NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Noodweer

2News.be / Trefwoorden / Noodweer

Noodweer legt New York lam, waarschuwingen voor overstromingen
30 September 2023, 00:02 NOS nieuws

In New York is de noodtoestand uitgeroepen vanwege aanhoudende regenval en overstromingen. Op beelden is te zien hoe straten, kelders en metrostations zijn ondergelopen.

Gouverneur Kathy Hochul heeft inwoners opgeroepen zo min mogelijk te reizen en thuis te blijven. "De regen is nog niet over. Het is extreem gevaarlijk om door de ondergelopen straten te reizen. Blijf veilig", schrijft Hochul op X.

Naar verwachting houdt de hevige regenval nog tot morgenochtend lokale tijd aan. De overstromingen hebben onder meer geleid tot flinke vertragingen en honderden geannuleerde vluchten bij LaGuardia Airport. Ook de luchthavens van JFK en Newark ondervinden hinder van de regenval.

Het noodweer treft naar verluidt zo'n 23 miljoen mensen in delen van New Jersey, New York en Connecticut. Voor de stadsdelen Brooklyn, Long Island, Queens, Manhattan en New Jersey wordt gewaarschuwd voor onverwachte overstromingen.

Het grote metronetwerk van de stad New York is praktisch lamgelegd, op sociale media is te zien hoe het water bij sommige stations tot heuphoogte is gestegen. In bussen staan mensen op de stoelen om geen natte voeten te krijgen.

Orkaan Ida

Het regent al de hele week flink in de regio, volgens de crisisdienst van New York heeft de stad te maken met de natste dag sinds orkaan Ida in 2021 door het gebied raasde. Toen kwamen inwoners van New York en New Jersey vast te zitten in ondergelopen kelders. Ida eiste in totaal aan 107 mensen het leven; 87 in de Verenigde Staten, 20 in Venezuela.




Festivals Awakenings en Bospop afgelast vanwege naderend noodweer
12 Juli 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Door het naderende noodweer gaan onder meer de festivals Awakenings (in het Brabantse Hilvarenbeek) en Bospop (in het Limburgse Weert) vandaag niet door, laten beide organisaties weten. Eerder werden optredens van Suzan & Freek al om dezelfde reden afgelast.


Noodweer Duitsland sloopt Audi Centrum [video]
24 Juni 2023, 00:01 AutoBlog

Audi Zentrum Kassel werd zwaar getroffen door noodweer, met schades aan een R8 en meer auto’s. Noodweer is altijd iets akeligs voor ons autoliefhebbers. Het is iets waar je geen grip op hebt. Je kunt proberen schade te voorkomen, maar moeder natuur houdt geen rekening met je geliefde bolide. Een garage hebben helpt. Echter is […]

Dit artikel Noodweer Duitsland sloopt Audi Centrum [video] verscheen eerst op Autoblog.nl.




Aantal doden door noodweer in Iran opgelopen tot meer dan 80
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Het aantal doden na het noodweer en overstromingen in Iran is opgelopen tot meer dan 80. Er zijn ook zeker nog 30 vermisten. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.


Noodweer - Regio Landen zwaar getroffen door onweer
6 Juni 2022, 00:04 Skynet Belgie
Het onweer en de zware regenval hebben zondagnamiddag lelijk huisgehouden in het oosten van Vlaams-Brabant. Vooral de streek rond Landen heeft het daarbij zwaar te verduren gekregen. Het station is ondergelopen, net als een groot deel van deelgemeente Waasmont. De gemeentelijke crisiscel is samengeroepen, zo meldt burgemeester Gino Debroux.


Noodweer - Rode Kruis gaat 11 miljoen verdelen onder de meest kwetsbare slachtoffers overstromingen
15 September 2021, 00:02 Skynet Belgie
Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique (CRB) hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Dat heeft het CRB dinsdagavond bekend gemaakt.


Noodweer - Internationale studie legt verband tussen hevige regenval juli en klimaatverandering
24 Augustus 2021, 00:04 Skynet
De waargenomen neerslaghoeveelheden in de Duitse regio rond de rivieren Ahr en Erft en in het Belgisch gedeelte van het Maasbekken hebben de historische waarnemingen veruit overtreffen. Dat blijkt uit een attributiestudie, waaraan niet alleen klimaatonderzoekers van het KMI, maar ook van verschillende instellingen uit onze buurlanden en de Verenigde Staten meewerkten. De kans op dergelijke, extreme weersomstandigheden in West-Europa is toegenomen door de klimaatverandering, concludeert de studie, die dinsdag gepubliceerd is. Dat meldt het KMI.


Noodweer - Huiszoekingen bij Nationaal Crisiscentrum, Luikse gouverneur en KMI
17 Augustus 2021, 00:03 Skynet
Vorige week hebben verschillende huiszoekingen plaatsgevonden in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de overstromingen in de provincie luik in juli. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF maandag. Het onderzoek moet uitmaken wie er zich eventueel heeft schuldig gemaakt aan onvrijwillige doodslag, door een gebrek aan vooruitziendheid of voorzichtigheid.


Noodweer - Huisvestingshulp tot 2.500 euro in Duitstalige Gemeenschap
3 Augustus 2021, 00:04 Skynet
De regering van de Duitstalige Gemeenschap had na de overstromingen van 14 juli al 15 miljoen euro aan hulp vrijgemaakt, maandagavond zijn de modaliteiten van die beslissing afgeklopt met de lokale autoriteiten. Dat heeft het kabinet van minister-president Oliver Paasch bekendgemaakt.


Noodweer - Tijdelijke werkloosheid voor getroffen werknemers
27 Juli 2021, 00:05 Skynet Economie
Werknemers die getroffen zijn door de zware overstromingen, kunnen een beroep doen op het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat meldt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). "De slachtoffers van deze historische overstromingen mogen niet dubbel getroffen worden", benadrukt de Franstalige vicepremier.


Noodweer - Namen bereidt zich voor op nieuwe regenval
27 Juli 2021, 00:04 Skynet
De stad Namen stelt maandag alles in het werk om waterafvoer vrij te maken die mogelijk verstopt is door de overstromingen van zaterdag, nu er weer regen voorspeld wordt. Dat meldde de stad maandagavond.


Zeker honderd doden door noodweer in Indiase deelstaat Maharashtra
24 Juli 2021, 00:01 NOS nieuws

Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft de afgelopen dagen aan zeker honderd mensen het leven gekost. Volgens de eerste berichten ging het om 36 slachtoffers, maar dat aantal is inmiddels bijgesteld.

Bij aardverschuivingen door de regen kwamen in het westen van Maharashtra 54 mensen om. In de stad Satara vielen daarnaast 27 doden door het instorten van gebouwen, of doordat zij werden meegesleurd door het water.

Meer dan duizend mensen die door de overstromingen in de problemen waren gekomen, zijn gered. Zij zaten onder meer vast op daken van woningen en bussen. Nog eens zeker dertig mensen zijn vermist.

De neerslag is inmiddels in hevigheid afgenomen, maar hoogwater dreigt meer slachtoffers te maken. Premier Modi heeft gezegd dat de situatie door de autoriteiten nauwgezet wordt gevolgd. De marine, het leger en de kustwacht helpen bij de reddingswerkzaamheden.

India kampt tijdens het regenseizoen vaker met natuurgeweld. Vorige week kwamen in de miljoenenstad Mumbai ook al dertig inwoners om het leven door aardverschuivingen. Experts zeggen dat regenval door klimaatverandering heviger is geworden.




Noodweer - Grof vuil in gehucht Herbricht bij Lanaken door aannemer weggehaald
21 Juli 2021, 00:01 Skynet Belgie
Een aannemer heeft dinsdag containers met grof vuil weggehaald in het gehucht Herbricht bij Neerharen (Lanaken). "Het ging om bierbakken, zware boomstammen en alle mogelijke afval dat te zwaar of te groot is voor een vrijwilliger om zelf op te halen. Met bewonderenswaardige veerkracht zijn de inwoners van Herbricht bezig om met de hulp van familie, vrienden en kennissen hun huizen weer te poetsen en bewoonbaar te maken," vertelt burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken.


Noodweer - Fietsveerponten in de Maas blijven woensdag, donderdag en vrijdag uit de vaart
21 Juli 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het Rivierpark Maasvallei heeft dinsdag laten weten dat de fietsveerponten in de Maas woensdag, donderdag en vrijdag nog uit de vaart zullen blijven. Dat nieuws verspreidde de stad Dilsen-Stokkem dinsdag. De Vlaamse Waterweg moet de situatie eerst grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat de veerponten weer kunnen varen. Het autoveerpont tussen Meeswijk en Berg is voor langere tijd onbruikbaar. De waterrecreatie, zoals fluisterboten en kampeervlotten in Dilsen-Stokkem, blijft voorlopig gesloten.


Noodweer - Kelders in Halen leeggepompt en situatie in Herk-De-Stad genormaliseerd
21 Juli 2021, 00:01 Skynet Belgie
De ondergelopen kelders in Halen (provincie Limburg) zijn leeggepompt. Er is ook al heel wat afval opgeruimd. De mensen van Defensie zijn tot woensdagmiddag paraat om mensen in Halen te helpen. De voorbije dagen was een honderdtal woningen in Halen getroffen door de wateroverlast en de hoge waterstanden van Velpe, Gete en Demer. In buurgemeente Herk-De-Stad was de situatie ook genormaliseerd.


Noodweer - Kajakken op Kleine Nete kan weer vanaf donderdag
21 Juli 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het recreatieverbod op de Kleine Nete, dat vrijdag was ingesteld door de uitzonderlijk hoge waterstanden, wordt vanaf donderdag opgeheven. Dat meldt de Antwerpse gouverneur Cathy Berx dinsdagavond. Onder meer kano- en kajaktochten zullen dus weer mogen.


Noodweer - Negen brandweerploegen pompen in Halen kelders leeg
20 Juli 2021, 00:04 Skynet
Negen brandweerploegen zijn maandag in Halen bezig geweest met het leegpompen van kelders. Vermoedelijk zullen die pompwerkzaamheden dinsdag afgerond zijn.


Noodweer - In verschillende Luikse gemeenten is situatie nog steeds dramatisch
20 Juli 2021, 00:03 Skynet
In een aantal gemeenten in de provincie Luik is de situatie na het noodweer van vorige week nog steeds dramatisch. Dat blijkt maandagavond uit een balans van de ordediensten.


Duitsland met tientallen doden zwaar getroffen door noodweer: ?Dit is erger dan de oorlog?
17 Juli 2021, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn tientallen doden gevallen door de watersnood. Het heuveldorp Schuld is door de rivier de Ahr in een ravage veranderd. Bewoners weten niet wat hun is overkomen. ?Das ist Wahnsinn.?


Harde kern van Antwerp zamelt massa goederen in voor slachtoffers noodweer: ?Een ramp kent geen kleuren?
17 Juli 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dat onder de ruwe bolster van veel stoere voetbalfans vaak een blanke pit schuilt, bewijzen de leden van de Antwerp-supportersclub Collectief 86. Vrijdagochtend lanceerden zij een oproep voor een inzameling voor de slachtoffers van het vreselijke noodweer in ons land. En of die smeekbede een gevolg kreeg!







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn