NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Politie verijdelt confrontatie tussen groepen jongeren: tieners met wapens opgepakt
Gisteren, 14:30 Gazet v. Antwerpen

De operationele cel diversiteit had signalen opgevangen dat er in Borgerhout zaterdagnamiddag een confrontatie zou zijn tussen een groep jongeren van Oost-Europese origine en een groep van Noord-Afrikaanse origine. Dit naar aanleiding van een eerder akkefietje waarbij beide groepen betrokken waren. Naar verluidt waren de jongens van Oost-Europese origine uit op ?revanche?. Aan de hand van camerabeelden kon de politie verschillende confrontaties voorkomen.
Vijftienjarige opgepakt na zuuraanval in Londen
Gisteren, 11:48 Skynet
In de Britse hoofdstad Londen is een jongen van 15 jaar opgepakt, nadat zaterdagavond zes mensen gewond raakten toen ze overgoten werden met een zuur. Dat meldt de politie. De zuuraanval zou plaatsgevonden hebben in het kader van een meningsverschil tussen twee groepen jongeren, en de politie sluit dan ook uit dat het om een aanslag ging.


Go Ahead-supporters opgepakt op station Zwolle
Zaterdag, 01:48 NOS nieuws

De politie heeft rond middernacht zo'n twintig voetbalsupporters opgepakt op het station van Zwolle. De fans van Go Ahead uit Deventer zouden de trein waarin ze zaten, hebben vernield.

De supporters, die op weg naar huis waren na een uitwedstrijd in Emmen, werden in Zwolle opgewacht door fans van de rivaal PEC Zwolle. Op het station was veel politie om een confrontatie te voorkomen.

Vanwege de situatie had de politie het treinverkeer korte tijd stilgelegd.
Pestende scholieren opgepakt voor mishandeling tienermeiden
Vrijdag, 16:12 NOS nieuws

De politie in Voorne-Putten heeft twee tienermeiden op school opgepakt op verdenking van mishandeling van twee leeftijdsgenoten. Aan de mishandeling gingen pesterijen via sociale media vooraf. De gepeste meisjes durfden niet meer naar school.

De twee slachtoffers werden afgelopen maandag met een smoes naar een plek gelokt waar ze werden ingesloten door een grote groep. Een meisje werd geslagen door een van de pesters. De mishandeling werd gefilmd, en via sociale media verspreid onder leerlingen van de school.

De slachtoffers deden aangifte van de mishandeling en het pesten. De politie besloot te wachten totdat de verdachten weer in de fout gingen. Bij een volgende pesterij werd het duo op heterdaad betrapt en aangehouden. De twee moeten zich nog voor de politierechter verantwoorden.

'Pestgroep'

Naast de twee pesters zijn ook andere leerlingen door de politie benaderd. Leerlingen die tot de groep pesters behoorden, werden een voor een uit de klas gehaald. Een agent wees ze vervolgens erop dat ze met hun gedrag op het randje van het strafrecht balanceren.

Bij de behandeling van de zaak heeft de politie nauw samengewerkt met het schoolbestuur. "Mocht zich nogmaals zoiets voordoen, dan weten de twee partijen elkaar weer te vinden."
Lid van de Zuid-Italiaanse maffia aangehouden in Amsterdam
Donderdag, 09:24 NOS nieuws

In Amsterdam is begin deze maand een Italiaan aangehouden door een speciaal rechercheteam. De 33-jarige man werd gezocht door de Italiaanse politie wegens lidmaatschap van de 'ndrangheta, de maffia in het zuiden van Italië.

De Amsterdamse politie had informatie dat de man in Amsterdam zat, in een huis in het centrum. Toen hij daar op 7 september werd gesignaleerd, werd besloten hem snel aan te houden.

Op het Waterlooplein werd de man ingesloten en zonder problemen aangehouden. Ook twee rechercheurs uit Italië waren daarbij.

De Italiaan is inmiddels voorgeleid. In afwachting van zijn uitlevering aan Italië zit hij vast in een huis van bewaring.
Zestiger opgepakt voor zedenfeiten op minderjarige migranten in Maximilaanpark

Het Brusselse gerecht heeft een 64-jarige man opgepakt die minderjarige migranten in het Brusselse Maximiliaanpark seksueel zou misbruikt hebben. Dat meldt het Brusselse parket. De man, M.D., is onder aanhoudingsbevel geplaatst voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen op minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij was al eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten, aldus nog het parket.
Catalaanse topambtenaren opgepakt in aanloop naar referendum
Woensdag, 12:54 De Tijd
12:35 In een poging een referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië af te houden, is de Spaanse politie gestart met het oppakken van ambtenaren.


Vrouw (22) opgepakt op Heathrow op verdenking van terreur

Op Heathrow, de luchthaven in Londen, is een vrouw van 22 opgepakt op verdenking van terrorisme. Dat meldt Scotland Yard, schrijft ITV dinsdagnacht.
Derde verdachte aanslag Londen aangehouden
Woensdag, 00:18 NOS nieuws

De Britse politie heeft een derde verdachte gearresteerd in verband met de bom die vrijdag deels ontplofte in het Londense metrostation Parsons Green. Bij die mislukte aanslag raakten dertig mensen lichtgewond.

In een metrostel vloog een emmer met daarin een explosief in brand. Dat leidde tot enorme paniek op het metrostation. Volgens de Britse autoriteiten hadden de gevolgen veel ernstiger kunnen zijn als het explosief was ontploft.

Huiszoekingen

De verdachte die nu is aangehouden is een man van 25 jaar. Hij werd opgepakt in Newport. De politie is nog steeds bezig met huiszoekingen op vier adressen. Die kunnen enkele dagen duren.

Zaterdag werden al twee mannen van 18 en 21 gearresteerd. Zij blijven voorlopig vastzitten.

De verdachte van 21 komt uit Syrië. Hij heeft een broer en een schoonzus in Nederland. Het echtpaar heeft een verblijfsstatus en woont in het Brabantse dorp Terheijden. Zij denken dat de man niks met de aanslag te maken heeft.
Amsterdamse drugshandelaar opgepakt
15 September, 11:36 NOS nieuws

De politie heeft in Amsterdam een 42-jarige man opgepakt die 189 kilo cocaïne in zijn huis had. Ook werden 1,5 kilo amfetamine en 19.000 euro aan contanten in beslag genomen.

De 42-jarige Amsterdammer werd gezocht door de politie in een omvangrijk onderzoek naar harddrugs. Vorige maand was al een medeverdachte aangehouden.

De politie onderzoekt waar de grote hoeveelheid drugs naar toe zou worden vervoerd en wat de herkomst is. Een woordvoerder sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.
Gewonden na explosie in metro Londen
15 September, 10:24 NOS nieuws

Bij een kleine explosie in de Londense metro zijn meerdere gewonden gevallen, melden Britse media. Er zou een emmer in een plastic tas zijn ontploft in een treinstel op het drukke station Parsons Green in het zuidwesten van de stad.

Er zijn mensen met brandwonden in het gezicht. De politie onderzoekt wat er in de emmer zat. De explosievenopruimingsdienst is ter plaatse. Volgens ooggetuigen zijn er ook gewonden gevallen bij de paniek die na de knal ontstond.

Alleen op het getroffen deel van de lijn, tussen Earl's Court en Wimbledon, ligt de metro eruit. De metrolijn is verder nog in gebruik.
Man opgepakt voor liquidatie vader en zoon in Zoetermeer
12 September, 20:24 NOS nieuws

Een 26-jarige Amsterdammer is opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van een vader en zoon in Zoetermeer. Een arrestatieteam hield hem vandaag in zijn woonplaats aan. Wat de rol van de verdachte precies is geweest, kan de politie nog niet zeggen.

De 49-jarige vader en zijn 23-jarige zoon werden op 25 april doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De twee zaten in een auto toen het vuur op hen geopend werd.

Vluchtauto's

De dader vluchtte samen met een handlanger. Hun vluchtauto werd een straat verderop brandend teruggevonden.

Nog een straat verder stond een volgende vluchtauto klaar. Toen die niet wilde starten, bedreigden de twee een echtpaar met een wapen en gingen ze er in hun auto vandoor. De auto van het echtpaar werd later in Rotterdam teruggevonden.

Beelden

Van de schietpartij zijn camerabeelden. Daarop zijn twee verdachten te zien: de schutter en de bestuurder van de vluchtauto. Of de opgepakte verdachte ook op de beelden te zien is, wil de politie nog niet zeggen. Het onderzoek naar andere verdachten loopt nog, meldt Omroep West.
Opnieuw 22 migranten opgepakt bij actie aan Brussel-Noord
12 September, 13:18 Skynet
Bij een nieuwe grootschalige identiteitscontrole zijn opnieuw 22 migranten opgepakt in de omgeving van het station Brussel-Noord, laat de lokale politie van de zone Brussel Noord weten.


Drie jongemannen opgepakt na achtervolging
11 September, 22:53 Gazet v. Antwerpen

Drie jongemannen (17, 20 en 21) zijn zondagnacht opgepakt na een achtervolging op Linkeroever. Een patrouille van de politie had het drietal rond 1 uur opgemerkt in een Volkswagen Polo op de Halewijnlaan.
Opnieuw Duits stel in Turkije opgepakt, Berlijn gispt willekeur
11 September, 15:19 NOS nieuws

In Turkije is opnieuw een Duits echtpaar van Turkse afkomst opgepakt, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn bekendgemaakt. De arrestatie, ditmaal in Istanbul, is niet bevestigd door Turkije.

Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken is een van de twee inmiddels weer op vrije voeten, zij het met een uitreisverbod. Hij voegde eraan toe dat iedere Duitser die naar Turkije reist, zich moet bedenken wat er in dat land kan gebeuren. "Dit kan iedereen overkomen, dat is de treurige realiteit", zei hij.

Antalya

Eind augustus werd ook een Duits-Turks echtpaar opgepakt, op de luchthaven van de zuidelijke stad Antalya. De twee worden ervan verdacht banden te hebben met Fethullah Gülen. De Turkse president Erdogan ziet zijn grote opponent Gülen als de aanstichter van de mislukte coup van vorig jaar.

Dit stel is inmiddels weer vrijgelaten. De Duitse mensenrechtenactivist Peter Steudner en journalist Mesale Tolu zitten al maanden vast in Turkse gevangenissen.

Reisadvies

Het ministerie in Berlijn wil nog niet zover gaan om een negatief reisadvies voor Turkije af te geven, omdat zo'n advies niet "misbruikt mag worden voor politieke doelen". Voor de toekomst wil de woordvoerder niet uitsluiten dat zo'n negatief advies er toch komt.

Turkije waarschuwde zaterdag Turken die naar Duitsland willen reizen, krijgen het advies "voorzichtig" te zijn. Bondskanselier Merkel reageerde daarop met de woorden: "Elke Turkse staatsburger kan naar ons toe reizen." Haar rechterhand Peter Altmaier sprak van een "slechte grap" van Ankara.

De verstandhouding tussen de twee landen is op een dieptepunt beland. Duitse bewindslieden zijn kritisch over de harde hand waarmee President Erdogan zijn land bestuurt en de oppositie laat oppakken. En Turkije neemt het Duitsland kwalijk dat Turkse officiers die na de mislukte coup niet meer wilden terugkeren naar Turkije, politiek asiel hebben gekregen.
Advocaten sturen verkeerde opname in, Braziliaanse miljardair opgepakt
11 September, 08:06 NOS nieuws

Een foutje van zijn advocaten kan de Braziliaanse miljardair Joesley Batista duur komen te staan. In ruil voor strafvermindering had hij beloofd mee te werken aan een corruptieonderzoek, maar een belastende opname kwam per ongeluk in handen van het Openbaar Ministerie.

Batista is de spil in een corruptiezaak waarin veel politici worden genoemd, onder wie de Braziliaanse president Temer. De vleesmiljardair zou honderden mensen hebben omgekocht. In ruil voor immuniteit had hij OM beloofd alles over de zaak te vertellen.

Al het bewijsmateriaal moest voor vorige week worden ingeleverd bij het OM. De advocaten van Batista blijken echter een foutje te hebben gemaakt: tussen de bewijsstukken zat ook een opname van vier uur waarin Batista in een gesprek met een zakenpartner lijkt toe te geven niet volledig mee te zullen werken.

De rechter gelaste daarop de arrestatie van Batista, die zich later meldde bij de politie. Ook de zakenpartner van Batista liet zich arresteren. Batista houdt vol dat hij zich aan de afspraken heeft gehouden.
Schietpartij in Linkebeek: één dode en één gewonde, verdachte opgepakt
11 September, 00:37 Skynet
De schietpartij die zondagnamiddag heeft plaatsgevonden in de Beukenstraat in Linkebeek heeft het leven gekost aan een 60-jarige man. Een tweede, 50-jarige man raakte gewond. De dader van de schietpartij, de 74-jarige buurman van de twee slachtoffers, is opgepakt. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.


Voortvluchtige crimineel opgepakt nadat hij twee broers had opgelicht aan Café d?Anvers
9 September, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Twee broers uit Oud-Turnhout (23 en 24) die in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek waren naar Café d?Anvers, in de Oudeleeuwenrui werden opgelicht. Een verdachte werd door de politie opgepakt en in de cel gestopt. Hij bleek eerder dit jaar de gevangenis te zijn ontvlucht.
Hackers persbureau Qatar opgepakt
26 Augustus, 14:54 NOS nieuws

De politie in Turkije heeft vijf mensen opgepakt voor het hacken van het Qatarese staatspersbureau QNA in april. De computerinbraak was een van de aanleidingen voor de problemen tussen Qatar en zijn buurlanden.

De hackers gebruikten volgens Qatar QNA om het nepbericht te verspreiden dat de emir van Qatar Iran had geprezen. Dat bericht viel bij veel Arabische landen niet goed, aangezien zij Iran zien als aartsvijand.

Het nepnieuws werd overgenomen door media in de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië, ondanks waarschuwingen van Qatar dat het niet klopte.

Kort na de publicatie verbraken Saudi-Arabië, Egypte, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten de diplomatieke banden met Qatar.

Het is niet bekendgemaakt wat de nationaliteit is van de hackers.
Gevluchte chauffeur (18) opgepakt in Bergen na spectaculaire crash in Oostende

De 18-jarige verdachte van het ongeval in Oostende is gisteren om 16.30 uur in Bergen opgepakt. Hij probeerde nog tevergeefs te vluchten toen de lokale politie hem opmerkte.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be