NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ontruimd

2News.be / Trefwoorden / Ontruimd

Gebouw Marktplaats, FD en BNR ontruimd na dreiging, politie niet betrokken
22 Maart, 00:04 NOS nieuws

In Amsterdam is het pand ontruimd waarin Marktplaats, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zitten. Het besluit is genomen door Marktplaats vanwege een dreigement door een gebruiker van het platform. De politie zegt overvallen te zijn door de situatie. "Naar ons weten is er geen reden tot ontruiming."

De bedreiging is geuit bij de klantenservice. Naar aanleiding van het dreigement is "uit veiligheidsoverwegingen" het pand ontruimd, zegt een woordvoerder van Marktplaats. Meer details wil het bedrijf niet geven, behalve dat er aangifte is gedaan. Het is onduidelijk wat de klant precies heeft gezegd of gedaan.

Onderzoek gaande

De politie benadrukt desgevraagd dat de ontruiming niet gedaan is op last van de politie. Er zijn ook geen agenten naar het gebouw gestuurd. De situatie wordt onderzocht en loopt er een gesprek met Marktplaats.

In het pand bij station Amsterdam Amstel werken honderden mensen. Het is stapsgewijs ontruimd, zeggen medewerkers van verschillende bedrijven in het gebouw. Zo werden bij een restaurant eerst alle gasten naar buiten gebracht en later het personeel.

'Verhuisd tijdens muziekblok'

Ook de nieuwsvloeren in het gebouw zijn leeg. De ontruiming vond plaats tijdens de uitzending van BNR Nieuwsradio. "Het presentatieteam is tijdens een muziekblok verhuisd naar een andere plek", zegt Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep. De radio-uitzending is verplaatst naar een alternatieve locatie.

Van Wiechen legt uit dat het zekere voor het onzekere is genomen. "Het ging om een bedreiging die echt serieus was, zo heeft Marktplaats ons verteld." Het is nog onduidelijk of alle medewerkers morgen weer het pand in mogen. De bedrijven in het pand zijn daarover nog over in overleg met Marktplaats.




Ravage is groot na hevige windhoos in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte: ?Plots vlogen de dakpannen van de buren onze living binnen?
4 Januari, 00:01 HLN.BE
?We dachten dat er een bom was ontploft.? Dakpannen die van daken worden weggerukt, trampolines en volledige daken die bij de buren terechtkomen en een geparkeerde mobilhome die tegen de kerkhofmuur wordt geslingerd: het is maar een notendop van de schade die een windhoos woensdagavond aanrichtte in Putte en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Twee woningen werden later op de avond zelfs onbewoonbaar verklaard. Brandweerzone Rivierenland had zijn handen vol. ?Dit was echt niet normaal?, klinkt het bij de getroffen bewoners.


Wateroverlast - Deel Kinepolis in Leuven tijdlang ontruimd wegens wateroverlast op dak
3 Januari, 00:02 Skynet Belgie
In Leuven is een van de zalen van de Kinepolis-bioscoop op de Bondgenotenlaan een tijdlang ontruimd geweest omwille van de aanhoudende regen. De Bondgenotenlaan werd ook een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Omstreeks 18 uur waren zowel de Bondgenotenlaan als de bioscoop weer vrijgegeven. Dat meldt de Leuvense politie.


Opvang voor daklozen Amsterdam enige tijd ontruimd na vondst explosieven
25 December 2023, 00:04 NOS nieuws

Een opvang voor daklozen in Amsterdam-Oost is vanochtend ontruimd geweest vanwege de vondst van explosieven. Volgens NH werden er rond 10.15 uur veel hulpdiensten opgeroepen.

De vondst werd gedaan na een aanhouding. Wie er is aangehouden en waarom, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. De politie wil alleen zeggen dat de aanhouding werd gedaan in een "lopend onderzoek". Na de aanhouding is een woning in de opvang doorzocht en daar werden meerdere explosieven gevonden.

Een verslaggever van AT5 meldt dat de omgeving ruim werd afgezet.

Elders opgevangen

Het pand aan de Tweede Boerhaavestraat biedt plek aan maximaal zestig dakloze Amsterdammers. Op het moment van de vondst waren er zo'n vijftig mensen aanwezig. Zij zijn tijdelijk elders opgevangen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen. Die worden vernietigd. De bewoners mochten daarna weer terug naar huis.




Twee mensen onwel op Turks festival in Rijswijk, hal ontruimd
12 November 2023, 00:01 NOS nieuws

Een Turks festival in Rijswijk is stilgelegd nadat twee mensen onwel zijn geworden. Bij het feest in evenementenhal De Broodfabriek waren honderden mensen aanwezig. Medewerkers van het festival hebben de hal ontruimd.

"Er ontstond paniek onder de aanwezigen wat leidde tot meerdere incidenten, wat begrijpelijk is in dergelijke situaties", schrijft de organisatie in een bericht op Facebook. "Op dat moment was het nog niet duidelijk wat de oorzaak was en werd gespeculeerd over verschillende mogelijkheden, zoals gaslekken, voedselvergiftiging of andere factoren."

Een van de slachtoffers is volgens de politie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk waardoor de mensen onwel zijn geworden. De brandweer heeft metingen verricht, maar daarbij is volgens een woordvoerder van de brandweer niets vreemds gemeten.

Op het driedaagse evenement 'Kazel Expo 2023' zou vanavond de Turkse artiest Sefo een concert geven. Ook staan er kraampjes met kleding, eten en handgemaakte artikelen. Het is niet bekend of het festival morgen doorgaat.




Explosief veiliggesteld in Leeuwarden, omliggende woningen ontruimd
30 September 2023, 00:02 NOS nieuws

In Leeuwarden is in een woning een explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief veiliggesteld en meegenomen.

Uit voorzorg zijn een aantal omliggende woningen aan de Woudstraat ontruimd. Zodra de straat is vrijgegeven, mogen de bewoners weer terug.

Gisteravond kreeg de politie een melding dat er mogelijk een explosief in een woning lag. Nadat agenten een verdachte situatie hadden aangetroffen werden de woningen ontruimd en werd de EOD ingeschakeld. Die constateerde dat het inderdaad om een explosief ging.

In het huis waar het explosief lag, was niemand aanwezig. Er is niemand aangehouden. De politie doet onderzoek.




Delhaize - Tumult tijdens ondernemingsraad: gebouw ontruimd, deur gesneuveld
8 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
De vergadering bij Delhaize waarbij de directie de overdracht van vijftien winkels aan zelfstandigen heeft aangekondigd, is tumultueus verlopen. Volgens de directie liet iemand moedwillig het brandalarm afgaan, waarna het gebouw werd ontruimd.


KLM-vliegtuig na landing in Ecuador ontruimd wegens bommelding
26 Juni 2023, 00:07 HLN.BE
Een KLM-vliegtuig dat afkomstig was uit Amsterdam is zondagmiddag na landing in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito ontruimd en doorzocht wegens een bommelding.


Trein ontruimd in Ottignies vanwege jongeman die mogelijk in bezit was van explosieven
24 April 2023, 00:02 HLN.BE
In het station van Ottignies is zondagnamiddag een trein ontruimd omdat een treinbegeleider dacht dat een jongeman aan boord mogelijk in het bezit was van explosieven. Dat is vernomen van de procureur des Konings van Waals-Brabant.


Overvol migrantenkamp op Lampedusa wordt ontruimd
10 Juli 2022, 00:05 Skynet
Op het Italiaanse eiland Lampedusa wordt een migrantenkamp ontruimd waar veel te veel migranten verblijven in slechte omstandigheden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde zaterdag een schip naar het eiland om de eerste 600 migranten op te halen en naar een andere locatie te brengen.


Canadese brug ontruimd, 'gaat vandaag nog open'
14 Februari 2022, 00:04 NOS nieuws

De brug tussen Canada en de VS die zes dagen lang bezet werd gehouden door een 'Vrijheidskonvooi' van truckers en andere betogers, gaat vandaag nog open. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis gezegd. Eerder vandaag werd de Ambassador Bridge bij Detroit ontruimd.

De brug is de belangrijkste wegverbinding tussen Canada en de VS. Veel truckers waren gisteren al uit zichzelf vertrokken nadat een deadline van de rechter om de blokkade op te heffen was verlopen, maar een aantal trucks en demonstranten bleven de brug bezet houden.

Vandaag kwam de politie in actie om ook de laatste demonstranten van de brug te halen. Er werden enkele arrestaties verricht en zo'n tien vrachtwagens werden weggetakeld. De politie heeft niet bekendgemaakt hoeveel mensen zijn gearresteerd.

De politie kwam met veel agenten in actie om de laatste betogers te verwijderen:

De Ambassador Bridge is belangrijk voor onder meer de bevoorrading van de auto-industrie in Detroit. Daardoor liep de productie bij de fabrieken van Ford en Toyota vertraging op. Per dag gaat er normaal voor 360 miljoen dollar aan goederen over de brug.

Na de ontruiming controleerden de autoriteiten de brug om zeker te weten dat die veilig is voor gebruik.

In de Canadese hoofdstad Ottawa gingen vandaag tegendemonstranten de straat op om voertuigen tegen te houden die zich bij het coronaprotest wilden aansluiten. De protesten met het Freedom Convoy begonnen ruim twee weken geleden, met een tocht op de Canadese hoofdstad. Inmiddels is het idee van vrijheidskonvooien die wegen blokkeren op meerdere plekken gekopieerd, zoals gisteren in Den Haag en Parijs.




Autobrand in parkeergarage: appartementsgebouw tijdelijk ontruimd
30 Januari 2021, 15:06 Gazet v. Antwerpen

Politie en brandweer hebben zaterdagochtend een appartementsgebouw in de Colonel Silvertopstraat in Boom tijdelijk ontruimd omdat er brand was ontstaan in de parkeergarage onder het gebouw.




Basisschool in Loenhout kortstondig ontruimd na gasalarm
28 Januari 2021, 11:06 Gazet v. Antwerpen

De brandweer van Wuustwezel is donderdagvoormiddag naar basisschool ?t Blokje in de Kerkblokstraat in Loenhout gestuurd. Daar was een alarm afgegaan omdat er gas was gedetecteerd in de kelder.




Hooggerechtshof in Washington na bomdreiging ontruimd
20 Januari 2021, 16:01 Skynet
Het Hooggerechtshof in de Amerikaanse hoofdstad Washington is vandaag ontruimd in verband met een bomdreiging, meldt nieuwszender CNN op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten.


Gebouw OVAM ontruimd na ontvangst van poederbrief
18 Januari 2021, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Bij afvalstoffenmaatschappij OVAM in de Stationsstraat in Mechelen is maandagvoormiddag een poederbrief aangekomen. Bij het openen van de post viel er een wit poeder uit een van de enveloppen. De brandweer en politie kwamen meteen ter plaatse en ontruimden het gebouw.




Kantoor Google ontruimd na verdachte tas
15 Januari 2021, 19:48 Emerce
Een gebouw van Google aan Casey Avenue in Mountain View in Silicon Valley is vrijdag uit voorzorg ontruimd vanwege een verdachte tas. De Explosieven Opruimingsdienst van Santa Clara County heeft inmiddels geconstateerd dat er geen gevaar dreigt, maar blijft alert.


Dreiging tot brandstichting in Diestse school: 16-jarige verdachte bekent feiten
14 Januari 2021, 22:49 Skynet
De 16-jarige jongeman die donderdag werd opgepakt in verband met de dreigementen die geuit werden tegen de gebouwen van de Diestse scholengroep KSD, heeft bekentenissen afgelegd. Dat meldt het Leuvense parket donderdagavond. "Hij bedoelde het als grap, " zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert, "en heeft eigenlijk geen verklaring voor zijn gedrag. Morgenvoormiddag moet hij voor de jeugdrechter verschijnen."


Grootste attractiepark van Duitsland ontruimd na brand
26 Mei 2018, 20:12 NOS nieuws

Het Duitse attractiepark Europa-Park is ontruimd vanwege een brand. Er zijn geen gewonden gevallen. Twee themagebieden, Nederland en Noorwegen, zijn geheel verloren gegaan.

Bij de brand kwam heel veel rook vrij:

Het vuur brak rond 18.20 uur uit bij een grote hal in het themagebied Nederland, waarna ook de attractie Die Piraten von Batavia in vlammen opging. Daarna sloeg het vuur over naar het Scandinavische deel van het park.

Zo'n 25.000 mensen bezochten het park vandaag. De ontruiming verliep zonder problemen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De directeur van het park reageerde verslagen op de brand.

Europa-Park, vlakbij de Frans-Duitse grens, is het grootste attractiepark van Duitsland. Het werd in 1975 geopend en bevindt zich zo'n vijftig kilometer onder Straatsburg.




Metrostations Kiev ontruimd na bommelding, vlak voor CL-finale
26 Mei 2018, 12:12 NOS nieuws

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn metrostations gesloten vanwege een bomalarm. Het gaat om vijf stations in het centrum.

Vanavond wordt in de stad de finale van de Champions League gespeeld tussen Real Madrid en Liverpool. Het is onduidelijk of de bommelding daarmee te maken heeft.

Dat het gaat om een bomalarm, is gezegd in een verklaring van het metrobedrijf. Op Facebook staat dat er controles worden uitgevoerd.




Metrostation Schuman ontruimd voor verdacht pakket
17 Mei 2018, 11:12 Gazet v. Antwerpen

Het metrostation Schuman is donderdagmiddag rond 12.30 ontruimd nadat er een verdacht pakket is aangetroffen. Dat meldt de MIVB.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn