NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opstappen

2News.be / Trefwoorden / Opstappen

Hoe nu verder in Zuid-Afrika? Want na het 'Zuma-probleem' is er nog altijd het 'ANC-probleem'
Donderdag, 12:36 Volkskrant
Na bijna negen jaar presidentschap is het tijdperk van Jacob Zuma voorbij. De door schandalen achtervolgde Zuma trad gisteravond terug onder grote druk van zijn partij, het ANC. Hoe gaat Zuid-Afrika verder na deze 'Zexit', en nog vier vragen. Zuma's vele criticasters reageren opgetogen: 'De nachtmerrie is eindelijk voorbij', kopte vanochtend in grote letters de website van de Zuid-Afrikaanse Huffi


NBC meldt opstappen vicedirecteur McCabe van het FBI
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
Vicedirecteur Andrew McCabe van de Amerikaanse federale politiedienst FBI is met directe ingang uit zijn functie opgestapt. Dat meldt NBC News onder aanhaling van bronnen binnen het Federal Bureau. Een officiële aankondiging van het ontslag is er (nog) niet.


Steve Bannon weg bij Breitbart News
9 Januari, 22:24 NOS nieuws

Steve Bannon, oud-topadviseur van president Trump, legt zijn functie bij de Amerikaanse nieuwsorganisatie Breitbart neer. Bannon lag de afgelopen dagen onder vuur omdat hij in een boek over zijn voormalige baas harde uitspraken heeft gedaan.

In Fire and Fury noemde Bannon een ontmoeting tussen Trumps zoon en een Russische advocate verraderlijk en onvaderlandslievend. Afgelopen zondag probeerde hij die woorden te nuanceren. Hij zei dat hij niet Donald Trump jr., maar oud-campagneleider Paul Manafort had bedoeld. Trumps zoon was wel degelijk "een patriot en een goed mens".

(later meer)
Ingenieur die moest opstappen klaagt Google aan voor discriminatie van conservatieve blanke mannen

Een ex-werknemer van technologiereus Google heeft zijn voormalige werkgever aangeklaagd omdat die conservatieve blanke mannen zou discrimineren.
Democratische senatoren eisen opstappen van collega Al Franken na nieuwe beschuldiging grensoverschrijdend gedrag
6 December 2017, 23:18 Volkskrant
Meer dan twintig Democratische senatoren hebben hun collega Al Franken opgeroepen op te stappen nadat een vrouw eerder woensdag meldde dat hij ongevraagd had geprobeerd om haar te kussen. Ze was niet de eerste. Op 6 november beschuldigde een Amerikaanse presentatrice de senator van ongewenste intimiteiten, en daarna vertelden meerdere vrouwen dat hij naar hun billen had gegrepen. Franken liet late


'Premier Sint-Maarten moet weg, noodhulp opgeschort'
24 November 2017, 12:18 NOS nieuws

De Rijksministerraad wil premier Marlin van Sint-Maarten zo snel mogelijk weg hebben. De gouverneur van het eiland heeft een aanwijzing gekregen om de premier zo snel mogelijk te ontslaan.

Zolang Marlin nog niet is vertrokken, is het uitbetalen van het Nederlandse hulpgeld opgeschort. Er is een Nederlands fonds met 550 miljoen euro voor de wederopbouw van het door de orkaan Irma zwaar getroffen eiland.

Staatssecretaris Knops voor Koninkrijksrelaties zegt dat de aanwijzing een forse maatregel is, die niet lichtzinnig is genomen, maar dat Rijksministerraad geen andere mogelijkheid meer zag.

Weggestuurd

Marlin werd begin november door het parlement van Sint-Maarten weggestuurd, maar heeft daar tot nu toe geen gehoor aan gegeven.

De Rijksministerraad bestaat uit het Nederlandse kabinet en de gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Zij vindt dat Marlin zo snel mogelijk moet worden opgevolgd.
Ontslagen vice-president: Mugabe moet direct opstappen
21 November 2017, 09:36 NOS nieuws

De voormalige vice-president Mnangagwa van Zimbabwe heeft gesproken met president Mugabe, tegen wie een afzettingsprocedure in gang wordt gezet. Mugabe blijft weigeren af te treden na de militaire machtsovername van vorige week. Mnangagwa roept de president op om te luisteren naar het volk en direct te vertrekken.

Mnangagwa werd twee weken geleden ontslagen en het leger schuift hem nu naar voren als opvolger van Mugabe. De oud-vice-president zegt dat beveiligers hem na zijn ontslag waarschuwden dat hij gearresteerd zou worden en op het politiebureau zou worden gedood. Daarom vluchtte Mnangagwa zo snel mogelijk naar het buitenland, waar hij nu nog steeds is.

Volgens Mnangagwa heeft Mugabe hem uitgenodigd om terug te keren naar Zimbabwe, maar hij wil pas terugkeren als zijn veiligheid is gegarandeerd. De politicus laat weten wel uit te kijken naar een snelle terugkeer en wil meehelpen met de wederopbouw van de economie.

Niet negeren

Het ontslag van de vice-president op 6 november en de geruchten dat Mugabes vrouw Grace hem zou opvolgen, leidden tot de staatsgreep van vorige week. In de dagen daarna zegde Mugabes partij ZANU-PF het vertrouwen in hem op.

In het weekend werd gedemonstreerd tegen de president die sinds 1980 aan de macht is. Volgens Mnangagwa hebben de Zimbabwanen daarmee duidelijk gemaakt dat ze geen vertrouwen meer hebben in Mugabe en kan de president dat niet negeren.

Mnangagwa wil dat de afzettingsprocedure tegen Mugabe doorgaat, ongeacht het verloop van de gesprekken tussen hem en Mugabe.

Motie van wantrouwen

Vandaag stemt het parlement over een motie van wantrouwen tegen Mugabe. Als die wordt aangenomen, wordt de afzettingsprocedure in gang gezet.

Een speciale parlementscommissie kan op woensdag een resolutie opstellen. Als twee derde van het parlement die steunt, kan Mugabe uit zijn functie worden gezet.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be