NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opvang

2News.be / Trefwoorden / Opvang

Rutte bezoekt opvang Woerden - vrijwilligers kunnen toestroom spullen niet aan
7 Januari, 23:00 NRC
Premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden die vannacht werd aangevallen door zo'n twintig mensen met bivakmutsen.


Beveiliging opvang kan capaciteitsgebrek veroorzaken bij politie
7 Januari, 23:00 NRC
De inzet van extra agenten ter beveiliging van noodopvanglocaties voor asielzoekers kan lokaal leiden tot capaciteitsproblemen bij de politie. Mogelijk komen andere politietaken dan op de plank te liggen.


Joodse organisatie bezorgd over opvang vluchtelingen
7 Januari, 23:00 NRC
Het Centraal Joods Overleg (CJO), een koepelorganisatie van joodse organisaties, is bezorgd over de voorgenomen opvang van Syrische en Irakese vluchtelingen in Amstelveen.


Verdwaalde alpaca in centrum van Haarlem
3 Januari, 13:48 NOS nieuws

De Haarlemse politie heeft afgelopen nacht een alpaca aangetroffen in het centrum van Haarlem, schrijft NH Nieuws.

De agenten zijn via Twitter op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de berglama. "Wie kan ons informatie geven over de plek waar dit diertje thuishoort?"
Turkije waarschuwt Griekenland voor gevolgen opvang coupplegers
30 December 2017, 20:42 NOS nieuws

Turkije heeft Griekenland gewaarschuwd dat de relatie tussen de buurlanden ernstig verslechtert en dat de samenwerking op allerlei gebied op losse schroeven staat. Turkije is woedend nu Griekenland asiel heeft verleend aan een Turkse soldaat die vorig jaar betrokken zou zijn geweest bij de couppoging in Turkije.

Het gaat om een van acht Turkse militairen die direct na de mislukte coup met een helikopter naar Noord-Griekenland vlogen. Het asielverzoek van zeven van hen is afgewezen, maar het Griekse hooggerechtshof oordeelde in januari dat ze niet mochten worden uitgeleverd. Turkije was daar al kwaad over en daar komt nu bij dat de achtste militair wel asiel krijgt. De acht zijn in Turkije bij verstek al schuldig bevonden aan hoogverraad.

De Griekse regering heeft inmiddels beroep aangetekend tegen het besluit van de Griekse asielcommissie, bestaande uit rechters en deskundigen, om de Turk asiel te verlenen.

Ruzie over Cyprus en onbewoonde eilanden

Volgens Turkije wordt Griekenland een veilige haven voor coupplegers. Sinds de couppoging zijn zo'n duizend Turken naar Griekenland gevlucht om asiel aan te vragen. Het Griekse hof vindt dat ze niet moeten worden uitgeleverd omdat ze in Turkije mogelijk geen eerlijk proces krijgen en gemarteld worden.

Griekenland en Turkije hebben sinds de jaren 70 al diverse malen ernstige conflicten gehad, onder meer over de verdeling van Cyprus en over onbewoonde eilanden in de EgeÔsche Zee.
Jeugdhulp slaakt noodkreet: veel kinderen zonder opvang tijdens kerstdagen
26 December 2017, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Het regent meldingen van kinderen die tijdens deze kerstdagen geen opvangplek hebben. Er is te weinig plaats, waardoor ze voortdurend worden rondgestuurd, bericht De Morgen dinsdag.
Oostenrijkse kanselier Kurz wil af van EU-vluchtelingenquota
24 December 2017, 12:36 NOS nieuws

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz pleit voor een nieuw vluchtelingenbeleid in de Europese Unie, waarbij lidstaten niet langer een verplicht aantal vluchtelingen moeten opnemen. De nieuw aangetreden conservatieve regeringsleider sluit zich aan bij Oost-Europese lidstaten als Polen, Hongarije en TsjechiŽ, die al langer strijden tegen vluchtelingenquota binnen de EU.

"De lidstaten moeten zelf bepalen of en hoeveel mensen ze zullen ontvangen", zegt Kurz tegen Bild am Sonntag. "Staten dwingen vluchtelingen te accepteren, helpt Europa niet. Als we dit pad blijven volgen, zullen we de Europese Unie alleen verder verdelen.''

Verzet

Tegen de zin van Oost-Europese lidstaten besloot de EU in 2015 160.000 vluchtelingen te verdelen aan de hand van een quotasysteem, om de aankomstlanden Griekenland en ItaliŽ te ontlasten. De verdeling loopt stroef vanwege het Oost-Europese verzet tegen de afspraken. Zo weigeren Hongarije, Polen en TsjechiŽ de afgesproken vluchtelingen op te nemen.

De uitspraken van Kurz zijn in lijn met diens verkiezingsbeloften. Hij heeft onder andere aangekondigd de migratieroutes door de Balkan en over de Middellandse Zee te zullen sluiten en uitkeringen voor asielzoekers sterk te verlagen. Experts voorspelden al dat Kurz zich zou voegen bij de rechts-nationalistische oostelijke lidstaten.

Overigens vindt ook voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk de asielquota onhoudbaar, omdat het een splijtzwam is tussen verschillende lidstaten. Op 15 december hadden de Europese leiders een verhit debat over de kwestie. Tusk hoopt dat er voor juni een compromis is bereikt binnen de Unie.
Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond
15 December 2017, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Twaalf kinderen van een school in het Limburgse Paal raakten vrijdagmiddag gewond nadat een hond uit de buurt de speelplaats op liep.
Winterprik - Rode Kruis zorgt voor opvang duizend gestrande reizigers in Brabanthal en Brussels Airport
12 December 2017, 00:17 Skynet
In de Brabanthal in Leuven is een medische hulppost ingericht om gestrande reizigers op te vangen van Brussels Airport. Rode Kruis-Vlaanderen stelde er vijfhonderd veldbedjes op. Daarnaast leverde het vijfhonderd veldbedjes bij Brussels Airport, op vraag van de luchthaven zelf. Dat deelt Rode Kruis-Vlaanderen maandagavond mee.


Begrip voor staking van morgen, maar hoe moet het met de opvang?
11 December 2017, 17:42 NOS nieuws

De organisatoren van de landelijke staking in het basisonderwijs verwachten dat ruim 90 procent van de basisscholen morgen de deuren sluit. Dat de staking doorgaat is pas een week bekend, dat maakte het regelen van opvang een uitdaging.

Het animo voor de staking is volgens de PO-Raad, PO in Actie en de Algemene Onderwijsbond (AOb) onverminderd hoog. Ook Ouders en Onderwijs ziet dat er flink wat steun is onder ouders.

Toch denkt de ouderorganisatie dat die steun wel iets minder is ten opzichte van de vorige staking. Tijdige en goede informatie over de staking is een belangrijke voorwaarde om de last voor ouders niet onnodig groot te maken, zegt de ouderorganisatie op hun website. Daarnaast zijn ouders voor verlichting van de werkdruk, maar hebben ze minder begrip voor de salariseisen, aldus Ouders en Onderwijs.

Opvang

Niet alle opvangorganisaties kunnen dit keer helpen met extra opvang gedurende schooluren. Ook kinderopvang SKBNM in het Gooi krijgt het niet geregeld. "We weten pas sinds een krappe week dat de staking definitief doorgaat. Het bleef daarna onduidelijk of alle scholen meedoen. Helaas krijgen we het daardoor organisatorisch niet rond. Er is niet voldoende personeel", zegt een woordvoerder.

Op andere plekken in het land zien organisaties kansen in al die kinderen die niet naar school kunnen. Zoals in Utrecht, waar kinderen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten tegen betaling een kunst en knutseldag krijgen. Of in Amstelveen, waar kinderen bij hockeyvereniging MHC Amstelveen Heren 1 een hockey- en speeldag krijgen. Ook het Rijksmuseum biedt extra activiteiten aan.

Bij een aantal grote bedrijven, zoals ING of een deel van de Universiteit Wageningen, mogen werknemers morgen hun kinderen meenemen naar het werk. Medewerkers wisselen elkaar dan af voor de nodige activiteiten.

Verschil in mening

Binnen de schoolmuren wordt ook niet altijd eensgezind gedacht over de staking. Op de Hoeksteen in Bussum staakt een deel van de leraren wel en een ander deel bewust niet. "Iedereen hier onderschrift het doel, dus meer middelen voor het onderwijs. Alleen niet iedereen is het eens met een staking", zegt adjunct-directeur Joske Aukema. Ook in Zwolle doet een deel van de leraren niet mee.

Veel schoolbesturen betaalden het loon van leraren bij de vorige staking in oktober door. Dit keer zijn er scholen die daar niet voor kiezen. Volgens de PO Raad doet zo'n 20 procent dat niet, vaak uit principe. Ongeveer 60 procent van de leraren is lid van een vakbond. Die groep kan via de stakingskas van de bonden een vergoeding krijgen. De rest van de leraren betaalt de dag uit eigen zak.
Pascal Smet: "Opvang Haren is honderd procent federale bevoegdheid"
30 November 2017, 15:06 Skynet
"Het opvangcentrum in Haren is honderd procent federale bevoegdheid", benadrukt het kabinet van Brussels minister Pascal Smet (sp.a) na de uithaal van staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). Intussen laat Demir via twitter weten dat haar oproep er ťťn was tot actie.


Provincie koopt twee huizen aan voor slachtoffers intrafamiliaal geweld
25 November 2017, 02:06 Gazet v. Antwerpen

De provincie Antwerpen heeft twee huizen aangekocht in de Kasteelpleinstraat. Ze worden verbouwd tot appartementen waar slachtoffers van intrafamiliaal geweld terechtkunnen.
Vlaamse regering wil betere opvang van verkeersslachtoffers
19 November 2017, 08:12 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering wil verkeersslachtoffers beter opvangen. De regering heeft zich op voorstel van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) achter het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers geschaard. Dat actieplan bevat onder meer acties op het vlak van medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie.
Opvang voor zieke kindjes
8 November 2017, 02:30 Gazet v. Antwerpen

In Mol is deze week Tingelientje van start gegaan, een opvang voor kinderen die te ziek zijn voor de gewone kinderopvang. Het proefproject is uniek omdat het werkt met vrijwilligers.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be