NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Onderzoek

2News.be / Trefwoorden / Onderzoek

Trump gaat advocatenkosten uit eigen zak betalen voor onderzoek naar samenwerking Kremlin
Vrijdag, 23:54 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten zijn advocatenkosten in verband met het onderzoek naar de banden tussen zijn campagneteam en de Russen voortaan uit eigen zak te betalen. Tot dusver liet de onroerendgoed-miljardair die betalen uit de campagnekas van de Republikeinen voor de verkiezingen van 2020. In augustus betaalde het Republikeinse Nationale Comitť (RNC) 194 duizend euro voo


Rusland spreekt voor de tiende keer in zes jaar veto uit over onderzoek naar chemische wapens in SyriŽ
Vrijdag, 16:42 Volkskrant
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is er niet in geslaagd het mandaat te vernieuwen van de commissie die onderzoek doet naar het gebruik van chemische wapens in SyriŽ. Twee concurrerende resoluties, van Rusland en de Verenigde Staten, werden donderdag allebei verworpen. Het was de tiende keer in zes jaar dat de Russen in de Veiligheidsraad hun veto gebruikten om een resolutie over SyriŽ te


Onderzoek naar man die Kvitova met mes aanviel zit op dood spoor
Donderdag, 12:42 Skynet
De Tsjechische politie weet na elf maanden onderzoek nog niet wie verantwoordelijk is voor de aanval op tennisvedette Petra Kvitova. "We hebben honderden tips binnengekregen maar die hebben niet tot een doorbraak naar de dader geleid", zo maakte een politiewoordvoerder bekend tijdens een persconferentie in Olomouoc.


Onderzoek vermisten Grenfell Tower klaar, dodental vastgesteld op 71
Donderdag, 11:12 NOS nieuws

Het officiŽle dodental van de brand in Grenfell Tower in Londen is vastgesteld op 71. De politie heeft het onderzoek naar de vermisten van de brand na vijf maanden intensief speuren en bergingsoperaties afgerond.

De 24 verdiepingen tellende toren werd op 14 juni compleet verwoest door het vuur. Tot nu toe werd gesproken over ongeveer 80 doden, maar dat is dus naar beneden bijgesteld. In de flat woonden mensen met allerlei verschillende etnische achtergronden.

De doden zijn 70 volwassen en kinderen die omkwamen bij de brand. Het 71e slachtoffer is een doodgeboren baby die kort na de brand ter wereld kwam. De moeder, die op de 21e verdieping van de flat woonde, had op de nacht van de brand veel rook ingeademd op weg naar beneden. 223 mensen overleefden de brand.

Fraude

Dat het officiŽle dodental lager uitvalt, komt doordat sommigen meerdere keren als vermist waren opgegeven. Een persoon zelfs 46 keer. Ook werden personen als vermist opgegeven onder verschillende namen. Anderen bleken toch niet thuis te zijn geweest op de nacht van de fatale brand. Daarnaast was een aantal mensen ten onrechte als dood opgegeven om fraude te kunnen plegen. De politie heeft maanden nodig gehad om alles uit te zoeken.

Forensische experts onderzochten de toren en het puin. De chef van de Londense politie, Stuart Cundy, zei op een persconferentie dat hij kort na de brand de flat bezocht en toen dacht dat het niet mogelijk zou zijn om alle doden te vinden en te identificeren.

Elk appartement is doorzocht door specialisten. Daarbij zijn tonnen puin met de hand gezeefd in de zoektocht naar menselijke resten. Voor de identificatie is onder anderen gebruikgemaakt van mensen die gespecialiseerd zijn in het identificeren van slachtoffers aan de hand van hun gebitsgegevens. "Specialistische teams die in Grenfell Tower werkten of in het mortuarium hebben de grenzen opgezocht van wat wetenschappelijk mogelijk is om de slachtoffers te identificeren", zei Cundy.

Strafrechtelijk onderzoek

Het vuur in de toren kon zich waarschijnlijk makkelijk verspreiden door brandbaar materiaal aan de buitenkant van de toren. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de brand.

De overlevenden van de brand voelen zich behandeld als tweederangs burgers. Woede en ongeloof over de verwoestende brand overheersen nog steeds.
Amerikaans onderzoek: 'Ongelijkheid was in Europa groter dan in Noord-Amerika'
Woensdag, 21:48 Volkskrant
Het lijkt een omkering van de huidige verhoudingen: ooit was welvaart in Europa ongelijker verdeeld dan in Noord-Amerika. Die conclusie trekt een team van overwegend Amerikaanse onderzoekers na het bestuderen van tientallen archeologische vindplaatsen. Nederlandse vakgenoten hebben hun twijfels. Economische ongelijkheid hangt volgens de wetenschappers samen met de ontwikkeling van de landbouw en d


Opmerkelijk onderzoek: "Psychopaten houden vaker van Justin Bieber"
Woensdag, 15:30 Skynet
Vergeet het hollywoodiaanse beeld van de eenzame psychopaat die manisch lachend naar klassieke muziek zit te luisteren: een nieuwe studie heeft aangetoond dat psychopaten eerder zullen genieten van een streepje Justin Bieber. Dat bericht The Washington Post.


Antwerps hof van beroep bevestigt boete voor Skype dat weigerde mee te werken aan gerechtelijk onderzoek
Woensdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse hof van beroep heeft het softwarebedrijf Skype woensdag veroordeeld tot een boete van 30.000 euro omdat het weigerde mee te werken aan een gerechtelijk onderzoek. Het hof bevestigt daarmee het vonnis van de correctionele rechtbank in Mechelen. Skype had de vrijspraak gevraagd.
Huiszoeking bij Lafarge
Dinsdag, 13:36 De Tijd
13:04 De cementreus, die deels in handen is van Albert FrŤre, wordt ervan verdacht extremistische moslimgroepen in SyriŽ, waaronder IS, te hebben gesteund.


Regenwormen kunnen Mars geschikt maken voor tuinbouw, blijkt uit onderzoek Wageningen Universiteit
Dinsdag, 12:24 Volkskrant
Als het er ooit van komt om naar Mars te gaan, doen de ruimtepioniers er goed aan om wat levende regenwormen mee te nemen. Uit onderzoek aan de Wageningen Universiteit blijkt dat die Marsgrond zelfs groeizamer kunnen maken dan een zandbodem op aarde. De Wageningse plantenonderzoeker Wieger Wamelink oogst woensdag de rucola-plantjes die hij de laatste maanden in een kas heeft gekweekt op nagebootst


Buma bekijkt toekomst Omtzigt na MH17-misser
Maandag, 13:00 NOS nieuws

CDA-leider Buma heeft enkele dagen nodig om te bekijken of Pieter Omtzigt verder kan als Kamerlid en woordvoerder op het gebied van de ramp met de MH17. De kwestie wordt morgen besproken in de fractievergadering van het CDA en met Omtzigt zelf, zei Buma vandaag.

Omtzigt kwam in opspraak na een artikel afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad. Volgens die krant heeft het Kamerlid een OekraÔense nepgetuige twijfel laten zaaien over de toedracht van de ramp. Omtzigt zelf heeft gezegd dat hij betreurt dat hij onzorgvuldig heeft gehandeld.

Volgens Buma zijn er duidelijk dingen niet goed gegaan, maar heeft Omtzigt het recht om zijn kant van het verhaal te vertellen. "Ik ben ervan overtuigd dat Omtzigt maar ťťn doel heeft: de waarheid boven tafel halen over de toedracht van de ramp."
Thaise gerecht opent onderzoek naar eigenaar van Leicester en OH Leuven: hield King Power miljoenen achter?
Maandag, 13:00 Gazet v. Antwerpen

Het Thaise gerecht heeft maandag bekendgemaakt een corruptieonderzoek te willen openen naar King Power Group. De groep van CEO Vichai Srivaddhanaprabha zou veertien miljard baht (363 miljoen euro) voor de staat hebben achtergehouden. King Power Group is eigenaar van Premier League-club Leicester en tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven.
Dit zijn de trends in contentmarketing in 2018
Maandag, 11:30 Emerce
Merk je ook dat de effectiviteit van traditionele advertenties blijft dalen? Als marketeer of ondernemer kun je anno 2018 dan ook niet meer om content-marketing heen. Maar waar moet je, als het om content-marketing gaat, het komende jaar vooral op letten? Ik stelde deze vraag aan de beste content-marketeers uit mijn netwerk.


Europees Hof buigt zich over strafrechtelijk onderzoek naar dood Mitch Henriquez
Maandag, 06:24 Volkskrant
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens onderzoekt of het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Mitch Henriquez deugdelijk en afdoende is uitgevoerd. Zijn nabestaanden betwijfelen dat.†'Veel in dit dossier is oncontroleerbaar', zeggen ze vandaag in een vraaggesprek in de Volkskrant. Henriquez overleed in juni 2015 op een Haags popfestival na een arrestatie waarbij politieagenten onder me


Rellen in Brussel na WK-kwalificatie Marokko
12 November, 10:00 NOS nieuws

In het centrum van Brussel zijn gisteravond ongeregeldheden uitgebroken toen duizenden supporters van het Marokkaans voetbalelftal feestvierden, na de kwalificatie van het Marokkaanse voetbalelftal voor het WK van volgend jaar.

Marokko plaatste zich door in Abidjan Ivoorkust te verslaan met 2-0. Op diverse plaatsen gingen supporters de straat op om de winst te vieren, ook in Nederland en BelgiŽ.

Kerstmarkt

Bij de beurs in de Belgische hoofdstad waren zo'n 2000 feestvierders op de been, meldt de VRT. Volgens de Belgische krant De Morgen sloeg de sfeer om en begon een deel van de supporters de kerstmarkt op het Beursplein te slopen.

Ook vernielden ze straatmeubilair, auto's en een stadsbus. Verder werden winkelruiten ingegooid en sloegen sommige relschoppers aan het plunderen. Onder meer in een nachtwinkel gingen de relschoppers te keer, schrijft de VRT.

Camerabeelden

De politie greep in, onder meer met een waterkanon. Bij de gevechten tussen de politie en relschoppers raakten 22 politieagenten gewond. Er is niemand gearresteerd, maar de politie gaat nog beelden van bewakingscamera's bekijken om daders te identificeren.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Overigens werd de winst van Marokko op meer plaatsen in BelgiŽ gevierd. Daar bleef het aantal incidenten beperkt.
Huiszoeking bij VRT in onderzoek naar zaak-Bart De Pauw

Er is een huiszoeking aan de gang in de VRT-gebouwen. Dat bevestigt de VRT. De huiszoeking is deel van een onderzoek van het parket van Antwerpen naar de beschuldigingen aan het adres van televisiemaker Bart De Pauw. De CEO van de VRT Paul Lembrechts wordt op dit moment verhoord.
Onderzoek naar filmende buschauffeur Connexxion
11 November, 12:54 NOS nieuws

Connexxion is een onderzoek gestart naar een buschauffeur die een aantal filmopnames heeft gemaakt onder het rijden. De opnames zijn door een anonieme tipgever aan Omroep Flevoland gestuurd. Het is chauffeurs niet toegestaan om te filmen of te appen tijdens hun werk. Collega's van de chauffeur zijn om die reden op staande voet ontslagen.

De tipgever zegt dat de beelden zijn gemaakt op de rit Emmeloord-Zwolle en al langer binnen het personeel van Connexxion circuleren. "Veel van de chauffeurs spreken er schande van", aldus de tipgever. De omroep publiceert de beelden niet, maar zegt dat er te zien is hoe de chauffeur tijdens het rijden aan het filmen is. In een andere video neemt de chauffeur een gesprek op dat hij met een passagier voert - hij trekt een raar gezicht als de passagier vertelt dat hij straks ook weer mee terug rijdt.

Het is onduidelijk wanneer de beelden precies zijn gemaakt. Wel is duidelijk dat een deel van de opnames dateert van afgelopen zomer.

Ontslag

Connexxion bevestigt dat het gaat om een chauffeur die werkt in de regio IJsselmond. "Er is een onderzoek gestart en als blijkt dat de chauffeur zich niet aan de regels heeft gehouden, worden passende maatregelen getroffen. Die maatregelen kunnen van alles zijn, tot en met ontslag. Maar daar willen we niet op vooruit lopen."

Eind vorig jaar werd een buschauffeur berispt die een selfie maakte toen hij samen met toenmalig minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu door de gloednieuwe A2-tunnel in Maastricht reed.
Staatssecretaris kondigt onafhankelijk extern onderzoek aan naar misbruik en vernederingen bij Defensie
10 November, 22:24 Volkskrant
Er komt een extern onderzoek naar misstanden binnen Defensie. Dat richt zich op 'de meldingsbereidheid, het meldingssysteem en de nazorg van slachtoffers'. Staatssecretaris Barbara Visser (VVD) heeft dat vrijdagavond bekendgemaakt. Ze overweegt verder een onafhankelijk meldpunt waar militairen misstanden kunnen aanbrengen, mocht het onderzoek daar aanleiding tot geven. Aanleiding voor de onafhanke


Kansspelcommissie start onderzoek naar Betway
10 November, 15:48 De Tijd
15:41 De Kansspelcommissie start een onderzoek naar organisator van sportweddenschappen Betway, de sponsor van Anderlecht en de voetbalbond die opduikt in de Paradise Papers.


Het kriebelt in Zandvoort: komt de Formule 1 terug?
10 November, 12:48 NOS nieuws

De Tarzanbocht, de Panoramabocht en het Scheivlak. Legendarische namen op het historische circuit van Zandvoort. Sinds 1985 zijn er geen Formule 1-races meer op het circuit gereden, maar er is een kans dat daar verandering in komt. De gemeente Zandvoort en Circuit Zandvoort hebben de haalbaarheid laten onderzoeken van de terugkeer van de F1-races.

Vanmiddag worden de resultaten bekend, maar Formule 1-verslaggever Louis Dekker heeft al iets gehoord over de conclusies in het rapport. "De haalbaarheidsstudie heeft als uitkomst dat het haalbaar zou moeten zijn. Dat is niet zo gek. Als je een haalbaarheidsstudie doet, doe je dat meestal om aan te tonen dat iets kan. Als je gezamenlijk de schouders er maar onder zet. En dat is precies de boodschap die we vanmiddag gaan horen."

Dat wil niet zeggen dat het echt gaat lukken om de Formule 1 terug naar Nederland te halen. "Je moet wel beseffen waar we vandaan komen", zet Dekker in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je me die vraag vier jaar geleden had gesteld, was ik nog net niet in lachen uitgebarsten. Maar er is iets gebeurd met een jongen van 17 die nog niet eens zijn rijbewijs had, die in de Formule 1 ging rijden."

Tientallen miljoenen

Inmiddels is Max Verstappen, met drie Grand Prix-zeges op zijn naam, een van de grote namen in de Formule 1. "Hij is een publiekstrekker. Hij hoeft maar een bouwmarkt te openen en er staat een mensenmenigte. Dus je snapt dat mensen dan gaan dromen van iets wat eigenlijk was afgeschreven. Zandvoort was een gesloten boek. Maar het kriebelt nu in Zandvoort. Bij de mensen die er in het verleden zijn geweest, bij de sponsors en zelfs bij de overheid."

Dan nog is er heel wat nodig voordat de bolides van Ferrari, Mercedes en Red Bull door de Tarzanbocht scheuren. Per jaar kost het mogen houden van een Formule 1-race tientallen miljoenen. "Dat kan 40 miljoen zijn, of 80 miljoen. Dat hangt van onderhandelingen af."

Voordeel is wel dat het circuit in Zandvoort er al ligt. Dat maakt het wat betaalbaarder. "De basis ligt er, maar er moet wel van alles aan gebeuren voordat het een woest aantrekkelijke baan wordt. Het circuit moet grondig op de schop. Op bepaalde delen moet dat echt veranderen. Ik noem maar een voorbeeld: als er in de Formule 1 weer pitstops komen waarbij de teams brandstof bijtanken, is dat gevaarlijker dan hoe het nu gaat. Daar zijn de huidige pitboxen in Zandvoort eigenlijk volstrekt ongeschikt voor."

Nog een obstakel: als er een Grand Prix in Zandvoort komt, zal een andere locatie in het buitenland af moeten vallen. Volgens Koen Vergeer, schrijver van meerdere boeken over de Formule 1, hoeft dat geen probleem te zijn. "Een zandbak als Bahrein of Abu Dhabi kan er wel uit, hoewel daar wel het geld verdiend wordt. We kunnen de race ook delen met Spa in BelgiŽ of Hockenheim in Duitsland. Dan doen we Zandvoort het ene jaar wel en het andere jaar niet."

Dan is er nog de geluidsoverlast en milieuschade van de races in het kwetsbare duingebied. Die zou niet veel toenemen door de Formule 1, denkt Vergeer. "De Formule 1 maakt niet zoveel lawaai meer. En die vogeltjes in de duinen weten inmiddels wel dat er af en toe een auto voorbijkomt."

De schrijver ziet de Formule 1-wagens liever vandaag dan morgen weer rondscheuren op het historische parcours. "Zandvoort is een heel bijzonder circuit, door de mooie ligging in de duinen en aan zee. Buitenlandse coureurs vinden het een geweldige baan, met name de blinde bocht omhoog achteraan het circuit."
Terwijl EU hoofd breekt over onkruidgif, toont nieuw onderzoek aan: Roundup veroorzaakt in elk geval geen kanker
10 November, 12:12 Volkskrant
Terwijl de Europese lidstaten er deze week opnieuw niet in slaagden een beslissing te nemen over hernieuwde markttoelating van het omstreden landbouwgif Roundup (glyfosaat) in Europa, wijst een nieuwe, grote, onafhankelijke studie uit dat het onkruidgif in elk geval geen kanker veroorzaakt bij de mens. Dat gaat in tegen het oordeel van het WHO-agentschap voor kankeronderzoek IARC, dat de stof in 2

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be