NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites



Oost


Hevige wateroverlast in Aalter en andere plaatsen in Oost-Vlaanderen
Gisteren, 00:00 Skynet
In het Oost-Vlaamse Aalter zorgt het onweer deze avond voor hevige wateroverlast. Het treinstation staat onder water en de politie vraagt het centrum te vermijden. Ook in de omgeving van Zingem, Zwalm, Ursel en Eeklo is er wateroverlast, melden de hulpdiensten.


Russisch staatsbedrijf Gazprom belooft zich beter te gedragen in Oost-Europa: Brussel ziet af van boete
Donderdag, 19:00 Volkskrant
De Europese Commissie ziet af van een boete voor het Russische staatsgasbedrijf Gazprom om machtsmisbruik. In ruil daarvoor beloven de Russen hun gedrag jegens acht Oost-Europese landen te verbeteren.


Oost-Vlaamse gemeente getroffen door modderstroom na plotse, hevige regenbui
Woensdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Het centrum van Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de gemeente werd afgekondigd.




Chiro Duffel-Oost helpt Sprang
Zondag, 17:24 Gazet v. Antwerpen
Chiro-Oost schonk de opbrengst van de 'wittekes'-verkoop aan de Duffelse Welzijnsschakel Sprang.


WHO bezorgd over nieuwe uitbraak ebola in Congo
Met de constatering van een nieuw geval van de besmettelijke ziekte ebola in de stad Mbandaka, in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo, is de ebola-uitbraak een nieuwe fase ingegaan. Dat heeft de minister van gezondheid van Congo, Oly Ilunga Kalenga, verklaard.


Oost-Vlaamse afvalophaling woensdag waarschijnlijk verstoord
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De aangekondigde vakbondsactie op woensdag 16 mei in Brussel zal wellicht ook een impact hebben op de afvalophaling in de regio Dendermonde-Wetteren. Afvalintercommunale Verko kan nog niet inschatten waar het afval zou kunnen blijven staan.


Vodafone koopt kabelonderdelen van Liberty Global in Duitsland en Oost-Europa
Liberty Global, de moedermaatschappij van de Nederlandse kabelaar Ziggo, heeft bekendgemaakt dat het zijn Duitse Unitymedia-kabelonderdeel, en zijn kabelbedrijven in Hongarije, RoemeniŽ en TsjechiŽ verkoopt aan Vodafone.


Sinksenfoor binnenkort weer op Spoor Oost, met twee nieuwe attracties
7 Mei, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Tijdens het pinksterweekend gaat de jaarlijkse Sinksenfoor van start. Van zaterdag 19 mei tot en met zondag 24 juni staat de Sinksenfoor opnieuw op Spoor Oost in Borgerhout. Meer dan 150 attracties zullen er zorgen voor plezier en sfeer voor jong en oud. Dit jaar vinden de liefhebbers er twee nieuwe attracties, voor mensen met een sterke maag...




IN BEELD. Eerste foorkramers neergestreken op Spoor Oost
6 Mei, 18:30 Gazet v. Antwerpen

De Sinksenfoor komt er weer aan. Op Spoor Oost zijn afgelopen weekend de eerste foorkramers neergestreken en begonnen met de opbouw. Het wordt de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost. De jaarlijkse kermis start zaterdag 19 mei en loopt tot en met 24 juni.




Jonge Oost-Vlaamse wielrenner (17) lag dagen in coma na mysterieuze val
21 April, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Wielrenner Aiko Van Nuffel (17) uit Lebbeke kwam vorige zaterdag ten val in Buggenhout en lag tot vrijdag in coma. Zijn ouders tastten al die tijd in het duister over de omstandigheden.




Rechtse actiegroep kraakt ook huis in Amsterdam-Oost
21 April, 13:06 NOS nieuws

Na een groep ongedocumenteerde asielzoekers van We Are Here heeft ook een extreem-nationalistische actiegroep een huis in Amsterdam-Oost gekraakt. "Wat illegalen mogen, mogen wij ook natuurlijk", schrijven de actievoerders van Identitair Verzet in een verklaring.

"Wij praten niet, wij doen. Sinds deze morgen hebben wij een pand in gebruik genomen in de Rudolf Dieselstraat." De groep kondigt aan het huis te gebruiken om activiteiten te organiseren in en voor de wijk. Het pand moet gezien worden als een cultureel centrum voor elke Nederlander.

Identitair Verzet heeft plannen meer panden te kraken. Volgens NH Nieuws worden er twee eisen gesteld. De actiegroep vindt dat uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten moeten worden in afwachting van uitzetting en dat "iedereen die steun verleent aan deze illegalen wordt vastgezet voor medeplichtigheid aan criminele activiteiten".

Op de hoogte van kraak

De politie was al vooraf op de hoogte van de kraak en zegt tegen de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 dat agenten de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Begin deze maand luidde verhuurder Ymere de noodklok omdat de sfeer in de wijk grimmig was geworden sinds de komst van de asielzoekers, die ruim twintig huizen hadden gekraakt. Mensen in de buurt zouden worden bedreigd en geÔntimideerd.




"Duitse cilinders met chloor en Britse rookbommen in Oost-Ghouta", zegt Moskou
19 April, 18:12 Skynet
In de voormalige rebellenenclave Oost-Ghouta in SyriŽ hebben Syrische regeringstroepen cilinders met chloor uit Duitsland en rookbommen gevonden die werden gemaakt in het Britse Salisbury. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd, geciteerd door het staatspersbureau Tass.


Oost-Vlaams gouverneur droomt van gloednieuw operahuis langs de Schelde
17 April, 10:42 Gazet v. Antwerpen

De Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers (64) droomt ervan, na zijn pensionering, werk te maken van een gloednieuw, architecturaal schitterend, Vlaams operahuis langs de Schelde.




Syrische en Russische troepen controleren heel Oost-Ghouta
14 April, 13:18 Skynet
Het Syrische leger heeft samen met bondgenoot Rusland opnieuw de volledige controle overgenomen in Douma, de laatste rebellenenclave in Oost-Ghouta. Dat meldt het in Groot-BrittaniŽ gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.


'Syrische troepen nu helemaal de baas in Oost-Ghouta'
12 April, 08:12 NOS nieuws

De Syrische strijdkrachten zijn nu helemaal de baas in Oost-Ghouta, de regio bij Damascus die lang in handen was van de tegenstanders van president Assad. Russische media melden dat op basis van een hoge Russische militair, onafhankelijke bevestiging is er nog niet.

De hoge militair heeft gezegd dat het Syrische leger de vlag heeft gehesen op een gebouw in Douma, om te markeren dat de rebellen in de stad verslagen zijn. Heel Oost-Ghouta zou nu in handen zijn van de troepen van president Assad, die daarbij konden rekenen op actieve militaire steun uit Rusland.

Militaire politie

Het Russische persbureau RIA meldt verder dat in Douma de Russische militaire politie wordt ingezet. Verdere informatie daarover ontbreekt nog. Het is dus niet duidelijk om hoeveel manschappen het gaat en wat hun opdracht is.

Westerse landen en Rusland staan lijnrecht tegenover elkaar in SyriŽ en de spanningen zijn de afgelopen dagen hoog opgelopen. Het Westen is ervan overtuigd dat de burgerbevolking van Douma vorige week door het Syrische leger is aangevallen met chemische wapens. Rusland spreekt dat tegen en zegt dat de Verenigde Staten een voorwendsel zoeken voor een militaire interventie in SyriŽ. Rusland blijft erbij dat er in Douma geen sporen van chemische wapens zijn gevonden.

De OPCW, de organisatie voor een verbod op chemische wapens, wil zelf deskundigen naar Douma sturen om vast te stellen wat er is gebeurd.




EU neemt maatregelen tegen 'B-voedsel' in Oost-Europa
11 April, 17:12 NOS nieuws

Het wordt voedselfabrikanten verboden om in verschillende EU-landen levensmiddelen aan te bieden die dezelfde verpakking hebben, maar een andere samenstelling. De Europese Commissie gaat hiervoor de wetgeving aanpassen. Dat houdt in dat bijvoorbeeld vissticks in Hongarije voortaan hetzelfde moet smaken als in Nederland, tenzij de marketing en de verpakking worden aangepast.

De wetgeving wordt aangepast na klachten van landen uit Centraal- en Oost-Europa. Die beschuldigen voedselproducenten ervan opzettelijk producten van slechtere kwaliteit te leveren. Zo zou Nutella-chocopasta minder romig zijn en zouden er minder theeblaadjes zitten in earlgreyzakjes. Dat is volgens de landen discriminatie.

Tweederangsconsumenten

De Commissie oordeelt dat consumenten overal hetzelfde moeten worden behandeld. Voorzitter Juncker zei vorig jaar al dat er in de EU geen "tweederangsconsumenten" mogen zijn.

De voedselfabrikanten beweerden eerder dat ze niet bewust producten van een inferieure kwaliteit maken, maar dat ze zich aanpassen aan de verschillende voorkeuren. Zo stellen ze dat Nederlanders van zoete mayonaise houden en Belgen juist kiezen voor een zure variant. De EU zegt dat in zo'n geval ook voor een andere verpakking moet worden gekozen.




"3600 rebellen en nabestaanden uit Douma in Oost-Ghouta vertrokken"
10 April, 16:54 Skynet
De aftocht van de rebellen uit het laatste door hen gecontroleerde gebied in de omsingelde Syrische regio Oost-Ghouta gaat onverminderd voort. De voorbije 24 uur hebben meer dan 3600 strijders en nabestaanden de stad Douma verlaten. Dat deelde Defensie in Moskou vandaag mee volgens het persagentschap TASS.


Merkel en Poetin telefoneren over inzet VN-blauwhelmen in Oost-OekraÔne
9 April, 19:18 Skynet
Duits bondskanselier Angela Merkel en Russisch president Vladimir Poetin hebben het vandaag tijdens een telefoongesprek gehad over de mogelijke inzet van VN-blauwhelmen in Oost-OekraÔne. Merkel en Poetin zouden in dat telefoongesprek bevestigd hebben dat er geen alternatief is voor het vredesakkoord van Minsk uit 2015 om het conflict in Oost-OekraÔne op te lossen.


Franse regering "diep bezorgd" over aanvallen op Oost-Ghouta
8 April, 21:36 Skynet
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian heeft de aanvallen van het Syrische leger op het rebellenbastion Oost-Ghouta scherp veroordeeld. Hij is "extreem bezorgd" over berichten dat er opnieuw chemische wapens zijn ingezet, verklaarde Le Drian zondag in een mededeling. De VN-Veiligheidsraad moet zo snel mogelijk samenkomen om de situatie op te helderen. Frankrijk zal in de strijd tegen de verspreiding van chemische wapens "elke verantwoordelijkheid" ter harte nemen, klinkt het.


Opnieuw steekpartijen in Oost-Jeruzalem
8 April, 00:24 NRC
Bij twee verschillende steekpartijen nabij de Oude Stad in Oost-Jeruzalem zijn vijf mensen gewond geraakt. Beide aanvallers, jonge Palestijnen, zijn gedood door IsraŽlisch geweervuur.





Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be