NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opvang

2News.be / Trefwoorden / Opvang

Vlaamse regering wil betere opvang van verkeersslachtoffers
Vandaag, 05:00 Skynet
De Vlaamse regering wil verkeersslachtoffers beter opvangen. De regering heeft zich op voorstel van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) achter het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers geschaard. Dat actieplan bevat onder meer acties op het vlak van medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie.


Opvang voor zieke kindjes
8 November, 02:30 Gazet v. Antwerpen

In Mol is deze week Tingelientje van start gegaan, een opvang voor kinderen die te ziek zijn voor de gewone kinderopvang. Het proefproject is uniek omdat het werkt met vrijwilligers.
Verzwakte 'oorlogstijgers' uit SyriŽ morgen naar Friese opvang
15 Oktober, 22:54 NOS nieuws

Twee tijgers uit een verlaten dierentuin in het Syrische Aleppo komen morgen aan in een Friese roofdierenopvang. Soltan en Sayida krijgen in het Friese Nijeberkoop speciale zorg, die ze nodig hebben om aan te sterken.

De Nederlandse verzorger Juno van Zon (25) werkt voor de opvang in Nijeberkoop. Hij hielp mee met het redden van de tijgers die onder slechte omstandigheden in de Magic World Zoo in Aleppo zaten. De dieren waren getraumatiseerd door zes jaar bombardementen, honger en geweld.

"Beide tijgers zijn mensenschuw en erg gestresst. Ook zijn ze fysiek zwak", vertelt Van Zon vanuit JordaniŽ waar de dieren nu zijn. "Hun vacht glanst niet meer en ze hebben neurologische problemen. Dat komt waarschijnlijk door de slechte behandeling en ondervoeding." Daarnaast hebben de tijgers nog een aantal andere medische klachten, die nog onderzocht moeten worden.

Omdat de dieren zo zwak waren, werden ze eerst naar JordaniŽ gebracht om aan te sterken. Morgen maken ze de overtocht naar Nederland. "Het is heel belangrijk dat Soltan en Sayida naar Nederland komen", vindt Van Zon. "Hier kunnen we de tijgers de zorg bieden die ze nodig hebben, zowel fysiek en mentaal." In het Felida Big Cat Centre in Friesland zitten nog vijf andere tijgers.

Leeuwen, hyena's en beren

Naast Soltan en Sayida werden nog elf andere dieren gered uit de Syrische dierentuin, waaronder leeuwen, hyena's en beren. Four Paws, een organisatie die mishandelde dierentuindieren redt, kreeg toestemming van de eigenaar om de dieren te evacueren. De eigenaar zelf had het land al verlaten na het uitbreken van de oorlog.

Verwacht wordt dat de tijgers morgenmiddag aankomen op Schiphol.
Rutte bezoekt opvang Woerden - vrijwilligers kunnen toestroom spullen niet aan
9 Oktober, 23:29 NRC
Premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden die vannacht werd aangevallen door zo'n twintig mensen met bivakmutsen.


Beveiliging opvang kan capaciteitsgebrek veroorzaken bij politie
9 Oktober, 23:29 NRC
De inzet van extra agenten ter beveiliging van noodopvanglocaties voor asielzoekers kan lokaal leiden tot capaciteitsproblemen bij de politie. Mogelijk komen andere politietaken dan op de plank te liggen.


Joodse organisatie bezorgd over opvang vluchtelingen
9 Oktober, 23:28 NRC
Het Centraal Joods Overleg (CJO), een koepelorganisatie van joodse organisaties, is bezorgd over de voorgenomen opvang van Syrische en Irakese vluchtelingen in Amstelveen.


Migranten in Brussels park krijgen opvang
29 September, 15:18 De Tijd
14:59 Zeven ngo's krijgen van het Brussels stadsbestuur een gebouw om opvang in te richten voor de migranten in het Brussels park bij station Brussel-Noord.


Politici vinden creatieve oplossing voor opvang Kempense verslaafden
29 September, 03:37 Gazet v. Antwerpen

De Kempen mogen nog dromen van een residentiŽle drughulpverlening. Die ontbreekt in de regio, terwijl het aantal drugsverslaafden dat er zou kunnen worden geholpen, sterk toeneemt. Een doorbraak lijkt in zicht.
Op bezoek bij zwaar gehandicapte Thorben (6): vanmorgen voor het eerst naar opvang met rolstoel-auto
25 September, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Thorben Jannsen uit Schelle is 6 jaar en zwaar gehandicapt. Vandaag was een bijzondere dag voor hem en zijn ouders, want hij werd voor het eerst naar zijn dagopvang gebracht met een rolstoel-auto. Dankzij een aantal benefietacties werd voor zijn ouders Mano en Vicky voldoende geld ingezameld om een dergelijke wagen aan te schaffen. En omdat zoveel mensen zich hebben ingezet voor hun ziek zoontje, wil het koppel nu ook iets terugdoen voor andere zieke kinderen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be