NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nijvel

2News.be / Trefwoorden / Nijvel

Huis van ?de Reus van de Bende van Nijvel? staat te koop
4 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Het huis van ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky, de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, staat te koop. De woning in de Moorselbaan 117 in Aalst wordt aangeboden voor 169.000 euro.
Man geeft op sterfbed aan Vermassen nieuwe tip over Bende van Nijvel
21 December 2017, 21:12 Skynet Belgie
Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week, op het sterfbed van een man, een nieuwe tip gekregen over de Bende van Nijvel. Dat meldt TV Oost. De advocaat had een "zeer uitgebreid gesprek" met de man, die vlak voor zijn dood zijn verhaal nog eens wilde doen. Vermassen maakt zich sterk dat het verhaal naar daders van de Bende kan leiden. Daags na het bezoek van de advocaat overleed de man.


'Viva for Life' in de regen gestart in Nijvel
17 December 2017, 22:42 Skynet Belgie
In de koude regen is zondagavond in Nijvel 'Viva for Life' gestart, de tegenhanger van 'De Warmste Week' in Vlaanderen. Gedurende zes dagen en zes nachten zullen de RTBF-presentatoren Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Cyril 144 uren non stop radio maken vanuit het glazen huis. De vijfde editie werd op gang gebracht door de Franse zangeres Nolwenn Leroy.


'Mogelijk nieuw onderzoek naar Bende van Nijvel met Nederlandse expert'
12 December 2017, 08:18 NOS nieuws

Nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben de Nederlandse hoogleraar Peter van Koppen gevraagd om het onderzoek naar de bende over te doen. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad meldt dat ze dat aan minister Geens van Justitie hebben voorgelegd, en dat die er wel wat voor voelt.

De Belgische justitie onderzoekt nog altijd wie er achter de beruchte bende zaten, die in de jaren 80 een serie overvallen op Delhaize-supermarkten pleegde. Die gingen gepaard met veel geweld: er kwamen in totaal 28 mensen bij om het leven. Er is niemand voor veroordeeld.

De nabestaanden willen dat een onafhankelijke deskundige de beschikbare gegevens opnieuw analyseert. Ze hopen dat Van Koppen de zaak dichter bij een oplossing kan brengen. "Van Koppen is een nuchtere Nederlander. Iemand die niet verkrampt als je het woord rijkswacht laat vallen", zegt advocaat Heymans tegen Het Nieuwsblad. Een belangrijke verdachte in de zaak is een voormalige rijkswachter, de in 2015 overleden Christian B., bijgenaamd "De Reus".

Advocaat Heymans zegt dat Van Koppen al is benaderd en dat hij het wil doen. De Belgische justitie zou de kosten op zich willen nemen. De onderzoeksrechter moet nog wel toestemming geven.

Rechtspsycholoog Van Koppen is getuige-deskundige geweest in een groot aantal strafzaken. In België hield hij zich bijvoorbeeld bezig met de geruchtmakende Parachutemoord uit 2006, waarin Els Clottemans werd veroordeeld voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren.
Procureurs-generaal en onderzoeksrechter geven stand van zaken aan slachtoffers Bende van Nijvel
11 December 2017, 19:02 Skynet
De slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben vandaag op het kabinet Justitie een uitgebreide stand van zaken gekregen van de procureurs-generaal van Bergen en Luik, de onderzoeksrechter, en de federale procureur voor slachtofferhulp. Ook minister van Justitie Koen Geens nam het woord, maar hij woonde de vergadering zelf niet bij, zei hij op een persconferentie. De vergadering was om 18 uur overigens nog bezig.


Procureurs-generaal en onderzoeksrechter geven stand van zaken aan slachtoffers Bende van Nijvel
11 December 2017, 19:02 Skynet
De slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben vandaag op het kabinet Justitie een uitgebreide stand van zaken gekregen van de procureurs-generaal van Bergen en Luik, de onderzoeksrechter, en de federale procureur voor slachtofferhulp. Ook minister van Justitie Koen Geens nam het woord, maar hij woonde de vergadering zelf niet bij, zei hij op een persconferentie. De vergadering was om 18 uur overigens nog bezig.


Procureur De Valkeneer overtuigd dat ?er mensen zijn die waarheid kennen? na 500 nieuwe tips over Bende van Nijvel
9 December 2017, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Christian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La Dernière Heure dat hij ervan overtuigd is dat er ?mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten? in het dossier van de Bende van Nijvel. De laatste zes weken hebben de speurders meer dan 500 nieuwe tips gekregen en ?donderdag kregen we nog opmerkelijke informatie binnen?, aldus nog De Valkeneer.
Justitieminister Geens hoopt dat slachtoffers Bende van Nijvel zich kenbaar maken: ?Helpen om hen te begeleiden naar betere toekomst?
6 December 2017, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens dinsdag. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket maandag.
Justitieminister Geens reikt hand aan slachtoffers Bende van Nijvel
6 December 2017, 08:42 Skynet Belgie
Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket.


Broer van "reus" Chris B. opnieuw verhoord in dossier Bende Van Nijvel
4 December 2017, 15:54 Skynet Belgie
In de zaak van de Bende van Nijvel is de broer van Christiaan B., de overleden ex-rijkswachter die beschouwd wordt als "de reus" van de Bende van Nijvel, opnieuw verhoord. Dat meldt zijn advocaat Geert Lenssens op Twitter. De man werkt volgens de advocaat mee aan het onderzoek en hij zou de speurders twee tips gegeven hebben.


Broer mogelijke reus Bende van Nijvel geeft speurders nieuw spoor
4 December 2017, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De broer van Chris B., de mogelijke reus van de Bende van Nijvel, is opnieuw verhoord in het dossier rond de Bende Van Nijvel. Hij zou de speurders twee nieuwe tips gegeven hebben. Dat meldt zijn advocaat op Twitter.
?Twee tot drie tips over Bende van Nijvel worden met veel aandacht bestudeerd?
30 November 2017, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Al bijna 500 tips zijn er binnengestroomd bij de speurders, die het onderzoek voeren naar de Bende van Nijvel. ?Twee tot drie van die tips worden nu op dit moment met veel aandacht bestudeerd?, zegt procureur-generaal Ignacio De La Serna.
Bende Van Nijvel: Vermassen maakt tip van ex-rijkswachter die "niet mocht achtervolgen" over aan speurders
29 November 2017, 10:24 Skynet Belgie
In de zaak van de Bende van Nijvel heeft advocaat Jef Vermassen een anonieme brief ontvangen van een ex-rijkswachter die stelt dat hij en zijn collega's in 1985 na de overvallen op de Delhaizes in Eigenbrakel en Overijse niet de achtervolging mochten inzetten met de snelle wagens waarover ze beschikten. Dat maakte de advocaat gisteren bekend op een debat in Brussel. "Ik ga de brief overmaken aan de onderzoeksrechter", zegt Vermassen.


Onderzoekers Bende van Nijvel openen nieuw contactpunt
10 November 2017, 07:12 Gazet v. Antwerpen

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel komt er een nieuw contactpunt om het nog makkelijker te maken om "informatie die het onderzoek zou kunnen bevorderen" door te spelen. Het gaat om een e-mailadres, zo melden de procureurs van Luik, Christian De Valkeneer, en Bergen, Ignacio de la Serna, donderdagavond.
Geen link tussen Bende van Nijvel en wapens in kanaal Brussel-Charleroi
7 November 2017, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Het onderzoek naar de wapens en munitie, gevonden in het kanaal Charleroi-Brussel afgelopen mei, heeft niets opgeleverd. De wapens en munitie zouden geen link hebben met de Bende van Nijvel. Dat wordt bevestigd aan Het Nieuwsblad.
Bende van Nijvel - Vijftigtal Aalsterse ex-rijkswachters bijeengekomen na recente onthulling
6 November 2017, 22:00 Skynet
In Aalst heeft de lokale politie alle ex-rijkswachters die ooit hebben samengewerkt met Chris B., uitgenodigd om te praten over de recente onthulling rond de Bende van Nijvel. De politieagenten kregen van de burgemeester en de korpschef een algemene uiteenzetting en mochten vragen stellen. Ook werd hen alsnog psychologische hulp aangeboden, iets dat destijds ontbrak.


Bende van Nijvel: Koppel boos omdat De Morgen hun namen en telefoonnummers herkenbaar afdrukt
6 November 2017, 16:36 Skynet
Het adresboekje dat De Morgen-reporter Douglas De Coninck in de caravan van de Reus van de Bende in de Ardennen had gevonden, blijkt niet van de 'Reus' maar van de vorige eigenaars van de caravan. De kinderen van die eigenaars zijn boos dat de krant het adresboekje publiceerde met leesbare namen, adressen en telefoonnummers.


Plots was bewaking van Delhaize in Aalst niet meer nodig, en toen volgde bloedigste overval Bende van Nijvel
6 November 2017, 04:18 Gazet v. Antwerpen

De Delhaize in Aalst mocht niet worden bewaakt. Niet door de rijkswacht en evenmin door de gerechtelijke politie. Volgens advocaat Jef Vermassen kreeg de rijkswacht een halfuur voor de overval te horen dat ze moest verdwijnen. De gerechtelijke politie werd weggestuurd drie dagen voor de Bende zou toeslaan. ?We hadden de Bende van Nijvel daar kunnen vatten, maar we mochten niet?, zegt een agent die deel uitmaakte van de patrouilles aan Het Nieuwsblad.
Bende van Nijvel - De Valkeneer verwacht volgende week NICC-rapport over vondst magneetvissers
4 November 2017, 08:36 Skynet
Christian De Valkeneer, procureur-generaal van Luik, verwacht volgende week de eerste resultaten van het onderzoek van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) naar de vondst van de drie jonge magneetvissers in het kanaal van Ronquières. Dat zegt hij zaterdag in La Dernière Heure. Ondanks dat het materiaal erg aangetast is, is er toch hoop dat de vondst iets oplevert, geeft ook de NICC-directeur toe in de krant.


'Gouden tip in zoektocht naar daders Bende van Nijvel'
1 November 2017, 16:54 NOS nieuws

Ruim dertig jaar nadat de Bende van Nijvel zijn laatste gewelddadige overval heeft gepleegd, wordt de Belgische bende waarschijnlijk alsnog ontmaskerd. Die verwachting spreekt slachtofferadvocaat Jef Vermassen uit tegen de Belgische zender VTM.

"Ik denk dat de gouden tip binnengekomen is die de zaak van de Bende van Nijvel kan ophelderen", zegt Vermassen. Over de precieze inhoud van de "doorslaggevende verklaring" zegt Vermassen niets. De tip is volgens de advocaat "een openbaring over wie erachter zit". Het verklaart volgens hem "hoe het mogelijk is dat zo'n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide is gekomen".

De verklaring kwam twee weken geleden binnen, zegt Vermassen, kort na het nieuws dat de politie nieuwe informatie op het spoor was. Een voormalig lid van de rijkswacht van de politie zou op zijn sterfbed hebben verklaard dat hij bendelid 'de Reus' was. Sindsdien lijkt het onderzoek in een stroomversnelling te zijn geraakt. Gisteren maakte de Belgische minister van Justitie bekend dat het vijfkoppige onderzoeksteam naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid met nog eens vijf onderzoekers.

Buitensporig veel geweld

De Bende van Nijvel pleegde tussen 1982 en 1985 zeventien overvallen op onder meer warenhuizen, supermarkten en restaurants. Daarbij werd buitensporig veel geweld. Bij elkaar doodden de bendeleden 28 mensen. Ze maakten omgerekend 150.000 tot 175.000 euro buit.

Over wat de motieven waren van de bende doen de wildste verhalen de ronde. Een van de meer gangbare theorieën, dat leden van de rijkswacht betrokken waren bij de bende, lijkt bevestiging te vinden in de laatste ontwikkelingen. "Het onderzoek naar de dadergroep werd gedaan door de daders zelf", zei Belgische onderzoeksjournalist Douglas de Coninck onlangs tegen de NOS. Zo zou de naam van de Reus al tientallen jaren bekend zijn bij de Belgische politie, maar heeft die er niets mee gedaan.

Advocaat Vermassen zegt tegen VTM dat hij de afgelopen weken meerdere getuigenverklaringen heeft gehoord. "Het gaat om getuigen van het eerste uur die nooit au sérieux genomen zijn. Sommigen vertellen dat ze op verregaande wijze geïntimideerd zijn. Maar het gaat ook over mensen die in de onderzoekscel zaten of ex-rijkswachters die dingen hebben meegemaakt. Die willen getuigen, maar wel op voorwaarde dat het in vertrouwen kan." Verschillende bendeleden leven volgens Vermassen nog.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be