NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nodig


Europol weigerde België te helpen na Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom
Gisteren, 06:36 Volkskrant
Europol heeft eind 2013 geweigerd om België te helpen met het onderzoek naar de Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom. Ondanks een verzoek van België daartoe, wenste het samenwerkingsverband van Europese politiediensten 'geen onderzoek te doen dat gericht is tegen een andere EU-lidstaat'. Dat vertellen Belgische bronnen met kennis van het onderzoek tegen de Volkskrant en de Amerikaanse websi


Max Verstappen: "Ik heb geen speciale doelen nodig om gemotiveerd te zijn"
Vrijdag, 12:00 Gazet v. Antwerpen
In een vooruitblik naar het komende seizoen laat Max Verstappen weten dat hij geen specifieke doelen nodig heeft om gemotiveerd te zijn. Het zit naar eigen zeggen in zijn natuur om altijd zijn best te doen.


Europa lobbyt in VS voor neutraal internet: we hebben nog één stem nodig
Donderdag, 09:00 NOS nieuws

De neutraliteit van het internetverkeer in de VS staat op het spel. Een delegatie van het Europese Parlement probeert deze week het Amerikaanse Congres op andere gedachten te brengen, want dit besluit kan ook gevolgen voor de rest van de wereld hebben.

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC besloot eind vorig jaar bestaande regels terug te draaien die netneutraliteit moeten waarborgen. De regels maken het nu onmogelijk voor internetaanbieders om onderscheid te maken tussen verschillend internetverkeer. Maar daar komt verandering in. Internetaanbieders kunnen dan bedrijven als Facebook, Netflix of Spotify tegen betaling voorrang geven op andere diensten.

Europarlementariër Marietje Schaake (D66) is vice-voorzitter van de delegatie. "Voor de consument wordt het niet duurder, maar je zult wel merken dat toegang tot Netflix beter is dan tot bijvoorbeeld de site van de NOS. Het terugdraaien van deze maatregel houdt innovatie tegen. Als een groot bedrijf in de toekomst eenmaal een deal heeft gemaakt met een internetaanbieder, kom je daar als nieuwe innovatieve ondernemer niet meer tussen. Uiteindelijk is dat niet goed voor internetgebruikers en ook niet voor het open internet."

FCC

Het besluit van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft alleen betrekking op dataverkeer in de VS. Toch denkt Schaake dat het ook gevolgen zal hebben voor de rest van de wereld. Daarom ging ze met een Europese delegatie naar Washington DC. "Alles wat er op het web gebeurt, heeft een wereldwijde impact. Amerika is een dominante speler op het internet en wetgeving die hier wordt gemaakt heeft een doorstromend effect naar de rest van de wereld."

Maar het terugdraaien van regels rond netneutraliteit is niet nog niet definitief. "Dit is onderdeel van een grote politieke strijd in Washington", zegt Schaake. "De Senaat kan dit besluit nog terugdraaien, maar daar ontbreekt nog één stem voor."

De Democraten zijn sowieso tegen het besluit. Ze hebben in de Senaat 49 zetels. Samen met Republikeinse senator Susan Collins, die al heeft aangegeven tegen het besluit te stemmen, komen ze dan dus nog een enkele stem tekort."

Republikeinse stem

Er moet nog één Republikein overgehaald worden om ook tegen te stemmen. "Dat wordt spannend", denkt Schaake. "Het Amerikaanse Congres is namelijk tot op het bot verdeeld, dus de kans dat er een Republikein wordt overgehaald is klein. Maar de druk van internetgebruikers, consumentenorganisaties en start-ups is groot. Er zijn zelfs staten in de VS die proberen maatregelen te nemen om netneutraliteit te beschermen."

Voorafgaande aan de missie heeft Schaake samen met 147 andere Europarlementariërs een brief gestuurd aan het Amerikaanse Congres met de oproep net neutraliteit te behouden. "We hopen dat ze luisteren naar miljoenen Amerikanen die helemaal niet willen dat het wordt afgeschaft."

In Europa is de neutraliteit van internetverkeer bij wet bepaald. De regels die nu in de VS zijn teruggedraaid, waren geen wetgeving, maar slechts regels die de federale toezichthouder heeft opgelegd. "Het Congres kan ook gewoon zelf besluiten een netneutraliteitswet te ontwerpen. Daar is veel maatschappelijke steun voor, maar dan moet wel eerst het besluit van de toezichthouder worden teruggedraaid. Pas dan is er ruimte voor nieuwe wetgeving."
AVG compliance: persoonsgegevens uitbesteden, wanneer mag dat onder de AVG? (10/20)
Woensdag, 10:30 Emerce
Wie vanaf 25 mei een ander bedrijf wil inschakelen om iets met persoonsgegevens te doen, moet daarbij op zijn tellen passen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt namelijk strenge eisen aan de inzet van zo?n ?verwerker?: u moet daar toezicht op houden, nagaan dat hij zich keurig aan de AVG houdt en u bent aansprakelijk als er bij hem iets misgaat.


Clubicoon Patrick Goots laat zijn licht schijnen over kwakkelend Antwerp: ?Waren acht nieuwe spelers wel nodig??
Woensdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Drie op vijftien. Het is de magere balans van Antwerp na Nieuwjaar. Zitten de spelers op hun tandvlees waardoor Play-off 1 op de helling komt te staan? Tijd om ex-speler Patrick Goots nog eens los te laten op de actuele thema?s rond de club.
Medisch onderzoek verandert: Crevits stuurt kinderen ook langs psycholoog

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steekt het medisch onderzoek op school in een nieuw jasje. Elke leerling zal voortaan nog maar vijf keer gecheckt worden, maar er komt meer aandacht voor het psychologische welbevinden, zo berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
Claim Perrigo kan Marc Coucke nekken: Amerikaanse overnemer eist 1,9 miljard

Marc Coucke riskeert zijn hele vermogen te verliezen door een schadeclaim van het Amerikaanse bedrijf Perrigo, dat eind 2014 zijn Omega Pharma kocht. Volgens Perrigo had Coucke zijn bedrijf met boekhoudkundige trucs opgewaardeerd.
?Duidelijkheid nodig over F1-reglement in 2021?
10 Februari, 19:12 Gazet v. Antwerpen
McLaren-CEO Zak Brown vindt dat Liberty media zo snel mogelijk klare koffie moet schenken over de F1-reglementen na 2020, dit om politieke spelletjes te vermijden.


Homans keurt voorstel af: ?Wil CD&V niet dat sociale woningen gaan naar wie ze nodig heeft??

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan de wetgeving rond sociale woningen bij te sturen, zoals CD&V vrijdag voorstelt. ?Ik ga ervan uit dat CD&V net als N-VA wil dat sociale woningen terechtkomen bij mensen die ze echt nodig hebben?, zegt de minister.
"Mathieu heeft een echte trainer nodig"
9 Februari, 12:18 Skynet
Na de onverwachte nederlaag van Mathieu van der Poel op het WK in Valkenburg moet de Nederlander wellicht wat wijzigingen doorvoeren. Zoals in zijn manier van trainen.


Minister Peeters past ?indien nodig? regelgeving zonnebankcentra aan
7 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Als de Raad van State hem daartoe noopt, zal minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) de regelgeving voor zonnebankcentra aanpassen. Dat zegt hij nadat bekendgeraakt is dat de centra naar het rechtscollege stappen tegen de maatregel die klanten verplicht om een doktersattest te hebben waarop het huidtype vermeld staat.
Minister Peeters past "indien nodig" regelgeving zonnebankcentra aan
7 Februari, 11:48 Skynet Belgie
Als de Raad van State hem daartoe noopt, zal minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) de regelgeving voor zonnebankcentra aanpassen. Dat zegt hij vandaag nadat bekend is geraakt dat de centra naar het rechtscollege stappen tegen de maatregel die klanten verplicht een doktersattest te hebben waarop het huidtype vermeld staat. "In ieder geval zal ik niet toelaten dat de gezondheid van consumenten op het spel wordt gezet", benadrukt Peeters.


'We hebben geen nieuwe blockchain nodig, maar toepassingen'
6 Februari, 14:30 Tweakers
Er is geen nieuwe blockchain nodig, maar er is juist behoefte aan toepassingen voor bestaande technieken, vindt Microsofts Marley Gray. Tweakers sprak de principal architect voor Azure Blockchain Engineering in een interview.


James Cooke de stuipen op het lijf jagen? Daar heb je een filmpje, een ventilator en een kruiwagen voor nodig
4 Februari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Een Virtual Reality-bril, een kruiwagen en een ventilator. Meer heeft Pedro Elias niet nodig om James een levensechter rollercoaster-ervaring te geven en zodoende de stuipen op het lijf te jagen. Als we de kreten en gilletjes van James mogen geloven, dan moet de geïmproviseerde rit niet onderdoen voor het echte werk.
Jongeren joyriden met bus: ?Betere beveiliging stelplaatsen De Lijn nodig?

De stelplaatsen van De Lijn moeten beter beveiligd worden. Dat zegt Vlaams parlementslid Marino Keulen van Open Vld nadat onbekenden afgelopen nacht in Rumst gingen joyriden met een bus. In een antwoord op een schriftelijke vraag zegt Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) dat er vanaf volgend jaar maatregelen worden genomen.
Karen Damen over haar plaat, rust in het hoofd en divagedrag: ?Eigenlijk heb ik die hits niet nodig?
3 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Met de cd Een Ander Spoor, die uitkomt op 23 februari, de bijbehorende VIER-docusoap Karen Maakt Een Plaat en een concert in de Lotto Arena wordt alles in gereedheid gebracht om Karen Damen (43) te lanceren als soloartieste. ?Als de respons tegenvalt, zal ik geen boterham minder eten?, zegt ze, ?want ik heb dit niet nodig. Maar het is wel een droom die uitkomt, dus eigenlijk kan het al niet meer mislukken.?
Marc Coucke wil overname Anderlecht en Oostende zo snel mogelijk afronden: ?Intussen is al die cinema niet nodig?
2 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Huidig Oostende-voorzitter Marc Coucke, die op 1 maart de voorzitter wordt van RSC Anderlecht, wil de overnamedossiers van beide clubs zo snel mogelijk afronden. ?Ik heb nog nooit zo verlangd naar 1 maart?, tweette Coucke vrijdag.
Slachtoffer pikt het niet dat ex beweert dat hij haar niet dood wilde: ?Om je kinderen te zien, heb je geen hamer nodig?
2 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De vrouw uit Geel die met een hamer is afgeranseld, pikt het niet dat haar ex beweert dat hij niet de bedoeling had haar te doden. ?Wie iets wil uitpraten, verstopt zich niet met een hamer in de kelder?, zegt Freyja (35). ?Zonder mijn zoon van 8 was ik dood geweest.?
Advies: forse ingreep nodig, gaskraan moet voor de helft dicht
1 Februari, 10:12 NOS nieuws

De gaswinning in Groningen moet zo snel mogelijk terug naar maximaal 12 miljard kuub per jaar. Dat adviseert het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) aan minister Wiebes van Economische Zaken.

"De onzekerheden bij deze inschatting zijn groot, wij zijn daarom aan de veilige kant gaan zitten. Het gaat immers om de veiligheid van de Groningers", zegt inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren van het SodM.

Volgens hem is een "forse ingreep noodzakelijk" om aan de veiligheidsnorm te voldoen en de kans op schade sterk te verlagen.

Verlaagd

In 2016 werd er 27,6 miljard kuub gewonnen. Vorig jaar is zo'n 21,6 miljard kuub gewonnen. In het regeerakkoord staat dat de productie wordt verlaagd naar 20,1 miljard. Eerder adviseerde het Staatstoezicht op de Mijnen ook al de winning terug te brengen tot 12 miljard kuub.

Aanleiding voor het advies zijn de aardbevingen in Groningen van eind vorig jaar. Begin dit jaar kwam daar in Zeerijp nog de zwaarste aardbeving in vijf jaar tijd bij.

licht Kockelkoren toe in een persconferentie in Groningen.

Flinke impact voor Groningen

Gevoelens van onzekerheid/angst teweegbrengen en waardedaling grond/gebouwen

werken door op veiligheidsbeleving en zelfs gezondheid

kans dat iem komt te ovl als gev v aardb is er een norm

duiding/gebr aanw
"Het laatste wat we nodig hebben, is een bilateraal conflict met Congo"
30 Januari, 15:54 Skynet
De Belgische regering is niet uit op een bilateraal conflict met de Congolese regering. "Dat is absoluut niet onze intentie, en ik ga ervan uit dat dat evenmin de intentie van de Congolezen is", zei vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. In zijn toespraak ging De Croo kort in op de crisis waarin de Belgisch-Congolese relaties sinds een paar weken verzeild zijn geraakt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be