NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ontploffing

2News.be / Trefwoorden / Ontploffing

Zeven gewonden na explosie in woning, ontploffing veroorzaakt na gepruts aan gasfles
16 December 2023, 00:02 HLN.BE
In de Cyriel Buyssestraat in de Kopkapelwijk in Lokeren zijn vrijdagavond zeven mensen gewond geraakt bij een explosie. Enkele zouden er erger aan toe zijn en liepen zware brandwonden op. De ontploffing werd veroorzaakt door een gasfles op de zolderverdieping.


Zeker twaalf doden bij ontploffing in tankstation in Dagestan
15 Augustus 2023, 00:02 Skynet
Bij een explosie gevolgd door een brand in een tankstation in Dagestan, een autonome republiek van Rusland in de Kaukasus, zijn maandagavond minstens twaalf doden en tientallen gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Noodsituaties bekendgemaakt.


Ontploffing en brand bij bio-ethanolproducent BioWanze, situatie onder controle
1 Februari 2023, 00:01 HLN.BE
Op de site van bio-ethanolproducent BioWanze, in het Luikse Wanze, heeft zich vanavond een ontploffing voorgedaan. Er is ook brand uitgebroken, maar die is intussen onder controle. Dat meldt de plaatselijke hulpverleningszone.


Een ontploffing op 700 kilometer van de wedstrijd zelf: 50.000 Roma-fans uit hun dak bij goal in Conference League-finale
26 Mei 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

AS Roma kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong in de Conference League-finale in Tirnana tegen Feyenoord. Met dank aan toptalent Nicolo Zaniolo (22). In het Stadio Olimpico in Rome gingen 50.000 uitzinnige fans, zij die niet mee konden naar de Albanese hoofdstad (er waren slechts 22.000 tickets), uit hun dak toen ze de Italiaan zagen scoren op groot scherm.




Minstens zes doden na ontploffing autobom in Mogadishu
13 Januari 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Ten minste zes mensen zijn om het leven gekomen nadat een autobom ontplofte in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Dat melden veiligheidsfunctionarissen en getuigen aan het Franse persbureau AFP.


Doden en gewonden bij ontploffing in Pakistaans riool
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een gasexplosie in Karachi in Pakistan zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De schattingen lopen uiteen: volgens de politie hebben zeker twaalf mensen de ontploffing niet overleefd, lokale autoriteiten spreken van ten minste vijftien doden.

De Pakistaanse politie vermoedt dat de explosie is veroorzaakt door een gaslek in een rioleringssysteem onder een bankgebouw in Karachi, de grootste stad van het land. Het ontsnappende gas vatte door een nog onbekende oorzaak vlam.

Een ooggetuige hielp samen met anderen 15 mensen onder het puin vandaan:

Het bankgebouw boven de rioolafvoer waar de explosie plaatsvond, is grotendeels verwoest. Ook geparkeerde auto's en een tankstation tegenover het gebouw raakten zwaar beschadigd.

Explosie-experts onderzoeken de oorzaak van de ontploffing. Een politiewoordvoerder zei eerder dat de onderzoekers niet uitsluiten dat de explosie het werk was van militanten. "We komen met meer duidelijkheid zodra zij hun werk hebben afgerond", kondigde hij aan.




Brand woedt in haven van Jebel Ali in Dubai na ontploffing op containerschip
8 Juli 2021, 00:01 HLN.BE
In de Jebel Ali haven in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, is woensdagavond een brand uitgebroken na een explosie. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers of gewonden door het incident. De brandweer heeft de brand intussen onder controle, meldt de communicatiedienst van het emiraat.


Burgemeester geeft toe: ?Communicatie na ontploffing op industrieterrein was niet wat het moest zijn?
28 Januari 2021, 05:30 Gazet v. Antwerpen

De gemeente heeft niet goed gecommuniceerd tijdens de ontploffing van een zuurstofleiding in de industriezone van Temse, op 26 december 2020. Dat gaf burgemeester De Ryck toe tijdens de gemeenteraad van maandag 25 januari. Een werkgroep moet de problemen aanpakken.




Man (38) omgekomen na ontploffing obus in Tielt

In Tielt is vrijdagmiddag een 38-jarige man om het leven gekomen na een ontploffing van een obus.




Zeven doden bij aanslag met bomauto in Benghazi

Bij de ontploffing van een bomauto in de Libische havenstad Benghazi zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zeven mensen omgekomen. Minstens 22 andere mensen raakten gewond, zo melden lokale media.




Politie onderzoekt inzet van vrijwilligers om computers te beveiligen
24 Mei 2018, 21:30 NOS nieuws

De politie onderzoekt de mogelijkheid om politievrijwilligers in te zetten op het gebied van computerveiligheid. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid antwoordt dit op vragen van VVD-Tweede Kamerlid Rutte. Het Kamerlid zegt dat de politie in Groot-Brittannië dat al doet, in samenwerking met het bedrijfsleven.

De politie in Nederland is bezig digitaal talent te werven, maar moet concurreren met het bedrijfsleven. Volgens Kamerlid Arno Rutte hebben bedrijven al veel moeite om de benodigde mensen aan zich te binden, terwijl hun arbeidsvoorwaarden vaak beter zijn. Rutte: "De kans dat de politie daar in mee kan gaan is nihil."

In het Verenigd Koninkrijk zitten ze met hetzelfde probleem. De politie daar werkt nu samen met het bedrijfsleven om medewerkers in te zetten als vrijwilliger, zegt Rutte.

Krijtstreeppakken als politievrijwilliger

Het idee is dat een medewerker enkele uren per week of per maand als vrijwilliger bij de politie aan de slag gaat, terwijl het bedrijf zijn of haar uren doorbetaalt. Rutte: "Mensen uit de City, de krijtstreeppakken, die werken als vrijwilliger om de financiële boeven aan te pakken en met cyberdeskundigheid is dat precies hetzelfde."

Voordeel is dat zeer schaarse kennis beschikbaar komt voor de politie, met steun van werkgevers. Het belang van het bedrijfsleven is, volgens Rutte, dat cyberkennis en deskundigheid bij de politie voldoende aanwezig is. "Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat ook Nederlandse werkgevers openstaan voor een dergelijke samenwerking."

Rutte wil daarom dat de minister samen met de korpschef bekijkt of ook in Nederland een vrijwillige politie-inzet kan komen op het gebied van computerveiligheid, die wordt ondersteund door werkgevers.

'Indrukwekkend wat politievrijwilligers nu al doen'

Minister Grapperhaus is enthousiast geraakt over het fenomeen politievrijwilliger. Hij heeft een aantal van hen ontmoet tijdens een werkbezoek. "Het was half april, op een vrijdagavond. Ik kan u verzekeren, dat is echt buitengewoon indrukwekkend wat mensen, zonder enige vergoeding, in hun vrije tijd, naast hun gewone werk bereid zijn te doen voor de politie."

Bij die gelegenheid heeft hij ook mensen gesproken die hem hebben verteld dat ze beschikken over cyberexpertise. "Ik ondersteun daarom dit idee zeer en de politie gaat ermee aan de slag", heeft de minister de Kamer laten weten.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe de screening moet verlopen, of de vrijwillige inzet bij de politie verenigbaar is met de baan van de vrijwilliger en of er aanvullende opleidingen nodig zijn.




Amerikaan komt om bij ontploffing van e-sigaret
18 Mei 2018, 01:18 Skynet
In Florida is een man omgekomen omdat zijn elektronische sigaret was ontploft. Twee scherven van het toestel waren ingeslagen op zijn schedel. Het gaat om het eerste geval in de Verenigde Staten waarbij iemand overlijdt door een e-sigaret.


Man dood na explosie van zijn e-sigaret
17 Mei 2018, 08:12 NOS nieuws

Een man uit Florida is begin deze maand overleden doordat zijn e-sigaret explodeerde, blijkt nu uit de autopsie. Volgens autoriteiten gaat het om de eerste persoon uit de Verenigde Staten die overleden is door een e-sigaret.

De 38-jarige Tallmadge D'Elia werd door hulpdiensten gevonden in zijn slaapkamer. Zijn lichaam was voor 80 procent verbrand en in zijn schedel zaten stukken van de e-sigaret waarop het logo van Smok-E Mountain te zien was.

De fabrikant zegt tegen ABC-nieuws dat de batterij van de sigaret de boosdoener was. Het bedrijf maakt mechanische sigaretten, die niet bedoeld zijn voor mensen die nog geen ervaring hebben met de e-sigaret. Omdat er geen beveiliging zit op de stroomtoevoer naar de verdamper waarin de vloeistof wordt gedaan, is de sigaret riskant voor beginnelingen.

Eisen verscherpt

Volgens de US Fire Administration zijn er tussen 2009 en 2016 zo'n 195 incidenten gemeld van explosies en branden die veroorzaakt werden door een e-sigaret. Dat leidde tot 133 gewonden. In 2015 explodeerde een e-sigaret in het gezicht van een 29-jarige man uit Colorado. Daardoor brak hij zijn nek en had hij geen tanden meer. In januari was er een brand bij de internationale luchthaven van Denver, die ook veroorzaakt werd door een e-sigaret.

Ook in Nederland wordt dit type e-sigaret via webshops aangeboden. De eisen voor alle e-sigaretten zijn sinds 2015 verscherpt. Uit onderzoek bleek dat in de damp van e-sigaretten niet alleen nicotine zit maar ook andere schadelijke stoffen.




Dode bij ontploffing in Amerikaans ziekenhuis
16 Mei 2018, 06:06 Skynet
Bij een ontploffing in een ziekenhuis in het Amerikaanse Californië is volgens lokale media één dode gevallen. Minstens drie anderen liepen verwondingen op, aldus de zender NBC4. De explosie gebeurde in Aliso Viejo, ten zuiden van Los Angeles.


Ontploffing Bosuil: zevental slachtoffers heeft gehoorverlies, rest kampt met suizingen en duizeligheid
14 Mei 2018, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De dienst neus-, keel- en oorziekten (NKO) van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen draait overuren. Zondag en maandag bood een twintigtal mensen zich er aan voor een grondige screening na de ontploffing van een zware vuurwerkbom tijdens de match van zaterdag op de Bosuil. ?Ongeveer een derde van hen heeft wel degelijk gehoorverlies?, zegt prof. dr. Vincent Van Rompaey.




Limburgs dorp klaar voor ontploffing vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog
11 Mei 2018, 06:54 NOS nieuws

Het Limburgse Bunde is er klaar voor: de ontploffing van een 500 pond zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom werd op 18 april per toeval ontdekt bij graafwerkzaamheden in het Julianakanaal bij het dorp in de gemeente Meerssen. De EOD maakt het vandaag onschadelijk.

"Het heeft de nodige voorbereiding gekost", zegt burgemeester van Meerssen Mirjam Clermonts-Aretz in het NOS Radio 1 Journaal. "Niet alleen om de omgeving veilig te stellen, maar ook omdat de bom in een kanaal ligt. Het waterpeil moest een meter omlaag. Sluizen zijn gesloten en de scheepvaart ligt stil. Zorgvuldigheid staat voorop."

Het gaat om een Amerikaanse vliegtuigbom van het type GP500. Waarom de bom daar gevallen is, weet de gemeente niet. Uit een eerste analyse van de bodem die voor de graafwerkzaamheden werd uitgevoerd, was niets opvallends gebleken.

Dikke laag zand

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft over de bom een 6 meter dikke laag zand aangebracht. De EOD brengt de bom daar rond 11.00 uur tot ontploffing. Volgens Clermonts-Aretz zal de ontploffing nauwelijks te horen zijn. "Hij ligt onder een dikke laag zand, dus de ontploffing is waarschijnlijk vooral te zien."

Omdat het gaat om een bom met een gevoelige ontsteker kon hij niet worden verplaatst. De omgeving is in een straal van 250 meter afgezet. Omwonenden binnen dit gebied moeten hun huis of bedrijfspand een aantal uur verlaten. Zij worden door de gemeente opgevangen met een kop koffie en een stukje vlaai, zegt de burgemeester. Mensen die net buiten het gebied wonen is geadviseerd binnen te blijven.




Zeven burgerdoden bij ontploffing bermbom in Afghanistan
6 Mei 2018, 10:12 Skynet
In Afghanistan zijn zondag zeven burgers om het leven gekomen nadat hun voertuig getroffen werd door een bermbom. Dat melden de Afghaanse autoriteiten.


Openbaar Ministerie moet ontploffing handgranaat opnieuw onderzoeken
25 April 2018, 11:42 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie moet nieuw onderzoek instellen naar de explosie van een handgranaat in een Nederlands pantservoertuig in Afghanistan in 2010.

Het OM had vorig jaar juist besloten het onderzoek niet te heropenen, maar een van de twee oud-militairen die bij de explosie waren, was het daar niet mee eens. Hij stapte naar het militair gerechtshof in Arnhem. Dat geeft hem nu gelijk.

Twee verdachten

In 2010 ontplofte een handgranaat in een legervoertuig op een militair kamp in Uruzgan. Twee militairen werden er toen van verdacht het explosief te hebben laten ontploffen.

De ene verdachte was Erik Groenendijk, de ander Admilson R. Terwijl Groenendijk in de zogeheten Bushmaster zijn iPod zocht, waarschuwde Admilson hem voor een handgranaat die in het voertuig lag.

Groenendijk wist net op tijd weg te komen. Hij overleefde de ontploffing ternauwernood. Volgens hem had Admilson het explosief daar neergelegd. Door Groenendijk te redden wilde hij de held spelen, zei de oud-militair.

Levenslang voor roofmoorden

R., die nadien werd veroordeeld tot levenslang vanwege drie roofmoorden in Drenthe, ontkende dat. De zaak liep vast. Beide militairen zijn niet vervolgd, maar werden wel ontslagen door defensie. Daar legt Groenendijk zich niet bij neer, schrijft RTV Drenthe.

Het Gerechtshof oordeelt nu dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar Groenendijks verhaal. Dat moet binnen drie maanden alsnog gebeuren.

Ook moet R.'s broer Marcos worden gehoord, omdat Admilson tegen hem zou hebben toegegeven de handgranaat te hebben gegooid. Admilson R. trok later die verklaring weer in.




Minstens vier doden na ontploffing verkiezingskantoor Kabul
22 April 2018, 07:30 NOS nieuws

Bij een ontploffing in Kabul zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. Vijftien mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De aanslag gebeurde bij een gebouw in waar Afghaanse kiezers zich kunnen laten registreren.

Een politiechef zei tegen het lokale Tolo News dat een zelfmoordterrorist explosieven in de deuropening LIET ontploffen. De aanslag in de Afghaanse hoofdstad is niet opgeëist.

De parlementsverkiezingen vinden in oktober plaats, ruim drie jaar later dan gepland. Sinds vorige week kunnen kiezers zich laten registreren.




Amsterdamse zeemijn tot ontploffing gebracht in Markermeer
4 April 2018, 10:48 NOS nieuws

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft even na 12.00 uur de zeemijn laten ontploffen die in januari in het Amsterdamse IJ werd gevonden. De mijn is vanmorgen opgetakeld en naar het Markermeer vervoerd, waar de explosie tot stand werd gebracht.

De operatie ging gepaard met allerlei veiligheidsmaatregelen. Zo waren de Schellingwouderbrug en de Zeeburgertunnel even afgesloten voor het verkeer. In het luchtruim boven het Markermeer was kort een vliegverbod van kracht.

De 600 kilo zware Duitse mijn stamde uit de Tweede Wereldoorlog. Hij werd in januari gevonden bij baggerwerkzaamheden bij het Java-eiland. Nadat er foto's waren gemaakt, werd hij teruggelegd in afwachting van de ruiming.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn