NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Nijvel

2News.be / Trefwoorden / Nijvel

Lid van staatsveiligheid waarschuwde familie voor aanval Bende van Nijvel: ?Blijf tijdelijk weg bij Delhaize?

Een voormalige hooggeplaatste bij de staatsveiligheid heeft familieleden gewaarschuwd voor de overval op de Delhaize in Aalst in november 1985. Dat zeggen de zus en het petekind van de intussen overleden man aan VTM NIEUWS.
Ex-leden willen dat Comité I rol van Staatsveiligheid onderzoekt in zaak Bende Van Nijvel
6 Maart, 20:06 Skynet
In de zaak van de Bende van Nijvel vragen de voormalige voorzitter van het Comité I, Jean-Claude Delepière, en ex-comitélid Walter De Smedt dat het Comité I onderzoekt wat de Staatsveiligheid wist over de Bende. Dat stellen de ex-leden in een gastbijdrage op de site van Apache, na een nieuwe tip vorige week over de rol van de Staatsveiligheid.


Slachtoffer kreeg nieuwe tip over Bende van Nijvel: ?Lid staatsveiligheid verwittigde familie om niet naar Delhaize te gaan?

David Van de Steen (41), die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zwaargewond raakte, zou recent een nieuwe tip binnengekregen hebben. Een man van de staatsveiligheid was volgens de nieuwe informatie op de hoogte van de aanslag op de plaatselijke Delhaize en verwittigde zijn familie uit Aalst om die dag niet meer naar de supermarkt af te zakken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
Slachtoffers en nabestaanden Bende Van Nijvel: "Hopen op nieuw elan"
6 Februari, 21:18 Skynet
In de zaak van de Bende van Nijvel hopen slachtoffers en nabestaanden dat de uitbreiding van het speurdersteam en de tussenkomst van het federaal parket tot positieve resultaten zal leiden. "Het kan alleen maar beter worden. Met de mensen van het federaal parket zal het onderzoek misschien een nieuw elan krijgen", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge.


Federaal parket neemt dossier Bende Van Nijvel over van De Valkeneer, Michel blijft onderzoeksrechter
6 Februari, 18:54 Skynet
Het onderzoek naar de Bende van Nijvel blijft in handen van Martine Michel, onderzoeksrechter in Charleroi, maar op het niveau van het openbaar ministerie neemt het federaal parket de zaak over van de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer. Dat is bij het federaal parket vernomen.


Speurdersteam Bende van Nijvel fors uitgebreid om vele tips te onderzoeken

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid van 11 naar 30 speurders. De reden is dat er honderden tips zijn binnengekomen.
VS trekt troepen terug uit Irak na overwinning op IS
5 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Amerikaanse leger is begonnen het aantal militairen in Irak te verminderen. Nu de strijd tegen IS grotendeels is gestreden, zal meer dan de helft van de 8900 militairen in het land worden overgeplaatst.

Getuigen meldden aan het persbureau AP dat de eerste manschappen al zijn teruggetrokken: ze zijn met wapens en materiaal overgevlogen naar Afghanistan. Een regeringswoordvoerder beaamde daarop dat er inderdaad wordt afgeschaald.

De VS raakte in 2014 betrokken bij de strijd tegen IS. Grote delen van Irak werden toen overlopen door IS-strijders: de terreurorganisatie wist een derde van het land in handen te krijgen.

Vorig jaar boekte het Iraakse leger met steun van de internationale coalitie grote successen in de strijd tegen IS. In juli werd na negen maanden vechten Mosul bevrijd, de grootste stad die in handen was van IS. In december verklaarde premier Abadi dat de strijd tegen IS was afgerond.

Nederland

De VS had op het hoogtepunt in 2007 170.000 militairen in het land om de onrust tegen te gaan die was ontstaan na de val van Saddam Hussein. Toen die missie werd afgerond in 2011 waren er nog 40.000 Amerikaanse militairen. Daarna bleven er nog zo'n 4000 militaire adviseurs en trainers, die geen actieve gevechtsrol meer hadden.

In Irak werken sinds eind vorig jaar ook 150 Nederlandse militairen samen met de internationale coalitie onder leiding van de VS. Vanuit Jordanië voeren F-16's aanvallen uit op IS-doelen in Irak en Syrië. Afgelopen maand voerden de vliegtuigen 35 missies uit, waarbij in 11 gevallen wapens werden gebruikt.
Huis van ?de Reus van de Bende van Nijvel? staat te koop
4 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Het huis van ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky, de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, staat te koop. De woning in de Moorselbaan 117 in Aalst wordt aangeboden voor 169.000 euro.
Man geeft op sterfbed aan Vermassen nieuwe tip over Bende van Nijvel
21 December 2017, 21:12 Skynet Belgie
Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week, op het sterfbed van een man, een nieuwe tip gekregen over de Bende van Nijvel. Dat meldt TV Oost. De advocaat had een "zeer uitgebreid gesprek" met de man, die vlak voor zijn dood zijn verhaal nog eens wilde doen. Vermassen maakt zich sterk dat het verhaal naar daders van de Bende kan leiden. Daags na het bezoek van de advocaat overleed de man.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be