NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

Beste uit het Oog: Nederland ligt er prima bij en is nepnieuws te bestrijden?
Gisteren, 20:18 NOS nieuws

Deze week kwam minister Ollongren van Binnenlandse Zaken met de waarschuwing dat Rusland de Nederlandse publieke opinie probeert te beÔnvloeden met nepnieuws. Daarnaast wil ze met Facebook en Twitter om de tafel om het probleem te bestrijden. Michel van Eeten, hoogleraar cybersecurity aan de TU Delft, betwijfelt of dat lukt. "Facebook wil dat je zo lang mogelijk op hun site blijft en dan maakt het niet uit of dat gebeurt door kattenfilmpjes of door nepnieuws. Dat is hun verdienmodel."

Peter Wierenga dook in de recente opbloei van het populisme. Voor zijn boek Ik brul, dus ik ben sprak hij met filosofen en denkers uit de hele wereld. Het is een fenomeen van alle tijden, vertelt hij in de podcast, maar door de globalisering is er een 'gevoel van grenzeloosheid' ontstaan.

Er is ook ruimte voor positieve gesprekken in het Oog. Volgens Volkskrant-journalist Toine Heijmans ligt Nederland er namelijk prima bij. Hij reisde drie jaar kriskras door Nederland en zag hoe een Fries echtpaar een vluchteling in huis nam, hoe in Swifterband een Polendorp werd opgezet en hoe plattelandsdorpjes overeind worden gehouden door het verenigingsleven. "Politici hebben niet door hoe goed Nederland in elkaar steekt", vindt hij.

Tot slot een gesprek met hoogleraar sterrenkunde Casten Dominik. Wetenschappers ontdekten deze week namelijk de 'misschien wel meest leefbare planeet ooit'. Hoe groot de kans is dat je er ooit kunt wonen, vertelt hij in de podcast.

Freek de Jonge sluit de aflevering muzikaal af met zijn bewerking van Gute Nacht Freunde.
Parasiteren op de goedgelovigheid van DWDD-kijkend Nederland
Gisteren, 02:18 Volkskrant
Een droomopdracht was het geweest. De Afsluitdijk. Het toppunt van Dutch Design. Die prachtige zen-lijn in het water, daar moet je niet te veel aan willen veranderen, dat wist hij dondersgoed. Verfraaien, de schoonheid versterken. Zo gaaf. 'Het is niet mijn werk, het is ons werk', benadrukte Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde. Niet dat het eenvoudig was geweest. 'Het is zoeken, het is pielen,


Het geluk van het Japanse volk rukt op in Nederland: ramen
Gisteren, 02:18 Volkskrant
De Japanse maaltijdsoep ramen heeft in het land van herkomst haast cultstatus bereikt. Goed nieuws: hij is onderweg naar de rest van de wereld. Het geheim van elk Japans noedelrestaurant staat meestal te broeien in een hoekje van de keuken. Ook in het Rotterdamse restaurant van Siang Hsia. In een kolossale pan bubbelt honderd liter bouillon, een van de twee basisingrediŽnten van de maaltijdsoep ra


Jongste burgemeester van Nederland wil gewoon popconcerten blijven bezoeken
Gisteren, 02:18 Volkskrant
Liefst acht burgemeesters die dit jaar zijn benoemd, zijn niet ouder dan 40 jaar. Hanne van Aart (32) is vanaf maandag de jongste. 'Als jonkie ben je een bijzondere vogel.' Ze was 25 toen ze de gemeenteraad inging, 27 toen ze de VVD-fractie ging leiden, 29 toen ze wethouder werd en na het weekeinde wordt ze op 32-jarige leeftijd de jongste burgemeester van Nederland. 'Het was geen kinderdroom, wel


Megapensioenfonds uit Nederland komt naar BelgiŽ
Vrijdag, 16:42 De Tijd
16:25 Oliegroep ExxonMobil creŽert het grootste pensioenfonds van BelgiŽ door de pensioenreserves van zijn Nederlandse werknemers over te hevelen naar een fonds in ons land.


Eindelijk veilig de grens over naar Nederland
Vrijdag, 02:13 Gazet v. Antwerpen

Wat vandaag in Nederland kan, is binnenkort ook in BelgiŽ mogelijk: veilig fietsen langs de N12 Tilburg-Turnhout. Het vrijliggend fietspad in het Nederlandse Goirle stopt dan niet langer aan de grens en wordt doorgetrokken tot aan de oude rijkswachtkazerne van Poppel in Ravels.
Fabrikant Alpro laat soja ook in Nederland verbouwen
Donderdag, 23:12 Volkskrant
Er is tegenwoordig ook Nederlandse soja. Bedoeld voor menselijke consumptie, niet als veevoer. Klopt. Sinds 2015 laat fabrikant Alpro, dat zuivelvervangers op basis van soja maakt, soja in Nederland verbouwen. Maar ook De Vegetarische Slager teelt kleinschalig Nederlandse soja. In Frankrijk, ItaliŽ, BelgiŽ en Oost-Europa wordt al langer soja verbouwd. Je bedoelt omdat er in Zuid-Amerika zoveel reg


Kabinet doet nog niets om Formule 1 naar Nederland te halen
Donderdag, 16:36 NOS nieuws

Het kabinet onderneemt voorlopig geen stappen om de Grand Prix Formule 1 terug naar Nederland te halen. Minister Bruins voor Sport vindt dat er "nog te veel onzekerheden" zijn om de Nederlandse Sportraad een advies te vragen.

Vorige week werd bekend dat de Formule 1 terug kan keren in Nederland. De gemeente en het circuit Zandvoort hebben een zogenaamde haalbaarheidsstudie gedaan. Het blijkt dat er geen onoverkomelijk organisatorische, technische en logistieke problemen zijn die de terugkomst van de prestigieuze autorace onmogelijk maken.

Opknappen

Het wordt wel een kostbaar project, naar schatting zo'n 20 miljoen euro, vanwege het opknappen en het toegankelijk maken van het huidige circuit.

Minister Bruins wacht eerst gesprekken tussen de gemeente en het circuit Zandvoort af met de FIA en Formula One Group, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief schrijft de minister ook dat het TT-circuit in Assen geen haalbaarheidsonderzoek doet naar Formule 1.
Dick Advocaat uitgeschakeld met Nederland maar? ?Het WK met een ander land? Dat zou natuurlijk heel aardig zijn?
Woensdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Dick Advocaat heeft de hoop op het WK niet opgegeven. De Hagenaar wist zich weliswaar met het Nederlands elftal niet te plaatsen voor de mondiale eindronde in Rusland, maar hij staat open voor een avontuurtje bij een land dat wel naar het WK gaat. ?Ik laat het nu gewoon op me afkomen?, zei Advocaat, die na de gewonnen oefeninterland tegen RoemeniŽ (0-3) dan eindelijk bevestigde dat hij stopt bij Oranje. ?Het WK? Dat zou natuurlijk heel aardig zijn.?
Inwoners Sint-Maarten in Nederland krijgen geen hulp
Woensdag, 11:36 NOS nieuws

Ombudsman Reinier van Zutphen wil duidelijkheid over inwoners van Sint-Maarten die na orkaan Irma naar Nederland zijn gekomen. Zij kunnen zich in een aantal gemeenten niet inschrijven, waardoor ze geen recht hebben op financiŽle hulp of hulp bij het zoeken naar woonruimte.

In Haarlem woont een groep van 19 mensen daarom noodgedwongen al een paar weken in een noodopvang en ook in Leiden is een groep ondergebracht. Daar zijn verschillende kinderen bij.

Levensonderhoud

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft in een brief gezegd dat Nederlanders, ook uit Sint-Maarten, in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor levensonderhoud en onderdak. Voor mensen die dat niet kunnen regelen zijn er sociale voorzieningen.

Maar, zo schrijft ombudsman Van Zutphen nu in een brief aan de minister, om die hulp te krijgen moeten zij zich kunnen inschrijven in de Basisregistratie Personen. En daar gaat het mis, want deze groep kan zich dus niet inschrijven, ook al hebben ze een Nederlands paspoort.

Antwoord

De ombudsman wil binnen drie weken antwoord van de minister op een aantal vragen. Hij wil weten of voor Sint-Maartenaren andere regels gelden als ze zich willen inschrijven, en wat daar dan de verklaring voor is. Afhankelijk van de antwoorden beraadt hij zich dan op stappen.
Detailhandel Nederland: nieuwe betaaldiensten leiden tot hogere kosten
Woensdag, 13:30 Tweakers
Volgens belangenorganisatie Detailhandel Nederland brengen nieuwe betaaldiensten, zoals Apple Pay en Android Pay, hogere kosten voor winkeliers met zich mee, die uiteindelijk bij de consument terechtkomen. Dit zou het gevolg zijn van nieuwe EU-regels.


Veel meer buitenlandse student dan verwacht blijven plakken in Nederland
Woensdag, 02:12 Volkskrant
Veel meer studenten uit het buitenland dan verwacht blijven in Nederland. Ze vinden hier werk, of hun grote liefde. En Nederland heeft er baat bij, want ze vullen gaten op de arbeidsmarkt. Toch blijft de taal vaak een obstakel. Van de buitenlanders die in Nederland studeren vestigt een veel groter aantal zich permanent in Nederland dan eerder gedacht. Zo'n vier op de tien buitenlandse hbo- en wo-s


Halbe Zijlstra doet niets anders dan zijn vroegste voorganger: 'Nederland voorop'
Woensdag, 02:12 Volkskrant
Halbe Zijlstra debuteert vandaag in de Kamer als minister van Buitenlandse Zaken. Als hij zich opstelt als een koopman, dan doet hij niets anders dan zijn vroegste voorganger tweehonderd jaar geleden. Als Halbe Zijlstra vandaag in de plenaire zaal van de Tweede Kamer zijn debuut maakt als minister van Buitenlandse Zaken, zal de linkse oppositie hem al gauw aanvallen op zijn idee dat 'het Nederland


Dit zijn de tien beste waterglijbanen van Nederland
Dinsdag, 20:12 Volkskrant
Waar je niet allemaal op moet letten wanneer je een indoorwaterglijbaan onderzoekt: de vorm, de snelheid, de aankleding en de adrenalinekick. De Volkskrant deed het en stelde vast: dit zijn de tien beste van Nederland. Nederland is een glijbanenland. We hebben de grootste (qua breedte en hoogte) indoorglijbaan ter wereld, in het Drentse bungalowpark Hof van Saksen. Het Tikibad in Wassenaar heeft d


Beverentunnel volledig dicht richting Nederland na kettingbotsing met vier vrachtwagens
Dinsdag, 14:48 Gazet v. Antwerpen

In het Antwerpse havengebied is de Beverentunnel op de R2 dinsdag omstreeks 14 uur volledig versperd geraakt richting Nederland door een aanrijding tussen in totaal vier vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
Ollongren: Nederland in vizier Russische inlichtingendiensten
Dinsdag, 07:36 NOS nieuws

Vooral vanuit Rusland wordt met nepnieuws geprobeerd de Nederlandse publieke opinie te beÔnvloeden, schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

"Nederland staat in het vizier van onder meer de Russische inlichtingendiensten", schrijft de D66-minister. Ze noemt de verspreiding van nepnieuws een gevaar voor Nederland.

Ollongren wil om de tafel met media- en technologiebedrijven om dit soort praktijken te voorkomen. "Het kabinet zal in gesprek gaan met deze partijen over hoe (heimelijke) politieke beÔnvloeding kan worden tegen gegaan."

Desinformatie

Volgens de bewindsvrouw is met nepnieuws geprobeerd de Kamerverkiezingen te beÔnvloeden. Ook was er een Russische website in de lucht waarop "desinformatie" stond over MH17. De site wekte de indruk een officiŽle Nederlandse overheidswebsite te zijn.

Verder zijn er structureel Russische inlichtingenofficieren in Nederland, die zich onder verschillende maatschappelijke groepen mengen om informatie te verzamelen en besluitvorming te beÔnvloeden, aldus Ollongren.

In een rapport in april constateerde de Algemene Inlichtingen - en Veiligheidsdienst (AIVD) ook al dat Rusland zich steeds meer bezighoudt met politieke beÔnvloeding, door het verspreiden van desinformatie en propaganda. De AIVD sprak toen van "omvangrijke en hardnekkige digitale spionageaanvallen".

Brussel

Russische bemoeienis in de EU was gisteren ook een belangrijk gespreksonderwerp bij de vergadering van Europese ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Brussel. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat in de aanloop naar het referendum in CataloniŽ de publieke opinie vanuit Rusland intensief is bespeeld via sociale media, om mensen voor onafhankelijkheid te laten stemmen en Spanje zodoende te destabiliseren.

Madrid zegt bewijs te hebben dat zowel de Russische staat als private groepen actief zijn geweest bij de pogingen de Catalanen te beÔnvloeden. Ook een opperbevelhebber van de NAVO sprak tijdens die ontmoeting over een "destabiliseringscampagne" vanuit Rusland.
?Rusland verspreidt nepnieuws in Nederland?

De Nederlandse regering vindt de verspreiding van nepnieuws een gevaar voor Nederland en belooft de bestrijding van dit soort buitenlandse bemoeienis ?grote prioriteit? te geven. Volgens De Telegraaf wijst minister Ollongren van Binnenlandse Zaken daarbij nadrukkelijk naar Moskou als dader.
Belgische min 18-jarigen lijden 4-1 nederlaag tegen Nederland
Maandag, 19:36 Gazet v. Antwerpen

De Belgische min 18-jarigen hebben maandag in het Spaanse Murcia in een vriendschappelijke voetbalinterland met 4-1 verloren van Nederland. Bij de rust was het 2-1.
Marokko naar het WK voetbal - hoe gaat Nederland dat organiseren?
Maandag, 19:00 Volkskrant
De Marokkaanse supportersrelletjes van dit weekeinde een voorbode voor een roerige zomer? Zaterdagavond plaatste het nationale elftal van Marokko zich voor het eerst in 20 jaar voor het WK voetbal, een succes dat in de grote steden uitbundig werd gevierd door fans van Marokkaanse komaf. Een voetbalfeestje heette het, totdat hier en daar de feestelijkheden uit de hand liepen. Vooral in Den Haag kij


Internetbank N26 naar Engeland
Maandag, 14:30 Emerce
De Europees werkende mobiele internetbank N26 betreedt de Britse markt in 2018. Onder de huidige Duitse banklicentie heeft het geen extra licentie nodig.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be