijke misdrijven begaan", constateert Amnesty. "Zo zijn veertig Sudanezen door ItaliŽ op een vliegtuig terug naar dat land gezet. En dat terwijl het risico op mensenrechtenschendingen niet goed per persoon is onderzocht."


Medisch specialisten willen opvang na misser
31 Oktober 2016, 13:30 NOS nieuws
Er moet structurele begeleiding komen voor artsen die een medische misser hebben begaan. De Federatie Medisch Specialisten pleit daarvoor, na een enquÍte onder de eigen leden. 90 procent van de respondenten vindt dat het mogelijk moet zijn om na een incident tijdelijk een stap terug te doen. Medische missers hebben vaak niet alleen ingrijpende gevolgen voor de patiŽnt, maar ook voor de arts, zegt de beroepsorganisatie. De specialist kan onzeker worden of minder gemotiveerd raken. En dat levert volgens de Federatie Medisch Specialisten weer nieuwe risico's op voor de patiŽnt. Commissie Een kwart van de respondenten zegt dat in hun ziekenhuis een vorm van structurele opvang is geregeld voor artsen na een medische misser, maar dat†is volgens de organisatie te weinig. Zo zou er een 'commissie collegiale ondersteuning' moeten worden opgericht die dit zou moeten regelen.† Gynaecologen hebben volgens de Federatie Medisch Specialisten goede ervaringen met zo'n commissie. De ervaring leert dat met collega's praten†helpt bij de verwerking van een incident. Time-out Verder zou het goed zijn als een specialist na een incident een time-out kan nemen waarin hij geen ingrepen uitvoert, zei voorzitter De Grave op NPO Radio 1. "Om het te verwerken, om het een plek te geven. Maar ook om met de patiŽnt te praten, om uit te vinden hoe het gebeurd is. Dit is uiteindelijk ook in het belang van de patiŽnt."


EU-top - 'Flexibele solidariteit' bij opvang vluchtelingen nog niet van tafel
20 Oktober 2016, 22:48 Skynet Belgie
Het principe van de 'flexibele solidariteit', waarbij de EU-lidstaten zich onder voorwaarden zouden kunnen onttrekken aan hun verplichting om vluchtelingen op te vangen, is nog niet van de tafel van de Europese leiders verdwenen. De staatshoofden en regeringsleiders hielden donderdag op de Europese top een discussie over de migratiepolitiek van de EU, maar de heetste aardappel wordt pas in december geserveerd.


Buitenschoolse opvang tot drie keer duurder
14 Oktober 2016, 07:55 De Tijd
07:17 Afschaffing speciaal statuut kan uurloon contractueel begeleider doen stijgen van 6,5 tot 20 euro.


Francken wil niet weten van aparte opvang homoseksuele vluchtelingen
13 Oktober 2016, 16:42 Skynet
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil niet weten van aparte opvanghuizen voor homoseksuele vluchtelingen zoals in Duitsland, waar er omwille van het geweld tegen deze asielzoekers al minstens twee werden geopend. Dat blijkt uit het antwoord van Francken op een schriftelijke vraag van Denis Ducarme (MR).


Amnesty: rijke landen falen bij opvang vluchtelingen
4 Oktober 2016, 12:30 NOS nieuws
De rijke landen in de wereld moeten meer verantwoordelijkheid nemen bij de opvang van vluchtelingen. Volgens Amnesty International wordt de helft van de 21 miljoen vluchtelingen op dit moment opgevangen door armere landen. Genoemd worden landen als JordaniŽ, Turkije, Pakistan en Libanon. De migranten leven daar vaak onder erbarmelijke omstandigheden, zegt de mensenrechtenorganisatie in een rapport. Niet het aantal vluchtelingen is het probleem, maar het gebrek aan politieke†wil van†de rijke landen, concludeert Amnesty. Omvang, rijkdom en werkloosheid De organisatie vindt dat er een verdeelsysteem moet komen waarbij wordt gekeken naar de grootte†van een land, de rijkdom en de werkloosheid. Volgens de mensenrechtenorganisatie ontbreekt het†bij veel rijke landen aan samenwerking. Amnesty pleit in het rapport verder voor meer legale vluchtroutes. Volgens de organisatie is het plaatsen van hekken, zoals in sommige EU-landen is gebeurd, geen oplossing. De vluchtelingen zullen blijven komen en dan in handen vallen van mensensmokkelaars.


G4S mag Antwerps inloopcentrum voor daklozen uitbaten
29 September 2016, 23:06 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse inloopcentrum voor daklozen De Vaart zal in de toekomst uitgebaat worden door een consortium van multinational G4S Care en de hotelgroep Corsendonk. Dat heeft de Antwerpse OCMW-raad donderdagavond beslist. Het consortium was ook al als beste kandidaat uit het juryrapport van de openbare aanbesteding gekomen omdat het focust op zelfredzaamheid en medewerkers efficiŽnter zou kunnen inzetten. De voorbije weken was er heel wat kritiek op de nakende keuze, omdat die symbool zou staan voor de ?vermarkting? van de sociale zorg.
Een vijfde van Syrische immigranten nog in de opvang
28 September 2016, 02:12 NOS nieuws
Het grootste deel van de immigranten uit SyriŽ in Nederland heeft een appartement of huis gevonden.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be