NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Turkse overheid overweegt onderzoek naar exuberante levensstijl Hadise
Vandaag, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Ze is een enorme hit in Turkije, maar de zangeres Hadise, vroeger woonachtig in Mol, is opnieuw betrokken geraakt in een mediastorm. Nadat er in 2015 een fraudeonderzoek naar de dame werd geopend, bekijkt de Turkse overheid nu of ze een nieuw onderzoek naar de inkomsten van de vrouw zullen starten.
ONDERZOEK. Aula?s blijven overwegend wit, behalve bij rechten
Vandaag, 04:54 Gazet v. Antwerpen

De populairste opleidingen bij studenten met een migratieachtergrond? Rechten en bedrijfsmanagement. In die opleidingen blijkt de democratisering een succes.
Presidentsverkiezingen Kenia - Gerechtelijk onderzoek naar verkiezingscommissie gevorderd
Gisteren, 12:24 Skynet
Het Keniaanse parket heeft de politie en het anticorruptieagentschap opgedragen om een onderzoek te openen naar de onafhankelijke verkiezingscommissie (IEBC) rond "onregelmatigheden" en "illegale" daden tijdens de presidentsverkiezingen van augustus, die ongeldig zijn verklaard.


Partij van Merkel blijft de grootste, maar AfD is winnaar van verkiezingen
Gisteren, 19:55 Volkskrant
Duitsland heeft hard afgerekend met haar vorige regering: de christendemocratische partij (CDU) van Angela Merkel is volgens de exitpolls weer de grootste van Duitsland geworden, maar de partij verliest nog meer zetels dan de peilingen al hadden voorspeld. Coalitiepartner SPD maakt een nog grotere duik naar beneden en heeft al aangegeven de oppositie in te willen. De grote winst ligt bij de rechts


Onderzoek: ?legacy-netwerken obstakel voor cloud computing en digitale transformatie?
Vrijdag, 17:24 Techzine
IT-besluitvormers zijn het er bijna unaniem (97 procent) over eens dat legacy-netwerkinfrastructuren er moeite mee zullen hebben om aan de veranderde eisen van de cloud en hybride netwerken bij te benen. Dat blijkt uit het onderzoek Riverbed Future of Networking Global Survey 2017. Het gaat om in totaal duizend respondenten die afkomstig zijn uit negen […]


'EU hield onderzoek achter dat beperkt negatief effect van piraterij aantoont'
Vrijdag, 12:06 Tweakers
De Europese Commissie heeft een onderzoek naar de gevolgen van piraterij uit 2015 niet zelf gepubliceerd en pas na meerdere verzoeken van een EuroparlementariŽr vrijgegeven. De conclusie van het onderzoek was dat er alleen bij nieuwe topfilms een negatief effect op de omzet was.


Graffiti tegen Francken op ambtswoning premier
Vrijdag, 10:30 Skynet
De ambtswoning van eerste minister Charles Michel, aan de Lambermontstraat in Brussel, is afgelopen nacht beklad met graffiti. "Theo, kuis DIT op", is te lezen op de witte tuinmuur.


Woonzorgcentrum schenkt 241 euro aan Stichting voor Alzheimer-onderzoek
Vrijdag, 06:36 Gazet v. Antwerpen
Naar aanleiding van de werelddag dementie op donderdag 21 september, verkocht het woonzorgcentrum in Ten Hove in Mol versierde cupcakes. De actie leverde 241 euro op. Dit geld gaat rechtstreeks naar de Stichting voor Alzheimeronderzoek.


Burgemeester Anzegem op 48-jarige leeftijd overleden na chirurgische ingreep
Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem (Samen Eťn), is woensdag overleden. Dat nieuws is bevestigd door het gemeentebestuur. De burgemeester raakte kritiek na een routineoperatie vorige week.


Skype riskeert boete voor weigering van medewerking aan gerechtelijk onderzoek
Woensdag, 19:12 Skynet
Softwarebedrijf Skype heeft vandaag voor het Antwerpse hof van beroep zijn veroordeling aangevochten voor het weigeren van zijn medewerking aan een gerechtelijk onderzoek. In eerste aanleg had het bedrijf daarvoor een boete van 30.000 euro gekregen. Het openbaar ministerie vorderde in beroep 48.000 euro boete. Skype vraagt de vrijspraak.


Sri Lanka start onderzoek naar adoptiegesjoemel
Woensdag, 06:18 NOS nieuws

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren er in Sri Lanka babyfarms, oftewel plekken waar vrouwen zwanger werden gemaakt om aan de vraag naar adoptiekinderen te voldoen. De Sri Lankaanse minister van Volksgezondheid geeft dat toe in het tv-programma Zembla.

De verhalen over babyfarms zijn altijd afgedaan als geruchten. Maar minister Senaratne zegt nu dat het bestaan ervan de reden was om te stoppen met interlandelijke adoptie. Vooral in de jaren 80 werden duizenden Sri Lankaanse kinderen geadopteerd en naar Nederland gehaald.

Senaratne neemt de zaak hoog op en start een onderzoek naar de fraude bij de adoptie. Ook zegt hij het initiatief te nemen voor een apart bureau waar ouders en kinderen hun dna kunnen laten testen.

Afgelopen mei meldde Zembla dat de adoptiedossiers van kinderen die in de jaren 80 vanuit Sri Lanka naar Nederland zijn gekomen, op grote schaal zijn vervalst.

De vrouwen die afstand deden van de kinderen bleken vaak niet de biologische moeder te zijn. Ook werden broers en zussen van de adoptiekinderen verzwegen en werden reisdocumenten handmatig voorzien van nieuwe geboortedata.

Dijkhoff

Demissionair staatssecretaris Dijkhoff laat weten dat hij gaat kijken of er een rol voor de Nederlandse overheid is weggelegd bij het onderzoek in Sri Lanka. Zo inventariseert hij welke organisaties en personen in Nederland bij de adopties betrokken waren.
Duizend woorden zeggen soms toch meer dan ťťn beeld, zo blijkt uit onderzoek
18 September, 21:54 Volkskrant
Tekst heeft meer invloed op de politieke opinievorming dan afbeeldingen. Afbeeldingen beÔnvloeden daarentegen vooral het gedrag van mensen. Dit blijkt uit Amsterdams onderzoek. Het kleine, dode lichaam in de branding: iedereen kent de foto van de aangespoelde Syrische peuter Aylan op het strand van Bodrum, Turkije. Zou je na het zien van deze foto geld geven aan goede doelen voor vluchtelingen? Wi


Deense duikbootontwerper laat psychisch onderzoek toe
18 September, 13:12 Skynet
De van moord verdachte Deense duikbotenbouwer Peter Madsen laat zich vrijwillig psychisch onderzoeken. Dat kan ambulant en zonder gedwongen opname gebeuren, zei procureur Jakob Buch-Jepsen op TV2. Madsen had een dergelijk onderzoek begin september nog geweigerd. Dat bestaat onder andere uit gesprekken met psychologen, artsen en pedagogen.


Nieuw onderzoek wijst uit: dit zijn de gevaarlijkste seksstandjes
15 September, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Een nieuwe studie van het medische blad ?International Journal of Impotence Research? heeft aangetoond welke standjes tijdens het vrijen de gevaarlijkste zijn voor mannen. Om tot de resultaten te komen, onderzochten de artsen negentig patiŽnten met een penisbreuk.
Doorbraak in quantum computers helpt toekomstig onderzoek
15 September, 12:12 Techzine
Wetenschappers van IBM hebben nieuwe algoritmes ontwikkeld die helpen de kennis van complexe chemie en quantum computing te vergroten. De resultaten die daarmee geboekt worden, zouden volgens de onderzoekers moeten leiden tot nieuwe praktische toepassingen op het gebied van energie, engineering en geneeskunde. Het team simuleerde met behulp van een zeven qubit tellende quantum processor […]


Gewonden na explosie in metro Londen
15 September, 10:24 NOS nieuws

Bij een kleine explosie in de Londense metro zijn meerdere gewonden gevallen, melden Britse media. Er zou een emmer in een plastic tas zijn ontploft in een treinstel op het drukke station Parsons Green in het zuidwesten van de stad.

Er zijn mensen met brandwonden in het gezicht. De politie onderzoekt wat er in de emmer zat. De explosievenopruimingsdienst is ter plaatse. Volgens ooggetuigen zijn er ook gewonden gevallen bij de paniek die na de knal ontstond.

Alleen op het getroffen deel van de lijn, tussen Earl's Court en Wimbledon, ligt de metro eruit. De metrolijn is verder nog in gebruik.
'Nobelprijzen' voor onderzoek naar katten, krokodillen en koffieklotsen
15 September, 04:24 NOS nieuws

Hoe kan contact met echte krokodillen een gokker beÔnvloeden en waarom hebben oude mannen zulke grote oren? Het zijn vragen die centraal stonden in de onderzoeken die een Ig Nobelprijs hebben gekregen. De onderscheiding is bedoeld voor wetenschappelijke studies "waar je eerst om lacht en dan over nadenkt".

De Ig Nobelprijzen zijn een knipoog naar de echte Nobelprijzen en worden jaarlijks uitgereikt bij een ceremonie op de prestigieuze universiteit van Harvard, in de Verenigde Staten. Bij de 27ste editie werd, zoals ieder jaar, met papieren vliegtuigjes gegooid.

Daarna werden tien prijzen in verschillende wetenschappelijke disciplines uitgedeeld. Het onderzoek naar de grote oren van oude mannen kreeg de Ig Nobelprijs voor de Anatomie. Een studie naar de manier waarop koffie klotst in koppen met verschillende vormen was de winnaar in de categorie Natuurkunde.

Vloeibare katten

Verder kreeg een onderzoek genaamd 'Vaste en vloeibare katten' de prijs in de discipline Vloeistofdynamica. De onderzoekers stellen dat katten zowel vast als vloeibaar zijn, omdat ze zich kunnen aanpassen aan de vorm van een bak, pot of doos. Hun stelling onderbouwden ze met wiskundige formules.

Ook was er een onderscheiding voor een experiment met krokodillen en gokkers. Voor het onderzoek werden gokkers bij een krokodil van een meter gezet. Wat bleek is dat problematische gokkers daarna vaker hoge inzetten plaatsten. Ze verwarden de opwinding die ze voelden na het contact met het reptiel, met het gelukkige gevoel van winst bij gokken.

Didgeridoo's en snurkers

De winnaars kwamen van over de hele wereld om hun prijs - een goedkoop knutselwerkje - in ontvangst te nemen. Ze kregen een minuut de tijd voor een dankwoord. Wetenschappers die te lang van stof waren, werden onderbroken door een meisje van 8.

Ook wetenschapper Milo Puhan mocht een praatje houden. Hij werd onderscheiden voor zijn onderzoek naar het effect van de didgeridoo op snurkers. Puhan kwam erachter dat het snurken vermindert door het diepe basgeluid van het blaasinstrument. De wetenschapper zei dat hij zich vereerd voelde. Hij wees erop dat enkele winnaars van de Ig Nobelprijs later ook een echte Nobelprijs hebben gewonnen.
'Nobelprijs voor grappig onderzoek' naar vloeibare kat, stinkende kaas en vrouwelijke penis
15 September, 01:24 Volkskrant
Donderdagnacht werden voor de 27ste keer de IgNobelprijzen uitgedeeld. Bestemd voor echt wetenschappelijk onderzoek dat 'eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet'. Katten 'lijken een vaste stof', maar krijgen in ontspannen toestand steeds meer de natuurkundige eigenschappen van een vloeistof. Kijk maar hoe ze in diepe slaap wastafels kunnen vullen of van de vensterbank af kunnen dru


Noord-Korea vuurt opnieuw raket af richting Japan
15 September, 00:48 NOS nieuws

Noord-Korea heeft opnieuw een raket afgevuurd. Het projectiel kwam vanuit Pyongyang en vloog richting Japan, meldt een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse leger. De VS en Zuid-Korea onderzoeken om wat voor raket het gaat.

Volgens de Japanse regering vloog de raket over het land heen en kwam het in zee terecht. Het land veroordeelt de lancering ten zeerste. Zuid-Korea heeft een spoedvergadering van zijn nationale veiligheidsraad bijeengeroepen.

De raketlancering komt een dag nadat Noord-Korea Japan en de VS had bedreigd omdat beide landen en VN-resolutie voor nieuwe sancties steunden.
Onderzoek: politie doet te weinig tegen corruptie
14 September, 18:12 NOS nieuws

De politie doet nog te weinig om corruptie binnen de eigen gelederen tegen te gaan. Ondertussen probeert de georganiseerde misdaad steeds meer grip te krijgen op de opsporingsdiensten.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat morgen wordt gepubliceerd.

Nog altijd is de screening bij de politie niet op orde, constateren de onderzoekers. "Steeds minder medewerkers worden onderworpen aan de zwaardere vormen van screening", staat in het rapport. Ook zijn die onderzoeken minder uitvoerig dan in het verleden en wordt er te weinig tussentijds gescreend.

Lekken

De afgelopen vijf jaar constateerden de onderzoekers 80 integriteitsschendingen die verband hielden met georganiseerde misdaad. De schendingen vonden vooral plaats bij de politie, maar ook bij de douane, Koninklijke Marechaussee en FIOD. Bij de politie gaat het met name om het lekken van informatie en privťcontact met criminelen. Bij de douane en de FIOD gaat het vooral om het omzeilen van controles.

Volgens het rapport is er een "oververtegenwoordiging" van het aantal medewerkers met een migratie-achtergrond bij integriteitsschendingen. Bij de politie ging het om zestien medewerkers. In totaal hebben ongeveer 5000 van de 65.000 mensen bij de politie een migratie-achtergrond.

De kans dat zij een crimineel kennen is volgens de onderzoekers groter, "gezien de relatief grote betrokkenheid van sommige etnische groepen bij georganiseerde criminaliteit". Ook is sprake van "dubbele loyaliteit": enerzijds naar de politie, anderzijds naar familie en vrienden uit de eigen achterban.

Aanwijzingen dat de corruptie bij opsporingsdiensten toeneemt, zijn er niet. Wel proberen criminelen steeds duidelijker om voet aan de grond te krijgen bij de autoriteiten.

Vooral de politie is kwetsbaar, doordat daar de meeste mensen werken en doordat agenten op straat in contact komen met criminelen. De onderzoekers waarschuwen dat criminelen misbruik maken van digitalisering: agenten hebben tegenwoordig met hun smartphone toegang tot vertrouwelijke gegevens en dat maakt hen tot doelwit van de georganiseerde misdaad.

Toch wordt juist deze groep agenten het minst zwaar gescreend, blijkt uit het onderzoek. Verder lijken douane en marechaussee meer aandacht te hebben voor corruptie dan de politie. Daar heerst een gesloten cultuur: elkaar aanspreken op gedrag ligt gevoelig.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be