NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

Het belangrijkste wat ik, dankzij mijn moeder, heb 'bereikt', is geboren worden in Nederland
Vrijdag, 15:12 Volkskrant
Op vakantie in Marokko belt Hayat aan bij een kindertehuis. 'Hallo, ik ben een verwende Europeaan en ik kom even de ramptoerist uithangen.' Een tijdje geleden schreef ik een column over mijn vraag hoe Marokkanen omgaan met fysieke en psychische afwijkingen en dat ik de indruk heb dat daar (nog) een taboe op rust. Eén van de reacties die ik daarop kreeg, was van een lezeres die me attendeerde op he


Nederland schenkt Libanese leger vrachtauto's
Vrijdag, 01:24 NOS nieuws

Nederland heeft het Libanese leger dertig vrachtauto's cadeau gedaan. Minister Blok van Buitenlandse Zaken benadrukt dat een stabiel Libanon in het belang is van Nederland, "om te voorkomen dat mensen gedwongen worden om verder te vluchten naar Europa en om extremistische groepen geen vrijplaats te geven".

Nederland werkt met Libanon onder meer samen bij de opvang van vluchtelingen. In Libanon is inmiddels ongeveer een kwart van de bevolking vluchteling. Eind vorig jaar trok minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) vijftig miljoen euro extra uit voor de opvang van vluchtelingen, ook in Libanon.

Volgende week zal Nederland ook als voorzitter van de VN-Veiligheidsraad pleiten voor het versterken van het Libanese leger. Het kabinet is bezorgd over de rol van terreurorganisatie Hezbollah. "Nederland zet alle zeilen bij om het Libanese leger te versterken en om zo de stabiliteit van Libanon te waarborgen", zegt Blok.

In 2015 gaf Nederland al een aantal ambulances aan Libanon. In 2004 werden 120 vrachtwagens geschonken.

Waarschuwing Tillerson

De deze week ontslagen Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson waarschuwde vorige maand nog dat de grote invloed van Hezbollah in de regio de veiligheid van Libanon bedreigt. De waarschuwing kwam na een gesprek dat Tillerson had met premier Saad Hariri en president Michel Aoun, die op steun kan rekenen van Hezbollah.

Het sjiitische Hezbollah, dat nauwe banden heeft met Iran, is nauw verweven met de Libanese politiek en vertegenwoordigd in het Libanese parlement. De gewapende tak vecht aan de zijde van de Syrische president Assad tegen opstandelingen en extremisten.
Engelse bondscoach roept drie debutanten op voor oefeninterland tegen Nederland
Donderdag, 23:00 Volkskrant
De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 23 maart drie debutanten opgeroepen: Alfie Mawson (Swansea), doelman Nick Pope en James Tarkowski (beiden Burnley). Harry Kane ontbreekt in de selectie. De spits van Tottenham staat een maand aan de kant met een enkelblessure. Southgate heeft 27 spelers geselecteerd, onder wie Jesse Lingard (Manchest


Stef Blok presenteert uitgestoken hand naar ongemakkelijke vrienden van Nederland
Donderdag, 22:24 Volkskrant
De eerste confrontatie van Stef Blok als minister van Buitenlandse Zaken loopt uit op een plagerige oorwassing van de 'irreële' oppositie, van links tot rechts. Nee, met Rusland en Turkije gaat Blok het contact niet verbreken. Als de rust zelve treedt Stef Blok de hongerige oppositie tegemoet tijdens zijn debuut in de Tweede Kamer als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Van links tot rechts


Jaarlijks zijn er in Nederland honderden uitvoeringen van de Matthäus Passion, maar hoe klonk Bach in zijn eigen kerk?
Donderdag, 18:48 Volkskrant
Nee, er zongen géén grote koren in de Matthäus-Passion. En luiten kwamen er ook niet aan te pas. Op naar Bachstad Leipzig, waar Bachonderzoeker Rens Bijma uitlegt hoe Bach dan wél klonk, in zijn eigen kerk. Rens Bijma, betrokken gemeentelid van de Oude Kerk (PKN) te Soest, Groninger van geboorte en 70 inmiddels, heeft zijn leven lang gewerkt als scheikundeleraar. Maar zijn hart ligt bij de muziek,


Honderden banen weg bij Tata Steel Nederland
Donderdag, 18:12 NOS nieuws

Bij Tata Steel Nederland in IJmuiden verdwijnen naar schatting zo'n 400 banen. Dat is het gevolg van de fusie met het Duitse ThyssenKrupp. Volgens vakbond FNV zullen er geen gedwongen ontslagen vallen en gaat de personeelsvermindering via natuurlijk verloop.

"We zijn nog in onderhandeling met de directie van Tata Steel, maar over de werkgelegenheid hebben we nu een akkoord", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Er bestond grote onrust onder het personeel, maar we hebben nu wat we wilden. Geen gedwongen ontslagen én de toezegging dat iedereen die dat wil tot 2026 zijn baan behoudt."

Volwaardige productielocatie

Tata Steel kondigde in september de fusie met het Duitse staalbedrijf aan. In Nederland telt het staalbedrijf ruim 9000 werknemers. Eerder werd al duidelijk dat Tata Steel Nederland blijft bestaan als volwaardige productielocatie. Er worden geen onderdelen opgeheven of overgeplaatst.

Ook komt in IJmuiden het hoofdkantoor van de onderzoeksafdeling van het nieuwe fusiebedrijf. Verder blijft de huidige bestuursstructuur van Tata Steel Nederland intact. Eerder was al toegezegd dat het hoofdkantoor van de joint-venture in Amsterdam komt te staan.

Vakbond FNV verwacht volgende week ook een akkoord te bereiken over de laatste losse eindjes. "Dat gaat bijvoorbeeld over het ondernemingsplan van het nieuwe bedrijf", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Maar daar gaan we denk ik wel uitkomen." Later dit jaar moet de fusie dan zijn beslag krijgen.
Nederland warm voor online only-producties omroepen
Donderdag, 12:30 Emerce
Miljoenen Nederlanders zagen vorige maand online video?s die de omroepen enkel op internet uitzonden, niet op tv. Publieke omroepen zijn de grootste leverancier hiervan.


Nieuw ontdekt koraalrif bij Saba in zeer goede staat: 'Misschien wel het bijzonderste natuurgebied van Nederland'
Donderdag, 11:36 Volkskrant
Het komt niet vaak voor: goed nieuws over koraal. Onderzoekers van de Wageningen Marine Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee hebben bij het Caribische eilandje Saba een niet eerder bekend koraalrif ontdekt. Het kilometerslange rif is in extreem goede conditie, zegt koraalexpert Erik Meesters. 'Dit geeft ons weer wat hoop dat er misschien meer van zulke gebieden zijn waar kor


Muziekonderwijs, en het bespelen van een instrument, worden in Nederland weer iets voor een elite
Donderdag, 02:36 Volkskrant
De ingezonden brieven van donderdag 15 maart. Het bericht dat minister Van Engelshoven de komende jaren meer geld in cultuuronderwijs stopt, lijkt mooi, maar is een doekje voor het bloeden voor het Nederlands muziekonderwijs dat in de afgelopen jarenis gesloopt (Ten eerste, 13maart). Muziekonderwijs, en het bespelen van een instrument, worden in Nederland weer iets voor een elite. De lessen worden


QSR Racing strijdt op 3 fronten in 2018
Donderdag, 01:00 Autosport
Het nieuwe autosportseizoen staat voor de deur en we kunnen nu al met zekerheid zeggen dat het voor QSR Racing een zeer druk seizoen zal worden. Naast de deelname aan Belcar (Belgian Endurance Championship) met meerdere wagens en het programma in de 24H Series komt er immers nog de Ford Fiesta Sprint Cup bij. En alsof dat alles nog niet genoeg is draait ook de QSR Racing School op volle toeren met de vele lesdagen en events?


Nederland steunt VK in onderzoek naar gifaanval, maar wijst geen dader aan
Woensdag, 21:12 NOS nieuws

Nederland heeft nog eens herhaald dat het de zenuwgasaanval in Salisbury veroordeelt, maar het kabinet wil geen uitspraken doen over wie de daders zijn en waar ze vandaan komen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Blok van Buitenlandse Zaken: "Elke inzet van chemische wapens is verwerpelijk. Onschuldige burgers zijn willens en wetens blootgesteld aan wat een groot gevaar kan vormen voor de volksgezondheid."

Volgens de minister kan geen enkele soevereine staat een dergelijke aanslag op zijn grondgebied tolereren. "Met het gebruik van een gifstof is bovendien een internationale norm overschreden." Dat is waarom Nederland het Verenigd Koninkrijk nadrukkelijk steunt in zijn zoektocht naar de waarheid, aldus de minister.

Tegelijkertijd benadrukt Blok in de brief dat het kabinet, anders dan de regering in Londen, geen uitspraken doet over de precieze toedracht van de aanslag, wie de daders zijn en waar zij vandaan komen.

Diplomaten het land uit

Vandaag werd bekend dat het Verenigd Koninkrijk onder meer 23 Russische diplomaten heeft uitgezet en sommige Russische tegoeden heeft bevroren. Ook zijn bilaterale diplomatieke contacten op hoog niveau met Rusland opgeschort en zullen hoogwaardigheidsbekleders wegblijven bij het WK-voetbal in Rusland.

Minister Blok schrijft in de Kamerbrief dat Nederland begrip heeft "voor het grote ongenoegen van het Verenigd Koninkrijk dat Rusland niet volledige opening van zaken geeft aan de OPCW over zijn zogenoemde Novitsjok-programma". Novitsjok is de stof die volgens de Britten is gebruikt bij de aanval.

De voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal (66) werd op zondag 4 maart samen met zijn 33-jarige dochter Julia bewusteloos aangetroffen in een park bij een winkelcentrum in Salisbury, in het zuiden van Engeland. Ze bleken te zijn aangevallen met zenuwgas en liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook een agent die hen als eerste benaderde ligt nog in het ziekenhuis.
Nu ook gesjoemel met scharrelkwarteleieren in Nederland
Woensdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse eiergroothandel Eicom heeft gefraudeerd met de herkomst van kwarteleieren, meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier op basis van een gezamenlijk onderzoek met televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde.
'Verhuizing Unilever naar Nederland bijna rond'
Woensdag, 14:00 NOS nieuws

Voedings- en wasmiddelenconcern Unilever vestigt zijn wereldwijde hoofdkantoor hoogstwaarschijnlijk in Nederland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News.

Op dit moment zou de raad van bestuur van de Brits-Nederlandse multinational bijeen zijn en definitief kiezen voor een verhuizing naar Nederland. Morgen zou het bedrijf dan het nieuws bekendmaken.

Twee hoofdkantoren

Naar de keuze van de multinational wordt al bijna een jaar uitgekeken. Het moederbedrijf van merken als Axe, Knorr en Dove heeft nu nog twee hoofdkantoren: in Londen en in Rotterdam.

Unilever zei in april daarvan af te willen en te gaan kiezen voor een van de twee. De maatregel moet het bedrijf beter beschermen tegen vijandige overnames.

Unilever is wereldwijd actief, heeft 161.000 werknemers en een jaaromzet van meer dan 50 miljard euro. Dagelijks gebruiken meer dan 2,5 miljard mensen producten van het bedrijf.
Ook Nederland veroordeelt zenuwgasaanval Salisbury
Dinsdag, 23:00 NOS nieuws

Nederland veroordeelt de zenuwgasaanval in Salisbury nadrukkelijk. Dat heeft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken via Twitter laten weten. "Nederland steunt het Britse volk en premier Theresa May. Volledige steun aan het Verenigd Koninkrijk in de zoektocht naar de waarheid", zo schreef hij in het Engels.

De voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal (66) werd op zondag 4 maart samen met zijn 33-jarige dochter Julia bewusteloos aangetroffen in een park bij een winkelcentrum in Salisbury, in het zuiden van Engeland. Ze bleken te zijn aangevallen met zenuwgas en liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, evenals de agent die hen als eerste benaderde.

De Britse premier May liet gisteren weten dat het gas waarmee het tweetal werd aangevallen, in Rusland is ontwikkeld. Ze zei dat Rusland zeer waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de aanval. De premier eiste uitleg van de Russen en dreigde met maatregelen als Russische betrokkenheid wordt bewezen. De Russische ambassadeur werd ontboden.

Het Kremlin ontkende vandaag Russische betrokkenheid en sprak van een "politieke campagne" van de Britten. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dat Rusland alleen wil meewerken aan het onderzoek als het toegang krijgt tot het zenuwgas dat werd gebruikt. Volgens Lavrov weigeren de Britten dat. President Poetin riep de Britten op de zaak eerst grondig te onderzoeken voordat hij met een reactie komt.

Eerder schaarden de Europese Unie, de Verenigde Staten en de NAVO zich achter May. De Amerikaanse president Trump zei morgen met May in gesprek te gaan over de aanval.
44 jaar oude verdwijningszaak houdt Nederland in de ban: ook nu nog geen spoor van vermisten
Dinsdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Nederland wachtte gisteren met ingehouden adem op een doorbraak in de 44 jaar oude verdwijningszaak van Piet Hölskens en Hans Martens. Een hele dag lang werd een waterplas in het Noord-Brabantse Deurne uitgekamd op zoek naar een spoor van de twee vrienden die in 1974 mysterieus verdwenen. ?Ik heb mijn ouders beloofd dat ik ooit mijn broer naast hen zou begraven.?
Is in Nederland wel voldoende academische vrijheid? Ja, zegt de KNAW
Dinsdag, 09:48 Volkskrant
Er bestaat in Nederland geen direct risico dat de academische vrijheid onder druk komt te staan. Dat schrijft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen vandaag in een briefadvies, na een eerder debat in de media en Haagse politiek of Nederlandse geleerden niet te links zijn en rechtse collega's weren. 'Als er al een probleem is met de wetenschappelijke onafhankelijkheid zit het meer in


Microsoft breidt Rewards-programma uit naar Nederland
Dinsdag, 08:42 Tweakers
Microsoft heeft zijn Rewards-programma uitgebreid naar Nederland, waardoor het inmiddels in 21 landen beschikbaar is. Het programma laat deelnemers punten verdienen met verschillende acties, zoals browsen in Edge en aankopen doen bij Microsoft.


Nieuwe brancheorganisatie Cyberveilig Nederland opgericht
Woensdag, 11:00 Techzine
Verschillende cybersecurity dienstverleners kondigen de oprichting van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland aan. Zij willen de digitale weerbaarheid van Nederland vergroten, alsmede de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende security sector verhogen. Computest, Fox-IT, Guardian360, Hoffmann, Motiv, Northwave, QSight IT en Zerocopter sluiten zich aan bij de organisatie. Cyberveilig Nederland ziet de noodzaak vanwege het feit dat […]


Zwerfafvalopruimers van Nederland, staak!
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van dinsdag 13 maart. Stop met het opruimen van zwerfvuil tot 2021 om duidelijk te maken dat de huidige aanpak van het zwerfvuil faalt. Stop tot er eindelijk een statiegeldregeling wordt ingevoerd. Wanneer de statiegeldregeling eerder ingevoerd wordt, gaan we natuurlijk gelijk aan de slag om mee te helpen Nederland schoon te maken. Al jarenlang ruim ik zwerfvuil op. En


Elk jaar 500 Belgische vrouwen naar Nederland voor ?latere? abortus: ?Abortuswet heeft dringende update nodig?
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Achtentwintig jaar na het stemmen van de abortuswet is het hoog tijd voor een grondige evaluatie, vindt gynaecologe Anne Verougstraete (VUB). De wettelijke deadline van twaalf weken na de bevruchting moet omhoog, de verplichte wachttijd van zes dagen omlaag. ?Abortus moet ook uit de strafwet?, klinkt het. Ze krijgt daarvoor bijval van meerderheidspartij Open Vld: ?Het moraliseren en culpabiliseren van mensen is onaanvaardbaar.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be