NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederlandse

2News.be / Trefwoorden / Nederlandse

Nederlandse 599 GTO is een smakelijke occasion
Gisteren, 17:36 AutoBlog
Een lekkere uitvoering. De Ferrari 599 GTO is wat mij betreft de mooiste Ferrari van de afgelopen 10 jaar. De spartaanse variant op basis van de 599 was het laatste model met de rustige lijnen. Daarna kwam de F12berlinetta en begon Ferrari met een nieuw ontwerp-offensief. Een designtaal die ik tot op heden nog niet […]


WTA Taipei - Nederlandse Arantxa Rus bereikt haar eerste WTA-finale
Gisteren, 09:48 Skynet
De Nederlandse Arantxa Rus (WTA 167) heeft zich zaterdag voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de finale van een WTA-toernooi. In Taipei (tapijt/125.000 dollar) rekende Rus in de halve finales na bijna twee uur tennis in drie sets (6-3, 4-6 en 6-3) af met de Britse Naomi Broady (WTA 122).


Vier jaar cel voor doodrijden vrouw in Loosdrecht
Vrijdag, 13:42 NOS nieuws

De man die vorig jaar in Loosdrecht een 19-jarige vrouw heeft doodgereden, krijgt vier jaar gevangenisstraf. De 54-jarige Walter van W. krijgt ook vijf jaar rijontzegging. Die gaat in nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Zijn 32-jarige zoon Casper krijgt honderd uur werkstraf en mag een jaar niet meer rijden.

Op 16 maart 2016 zouden ze ruim 100 kilometer te hard hebben gereden in de bebouwde kom van Loosdrecht. De vader raakte de auto van slachtoffer Fleur Balkestein in de zijkant, waardoor ze zwaargewond raakte. Ze overleed twee weken later in het ziekenhuis.

Vader en zoon zouden die avond een straatrace hebben gehouden. Getuigen zeiden in de rechtszaak dat de twee "misschien wel 200 kilometer per uur, bumper aan bumper" hebben gereden op een bochtige weg.

Stortvloed aan bewijs

De rechter gaat ervan uit dat de dood van Fleur te wijten is aan het rijgedrag van de vader. Hij had gedronken en te hard gereden. De rechtbank spreekt van een "wedstrijdachtig karakter". "Vader en zoon hebben een risico genomen. Als gevolg daarvan is Fleur overleden."

Er was een stortvloed aan bewijs beschikbaar, zegt de rechter. Die neemt het Walter van W. zeer kwalijk dat hij is blijven ontkennen dat hij te hard reed en dat hij geen berouw heeft getoond.

De rechter stelt dat zoon Casper wel heeft bijgedragen aan het verwerpelijke rijgedrag van zijn vader, maar niet zodanig dat hem ook medeplichtigheid kan worden verweten. Daarom kiest de rechtbank voor een taakstraf in combinatie met rijontzegging, in plaats van een celstraf.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vijf jaar cel voor de vader, drie jaar voor de zoon en een rijontzegging van vijf jaar voor beiden.
Nederlandse WOI-shooter Tannenberg gaat in Early Access
Vrijdag, 12:00 Tweakers
Ontwikkelaar Blackmill Games heeft shooter Tannenberg in early access gezet, wat wil zeggen dat de game via Steam beschikbaar is voor Windows, Linux en OS X. De shooter speelt zich tijdens WOI. Het is een losstaande uitbreiding voor Verdun.


Rusland dreigt samenwerking met Nederlandse musea stop te zetten
Donderdag, 14:48 NOS nieuws

Rusland dreigt de samenwerking met Nederlandse musea stop te zetten als musea op de Krim de zaak over het Krimgoud verliezen. Dat heeft de Russische minister van Cultuur Vladimir Medinski gezegd in een gesprek met het Russische persbureau RIA Novosti.

De museumstukken liggen na een tentoonstelling al drie jaar in het Allard Piersonmuseum in Amsterdam. Volgens Medinski hebben de vier betrokken musea op de Krim het internationaal recht en museumwetten aan hun kant.

De rechtbank in Amsterdam besliste vorig jaar anders. Die vond dat de voorwerpen uit de tentoonstelling De Krim: Goud en geheimen van de Zwarte Zee aan Oekraïne toebehoren, omdat het Unesco-verdrag bepaalt dat geleende kunstschatten terug moeten naar de staat die ze in bruikleen gaf.

Fascistische agressie

Medinski is het daar totaal niet mee eens. "Dit is verduistering van kostbaarheden van musea zonder precedent. Het kan alleen vergeleken worden met de diefstal tijdens de Italiaanse campagnes van Napoleon of met fascistische agressie. Volgens mij is de beslissing van de Nederlandse rechtbank absoluut gepolitiseerd. Die legt een bom onder het hele systeem van uitwisseling van collecties."

Als de uitspraak van de rechter in hoger beroep overeind blijft, ziet Medinski niet hoe er samen met Nederland nog tentoonstellingen georganiseerd kunnen worden. "Als je daar een collectie van de Hermitage of van de Tretjakovgalerij naartoe brengt, moet je je afvragen of de een of andere rechter deze kostbaarheden in beslag neemt", zei hij tegen Ria Novosti.

Een voorbeeld van een expositie die dan in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn, is die van de Hollandse Meesters uit de Hermitage, die op dit moment in de Hermitage Amsterdam is te zien. Omgekeerd worden ook Nederlandse kunstwerken in Rusland geëxposeerd.

Annexatie

De strijd om het Krimgoud ontstond in 2014 bij de annexatie van de Krim door Rusland, waardoor Oekraïne het gezag over het schiereiland verloor. Op dat moment werden de kunstwerken van musea op de Krim geëxposeerd in Amsterdam.

De gedupeerde musea op de Krim gingen in hoger beroep. Dat bevindt zich nog in een voorbereidende fase. Een datum voor de eerste zitting is nog niet bekend.
Nederlandse jongeren manen klimaatminister tot meer actie
Donderdag, 13:00 NOS nieuws

Op de Klimaattop in Bonn hebben de Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordigers minister Wiebes van Klimaat aangespoord tot meer actie. "Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet is een mooie stap, maar het is nog niet genoeg om de Parijse doelen echt te halen", zegt Martijn Visser na afloop van een gesprek met de minister.

De Nederlandse jeugd wordt in Bonn vertegenwoordigd door twee jongeren: Emma Clemens en Martijn Visser. Deze VN-jongeren voeren in de aanloop naar dit soort conferenties gesprekken met veel andere jongeren in eigen land.

Onze toekomst

"Wij vertegenwoordigen hier vooral de Nederlandse jeugd, maar ook jongeren uit andere landen", zegt Emma. "Het gaat immers om onze toekomst, dus daar proberen we op allerlei manieren aandacht voor te vragen."

Ze hebben veel contact met collega-jongerenvertegenwoordigers uit andere landen om gezamenlijke standpunten voor te bereiden. Als die horen dat ze uit Nederland komen, zijn ze vaak onder de indruk.

"Wij zijn Nederland, we liggen voor een deel onder de zee. We moeten er heel hard aan gaan werken om niet te verdrinken. Met onze dijken maken we veel indruk op de andere jongeren."

Totale omschakeling nodig

Emma Clemens wijst erop dat veel Nederlandse jongeren vinden dat er meer nodig is dan het terugbrengen van de CO2-uitstoot. "In het regeerakkoord gaat het vooral over het omlaag brengen van emissies. Maar wat we missen is dat het nog niet echt gaat om een totale omschakeling naar hele andere energie."

Wel heeft ze vertrouwen in de nieuwe minister van Klimaat. "We verwachten dat hij ontzettend zijn best gaat doen voor ons. Ik geloof er zeker in dat hij gemotiveerd is om er iets aan te gaan doen."

Ga ervoor

"Je merkt vanuit jongeren een enorme kracht om echt meters te willen maken in het tegengaan van klimaatverandering." Hun Nederlandse achterban houden ze op de hoogte met blogs en filmpjes.

Ze hebben ook een boodschap voor andere Nederlandse jongeren: "Ga er wat aan doen, overal. Ga ervoor. Als je straks ergens gaat werken, kun je van binnenuit het systeem veranderen."
Sint-Jozefinstituut wint Benelux Drone Cup: Leerlingen zijn behendiger dan Nederlandse jongeren
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een team van acht leerlingen van het Sint-Jozefinstituut won in het PSV-stadion in Eindhoven de Benelux Drone Cup door blijk te geven van veel technisch vernuft en het betere stuurwerk.
Raad van State vernietigt gasbesluit: vier vragen over de toekomst van de Nederlandse gaswinning
Woensdag, 18:48 Volkskrant
De Raad van State vernietigde vandaag het gasbesluit. Daarmee wilde oud-minister Henk Kamp (Economische Zaken) de komende vijf jaar 21,6 miljard kubieke meter gas uit Groningse bodem laten halen door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Opvallend: Groningen én de NAM voelen zich gesteund door de uitspraak. De onderbouwing van het gasbesluit schiet volgens de Raad op drie fronten tekort. Gas


GDPR: Nederlandse bedrijven denken zelf goed op schema te liggen
Woensdag, 11:18 Emerce
Nederlandse bedrijven denken redelijk op schema te liggen met de voorbereidingen voor de General Data Protection Regulation (GDPR) of Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat blijkt uit een rondgang onder leden van de DDMA. De wetgeving die vanaf mei volgend jaar in werking treedt heeft grote impact op de bedrijven en hun dataverwerking.


Nederlandse centrale bank gaat banken hacken
Dinsdag, 15:24 De Tijd
15:13 De centrale bank van Nederland gaat geheime testaanvallen uitvoeren op Nederlandse banken, beursspelers en clearinghuizen.


De Nederlandse vlag staat in de Tweede Kamer
Dinsdag, 14:48 NOS nieuws

Er staat een Nederlandse vlag in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. De nationale driekleur prijkt links van de stoel van de Tweede Kamervoorzitter. Kamervoorzitter Arib zei bij de opening van de middagvergadering: "Het is een bijzonder en belangrijk moment in onze parlementaire geschiedenis, namelijk dat we een vlag in de zaal hebben."

De komst van de vlag was een voorstel van SGP-leider Van der Staaij en PVV-leider Wilders. Zij vinden dat de vlag "een mooie en duidelijke functie heeft als symbool van de natie". Arib zei: "Vanaf vandaag staat de vlag in de zaal en daarmee beschouw ik de motie als uitgevoerd."

Alle politieke partijen stemden daar ook voor, behalve de Partij voor de Dieren.

GroenLinks steunde het voorstel, maar partijleider Klaver vindt dat ook de Europese vlag ernaast moet komen te hangen. "Ook dat zie je in veel landen", aldus Klaver. Volgens hem is het laatste woord daar nog niet over gezegd.
Economie groeit door, maar wel iets minder hard
Dinsdag, 10:00 NOS nieuws

De Nederlandse economie groeit door, maar minder hard dan eerder dit jaar. In het derde kwartaal groeide de economie met 3 procent vergeleken met een jaar geleden.

In het tweede kwartaal was er sprake van snellere groei, maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was dat een uitzonderlijk sterk kwartaal.

Over de hele linie groeit de economie. Er wordt meer geïnvesteerd, consumenten geven meer geld uit en de export groeit. Vooral de investeringen in woningen, vliegtuigen en personenauto's nemen toe. Bedrijven schaffen meer machines aan.

"We gaan af op een groei van toch zeker 3 procent voor 2017 en dat is uitstekend. Het is de hoogste groei sinds de crisis", zegt Peter Hein van Mulligen van het CBS.

Werk

Het herstel van de economie leidt ook tot meer banen. Het afgelopen kwartaal kwamen er 51.000 banen bij. In totaal zijn er 10,2 miljoen deeltijd- en voltijdbanen in Nederland. Dat is een record.

Eind september stonden er 213.000 vacatures open. Dat is veel meer dan tijdens de crisis. Toen waren het er op het dieptepunt slechts 91.000.

Ook de werkloosheid loopt terug. Volgens de internationale definitie zijn er 428.000 werklozen in Nederland. Dat zijn er 25.000 minder dan een kwartaal eerder.

Uitstoot

Tegelijk met de cijfers over de economische groei heeft het CBS cijfers gepubliceerd over de CO2-uitstoot. De uitstoot lag in het derde kwartaal 0,2 procent hoger dan een jaar gelden.

Vooral consumenten hebben meer verstookt. Het weer was kouder dan een jaar geleden. De uitstoot van energiebedrijven, waterbedrijven en afvalbeheer daalde met 8 procent.

Krapte

Minister Wiebes van Economische Zaken vindt het goed nieuws dat de groei van de werkgelegenheid doorzet "De arbeidsmarkt begint zelfs tekenen van krapte te tonen."

Volgens Wiebes krijgt economische groei pas echt betekenis als Nederlanders ervan beginnen te profiteren. "In de cijfers zien we dat nu gebeuren", zegt de minister.
Steeds meer Nederlandse gezinnen vinden geen huurwoning

Steeds meer Nederlanders verdienen net te veel voor een sociale woning, maar te weinig om te huren op de privémarkt. Volgens het Nederlandse Planbureau dreigen deze mensen tussen wal en schip te vallen op de woningmarkt. Het zou gaan om zo?n 425.000 gezinnen.
LG V30-smartphone komt begin december uit voor 899 euro
Maandag, 10:42 Tweakers
LG brengt de V30-smartphone begin december uit in Nederland voor 899 euro. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Eerder zei de Zuid-Koreaanse telefoonmaker dat het toestel voor het einde van het jaar zou verschijnen.


Er bestaan meerdere monumenten voor vliegers Nederlandse krijgsmacht
Maandag, 02:12 Volkskrant
De ingezonden brieven van maandag 13 november. Het is juist, zoals de heer R.H. Pfeyffer uit Driebergen stelt in de Brief van de Dag van 9 november, dat er al sinds 1923 een monument bestaat voor de vliegers van het luchtwapen van de Nederlandse krijgsmacht. Ook is juist dat Steve 'Catch' Netto ervoor gezorgd heeft dat er een (ander) monument kwam (Het eeuwige leven, 7 november (+)). Dit monument


Kustwacht waarschuwt voor onbemand zeiljacht
12 November, 22:00 NOS nieuws

De Nederlandse Kustwacht waarschuwt voor een onbemand zeiljacht op de Noordzee. De eigenaar werd gisteren van boord gehaald, sindsdien dobbert het schip stuurloos rond. Het bevond zich vanmiddag ongeveer 20 kilometer ten westen van Scheveningen.

De 63-jarige eigenaar uit Canada kocht het schip recent in het Verenigd Koninkrijk. Hij kwam op de Noordzee in de problemen, maar had geen fatsoenlijke communicatieapparatuur aan boord. Pas na vier dagen werd hij gered door een helikopter van de Nederlandse Kustwacht.

Achtergelaten

Daarna is het besloten om het schip onbemand achter te laten, omdat het geen direct gevaar opleverde voor de scheepvaart. "Als er geen acuut gevaar is, mogen wij de boot niet wegslepen", zegt een woordvoerder van de KNRM. "Dan zouden we broodroof plegen, want dat is het werk van bergers."

Maar bergingsmaatschappijen ondernemen geen actie zolang niet officieel opdracht is gegeven door een verzekeringsmaatschappij. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht komt het bijna nooit voor dat een schip zo lang stuurloos ronddobbert.

De Kustwacht houdt het schip nauwlettend in de gaten en stuurt iedere vier uur de coördinaten door aan de scheepvaart.
Nederlandse toerist (64) in Zambia vertrapt door olifant
12 November, 13:36 NOS nieuws

In een natuurpark in Zambia zijn een 64-jarige Nederlander en een 57-jarige Belgische vrouw gedood door een olifant. De twee werden volgens Zambiaanse media vertrapt toen ze de olifant van dichtbij wilden fotograferen.

De toeristen verbleven in de Maramba River Lodge in Livingstone, vlak bij de grens met Zimbabwe. Omdat de autoriteiten de nabestaanden nog niet op de hoogte hebben gebracht, is hun identiteit nog niet vrijgegeven. Hun lichamen zijn overgebracht naar een mortuarium. Buitenlandse Zaken is op de hoogte.
Verscholen atelier in een garage in de Seefhoek: Grieks-Nederlandse ontwerpster is thuis in Antwerpen
12 November, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Al bij haar eerste bezoekje aan Antwerpen bezweek de Grieks-Nederlandse ontwerpster Anna Rosa Moschouti voor de stad en haar inwoners. Een mix van hipster, casual en aristocratisch, zo omschrijft ze de inspirerende designscène. De metropool vormt vandaag de perfecte uitvalsbasis voor haar juwelenlijn. Een blik achter de schermen in haar atelier.
In veel Nederlandse steden groot feest na Marokkaans voetbalsucces
11 November, 22:48 Skynet Buitenland
In verschillende grote Nederlandse steden zijn mensen zaterdagavond de straat op gegaan om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor het WK voetbal in Rusland. In Amsterdam verzamelden vele feestvierders zich op het Mercatorplein, in Den Haag gebeurde datzelfde op de Hoefkade, waar enkele honderden mensen samenkwamen. En in Rotterdam gingen veel mensen de straat op rond het Hofplein en de Coolsingel.


Nederlandse spelers zorgen 'insjallah' voor WK-ticket Marokko
11 November, 14:43 NOS nieuws

Ivoorkust en Marokko vechten vanavond (18.30 uur) om een plek op het WK 2018. Het is niet alleen een wedstrijd van de twee Afrikaanse landen, maar ook een beetje van Nederland. Er spelen namelijk vier spelers in het Marokkaanse team met een Nederlandse achtergrond.

Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat en Mimoun Mahi zijn door de Franse coach Hervé Renard geselecteerd om het tegen Ivoorkust op te nemen. Deze namen van Nederlands-Marokkaanse spelers in het Marokkaanse team zijn niet erg bekend bij de Marokkanen in Marokko.

Behalve die van Ziyech. "Het is de bekendste speler hier, want hij heeft er bij beslissende wedstrijden voor gezorgd dat we door konden", zegt een Marokkaanse jongen in de hoofdstad Rabat.

Nederland is niet het enige Europese land dat spelers levert aan het Marokkaanse team. Spanje is met vijf hofleverancier, Frankrijk levert er vier en Groot-Brittannië twee. "Het is goed dat we zo veel Europese spelers hebben. Het voetbal daar is geavanceerder en de spelers zijn beter opgeleid", zegt een andere Marokkaan op straat. "Zo gaan we winnen, insjallah (als god het wil)."

Ivoorkust heeft acht punten, Marokko negen. Dat betekent dat de Marokkanen aan een gelijkspel genoeg hebben voor deelname in Rusland. Dat zou dan het eerste WK zijn voor Marokko in twintig jaar.

"Ivoorkust is sterk, dus we gaan het zien", zegt de een. Terwijl de ander al zeker weet dat Marokko gaat winnen. Als dat laatste het geval is, wordt het meer dan uitbundig gevierd in Marokko. Het land staat bekend om zijn passie voor voetbal, maar bij het WK gaat dit nog een stapje verder.

Toeteren

"Het is een soort uitwisseling van culturen", vertelt de jongen in Rabat. "We verdiepen ons ook in de andere landen waartegen we spelen: in hun land en in hun gedrag."

"Als we het halen, gaan we naar buiten, lopend of met z'n allen in de auto. In de auto hangen we naar buiten en gaan we toeteren. En natuurlijk nemen we de Marokkaanse vlag mee", vertellen de jongens enthousiast.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be