NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederlandse

2News.be / Trefwoorden / Nederlandse

De Nederlandse economie moet in 2050 circulair zijn, duurzaam dus. Wat zijn de knelpunten?
Vandaag, 02:42 Volkskrant
In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn: duurzaam en gestoeld op hergebruik. Er zijn al heel veel plannen en gisteren kwamen er weer 500 pagina's bij. Nu de praktijk nog. Of de door de overheid gewenste kringloopeconomie in Nederland van de grond komt, hangt voor een belangrijk deel af van de consument. Van u, dus. Van de vraag of u bereid bent niet aldoor de nieuwste en plats


Het gros van de Nederlandse 25-plussers met een vaste partner heeft niet vaker dan drie keer per maand seks
Gisteren, 12:18 Volkskrant
Het veel gehoorde gemiddelde van 'twee keer per week' wordt door de meeste stellen niet gehaald: het gros van de Nederlandse 25-plussers in een relatie heeft drie keer per maand seks. Dit concludeert kenniscentrum Rutgers in zijn vijfjaarlijkse monitor Seksuele gezondheid in Nederland, die vandaag wordt gepubliceerd. Het onderzoek is gebaseerd op een representatieve steekproef onder 17 duizend Ned


Vastned Retail wil Belgisch filiaal van de beurs halen
Gisteren, 07:30 De Tijd
07:16 Het biedt daarvoor 395 miljoen euro op de resterende aandelen van de verhuurder van winkelpanden.


Nederlandse politici zouden hun arm opofferen om de ABC-eilanden te behouden
Gisteren, 02:42 Volkskrant
Dat Nicolás Maduro - de Venezolaanse president die de Bolivariaanse revolutie van zijn voorganger gruwelijk ziet mislukken en zijn volk wegens honger naar elders ziet vluchten - de schuld op het buitenland zou schuiven, stond in de sterren geschreven. Eerst waren het de Amerikanen: het duivelse rijk van fascisten en imperialisten dat het machtige Venezuela op geniepige wijze zou ondermijnen. Nu he


Perfecte toernooistart voor Nederlandse schaker Giri, zeker dankzij zege op Kramnik
Zondag, 21:18 Volkskrant
Oud-wereldkampioen schaken Michail Tal beschreef eens hoe machteloos hij zich in zijn jonge jaren voelde, als hij plaatsnam tegenover Viktor Kortsjnoi: 'Na twaalf onderlinge partijen stond het 6-6. Kortsjnoi had zesmaal gewonnen en ik had zesmaal remise gemaakt. Maar de dertiende partij won ik. Het was een gedenkwaardige dag.' Anish Giri weet na de tweede ronde van het Tata toernooi hoe opgelucht


Franse vissers willen EU-verbod op Nederlandse pulsvisserij
Zondag, 19:30 NOS nieuws

In het troosteloze vissershaventje van Calais in Noord-Frankrijk haalt Benoît Lasquellec voor de laatste keer de netten uit zijn vissersboot. Hij houdt ermee op en verkoopt zijn boot met pijn in zijn hart.

"We vangen geen tong meer. Het gaat hier heel slecht met de zee. Financieel is dit niet vol te houden", zegt hij. En de schuldigen zijn voor hem wel duidelijk: de Nederlanders.

Lasquellec is zeker niet de enige. Het gaat slecht met de vissers in Noord-Frankrijk. In Calais lagen tien jaar geleden nog zo'n vijftien vissersboten. Nu Lasquellec ermee ophoudt, zijn het er nog maar zeven. De Nederlanders krijgen de schuld, omdat zij massaal voor de Franse kust pulsvissen.

Volgens de Nederlandse vissers heeft het pulsvissen alleen maar voordelen: ze hebben minder brandstof nodig, hebben minder bijvangst en de zeebodem wordt niet omgewoeld. Maar de Franse vissers denken daar heel anders over.

"Als je na de Nederlanders komt, dan is de zee een woestijn", zegt Benoît Lasquellec. "Er is niets meer, helemaal niets. Ze elektrocuteren alles, het plankton, het voedsel. De vissen zijn vaak al dood voordat we ze vangen."

Zijn collega Josse Martin ving deze week maar een paar kilo vis. "De Nederlandse boten interesseert dat niet. Dat zijn geen vissers, maar financiële instellingen. Als ze de zee hier hebben leeggevist gaan ze gewoon weer ergens anders naartoe."

Europese lobby

Dit is de strijd die de komende week in het Europees Parlement wordt gestreden: de kleine Franse vissers tegen de grote Nederlandse vissersschepen. Inzet van de Fransen: een totaalverbod op pulsvisserij. Voor de Nederlandse vissers zou dat een financiële ramp zijn. Ze hebben er miljoenen in geïnvesteerd.

Wetenschappelijk is er weinig bewijs voor de stelling van de Fransen dat pulsvissen al het zeeleven vernietigt. Maar hun lobby bij Franse Europarlementariërs maakt de kans groot dat een verbod er komt. Van links tot rechts zijn de Franse politici het erover eens dat pulsvissen moet worden bestreden.

Minister Schouten van Landbouw en Visserij ziet het met lede ogen aan. "In deze discussie wordt er op basis van sentimenten gesproken. Dit is het vissen van de toekomst. Hiermee voorkom je dat de bodem wordt omgewoeld, heb je minder bijvangst, gebruik je minder brandstof. Allemaal zaken die we juist zouden moeten omarmen en niet moeten bestrijden."

Maar de kans is groot dat Nederland de strijd gaat verliezen in het Europees Parlement. Voorzichtig lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor een flinke beperking van de pulsvisserij. Wat daarbij niet helpt: Nederland staat redelijk alleen.

Alle landen hebben toestemming om 5 procent van hun vloot met de pulstechniek te laten vissen, maar van de Nederlandse vloot vist bijna 40 procent op deze manier. De meeste andere landen zijn erbij gebaat als dat weer flink wordt teruggeschroefd.

Pijn

Voor Lasquellec in Calais zal het besluit van Brussel niet veel meer uitmaken. Hij gaat sowieso een andere baan zoeken, hoeveel pijn het ook doet.

"Ik heb deze boot van mijn ouders gekocht", zegt hij. "Ik heb altijd carrière willen maken als visser, maar dat is nu afgelopen. Door het elektrisch vissen."
Nederlandse timmerman Mark Slats roeit in recordtijd Atlantische Oceaan over
Zondag, 08:42 NOS nieuws

De Nederlander Mark Slats heeft het wereldrecord solo- en non-stop-oceaanroeien op zijn naam geschreven. De timmerman uit Wassenaar stak de Atlantische Oceaan over in ruim 30 dagen. Hij was daarmee bijna 5 dagen sneller dan de vorige recordhouder.

Slats deed mee aan de Atlantic Challenge, een van de zwaarste roeiwedstrijden ter wereld. De Atlantic Challenge loopt van de Canarische eilanden naar het Caribische eiland Antigua, een tocht van bijna 5000 kilometer.

Tot vorig jaar had Slats nog nooit geroeid. Maar toen zijn moeder ernstig ziek werd, besloot hij via het oceaanroeien sponsorgeld op te halen voor haar en anderen die lijden aan kanker. Het geld gaat naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, die onderzoek doet naar kanker en specialistische zorg geeft.

"De hele tocht dacht ik aan mijn moeder. Ze is erg ziek en zij gaf mij de kracht om door te gaan. Deze overwinning is voor jou, mama", zei Slats na aankomst.

Walvis

Slats vertrok op 14 december en roeide gemiddeld zo'n 17,5 uur per dag. "Ik sliep vier uur per nacht. Er is slechts een dag waarop ik acht uur heb geslapen."

Tijdens zijn tocht maakte de timmerman veel mee. Zo sloeg zijn boot Peanuts een aantal keer om door het slechte weer en kwam hij in botsing met een walvis. Ook sloeg zijn gasfles overboord, waardoor Slats geen gevriesdroogd eten meer kon bereiden. Het was daardoor niet makkelijk om genoeg calorieën binnen te krijgen.

Slats zegt dat hij blij is om weer vaste grond onder zijn voeten te hebben. Toch had hij wel gemengde gevoelens toen de haven in zicht kwam. "De laatste tien zeemijlen gingen erg goed. En toen besefte ik dat het allemaal bijna voorbij was."

NOS op 3 maakte een video over het vertrek van Slats:
Nederlandse timmerman verbreekt roeirecord
Zondag, 03:36 Skynet
De Nederlandse timmerman Mark Slats heeft het wereldrecord oceaanroeien verbroken. Slats roeide solo en non-stop de 5.000 kilometer van de Canarische eilanden naar de Kleine Antillen in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten. De roeier kwam zondag rond 00.30 uur (Belgische tijd) aan op het eiland Antigua, 19 dagen sneller dan het vorige record. Slats deed mee aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, om geld in te zamelen voor medicijnen tegen kanker.


Europa Cup korfbal - AKC Luma verliest finale tegen Nederlandse titelverdediger Sassenheim
Zaterdag, 23:24 Skynet
AKC Luma is er niet in geslaagd de Europa Cup korfbal te veroveren. In het Spaanse Platja d'Aro verloor de Belgische landskampioen in de finale met 28-21 van de Nederlandse titelverdediger TOP Sassenheim.


Nederlandse op Hawaï: ducttape tegen radioactieve straling lag klaar
Zaterdag, 22:30 NOS nieuws

De Nederlandse studente Veerle van Wijk lag nog lekker te slapen toen ze rond 08.30 uur lokale tijd abrupt wakker werd gemaakt door een waarschuwingsbericht op haar telefoon: "Er is een raket onderweg naar Hawaï. Zoek dekking. Dit is geen oefening."

Vals alarm zou blijken, maar het duurde een halfuur voordat dat duidelijk was. "Ik hoorde mijn huisgenoten schreeuwen en iedereen rende door elkaar heen", vertelt Van Wijk, die studeert aan de universiteit van Honolulu, de hoofdstad van Hawaï.

Samen met haar huisgenoten ging ze snel naar een kelder om te schuilen. Om haar heen zag ze paniek, maar zelf bleef Van Wijk redelijk rustig. "Ik dacht vooral praktisch na. Wat moet ik meenemen, wat is lang houdbaar?"

Ruim een half uur zaten ze in de kelder totdat het verlossende bericht kwam dat het om een vals alarm ging. "We waren bijna begonnen met het afplakken van de kieren met ducttape. Voor eventuele radioactieve straling."

In haar achterhoofd hield Van Wijk er al rekening meer dat het om een vals alarm zou gaan. "Achteraf gezien is het luchtalarm ook niet afgegaan. Dat zou je al aan het denken moeten zetten. Maar op dat moment denk je daar niet aan."

Met haar huisgenoten gaat het inmiddels goed, zegt ze. "Maar ze zijn wel heel boos. Voor sommigen is het echt een traumatische ervaring. Op de verkeerde plek op de verkeerde tijd, zo voelde het. Je zit op een eiland, dus je kunt geen kant op."

Iedereen is nu vooral bezig met het volgen van het nieuws. Ze willen weten hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Ook merkt Van Wijk zo kort na de valse melding dat het vertrouwen in het waarschuwingssysteem niet groot meer is. "Hoe serieus moeten we een volgend bericht nemen? Dat is echt problematisch."

Om bij te komen van de schrik, doet de studente de rest van de dag rustig aan. "Het is een heel rare gewaarwording om zo wakker te worden. Ik ben al geen ochtendmens."
Nederlandse student per ongeluk geraakt bij schietpartij in Zweden
Zaterdag, 21:54 NOS nieuws

Een Nederlandse student is zwaargewond geraakt bij een schietpartij in de Zweedse stad Uppsala. Hij werd hoogstwaarschijnlijk per ongeluk geraakt in zijn rechterschouder en in zijn bekken. De jongen van 20 is geopereerd en niet in levensgevaar.

De schietpartij was gisteravond rond 21.00 uur in een pizzeria in het stadsdeel Flogsta in het westen van Uppsala. De student zat met tientallen andere studenten aan een lange tafel toen er een gewapende man binnenkwam en begon te schieten. Een man aan een tafel in de buurt werd geraakt. Volgens getuigen stond de Nederlander op en werd hij door verdwaalde kogels geraakt.

Tien seconden

Zweedse media melden dat de schietpartij niet langer dan tien seconden duurde en dat de dader zich daarna uit de voeten maakte in een gereedstaande auto. Er brak korte tijd paniek uit in de pizzeria.

Zowel de man die het doelwit was van de aanslag als de Nederlandse student werd naar het ziekenhuis gebracht. De ambassade in Stockholm heeft contact gehad met de ouders van de student, die net in Uppsala was aangekomen in het kader van een uitwisselingsprogramma. Uppsala is de vierde stad van Zweden met een van de grootste en oudste universiteiten van het land.

Arrestatie

Vandaag meldde zich in verband met deze zaak een jongen van 19 bij de politie in Uppsala. Hij is direct gearresteerd en zijn rol wordt onderzocht.

Volgens de politie was de reden van de aanslag in de pizzeria een afrekening in de onderwereld van Uppsala. Het slachtoffer woont in die plaats.
Milieudefensie: Buitenlandse multinationals claimen massaal vanuit Nederlandse brievenbusfirma's
Zaterdag, 20:06 Volkskrant
Buitenlandse bedrijven gebruiken op grote schaal brievenbusfirma's in Nederland om andere landen aan te klagen. De afgelopen 50 jaar claimden bedrijven vanuit Nederland voor minstens 100 miljard dollar (82 miljard euro) in het buitenland. Verreweg het grootste deel van die claims is afkomstig van buitenlandse bedrijven. Dat blijkt uit een rapport van Milieudefensie, de onderzoeksbureaus TNI en Som


Lucinda Brand pakt Nederlandse titel veldrijden bij de vrouwen

Lucinda Brand heeft in Surhuisterveen de Nederlandse titel in het veldrijden veroverd. De renster van Team Sunweb was oppermachtig in de Friese blubber en soleerde naar het goud. Maud Kaptheijns croste naar het zilver, Annemarie Worst behaalde het brons.
Venezuela handhaaft blokkade Antillen
Zaterdag, 03:48 NOS nieuws

Venezuela is voorlopig niet van plan de grensblokkade van Aruba, Curaçao en Bonaire op te heffen. Dat bleek bij langdurig overleg tussen vertegenwoordigers van Curaçao, Aruba, Nederland en de Venezolaanse regering.

President Maduro sloot de grenzen een week geleden, omdat de eilanden te weinig zouden doen tegen de smokkel uit Venezuela. Volgens Maduro gaan er mensen illegaal naar de eilanden, maar worden er ook drugs, wapens, geld en waardevolle delfstoffen als koper en goud gesmokkeld.

In het overleg zei de Venezolaanse vertegenwoordiger dat zijn land al jaren wacht op een aanpak van de smokkel.

De Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes zegt dat er de komende dagen verder wordt gesproken. Ze hoopt dat de gespekken leiden tot een opheffing van de blokkade.

Door de blokkade zijn er grote tekorten ontstaan op de eilanden, zo wordt er veel minder groente en fruit aangevoerd.
Eerste Nederlandse uitgave van Raspberry Pi-magazine komt in maart uit
Vrijdag, 21:18 Tweakers
Het magazine van Raspberry Pi, MagPi, is binnenkort ook in het Nederlands en in het Frans te verkrijgen. Uitgever Elektor meldt dat het tijdschrift in maart van dit jaar voor iets minder dan een tientje te koop zal zijn.


Hoe stabiel is het haast Nederlandse poldercompromis van de Duitsers?
Vrijdag, 20:36 Volkskrant
'Dit is wat politiek kan.' Tijdens de presentatie van de blauwdruk van een eventueel regeerakkoord tussen de CDU, CSU en SPD, was dat de meest rake uitspraak. Na de langste en moeizaamste Duitse kabinetsformatie sinds 1949 zijn de Duitsers eruit, zo lijkt het: een haast Nederlands poldercompromis. Maar hoe stabiel is deze constructie? De uitspraak kwam uit onverwachte hoek, van CSU-chef Horst Seeh


Nederlandse Staat aangeklaagd om risicoprofileringssysteem
Vrijdag, 17:06 Tweakers
Een aantal burgerrechtenorganisaties is een bodemzaak begonnen tegen de Nederlandse Staat vanwege het Systeem Risico Indicatie, kortweg SyRI. Volgens de organisaties is het systeem in strijd met het recht op privacy van het EVRM.


Big, bigger, biggest: Nederlandse startups doen het goed op de CES
Vrijdag, 11:18 Emerce
Met 170.000 bezoekers die hun geld verdienen in de consumenten elektronica is de CES de grootste B2B-beurs ter wereld. Het wordt door 7000 journalisten uit 150 landen op de voet gevolgd. Het nieuwsgeweld dat bijna 4000 bedrijven hier neerzetten is ongekend en uniek voor de wereld.


Waarom Nederlandse bedrijven meer zouden moeten uitgeven aan onderzoek
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Snijden in onderzoek ondermijnt op langere termijn de verdiencapaciteit van de Nederlandse economie. Philips Lightning ontslaat eenderde van zijn onderzoekers. Het bedrijf hoopt zo 'sneller en efficiënter' te worden. Bovendien vindt Philips het verstandiger om samen te werken met andere bedrijven dan om alles zelf te doen. Critici verwijten de lampenmaker dat het onder druk van aandeelhouders alle


Zeespiegel is bij Nederlandse kust hoger dan ooit gemeten
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
De zeespiegel langs de Nederlandse kust was in 2017 hoger dan ooit eerder gemeten. Over het hele jaar genomen lag de zeespiegel gemiddeld 11 centimeter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Dat is 2 centimeter hoger dan in het vorige recordjaar 2007, meldt het kennisinstituut Deltares. De stijging past in de trend van de afgelopen eeuw: het zeewater langs de kust wordt sinds 1890 zo'n 2 millimeter

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be