NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederlandse

2News.be / Trefwoorden / Nederlandse

Nederlandse visser beboet in Frankrijk, 'Fransen leggen op ale slakken zout'
Gisteren, 18:12 NOS nieuws

Het Zeeuwse vissersschip Arnemuiden 14 ligt nog zeker tot maandag vast in de haven van het Franse Duinkerken. De rechter heeft de eigenaar van het schip een boete opgelegd van 30.000 euro. Ook is de lading in beslag genomen en door de Franse overheid verkocht.

De viskotter werd deze week aan de ketting gelegd, omdat bij controle bleek dat de maaswijdte van de netten te klein was. Joop Siereveld, eigenaar van de kotter, zei toen tegen Omroep Zeeland dat hij de maatregel "zwaar overtrokken" vond.

Voordat het schip vrijgegeven kan worden, moest een rechter de hoogte van de boete bepalen. Dat is gisteren gebeurd. Siereveld was uitgegaan van een boete van 22.000 euro, maar het werd dus 8.000 euro meer. "Het is naar mijn idee gewoon natte vingerwerk. De overtreding is zo minuscuul klein", zegt hij. "Ieder weldenkend mens weet dat de te kleine maaswijdte aan de onderkant van het net geen enkele belemmering oplevert voor ondermaatse vis."

Op alle slakken zout

Bij de controle bleek dat de maaswijdte bij de ingang van het net in orde was, maar aan de onderkant iets te nauw. Volgens Siereveld is dat een plek waar geen vis komt en zin de mazen voor ondermaatse vis ook nog steeds groot genoeg om te ontsnappen. Die lezing wordt bevestigd door Kees van Beveren, voorzitter van Delta Zuid van de organisatie van kottervissers VisNed. "Op zich was het een goed net, behalve aan de staart", stelt hij.

Van Beveren stelt dat Nederlandse vissers sinds het hoogopgelopen conflict over de pulsvisserij in Frankrijk onder een vergrootglas liggen. "Ze willen geen Nederlandse vissers in Frans water. Ze gaan nu op alle slakken zout leggen", zegt hij.

Griffier

De Franse rechter deed gistermiddag 15.00 uur uitspraak in de zaak. Joop Siereveld kreeg anderhalf uur de tijd om de boete contant of per cheque bij de rechtbank te betalen. Maar eenmaal bij de rechtbank bleek dat de griffier geen cash geld mocht aannemen. Vandaar dat het schip nog steeds aan de ketting ligt.

Maandag doet Siereveld een nieuwe poging om de boete te betalen. In totaal bedraagt de schade dan 55.000 euro, schat hij, inclusief de verloren vis en de personeelskosten die door lopen.
Nederlandse privacywaakhond lekten namen van personeel via documenten
Vrijdag, 13:30 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft via pfd's die de waakhond publiceerde, zelf te maken gehad met een datalek. De privacywaakhond gaf met de publicatie onbedoeld de namen van personeelsleden vrij, wat tegen het beleid van de AP indruist.


Botresten niet van opvarenden Nederlandse oorlogsschepen in Javazee
Vrijdag, 13:24 NOS nieuws

In IndonesiŽ zijn op drie plekken in Brondong toch geen sporen gevonden van stoffelijke resten van de opvarenden van drie Nederlandse oorlogsschepen. Dat schrijft minister van Defensie Bijleveld in een brief aan de Tweede Kamer.

De locaties werden onderzocht omdat ooggetuigen hadden gezegd dat daar de illegaal geborgen Nederlandse oorlogschepen waren verwerkt en gedumpt, en dat daar ook de stoffelijke resten konden zijn.

IndonesiŽ-correspondent Michel Maas: "Brondong is een groot dorp met een normale begraafplaats waar volgens een getuige enkele plastic zakken met stoffelijke resten van 'een sloopschip' zouden zijn begraven. Het dorpshoofd heeft dat bevestigd tegenover een Indonesische journalist."

Identificatiedienst

Minister Bijleveld zegt dat de onderzoeken werden geleid door de politie van IndonesiŽ in aanwezigheid van experts van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht. Zij functioneerden als adviseur en kwamen tot de conclusie dat de resten niet van de Nederlanders konden zijn.

Volgens Maas waren de menselijke resten al opgegraven voordat de Nederlandse experts aankwamen. "Die hebben de opgravingen dus niet kunnen begeleiden, en kunnen ook niet met zekerheid zeggen of de botten die ze onderzochten wel van de begraafplaats afkomstig waren."

Er is wel een afgevaardigde van de Nederlandse ambassade in Brondong ter plaatse geweest. Volgens het hoofd van de lokale politie zijn de gevonden beenderen naar het politiebureau in Lamongan gebracht en van daar naar het hoofdbureau van politie in Soerabaja. Daar hebben de Nederlandse experts ze gezien.

Dieren

De onderzoekers van de Koninklijke Landmacht onderzochten ook eerder gevonden botresten. Die bleken grotendeels afkomstig van dieren. Van de rest van de botfragmenten is in ieder geval vastgesteld dat ze niet heel lang in zee gelegen hebben.

"Wij betreuren het, met name voor de nabestaanden, dat ook na deze onderzoeken niet meer duidelijk is geworden over wat er gebeurd is met de illegaal geborgen Nederlandse oorlogsschepen en hun opvarenden", zegt Bijleveld.
Nederlandse darknethandelaren verstopten drugs in 3d-geprinte verpakkingen
Vrijdag, 10:30 Tweakers
De Nederlandse politie heeft donderdag vier verdachten aangehouden die zich bezig gehouden zouden hebben met het via darknets verhandelen van drugs. De drugs werden onder andere in Nintendo-cartridges verstopt die gemaakt waren met een 3d-printer.


Nederlandse toerist verjaagd uit Inca-stad om blote billen
Donderdag, 08:00 NOS nieuws

Een 26-jarige Nederlander is samen met twee andere toeristen verbannen uit Machu Picchu in Peru omdat ze met hun blote billen op de foto gingen. Volgens Peruaanse media zijn de anderen een 21-jarige Duitser en een 24-jarige Zwitser.

De foto werd gemaakt in het bekende Inca-stad Machu Picchu dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Natuurbeheerders in het gebied betrapten de drie met hun billen bloot.

Peru treedt streng op tegen toeristen die naakt op de foto gaan omdat het als respectloos wordt gezien. De politie heeft de mannen niet gearresteerd, maar ze zijn wel direct uit de Inca-stad gezet.
Nederlandse pelgrim op bezoek bij den Hollander
Woensdag, 21:12 Gazet v. Antwerpen
?Woensdagnamiddag legden de gepensioneerden hun kaartspel even stil toen de 27-jarige Magel Querin uit Amsterdam bij den Hollander in Tongerlo binnenstapte.


Nederlandse schuurvondst legt horror en buitenkansjes bloot
Woensdag, 18:30 AutoBlog
Het beste soort schuurvondst dus. Behalve natuurlijk als die horror Texas Chainsaw Massacre-achtige taferelen betreft, maar daar is in dit geval geen sprake van. Hoewel het creepy sfeertje op de plaatjes anders doet vermoeden, zijn de enige slachtoffers in dit verhaal namelijk van het metalen soort. In het boerengat De Mortel werden ettelijke klassiekers aangetroffen […]


Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
Woensdag, 16:24 NOS nieuws

De Duitse oud-minister van FinanciŽn Wolfgang Schšuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra bleef Schšuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."

Gevreesde minister

De 75-jarige Schšuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van FinanciŽn neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquÍte zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.

In Brussel werd Schšuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van FinanciŽn werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.

Bijzonder

Schšubles carriŤre is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schšuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beŽdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.

De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.
Nederlandse politie vindt cryptocoinfabriek die illegaal stroom aftapte
Woensdag, 14:42 Tweakers
De politie van Rijen heeft in een loods systemen met tientallen videokaarten aangetroffen die door de huurder werden gebruikt om cryptovaluta te minen. De huurder tapte illegaal de stroom af, wat de aandacht van de politie trok.


Nederlandse voetbalclub zoekt schoonmaker voor uitwedstrijden
Woensdag, 14:18 Skynet
Heracles Almelo, een voetbalclub die in de Nederlandse Eredivisie uitkomt, heeft een speciale vacature online gezet. De club zoekt een CCO, oftewel een Chief Cleaning Officer. De man of vrouw moet ervoor zorgen dat zowel de gebruikte kleedkamer, als het supportersvak van Heracles bij uitwedstrijden, proper wordt achtergelaten.


Eerste Nederlandse medaille bij het paralympische skiŽn: 18-jarige Kampschreur pakt goud
Dinsdag, 12:12 Volkskrant
Hij gaf als jonge tiener een plek in het rolstoelbasketbalteam van Jong Oranje op omdat hij met zitskiŽn een betere kans zou hebben op een medaille op de Paralympische Winterspelen. Dinsdag bleek die inschatting de juiste voor de 18-jarige Jeroen Kampschreur. De paraskiŽr won in Pyeongchang goud op de supercombinatie voor zitskiŽrs. Het is de eerste medaille voor Nederland bij het paralympische sk


Interieurketen Casa neemt groot deel Xenos-winkels over
Dinsdag, 12:12 NOS nieuws

De meerderheid van de Xenos-winkels in Nederland krijgt een andere naam en een ander assortiment. De winkelformule Casa neemt 110 Xenos-vestigingen over.

Casa bestaat nu nog niet in Nederland, maar heeft wel vestigingen in onder meer BelgiŽ, Frankrijk, Spanje en ItaliŽ. Het is een interieurzaak waar bijvoorbeeld meubels, huishoudtextiel en decoratieve producten te vinden zijn. Net als Xenos is het bedrijf in handen van Blokker Holding, eigendom van de familie Blokker.

De verkoop van de Xenos-vestigingen aan Casa past in de ontmanteling van Blokker Holding. Het familieconcern wil zich alleen nog richten op Blokker en stoot andere winkelketens af. Intertoys, Bart Smit en Leen Bakker zijn al verkocht, voor Big Bazar wordt nog een nieuwe eigenaar gezocht.

Xenos verdwijnt na de verkoop aan Casa niet helemaal. Er blijven nog circa 60 winkels van Xenos over in Nederland. Die worden uit de Blokker Holding getild en voortgezet door de familie Blokker zelf.

Het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk gaan wel dicht. Daardoor verliezen 180 medewerkers hun baan. Zo'n 1900 winkelmedewerkers gaan over naar Casa, de rest blijft in dienst van Xenos.
Turkije weer in trek bij Nederlandse toeristen
Dinsdag, 08:00 NOS nieuws

Nederlandse toeristen hebben Turkije, Egypte, Griekenland en TunesiŽ weer in de armen gesloten. Het toerisme naar deze landen rond de Middellandse Zee liep de afgelopen jaren sterk terug vanwege de veiligheidssituatie.

Zo was er in bijvoorbeeld in Turkije in de zomer van 2016 een couppoging en had het land te maken met aanslagen door onder meer IS, waarna het toerisme instortte. Reisbrancheorganisatie ANVR zegt dat het aantal boekingen voor het land in januari met 90 procent toenam in vergelijking met januari vorig jaar.

Ook Griekenland en Egypte zijn weer in beeld, zeggen reisorganisaties. Volgens Corendon gaan de boekingen voor deze twee landen en Turkije zo snel dat vakanties rond de populairste data waarschijnlijk al in april zijn uitverkocht. Het aantal vakanties naar TunesiŽ groeit voorzichtig, maar gestaag.

De ANVR zegt dat de lage prijzen voor Turkije, in combinatie met de kwaliteit, aantrekkelijk zijn voor Nederlandse toeristen.

'Pas op voor malafide bedrijven'

In De Telegraaf waarschuwen de Consumentenbond en de Fraudeheldesk voor malafide bedrijven die vakantiegangers willen oplichten. "Wij krijgen veel klachten over dubieuze bedrijven als Best Tip, Fly a Way, VakantieGarant en DeReisplanner", waarschuwt een woordvoerder van de Consumentenbond in de krant. "Er worden telefonisch vakantiehuizen en zonreisjes aangeboden met een onduidelijk voorstel. Vaak met hoge kortingen. Zogenaamd omdat je een prijs hebt gewonnen. Trap er niet in."

Volgens de bond hoor je niets meer over de reis, maar krijgen slachtoffers na twee weken wel een rekening van een paar honderd euro, omdat ze gebruikt gemaakt zouden hebben van de diensten van de oplichters. Er wordt gedreigd met dure incassoprocedures. Het advies is om niet te betalen, maar aangifte te doen.
Het was het weekend van de Nederlandse sleutelbeenfracturen
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Een paard heeft geen sleutelbeenderen, las ik, en kan ze dus ook niet breken. Wie zich erin verdiept komt onvermoede dingen tegen. Zo weet ik nu dat het sleutelbeen het eerste bot is dat zich begint te verharden in de baarmoeder, reeds vanaf de vierde tot zesde week van de zwangerschap. Het is ook het laatste bot dat stopt met groeien; de uiteindelijke vorm en lengte wordt pas na het twintigste ja


Nederlandse kappersleerlingen bezoeken Lierse school
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen
Atheneum Lier campus Louis Zimmer neemt deel aan een internationaal uitwisselingsproject met verschillende kappersscholen.


Aantal open memcached-servers daalt door Nederlandse en internationale inzet
Maandag, 14:06 Tweakers
Verschillende partijen, waaronder Nederlandse onderzoekers, werken samen om het aantal open memcached-servers op internet terug te dringen. Onderzoeker Victor Gevers zegt dat er inmiddels ruim 51.000 servers zijn gemeld.


Nederlandse defensie heft tijdelijk gevechtseenheden op
Maandag, 07:00 Skynet
Wegens personeelstekorten heft defensie in Nederland delen van gevechtseenheden tijdelijk op. Bij het Korps Mariniers en de landmacht zijn complete compagnieŽn buiten gevecht gesteld. Vakbonden waarschuwen in de Nederlandse krant De Telegraaf dat het nog erger wordt.


Door drie smakken tegen het asfalt verspelen drie Nederlandse wielrenners hun kans op een fraaie eindklassering
11 Maart, 21:42 Volkskrant
Het kan een gebrek aan concentratie zijn, domme pech, een manoeuvre van een ander, gebrek aan stuurmanskunst - het scala aan oorzaken van een valpartij in de wielrennerij is bont. Feit is dat afgelopen week tijdens de vroege rittenkoersen drie Nederlandse klassementsrenners een potentieel fraaie eindklassering verspeelden door een smak tegen het asfalt. Eerst was het de beurt aan Wout Poels, die v


Nederlandse katholieken gaan protesteren tegen ?pornografische? poster met kussende mannen
10 Maart, 14:30 Gazet v. Antwerpen

De katholieke stichting Civitas Christiana gaat zaterdagnamiddag protesteren in Nijmegen tegen een poster van Suitsupply. Ze vinden de beeltenis van twee kussende mannen niet passen in het straatbeeld. ?Het is een uitermate vulgaire afbeelding die niet te zien zou mogen zijn in het publieke domein?, klinkt het.
Maria Sharapova breekt met Nederlandse coach
10 Maart, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Maria Sharapova (WTA 41) heeft een einde gemaakt aan haar samenwerking met de Nederlandse coach Sven Groeneveld. Dat maakte de 30-jarige Russische tennisster bekend een dag nadat ze al in de eerste ronde was uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Indian Wells. Groeneveld was vier jaar de trainer van Sharapova.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be