NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ontploffing

2News.be / Trefwoorden / Ontploffing

Wat houdt dat in, zo'n ontploffing op Twitter?
Vandaag, 02:24 Volkskrant
Als je voor een krant schrijft, ontdek je dat je op het ene stuk meer reacties krijgt dan op het andere, maar dat kwaliteit kwantiteit vaak compenseert. Ik recenseerde een keer een Oost-Europese roman uit het interbellum en kreeg na een jaar ťťn prachtige handgeschreven bedankbrief. Vorige maand versloeg ik de intocht van de 1.700 jaar oude heilige die ons land inmiddels weer heeft verlaten. In mu


Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
Maandag, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.

Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.

De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.

Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.
Drie metrolijnen ontruimd in Manhattan na mogelijke ontploffing
Maandag, 14:31 Skynet
In Manhattan worden de metrolijnen A, C en E ontruimd, zo meldt de politie van New York vandaag via Twitter. De politie reageert op berichten over een ontploffing aan het busstation Port Authority, op de hoek van 42nd Street en 8th Avenue.


Twee doden en dertig gewonden bij grote ontploffing in oosten van China

In China zijn zondagochtend bij een grote explosie in de oostelijke havenstad Ningbo (provincie Zhejiang) minstens twee doden en dertig gewonden gevallen. Dat bericht de staatstelevisie CCTV. De ontploffing leidde tot de instorting van meerdere gebouwen. Hoe de ontploffing precies is ontstaan, is nog niet duidelijk.
Robin (25) overleeft ontploffing in fabriek ArcelorMittal niet: ?Hij moest eigenlijk niet werken?
21 November, 11:49 Gazet v. Antwerpen

Een explosie in de cokesafdeling van staalreus ArcelorMittal eiste maandag een zware tol. De 25-jarige Robin Calemyn uit Sleidinge overleefde de ontploffing niet. ?En te bedenken dat hij normaal gezien niet eens moest werken?, zegt een vriend. Twee arbeiders liepen zware breuken op. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis.
Geen vermisten na ontploffing bij ArcelorMittal in Gent
20 November, 17:30 Skynet Economie
Na de ontploffing in de staalfabriek ArcelorMittal Gent, waarbij een dode en twee zwaargewonden zijn gevallen, zijn er geen vermisten. Dat melden de Gentse lokale politie en het stadsbestuur.


Twee zwaargewonden na kop-staartaanrijding op E313

Bij een kop-staartaanrijding zijn maandagmorgen twee zwaargewonden gevallen op de E313 tussen Grobbendonk en Massenhoven.
Minstens 75 doden bij ontploffing bomauto in SyriŽ
5 November, 13:30 Skynet
Bij de bomaanslag gisterenavond op een groep ontheemden in het oosten van SyriŽ, zijn al zeker 75 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). De ontploffing van een bomauto gebeurde in de oostelijke provincie Deir ez-Zor. Onder de doden zijn kinderen en vrouwen, aldus het SOHR.


Zwaargewonde bij ontploffing in woning in Zoutleeuw
4 November, 22:24 Skynet
Bij een ontploffing in een woning in Zoutleeuw is zaterdagavond een man zwaargewond geraakt. De explosie werd veroorzaakt door vuurwerk. Dat heeft de brandweer van Landen bevestigd.


Zeker twaalf doden bij ontploffing kolencentrale India
1 November, 17:30 NOS nieuws

Bij een ontploffing in een kolencentrale in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn zeker twaalf doden en meer dan honderd gewonden gevallen. De autoriteiten houden er rekening mee dat het dodental nog oploopt.

Er zou in de centrale een boiler zijn ontploft. Volgens de eigenaar van de fabriek, energiebedrijf NTPC, zijn mogelijk schadelijke gassen vrijgekomen. Medewerkers en mensen in de omgeving van de centrale zijn volgens NTPC met die schadelijke stoffen in aanraking gekomen.

Hoeveel mensen op het moment van de explosie in de centrale waren, is niet bekendgemaakt. Een aantal van hen is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Steeds veiliger

De explosie kon gebeuren ondanks de strengere controles op de veiligheid van fabrieken die de afgelopen decennia in India worden uitgevoerd, zegt correspondent Aletta Andrť. "Vooral bij officiŽle fabrieken van de overheid wordt daar over het algemeen goed naar gekeken."

"Overheidsgebouwen moeten zich aan veel veiligheidseisen houden", zegt Andrť. "Vooral na de verschrikkelijke ramp in 1984 in de Indiase stad Bhopal waar bij een fabriek duizenden doden vielen."
Zestien doden en 80 gewonden bij ontploffing in Indiase energiecentrale

Minstens 16 mensen zijn omgekomen en 80 anderen gewond geraakt bij een ontploffing in een energiecentrale in het noorden van India.
Ten minste 27 doden bij explosie vuurwerkfabriek IndonesiŽ
26 Oktober, 11:06 NOS nieuws

Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in de Indonesische stad Tangerang, 25 kilometer ten westen van hoofdstad Jakarta, zijn ten minste 27 mensen omgekomen. Zeker 35 personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht, zo laat een overheidsfunctionaris weten aan lokale media. Alle slachtoffers zijn werknemers van de fabriek.

De explosie gebeurde donderdagochtend lokale tijd en werd vermoedelijk veroorzaakt door een brand in de fabriek. Het gebouw is vrijwel volledig verwoest. De brandweer is momenteel nog bezig met het blussen van de brand.
DOVO brengt projectiel direct tot ontploffing
25 Oktober, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Arbeiders hebben dinsdag in de Eenhoornstraat tijdens graafwerken een obus gevonden. Volgens DOVO stond het projectiel op scherp.
Gewonden bij ontploffing boorplatform VS
16 Oktober, 05:30 NOS nieuws

Bij een grote explosie op een Amerikaanse boorplatform zijn zeker zes mensen gewond geraakt. Een persoon wordt nog vermist in de vlammenzee.

De ontploffing vond halverwege de avond plaats op een olie-installatie in Lake Pontchartrain, bij New Orleans. De explosie was zo heftig dat huizen rondom het meer werden getroffen door rondvliegend puin.

De kustwacht bestrijdt het vuur, samen met brandweerkorpsen uit de omgeving. Een woordvoerder van de brandweer kon nog niks zeggen over de verwondingen van de slachtoffers.
Zes gezinsleden gewond bij ontploffing van caravan
7 Oktober, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Zes leden van hetzelfde gezin hebben brandwonden opgelopen toen hun caravan ontplofte. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Antoing, nabij Doornik. Dat meldt de brandweer. Het gezin kampeerde in Antoing voor ACF, het Antoing-Cross-Festival.
Arrestatie in Cardiff in nasleep ontploffing metro Londen

In de Welshe hoofdstad Cardiff is een twintigjarige man gearresteerd in verband met de recente aanslag op de metro in Londen, zo heeft de commerciŽle zender Sky maandag op gezag van Scotland Yard gemeld.
Tiener aangeklaagd in nasleep ontploffing metro Londen
22 September, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De Britse justitie heeft een tiener aangeklaagd in verband met de aanslag op de Londense metro waarbij dertig mensen gewond zijn geraakt. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Derde verdachte aanslag Londen aangehouden
20 September, 00:18 NOS nieuws

De Britse politie heeft een derde verdachte gearresteerd in verband met de bom die vrijdag deels ontplofte in het Londense metrostation Parsons Green. Bij die mislukte aanslag raakten dertig mensen lichtgewond.

In een metrostel vloog een emmer met daarin een explosief in brand. Dat leidde tot enorme paniek op het metrostation. Volgens de Britse autoriteiten hadden de gevolgen veel ernstiger kunnen zijn als het explosief was ontploft.

Huiszoekingen

De verdachte die nu is aangehouden is een man van 25 jaar. Hij werd opgepakt in Newport. De politie is nog steeds bezig met huiszoekingen op vier adressen. Die kunnen enkele dagen duren.

Zaterdag werden al twee mannen van 18 en 21 gearresteerd. Zij blijven voorlopig vastzitten.

De verdachte van 21 komt uit SyriŽ. Hij heeft een broer en een schoonzus in Nederland. Het echtpaar heeft een verblijfsstatus en woont in het Brabantse dorp Terheijden. Zij denken dat de man niks met de aanslag te maken heeft.
Vermoedelijke dader aanslag Londense metro is uit Irak gevluchte 18-jarige wees
17 September, 21:12 Volkskrant
De vermoedelijke dader van de mislukte terreuraanslag in Londen, afgelopen vrijdag, is een 18-jarige wees uit Irak, die als vluchteling was opgenomen in een pleeggezin. Zaterdagochtend wist de politie hem te arresteren in Dover, waar hij de veerboot naar het vasteland wilde nemen. Later op de dag arresteerde de antiterreureenheid een 21-jarige man die mogelijk betrokken is geweest bij het maken va


Ontploffing metro Londen - Burgemeester Londen naar spoedvergadering met premier May
15 September, 12:30 Skynet Buitenland
Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, zal deze middag de spoedvergadering van de Britse regering bijwonen die door premier Theresa May zal worden voorgezeten. "Zoals Londen steeds weer heeft bewezen, zullen we nooit geÔntimideerd of verslagen zijn door terrorisme", zei hij in een persbericht op Twitter.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be