NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Online

2News.be / Trefwoorden / Online

Overname Makelaarsland ING vooral vanwege online woondiensten
Gisteren, 17:18 Emerce
Met het vandaag aangekondigde meerderheidsbelang in Makelaarsland investeert ING naar eigen zeggen vooral in (online) 'woondiensten'. De overname past volgens de bank in de strategie om klanten een digitaal platform te bieden voor hun financiŽle wensen.


Online apotheek Holland-Apo.be staakt bezorging medicijnen op recept
Gisteren, 12:30 Emerce
De Nederlandse webwinkel Holland-Apo.be is alweer gestopt met de levering van medicijnen op recept aan Vlaamse klanten. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) heeft daar een stokje voor gestoken.


Registratie voor orgaandonatie kan binnenkort via huisarts of online
Gisteren, 12:00 Skynet Belgie
Wie zich wil registreren voor orgaandonatie kan dat binnenkort online doen of via de huisarts. De Kamercommissie Volksgezondheid keurde unaniem een wetsvoorstel daarover goed. Registratie kan nu enkel via het gemeenteloket en die drempel is te hoog, menen de initiatiefnemers. Ons land mag het dan wel goed doen op het vlak van orgaandonatie, de vraag ligt nog steeds hoger dan het aanbod.


Game-uitgevers willen niet dat auteursrecht op 'vergeten' online games verdwijnt
Maandag, 18:42 Tweakers
De Entertainment Software Association verzet zich tegen een oproep om een in het Amerikaanse auteursrecht bestaande uitzondering voor het behoud van oude games, uit te breiden naar online games. Volgens sommigen dreigen deze games zonder die uitzondering te verdwijnen.


Trein op tijd? Infrabel zet stiptheidscijfers twee keer per dag online

Spoorwegnetbeheerder Infrabel publiceert vanaf maandag twee keer per dag de stiptheidscijfers voor negen belangrijke verkeersassen tussen Brussel en provinciesteden na de spits.
ING koopt online kredietverstrekker Lendico
Maandag, 12:18 Emerce
ING Group koopt via zijn Duitse dochter ING-Diba de online kredietverstrekker Lendico en krijgt hiermee een gevestigd label in handen voor kleine en middelgrote ondernemers die snel een lening willen.


Registreren als donor kan straks online
Zaterdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Wie zich wil laten registeren als orgaandonor zal dat binnenkort kunnen doen via internet. Momenteel is dat enkel mogelijk via een formulier aan een loket bij de gemeente, maar die drempel is veel te hoog, terwijl de nood aan donororganen in ons land stijgt. Het parlement bespreekt komende week een wetsvoorstel van Open Vld. Dat meldt VTM NIEUWS zaterdagmiddag.
Registreren als donor kan straks online
Zaterdag, 14:48 Skynet Belgie
Wie zich wil laten registeren als orgaandonor zal dat binnenkort kunnen doen via internet. Momenteel is dat enkel mogelijk via een formulier aan een loket bij de gemeente, maar die drempel is veel te hoog, terwijl de nood aan donororganen in ons land stijgt. Het parlement bespreekt komende week een wetsvoorstel van Open Vld. Dat meldt VTM NIEUWS vanmiddag.


Eenmaal, andermaal, online verkocht!
Zaterdag, 01:12 De Tijd
01:03 Drie jaar geleden besloten drie jonge ondernemers het stof van de oubollige veilingwereld te blazen. Vandaag heeft hun online veilinghuis Vavato grote Europese uitbreidingsplannen. Techpionier Jurgen ...


Unilever dreigt online advertenties terugtrekken, maar gaat dat wel zo makkelijk?
Zaterdag, 00:00 Volkskrant
Unilever dreigt zijn advertenties terug te trekken als sociale media en websites niet in actie komen tegen content die 'de samenleving verdeelt'. Maar kan deze multinational wel eisen stellen aan Facebook, Twitter of Google? Heeft Christian Van Thillo een vooruitziende blik? De topman van de Persgroep, eigenaar van de Volkskrant, zei vorig jaar april dat bedrijven gaan inzien dat ze veel beter kun


?De Luizenmoeder? ook online een kijkcijferhit
Vrijdag, 14:42 Emerce
Rond de 420.000 kijkers keken eind januari en begin februari online naar de aflevering van tv-serie De Luizenmoeder van 28 januari. Niet eerder sinds de start van de publicatie van online kijkcijfers in 2016 keken zo veel mensen online naar een programma, aldus Stichting Kijkonderzoek.


Boek over de val van Nokia verschijnt gratis online
Vrijdag, 13:18 Tweakers
Het Finse boek Operation Elop is verschenen in het Engels. Met goedkeuring van de uitgever en de auteur is het boek gratis te verkrijgen als onder meer pdf, epub en mobi. In het boek blijkt onder meer dat Nokia waarschijnlijk in gesprek is geweest met Tim Cook van Apple om Nokia te leiden.


Vlaming koopt boeken steeds meer online
14 Februari, 20:24 De Tijd
19:58 Een papieren boek op de zes wordt in Vlaanderen op het internet gekocht. Aangezien de grootste onlinewinkel Bol.com in Nederland is gevestigd, verdwijnt een deel van de omzet van de boekenmarkt uit Vl...


Verkoop van papieren boeken daalt, boekenverkoop online stijgt fors
14 Februari, 14:42 Skynet
De verkoop van papieren boeken is in 2017 in Vlaanderen opnieuw gedaald: met 3 procent in afzet en met 1,5 procent in omzet tegenover 2016. Dat heeft vooral te maken met het ontbreken van echte bestsellers. De boekenverkoop via internet steeg fors, met 13 procent. Dat blijkt uit cijfers van Boek.be.


Online magazine Salon laat bezoekers kiezen tussen advertenties en cryptomining
14 Februari, 09:06 Tweakers
Salon houdt een test met het gebruik van de JavaScript-cryptominer Coinhive om inkomsten via bezoekers te verkrijgen. Wie de site opent krijgt de keuze om advertenties te zien of ongebruikte cpu-rekenkracht in te zetten.


In 125 gemeenten helpt een online stemhulp je straks kiezen
14 Februari, 09:00 NOS nieuws

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Wie van de lokale kandidaten heeft in jouw ogen de beste plannen voor jouw stad of dorp? Op wie ga je stemmen?

Er is geen landelijke stemwijzer die je op weg kan helpen, ze moeten per gemeente worden gemaakt. En daar hangt een prijskaartje aan. Niet iedere gemeente heeft daar het geld voor over. In totaal is in 37 procent van de gemeenten waar gestemd kan worden een online stemhulp beschikbaar. Ongeveer twee derde van de stemgerechtigden kan een beroep doen op zo'n stemhulp.

Dertig stellingen

Het zijn dus 125 gemeenten die een online stemhulp hebben laten maken en 44 van die gemeenten kwamen uit bij ProDemos. Die stemwijzers komen vandaag online.

"Het was een hoop werk", legt directeur Eddy Habben Jansen van ProDemos uit. "We zijn naar al die gemeenten toe geweest en hebben met alle verschillende partijen gesproken. Ook hebben we alle verkiezingsprogramma's gelezen. Daar gaat veel tijd in zitten."

Op basis van al die verzamelde informatie maakte ProDemos zestig stellingen. "Over wel of geen coffeeshop, cameratoezicht, de woningproblemen en de milieuproblemen in die gemeente." Die stellingen werden voorgelegd aan de partijen en op basis van de antwoorden werden de uiteindelijke dertig stellingen geselecteerd.

"Dat zijn de stellingen waar het verschil tussen de partijen het best duidelijk wordt", legt Habben Jansen uit. "Een stelling waar alle partijen hetzelfde antwoord op geven, daar heb je niets aan."

Hoe meer partijen er in een gemeente meedoen, hoe ingewikkelder. Zo zijn er in Amsterdam vierentwintig en in Den Haag twintig verschillende partijen. "Dat maakt de puzzel heel lastig. Welke stellingen maken het onderscheid tussen al die partijen het beste duidelijk?"

Waarom niet in alle gemeenten?

"Gemeenten moeten de opdracht geven om zo'n online kieshulp te laten ontwikkelen. En zij betalen dus ook de rekening. Niet elke gemeente heeft daar het geld voor over", vertelt de directeur van ProDemos.

Maar waar sommige gemeenten er geen hebben, zijn er ook gemeenten met twee of drie stemhulpen. De drie bedrijven achter de verschillende kieshulpen maken voor grote steden vaak ook op eigen initiatief een stemhulp. Hierdoor zijn er in elf steden twee kieshulpen, en in Amsterdam en Tilburg zijn ze zelfs alle drie beschikbaar.

Waar gaat de gemeente eigenlijk allemaal over? Dat zie je in deze video.
Nieuws- en contentbedrijven zien groeiende rol voor online platforms
14 Februari, 08:06 Emerce
Het is alweer 21 jaar geleden dat The New York Times voor het eerst een online versie van de krant publiceerde. Dit gebeurde om ?het aantal lezers van The Times te vergroten en om nieuwe kansen voor het bedrijf te creŽren in de elektronische media-industrie?. We zijn nu twee decennia verder en nieuwsorganisaties over de hele wereld worstelen nog steeds hoe ze hun bedrijfsmodel kunnen aanpassen aan de digitale wereld. Wat zijn de schaarse succesvolle voorbeelden?†


CBS: Online omzet webwinkels +19,5% in 2017
13 Februari, 12:18 Emerce
De online omzet van webwinkels en de webshops van retailers steeg in 2017 met 19,5 procent, zo laten de jaarcijfers van het CBS zien. Fysieke retailers die investeerden in een eigen webshop plukken daar volgens deze cijfers nu de vruchten van.


Commissariaat voor de Media: Online domein belangrijkste focuspunt
12 Februari, 11:42 Emerce
Het Commissariaat voor de Media legt komend jaar de focus van het toezicht op het online domein en de onafhankelijkheid van het media-aanbod. Dit staat in de Toezichtbrief die het Commissariaat voor de Media ieder jaar stuurt aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Boodschappen steeds prominenter bij online bestedingen
12 Februari, 08:06 Emerce
De productcategorie food groeide het meest in het vierde kwartaal van 2017 bij de online bestedingen. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, gaf de Nederlandse consument van oktober tot en met december 2017 online 52 procent meer uit binnen deze categorie. Dat staat in de Thuiswinkel Markt Monitor die begin maart wordt gepubliceerd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be