NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ontdekken

2News.be / Trefwoorden / Ontdekken

Op (nog geen) twee uur rijden van Brussel: vijf verrassende vakantieplekken om nu te ontdekken
12 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Ook wie zich louter op een (verlengd) weekend moet beroepen, vindt in de geburen tal van uitzonderlijke plekken om de toerist in zichzelf naar boven te halen. Zeg je vertrouwde omgeving dus enkele dagen gedag en ga op verkenning in een nieuwe setting: HLN Shop wijst de weg naar een handvol topbestemmingen in vijf landen op (minder dan) twee uur rijden van Brussel.


Wetenschappers ontdekken manier om Mexicaanse drugkartels halt toe te roepen: ?Je kan ze vervolgen zoveel je wil, het zal niet helpen?
28 September 2023, 00:02 HLN.BE
Het is een trieste conclusie: drugskartels in Mexico vormen met zo?n 160.000 tot 185.000 leden de vijfde grootste ?werkgever? van het land. Dat is een van de bevindingen van een nieuw onderzoek gepubliceerd in het het toonaangevend tijdschrijft Science. Daarin hebben wetenschappers voor het eerst wiskundige analyses en statistiek losgelaten op Mexicaanse gegevens over het criminele millieu. Hun doel: hoe kunnen we de groei van deze drugkartels eindelijk een halt toe roepen.


Onderzoekers ontdekken ongepatchte backdoor in 271 Gigabyte-moederborden
1 Juni 2023, 00:00 Tweakers
Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Eclypsium hebben een backdoor ontdekt in honderden Gigabyte-moederbordmodellen. Hierdoor kunnen kwaadwillenden grotendeels ongezien malware downloaden. Het probleem is nog niet verholpen, stellen de onderzoekers.


Astronomen ontdekken enorm zwart gat 'praktisch in onze achtertuin'
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
Astronomen hebben op een relatief kleine afstand van de aarde een groot zwart gat ontdekt, meldt de universiteit van Alabama. Het gaat om een zwart gat met het gewicht van twaalf keer onze zon.


Onderzoekers ontdekken in Spanje "gezicht van eerste Europeaan"
10 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Onderzoekers hebben in het noorden van Spanje naar eigen zeggen de overblijfselen van de "eerste Europeaan" ontdekt. Het in de provincie Burgos opgegraven fossiel is "het gezicht van de eerste Europeaan", zo deelden de directeurs van de gerenommeerde Stichting Atapuerca mee.


Archeologen ontdekken mummie van minstens 800 jaar oud in Peru
6 April 2022, 00:02 HLN.BE
Onderzoekers hebben in Peru een mummie gevonden die minstens 800 jaar oud is. De gemummificeerde restanten werden gevonden in Cajamarquilla. ?Het meest kenmerkende aan de mummie is dat het hele lichaam is vastgebonden met touwen en dat de handen het gezicht bedekken. Dat kan duiden op een lokale traditie van begraven?, zegt archeoloog Pieter van Dalen.


Nieuws: Tieners op zoek naar verlaten gebouwen ontdekken schat aan oude auto's
6 Januari 2022, 00:01 Auto55
In een ogenschijnlijk verlaten graanschuur in Engeland (vermoedelijk in de regio Birmingham / Midlands) zitten een hoop oude auto?s van exclusieve merken verstopt. Maar ze zijn in een bedenkelijke staat.Verlaten gebouwen binnendringen is een rageIn een video op youtube dringen enkele tieners een verlaten schuur in. Dat soort van videocontent is een rage. Ze hopen op interessante ont...

Lees meer


Alphabet start Isomorphic Labs om met AI nieuwe geneesmiddelen te ontdekken
8 November 2021, 00:01 Tweakers
Google-moederbedrijf Alphabet start een nieuw bedrijf onder de naam Isomorphic Labs om met kunstmatige intelligentie nieuwe medicijnen te ontdekken. Demis Hassabis is voorlopig de ceo van het bedrijf, maar blijft ook ceo van Alphabets DeepMind.


Video | Hoe de NASA een planeet buiten ons sterrenstelsel kan ontdekken
3 November 2021, 00:13 NU.NL - Tech
De NASA beschikt over mogelijk bewijs dat er voor het eerst een planeet buiten ons Melkwegstelsel is ontdekt. Maar hoe is de NASA tot deze ontdekking gekomen?


Producten ontdekken in online winkels: hoe pak je dat aan?
26 Oktober 2021, 00:01 Emerce
Wat zijn slimme manieren om de intentie van gebruikers te begrijpen en shoppers kennis te laten maken met grote assortimenten?


Onderzoekers ontdekken kwetsbaarheden die duizenden bluetoothapparaten treffen
5 September 2021, 00:01 Tweakers
Onderzoekers van de Singapore University of Technology en Design hebben zestien kwetsbaarheden ontdekt in bluetoothprotocollen. Via de kwetsbaarheden kan een denial of service uitgevoerd worden, kan een crash uitgelokt worden en kunnen audioapparaten vastlopen.


Wetenschappers ontdekken per toeval noordelijkste eiland ter wereld
28 Augustus 2021, 00:04 NOS nieuws

Wetenschappers hebben ten noorden van Groenland een nieuw eiland ontdekt. Nou ja, nieuw. Het ligt er al een tijdje, maar het ging tot voor kort schuil onder een dikke laag ijs. Door de opwarming van de aarde is het nu vrij komen te liggen. Het 'nieuwe' eiland is volgens de onderzoekers meteen ook de meest noordelijk gelegen landmassa ter wereld, ook al zijn er om 'massa' ook aanhalingstekens te plaatsen, gezien de doorsnede van niet meer dan 30 meter.

"Het was helemaal niet onze bedoeling om een nieuw eiland te ontdekken", zegt expeditieleider Morten Rasch tegen persbureau Reuters. "We kwamen daar alleen maar om wat bodemmonsters te nemen."

Vanaf het 'nieuwe' eiland zelf en met een drone zijn de eerste beelden gemaakt:

In de beste traditie van ontdekkingen van nieuw land ligt er een vergissing ten grondslag aan de vondst. De onderzoekers dachten voet aan wal gezet te hebben op Oodaaq, maar pas toen ze hun locatie checkten bleken ze zich 780 meter ten noordwesten van dat eiland te bevinden.

Qeqertaq Avannarleq

Voor de wetenschappelijke commissie die zich wellicht gaat buigen over de naam van het eiland heeft het team alvast een suggestie: Qeqertaq Avannarleq. Veel fantasie hebben ze daar overigens niet op losgelaten. De naam klinkt misschien exotisch, maar betekent "het meest noordelijke eiland" in het Kalaallisut, de taal van Groenland.

Of Denemarken, waar Groenland bestuurlijk onder valt, territoriale rechten kan laten gelden is nog niet helemaal duidelijk. Volgens experts voldoet het weliswaar aan alle criteria waaraan een eiland moet voldoen, maar er is ook een kans dat de landmassa toch een bank blijkt te zijn. Die verdwijnt bij vloed weer onder water. "Zulke eilanden komen en gaan", zegt de Deense hoogleraar geologie Rene Forsberg relativerend over de ontdekking.




AWS lanceert BugBust-tool voor ontdekken van Java en Python bugs
26 Juni 2021, 00:06 Techzine
AWS heeft zijn BugBust-tool gelanceerd waarmee ontwikkelteams gezamenlijk, onder meer in internationaal competitieverband, kwetsbaarheden in software kunnen ontdekken. De techgigant stelt hiervoor een aantal aantrekkelijke incentives in het vooruitzicht. Met de lancering van zijn BugBust-tool wil AWS ontwikkelaars wereldwijd betrekken bij het ontdekken van fouten in software-code, vooral Java en Python code die op dit […]


Jeugdfilms ontdekken op JEF Festival met ketnet-wrapster
6 Februari 2021, 18:06 Gazet v. Antwerpen

In het Zuiderpershuis werd vanmiddag de aftrap gegeven voor het JEF festival. Dat draait rond de beste jeugdfilms, en loopt nog de hele maand. Meters van het festival zijn actrice Machteld Timmermans en ketnet-wrapster Gloria Monserez. Moeder en dochter zijn dat.




Els en Patrick ontdekken dat ze genomineerd zijn bij Big Brother
27 Januari 2021, 22:18 HLN.BE
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij ?Big Brother?. Gisteren kwamen de kijkers al te weten dat de keuze op Els en Patrick is gevallen, vandaag krijgen ook de bewoners te horen wie er zich mentaal mag voorbereiden op een exit. En daar heeft - verrassend genoeg - vooral Els het moeilijk mee...


Spelende kinderen ontdekken bug waarmee Linux Mint kon worden ontgrendeld
20 Januari 2021, 12:18 Tweakers
Linux Mint bevatte een kwetsbaarheid waarmee de schermvergrendeling kon worden omzeild. De kwetsbaarheid zat in de libcaribou-library in de Cinnamon-interface. Opvallend is dat de bug werd ontdekt nadat een paar kinderen ermee speelden.


Steeds meer Antwerpenaren ontdekken het skateboard: ?In alle vrijheid ?t Stad ontdekken?
18 Januari 2021, 04:12 Gazet v. Antwerpen

In de jaren vijftig besloten surfers aan de westkust van de Verenigde Staten van zee naar land te verhuizen: ze bevestigden wieltjes onder hun surfplank en gingen de straat op. Anno 2021 is skaten immens populair met internationale wedstrijden, talloze disciplines, een eigen jargon en een industrie met skateboards, kledij en videospelletjes. Ook Antwerpen telt, mede dankzij corona, steeds meer skaters.




Op spoortocht: 5 prachtige plekken om nog te ontdekken met je Hello Belgium-treinkaart
15 Januari 2021, 11:36 HLN.BE
3,6 miljoen Belgen vroegen de Hello Belgium-treinkaart aan, waarmee je tot eind maart gratis spoort naar 500 bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt 5 top-uitjes vlakbij een station, van Het Glazen Huis tot een Warhol-expo.


Microsoft ontwikkelt tool om bevooroordeelde algoritmes te ontdekken
28 Mei 2018, 10:30 Techzine
Microsoft werkt aan een tool waarmee ontwikkelaars vooroordelen in de algoritmes van hun artificiële intelligenties kunnen detecteren. Dat moet discriminerend gedrag van de AI helpen bestrijden. Vooroordelen in algoritmes vormen een steeds grotere uitdaging, nu artificiële intelligentie binnen sluipt in steeds meer delen van onze samenleving. Zo wordt er in de Verenigde Staten al gebruik […]


Wandelaars ontdekken tweekoppig hertenkalfje
16 Mei 2018, 06:42 Skynet
Twee wandelaars die op zoek waren naar paddenstoelen hebben in een bos in Minnesota een tweekoppig hertenkalfje gevonden.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn