NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Onderzoekt

2News.be / Trefwoorden / Onderzoekt

Oxfam meldt 26 nieuwe seksschandalen
Dinsdag, 15:48 NOS nieuws

Het schandaal over Oxfam-hulpverleners die zich seksueel misdragen op kosten van donateurs breidt zich nog steeds uit. De Britse Oxfam-topman Mark Goldring heeft tegenover een Britse parlementscommissie verklaard dat er 26 nieuwe gevallen zijn gemeld sinds de publicaties over seksfeesten na de aardbeving op HaÔti.

Tien meldingen gaan over zaken in het Verenigd Koninkrijk en zestien speelden zich af in andere landen. Het zou gaan om recente en minder recente gevallen. Details over de aard en omvang van het grensoverschrijdende seksuele gedrag maakte Goldring niet bekend.

Sinds de berichten over seksschandalen naar buiten kwamen hebben 7000 donateurs hun giften stopgezet.

Onder vuur

Goldring en twee andere topfunctionarissen werden flink onder vuur genomen door de parlementaire commissie. Zij verontschuldigden zich diverse keren voor het gedrag van Oxfam-medewerkers op HaÔti.

Topman Goldring sprak tegen dat Oxfam heeft geprobeerd om het schandaal in 2011 onder het tapijt te vegen. Na een intern onderzoek over de gang van zaken op HaÔti na de aardbeving in 2010 zei de organisatie toen dat er sprake was geweest van ernstige misdragingen, waaronder machtsmisbruik.

Seksueel fout gedrag werd echter niet genoemd. "We dachten toen dat we transparant waren. We weten nu dat het niet genoeg was," zei Goldring, die toen nog niet de topman was.
Burgemeester Close onderzoekt scenario's voor renovatie van Heizelpaleizen
Dinsdag, 11:54 Skynet
De vzw Brussels Expo en zijn voorzitter, de burgemeester van Brussel Philippe Close (PS), gaan op zoek naar partners om de renovatie van de Heizelpaleizen te bekostigen. Dat meldt De Tijd en het bericht wordt bevestigd aan Belga. De renovatie is nodig om competitief te blijven op de markt van internationale beurzen en congressen.


Minder druk op waterleidingen: Pidpa onderzoekt het.
Maandag, 18:00 Gazet v. Antwerpen
Op verschillende plaatsen in Groot-Zandhoven ondervinden gezinnen last met het leidingwater sinds donderdag.


Recherche Zwolle onderzoekt mogelijke moord
Zaterdag, 18:00 NOS nieuws

In Zwolle-Zuid doet de recherche forensisch onderzoek in een woning, in verband met de vermissing van een 38-jarige man uit Zwolle. Van de man is al anderhalve week niets meer vernomen.

Naar aanleiding van het politie-onderzoek is een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning. Mogelijk gaat het om moord.

Voor het forensisch onderzoek is in overleg met het OM een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. Dat gebeurt als er sprake is van een levensdelict of een ander ernstig misdrijf. In zo'n team zitten mensen met diverse specialismen.
Sociale Zaken onderzoekt Turkse 'jihadpreek' in Hoorn
Zaterdag, 12:00 NOS nieuws

Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat onderzoeken wat er is gezegd in een moskee in Hoorn, waar volgens De Telegraaf vrijdag gepreekt werd over jihad en martelaarschap van het Turkse leger. De oorlogstaal zou zijn gedicteerd door de Turkse islamitische stichting Diyanet, waarbij deze en 140 andere Nederlandse moskeeŽn zijn aangesloten.

Als er echt een dergelijke preek is gehouden, dan zal Koolmees Diyanet daar zeker op aanspreken, laat zijn woordvoerder bij Sociale Zaken desgevraagd weten.

'Zoete nectar van het martelaarschap'

De preek repte over de 'heilige strijd' van het Turkse leger. Er is gesproken over "het zoete nectar van het martelaarschap". De preek zou volgens een moskeebezoeker dienen om omstreden Turkse gevechten tegen Syrische Koerden in Afrin goed te praten.

De Telegraaf heeft de preek in Hoorn opgenomen en vertaald. Maar een woordvoerder van Diyanet zegt tegen de krant dat de preek nergens in Nederland is uitgesproken, omdat Nederlandse imams zelf hun preken schrijven. "Sinds een jaar gebruiken wij eigen preken in plaats van de officiŽle teksten uit Turkije."

Als er zulke preken klinken in Nederlandse moskeeŽn, dan vindt Koolmees dat "zeer ernstig", zegt hij tegen De Telegraaf. Koolmees zegt verder dat hij niet wil dat Turks-Nederlandse jongeren geÔnspireerd raken door de preken om deel te nemen aan de Turkse oorlogsvoering. "Dat moeten we voorkomen."
Overheid NL onderzoekt uitbreiding noodstroomvoorziening mobiele netwerken
Vrijdag, 12:06 Tweakers
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat onderzoeken wat de kosten zijn voor telecombedrijven als ze hun netwerken uren in de lucht moeten houden bij stroomuitval. De overheid wil dat alarmnummer 112 langdurig bereikbaar blijft.


'Samsung onderzoekt fabricage kobaltvrije accu's voor elektrische voertuigen'
12 Februari, 12:42 Tweakers
Samsungs accudivisie SDI onderzoekt de mogelijkheid van het fabriceren van kobaltvrije accu's, of exemplaren met kleine hoeveelheden kobalt, voor elektrische auto's. De prijs van het materiaal is de afgelopen tijd sterk gestegen.


Nederlandse overheid onderzoekt mogelijkheid 5g op 3,5GHz-band
8 Februari, 15:06 Tweakers
De Nederlandse overheid onderzoekt of er een mogelijkheid is dat providers in heel Nederland de 3,5GHz-frequentie mogen gebruiken voor 5g. Het lijkt erop dat 3,5GHz een belangrijke frequentieband wordt voor de komende generatie mobiele netwerken.


Strafhof onderzoekt drugsoorlog van Filipijnse president Duterte
8 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Internationaal Strafhof heeft tegen de Filipijnen gezegd dat het is begonnen een klacht over de drugsoorlog van president Duterte te onderzoeken. Dat schrijft een woordvoerder van de Filipijnse president.

Het Internationaal Strafhof bevestigt noch ontkent en komt binnenkort met een verklaring, zegt het tegen de NOS.

In de klacht wordt Duterte beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid. Er staat in dat hij medeplichtig is aan het doden van duizenden Filipijnen tijdens zijn drugsoorlog, schrijft persbureau Reuters.

Dutertes woordvoerder Harry Roque schrijft in zijn verklaring dat het onderzoek een verspilling is van de tijd en middelen van het hof. Wel is Duterte bereid om voor het hof te verschijnen. "Hij is helemaal klaar met de beschuldigingen", zei Roque.

"Hypocriet en nutteloos"

De president noemde het Internationaal Strafhof eerder hypocriet en nutteloos. Ook dreigde hij het Filipijnse lidmaatschap te annuleren en zei dat Europese advocaten verrot en stom zijn.

Sinds Duterte aan de macht is, treedt de politie hard op tegen mensen die ervan worden beschuldigd drugsdealers en drugsgebruikers te zijn.
Waakhond onderzoekt trage bezorging post in december
7 Februari, 18:36 NOS nieuws

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil dat PostNL lering trekt uit de vertraging van de postbezorging eind vorig jaar. Er waren in december veel klachten over late bezorging, ook van 'gewone' post, en VVD en D66 in de Tweede Kamer stelden daar kritische vragen over.

Keijzer antwoordt dat de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek doet en ook kijkt of wettelijke normen zijn overschreden.

Ze ziet zelf geen aanleiding om nu in actie te komen en wijst erop dat de ACM bekijkt of de problemen structureel zijn. Nadere eisen stellen aan de bezorging vindt ze nu niet nodig.

De staatssecretaris schrijft dat PostNL in eerdere jaren wel in staat was de piek in december zonder noemenswaardige problemen op te vangen.

Extreem weer, moeilijk personeel te krijgen

PostNL erkent dat de bezorging december vorig jaar vertraging heeft opgelopen. Het bedrijf bekijkt zelf hoe problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Volgens PostNL komt de latere bezorging door verschillende factoren.

Zo was er aan het begin van de kerstperiode sprake van extreme weersomstandigheden en dat leidde tot extra drukte. Verder was het vorig jaar december moeilijker dan anders om aan tijdelijke extra krachten te komen, zegt PostNL. Ook een nieuw codeerproces heeft tot enige vertraging geleid.
Vandeurzen onderzoekt automatische verhoogde kinderbijslag voor kinderen met handicap
7 Februari, 18:24 Skynet Belgie
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) onderzoekt hoe kinderen met een handicap automatisch recht krijgen op een verhoogde kinderbijslag. Dat heeft hij vandaag geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers.


Stad onderzoekt uitbreidingsplannen voor club van achtvoudig wereldkampioene Daniella Somers
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen
De Merksemse Thai-en Kickboxclub The Bulldogs heeft wegens het grote succes van de club nood aan een betere en grotere accommodatie. De stad Antwerpen onderzoekt waar ze de club van achtvoudig wereldkampioene Daniella Somers kan steunen.


OM onderzoekt doodsbedreiging Sinterklaas
7 Februari, 07:12 NOS nieuws

Het OM heeft een onderzoek ingesteld naar de dreiging van een moordaanslag bij de landelijke intocht vorig jaar van Sinterklaas, meldt De Telegraaf. De bedreiging is geuit door de leider van de actiegroep De Grauwe Eeuw.

De Grauwe Eeuw wordt genoemd in een recent rapport van de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, als voorbeeld van een extreemlinkse actiegroep. Dergelijke groepen strijden tegen de in hun ogen racistische en koloniale symbolen in Nederland.

In oktober plaatste aanvoerder Michael van Z. van De Grauwe Eeuw een bericht op Facebook, waarin onder meer stond "dat er niks anders opzit dan een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten". "Het wordt een dubbele prijs als alle kinderen er getuige van zijn, en massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten."

Het gewraakte bericht is diezelfde dag weer van Facebook verwijderd, maar is onder anderen de Utrechtse wethouder Diepeveen van GroenLinks onder ogen gekomen.

In de oproep stond een rechtstreekse bedreiging aan het adres van de acteur die Sinterklaas speelt.

Extreemlinks

Wethouder Diepeveen besloot naar aanleiding van het Facebookbericht de actiegroep uit een commissie te zetten die zich buigt over de straatnamen met een verwijzing naar het koloniale verleden.

De Telegraaf vroeg om een reactie van de NTR (de omroep die de intocht uitzendt) en van actievoerder Michael van Z., maar kreeg die niet. Het OM heeft tegenover de krant bevestigd dat een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld.
Europese Commissie doet onderzoek naar overname Shazam door Apple
6 Februari, 20:30 Tweakers
De Europese Commissie gaat op verzoek van zeven Europese landen onderzoek doen naar de overname van muziekherkenningsapp Shazam door Apple. Volgens de Commissie is de overname mogelijk marktverstorend.


'President Zuma bereid tot waardig vertrek'
6 Februari, 22:48 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Zuma is bereid tot een "waardig vertrek" zodra is voldaan aan een lijst voorwaarden. Dat hebben leiders van Zuma's ANC-partij gezegd de nieuwswebsite Times Live.

Zuma sprak vanavond met de nieuwe ANC-leider Cyril Ramaphosa en andere leden van de ANC-top. Hij heeft niet publiekelijk bevestigd dat hij instemt met de deal. Ramaphosa, die Zuma in december opvolgde als ANC-leider, is ook de beoogde nieuwe president. Zuma's termijn loopt pas in 2019 af, maar de druk op hem neemt de laatste weken sterk toe.

Geen troonrede

Dit weekend verzocht de partijtop van de ANC de president dringend om op te stappen. Ze wilden voorkomen dat hij donderdag de State of the Nation zou kunnen uitspreken, de Zuid-Afrikaanse versie van de troonrede.

De parlementsvoorzitter hakte de knoop vandaag door en heeft de toespraak voorlopig opgeschort. Ook morgen is er een topoverleg gepland over de toekomst van Zuma.

Corruptie

De president wordt verdacht van grootschalige corruptie en witwassen. Tegen hem lopen 738 aanklachten en zijn populariteit is - net als de economische situatie in het land - steeds verder teruggelopen. Hij overleefde in 2016 een motie tot afzetting van de oppositie en ontsloeg begin vorig jaar negen kritische ministers en zes staatssecretarissen. Er was vooral veel woede over het ontslag van de minister van FinanciŽn, die juist geroemd werd om zijn stabiele beleid.

Ook maakte Zuma zich uitermate impopulair door een grondige verbouwing van zijn luxueuze villa in zijn geboortedorp Nkandla te financieren met zo'n 20 miljoen aan belastinggeld. Na een vernietigend rapport van de ombudsman en een rechterlijke uitspraak heeft Zuma inmiddels beloofd om het geld terug te betalen.
OM onderzoekt bloed overleden arrestant Waddinxveen
5 Februari, 18:00 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie gaat het bloed onderzoeken van de man die vrijdagochtend overleed na zijn arrestatie op de openbare weg in Waddinxveen. Het OM wil zo bekijken of het verwarde gedrag van de 39-jarige Hagenaar mogelijk kan worden verklaard door het gebruik van medicijnen of drugs. Ook zal de uitslag van het bloedonderzoek worden meegewogen in het bepalen van de doodsoorzaak.

De politie kreeg die ochtend een melding over een verwarde man die buiten liep. Hij stapte volgens ooggetuigen uit zijn auto en knielde op het wegdek. Er werd vervolgens een ambulance gebeld en agenten probeerden de man te arresteren.

Van de arrestatie maakte een voorbijganger videobeelden, die door Omroep West werden uitgezonden. Op de beelden is te zien hoe agenten de man met moeite op de grond drukken. Een agent deelt daarbij harde klappen uit.

Onderzoek

Afgelopen weekend is er sectie verricht op het lichaam van de overledene. Over de doodsoorzaak, en over het moment van overlijden, is nog niets bekendgemaakt. De vier betrokken agenten zijn verhoord. Ze zijn niet geschorst.

De rijksrecherche onderzoekt het overlijden van de man onder leiding van het OM in Den Haag. Het OM kan niet zeggen wanneer de resultaten van het onderzoek naar buiten worden gebracht.
Apple onderzoekt meldingen dat iPhone X-gebruikers geen oproep kunnen aannemen
5 Februari, 10:18 Tweakers
Apple heeft aan The Financial Times laten weten dat het meldingen onderzoekt van klanten die geen inkomende gesprekken met hun iPhone X kunnen aannemen. Het is onduidelijk hoeveel personen hiermee te maken hebben.


NVWA onderzoekt rokende Hiddema in 'Dit was het nieuws'
5 Februari, 09:36 NOS nieuws

De NVWA onderzoekt de uitzending van Dit was het nieuws van gisteravond. Daarin stak panellid Theo Hiddema in de studio een sigaret op en dat is mogelijk strafbaar.

In 2013 kreeg de VPRO een boete van 600 euro omdat Hans Teeuwen een sigaret rookte in Zomergasten. Sinds 2004 is het verboden te roken op de werkplek en dat geldt ook voor televisiestudio's.

Presentator Harm Edens bood Hiddema gisteravond aan maar een sigaret te nemen toen de drie andere panelleden als grap wegliepen. "Wilt u even roken? Kan gewoon hier. Maken we een geÔmproviseerde asbak", zei Edens, waarop hij Hiddema een leeg glas aanreikte.

Hiddema stak daarop een dunne mentholsigaret op. "Hij zit te roken, wat goed", reageerde een verbaasde Jan Jaap van der Wal toen hij terugkeerde. "Je bent twee minuten weg en het is feest hier", grapte Peter Pannekoek. "Jan Jaap loopt coke te snuiven..."
Rotterdams ziekenhuis onderzoekt bioritme bij zeilrace
3 Februari, 18:00 NOS nieuws

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gaat bij deelnemers aan de Volvo Ocean Race onderzoeken wat voor impact de zeilwedstrijd heeft op hun lichaam. De ziekenhuisonderzoekers hopen meer te weten te komen over de gevolgen van langdurige stress.

De bemanning van de Nederlands zeilboot van AkzoNobel worden onderworpen aan de test. De zeilers varen in negen maanden non-stop de wereld rond. Ze hebben daarbij diensten van vier uur op en vier uur af, moeten zwaar lichamelijk werk doen en krijgen te maken extreme weersomstandigheden.

De onderzoekers willen weten wat dit doet met het bioritme van de zeilers. Volgens RTV Rijnmond hopen ze zo te leren hoe mensen beter kunnen omgaan met stressvolle situaties.

De zeilers krijgen een horloge om waarmee het slaapritme wordt gemeten. Voor, tijdens en na de race worden bloed en plukjes haar verzameld om de effecten van stress te onderzoeken.
Privacywaakhond onderzoekt doorsturen kijkgedrag NPO-app
1 Februari, 19:18 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar de NPO Start-app. De laatste versie van de app stuurt data over kijkgedrag naar advertentiebedrijven. Mogelijk staat de wijze waarop de app hier toestemming voor vraagt op gespannen voet met de privacywet.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be