NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Kwart minder onregelmatige vreemdelingen opgepakt in 2017 in West-Vlaanderen
Vandaag, 00:06 Skynet Belgie
In 2017 werden over heel West-Vlaanderen 5.554 onregelmatige vreemdelingen opgepakt. Dat is een kwart minder dan in 2016. In vergelijking met 2015 gaat het niettemin om een toename van 65 procent. Die cijfers geeft provinciegouverneur Carl Decaluwť vandaag mee aan Belga.


Opnieuw tientallen demonstranten opgepakt in TunesiŽ
Vrijdag, 22:24 NOS nieuws

In TunesiŽ zijn opnieuw zo'n 150 mensen opgepakt, onder wie een aantal oppositieleiders. Er zijn sinds begin deze week bijna 800 mensen vastgezet.

Sinds vorige week wordt er in het land gedemonstreerd, met boosheid over de gestegen prijzen van brandstof en hogere belastingen op onder meer auto's, telefoonkosten en internet als aanleiding. Maar onder de oppervlakte heerst ook onvrede over het optreden van de regering.

Daarom lijkt de onrust nog niet voorbij. Zondag is het zeven jaar geleden dat president Ben Ali werd verjaagd, het eerste staatshoofd dat ten val kwam in de Arabische Lente. Deze zondag worden er daarom massabetogingen verwacht in het hele land.

Zonder bloedvergieten

Hoewel TunesiŽ het enige Arabische land is waar een dictator is afgezet zonder ernstig bloedvergieten, zijn de verwachtingen die er destijds waren van de nieuwe democratische regering niet uitgekomen.

Er zijn sindsdien negen kabinetten geweest, waarvan er niet een de economische problemen van het land heeft kunnen oplossen. Mede onder druk van het Internationaal Monetair Fonds moet er nu flink worden bezuinigd.

Rellen

Vandaag was het overigens overal relatief rustig. Er was alleen een betoging in Tunis met ongeveer 200 demonstranten. De arrestaties vonden gisteravond plaats, toen de politie volgens een regeringswoordvoerder mensen aanhield die de afgelopen week betrokken zouden zijn geweest bij rellen.

De VN maakt zich zorgen over het aantal arrestaties en wijst erop dat er veel jongeren zijn opgepakt.
Drie mannen opgepakt met speciale tas en gestolen kledij
Vrijdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van drie GeorgiŽrs uit Houthalen-Helchteren. Ze werden opgepakt in Hulshout en worden verdacht van winkeldiefstallen.
Vrouw (27) met ?terreurplannen? opgepakt in Londense luchthaven
Vrijdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

De Britse politie heeft vrijdag een 27-jarige vrouw opgepakt in Heathrow, de Londense luchthaven. De vrouw wordt ervan verdacht ?terreurplannen? te hebben gehad, zo meldt Scotland Yard.
36 transmigranten opgepakt bij gecoŲrdineerde actie in Vlaams-Brabant
Woensdag, 16:48 Skynet Belgie
Bij een gecoŲrdineerde actie tegen transmigranten heeft de federale spoorwegpolitie afgelopen nacht 36 mensen zonder papieren opgepakt. Dat meldt VTM en het nieuws wordt bevestigd door de federale politie. Negentien van hen beweerden dat ze minderjarig waren en zijn toevertrouwd aan de dienst Voogdij, voor de 17 anderen moet de Dienst Vreemdelingenzaken een beslissing nemen.


Van oorlogsmisdaden verdachte Bosnische ServiŽr opgepakt
9 Januari, 17:36 NOS nieuws

De Bosnische ServiŽr Milorad Obradovic is in Duitsland gearresteerd. Obradovic (51) wordt verdacht van oorlogsmisdaden tijdens de burgeroorlog in het voormalige JoegoslaviŽ.

De verdachte zou in 1992 in de omgeving van de stad Prijedor drie mensen hebben doodgeschoten. Verder zou hij hebben meegewerkt aan de arrestatie van ongeveer 120 moslims die later ook werden vermoord.

BosniŽ had een arrestatiebevel tegen Obradovic uitgevaardigd. De openbaar aanklager in Duitsland zegt dat het de bedoeling is hem uit te leveren. BosniŽ heeft veertien dagen om een gedetailleerd uitleveringsverzoek te doen. De Bosnische openbaar aanklager zegt dat BosniŽ al maanden op zoek was naar Obradovic. Een andere verdachte in deze zaak is recent gearresteerd in Montenegro.

Tijdens de oorlog in BosniŽ zijn tussen 1992 en 1995 meer dan 100.000 mensen gedood en vele honderdduizenden verdreven.
Arrestaties bij anti-maffiaoperatie in ItaliŽ en Duitsland
9 Januari, 09:12 NOS nieuws

Bij een gecombineerde actie tegen de maffia-organisatie 'Ndrangheta in ItaliŽ en Duitsland zijn 169 mensen gearresteerd. De paramilitaire politie Carabineiri zegt dat een belangrijke afdeling van de 'Ndrangheta is ontmanteld. De 'Ndrangheta heeft zijn basis in CalabriŽ, in het uiterste zuiden van ItaliŽ.

Tot de verdachten behoren ook publieke figuren. Volgens de krant La Repubblica zijn drie burgemeesters en de gouverneur van de provincie Crotone in CalabriŽ gearresteerd. Ze worden ervan verdacht dat ze aanbestedingen van maffiosi hebben goedgekeurd, in ruil voor steun bij verkiezingen.

De operatie was gericht op twee families, Farao en Marincola, die geÔnfiltreerd zijn in ondernemingen in ItaliŽ en Duitsland. Het gaat onder meer om de voedsel- en wijnhandel, vuilnisophaaldiensten en begrafenisondernemingen.

Bij de actie is voor 50 miljoen euro aan spullen in beslag genomen.
Vertrouweling van Sarkozy opgepakt in onderzoek naar financiering verkiezingscampagne van ex-president
8 Januari, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De Franse zakenman Alexandre Djouhri is zondag op de Londense luchthaven van Heathrow opgepakt in het kader van het onderzoek naar veronderstelde Libische financiering in 2007 van de verkiezingscampagne van toenmalig Frans president Nicolas Sarkozy. Dat is maandag in gerechtskringen vernomen. Tegen Djouhri was een arrestatiebevel uitgeschreven door de onderzoeksrechters van de afdeling financiŽle misdaad in Parijs.
Drugsbaas opgepakt voor bloedige gevangenisrellen BraziliŽ
8 Januari, 03:06 NOS nieuws

In BraziliŽ is een drugsbaas opgepakt omdat hij het brein zou zijn geweest achter de dodelijke gevangenisrellen op Nieuwjaarsdag. Het bendegeweld in de gevangenis in de deelstaat Goias eiste het leven van negen gedetineerden.

De 34-jarige arrestant Stephan de Souza Vieira is de leider van het Rode Commando, een van de beruchtste bendes van BraziliŽ. In november ontsnapte hij uit de gevangenis, waar hij een straf van 26 jaar uitzat vanwege drugshandel.

Vieira werd volgens de BBC aangehouden in een luxe flat in de kustplaats Cabo Frio. De politie nam een groot bedrag aan contant geld in beslag, net als juwelen, telefoons en administratie.

Bloedbad

Volgens de politie gaf Vieira gedetineerde bendegenoten de opdracht om vorige week een bloedbad aan te richten in de gevangenis in Goias. Ze vielen een deel binnen waar leden van een rivaliserende bende verbleven, stichtten brand en vielen hen aan.

Bij de gevechten vielen niet alleen negen doden, maar raakten ook veertien mensen gewond. Meer dan honderd gevangenen ontsnapten, van wie er nog altijd tientallen spoorloos zijn.

Braziliaanse gevangenissen zijn geregeld het toneel van geweldsuitbarstingen. Die zijn het gevolg van de strijd tussen bendes om de controle over de drugshandel.
Turkse hoofdredacteur opgepakt voor beledigen Erdogan
7 Januari, 23:00 NRC
In Turkije is de hoofdredacteur van het kritische Engelstalige dagblad Today's Zaman opgepakt. Zijn misdaad? Het plaatsen van berichten op Twitter waarin kritiek wordt geuit op president Recep Tayyip Erdogan.


Oud-topman Anglo Irish Bank opgepakt
7 Januari, 23:00 NRC
In Amerika is David Drumm, oud-topman van de Ierse Anglo Irish Bank opgepakt. Drumm wordt gezien als een van de verantwoordelijken voor de Ierse schuldencrisis.


14 leden IS opgepakt in Turkije - ?sfeer van wantrouwen is groot?
7 Januari, 23:00 NRC
De Turkse politie heeft veertien mensen die verdacht worden van banden met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) opgepakt, bericht persbureau AP. Het is niet bekendgemaakt of de arrestaties verband houden met de zelfmoordaanslagen gisteren in Ankara, maar het is wel aannemelijk.


Jihadverdachte weer opgepakt in Maastricht
7 Januari, 23:00 NRC
De 26-jarige Mohammed G. werd al eerder aangehouden en zat eerder dit jaar ook al eens vast.


Gauwdief wordt opgepakt en spuwt in politiewagen
6 Januari, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De politie kon in de nacht van vrijdag op zaterdag een gauwdief arresteren. Terwijl hij werd overgebracht naar de cel, spuwde de man de binnenkant van de politiewagen vol.
15-jarige busovervaller in Utrecht opgepakt
6 Januari, 13:06 NOS nieuws

De Utrechtse politie heeft gisteravond een 15-jarige jongen opgepakt die kort daarvoor een bus in de wijk Overvecht had overvallen. Bij de overval raakte niemand gewond. Naar aanleiding van het incident roept de FNV buschauffeurs in Utrecht op om voorlopig zonder contant geld te rijden.

De overval vond rond 20.30 uur plaats. De verdachte stapte op een lijnbus en bedreigde de chauffeur met een scherp voorwerp. Hij ging ervandoor met een onbekend geldbedrag.

De politie zette direct met veel eenheden een groot deel van de wijk af. Ook werd een Burgernetbericht verspreid. Uiteindelijk zagen medewerkers van het busbedrijf Qbuzz niet ver van de plek van de overval iemand in de struiken zitten. Hij rende weg maar kon snel worden aangehouden. Volgens RTV Utrecht is de moeder van de verdachte op de hoogte gesteld.

Contant geld

Naar aanleiding van de beroving roept de vakbond FNV chauffeurs van Qbuzz op om voorlopig te rijden zonder contant geld en vervoersbewijzen. Reizigers moeten op een andere manier aan een vervoersbewijs zien te komen. De bond wijst erop dat de streekvervoerder nog geen werk heeft gemaakt van 'cashless' rijden. Er zijn afspraken gemaakt om dat vanaf 1 januari 2018 te doen.

"Nu er tot groot afgrijzen van de FNV en van de chauffeurs in het openbaar vervoer opnieuw een overval heeft plaatsgevonden, wensen de chauffeurs niet langer met geld en vervoersbewijzen rond te rijden," schrijft de FNV aan Qbuzz. "De emoties bij de werknemers zijn hoog opgelopen. Zij voelen zich niet veilig tijdens hun dienst."

Qbuzz heeft nog niet gereageerd op de oproep van de FNV.
Vrouw opgepakt voor moord op twee Nederlanders in Dominicaanse Republiek
5 Januari, 15:30 NOS nieuws

De politie in Spanje heeft een vrouw van 30 uit Venezuela opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op twee Nederlanders in de Dominicaanse Republiek. De twee mannen van 36 en 34 werden vorig jaar in een kuil op een suikerrietplantage gevonden.

De twee waren vermoedelijk het slachtoffer van een afrekening in het drugscircuit. Spaanse media speculeren dat de moorden zijn gepleegd als vergelding voor het verlies van een lading drugs.

De vrouw is op 29 december opgepakt in de haven van de Spaanse stad Algeciras, waar ze de veerboot wilde nemen naar het Marokkaanse Tanger. Volgens de politie viel ze op door haar zenuwachtige gedrag. Toen ze werd gecontroleerd, bleek dat de Dominicaanse Republiek een internationaal arrestatiebevel tegen haar had uitgevaardigd.

Het is de tweede arrestatie in de zaak. Eerder werd een Venezolaanse man opgepakt voor de moord. De politie vermoedt dat de twee verdachten vanuit CuraÁao naar de Dominicaanse Republiek zijn gereisd om de moord te plegen.
Onderzoek naar 14-jarige dader in zaak Romy die eerder ook voor zedenmisdrijf was opgepakt
4 Januari, 18:30 Volkskrant
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is een vooronderzoek begonnen naar de dader in de zaak Romy, het 14-jarige meisje dat op 2 juni in Achterveld door een leeftijdsgenoot is verkracht en gedood. De 14-jarige dader was een jaar eerder ook voor een zedenmisdrijf opgepakt. Die aanrandingszaak is toen geseponeerd omdat de officier van justitie toen behandeling bij de forensische kliniek De Waag verk


Bekende Franse jihadiste opgepakt in SyriŽ
3 Januari, 00:54 Skynet
Koerdische troepen in SyriŽ hebben de bekende Franse jihadiste Emilie KŲnig (33) opgepakt. Dat meldt het Franse nieuwsagentschap AFP woensdagavond na berichtgeving daarover in verschillende media doorheen de dag. KŲnig, van wie de arrestatie werd bevestigd door haar moeder, speelde een belangrijke rol als propagandist en rekruteerder op sociale netwerken voor terreurbeweging IS.


Sergeant in Venezuela opgepakt voor doodschieten zwangere vrouw
2 Januari, 06:00 NOS nieuws

In Venezuela is een sergeant van de Nationale Garde gearresteerd die een zwangere vrouw zou hebben doodgeschoten. De vrouw van 18 stond in een lange rij voor een supermarkt in een arm deel van de hoofdstad Caracas om varkensvlees te kopen.

Vlees is net als veel andere producten schaars in Venezuela, dat al jaren gebukt gaat onder een recessie. Volgens lokale media weigerde de groep wachtenden weg te gaan toen een groep militairen dat beval omdat het vlees uitverkocht zou zijn.

Vijf maanden zwanger

Daarop openden de militairen, die volgens getuigen dronken waren, het vuur op de rij wachtenden. Daarbij kwam de vijf maanden zwangere Alexandra Colopoy om het leven. Haar broer raakte zwaargewond.

Het incident leidde tot veel ophef in Venezuela, dat al jaren in een economische recessie zit en in rap tempo verarmt. Volgens de oppositie laat het incident zien hoe "het moorddadige regime het volk behandelt".

FinanciŽle afgrond

De situatie in Venezuela is voor grote bevolkingsgroepen dramatisch. Door de lage olieprijzen en slecht bestuur is het land aan de rand van de financiŽle afgrond beland. Miljoenen inwoners hebben door de torenhoge inflatie hun salaris zien verwateren tot omgerekend enkele euro's per maand.

Voedselrellen komen steeds vaker voor in Venezuela en er is sprake van een levendige zwarthandel. President Maduro geeft de schuld aan het buitenland.
Zwaargewapende man opgepakt in hotel in Houston waar groot feest gepland stond
31 December 2017, 19:42 Gazet v. Antwerpen

De politie hebben zondag een zwaarbewapende man opgepakt in een hotel in Houston dat een groot evenement had gepland voor oudejaarsavond.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be