NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mugabe

2News.be / Trefwoorden / Mugabe

Aartsrivaal Robert Mugabe overleden
14 Februari, 21:36 De Tijd
21:20 De Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai is woensdag in Zuid-Afrika overleden.


Grace Mugabe onderwerp van nieuw corruptie-onderzoek
8 Januari, 17:00 De Tijd
16:41 Het anticorruptie-agentschap van Zimbabwe start een onderzoek naar het doctoraatsdiploma van Grace ?Gucci? Mugabe.


Oud-ministers Mugabe in opspraak om tv's en pr-opdrachten
6 Januari, 20:18 NOS nieuws

Twee Zimbabwaanse oud-ministers die in het kabinet van president Mugabe zaten, zijn aangeklaagd voor corruptie. Het gaat om de voormalige minister Mzembi van Buitenlandse Zaken en oud-minister Undenge van Energie.

Mzembi zou met miljoenen aan overheidsgeld onder meer televisies hebben gekocht om het WK voetbal te promoten en een aantal daarvan hebben gedoneerd aan kerken.

Undenge wordt aangeklaagd voor het weggeven van pr-projecten, zonder daarvoor aanbestedingen te houden. Hij schonk opdrachten aan een pr-bureau van een bestuurder van zijn partij, melden Zimbabwaanse media.

Opgepakt

De twee werden gisteren opgepakt en zijn vandaag op borgtocht vrijgelaten. Ze spreken de beschuldigingen tegen.

Het tweetal moet zich van de rechter in de hoofdstad Harare wekelijks melden bij de politie en mag zich niet bemoeien met het strafrechtelijk onderzoek.

Coup

President Mugabe trad afgelopen november af na een militaire coup. Hij was ruim 37 jaar aan de macht en werd opgevolgd door zijn voormalige tweede man Emmerson Mnangagwa.

Mzembi en Undenge zijn niet de enige oud-bewindslieden die na Mugabes vertrek zijn aangeklaagd voor corruptie. Een aantal van hen is gearresteerd.
Royaal pensioen voor Robert Mugabe
28 December 2017, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De afgezette president van Zimbabwe Robert Mugabe hoeft zich geen zorgen te maken over zijn stokoude dag.
Nieuwe president ontbindt regering Mugabe
27 November 2017, 22:42 Gazet v. Antwerpen

De nieuwe Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa heeft de regering van zijn voorganger, Robert Mugabe, ontbonden. Dat maakte de openbare omroep ZBC maandag bekend. Mnangagwa heeft twee persoonlijkheden van de regeringspartij Zanu-PF de postjes op FinanciŰn en Buitenlandse Zaken toevertrouwd, om tijd te hebben een regering te vormen en om ?de continu´teit van essentiŰle ministeries? te verzekeren.
Als Mugabe had geweten dat hij gewoon kon terugtreden, had hij dit twintig jaar geleden al gedaan
27 November 2017, 17:54 Volkskrant
De staatsgreep in Zimbabwe die geen staatsgreep mocht heten, is inderdaad geen staatsgreep geweest. Althans geen staatsgreep van het type waarmee Afrikanen in de loop der jaren ervaring hebben opgedaan: militair vertoon in stoffige straten, de overname van de nationale televisiezender, de belofte van vrije verkiezingen (waarvan na enige tijd niets meer wordt gehoord) en de verdrijving, dan wel ver


Deze pater was het oliemannetje tussen de legertop en Mugabe
26 November 2017, 20:54 Volkskrant
Een bebrilde jezu´etenpater speelde een cruciale rol bij het aftreden van Robert Mugabe als president van Zimbabwe. Fidelis Mukonori (70) deelde afgelopen weekend details met de media. Over het historische moment in zijn villa Blue Roof waarop Mugabe dinsdagmiddag 21 november met een handtekening een einde maakte aan zijn 37-jarige regime, zei Mukonori: 'Zijn gezicht gloeide. Het leek alsof er een


Week in beeld: Mladic, Mugabe en een marathondebat
25 November 2017, 16:30 NOS nieuws

Zimbabwanen hebben er dagen op gewacht en dinsdag is het zo ver: president Mugabe doet na 29 jaar presidentschap (en in totaal 37 jaar regeren) afstand van de macht. Zowel in het parlement als bij de gewone bevolking barst het feest los.

In Egypte wordt op een moskee in de Sina´-woestijn een aanslag gepleegd. Zeker 300 mensen komen daarbij om het leven.

In eigen land krijgt de Servische oud-generaal Ratko Mladic levenslang voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Mladic is onder meer schuldig aan de dood van zo'n 8000 moslimmannen in Srebrenica in 1995.

Verder brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan woonwagenkamp Beukbergen in Zeist, hebben veel reizigers last van vertragingen op Schiphol door een storing bij de Luchtverkeersleiding, wordt in veertien gemeenten een nieuwe gemeenteraad gekozen en doen 50Plus en PVV een poging de 'aflosboete' tegen te houden door urenlang te debatteren.

En dat de feestmaand december bijna begint, is deze week al te merken. Zo wordt bij het Vaticaan en het Witte Huis de kerstboom binnengehaald, gaan Amerikanen massaal de weg op voor een bezoekje aan familie tijdens Thanksgiving en slaan koopjesjagers hun slag tijdens Black Friday. Je ziet het allemaal in de week in beeld.

We hebben deze week ook in video gevat, bekijk hem hieronder:
Kalfsleverworst zonder kalfslever: wie krijgt het Gouden Windei?
24 November 2017, 11:42 NOS nieuws

Kalfsleverworst van de Aldi zonder kalfslever, boerenma´sbrood van de Jumbo zonder ma´smeel en volkoren scharreleierkoeken van de Lidl met slechts zes procent volkorenmeel.

Het zijn een paar voorbeelden van de lijst met de meest misleidende producten uit de supermarkt. Vanaf vandaag kan er weer op het Gouden Windei gestemd worden, een 'prijs' die actiegroep Foodwatch jaarlijks uitreikt aan een product dat volgens de klant het meest misleidend is.

De finalisten zijn geselecteerd aan de hand van de klachten die via een meldpunt van Foodwatch binnenkwamen.

'Kletskoek van Lidl'

In de kalfsleverworst zonder kalfslever van de Aldi zit varkenslever met wat tomatenpuree, om de kleur te veranderen zodat het lijkt op kalfslever. Er is ook geen ma´smeel gebruikt voor het ma´sbrood van de Jumbo: het heeft een geel ma´skleurtje gekregen door toegevoegde extracten. De volkoren scharreleieren noemt Foodwatch "kletskoek van de Lidl", omdat er zes procent volkorenmeel in zit.

Dat een zak met muesli van de Albert Heijn 'vezelrijk' wordt genoemd, bestempelt Foodwatch als "vezel-rijkelijk overdreven": juist deze muesli-variant bevat de minste vezels.

Ook Conimex Ketjap Manis Gold staat op de lijst. Foodwatch wijst erop dat er in deze ketjap bijna net zoveel suikers zitten als in een fles schenkstroop, ruim 70 procent. Het Mama Nature-citroenconcentraat van de Aldi staat ook op de lijst. Dat blijkt namelijk geen concentraat: "Je verwacht extra geconcentreerd citroensap. Maar er zit 20 procent citroensap in, de rest is aangemaakt met onder meer water."

De Innocent superjuice met framboos, kers, boosted met gojibes blijkt voornamelijk appelsap. In het sapje zit minder dan 10 procent van de genoemde vruchten. "De sapjes van Innocent maken zich dus behoorlijk schuldig aan overdrijving en misleiding", vindt Foodwatch.

Niet healthy

Vorig jaar won de Healthy People Blauwe bosbes en framboos het Gouden Windei. Het drankje blijkt helemaal niet zo "healthy" te zijn als dat de naam doet vermoeden en bevat zelfs meer suikers dan een blikje Coca-Cola.

Voor de verkiezing van dit jaar kan tot halverwege december gestemd worden. De winnaar wordt daarna bekendgemaakt.
Mugabe mag tot zijn dood in Zimbabwe blijven en hoeft niet te vrezen voor strafvervolging
23 November 2017, 20:06 Volkskrant
Robert Mugabe, die zich dinsdag na 37 jaar als president van Zimbabwe heeft teruggetrokken, mag in het land blijven wonen zonder te vrezen voor strafvervolging. Deze garanties zou de oud-president donderdag hebben gekregen in onderhandelingen over een ordelijke machtsoverdracht. Volgens anonieme bronnen heeft de 93-jarige Mugabe aangegeven dat hij in Zimbabwe wil sterven en niet ergens in ballings


'Mugabe immuniteit en bescherming beloofd'
23 November 2017, 12:18 NOS nieuws

Aan Robert Mugabe is vrijwaring van strafvervolging en bescherming in eigen land beloofd, zeggen bronnen die in Zimbabwe betrokken waren bij de onderhandelingen over zijn aftreden. Dat zou betekenen dat hij het land niet hoeft te ontvluchten. Mugabe trad dinsdag af, na een regeerperiode van bijna 40 jaar.

Wat de regeling die Mugabe is aangeboden precies inhoudt, is niet bekendgemaakt. Onbekend is ook welke regeling met zijn vrouw Grace is getroffen. Zij werd in de afgelopen maanden steeds vaker als Mugabe's opvolger genoemd, tot afgrijzen van velen in Zimbabwe.

Mugabe's positie was onhoudbaar geworden nadat het leger de macht had gegrepen en de regeringspartij ZANU-PF zich tegen hem had gekeerd. Ook na een ongebruikelijk volksprotest waarin op zijn vertrek werd aangedrongen, bleef Mugabe nog enkele dagen sto´cijns op zijn post.

Mugabe is na de televisierede van zondag, waarin hij nog met geen woord repte over aftreden, niet meer in het openbaar gezien.

Opvolger

Morgen wordt de door Mugabe ontslagen vicepresident Emmerson Mnangagwa beŰdigd als president. Hij werkte jarenlang samen met Mugabe, ook als minister van Justitie en Defensie.

Mnangagwa was in de jaren 80 betrokken bij een militaire campagne die duizenden politieke tegenstanders van Mugabe het leven kostten. Activisten en mensenrechtengroeperingen tonen zich om die reden bezorgd dat Mnangagwa de nieuwe sterke man is. Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen in Zimbabwe.

De grootste oppositiepartij MDC heeft Mnangagwa opgeroepen direct een begin te maken met het afbreken van het onderdrukkingsapparaat van Mugabe.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be