NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Vrouw uit Groningen opgepakt voor moord uit 2010
Gisteren, 08:54 NOS nieuws

Een vrouw uit Groningen is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord in 2010 op de 34-jarige Halil Erol. Het onderzoek zat lange tijd op slot, maar onlangs kreeg de politie nieuwe informatie binnen.

De verdachte, een vrouw van 39, werd gisteren opgepakt. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Halil Erol verdween op 6 februari 2010. Zijn auto werd ruim een maand later uitgebrand gevonden in Haren (Gr.). Op 22 juni van dat jaar werden in een zak zijn ledematen gevonden net buiten Steenwijk, in Overijssel. De romp van Halil Erol werd eind januari 2013 gevonden in een natuurgebied in Wanneperveen, ruim tien kilometer van Steenwijk.

Het Openbaar Ministerie heeft al in 2010 een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. Het tipgeld blijft beschikbaar.
Onrust Zimbabwe: "criminelen" uit entourage Mugabe worden opgepakt, meldt leger
Vrijdag, 09:06 Skynet
Het Zimbabwaanse leger, dat de hoofdstad Harare controleert, heeft de afgelopen dagen verschillende "criminelen" uit de entourage van president Robert Mugabe opgepakt. In een mededeling in staatskrant The Herald, de eerste sinds de op tv uitgezonden boodschap woensdagochtend, heeft het leger het over "grote stappen" in de zuiveringsactie van regeringspartij Zanu-PF. Andere "criminelen" zijn nog altijd op de vlucht. Wie al opgepakt is en wie nog op vrije voeten is, maakten de generaals niet bekend.


Cybercriminelen opgepakt voor klonen honderden modems Ziggo
Donderdag, 15:24 NOS nieuws

De politie van Rotterdam heeft drie mannen opgepakt voor het klonen van zeker vijfhonderd modems van Ziggo. Met de modems konden klanten illegaal internet en tv aftappen. Maar de modems kunnen gezamenlijk worden ingezet bij grootschalige digitale aanvallen, waarmee websites en internetnetwerken uit de lucht worden gehaald.

Door een tip uit Canada kwam de politie het drietal op het spoor door. Een ondergronds netwerk van cybercriminelen, die daar digitale aanvallen uitvoerde, stond in verbinding met een computer van een van de verdachten in Rotterdam. Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse modems ook gebruikt zijn bij de zogeheten DDoS-aanvallen.

Om de Rotterdamse mannen te grijpen, deed de politie zich twee keer voor als klant. Een eerste pseudo-aankoop diende om de werking van de modems te testen. De tweede aankoop was om de 36-jarige hoofdverdachte aan te houden. Een van de verdachten, een 30-jarige Rotterdammer, werkte bij Ziggo.

Vernietigd

Ziggo heeft alle gekloonde modems uit de lucht gehaald. In een loods werden nog eens vijfhonderd modems gevonden. Die worden vernietigd.

De kabelaar heeft naar eigen zeggen 6 ton schade geleden door de misdaad. De politie gaat bekijken of zij de klanten, die voor enkele honderden euro's illegaal internet en tv gebruikten, gaat vervolgen voor heling.
Toeristen verkleed als Borat opgepakt in Kazachstan
Donderdag, 02:36 NOS nieuws

In Kazachstan zijn zes toeristen opgepakt omdat ze zich verkleed hadden als het typetje Borat. De mannen uit TsjechiŽ waren in weinig verhullende kleren op de foto gegaan bij het I love Astana-bord in de hoofdstad, waar het overigens vroor.

De autoriteiten uit Kazachstan konden de actie niet waarderen en zetten de toeristen vast wegens vandalisme. Ze moeten een boete betalen van omgerekend 57 euro.

Borat, een fictieve Kazachse journalist, is een personage van de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Zijn badkleding, waarbij de zwembroek tot over de schouders wordt opgetrokken, is in menig feestwinkel te koop.

Achterlijk land

De populaire satirische film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan uit 2006 leidde tot veel verontwaardiging in Kazachstan. Het land wordt in de film weggezet als achterlijk en antisemitisch. In Canada liet Cohen zich ter promotie van de film op een kar, zittend naast een paard, voorttrekken door Kazachse boerenvrouwen, als knipoog naar de positie van vrouwen daar.

Kazachstan huurde na het succes van de film meerdere pr-bureaus in en plaatste advertenties in Amerikaanse kranten om mensen het echte Kazachstan te laten zien en het beeld recht te zetten.
Antwerpse politie waarschuwt voor horlogedieven: drie verdachten opgepakt, maar probleem houdt aan
Woensdag, 10:24 Gazet v. Antwerpen

De politie van Antwerpen waarschuwt voor listige dieven die het gemunt hebben op dure horloges. Sinds juni zijn er al 50 aangiftes. Er werden drie verdachten opgepakt, maar het probleem houdt aan.
Pakjesbezorger opgepakt nadat hij honderdtal pakjes voor zichzelf hield
Dinsdag, 19:36 Gazet v. Antwerpen

De lokale politie van de zone Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) heeft midden oktober een pakjesbezorger opgepakt die een deel van de postpaketten die hij moest rondbrengen, systematisch voor zichzelf hield. Een deel van de verduisterde spullen kon intussen aan de rechtmatige eigenaars bezorgd worden maar van een resem spullen is de eigenaar onbekend. Daarom wordt nu zaterdag een kijkdag georganiseerd waarop gedupeerden mogen komen kijken of ze hun spullen herkennen. Dat meldt de politie Zennevallei.
22-jarige in Rotterdam opgepakt voor moordzaak Blerick
Dinsdag, 17:48 NOS nieuws

Een 22-jarige man is in Rotterdam opgepakt in verband met de dood van de 22-jarige ÷mer KŲksal in Blerick. Het slachtoffer werd op klaarlichte dag op straat doodgeschoten.

1Limburg meldt dat het gaat om een van de twee verdachten die werden gezocht. De 22-jarige man zit vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Naar de andere verdachte wordt nog gezocht, de politie weet wie het is..

Onrust

De dood van ÷mer KŲksal veroorzaakte veel onrust in het Venlose stadsdeel. Inwoners spreken van een golf van geweld. Het was het derde schietincident in korte tijd.
Brusselse rapper die rellen vooraf aankondigde op sociale media is opgepakt

De Brusselse politie heeft dinsdagmiddag Ben Benlabel opgepakt en overgedragen aan het Brusselse parket. Op sociale media had hij de dag voor de zware rellen in Brussel gepost dat ze ?Lemonnier in de fik gingen steken.?
Dinsdag, 17:36 Skynet Sport
Opnieuw vechtpartijen in Brussel tussen enorme groepen jongeren en de politie
Woensdag, 19:24 Volkskrant
In het centrum van Brussel zijn woensdag opnieuw gevechten uitgebroken tussen grote groepen jongeren en de politie. Daarbij werd de politie bekogeld met stenen, en werden ramen van omliggende gebouwen en auto's vernield. In dezelfde buurt vonden afgelopen weekend ook al zware rellen plaats, waarbij 22 agenten gewond raakten en tal van winkels werden vernield. Woensdagnamiddag waren honderden, voor


Brandpunt-verslaggever opgepakt in Griekenland
Maandag, 23:12 NOS nieuws

In Griekenland is de Nederlandse journalist Sakir Khader, die werkt voor het tv-programma Brandpunt, opgepakt terwijl hij bezig was met een reportage over immigranten.

Khader was met een groep vluchtelingen uit SyriŽ in het grensgebied tussen Griekenland en Turkije. Er loopt daar een rivier die door de Grieken als militair gebied wordt beschouwd, al heeft Khader dat volgens Brandpunt zelf niet kunnen vaststellen.

De journalist heeft een Nederlands paspoort en hij had bovendien twee Nederlandse perskaarten bij zich, maar de Griekse politie gelooft niet dat hij een Nederlandse journalist is.

Volgens samensteller Robbert ter Weijden van Brandpunt heeft de politie niet geprobeerd om Khaders identiteit te controleren. Agenten zouden hem niet hebben geloofd vanwege zijn Arabische uiterlijk en zijn naam.

Sakir Khader moet de nacht waarschijnlijk in een cel doorbrengen.
Twee mannen opgepakt voor moord op Nederlander op Bali
12 November, 18:24 NOS nieuws

De politie op Bali heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de moord op een 80-jarige Nederlander. De man huurde een woning op het Indonesische eiland.

Zijn lichaam werd vorige week, een paar dagen na zijn dood ontdekt, nadat een buurtbewoonster had geklaagd over stankoverlast. De man had verwondingen aan zijn hoofd. Volgens lokale media was hij gestoken met een kapmes.

De politie zei tegen de Jakarta Post dat het de daders waarschijnlijk om geld te doen was. Begin september werd in dezelfde buurt ook een ouder Japans echtpaar vermoord. Zij waren met messen omgebracht en hun lichamen waren in brand gestoken.
Rellen in Brussel na WK-kwalificatie Marokko
12 November, 10:00 NOS nieuws

In het centrum van Brussel zijn gisteravond ongeregeldheden uitgebroken toen duizenden supporters van het Marokkaans voetbalelftal feestvierden, na de kwalificatie van het Marokkaanse voetbalelftal voor het WK van volgend jaar.

Marokko plaatste zich door in Abidjan Ivoorkust te verslaan met 2-0. Op diverse plaatsen gingen supporters de straat op om de winst te vieren, ook in Nederland en BelgiŽ.

Kerstmarkt

Bij de beurs in de Belgische hoofdstad waren zo'n 2000 feestvierders op de been, meldt de VRT. Volgens de Belgische krant De Morgen sloeg de sfeer om en begon een deel van de supporters de kerstmarkt op het Beursplein te slopen.

Ook vernielden ze straatmeubilair, auto's en een stadsbus. Verder werden winkelruiten ingegooid en sloegen sommige relschoppers aan het plunderen. Onder meer in een nachtwinkel gingen de relschoppers te keer, schrijft de VRT.

Camerabeelden

De politie greep in, onder meer met een waterkanon. Bij de gevechten tussen de politie en relschoppers raakten 22 politieagenten gewond. Er is niemand gearresteerd, maar de politie gaat nog beelden van bewakingscamera's bekijken om daders te identificeren.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Overigens werd de winst van Marokko op meer plaatsen in BelgiŽ gevierd. Daar bleef het aantal incidenten beperkt.
Italiaan opgepakt voor uitdelen kopstoot aan journalist
10 November, 22:24 NOS nieuws

In Ostia, een badplaatsje vlak bij Rome, is een Italiaan opgepakt voor het uitdelen van een kopstoot aan een journalist. De gearresteerde man, Roberto Spada, werd geÔnterviewd over banden van zijn familie met de extreem-rechtse partij CasaPound.

CasaPound kreeg afgelopen zondag bij lokale verkiezingen 9 procent van de stemmen. De staatsomroep RAI maakte daar een reportage over.

Omdat de cameraploeg bleef filmen, zijn er duidelijke beelden van de mishandeling. Spada deelt vlakbij de ingang van zijn sportschool plotseling een kopstoot uit en slaat daarna de journalist, die roept dat zijn neus is gebroken, ook met een stok.

Burgemeester Virginia Raggi van Rome reageerde furieus op de mishandeling en noemde "het geweld van de Spada-clan" onaanvaardbaar. Ze zette de beelden van de mishandeling op Twitter.

Spada wordt aangeklaagd voor het toebrengen van ernstig letsel "met maffia-methoden". Zijn broer Carmine zit een celstraf uit van tien jaar voor afpersing en banden met de maffia.

Burgemeester Raggi wil morgen een betoging houden tegen geweld en criminaliteit in Ostia. Twee jaar geleden werd het gemeentebestuur van Ostia ontbonden omdat het was geÔnfiltreerd door de maffia.
Man uit Lommel opgepakt na ontdekking 400 cannabisplanten
10 November, 18:12 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van een 33-jarige man uit Lommel bevestigd. Hij werd eerder deze week opgepakt nadat op Roobeek in Arendonk een drugskwekerij met 400 planten was ontdekt.
Drie Nederlanders opgepakt na oprollen van drugsplantages
7 November, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Bij huiszoekingen op drie adressen in Hoogstraten en Wuustwezel zijn dinsdag cannabisplantages aangetroffen met in totaal meer dan 3.500 planten. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen. Drie Nederlandse verdachten van 25, 27 en 38 jaar oud werden opgepakt en zullen voor de onderzoeksrechter worden geleid.
Secretaris moskee Geleen opgepakt, financierde mogelijk terrorisme
7 November, 15:48 NOS nieuws

De secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen is opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het financieren van terrorisme, zegt zijn advocaat tegen 1Limburg. Ook de voorzitter van de moskee is opgepakt, hij wordt verdacht van witwassen.

De mannen van 38 en 34 hebben zichzelf gemeld op het politiebureau na een verzoek van de politie. Het Openbaar Ministerie meldt dat ze zijn aangehouden na langlopend onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken bij de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en Stichting Babycare.

Invallen

Beide organisaties zouden gelieerd zijn aan de Al Houda-moskee. Begin dit jaar werden al invallen gedaan bij de stichtingen.

De politie en FIOD doorzochten toen op veertien locaties woningen, bedrijfspanden en een loods. Ook de moskee werd doorzocht. Toen werd niemand opgepakt, wel werden computers en administratie in beslag genomen.

Verdachte transacties

Het onderzoek naar de stichtingen begon in 2015 na meldingen van verdachte transacties. Ook trok de burgemeester van Sittard-Geleen aan de bel omdat hij zich zorgen maakte over de financiŽn van de moskee. Het gebedshuis werd volgens hem snel afbetaald, zonder dat bekend was waar dat geld vandaan kwam.

Het onderzoek gaat verder maar het OM wil daar verder geen mededelingen over doen.
Kroatische supermarktmagnaat opgepakt in Londen
7 November, 15:12 NOS nieuws

De machtigste ondernemer van KroatiŽ is opgepakt door de Britse politie. Ivica Todoric wordt door KroatiŽ gezocht vanwege boekhoudfraude. Daarom had het land een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem.

De 66-jarige Todoric meldde zich gisteravond op een politiebureau in het centrum van Londen. Hij werd daarna vastgezet.

Konzum

Todoric is de oprichter van retailorganisatie Agrokor. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot de grootste werkgever van de regio.

De grootste supermarktketen in het noordwestelijke deel van het Balkanschiereiland, Konzum, valt ook onder het concern. Konzum is goed voor een derde van de supermarktmarkt in KroatiŽ, maar het heeft ook vestigingen in ServiŽ en BosniŽ en Herzegovina.

FinanciŽle malaise

De laatste jaren kwam Agrokor financieel in zwaar weer terecht. Volgens het OM in KroatiŽ is dat te wijten aan fraude door de bedrijfstop. Todoric en veertien werknemers worden ervan verdacht dat ze er iets mee te maken hebben.

Agrokor balanceert nu op het randje van faillissement. KroatiŽ doet er alles aan om dat af te wenden, omdat een bankroet grote gevolgen zou hebben voor de Kroatische economie. Tienduizenden mensen zouden erdoor op straat komen te staan.
Meer dan 260 Russische nationalisten opgepakt in Moskou
5 November, 14:06 Skynet
De Russische politie heeft vandaag meer dan 260 vermoedelijke aanhangers van een nationalistische groepering opgepakt. Sommigen zouden wapens ter zelfverdediging en messen bij zich hebben gehad, bericht het Russische agentschap Tass. De manifestanten protesteerden naar aanleiding van de verjaardag van de Oktoberrevolutie tegen de regering-Poetin.


Saoedi-ArabiŽ arresteert ministers en prinsen en hevelt macht over naar kroonprins
5 November, 01:42 Volkskrant
Saoedi-ArabiŽ heeft verschillende prinsen en topministers gearresteerd die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan corruptie. Het gaat om elf prinsen, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers, meldt de zender Al-Arabiya. De arrestaties vonden plaats kort nadat er een nieuw anticorruptieorgaan was opgericht onder leiding van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.†Volgens de rege

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be