NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Nice


Pechvogel Kelderman breekt sleutelbeen bij val in laatste bocht Parijs-Nice
12 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
Wilco Kelderman heeft zondag bij een val in de slotetappe van Parijs-Nice zijn sleutelbeen gebroken. De Visma-Lease a Bike-renner is in Nederland succesvol geopereerd. De ploeg hoopt op een "spoedig en goed herstel".


Benelux Ford Fiesta Sprint Cup: Alliantie TDB & Nice Racing
10 Maart, 00:03 Autosport
Tomas en Eddy De Backer gaan, onder de nieuwe vlag van TDB Racing samenwerken met het NiceRacing team van Johan Land! Het doel van de alliantie TDB Racing/NiceRacing is het bieden van een goed gestructureerde basis voor rijders die in de Ford Fiesta Sprint Cup voor de overwinning willen gaan.

Lees meer: Benelux Ford Fiesta Sprint Cup: Alliantie TDB & Nice Racing


Sprinter Arvid de Kleijn boekt in Parijs-Nice zijn eerste zege op hoogste niveau
5 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
Arvid de Kleijn heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 29-jarige Nederlandse sprinter was in een sterk deelnemersveld verrassend de sterkste en boekte zijn eerste zege op World Tour-niveau.


Feyenoord staat op het punt om Stengs over te nemen van OGC Nice
26 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Feyenoord gaat zich versterken met Calvin Stengs. VI en het AD melden maandagavond dat de oud-speler van AZ op het punt staat om voor vier jaar te tekenen bij de landskampioen.


Zesde etappe in Parijs-Nice op laatste moment geschrapt vanwege hevige wind
11 Maart 2023, 01:26 NU.NL - Sport
De zesde etappe van Parijs-Nice is vrijdag geschrapt vanwege zware windstoten. Aanvankelijk werd de rit flink ingekort, maar de organisatie vindt de omstandigheden toch te heftig om te koersen. Ook in de Tirreno-Adriatico veroorzaakt de wind problemen, maar dan in veel mindere mate.


Pogacar kraakt Vingegaard bij eerste duel bergop en grijpt de macht in Parijs-Nice
9 Maart 2023, 01:16 NU.NL - Sport
Tadej Pogacar heeft woensdag op superieure wijze de macht gegrepen in de vierde etappe van Parijs-Nice. De Sloveense kopman van Team UAE Emirates was ruimschoots de beste bij de eerste aankomst bergop en deelde een ferme tik uit aan zijn grote concurrent Jonas Vingegaard.


Acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij aanslag Nice
14 December 2022, 00:12 NOS nieuws

De Franse rechtbank heeft acht personen veroordeeld voor betrokkenheid bij de aanslag in Nice in 2016. Ze hebben gevangenisstraffen gekregen van 2 tot 18 jaar.

Op 14 juli 2016 stond een menigte op de boulevard van Nice naar een vuurwerkshow te kijken ter ere van de Franse nationale feestdag, toen een vrachtwagen op de mensenmassa inreed. 86 mensen kwamen om het leven en 450 mensen raakten gewond.

De bestuurder van de vrachtwagen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, werd ter plekke doodgeschoten door de politie. Terreurgroep IS eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op, maar bewijs van een directe link tussen Bouhlel en IS is nooit gevonden.

Zeven mannen en een vrouw zijn vandaag veroordeeld omdat ze in verschillende mate hulp hebben geboden aan de bestuurder. Twee mannen die nauwe banden hadden met Bouhlel zijn veroordeeld tot 18 jaar cel vanwege betrokkenheid bij een terroristische organisatie. De advocaat van een van de twee heeft gezegd in hoger beroep te gaan tegen de straf.

Een derde persoon is veroordeeld tot 12 jaar cel vanwege het leveren van een wapen aan Bouhlel. Omdat niet kon worden bewezen dat hij wist waarvoor Bouhlel dit wapen wilde gebruiken, ligt zijn straf lager. De andere veroordeelden moeten voor 2 tot 8 jaar de gevangenis in.

'Een kleine overwinning'

Met de uitspraak komt er een einde aan een emotioneel proces van ruim drie maanden. Verschillende overlevenden en nabestaanden van de aanslag beschreven in de rechtbank de verschrikkingen waar zij die avond getuige van zijn geweest en hoe die hun leven hebben getekend.

Verschillende overlevenden van de aanslag reageren tevreden. "Ik krijg er mijn familie, mijn moeder en mijn zoon, niet mee terug, maar het voelt als een kleine overwinning", zegt Caroline Villani tegen persbureau AP. "Ik ben blij dat de twee hoofdverdachten een celstraf van 18 jaar hebben gekregen", zegt een ander. "Ook al weegt het niet op tegen wat wij hebben doorgemaakt."




Belgen in het buitenland - Philippe Clement boekt met Monaco derbyzege tegen Nice
5 September 2022, 00:00 Skynet Sport
AS Monaco en coach Philippe Clement hebben zondagavond een reeks van vier wedstrijden zonder zege afgesloten. In de slotwedstrijd van de zesde speeldag boekten ze een 0-1 zege in de derby op bezoek bij het ambitieuze Nice.


Belgen in het buitenland - Monaco van Philippe Clement doet goede zaak, Nice en Marseille verspelen punten
15 Mei 2022, 00:06 Skynet
Zaterdagavond kwamen op de 37e en voorlaatste speeldag van de Ligue 1 alle twintig teams gelijktijdig in actie. Bovenin deed het Monaco van Philippe Clement een uitstekende zaak. Dankzij de 4-2 overwinning tegen Brest stegen de Monegasken naar de tweede plaats.


Coupe de France - Nantes troeft Nice af en wint voor de vierde keer de Coupe de France
8 Mei 2022, 00:04 Skynet
Nantes heeft zaterdagavond de finale van de Coupe de France naar zijn hand gezet. Het troefde in het Stade de France Nice af met het kleinste verschil (0-1).


Jakobsen klopt Van Aert in sprint tweede etappe Parijs-Nice
8 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Sport
Fabio Jakobsen heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Nederlander van Quick-Step-Alpha Vinyl klopte de Belg Wout van Aert van Jumbo-Visma in de sprint van het uitgedunde peloton.


Kluivert schiet Nice naar tweede plek, PSG morst mede door rode kaart Ramos
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Justin Kluivert heeft woensdag zijn ploeg OGC Nice naar de tweede plaats in de Ligue 1 geschoten. Nice won met 2-1 van RC Lens en profiteerde van misstappen van de concurrentie. Koploper Paris Saint-Germain speelde op het nippertje gelijk bij FC Lorient: 1-1. Sergio Ramos kreeg rood.


Kluivert en Stengs houden PSG met Nice op 0-0, eerste Ligue-1 goal voor Boadu
2 December 2021, 00:02 NU.NL - Sport
OGC Nice heeft Paris Saint-Germain woensdag het derde puntenverlies van het Ligue 1-seizoen toegebracht. Met Justin Kluivert in de basis en Calvin Stengs als invaller hield Nice stand in Parijs: 0-0. Eerder op de avond maakte Myron Boadu zijn eerste treffer in de Franse competitie en won hij met AS Monaco bij Angers (1-3).


OGC Nice haalt na Stengs en Kluivert ook Rosario naar Zuid-Frankrijk
28 Juli 2021, 00:05 NU.NL - Sport
OGC Nice heeft dinsdag de komst van Pablo Rosario afgerond. De middenvelder komt over van PSV en is na Calvin Stengs en Justin Kluivert de derde Nederlander in korte tijd die zich aan de Zuid-Franse club verbindt.


Ligue 1 - Nice huurt Justin Kluivert van AS Roma
21 Juli 2021, 00:00 Skynet Sport
De Nederlander Justin Kluivert speelt het komende seizoen voor de Franse eersteklasser Nice. De club neemt de 22-jarige aanvaller op uitleenbasis en met aankoopoptie over van het Italiaanse AS Roma, zo bevestigde OGC Nice dinsdagavond.


Ligue 1 - Na titel met Lille gaat Christophe Galtier aan de slag bij Nice
29 Juni 2021, 00:04 Skynet
Christophe Galtier, die Lille afgelopen seizoen naar de titel in de Ligue 1 loodste, is aangesteld als coach van OGC Nice. Dat heeft de club maandagavond aangekondigd.


Parijs - Nice blijft trouw aan klassieke formule
7 Januari 2021, 12:07 Skynet

Het parcours van de eerste grote Europese rondekoers werd afgelopen woensdag onder grote persbelangstelling onthuld. Parijs - Nice 2021 bevat geen grote verrassingen, al valt het op dat de renners een hommage zullen brengen aan verschillende plaatsen in en rond Nice die in oktober werden opgeschrikt door storm Alex.




Vely Nice, China maakt een Lambolghini Ulus!
29 Mei 2018, 14:06 AutoBlog
Een SUV met agressieve hoekige vormen rijden wordt binnenkort een stuk voordeliger. Jawel, net als die maat van je die altijd jouw fashion-swag steelt hebben de Chinese copycats weer toegeslagen. Eerder moesten ontwerpen van onder andere Land Rover, Porsche en BMW er al aan geloven en dit keer zijn de noeste werkbijen er met hun […]


De nieuwe oogst: Melanie Bonajo, Have a Nice Day en Infinity War
4 Mei 2018, 15:54 Volkskrant
Wat kwam er de laatste dagen weer voor moois bij in het cultuuraanbod? De V-specialisten kiezen hun favorieten. Melanie Bonajo ontwikkelde zich via fotografie tot performancekunstenaar, ze maakte installaties, video's en nu vooral video-installaties. In het Bonnefantenmuseum gaat ze verder. Deze tentoonstelling lijkt één spectaculaire installatie. De drang om te huilen of te lachen valt soms niet


Paniekgolf in Nice na geweerschoten: tiental gewonden
1 Mei 2018, 06:54 Gazet v. Antwerpen

In het centrum van Nice, in het zuiden van Frankrijk, zijn maandagavond een tiental mensen gewond geraakt nadat een paniekreactie was ontstaan toen enkele schoten te horen waren. Het bleek echter te gaan om een uit de hand gelopen ruzie, waarbij een man met een wapen met losse flodders in de lucht had geschoten.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn