NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesOnderzoekt

2News.be / Trefwoorden / Onderzoekt

Amazon onderzoekt per ongeluk opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker
Vrijdag, 08:42 Tweakers
Amazon onderzoekt een geval waarbij een slimme speaker met zijn Alexa-assistent gesprekken van een gezin opnam en deze doorstuurde naar een contact, zonder dat de gezinsleden hier weet van hadden.


VS onderzoekt vreemde kwalen medewerker consulaat China
Woensdag, 17:36 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft een medisch team naar China gestuurd om mysterieuze kwalen van een overheidsmedewerker te onderzoeken. De Amerikaan zou volgens The New York Times tekenen vertonen van licht hersenletsel.

De medewerker van het consulaat in Guangzhou klaagde de afgelopen tijd over vervelende geluiden en andere ongemakken, zoals een beklemmend gevoel. Voor zover bekend zijn er geen klachten van anderen.

De situatie doet denken aan de akoestische aanvallen op ambassadepersoneel van de Verenigde Staten op Cuba. Tientallen Amerikaanse diplomaten en hun familieleden werden vorig jaar teruggehaald toen zij last kregen van onder meer gehoorverlies, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Volgens de VS voerde Cuba gericht aanvallen uit met onhoorbare geluidsgolven. In april haalde ook Canada ambassademedewerkers terug uit Cuba na vergelijkbare klachten. Het is niet duidelijk of er nu in China ook sprake is van akoestische aanvallen.
Politie onderzoekt inzet van vrijwilligers om computers te beveiligen
Donderdag, 23:30 NOS nieuws

De politie onderzoekt de mogelijkheid om politievrijwilligers in te zetten op het gebied van computerveiligheid. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid antwoordt dit op vragen van VVD-Tweede Kamerlid Rutte. Het Kamerlid zegt dat de politie in Groot-BrittanniŽ dat al doet, in samenwerking met het bedrijfsleven.

De politie in Nederland is bezig digitaal talent te werven, maar moet concurreren met het bedrijfsleven. Volgens Kamerlid Arno Rutte hebben bedrijven al veel moeite om de benodigde mensen aan zich te binden, terwijl hun arbeidsvoorwaarden vaak beter zijn. Rutte: "De kans dat de politie daar in mee kan gaan is nihil."

In het Verenigd Koninkrijk zitten ze met hetzelfde probleem. De politie daar werkt nu samen met het bedrijfsleven om medewerkers in te zetten als vrijwilliger, zegt Rutte.

Krijtstreeppakken als politievrijwilliger

Het idee is dat een medewerker enkele uren per week of per maand als vrijwilliger bij de politie aan de slag gaat, terwijl het bedrijf zijn of haar uren doorbetaalt. Rutte: "Mensen uit de City, de krijtstreeppakken, die werken als vrijwilliger om de financiŽle boeven aan te pakken en met cyberdeskundigheid is dat precies hetzelfde."

Voordeel is dat zeer schaarse kennis beschikbaar komt voor de politie, met steun van werkgevers. Het belang van het bedrijfsleven is, volgens Rutte, dat cyberkennis en deskundigheid bij de politie voldoende aanwezig is. "Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat ook Nederlandse werkgevers openstaan voor een dergelijke samenwerking."

Rutte wil daarom dat de minister samen met de korpschef bekijkt of ook in Nederland een vrijwillige politie-inzet kan komen op het gebied van computerveiligheid, die wordt ondersteund door werkgevers.

'Indrukwekkend wat politievrijwilligers nu al doen'

Minister Grapperhaus is enthousiast geraakt over het fenomeen politievrijwilliger. Hij heeft een aantal van hen ontmoet tijdens een werkbezoek. "Het was half april, op een vrijdagavond. Ik kan u verzekeren, dat is echt buitengewoon indrukwekkend wat mensen, zonder enige vergoeding, in hun vrije tijd, naast hun gewone werk bereid zijn te doen voor de politie."

Bij die gelegenheid heeft hij ook mensen gesproken die hem hebben verteld dat ze beschikken over cyberexpertise. "Ik ondersteun daarom dit idee zeer en de politie gaat ermee aan de slag", heeft de minister de Kamer laten weten.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe de screening moet verlopen, of de vrijwillige inzet bij de politie verenigbaar is met de baan van de vrijwilliger en of er aanvullende opleidingen nodig zijn.
Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt beweringen Trump over ongerijmdheden bij FBI
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis. Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben.


Eerste ster 25 jaar cultuurraad is binnen

De gemeentelijke cultuurraad bestaat 25 jaar. Jan Jacobs en Jan Van Gool gaven de inwoners eerder dit jaar vijf uitdagingen en met elk van die opdrachten is een ster te verdienen. De eerste ster is binnen: zondag werden meer dan vijftig nieuwe gedichten van inwoners voorgedragen.
Regering onderzoekt Antwerps OCMW nadat het controles laat uitvoeren door privťbedrijf
12 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Dat het Antwerpse OCMW een Nederlands bedrijf inkomsten van cliŽnten wil laten controleren, is volgens CD&V onwettig. MR-minister Ducarme laat de zaak onderzoeken.
Politie onderzoekt vroege vogel Avifauna
11 Mei, 09:30 NOS nieuws

De politie is vannacht druk geweest met een man in een auto bij Avifauna. De politie was gewaarschuwd dat de man zich bij het vogelpark in Alphen aan den Rijn ophield.

Iemand had de man rond 03.00 uur gezien en vond de situatie verdacht, schrijft Omroep West. Het park was op dat moment namelijk gesloten.

Agenten reden daarop naar het vogelpark en spraken de automobilist aan. De man vertelde de agenten dat hij heel vroeg naar Avifauna was gereden omdat hij vakantiedrukte verwachtte en dat hij om 09.00 uur graag als eerste naar binnen wilde.

Volgens de politie was er geen reden te twijfelen aan zijn verhaal.
Lokale politie onderzoekt of ANPR-camera?s ingezet kunnen worden
9 Mei, 01:06 Gazet v. Antwerpen

De lokale politie onderzoekt hoe camera?s met nummerplaatherkenning kunnen ingezet worden op het grondgebied Heist-op-den-Berg. Dat bleek tijdens de jongste gemeenteraad.
Parket onderzoekt sp.a?er na ?lek? aan pers
7 Mei, 22:42 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse parket onderzoekt of OCMW-raadslid Johan Peeters (sp.a) vertrouwelijke informatie gelekt heeft naar de pers. Het gaat om de verslagen van OCMW-medewerkers over het pand aan de Paardenmarkt, dat in januari ontplofte.
Politie onderzoekt vermeende grafschennis voor Club-Anderlecht
7 Mei, 14:00 Skynet
De lokale politie van Brugge onderzoekt mogelijke feiten van grafschennis op het kerkhof van Sint-Andries. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. Bij het verwelkomen van de spelersbus leken enkele supporters van Club Brugge op het kerkhof op een urnemuur te staan.


Volkswagen onderzoekt schadeclaim tegen ex-topman
6 Mei, 17:18 De Tijd
16:41 Volkswagen onderzoekt of het schadeclaims kan indienen bij voormalig topman Martin Winterkorn, voor zijn rol bij het dieselschandaal. Dat bevestigde een woordvoerder van het autobedrijf.


Gewonden bij instorten balkon in Alkmaar

In Alkmaar is een balkon van een huis ingestort. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op het balkon, op de eerste verdieping van het huis, stonden zes mensen toen het instortte. Onduidelijk is nog waardoor het afbrak.

De vijf mensen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, zijn volgens een politiewoordvoerder niet in levensgevaar. Twee van hen lijken letsel te hebben opgelopen, de andere drie worden voor de zekerheid ook onderzocht.
Gerucht: Facebook onderzoekt betaalde abonnementen als alternatief voor reclame
4 Mei, 18:00 Tweakers
Facebook laat marktonderzoek uitvoeren naar de vraag of mensen door een betaalde Facebook-variant zonder advertenties zich bij het sociale netwerk zouden aanmelden, meldt Bloomberg op basis van bronnen met kennis van het onderzoek.


'Nog meer Nederlandse bedrijven verdacht van bouwen Krimbrug'

Justitie doet strafrechtelijk onderzoek naar zeven Nederlandse bedrijven die vermoedelijk hebben meegeholpen aan de bouw van een brug van Rusland naar de Krim. Dat meldt het AD. Meewerken aan de bouw is verboden vanwege de internationale sancties tegen Rusland.

Eerder werd al bekend dat twee van de door de krant genoemde bedrijven meebouwden aan de omstreden brug. Daar komen er nu dus vijf bij. Volgens het AD komt een van de bedrijven uit het Limburgse Milsbeek en een uit het Gelderse Dodewaard.

De bedrijven leverden machines en onderdelen daarvan, en installeerden en onderhielden machines. Ook de leidinggevenden zijn verdachten. "De bouw van deze brug wordt door het Hof van Justitie van de Europese Unie gezien als ondermijning van de territoriale integriteit van OekraÔne", stelt justitie in de krant.

Extra gevoelig door MH17

De brug ligt gevoelig in het Westen, dat Rusland sancties heeft opgelegd voor de annexatie van de Krim in 2014. Met de negentien kilometer lange brug wil de Russische president Poetin zijn greep op het schiereiland versterken. In Nederland ligt de kwestie extra gevoelig vanwege het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-OekraÔne, waarschijnlijk door pro-Russische rebellen.
Gerecht onderzoekt verdacht overlijden van vrouw (24) in Tienen
1 Mei, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van een 24-jarige vrouw in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning. Dat heeft het parket van Leuven dinsdag bevestigd.
Politie onderzoekt gevecht tussen vrachtwagenchauffeur en stakers Lidl
30 April, 20:00 Skynet
De politie voert een onderzoek naar de vechtpartij tussen een vrachtwagenchauffeur en enkele leden van de Franstalige vakbond SETCa aan de poort van de Limburgse Distributie Maatschappij (LDM) in Winterslag (Genk). Dat heeft de lokale politie CARMA bekendgemaakt.


'FIOD onderzoekt omkoping en oplichting bij dochterbedrijven SHV'
30 April, 01:42 NOS nieuws

De fiscale opsporingsdienst FIOD doet onderzoek naar dochterbedrijven van SHV, het grootste familiebedrijf van Nederland, schrijft NRC. De bedrijven worden verdacht van omkoping, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van sancties.

Het gaat om Econosto (technische onderdelen), Mammoet (zwaar transport) en Nutreco (diervoeding). Moederbedrijf SHV is opgezet door de familie Fentener van Vlissingen. Er werken 60.000 mensen in tientallen landen en SHV zette vorig jaar 20 miljard euro om.

Vorig jaar meldde NRC al dat Econosto inkopers in het Midden-Oosten betaalde in ruil voor bestellingen. Die betalingen werden niet correct in de boekhouding opgenomen. Ook zou het bedrijf zaken hebben gedaan in Iran terwijl er een handelsembargo van kracht was.

Visvoer

De FIOD verdenkt Mammoet onder meer van omkoping in MauritaniŽ en het Midden-Oosten. Nutreco zou in Chili klanten hebben misleid door ze meer te laten betalen voor visvoer dan was afgesproken.

SHV hield lang beperkt toezicht op de vestigingen in corruptiegevoelige landen, schrijft de krant. Maar vanaf 2015 voerde het moederbedrijf hervormingen door om schoon schip te maken.
Gerecht onderzoekt fraude bij voetbalclub Moeskroen
25 April, 01:06 De Tijd
01:02 De ondernemers Dieter Penninckx en Olivier Somers zetten het grof geschut in om hun club KV Mechelen in eerste klasse te houden. Ze dienen een strafklacht voor fraude in tegen de ?makelaarsclub? Moesk...


Europese Commissie onderzoekt staatssteun Alitalia
23 April, 14:54 De Tijd
14:28 De Europese Commissie opent een onderzoek naar de financiŽle hulp die de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia ontving.


Volkskrant Avond: Wat leren Avicii's collega's van zijn burn-out? | OPCW onderzoekt gifgasaanval in SyriŽ
22 April, 20:54 Volkskrant
Goedenavond. De burn-out van de vrijdag overleden dj Avicii (1989 - 2018) schudde de dancewereld wakker. Want toen hij in 2015 omviel en stopte met de muziek, wist een hele nieuwe generatie dat het anders moest. Maar hoe, en lukt het nu ook? Ook in uw avondnieuwsbrief: onze correspondent over de moeizame weg naar de waarheid over de vermeende gifgasaanval in Douma. Eindelijk kan de OPCW in SyriŽ o

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be