NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesOpgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Pablo Escobars huurmoordenaar opgepakt? na dreigtweet

Twee dagen voor de presidentsverkiezing in Colombia is de vroegere huurmoordenaar van drugsbaron Pablo Escobar gearresteerd. Jhon Jairo VelŠsquez alias ?Popeye? had enkele dagen geleden de aanhangers van de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro bedreigd. ?Verdomde Petristen. Ik haat jullie. Als jullie mij niet laten uitspreken, zal mijn geweer wel spreken?, schreef hij op Twitter.
Man opgepakt voor drugshandel gedurende 6 maanden
Vrijdag, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Een 27-jarige man uit Turnhout zit sinds dinsdag in de gevangenis van Turnhout. Hij wordt verdacht van drugshandel.
Ex-Moeskroenspeler opgepakt op verdenking van moord en vluchtmisdrijf
Vrijdag, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Roy Contout (33) die in het seizoen 2014-2015 voor Moeskroen uitkwam, is opgepakt in zijn geboorteland Frans-Guyana op verdenking van moord en vluchtmisdrijf. Hij zou een fietser hebben aangereden met een 4x4 of SUV en zou dan gevlucht zijn. Het slachtoffer heeft het niet overleefd.
Aanslagen Parijs: twee nieuwe verdachten opgepakt in BelgiŽ
Vrijdag, 11:42 De Tijd
11:39 In het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben Belgische speurders deze week twee nieuwe verdachten opgepakt.


Drie minderjarigen opgepakt voor brutale tigerkidnapping in Herzele
Woensdag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Er zijn drie minderjarige verdachten opgepakt voor de brutale tigerkidnapping in Herzele van december vorig jaar. Dat bevestigt de federale politie.
Hoofdverdachte opgepakt in moordzaak Andy de Heus
Dinsdag, 13:12 NOS nieuws

De politie heeft een man uit Sittard-Geleen opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Andy de Heus. De 50-jarige man wordt de komende dagen verhoord.

Het slachtoffer, een marktkoopman, verdween eind 2012, toen hij op weg was naar een restaurant in het Limburgse dorp Nieuwstadt. Zijn auto werd kort daarop uitgebrand teruggevonden in BelgiŽ. Ruim drie jaar later werd het stoffelijk overschot van De Heus gevonden bij een zoekactie rondom visvijvers in Stevensweert.

Verdachte Ron S. werd vanochtend aangehouden in een Nederlandse gevangenis, waar hij een Duitse celstraf uitzit voor drugssmokkel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus, illegaal bezit van vuurwapens en munitie, en het wegmaken van het lijk van De Heus.

S. wordt gezien als hoofdverdachte in de vermissingszaak, waarin eerder drie verdachten werden opgepakt. De politie heeft hem al lange tijd in beeld.
Dierenactivisten opgepakt bij Pinksterfeest met haan op Schiermonnikoog
20 Mei, 11:24 NOS nieuws

De politie heeft bij het traditionele Pinksterfeest op Schiermonnikoog vijf dierenactivisten opgepakt, meldt de Leeuwarder Courant. Zij wilden zich gisteravond vastketenen aan de 20 meter hoge mast waarop bij Kallemooi, zoals de Pinkstertraditie op het Waddeneiland heet, een haan wordt gezet.

Vier dierenwelzijnorganisaties hadden begin deze maand al aangifte gedaan tegen de Kallemooi-commissie, omdat het opsluiten van de haan voor vermaak volgens hen dierenmishandeling is. De haan zou in de mand veel stress ervaren. De commissie liet meteen weten niet van plan te zijn de traditie aan te passen.

Beveiliging

Volgens de gemeente Schiermonnikoog zit de haan goed beschut, krijgt hij voldoende eten en drinken en wordt hij in de gaten gehouden door een dierenarts via een webcam. De rechter erkende vrijdag dat het beter voor de haan zou zijn als hij vrij kan rondlopen, maar dat was onvoldoende reden om de vergunning voor het evenement te weigeren.

Toen het sein werd gegeven de mast omhoog te hijsen, sprongen volgens de Leeuwarder Courant zeven activisten over de dranghekken met het doel zich vast te ketenen aan de mast. Voordat ze dat konden doen, werden ze tegengehouden door beveiligers. De organisatie had die ingehuurd vanwege het rumoer rond het feest.

"Het Pinksterfeest gaat nooit verloren", werd er gezongen toen de activisten werden afgevoerd. De vijf opgepakte personen werden naar het politiebureau in Leeuwarden gebracht. De haan krijgt de komende dagen extra beveiliging.
Zes relschoppers opgepakt na geweld na optocht voor overleden Lamine: ?Een van hen wilde agent doden?
20 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Na de rellen bij de mars voor de overleden Lamine werden zes relschoppers opgepakt. Dat meldt VTM Nieuws. Een van de relschoppers had de bedoeling om een agent te doden, klinkt het.
Politie ontruimt station van Marseille, verdachte man opgepakt
19 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Het station Saint-Charles in de Zuid-Franse stad Marseille is zaterdagnamiddag ontruimd. De politie heeft een verdachte man opgepakt. De man zou mogelijk explosieven bij zich gehad hebben. Dat melden verschillende Franse media.
Vrouw in levensgevaar na burenruzie over omheining, buurman opgepakt
19 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen

In Seraing heeft een man vrijdag zijn buurvrouw het ziekenhuis in geslagen, omdat hij vond dat de omheining die ze aan het optrekken was, gedeeltelijk op zijn grond stond. De vrouw van de in vijftig verkeert in levensgevaar, zo heeft het parket van Luik zaterdag meegedeeld.
Prominente Saudische vrouwenrechtenactivisten opgepakt
19 Mei, 01:48 NOS nieuws

In Saudi-ArabiŽ zijn zeven mensen opgepakt die volgens de Saudische regering "verdachte banden met buitenlandse mogendheden" hebben. Onder hen zouden vijf prominente vrouwenrechtenactivisten zijn, die zich ook hebben ingezet voor de mogelijkheid voor vrouwen om een rijbewijs te halen in Saudi-ArabiŽ. Dat kan vanaf volgende maand.

Volgens de Saudische regering hebben de zeven verdachten financiŽle steun verleend aan buitenlandse vijanden van het koninkrijk. Daarnaast zouden ze mensen hebben gerekruteerd die op belangrijke posten in de regering werkten, om het land te destabiliseren.

Een activist zegt tegen persbureau Reuters dat van die officiŽle lezing niets klopt. Saudi-ArabiŽ zou met de aanhoudingen willen voorkomen dat de activisten publiekelijk de verantwoordelijkheid kunnen opeisen voor het feit dat vrouwen vanaf 24 juni een rijbewijs mogen halen.

Hervormingen

Ook activiste Loujain al-Hathloul en haar advocaat zouden zijn aangehouden. Hathloul zat in 2014 73 dagen vast nadat ze had geprobeerd om vanuit de Emiraten naar Saudi-ArabiŽ te rijden. Vorig jaar vertelde ze in Nieuwsuur over haar activisme en haar hoop op hervormingen in Saudi-ArabiŽ.

Officieel is het voor vrouwen niet verboden om auto te rijden in het conservatieve islamitische koninkrijk, maar in de praktijk werd het vrouwen onmogelijk gemaakt omdat ze geen rijbewijs konden halen. Activisten strijden al jaren voor die mogelijkheid en in september vorig jaar tekende de koning een decreet waarmee het wordt toegestaan.

Kroonprins Mohammed bin Salman wordt gezien als de drijvende kracht achter de hervorming. Hij zou de Saudische economie minder afhankelijk willen maken van olie. Daarom zou hij willen dat er meer ruimte komt voor een gematigde islam en bijvoorbeeld meer rechten voor vrouwen, al zeggen critici dat hij vooral dat imago cultiveert.
Veiligheidspersoneel spot weglopende mannen: twee illegalen opgepakt
17 Mei, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Aan de Dry Port op de Leuvensesteenweg in Mechelen, een terrein waar goederentreinen stoppen en waar ook vrachtwagens staan, zijn woensdagavond twee mensen opgepakt die illegaal in het land waren.
Man opgepakt voor diefstallen en bezit vloeibare xtc
15 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Een 35-jarige man uit Kasterlee zit in Turnhout in de cel voor het bezit van ghb en inbreuken op de wapenwetgeving. De raadkamer heeft dinsdag zijn aanhouding bevestigd.
13-jarige jongen opgepakt voor beroving vrouw van 86
15 Mei, 17:24 NOS nieuws

Een jongen van 13 is opgepakt voor de beroving van een 86-jarige vrouw op 3 april in Geldrop. De jongen greep haar handtas, waardoor de vrouw haar evenwicht verloor. Ze viel met een flinke klap op de grond en raakte bewusteloos.

De vluchtweg van de berover is vastgelegd door bewakingscamera's. Het tv-programma Opsporing Verzocht liet de beelden zien en dat leverde tientallen tips op. Volgens de politie werd daarbij steeds de naam van de nu aangehouden jongen genoemd.

De politie zegt dat veel tipgevers zeer verontwaardigd waren over wat er met de vrouw is gebeurd. De verdachte rende na de beroving weg en liet de vrouw hulpeloos achter. Zij moest uiteindelijk naar het ziekenhuis vanwege haar verwondingen, meldt Omroep Brabant.
Minstens zes personen opgepakt in Frankrijk in verband met aanslagen CataloniŽ
15 Mei, 12:18 Skynet
In Frankrijk heeft de dienst Binnenlandse Veiligheid (DGSI) vanochtend op verschillende plaatsen een reeks van arrestaties uitgevoerd binnen de Tsjetsjeense gemeenschap. Dat meldt de Franse zender France Info. In de departementen Bas-Rhin, Gironde en Haute-Garonne werden minstens zes mensen opgepakt. De arrestaties zouden gelieerd zijn aan de aanslagen in Barcelona en Cambrils in augustus 2017.


Verkeersruzie escaleert: zeven man opgepakt
13 Mei, 11:24 NOS nieuws

In Oss is een verkeersruzie na een aanrijding gisteravond uit de hand gelopen. Zeven mensen zijn opgepakt voor vechten en steken.

Op de Willibrordusweg botsten een Opel en een Seat tegen elkaar. De vier inzittenden van de Opel liepen daarna naar de andere auto, waarna over en weer klappen vielen en de vier ervandoor reden.

Bult en snee

Niet veel later pakte de politie alle zeven betrokkenen op. Van de Opel-rijders was een man in zijn lies gestoken; hij had ook een wond op zijn voorhoofd. Hij is behandeld in het ziekenhuis en daarna de cel ingegaan.

Een van de drie inzittenden van de Seat had een bult op zijn hoofd en een snee in zijn onderbeen. De twee auto's zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Alle mannen zitten vast op het bureau, schrijft Omroep Brabant.
Moeder na flatbrand opgepakt om nalatigheid
11 Mei, 13:06 NOS nieuws

De politie van Rotterdam heeft een 33-jarige moeder opgepakt voor nalatigheid: ze had haar drie kinderen (14, 12 en 2 jaar) alleen thuis gelaten. Die werden gisteravond gered uit een brandende flatwoning in IJsselmonde.

De kinderen raakten lichtgewond en hadden brand- en snijwonden. Twee van hen werden met een hoogwerker door de brandweer in veiligheid gebracht. Het derde kind werd door een buurtbewoner gered.

Later zijn zij naar het Maasstadziekenhuis vervoerd. De kinderen worden ergens anders opgevangen, vermoedelijk bij familie, zegt een politiewoordvoerder.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De politie en brandweer doen vandaag en morgen sporenonderzoek in de woning, schrijft RTV Rijnmond.
Dader incident Brussel-Zuid is geÔdentificeerd, maar nog niet opgepakt
9 Mei, 20:42 Skynet Belgie
De verdachte die vandaag in het station Brussel-Zuid een schot heeft gelost, zou geÔdentificeerd zijn, maar nog niet opgepakt. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vanavond in Terzake (Canvas). Volgens de minister zou er geen verband zijn met terrorisme.


Man opgepakt die opponent toetakelde met honkbalknuppel
8 Mei, 18:30 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 22-jarige jongeman uit Olen. Hij had zijn rivaal afgeranseld met een honkbalknuppel.
Man (27) overleden nadat hij door politie uit woning wordt gezet

In het West-Vlaamse Roeselare is maandag een man om het leven gekomen toen hij door de deurwaarder en de politie uit zijn huis werd gezet. Dat bevestigt het West-Vlaams parket, afdeling Kortrijk, dinsdag.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be