NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ontploffing

2News.be / Trefwoorden / Ontploffing

Dode en vermiste bij ontploffing in Noord-Franse koolzaadoliefabriek

Bij een ontploffing in een koolzaadoliefabriek in de Noord-Franse havenstad Dieppe is zaterdag één persoon om het leven gekomen. Er is ook een vermiste. Dat is vernomen van de lokale autoriteiten en van de directie van het bedrijf.
Doden en gewonden na enorme ontploffing in centrum Kaboel

Het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is zaterdag door een enorme ontploffing opgeschrikt.
Aanslag op kantoor Save the Children in Afghanistan
24 Januari, 07:48 NOS nieuws

In de Afghaanse stad Jalalabad heeft een zelfmoordterrorist een autobom tot ontploffing gebracht naast een kantoor van hulporganisatie Save the Children. Na de explosie zijn gewapende mannen het terrein opgegaan. Volgens de autoriteiten wordt er nu gevochten.

De regering meldt dat er bij de explosie zeker 11 gewonden zijn gevallen en dat die naar het ziekenhuis zijn gebracht. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekendgemaakt.

Op sociale media zijn beelden te zien van kinderen die wegrennen bij het kantoor van Save the Children. Mogelijk zijn er nog mensen op het terrein.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. In de regio ten oosten van de hoofdstad Kabul zijn in het verleden vaker aanslagen gepleegd door zowel de Taliban als IS.

Eerder deze week vielen achttien doden bij een aanslag op een hotel in Kabul.
Familie van slachtoffer Paardenmarkt ontroostbaar na ontploffing: ?We willen zien waar ons broertje gestorven is?
22 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

?We kunnen niet geloven dat ons broertje gedood is bij een explosie in België. Daarom willen we zelf naar Antwerpen komen, om met eigen ogen te zien waar en hoe dit is kunnen gebeuren?, zegt Fazil Ahmad, broer van het Afghaanse slachtoffer dat stierf bij de ontploffing aan de Antwerpse Paardenmarkt vorige week.
Hoe kunnen slachtoffers van ontploffing schade vergoed krijgen?
16 Januari, 20:42 Gazet v. Antwerpen

De ontploffing op de Paardenmarkt heeft niet alleen grote schade aangericht aan de zeven getroffen woningen, ook auto?s en woningen in de buurt liepen aanzienlijke averij op door rondvliegende brokstukken. ?Mensen die schade hebben geleden moeten zo snel mogelijk hun eigen verzekering aanspreken?, zegt Wauthier Robyns van Assuralia.
Diouaene overleefde ontploffing op Paardenmarkt: ?Ik hoorde mijn buren vanonder het puin om hulp roepen?

Diouaene (28) kan nog steeds niet vatten wat hij heeft meegemaakt. Gisterenavond lag hij rustig op zijn bed in zijn appartement op de derde verdieping op Paardenmarkt 101. Hij kreeg telefoon van een vriend om met hem op stap te gaan. ?Ik wilde nog niet meteen vertrekken en bleef even liggen. Uiteindelijk stond ik toch recht en maakte mij klaar om te douchen. Plots was er die gigantische knal, en ging de vloer letterlijk omhoog. Het huis kwam volledig naar beneden.?
Ontploffing Paardenmarkt: auto die 100 meter verder(!) stond, beschadigd door brokstukken
16 Januari, 11:06 Gazet v. Antwerpen

De tol van de ontploffing van een pand aan de Antwerpse Paardenmarkt is zeer zwaar. Twee mensen kwamen om, veertien anderen raakten gewond. Drie gebouwen zijn onbewoonbaar, heel wat mensen moesten onderdak zoeken. De explosie moet enorm geweest zijn. Buiten de ravage aan de gebouwen zelf raakte ook een auto die wat verder geparkeerd stond beschadigd. Een donkere Opel stond geparkeerd in de Kleine Kauwenberg, zo?n honderd meter van de plaats van de ontploffing. De voorruit is volledig verbrijzeld.
VOOR EN NA. Zo zagen de gebouwen er voor de ontploffing uit
16 Januari, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Op Google Street View is te zien hoe de getroffen panden op de Paardenmarkt er voor de explosie uitzagen.
Twitter bewierookt Antwerpse hulpdiensten na ontploffing: ?Een wonder dat er geen doden vielen?
16 Januari, 01:30 Gazet v. Antwerpen

De grote ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt van maandagavond heeft voor vele positieve reacties gezorgd op de sociale netwerksite Twitter. De Antwerpse hulpdiensten worden geprezen om hun snelle en efficiënte werking.
Behulpzame Antwerpenaars bieden omwonenden Paardenmarkt slaapplaatsen aan

Door de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen maandagavond geraken heel wat omwonenden niet thuis. Op Twitter regent het met de hashtag #Antwerpenhelpt ondertussen hartverwarmende reacties van buurtbewoners die een slaap- of studeerplek aanbieden.
Gebouw in Antwerpen ingestort na explosie
15 Januari, 22:30 NOS nieuws

In het centrum van Antwerpen is een gebouw ingestort na een explosie. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Om hoeveel mensen het gaat en hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

De politie houdt er rekening mee dat er drie woningen betrokken zijn bij het incident.

De politie laat weten dat het niet gaat om terrorisme. De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een gasexplosie. Op de begane grond van het ingestorte pand zou een Italiaans restaurant hebben gezeten.
Explosie bij metrostation in voorstad Stockholm
7 Januari, 13:18 NOS nieuws

Bij de ingang van een metrostation in Huddinge, een voorstad van Stockholm, is een onbekend voorwerp geëxplodeerd. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt.

Een man van in de zestig zou volgens ooggetuigen iets van de grond hebben opgeraapt dat vervolgens ontplofte. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens Zweedse media gaat het om een handgranaat.

Het slachtoffer was samen met een vrouw die ook gewond raakte, maar volgens de politie minder zwaar. Deze vrouw van rond de 45 is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Geen verdachten

De politie heeft de omgeving van het metrostation afgezet en onderzoekt of er meer explosieven aanwezig zijn in het gebied. Metro's stoppen voorlopig niet op het station, maar mogen er wel voorbijrijden.

Op dit moment zijn er geen verdachten, zegt de politie. Het is niet duidelijk of er sprake is van een terroristisch motief.
Zes Egyptische soldaten omgekomen bij ontploffing in noorden van Sinaï
28 December 2017, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Bij een bomontploffing in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn donderdag zes soldaten om het leven gekomen. Dat heeft Tamer al-Refai, kolonel in het Egyptische leger, bekendgemaakt. De bom had een legervoertuig getroffen toen de militairen een een aanval uitvoerden op een ?terroristische schuilplaats?.
Ontploffing op treinperron in Hamburg, dader voortvluchtig
17 December 2017, 21:42 Gazet v. Antwerpen

Op het perron van een treinstation in de Duitse stad Hamburg is zondagnamiddag een explosief tot ontploffing gebracht. Er zouden daarbij geen gewonden zijn gevallen.
Ontploffing voor woning in Meerhout: link met rechtszaak?
15 December 2017, 07:12 Gazet v. Antwerpen

In Meerhout is een straat de voorbije nacht opgeschrikt door een ontploffing. Dat meldt Radio 2. De bewoner zou hebben verklaard dat er een link is met een rechtszaak waarin hij moet getuigen.
Wat houdt dat in, zo'n ontploffing op Twitter?
14 December 2017, 02:24 Volkskrant
Als je voor een krant schrijft, ontdek je dat je op het ene stuk meer reacties krijgt dan op het andere, maar dat kwaliteit kwantiteit vaak compenseert. Ik recenseerde een keer een Oost-Europese roman uit het interbellum en kreeg na een jaar één prachtige handgeschreven bedankbrief. Vorige maand versloeg ik de intocht van de 1.700 jaar oude heilige die ons land inmiddels weer heeft verlaten. In mu


Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
11 December 2017, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.

Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.

De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.

Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.
Drie metrolijnen ontruimd in Manhattan na mogelijke ontploffing
11 December 2017, 14:31 Skynet
In Manhattan worden de metrolijnen A, C en E ontruimd, zo meldt de politie van New York vandaag via Twitter. De politie reageert op berichten over een ontploffing aan het busstation Port Authority, op de hoek van 42nd Street en 8th Avenue.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be