NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

'Stop meer geld en aandacht in de herhaling van wetenschappelijk onderzoek'
Gisteren, 10:30 NOS nieuws

Er moet meer geld en aandacht komen voor herhaalonderzoek, schrijft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in een advies aan onderzoeksinstellingen, financiers en wetenschappelijke tijdschriften. Wetenschappers bouwen voort op elkaars kennis, ze gaan ervan uit dat eerdere onderzoeken kloppen. Als in een later stadium blijkt dat een onderzoek niet goed is uitgevoerd, kan een heel vakgebied als een kaartenhuis instorten, aldus de KNAW.

De academie noemt dat zonde van de tijd en het geld dat erin is gestoken. Bovendien kan het resultaat zijn dat patiŽnten geen goede behandeling krijgen.

Onderzoeken op het gebied van medische wetenschappen, levenswetenschappen en psychologie bleken recent na herhaalonderzoek niet dezelfde uitkomsten op te leveren. Volgens de KNAW komt dat vooral doordat de onderzoeksmethode zwak was of de verslaglegging te wensen overliet. Ook zouden onderzoekers gedreven worden door perverse prikkels zoals de wens opzienbarende uitslagen te presenteren.

Maak het interessanter voor onderzoekers

Wetenschappelijke tijdschriften zouden op hun beurt meer plek moeten inruimen voor artikelen over herhaalonderzoek, schrijft de KNAW. Tijdschriften zijn daar terughoudend in, omdat herhaalonderzoek dat dezelfde resultaten oplevert geen nieuws bevat. De hoofdredactie zou daarom kiezen voor berichtgeving over nieuwe bevindingen.

De academie vraagt financiers niet alleen meer geld uit te trekken voor de herhaling van oude onderzoeken. Een wetenschapper die een belangrijk onderzoek na herhaling weerlegt, verdient een loonsverhoging, vindt de KNAW. Herhaalonderzoek moet kortom meer aanzien krijgen om te voorkomen dat er te lang onderzoek wordt gedaan in de verkeerde richting.
Onderzoek toont aan: bij dit seksstandje voelen vrouwen ťn mannen zich het ongemakkelijkst

Uit een onderzoek bij 1.000 Europeanen en Amerikanen kwam naar boven bij welk standje mannen en vrouwen zich in de slaapkamer het ongemakkelijkst voelen. Bovendien bracht het onderzoek ook andere opvallende resultaten aan het licht.
Opgesloten Soedanezen maken kans op vrijlating als onderzoek blijft aanslepen

De Soedanese migranten die in gesloten centra verblijven in ons land - en die daar al een tijdje verblijven - kunnen in principe aanspraak maken op vrijlating. Dat zegt professor migratierecht Dirk Vanheule (UA). Volgens De Morgen denkt ook de Dienst Vreemdelingenzaken dat de meeste Soedanezen niet meer lang in de gesloten centra kunnen blijven, al gaat DVZ wel in beroep tegen de vrijlating van een Soedanees door de Brusselse raadkamer.
Waarom Nederlandse bedrijven meer zouden moeten uitgeven aan onderzoek
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Snijden in onderzoek ondermijnt op langere termijn de verdiencapaciteit van de Nederlandse economie. Philips Lightning ontslaat eenderde van zijn onderzoekers. Het bedrijf hoopt zo 'sneller en efficiŽnter' te worden. Bovendien vindt Philips het verstandiger om samen te werken met andere bedrijven dan om alles zelf te doen. Critici verwijten de lampenmaker dat het onder druk van aandeelhouders alle


Regering onderzoekt bouw van nieuwe kerncentrale

De bouw van een nieuwe kerncentrale is ťťn van de scenario?s die de federale regering mee laat becijferen naar aanleiding van het Energiepact. Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique donderdag op haar website. Volgens bronnen aan Belga gaat het om een ?volledig theoretische? denkoefening waarbij rekening wordt gehouden met zowel ?minimalistische als maximalistische hypotheses?. Het kernkabinet buigt zich vrijdag over de methodologie van de cijferoefening.
Een saunabezoek is echt goed voor je, volgens dit onderzoek
Donderdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Sauna's zijn niet enkel de perfecte manier om tot rust te komen, ze bevorderen ook de algemene gezondheid. Dat heeft een onderzoek van de University of Eastern Finland uitgewezen. Regelmatig de sauna induiken zou volgens de onderzoekers de kans op een verhoogde bloeddruk, hartziektes en dementie verkleinen.


Arrestaties in Nederland en BelgiŽ in onderzoek naar drugsbende
Donderdag, 14:00 NOS nieuws

In een internationaal onderzoek naar drugshandel en -smokkel is in Nederland en BelgiŽ de afgelopen tijd een reeks aanhoudingen verricht. In BelgiŽ (Belgisch Limburg) waren veertien aanhoudingen, in Nederland vijf. De verdachten zouden deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan drugshandel, -smokkel en -productie.

In Nederland zijn verschillende huizen doorzocht en een bedrijf. Er zijn amfetamine, een geweer, computers, telefoons, springstof en contant geld in beslag genomen. In Zeeland is een loods ontdekt die diende als opslagplaats voor chemicaliŽn; er lag 50.000 liter.

In BelgiŽ ging het om elk geval om vuurwapens en voertuigen. De arrestanten in Nederland waren allen Nederlanders. Ze werden opgepakt in Roosendaal, Oudenbosch, Sprundel en Raamsdonksveer, in West-Brabant. De arrestanten in BelgiŽ waren Belgen en ServiŽrs.

Het onderzoek startte medio 2016, toen ongewone bestellingen werden waargenomen door een firma uit Lommel.
Toen Bob van Tol bij Philips werkte, hoefde technologisch onderzoek nog niet direct tot winst te leiden
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Als oud-groepleider van het Natuurkundig Laboratorium (NatLab) maakte hij de tijd mee dat Philips fors investeerde in fundamenteel onderzoek. In zijn appartement in Oosterbeek laat Bob van Tol (99) een robotje zien, een miniatuur van de robot die Philips in 1955 bouwde voor een tentoonstelling in Eindhoven. Philips gaf die robotpoppetjes toen als relatiegeschenk weg. De expositierobot was ontwikke


Philips snijdt, net als Pfizer, in onderzoek: durven grote bedrijven niet meer?
Donderdag, 02:36 Volkskrant
In Eindhoven staan binnenkort ruim honderd onderzoekers op straat bij Philips. Terwijl het, zegt een oud-onderzoeker, juist dankzij onderzoek 'veruit het grootste bedrijf ter wereld had kunnen zijn.' Ontwikkelen grote bedrijven nog wel producten voor de toekomst? Heeft de Nederlandse kenniseconomie een gevoelige tik gekregen, nu Philips Lighting eenderde van zijn onderzoeksafdeling in Eindhoven sl


Franse overheid begint onderzoek over vertragen iPhones door Apple
Woensdag, 08:42 Tweakers
De Franse overheid is een justitieel onderzoek gestart over het vertragen van iPhones door Apple. De openbaar aanklager in Parijs onderzoekt of er sprake is geweest van misleiding en 'geprogrammeerde veroudering'.


Openbaar onderzoek naar bouwproject
Woensdag, 06:12 Gazet v. Antwerpen
Nog tot en met 24 januari 2018 loopt een onderzoek naar de realisatie van 39 appartementen en een handelsruimte op het braakliggend perceel op de hoek van de Corbiestraat met de Boomgaardstraat in Mol. Op woensdag 10 januari om 18 uur vind een infovergadering plaats in Hotel Corbie.


Politie start onderzoek naar vandalisme: ?Banden twee keer stukgeprikt in week?
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Jochen De Smedt is voor de tweede keer in een goeie week tijd het slachtoffer geworden van vandalen. De eerste keer werden drie autobanden stukgestoken, afgelopen weekend ging

het om ťťn band.
Farmaceut Pfizer stopt met onderzoek naar Parkinson en Alzheimer-medicatie
9 Januari, 18:48 NOS nieuws

Medicijnengigant Pfizer stopt met onderzoek naar nieuwe medicatie voor de ziekte van Alzheimer en Parkinson. De vrijgekomen financiŽn worden volgens het bedrijf verplaatst naar onderzoek naar andere aandoeningen, waarmee het bedrijf meer denkt te kunnen betekenen voor patiŽnten en aandeelhouders.

Pfizer heeft in het verleden, net als veel andere farmaceuten, uitvoerig en duur onderzoek gedaan naar de hersenaandoeningen, maar er bestaat nog altijd geen effectief middel tegen Parkinson en Alzheimer. Hoewel de meeste grote investeringen door farmaceuten wel veel kennis over de ziektes opleveren, blijven grote doorbraken uit.

Steeds meer patiŽnten

Volgens directeur Niels Prins van het Brain Research Center in Amsterdam is er geen indicatie dat andere farmaceuten Pfizer volgen in de beslissing de onderzoeken naar nieuwe medicatie te staken. Hoewel het onderzoek tot nu toe onsuccesvol is, denkt hij dat onderzoekers steeds dichter bij een oplossing komen.

"Behalve financiŽle overwegingen, zijn er ook maatschappelijke motivaties voor dit soort onderzoek. Steeds meer mensen lijden aan de ziektes en de projectie is dat het er de komende jaren alleen maar meer worden", zegt Prins.

Alzheimer Nederland noemt het teleurstellend dat Pfizer stopt met het onderzoeksprogramma. Volgens de stichting is Alzheimer een van de grootste uitdagingen van deze tijd en zit de zoektocht naar medicatie in een "nieuwe, spannende fase".

300 ontslagen

Als gevolg van de beslissing zullen de komende maanden zo'n 300 werknemers van Pfizer hun baan verliezen, voornamelijk aan de noordoostkust van de Verenigde Staten. Bij drie vestigingen, in het Amerikaanse Cambridge, Andover en Groton, zal het gaan om een derde van het personeel.
Onderzoek: vrouwen overlijden vaker na hartaanval dan mannen
8 Januari, 21:48 Volkskrant
Vrouwen die een hartaanval hebben gehad, hebben in het jaar daarop meer kans om aan de gevolgen ervan te overlijden dan mannen na een zelfde crisis. Zo zit dat in Zweden, blijkt uit nieuw onderzoek, maar waarschijnlijk ook in vergelijkbare westerse landen, zoals Nederland. Dat zeggen Britse en Zweedse onderzoekers tegen de BBC. De Zweedse vrouwen kregen na een hartaanval minder vaak cholesterolver


Vertrouweling van Sarkozy opgepakt in onderzoek naar financiering verkiezingscampagne van ex-president
8 Januari, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De Franse zakenman Alexandre Djouhri is zondag op de Londense luchthaven van Heathrow opgepakt in het kader van het onderzoek naar veronderstelde Libische financiering in 2007 van de verkiezingscampagne van toenmalig Frans president Nicolas Sarkozy. Dat is maandag in gerechtskringen vernomen. Tegen Djouhri was een arrestatiebevel uitgeschreven door de onderzoeksrechters van de afdeling financiŽle misdaad in Parijs.
Grace Mugabe onderwerp van nieuw corruptie-onderzoek
8 Januari, 17:00 De Tijd
16:41 Het anticorruptie-agentschap van Zimbabwe start een onderzoek naar het doctoraatsdiploma van Grace ?Gucci? Mugabe.


Politie Brasschaat reageert op zware vechtpartij en aanklacht tegen agenten: ?Er komt een onafhankelijk onderzoek?
8 Januari, 12:48 Gazet v. Antwerpen

De politie van Brasschaat reageert op de aanklacht van enkele minderjarigen, die zaterdag betrokken waren bij een zware vechtpartij aan jeugdhuis Hobnob. De tieners zeggen dat de agenten hen overdreven zwaar hebben aangepakt, en racistische opmerkingen maakten. Volgens de politie moet een onafhankelijk onderzoek nu duidelijkheid brengen.
Grootschalig onderzoek gaat tijdsbesteding leerkrachten in kaart brengen
De leerkrachten in Vlaanderen zullen vanaf volgende week kunnen deelnemen aan een grootschalig onderzoek dat een duidelijk beeld moet schetsen van de werkdruk in het onderwijs. De vakbonden roepen de leraren op om massaal deel te nemen aan Het Grote Tijdsonderzoek, dat wordt uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderzoek kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen over het loopbaanpact.


Hoeveel werken leerkrachten nu echt? Onderzoek gaat tijdsbesteding in kaart brengen
8 Januari, 11:30 Gazet v. Antwerpen

De leerkrachten in Vlaanderen zullen vanaf volgende week kunnen deelnemen aan een grootschalig onderzoek dat een duidelijk beeld moet schetsen van de werkdruk in het onderwijs. De vakbonden roepen de leraren op om massaal deel te nemen aan Het Grote Tijdsonderzoek, dat wordt uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderzoek kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen over het loopbaanpact.
Turkije wil onderzoek voeren naar islamofobie in ons land

Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be