NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Omstreden

2News.be / Trefwoorden / Omstreden

De eerste vrouwelijke CIA-chef is omstreden: ze was betrokken bij martelpraktijken
Dinsdag, 23:00 Volkskrant
De benoeming van Gina Haspel tot nieuwe directeur van de CIA is in alle opzichten opmerkelijk. Niet alleen is ze de eerste vrouw op een toppositie in dit mannenbolwerk, haar naam is ook onlosmakelijk verbonden aan een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Amerikaanse geheime dienst: de omstreden martelpraktijken die onder president George W. Bush zijn gehanteerd in de strijd tegen terreur. De


Veviba verkocht vlees van twaalf jaar oud aan Kosovo

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
ING trekt omstreden salarisvoorstel topman Hamers in
Dinsdag, 08:00 NOS nieuws

ING trekt het voorstel om het salaris van topman Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar ruim 3 miljoen euro in. Dat is door de bank bevestigd.

Donderdag werd bekend dat de bank de beloning voor de bestuursvoorzitter wilde verhogen. Volgens de raad van commissarissen verdient Hamers te weinig ten opzichte van collega's bij vergelijkbare banken in Europa.

Het voorstel leidde tot veel ophef. Politiek Den Haag viel over de bank heen en klanten reageerden op de salarisrel door over te stappen naar concurrenten. Ook lang niet alle aandeelhouders van ING waren positief.
Omstreden Belgische rapper Damso is 'blij met promotie'
Zondag, 04:18 NOS nieuws

De omstreden Belgische rapper Damso heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan over het WK-lied dat hij maakte voor de Rode Duivels.

Op Twitter schreef hij aan onder anderen "mannenhaters en feministen" dat de commotie precies is wat hij nodig heeft om zijn album te promoten. "Ik kus jullie zachtjes daar waar dat goed doet", schreef hij erbij. De tweets zijn verwijderd, omdat het "gevoelig materiaal" zou kunnen bevatten. Maar de Vlaamse omroep VRT heeft een screenshot.

Damso staat bekend om zijn grove, vrouwonvriendelijke teksten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond besloot afgelopen vrijdag na aanhoudend protest een einde te maken aan de samenwerking met Damso.

Daarvoor had de Belgische Vrouwenraad sponsors van het voetbalteam opgeroepen om druk uit te oefenen op de voetbalbond om een andere artiest te vragen voor het WK-lied.
Zeven jaar cel voor Shkreli, 'de meest gehate man in Amerika'
9 Maart, 21:48 NOS nieuws

Martin Shkreli, 'de meest gehate man van de Verenigde Staten', is veroordeeld tot zeven jaar cel. De bijnaam kreeg hij doordat zijn farmaceutische bedrijf in 2014 een aidsmedicijn kocht en de prijs daarvan onmiddellijk met 5000 procent verhoogde. De Daraprim-pil kostte eerst 13,50 dollar, maar Shkreli maakte er 750 dollar van.

Na veel commotie en kritiek verlaagde 'Pharma Bro' de prijs weer, maar van de naam 'meeste gehate man' kwam hij niet meer af.

De veroordeling tot zeven jaar heeft niets met dat schandaal te maken, maar met ordinaire fraude. Shkreli (34) werd schuldig bevonden aan het misleiden van investeerders. Hij stak hun geld in slechte beleggingen en probeerde de verloren miljoenen met een piramidespel-achtige zwendel terug te verdienen.

Bluffen en bedreigen

Tegen investeerders had hij gebluft dat hij 40 miljoen op de bank had staan, terwijl hij maar 300 dollar bezat.

Tijdens de rechtszaak leek Shkreli er alles aan te willen doen om zich ook bij de aanklager en de rechtbank gehaat te maken. Hij toonde geen enkel respect, hoorde allerlei beschuldigingen grijnzend aan en grossierde in forse commentaren, zoals hij eerder ook via sociale media wild om zich heen had geslagen.

Omdat hij Hillary Clinton bedreigde en een vrouwelijke journalist lastig viel, werd hij van Twitter gegooid. Het proces tegen hem noemde hij "een heksenjacht van epische proporties".

Op zijn gezicht timmeren

Over het grillige karakter van Shkreli zei zijn eigen advocaat dat hij zijn cliŽnt soms wel kon omhelzen, maar dat hij hem even later wel op zijn gezicht kon timmeren. De openbaar aanklager in het fraudeproces zette Shkreli in de rechtszaal neer als een meedogenloze manipulator en bedrieger.

Van Shkreli's bravoure was bij het aanhoren van het vonnis weinig meer over. Hij barstte in tranen uit, zei dat hij grote fouten heeft gemaakt en bood de gedupeerde investeerders excuses aan.

Zeldzaam hiphop-album

De zakenman werd vorig jaar al veroordeeld voor beleggingsfraude. De rechter eist dat hij 7,3 miljoen dollar terugbetaalt. Ook moet hij een uniek album van de hiphopgroep Wu-Tang Clan afstaan. Van dat album, Once Upon a Time in Shaolin, zou maar ťťn exemplaar zijn gedrukt en Shkreli pochte sinds 2015 dat hij er zo'n 2 miljoen dollar voor heeft neergeteld.

Op zijn bezittingen is nog geen beslag gelegd, omdat Shkreli nog tegen de uitspraken in beroep kan gaan.
Delhaize haalt honderden producten van omstreden slachthuis uit de rekken
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Delhaize haalt zo'n 300 vleesproducten uit de rekken die afkomstig zijn van de slachthuisgroep Verbist. Dat gebeurt nadat de erkenning van een bedrijf uit die groep werd ingetrokken. De warenhuisketen heeft de samenwerking met Verbist opgeschort.


Omstreden AfD-politicus neemt ontslag na belediging van Duitse Turken
8 Maart, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Andrť Poggenburg, een van de meest omstreden politici van de rechts-populistische partij Alternative fŁr Deutschland, heeft donderdag zijn bestuursfuncties neergelegd nadat hij de in Duitsland levende Turken ?handelaren in komijn? en ?kameeldrijvers? had genoemd, die in Duitsland ?niets te zoeken en niets te zeggen? hebben.
Delhaize en Colruyt halen producten van omstreden vleesbedrijf uit de rekken

Delhaize haalt zo?n 300 vleesproducten uit de rekken die afkomstig zijn van de slachthuisgroep Verbist. Dat gebeurt nadat woensdag de erkenning van een bedrijf uit die groep werd ingetrokken. De warenhuisketen heeft de samenwerking met Verbist opgeschort. Ook Colruyt haalt producten uit de rekken.
Spoeddebat Europees Parlement over flitspromotie topambtenaar
7 Maart, 15:36 NOS nieuws

Het Europees Parlement houdt komende maandag een spoeddebat over de omstreden benoeming van de Duitse topambtenaar Martin Selmayr. Na een bliksemsnelle promotie is hij onlangs benoemd tot secretaris-generaal bij de Europese Commissie, met onder hem 30.000 medewerkers.

Om promotie te krijgen zou Selmayr Eurocommissarissen hebben beloofd dat zij bij vertrek nog vijf jaar een chique wachtgeldregeling krijgen, evenals een kantoor in Brussel, een auto met chauffeur en twee assistenten. Vragen van journalisten in Brussel hierover gaat de Europese Commissie al weken uit de weg.

Een meerderheid van het Europees Parlement steunde het verzoek tot een debat. Dat zal gevoerd worden met de Duitse Eurocommissaris Oettinger, die gaat over benoemingen bij de Europese Commissie. Het parlement wil eigenlijk ook in debat met EC-voorzitter Juncker, maar die heeft dat nog niet toegezegd.

"Het Europees Parlement stookt het vuurtje verder op", zegt correspondent Arjan Noorlander. "Niet alleen journalisten maar ook een groot deel van de politici hier en ambtenaren hebben vragen. Ik heb niet eerder meegemaakt dat een benoeming zo veel stof doet opwaaien. De boosheid is erg groot."

Het parlement heeft formeel niet het recht om een dergelijke benoeming terug te draaien, maar het gaat wel over het al dan niet aanblijven van Eurocommissarissen. "Als die hun hakken in het zand zetten, kan het straks ook gaan over het functioneren van de Europese Commissie."

EU-ombudsman

Volgens Noorlander is een val van deze topambtenaar niet uitgesloten. "Dat zou kunnen om de reputatie van de Europese Commissie te redden. Maar dat is nu nog koffiedik kijken."

Veel Nederlandse EuroparlementariŽrs hebben zich al uitgesproken voor een vertrek van Selmayr. Een van hen, D66'er Sophie in 't Veld, heeft de EU-ombudsman gevraagd te onderzoeken of er sprake is van wanbestuur.
EO ziet in Marco Kroon juiste 'omstreden figuur' voor rol Barabbas in Bijbelspektakel The Passion
7 Maart, 12:00 Volkskrant
Marco Kroon, Ridder der Militaire Willemsorde, is door de EO benaderd voor de rol van Barabbas in The Passion, het live Bijbelspektakel dat op 29 maart op NPO 1 is te zien. De Bijbelse figuur Barabbas, veroordeeld voor moord, werd in plaats van Jezus vrijgelaten, die vervolgens werd gekruisigd. Het is nog onduidelijk of Kroon de rol wil gaan spelen. Dat meldt De Telegraaf en bevestigt de EO. 'We z


Belgische voetbalbond breekt toch met omstreden rapper van WK-lied
9 Maart, 08:30 NOS nieuws

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft alsnog een einde gemaakt aan de samenwerking met Damso, dat melden Belgische media waaronder Sporza, de sportredactie van de VRT. De rapper was door de voetbalbond uitgekozen om het officiŽle WK-lied van de Rode Duivels te maken, maar de afgelopen dagen kwam daar steeds meer protest tegen.

De Belgisch-Congolese rapper Damso staat bekend om zijn grove, vrouwonvriendelijke teksten en in eerste instantie viel vooral de Belgische Vrouwenraad daarover. Die stuurde onder meer een brief naar sponsors van het Belgische nationale elftal en daardoor groeide de weerstand.

Ook politici en clubs tegen

Desondanks volhardde de voetbalbond in zijn keuze voor Damso. Maar gisteren bleek dat veel sponsors dat een verkeerde keuze vonden. Onder meer de topvrouw van Proximus, het grootste telecombedrijf in BelgiŽ, riep op om de samenwerking te stoppen en gistermiddag stelde minister van Telecom De Croo de zaak aan de orde in de Belgische Tweede Kamer.

Gisteravond laat bleek dat ook een lid van de raad van bestuur van de voetbalbond, voorzitter Allijns van voetbalclub KV Kortrijk, weinig heil meer zag in de samenwerking. Toen werd duidelijk dat ook de voetbalclubs afstand wilden nemen van de rapper, schrijft de Vlaamse krant De Morgen.

Sorry voor de beledigingen

De voetbalbond wil nu geen commentaar geven op de beslissing, schrijft Sporza. De website is onbereikbaar en de bond stuurde alleen een mededeling de wereld in: "We betreuren ten zeerste de maatschappelijke controverse die de afgelopen dagen is ontstaan" en "We wensen ons eerst en vooral uitdrukkelijk te verontschuldigen bij iedereen die zich beledigd, gediscrimineerd of gekleineerd heeft gevoeld door de keuze voor Damso."

Het gevolg is dat er nu geen WK-lied komt voor de Rode Duivels, melden de Belgische media.
Verrassend vonnis EU-hof in Achmea-zaak is bom onder omstreden arbitrageregels
6 Maart, 22:12 Volkskrant
Het Europese Hof van Justitie heeft dinsdag onverwacht een streep gezet door een omstreden schadevergoeding van ruim 22 miljoen euro die Slowakije moest betalen aan Achmea. Met de verrassende uitspraak leggen de rechters een bom onder alle 196 investeringsverdragen tussen EU-lidstaten. Op het spel staat een even gebruikelijke als fel bekritiseerde clausule in de bilaterale verdragen. Die bepaalt d


Waarom de omstreden emir van Qatar momenteel ons land bezoekt
6 Maart, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De steenrijke Tamim bin Hamad Al Thani is niet alleen de jongste vorst ter wereld. De andere Golfstaten beschuldigen hem van het steunen van terrorisme en boycotten daarom zijn regime. Onze regering ontvangt hem vandaag echter met open armen.
Omstreden Vitaly Mutko trekt zich helemaal terug uit WK-organisatie
6 Maart, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Russische vicepremier Vitaly Mutko trekt zich helemaal terug uit de organisatie van het WK voetbal van komende zomer. Nadat hij eind vorig jaar al opstapte als voorzitter van het organisatiecomitť en een stap terugzette als voorzitter van de Russische voetbalbond, diende hij honderd dagen voor de start van het WK zijn ontslag in als coŲrdinator van het WK in de Russische regering, zo maakte nieuwsagentschap TASS dinsdag bekend.
Peeters eist einde aan omstreden praktijken Bpost
2 Maart, 11:54 De Tijd
11:24 Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) is niet te spreken over het initiatief die Bpost nam om leveranciers geld terug te vragen in ruil voor 'een goede relatie'.


Omstreden Palestijnse spreker Odeh zei 'niks strafbaars' tijdens lezing in VU-pand - maar hoe kwam zij daar terecht?
28 Februari, 16:42 Volkskrant
Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat de omstreden Palestijnse spreker Rasmea Odeh tijdens een bijeenkomst op de Vrije Universiteit in Amsterdam dinsdagavond geen strafbare uitingen heeft gedaan. Het OM heeft dit geconcludeerd na het bekijken van de livestream van de avond. Odeh was uitgenodigd door de Filipijnse jongerenorganisatie Anakbayan-Europe en de Revolutionaire Eenheid (RE), een Nederland


Onderzoek: Omstreden wethouder Jo Palmen vormt 'geen hoog en ernstig integriteitsrisico'
21 Februari, 14:42 Volkskrant
'Er bestaat geen hoog en ernstig integriteitsrisico voor de wethouder', concluderen de hoogleraren Douwe Jan Elzinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Arno Korsten (Universiteit Maastricht) in een second opinion-onderzoek naar de omstreden wethouder Jo Palmen van Brunssum. Het rapport,††dat zij in opdracht van de gemeenteraad hebben opgesteld, is vanmiddag gepresenteerd op het gemeentehuis van de Z


Meldpunt voor informatie over omstreden onderzoeksbureau Justitie
21 Februari, 11:06 NOS nieuws

De commissies die de werkwijze van het onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid onder de loep nemen, roepen iedereen op belangrijke informatie met de commissies te delen. Daarvoor is een speciaal meldpunt in het leven geroepen.

Met de informatie wordt vertrouwelijk omgegaan en er zal alleen met toestemming van de melder gebruik van worden gemaakt.

Minister Grapperhaus kondigde de onderzoekscommissies begin december aan, nadat Nieuwsuur had bericht over politieke beÔnvloeding van onderzoeken van het instituut, het WODC.

Drie onderzoeken

De commissies zijn twee weken geleden aan het werk gegaan. Een richt zich op de deugdelijkheid van onderzoeken naar het wietbeleid, een tweede bekijkt de relatie tussen het WODC en beleidsafdelingen van het ministerie en een derde onderzoekt hoe is omgegaan met de klacht van een klokkenluidster.

De commissies nodigen zelf mensen uit van wie ze denken dat ze een nuttige bijdrage kunnen leveren aan de onderzoeken. Maar ook anderen kunnen zich dus melden. De commissies benadrukken dat het meldpunt onafhankelijk werkt van het ministerie.
Van Overtveldt laat omstreden Brusselse vzw doorlichten
19 Februari, 13:48 De Tijd
13:23 Minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft aan de fiscus de opdracht gegeven om de vzw Gial door te lichten. De vzw kwam in het nieuws omdat ze 1.000 euro per dag betaalde aan een direct...


Flightsimbedrijf gebruikt omstreden 'drm-tool' om piraterij te bestrijden
19 Februari, 12:42 Tweakers
Het bedrijf FlightSimLabs, dat add-ons maakt voor flightsims, geeft toe dat het een drm-tool gebruikt om piraterij te bestrijden. De tool in kwestie kan wachtwoorden uit Chrome stelen en wordt door antivirusproducten aangemerkt als kwaadaardige software.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be