NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ontdekt

2News.be / Trefwoorden / Ontdekt

Elodie Ouedraogo helemaal trots omdat Vogue haar label ontdekt
Gisteren, 12:00 Gazet v. Antwerpen
"Een Belgisch sportlabel gecreëerd door olympiërs zal de hoofden doen omdraaien in de fitness en ver daarbuiten." Met die titel pakte Vogue uit om 4254 te beschrijven, het merk van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. En of ze daar blij mee zijn.


Van de schoolbanken naar de catwalk: Schotenaar (17) zoekt vakantiejob en wordt ontdekt als model
Zaterdag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Op zoek naar een vakantiejob belandde Robbe Theunis (17) tot zijn eigen verbazing plots op de catwalk in Parijs als model voor Dries Van Noten. ?Het is allemaal onverwacht en fantastisch wat me overkomt, maar ik ben vrij nuchter. Veel kans dat ik later toch mee in de verwarmingszaak van mijn pa stap?, vertelt Robbe.
34 lijken ontdekt in massagraf in Syrië

Het Syrische leger heeft in de provincie Raqqa, in het noorden van het land, een massagraf gevonden met 34 lijken van mensen die door de jihadistische groep IS

geëxecuteerd werden, zo heeft het officiële persbureau Sana vrijdag gemeld.
Binnen enkele uren komen kopers naar haar huis kijken, en dan ontdekt Tiffany wat haar dochters deden
Woensdag, 14:24 Gazet v. Antwerpen

De dochters van Tiffany Mickolio durven weleens erg ondeugend uit de hoek te komen. Toen de vrouw uit de Amerikaanse staat Florida even druk in de weer was op haar computer, konden haar twee kinderen Ella en Lincoln het niet laten om de keuken even van een likje verf te voorzien. Een ramp voor de moeder, aangezien ze enkele uren later mogelijke kopers zou ontmoeten die interesse hebben in haar huis.
Belg ontdekt 2.000 miljard euro op zijn rekening: ?Plots was ik de rijkste man ter wereld?
11 Februari, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Luc Mahieux uit Dinant schrok zich afgelopen week een hoedje. Toen hij op het internet zijn bankrekening checkte, bleek dat er plots 2.000 miljard euro op was gestort. Luc was daarmee niet alleen plots de rijkste Belg, hij zou daarmee ook de rijkste mens ter wereld geweest zijn. Voor heel even.
Vuilbekkende bejaarde vader kan zijn oren niet geloven als hij ontdekt hoe oud hij eigenlijk is
10 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Een 98-jarige Amerikaanse is even zijn leeftijd vergeten, en kan niet geloven hoe oud hij eigenlijk is al zijn zoon er hem aan helpt herinneren. En dat laat de bejaarde vader duidelijk horen terwijl hij bewijst dat op vloeken geen leeftijd staat.
MediaMarkt ontdekt: Black Friday verpest de feestdagen
9 Februari, 22:48 Volkskrant
Het was een poosje de reclameleuze van MediaMarkt: 'Ik ben toch niet gek?!'. De eigenaar van de elektronicaketen, Ceconomy, heeft in elk geval besloten dat het bedrijf niet langer van lotje getikt is. MediaMarkt moet beter op de kleintjes letten. Zo wil het zijn voorraden gaan verkleinen en op die wijze 30 miljoen euro besparen. Ook wil het bedrijf zijn facturen sneller betaald krijgen. Aanleiding


Schilderij van Jan Steen ontdekt in Belgisch depot
9 Februari, 13:12 NOS nieuws

Het Mauritshuis in Den Haag heeft een schilderij van Jan Steen teruggevonden. De Bespotting van Simson werd jarenlang aangezien voor een achttiende-eeuwse kopie, maar het blijkt wel degelijk om een werk van de meester zelf te gaan.

Curator Ariane van Suchtelen vond het doek in het depot van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen toen ze schilderijen verzamelde voor de tentoonstelling Jan Steen vertelt, die komende donderdag opent in het Mauritshuis. Het werk was gesigneerd, maar tot nu toe ging men ervan uit dat de handtekening vals was.

"Toen ik het zag, vroeg ik me meteen af of het wel een kopie was", vertelt Van Suchtelen. "Je kunt zien dat het een Jan Steen moet zijn: de manier van schilderen, het type voorstelling, de kwaliteit van de gezichten, alles wijst op hem."

Steen moet het werk rond 1670 hebben gemaakt, enkele jaren voor zijn dood. Waarom het al die tijd was toegeschreven aan de Vlaamse schilder Ignatius de Roore, is speculeren voor Van Suchtelen. "Het museum heeft veel schilderijen. Dan is het lang niet altijd mogelijk alles even goed te onderzoeken. Dan kan zoiets ineens boven water komen."

Het werk is inmiddels gerestaureerd in Den Haag. "Het zag er vies uit, onder een gele laag vernis. Maar na de restauratie bleek het ongelofelijk goed bewaard. Het verfoppervlak is in heel goede staat gebleven, omdat het zo weinig is aangeraakt. Toch fijn als af en toe iets verwaarloosd wordt", lacht Van Suchtelen.

Het lijkt alsof het schilderij net uit het atelier van Steen is gekomen, zegt ze. "Het is nooit van verstevigingslinnen voorzien, dat is uitzonderlijk. Het zit nog op zijn oorspronkelijke raam, zelfs de spijkertjes zijn origineel. Dat komt bijna nooit voor."

Humor van Jan Steen

Op het schilderij is de bijbelse held Simson te zien, die net verraden is door Delila. "Zijn haar, waar zijn kracht in zat, is afgeknipt, de krullen liggen nog op de grond. Hij is gevangen door de Filistijnen, een joelende menigte treiteraars staat om hem heen. Vooral Delila tart hem: met één hand duwt ze geldstukken in een pot, met de andere maakt ze een obsceen gebaar, terwijl ze zich door iemand laat betasten. Dat is echt de humor van Jan Steen."

De vondst past goed in de tentoonstelling van het Mauritshuis, waar een onderbelichte kant van de meester wordt getoond: zijn historiestukken, gebaseerd op verhalen uit de Bijbel of de Griekse mythologie. "Iedereen kent Steen vooral van zijn huishoudens, zijn bordeelscènes, de kwakzalvers. Dit gaat over een heel ander deel van zijn oeuvre."

Van Suchtelen wijst erop dat er veel overeenkomsten zijn met de bekendere werken. De spot, chaos en balorigheid die we kennen van zijn Sint-Nicolaasfeest, geringeloorde vioolspeler of oestereetstertje vertaalt hij moeiteloos naar een klassieke setting. Zo schildert hij bijvoorbeeld met genoegen een slempende Lot, verleid door zijn eigen dochters. Alleen als hij Jezus schildert houdt hij zich eerbiedig in. "Jan Steen zocht altijd naar amusante en spannende verhalen. Niet alleen in zijn eigen omgeving, maar ook in de schriftelijke bronnen. Hij had een goed oog voor humoristische mogelijkheden, emoties die hoog oplopen. Er gebeurt veel op de schilderijen."

Van Suchtelen hoopt bezoekers ermee te kunnen verrassen "Het is leuk om over een heel bekende schilder een tentoonstelling te kunnen maken en dan toch een ander type schilderij te laten zien dan iedereen verwacht."
Ontdekt : Dinosaurus die kopstoten uitdeelde
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Wetenschappers hebben een nieuwe dinosaurus ontdekt. De Acrotholus audeti, mogelijk de oudste dino ter wereld, gebruikte zijn harde schedel om kopstoten uit te delen.
Bijzonder fossiel ontdekt van prehistorische spin met staart
6 Februari, 10:12 NOS nieuws

Mensen met arachnofobie krijgen van dit bericht mogelijk de rillingen: wetenschappers hebben in Myanmar een prehistorische spin met staart gevonden. Het kleine insect kroop honderd miljoen jaar geleden in het huidige Azië rond tussen de dinosauriërs.

De spinachtigen waren ongeveer 3 millimeter groot, maar hadden een staart van ongeveer 5 millimeter. Het lichaamsdeel was bedekt met korte haartjes. De staart werd vermoedelijk als een soort antenne gebruikt en bewoog heen en weer om de omgeving te scannen, zeggen wetenschappers van de University of Kansas.

Het fossiel van het insect werd gevonden in een stuk barnsteen, versteend hars, en is goed bewaard gebleven. In het gebied in Myanmar zijn vier exemplaren van de spinachtige gevonden. De wetenschappers kwamen er pas laat achter dat de fossielen zo oud waren.

'Prachtig wezen'

In het vakblad Nature Ecology and Evolution schrijven ze dat de ontdekking meer duidelijkheid biedt over de evolutie van spinnen. De spinachtige, die de naam Chimerarachne yingi heeft gekregen, leefde in het Krijt en is een voorloper van al bekende primitieve soorten spinnen.

Zoöloog Gonzola Giribet van de universiteit van Harvard is blij met de ontdekking en zegt in The Guardian dat hij niet snapt waarom iemand de rillingen zou krijgen van deze spinachtige. "Het is een prachtig wezen dat waarschijnlijk nooit een mens kwaad zou doen, iets wat overigens voor 99.99 procent van de spinnen geldt."
Opgetrokken wenkbrauwen onder spinnenexperts: 100 miljoen jaar oud exemplaar met staart ontdekt
5 Februari, 20:24 Volkskrant
Minuscuul is-ie, dit nog geen halve centimeter kleine fossiele spinnetje, dat ongeveer 100 miljoen jaar geleden rondkroop tussen de dinosauriërs in het huidige Myanmar. Maar hoe klein ook, het diertje veroorzaakt opgetrokken wenkbrauwen onder experts, omdat het aan de achterkant een 3 millimeter lange staart meetorst. Het spinnetje gebruikte die staart waarschijnlijk als een soort antenne om zijn


Planeten ontdekt die meer water bevatten dan de aarde: naar verhouding wel een paar honderd keer zoveel
5 Februari, 18:36 Volkskrant
Planeten ontdekken bij andere sterren is routine geworden. Maar de eigenschappen van die 'exoplaneten' achterhalen is andere koek. Bij de zeven planeten van de ster Trappist-1 zijn sterrenkundigen daar nu toch behoorlijk in geslaagd. Zo is ontdekt dat deze planeten meer water bevatten dan de aarde. En dat planeet 'e' van de zeven waarschijnlijk het meest wegheeft van onze eigen thuiswereld. De ham


Tiener ontdekt fout in boek over quantummechanica
5 Februari, 15:36 NOS nieuws

Een 15-jarige scholier in IJsland heeft een fout ontdekt in een lesboek over quantummechanica. Halfdan Ingi Gunnarsson ontdekte dat de schrijvers twee modellen door elkaar hadden gehaald.

"Het begon toen ik met een vriend over quantumcomputers sprak. Ik wilde weten hoe die werken, dus zocht ik boeken over de quantummechanica uit."

Halfdan realiseerde zich dat de schrijvers van een lesboek het over het Rutherford-Bohr-model hadden, terwijl ze het Heisenberg-Schrödinger-atoommodel bedoelden. "Ik wist niet zeker of ik het goed had, dus vroeg ik het aan mijn leraar. We ontdekten dat het in het Zweedse origineel ook fout stond."

Samen met zijn leraar stuurde Halfdan een correctie naar de IJslandse onderwijsraad. Daar bevestigden twee natuurkundigen de vindingen. De uitgever is inmiddels op de hoogte gesteld.

Halfdan is verbaasd over alle aandacht die zijn vondst krijgt. "Ik snap dat de meeste mensen het niet gezien zouden hebben, maar er moet toch iemand zijn die het doet."
Maya-ruïnes ontdekt in Guatemala dankzij nieuwe lasertechniek
3 Februari, 21:36 NOS nieuws

Een internationale groep wetenschappers heeft met hulp van een nieuwe lasertechniek tienduizenden Maya-ruïnes ontdekt in het tropisch regenwoud van Guatemala.

Bij deze techniek worden vanuit de lucht laserstralen naar het aardoppervlak gestuurd. De echo's worden opgevangen en verwerkt tot een driedimensionaal beeld. Op die manier werd 2100 vierkante kilometer jungle onder handen genomen.

"Ik weet dat het overdreven linkt, maar de tranen sprongen me in de ogen", zegt hoogleraar archeologie en antropologie Stephen Houston van de Amerikaanse Brown University tegen de BBC. De beelden die hij zag tonen huizen, paleizen, aquaducten en verdedigingswerken die al lang geleden door het regenwoud werden overwoekerd.

Het belang van de ontdekking is dat Maya-steden vermoedelijk vele malen groter waren dan tot nu toe werd aangenomen. "Ik denk dat dit een van de grootste sprongen is in 150 jaar Maya-archeologie", zegt Houston.

Zijn collega Thomas Garrison van Ithaca Collega in de staat New York beaamt dat bij National Geographic. "De beelden maken duidelijk dat we dit hele gebied op een veel grotere schaal in gebruik was en een veel grotere bevolkingsdichtheid kende dan wij dachten."

Documentaire

De Maya-cultuur ontstond ongeveer 1500 jaar v. Chr. en strekte zich uit over Honduras, Belize, Guatemala, El Salvador en Mexico. In de zeventiende eeuw onderwierpen de laatste Maya-staten zich aan de Spaanse kolonisten.

National Geographic zendt zondag 11 februari een documentaire over het project uit op het eigen tv-kanaal.
Egypte ontdekt 4.400 jaar oude tombe nabij piramides Gizeh
3 Februari, 17:06 Skynet
Egyptische archeologen hebben een 4.400 jaar oude tombe ontdekt nabij de beroemde piramides van Gizeh, ten zuiden van Caïro. Het gaat om het graf van een priesteres genaamd Hetpet, tijdens de Vijfde Dynastie van Egypte, zei minister van Oudheden Khaled al-Enany vandaag ter plaatse.


Onbekend Toots Thielemans-nummer ontdekt
2 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

?Painted faces?, een tot nu onbekend nummer van jazzmuzikant Toots Thielemans, is ontdekt in het VRT-archief. Dat meldt de VRT-redactie vrijdag. Het nummer werd in 1980 opgenomen en is te beluisteren op de VRT NWS-site.
Archeoloog ontdekt mogelijk nieuwe diersoort: oranje krokodillen die enkel in het pikdonker leven
30 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

In 2008 ontdekte een archeoloog enkele krokodillen in de complete duisternis van afgelegen grotten in het tropische Gabon. Enkele jaren later keerde hij terug met andere experten voor grondiger onderzoek, en wat bleek? In het licht zagen de grotkrokodillen er helemaal anders uit dan verwacht. Meer zelfs: het zou wel eens kunnen dat de dieren zich stilaan in een compleet nieuwe soort ontwikkelen.
Belgische prof ontdekt ?vrouwenviagra?
29 Januari, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Er is mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar een lustmedicijn voor vrouwen, zeg maar vrouwenviagra. De Belgische onderzoekster Julie Bakker denkt de sleutel gevonden te hebben in het hormoon kisspeptine. Tests bij muizen waren veelbelovend; voor de volgende stap is ze op zoek naar vrouwen met een laag libido.
80 vogels in gammele kooien achter haag: dieren per toeval ontdekt na uithuiszetting gezin
29 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Op een terrein aan Beemdeke in Herselt zijn afgelopen weekend tachtig vogels aangetroffen. De gammele kooien waarin de zangers zaten, waren na een uitdrijving van een gezin achter een haag gezet.
Vorig jaar 297 gsm's ontdekt in gevangenissen
19 Januari, 01:06 De Tijd
01:03 In onze gevangenissen zijn vorig jaar 297 gsm-toestellen ontdekt die waren binnengesmokkeld. Gemiddeld is dat één gsm per 35 gedetineerden. Ook terroristen en geradicaliseerden kregen gsm?s in handen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be