NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Nederland

2News.be / Trefwoorden / Nederland

Nieuwe ZenFone-smartphones deze week in Nederland
Vandaag, 08:36 Emerce
Of er met de nieuwe iPhones en Samsung smartphones veel belangstelling voor zal zijn is de vraag, maar Asus brengt zijn nieuwe reeks ZenFone-smartphones in elk geval naar Nederland. Topmodel ZenFone 4 met dubbele camera gaat 499 euro kosten.


Nederland valt voor Thierry Baudet: Wie is deze ?prettige Wilders??
Vandaag, 03:06 Gazet v. Antwerpen

Zijn Forum voor Democratie (FVD) zou in Nederland al acht kamerzetels binnenhalen en de leden stromen toe. Neemt ?professor? Thierry Baudet de rechts-populistische stok over van Geert Wilders? Of vormt hij een bedreiging voor alle rechtse partijen?
EasyPark komt naar Nederland
Gisteren, 11:12 Autozine
EasyPark breidt zijn diensten uit naar Nederland. Dat maakt het van oorsprong Zweedse bedrijf vandaag officieel bekend tijdens de openingsdag van het congres van de European Parking Association, dit jaar toepasselijk genoeg georganiseerd in Rotterdam. EasyPark was al te gebruiken in bijna zeshonderd steden in tien andere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Spanje. Daarmee heeft de app de grootste dekking in Europa. De EasyPark-app is in Nederland verkrijgbaar voor iOS- en Android-toestellen.


Eerste leden reddingsteam Sint-Maarten terug in Nederland
Gisteren, 10:54 NOS nieuws

Een deel van het Nederlandse reddingsteam USAR is terug in Nederland na de noodhulp op Sint-Maarten. Ongeveer 30 van de 62 leden zijn geland op Schiphol. De anderen volgen later vandaag en morgenochtend.

Een groep is vanochtend opgewacht door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de aankomsthal waren ook veel familieleden aanwezig.

Het USAR-team is op Sint-Maarten negen dagen aan het werk geweest na de verwoesting door orkaan Irma. De reddingswerkers hebben de noodhulp gecoŲrdineerd, zelf noodhulp geboden en de ambulance- en brandweerzorg opgestart. Ook hebben ze onder meer alle 34 scholen op het eiland bezocht en daar werkzaamheden verricht.

Het team van USAR bestaat uit vertegenwoordigers van defensie, brandweer, ambulancediensten en politie.
Nederland telt honderden zeikwijven
Zaterdag, 19:18 Volkskrant
Honderden vrouwen hebben zaterdag gehoor gegeven aan de oproep om in openbare mannenurinoirs te plassen. 'In Rotterdam waren 170 vrouwen, in Haarlem zo'n 200 en online hebben al meer dan 650 mensen de petitie voor meer plasgelegenheden voor vrouwen ondertekend', vertelt initiatiefneemster Cathelijne Hornstra (46). Ze deed zelf ook mee. Uit protest tegen het tekort aan openbare wc's voor vrouwen ze


Verrassende Blaak bezorgt Nederland alweer goud en wordt wereldkampioene op de weg, D?hoore kent totale offday
Zaterdag, 18:07 Gazet v. Antwerpen

Chantal Blaak heeft Nederland een nieuwe gouden medaille bezorgd op de wereldkampioenschappen in Bergen. De Nederlandse dames domineerden de volledige wedstrijd, Blaak maakte het ondanks een valpartij indrukwekkend af. Garfoot en Dideriksen werden tweede en derde, Jolien D?hoore kende een totale offday en finishte niet voorin, de beste landgenote was Ann-Sophie Duyck op de 29ste plaats.
Vier millimeter groot, maar Nederland heeft er een nieuw diertje bij
Zaterdag, 14:30 NOS nieuws

Nederland heeft er een diersoort bij: de spookkreeft Caprella equilibra. Eentje die tot voor kort helemaal niet in Nederland voorkwam, totdat student en natuurfotograaf Brian Prins (22) uit Veenendaal de ontdekking deed.

Een beetje per toeval was het, bij een koelwateruitlaat van de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele. "Daar staat een plasje water van misschien 30 centimeter hoog. Als je je schepnet daar houdt, kun je precies opvangen wat er allemaal in het water zit."

In het water zat vooral rommel, ontdekte Prins, die biologie studeert in Wageningen. Maar tot zijn eigen verbazing zat er ook een voor Nederland nieuw diertje in, zo bleek later. Vier millimeter groot maar, de Caprella equilibra. "Deze beestjes zijn best wel klein, maar ik kijk er Šltijd naar. Er zijn vier soorten van de spookkreeft die al wel in Nederland voorkomen, dus ik dacht: het zal wel een van die zijn. Toen ik thuis goed keek, was het iets anders."

Prins nam contact op met Naturalis, dat bevestigde dat het een 'nieuweling' voor Nederland was. Al kan het best zo zijn dat de soort op meer plekken in Nederland zit. "Maar hij is nog niet eerder gevonden", zegt Prins. "Maar weinig mensen gaan op zoek naar dieren in deze orde van grootte."

Hoe het diertje naar Nederland is gekomen, is nog onduidelijk. Prins heeft wel een idee. "De kans is groot dat hij onder een boot is blijven hangen. Ze hebben aanhangsels waarmee ze zich aan boten kunnen hechten. En rondom Borssele is vrij veel scheepvaartverkeer." Bovendien werd het diertje eerder nog gezien in het Belgische Duinkerken.

Voor zijn studie biologie heeft hij niet zoveel aan deze vondst. Geen extra studiepunten dus. "Het heeft wel met de biologie te pakken, maar voor mijn studie ben ik niet bezig met kreeftachtigen."

En de Caprella equilibra die Prins had meegenomen, misschien wel de eerste in Nederland, die heeft hij niet meer. "Ik ging er aan het begin niet van uit dat het een unieke was", zegt hij. "Als ik het wilde bewaren, had ik 'm op alcohol moeten zetten. En dat had ik niet in huis."
Rijksmuseum onderzoekt herkomst van koloniale voorwerpen
Zaterdag, 07:55 NOS nieuws

Het Amsterdamse Rijksmuseum gaat onderzoek doen naar de herkomst van tien objecten uit de koloniale collectie, schrijft NRC. Het onderzoek moet uitwijzen of de voorwerpen rechtmatig zijn verkregen.

Martine Gosselink, hoofd van de afdeling geschiedenis, zegt tegen de krant dat het museum zich dan op eventuele claims kan voorbereiden. "Of zelfs proactief voorwerpen teruggeven die niet rechtmatig zijn verworven."

Twee stukken die worden onderzocht zijn de diamant van Banjarmasin en een Singalees kanon. De diamant was van sultan Panembahan Adam van Banjarmasin (Zuid-Borneo) en toen Nederland het sultanaat veroverde in 1859 werd de steen staatsbezit.

Het kanon komt uit de achttiende eeuw en werd door Nederlandse militairen buitgemaakt in Sri Lanka. Daarna werd het aan stadhouder prins Willem V geschonken voor zijn rariteitenkabinet.
Yellow Tigers kansloos onderuit tegen Nederland tijdens eerste groepsmatch op EK

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (FIVB 13) is het EK volleybal in GeorgiŽ en Azerbeidzjan vrijdag begonnen met een nederlaag tegen Europees vicekampioen Nederland (FIVB 8). De setstanden in het Azerbeidzjaanse Ganca waren 23-25, 25-12, 25-21 en 25-14.
Brasschatenaar (55) doodgeschoten in auto in Nederland
Vrijdag, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Een 55-jarige man uit Brasschaat is donderdagavond om het leven gekomen bij een schietpartij in het Nederlandse Spijkenisse, niet ver van Rotterdam. Dat bevestigt de politie.
Nederland Ūs een participatiesamenleving, het kabinet deed jarenlang alsof dat niet zo was
Vrijdag, 02:24 Volkskrant
Het ergerlijkste aan dit kabinet is de manier waarop het bezuinigingen verkoopt als sociale voorspoed. Ministers vertellen nu jolig of in jeugdjournaaltaal dat ze het land hebben gered van de financiŽle ondergang, maar wat de gevolgen zijn vertellen ze niet. Ze doen het met de glimlach van de reclameman die net het woord 'participatiesamenleving' heeft bedacht. Het p-woord: vier jaar geleden alwee


Heldere vuurbol boven Nederland, veel meldingen van 'vallende ster'
Vrijdag, 01:12 NOS nieuws

Wie gisteravond naar de hemel heeft gekeken, heeft hem misschien wel gezien: een heldere vuurbol boven Nederland en BelgiŽ. "Het is uniek dat zo'n vuurbol midden op de avond te zien is", vertelt Felix Bettonvil van Sterrenwacht Leiden aan de NOS.

Meer dan honderd meldingen van de vuurbol kwamen binnen bij het meldpunt voor vallende sterren, vertelt Bettonvil. "Dat zijn er ontzettend veel. Het is bijzonder dat zoveel mensen de vuurbol hebben gezien."

Ook op sociale media hebben veel mensen het over de 'vallende ster'.

De vuurbol was het gevolg van een steen uit de ruimte die de dampkring binnenkwam en verbrandde. Het is voorlopig geen meteoriet te noemen. "Want dat is het pas als er nog steen over is", legt Bettonvil uit.

Sterrenkundigen gaan nu onderzoek doen naar hoe groot de steen was, waar hij zich precies bevond en hoe snel hij zich richting aarde bewoog.

Een dergelijke vuurbol is niet uniek, vertelt Bettonvil. "Die komen meerdere keren per jaar voor, gemiddeld een keer per maand." Maar meestal gebeurt het in de nacht, als veel mensen slapen, of overdag, als de hemel helder is. "Dus worden ze bijna nooit waargenomen."

Zelf heeft Bettonvil de bol niet gezien en veel van zijn Nederlandse collega-sterrenkundigen ook niet. Ze zijn op een conferentie in ServiŽ. "Iedereen baalt ervan dat ze de vuurbol niet met eigen ogen hebben kunnen zien."
Nederland vertrouwt Sint Maarten geen hulpgeld toe: 'Hoe zorgen we ervoor dat niets aan de strijkstok blijft hangen?'
Donderdag, 21:36 Volkskrant
Er komt een hulpfonds voor de schade op Sint Maarten. Dat wordt een zaak van het koninkrijk, niet van het autonome land zelf. Het is een botsing die de kern raakt van de omgang van Nederland met Sint Maarten. SelÁuk ÷ztŁrk, Kamerlid voor Denk, bijt VVD-Kamerlid Andrť Bosman donderdag in de Tweede Kamer toe: 'Ik hoop dat de volgende minister van Koninkrijksrelaties geen VVD'er zal zijn die met het


Volkswagen Groep lanceert sloopregeling in Nederland
Donderdag, 17:42 AutoBlog
Opzouten met je oude auto! De Volkswagen Groep heeft een tijdelijke sloopregeling in ons land uitgerold. De regeling geldt voor auto’s van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Skoda en Seat. Het Duitse autoconcern hoopt dat men afstapt van oude EU1 tot en met EU4-dieselauto’s en de keuze maakt om een moderne auto aan te […]


KLM wederom grootste online reispartij van Nederland
Donderdag, 15:54 Emerce
KLM is met een omzet van naar schatting 580 miljoen euro wederom de grootste online reisaanbieder van Nederland. Dit heeft Twinkle becijferd. De tweede plek is voor TUI Nederland (565 miljoen), gevolgd door Travix (455 miljoen).


Muziekbusiness in Nederland bloeit, dankzij streaming en vinyl
Donderdag, 15:36 NOS nieuws

Het gaat goed met de muziekindustrie in Nederland, dankzij het streamen van muziek en de verkoop van vinyl. De omzet van streamingsdiensten, zoals Spotify, is met ruim 30 procent gestegen. Ook is er veel vraag naar lp's.

Streamen betekent dat muziekbestanden worden afgespeeld, zonder dat die op een computer of smartphone staan. Via bluethooth of wifi kan muziek worden afgespeeld, zonder dat het nodig is de bestanden te downloaden. Downloaden verliest steeds meer terrein, terwijl het streamen van muziek toeneemt.

Jeugd omarmt vinyl

Paul Solleveld van de NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, zegt dat de omzet van vinylplaten is gestegen met ruim 20 procent. "De jeugd omarmt nu ook muziek die uitgegeven is op oude platen. Dat is mooi om te zien. Als je kijkt naar het totale aantal verkochte lp's, hebben we vorig jaar het miljoen bereikt."

De Nederlandse muziek had in 2015 al een topjaar. De omzetgroei in de muziekindustrie vanaf dat jaar zet nu door. De positieve resultaten in de eerste helft van dit jaar komen onder meer door de verkoop- en streamingrecords van nationale en internationale artiesten.

Despacito van Luis Fonsi was de meest gestreamde track aller tijden. Volgens Solleveld werd muziek van Nederlandse rappers massaal gestreamd. "Artiesten die het goed hebben gedaan afgelopen jaar zijn Boef, met zijn debuutalbum Slaaptekort, Lil Kleine en rapgroep SFB." Maar ook Andrť Hazes junior met zijn album Wijzer, Martin Garrix en Dua Lipa met Scared to be Lonely werden veel gestreamd in Nederland.

De NVPI verwacht dat in het tweede halfjaar de Nederlandse muziekindustrie blijft groeien.
25 Sint-Maartenaren na ramp naar Nederland
Donderdag, 12:54 Skynet
Er zijn 25 inwoners van Sint-Maarten naar Nederland gevlogen na de doortocht van de verwoestende orkaan Irma. Zij hebben hun huis verloren tijdens het noodweer. De Nederlandse autoriteiten proberen onderkomen voor deze mensen te vinden, zei de Nederlandse minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Parkeerapp EasyPark komt uit in Nederland
Donderdag, 12:42 Tweakers
Parkeerapp EasyPark komt uit in Nederland. De dienst werkt volgens het bedrijf achter de app in tachtig Nederlandse steden en gebruikers moeten in die steden aan het einde van het jaar bij alle parkeerplaatsen op straat kunnen betalen via de dienst.


UberPop blijft in Nederland verboden na uitspraak hoogste rechter
Donderdag, 12:06 Tweakers
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven, oftewel het CBb, heeft donderdag bepaald dat de minister van Infrastructuur en Milieu terecht maatregelen heeft genomen om UberPop in Nederland te stoppen. De dienst liet chauffeurs zonder taxivergunning passagiers vervoeren.


Kijk rond (360 graden) in de Canon van Nederland
Donderdag, 08:12 NOS nieuws

Aanstaande zaterdag opent in het Openluchtmuseum in Arnhem de Canon van Nederland, een overdekte tentoonstelling over de geschiedenis van Nederland, 'van hunebed tot heden'. De vijftig vensters uit de canon zijn verwerkt in tien tijdvakken, zoals de Romeinse tijd, de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw.

Vanuit een centrale koepel kunnen bezoekers tien 'filmsets' bezoeken waar ze historische objecten kunnen zien, interactieve spellen spelen en digitale media opvragen.

De Canon van Nederland werd in 2006 opgesteld om gebruikt te worden in het geschiedenisonderwijs. Aanvankelijk zouden de thema's ook worden uitgewerkt in een Nationaal Historisch Museum, maar toen die plannen niet doorgingen, kreeg het Openluchtmuseum 8 miljoen euro om zijn entreepaviljoen te verbouwen. Voor de tentoonstelling wordt samenwerkt met het Rijksmuseum.

Ook in het Openluchtmuseum zelf is er voortaan aandacht voor de onderwerpen uit de canon. Zo wordt in een vakantiehuisje van Gerrit Rietveld verteld over De Stijl en komt Willem Drees als grondlegger van de verzorgingsstaat aan de orde in het Groene Kruisgebouw.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be