NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Echte Rubens ontdekt in Schotland
Gisteren, 10:18 Gazet v. Antwerpen

In Schotland is een bijna 400 jaar oud schilderij ontdekt dat wordt toegeschreven aan Peter Paul Rubens.
Scheurtjes in Belgische kernreactoren al ontdekt tijdens bouw
Vrijdag, 20:48 Skynet Belgie
In de kernreactoren van Doel 3 en Tihange 2 zijn al bij de bouw, in de jaren zeventig, scheurtjes ontdekt. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag op zijn site, op basis van interne verslagen en analyses die het FANC, de Belgische nucleaire waakhond, aan het Duitse groene parlementslid Sylvia Kotting-Uhl bezorgd heeft.


'Haarscheurtjes kerncentrales BelgiŽ al bij bouw ontdekt'
Vrijdag, 23:24 NOS nieuws

De scheurtjes in de stalen wanden van de reactorvaten van de Belgische kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 werden voor het eerst vastgesteld tijdens de bouw in april 1975. Dat schrijft Der Spiegel op basis van verslagen van vergaderingen die het weekblad in handen heeft, evenals een analyse dat het FANC, het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle, aan de Duitse parlementariŽr Sylvia Kotting-Uhl (De Groenen) beschikbaar stelde.

Bij Doel 3 werden de haarscheurtjes in component C0065 van het reactorvat voor het eerst ontdekt bij een ultrasoon onderzoek in 1975. Drie weken later werd dat onderzoek herhaald. Toen werd het component waar de scheurtjes in zaten plotseling wel goedgekeurd.

Barsten

In 2012, toen de centrales werden stilgelegd vanwege de haarscheurtjes, bleek dat er in component C0065 een paar grote barsten zaten.

Ook in Tihange werden in 2012 haarscheurtjes ontdekt en ook die bleken ook al veel eerder bekend. In 1976 werden ze al genoemd in een vergadering. Het component waar de haarscheurtjes in zaten werd vervangen, maar volgens Der Spiegel had toen al duidelijk moeten zijn dat deze problemen zich waarschijnlijk in meer componenten in de kerncentrale zouden voordoen. Toch werden er geen maatregelen genomen om dat te controleren en ook werden de scheurtjes niet gerapporteerd.

Geen gevaar

FANC onderzocht de haarscheurtjes in 2012 en constateerde dat ze geen gevaar vormen. In december 2015 werd Tihange 2 opnieuw opgestart en Doel 3 volgde in januari 2016.

Duitsland is zeer bezorgd over de veiligheid van de Belgische kerncentrales, die vrij dicht bij de Duitse grens liggen: Doel op 150 kilometer en Tihange op 65 kilometer. Volgens Kotting-Uhl van de Groenen vormen de documenten het bewijs dat de beide reactoren niet volgens de richtlijnen zijn gebouwd.

Nederland

Ook Nederland is bezorgd over de veiligheid van met name de kerncentrale Doel, die ten noorden ligt van Antwerpen, vlak over de Nederlandse grens. Nederlandse gemeenten in de omgeving willen dat de kerncentrale zo snel mogelijk gesloten wordt.

In juni vormden 50.000 demonstranten tussen Aken, Maastricht en Luik een menselijke keten. Ze eisten de sluiting van Tihange 2 en Doel 3. In principe blijven de reactoren nog tot 2025 in werking.
Vreemd object in ons zonnestelsel ontdekt
Donderdag, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Astronomen rond Jessica Agarwal van het Max Planck Institute for Solar System Research hebben met de Amerikaans-Europese Hubble Ruimtetelescoop een vreemd en uniek object in ons zonnestelsel ontdekt, zo heeft het Hubble Informatie Centrum in Garching nabij MŁnchen bekendgemaakt.
Grote hoeveelheid vuurwapens ontdekt in opslagruimte
14 September, 15:12 NOS nieuws

Bij een inval in een opslagruimte in Eindhoven heeft de politie een grote hoeveelheid wapens ontdekt. Er lagen vijf handvuurwapens, drie automatische vuurwapens, een riotgun, een geweer, twee slagwapens, geluidsdempers, pepperspray en een grote hoeveelheid munitie.

Een 45-jarige Eindhovenaar is aangehouden. Hij is de huurder van de opslagruimte.

De politie kwam hem op het spoor tijdens een onderzoek naar een drugslab. Dat werd in juli ontdekt in een rijtjeshuis in Eindhoven. Tijdens het vervolgonderzoek kwam de opslagruimte in beeld.

De Eindhovenaar werd vanochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab en van wapenbezit en -handel. De man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De wapens en munitie zijn in beslag genomen. Specialisten van de politie proberen te achterhalen wat de herkomst ervan is. Ook wordt er gekeken of ze zijn gebruikt bij misdrijven.
Zeldzame zeeanemoon ontdekt voor Zeeuwse kust
10 September, 18:24 NOS nieuws

Voor de Zeeuwse kust is een voor Nederland zeer zeldzame zeeanemoon gezien. Het gaat om de wasroos. Dat meldt Stichting Anemoon op de website van Nature Today. De zeeanemoon werd deze zomer gefotografeerd langs de Brouwersdam tussen Zeeland en Zuid-Holland.

De wasroos is een van de bekendste zeeanemonen in Europa, maar in Nederland komt de soort bijna niet voor. Het dier is hier maar een paar keer gezien; voor zover bekend voor het laatst in 1988 in het Grevelingenmeer tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

De komst van de wasroos zou een gevolg kunnen zijn van de stijgende temperatuur van het zeewater, meldt Omroep Zeeland. Volgens Stichting Anemoon is het afwachten of de wasroos zich er blijvend vestigt.

De wasroos is relatief groot; zo'n 8 centimeter. Het dier heeft vaak lichtgroene tentakels met paarsroze toppen. Met deze tentakels vangt de anemoon zijn prooien, zoals kleine visjes en steurgarnalen.
Moeder ontdekt dat dochter (17) zwanger is en gaat helemaal door het lint
26 Augustus, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Schokkende beelden van een moeder die haar - zwangere - zeventienjarige dochter verschillende klappen toedient, gaan de wereld rond. Haar dochter zou haar net verteld hebben dat ze zwanger was, waarna de stoppen doorsloegen bij de vrouw.
In dekens gewikkeld lijk van vrouw ontdekt in Verviers
19 Augustus, 15:36 Gazet v. Antwerpen

In Verviers is vrijdagavond het in dekens en een plastic dekzeil gewikkelde lijk van een vrouw ontdekt. Dat is zaterdag vernomen van het parket van Luik. De zestiger werd aangetroffen in de garage van haar woning. Het parket benadrukt dat het nog te vroeg is om te zeggen dat de vrouw vermoord is, maar dat spoor wordt wel onderzocht.
Ongebruikt drugslab ontdekt in loods in Heijningen, ťťn aanhouding
17 Augustus, 17:24 NOS nieuws

In het Brabantse Heijningen is vanochtend op een industrieterrein een drugslab ontdekt. Het lab - vermoedelijk een xtc-lab - was compleet voorzien van nieuwe apparatuur en nog ongebruikt. De politie heeft een man aangehouden.

Het lab was niet groot, maar wel in staat om veel te produceren. Er stonden grondstoffen en materialen om drugs mee te maken. Volgens eerste onderzoek gaat het om xtc en mdma. Omroep Brabant meldt dat het lab werd ontdekt dankzij een anonieme tip.

Het laboratorium is gevonden in een loods achter een woning op het industrieterrein. Volgens een politiewoordvoerder hebben de bewoners van de woning niets te maken met het lab. De verdachte die is aangehouden, meldde zichzelf bij de politie en is vermoedelijk de verhuurder.

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzoeken het lab.
Man stuurde kaarten de ruimte in om aliens de weg naar Aarde te wijzen, nu vreest hij dat kaarten ontdekt worden
16 Augustus, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Frank Drake werkte samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om vier kaarten te ontwikkelen die buitenaardse wezens naar de Aarde zouden moeten leiden. De astronoom en zijn collega?s bij NASA hadden echter niet stilgestaan bij het feit dat buitenaardse wezens ook wel eens slechte bedoelingen zouden kunnen hebben.
Toeriste vergeet hotelkamer te sluiten en ontdekt plots deze bizarre boodschap op smartphone
16 Augustus, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Een Britse toeriste was enorm verbaasd toen ze tijdens een reisje in Griekenland plots een rare boodschap ontdekte van een onbekende jongen die haar hotelkamer was binnengeslopen. De anonieme indringer had zichzelf gefilmd terwijl de toeriste met haar vriendinnen op het balkon stond en waarschuwde haar om voorzichtiger te zijn met haar bezittingen.
91 nieuwe vulkanen ontdekt onder ijs van West-Antartica
15 Augustus, 12:18 Volkskrant
West-Antarctica hoort vanaf nu bij de grootste vulkaangebieden op aarde. Een team van Schotse aardwetenschappers heeft er onder het ijs 91 nieuwe vulkanen ontdekt, waarmee het totaal in ťťn klap op 138 komt te staan. 'Veel meer dan we verwacht hadden', mailt Robert Bingham, vulkanoloog aan de universiteit van Edingburgh, die aan het onderzoek meewerkte. 'En waarschijnlijk hebben we nog lang niet a


Illegale IraniŽrs ontdekt in koelwagen met meloenen
14 Augustus, 12:54 NOS nieuws

De politie heeft gisteren op de A29 bij Klaaswaal een vrachtwagen aan de kant gezet waarin zes illegalen zaten. Volgens RTV Rijnmond gaat het om IraniŽrs. De politie werd gewaarschuwd door een automobilist die in de file naast de vrachtwagen stond en geklop hoorde.

Twee mensen waren onderkoeld. Ze zijn door hulpverleners nagekeken waarna ze zijn overdragen aan de Vreemdelingendienst.

De illegalen zijn waarschijnlijk in Frankrijk in de koelwagen geklommen. Die vervoerde een lading meloenen.

Volgens de politie leefde het zestal op koekjes, water en meloenen.
Besmette eieren al sinds april op Franse markt
11 Augustus, 12:54 De Tijd
12:31 Meer dan 200.000 uit BelgiŽ en Nederland ingevoerde eieren die met fipronil besmet zijn, zijn sinds april in Frankrijk 'op de markt' gebracht.


Modder ontdekt verborgen missiemodus in Mario Kart Wii
7 Augustus, 17:24 Tweakers
Een modder heeft een verborgen missiemodus in Mario Kart Wii gevonden door systeembestanden aan te passen. In de modus moet de speler verschillende doelen behalen tijdens het racen over banen. In het spel Mario Kart DS, dat in 2005 uitkwam, was zo'n modus al beschikbaar.


Tiental vaten ontdekt in leegstaande woning
12 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen
In een leegstaande woning op de Postelweg in Balen is zondagmiddag een tiental vaten afval gevonden. Om wat voor soort afval het gaat, is nog niet bekend.


Grote hennepstekkerij ontdekt in appartement Tilburg
12 Februari, 11:24 NOS nieuws

In Tilburg is een grote hennepkwekerij ontdekt. In een appartement telde de politie bijna 10.000 hennepstekjes.

Agenten gingen gisteravond het gebouw binnen na klachten over stank van buurtbewoners. Ook waren er volgens de politie "verdachte activiteiten".

Omdat het huisnummer bij de politie niet bekend was, gingen agenten verschillende deuren af in het appartementencomplex om uiteindelijk bij het juiste huis aan te komen. De voordeur werd door de bewoner geopend.

In het appartement bleek volgens Omroep Brabant de elektriciteit voor de stekkerij zo provisorisch aangelegd, dat er grote kans was op kortsluiting en het uitbreken van brand. "Levensgevaarlijk dus voor buurtbewoners", aldus de politie.

De bewoner van het huis is meegenomen naar het politiebureau. De stekkerij is ontmanteld.
Cannabisplantage met 250 plantjes ontdekt
10 Februari, 03:42 Gazet v. Antwerpen

De politie is begin deze week binnengevallen in een woning in de Victor De Witstraat in Hingene (Bornem). Daarbij werd een cannabisplantage aangetroffen. De inval kaderde in een internationaal onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs.
Nieuws: Monstercollectie met 700 oldtimers ontdekt
8 Februari, 22:00 Auto55
Er zijn wel meer mensen die auto?s verzamelen. Maar de ene vergaart er al meer dan de andere. Een echtpaar uit Ohio zou echter wel eens koploper kunnen zijn. Hun collectie wordt nu in de openbaarheid gebracht en gaat onder de hamer. Het is nogal wat. 700 auto?s, vrachtwagens, tractoren en motorfietsen.RariteitenRon Hackenberger leende op z?n 15 bij z?n grootvader geld voor z?n eerst...

Lees meer


Nog nooit zoveel namaak ontdekt
8 Februari, 01:36 De Tijd
01:02 Er zijn vorig jaar bijna dubbel zoveel nagemaakte producten ontdekt in BelgiŽ als in 2015. De economische inspectie zag ook een toename van het aantal nagemaakte luxemerken.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be