NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Hij dacht dat hij als enige van zijn familie de Holocaust overleefde. 70 jaar later ontdekt hij levende broer
Dinsdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Eliahu Pietruszka ontsnapte in het begin van de Tweede Wereldoorlog uit Polen naar Rusland. Sinds die dag denkt de 102-jarige man dat zijn voltallige familie werd omgebracht. Amper twee weken geleden ontdekte hij dat zijn jongere broer de oorlog overleefd had en dat diens zoon op weg was om hem te zien.
Vrouw ontdekt schimmel in fles Coca-Cola
Vrijdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen
Toen Karin Van Loon uit Nieuwmoer onlangs enkele colaflessen kocht bij Colruyt, bleek een ervan vanbinnen helemaal beschimmeld te zijn. ?De schade vond buiten ons productieproces plaats?, stelt Coca-Cola.


ESET ontdekt malafide applicaties in Google Play
16 November, 16:36 Techzine
Er zijn nieuwe kwaadaardige applicaties gevonden in de Android app store. ESET ontdekte acht apps behorend tot een nieuwe familie. Het beveiligingsbedrijf lichtte Google in over de malware verstopt in de apps, waarmee bijvoorbeeld geprobeerd wordt om gebruikersnamen en wachtwoorden voor internetbankieren te bemachtigen. Het gaat om acht applicaties die zich bijvoorbeeld voordoen als programma’s […]


Relatief nabije planeet ontdekt die mogelijk tekenen van leven vertoont

Er is opnieuw een planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt waarop leven mogelijk is. Dat heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) woensdag bekendgemaakt. De op de aarde lijkende exoplaneet werd ontdekt rond de relatief nabije ster Ross 128.
Is dit 'm dan? Opnieuw 'aarde-achtige' planeet ontdekt in kosmische achtertuin
15 November, 12:12 Volkskrant
Rond de rode dwergster Ross 128 cirkelt een planeet die ongeveer anderhalf keer zo zwaar is als de aarde. Het is de op één na dichtstbijzijnde 'exo-aarde' die tot nu toe is gevonden, op slechts 11 lichtjaar afstand. Alleen de planeet van de ster Proxima Centauri, die vorig jaar is ontdekt, staat nog dichterbij. Rode dwergen zijn klein, zwak en koel. Maar de planeet (Ross 128 b) draait in een klein


Massagraven ontdekt in Kirkuk: 'Burgers op brute wijze door IS gedood'
12 November, 02:06 NOS nieuws

In de Iraakse provincie Kirkuk zijn massagraven gevonden van honderden burgers die door IS zijn geëxecuteerd. Dat hebben de Iraakse autoriteiten bekendgemaakt.

De graven zijn ontdekt in een gebied waar tot 2011 een Amerikaanse basis was. "Zeker 400 burgers zijn hierheen gebracht en op brute wijze gedood door IS", zei de gouverneur van Kirkuk op een persconferentie.

Getuigen van de executies hebben de vijf massagraven aangewezen. De gouverneur wil dat er dna-onderzoek wordt gedaan om de lichamen te identificeren.

Kirkuk is een olierijke provincie in het noorden van Irak. In 2014 verdreef IS het Iraakse leger uit de hoofdstad van de provincie, die ook Kirkuk heet. Koerdische troepen verdreven op hun beurt IS weer. Het Iraakse leger heroverde de stad in oktober op de Koerden.

In Irak worden vaker massagraven ontdekt in gebieden die in handen van IS zijn geweest.
Tuttimus en Familus klant? Ontdekt de kadofilms op Proximus TV van november
10 November, 15:30 Skynet
Als Tuttimus of Familus-klant krijg je elke maand 1 gratis kadofilm naar keuze. Deze maand kan je kiezen uit deze 10 topfilms. Avontuur, fantasy, drama, actie, komedie : er is voor elk wat wils. Ontdekt de kadofilms op Proximus TV van deze maand...


Industriële cannabisplantage ontdekt in woonhuis in Tienen
10 November, 12:30 Skynet
De lokale politie van Tienen-Hoegaarden heeft eergisteren in een woonhuis aan de Oplintersesteenweg in Tienen een industriële cannabisplantage ontdekt. De 56-jarige Nederlander van Turkse origine, die het huurhuis bewoonde, werd opgepakt en gisteren door de Leuvense onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.


Amerikaanse curatoren ontdekken sprinkhaan in schilderij Vincent van Gogh
8 November, 16:54 Volkskrant
Hij is vooral wereldberoemd geworden vanwege zijn zonnebloemen en zelfportretten. Maar Vincent van Gogh schilderde ook graag olijfbomen. Zeker achttien werken maakte de Nederlandse kunstschilder tussen mei en december 1889 met daarop de olijfboomgaarden in de omgeving van Saint-Rémy-de-Provence. In één van die schilderijen hebben curatoren van het Nelson-Atkins Museum of Art in het Amerikaanse Kan


Politie ontmantelt drie cannabisplantages met in totaal 3.616 planten

De politie ontmantelde dinsdag op drie plaatsen in Hoogstraten en Wuustwezel drugsplantages met in totaal meer dan 3.600 oogstrijpe cannabisplanten. Drie Nederlandse verdachten zijn opgepakt en aangehouden.
Vliegtuig moet noodlanding maken omdat vrouw ontdekt dat haar man vreemdgaat
7 November, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Een vliegtuig van Qatar Airways heeft zondag een noodlanding moeten maken in Indonesië omdat een vrouw had ontdekt dat haar echtgenoot haar bedroog. Daarop ontstond zo?n ruzie, dat de piloot het nodig achtte de noodstop uit te voeren om erger te voorkomen.
De Koreaanse tv heeft skiër Steffan Winkelhorst ontdekt
6 November, 02:24 Volkskrant
Een Nederlandse skiër met olympisch ambities staat voor een zware route langs buitenlandse trainingskampen en goedkope hotelletjes. En al heeft de Koreaanse tv Steffan Winkelhorst ontdekt, in Pyeongchang is hij nog niet. De Koreaanse televisie is op olympische tournee in Nederland. In skihal Snowworld te Landgraaf vindt de uitgebreide crew de enige Nederlander die in februari in Pyeongchang mogeli


Verborgen ruimte van 30 meter ontdekt in Piramide van Cheops
2 November, 18:12 NOS nieuws

De Piramide van Cheops werd 4500 jaar geleden gebouwd, maar is voor velen nog steeds een raadsel. Onderzoekers hebben nu midden in de piramide een verborgen ruimte ontdekt, met een lengte van maar liefst dertig meter. De geleerden hebben alleen nog geen idee waartoe die precies diende, schrijft het Britse natuurwetenschappelijke blad Nature.

De ruimte is ontdekt met behulp van kosmische straling, die door steenlagen gaat. Onderzoekers hebben de ontdekte ruimte nog niet kunnen bereiken. De zogenoemde Koningskamer, Koninginnekamer, Grote Galerij en een ondergrondse kamer waren voor de ontdekking de enige bekende ruimtes.

De Piramide van Cheops, ook wel de Grote Piramide genoemd, is een van de zeven klassieke wereldwonderen. Het is het enige wereldwonder uit de klassieke oudheid dat nog geheel intact is. De piramide is onderdeel van de Piramiden van Gizeh, een piramidegroep in de Egyptische miljoenenstad Gizeh bij Caïro.

Hoe de bijna 140 meter hoge en 230 meter brede piramide ooit is gebouwd, weet niemand. De piramide is gebouwd onder het bewind van farao Cheops (2509-2483 v.C.).
Brand breekt uit in loods: ?Vier vuurhaarden ontdekt?
29 Oktober, 19:48 Gazet v. Antwerpen

In een loods naast het museum Rupelklei in Terhagen is zondagavond brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur zou overslaan op het museum zelf.
Niet voor gevoelige kijkers: tandarts ontdekt tientallen wriemelende maden in mond
29 Oktober, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Een recente video van een tandartsbezoek in Kerala, in het zuiden van India, doet wereldwijd mensen walgen. Op de beelden is te zien hoe een tandarts in de mond kijkt van een patiënte, en daar tientallen wriemelende maden ontdekt? Niet voor gevoelige kijkers.
Politie ontdekt in Engelmanshoven plantage met meer dan duizend wietplanten
27 Oktober, 23:30 Skynet
De politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft vrijdag in een pand in Engelmanshoven, een deelgemeente van Sint-Truiden, een professioneel ingerichte wietplantage ontdekt. De wietplantage bevond zich naast de kerk van Engelmanshoven. De speurders stootten er op meer dan duizend cannabisplanten.


Man boort per ongeluk door muur en ontdekt wietplantage bij buren
27 Oktober, 03:18 Gazet v. Antwerpen

In een huis in de Windmolenstraat in Hoboken is woensdag een drugsplantage ontdekt. Dat gebeurde toen de buurman per ongeluk door de muur boorde.
Massagraf met mogelijk honderden lichamen ontdekt in concentratiekamp
22 Oktober, 18:42 NOS nieuws

In het voormalige Duitse concentratiekamp Gross-Rosen is een massagraf gevonden met daarin de botten van zeker dertig slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Vermoedelijk liggen de lichamen van in totaal 300 gevangenen in het graf.

Archeologen vonden de eerste botten in september. Afgelopen donderdag zijn de opgravingen hervat. Onderzoekers hopen de identiteit van de slachtoffers te achterhalen aan de hand van metalen plaatjes met serienummers die zij op hun kleding droegen.

Ze kwamen een jaar geleden het massagraf op het spoor toen ze de aantekeningen vonden van een Belgische kamparts. "Hij beschreef hoe bij de ontruiming van het kamp in 1945 zo'n 300 mensen werden begraven", vertelt een onderzoeker.

Dwangarbeid

Het concentratiekamp lag naast het dorpje Gross-Rosen, dat toen in Duitsland lag. De plaats ligt nu in Polen en heet Rogoznica. Het kamp groeide uit tot een complex met zeker honderd kleinere kampen.

Gevangenen, voornamelijk Joden uit Polen en Rusland, moesten dwangarbeid verrichten. Gedurende de oorlog zaten er ruim 125.000 mensen gevangen. Velen kwamen om door ziekte en ondervoeding.
Gigantische grot ontdekt op de maan
19 Oktober, 20:06 NOS nieuws

Astronomen van de Japanse ruimtevaartorganisatie Jaxa hebben op de maan een enorme grot ontdekt. De ondergrondse ruimte onder de Mariusheuvels op de maan zou zo'n 500 kilometer lang zijn en 100 meter breed en enkele tientallen tot 200 meter onder de oppervlakte liggen.

Dat blijkt uit analyses van gegevens die de Japanse ruimtesonde Selene heeft verzameld. Hoe de grot er binnenin uitziet is nog onduidelijk.

Basis of kolonie

Een maangrot zou een ideale plaats zijn voor een maanbasis, omdat de bewoners van zo'n grot beschermd zouden zijn tegen de extreme temperatuurschommelingen en schadelijke kosmische straling en uv-straling van de zon.

De laatste tijd worden er weer plannen gemaakt om mensen naar de maan te brengen. Niet alleen Japan, maar ook Rusland, China, India en de VS hebben plannen voor een reis naar de maan, of zelfs het vestigen van een kolonie.

Lavastromen

Dat er grotten zijn op de maan is al enige tijd bekend. Ze zijn zo'n 3,5 miljard jaar geleden ontstaan toen het maanoppervlak voor een deel uit vloeibaar lava bestond.

Toen de maan afkoelde stolde de bovenkant van de lava, maar bleef het onder de oppervlakte nog een tijd stromen. Er vormden zich kanalen in de lava, die leegliepen toen de lavastroom afnam. Daardoor ontstonden een soort buizen, in het Engels: lava tubes, de maangrotten.

Aan het maanoppervlak is van de grotten vaak alleen een ronde opening te zien. Dat is een plek waar het (dunne) dak van een grot is ingestort. De maan-observatiesatelliet Lunar Reconnaissance Orbiter heeft er daarvan zo'n 200 ontdekt.

Via een opening in het dak van de grot is lastig te bepalen hoe groot de ondergrondse ruimte is. De Japanners hebben daarvoor radiogolven gebruikt.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft eerder metingen gedaan aan het zwaartekrachtveld van de maan, waarbij ook een aantal mogelijke grotten zijn ontdekt.
Neef koningin Mathilde ontdekt 28 nieuwe soorten in Antarctica
17 Oktober, 17:30 Gazet v. Antwerpen

Cédric d?Udekem d?Acoz en Marie Verheye, vorsers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in lengte variëren tussen twee en acht centimeter. Daarmee verdubbelen ze in één klap het aantal bekende soorten in het zuidpoolgebied. Hun bevindingen verschijnen dinsdag als een lijvige monografie Epimeria of the Southern Ocean with notes on their relatives (Crustacea, Amphipoda, Eusiroidea) in het European Journal of Taxonomy.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be