NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Moskou

2News.be / Trefwoorden / Moskou

Michel trekt naar Moskou voor ontmoeting met Poetin
30 November, 19:36 De Tijd
19:09 Premier Charles Michel gaat eind januari de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten in een poging de dialoog tussen Europa en Rusland te herstellen.


Afvalprobleem bij Moskou: 'hoofdpijn van de rotte-eierenlucht'
26 November, 20:18 NOS nieuws

De regio Moskou kampt met een ernstig afvalprobleem. Er zijn niet of nauwelijks verwerkingsinstallaties en dus belandt het vuilnis op dertien gigantische stortplaatsen in de omgeving van de stad. Bewoners hebben genoeg van het vuil, de herrie en de stank. Ze komen in opstand.

Zoals bij de gigantische Aleksinksy-vuilnisbelt in Klin, zoīn honderd kilometer van de Russische hoofdstad. Daar ploegt de ene na de andere vrachtwagen door de enkelhoge blubber van een kapotgereden weggetje. Een nagel aan de doodskist van de plaatselijke bevolking. Even later blokkeren activisten uit protest het toegangsweggetje tot de stortplaats. Er komt geen vuilniswagen meer door.

Officieel mogen hier 74 trucks per dag komen, zegt Olga, een van de actievoerders. "Maar we hebben er vandaag tot twaalf uur al negentig geteld. Er zijn dagen geweest waarop er wel achthonderd zijn gekomen."

Aleksinsky is een van de dertien plekken waar het vuilnis van de stad en de regio Moskou (samen een kleine 20 miljoen inwoners) wordt gestort. De stortplaats ligt vlakbij bewoond gebied. Sommige dorpen liggen er maar een paar honderd meter vandaan. Daar stinkt het vaak een uur in de wind. Naar rotte eieren vooral.

Schadelijk

Ondanks tal van beloftes, zijn er tot nu toe nauwelijks afvalverwerkingscentrales gebouwd in de regio Moskou. Het gestorte vuil wordt niet of heel slecht afgedekt, klagen bewoners, waardoor schadelijke gassen vrij de dorpen inwaaien. En als op klap op de vuurpijl liet president Poetin afgelopen zomer de grootste vuilnisbelt van het gebied sluiten, die in Balasjicha, op zo'n 25 kilometer van Moskou. Bewoners hadden hem in een live tv-programma verteld dat het afval bijna op hun balkon werd gestort.

Het gevolg was dat de vuilnisstroom naar Klin alleen maar toenam. In een paar jaar tijd zwol Aleksinky van een enorme kuil van een meter of twintig diep tot een berg die op sommige plekken dertig meter hoog is. "Mijn oudste zoon zit thuis", zegt een vrouw in het dorp Novosjapovo, dat het dichtst bij de vuilnisbelt ligt. "Hij klaagt de hele tijd over hoofdpijn. Hij moet er haast van huilen." Ja, die hoofdpijn komt door Aleksinksy, door de stank en de herrie. Dat weet ze zeker.

Vertrekken is geen optie voor het groepje vrouwen dat zich op het plein bij de school, met uitzicht op de stortplaats, heeft verzameld. "Niemand wil onze flats kopen vanwege de stankoverlast", zegt een. "Zodra ze de naam Novosjapovo horen, is het afgelopen." En waar zouden ze heen moeten?" We kunnen het ons niet veroorloven om ergens anders iets nieuws te kopen", zegt een ander. "We hebben er geen geld voor."

Aan de andere kant van de vuilnisbelt duurt de blokkade inmiddels al een uur of drie. Een stuk of tien vuilniswagens staan vast op de doorgaande weg, vlak voor de afslag naar de stortplaats. "Dat lijkt niet veel", zegt een van de activisten. "Maar de rest staat ergens anders. Ze mogen hier van de politie niet komen."

Een van de wachtende chauffeurs begrijpt de actie wel. "Er moet een compromis worden gevonden", zegt hij. "Maar ik ben maar een chauffeur. Ik ga waar ze me heen sturen. De documenten zijn in orde. Als ze me ergens anders heen sturen, dan ga ik daarheen. Geen probleem."

Maffia

De actievoerders klagen over gezondheidsproblemen door de vuilnisbelt, maar dat niet alleen. De hele afvalbusiness is in handen van de maffia, zeggen ze, en die maffia controleert de lokale autoriteiten. Vandaar dat er nooit iets verandert.

Het geduld van de politie is inmiddels op. Het handjevol agenten dreigt de oproerpolitie in te schakelen en stelt arrestaties in het vooruitzicht. Dat hebben de activisten er niet voor over. Ze druipen af, maar niet voordat ze verzekerd hebben dat ze terug zullen komen. Ze zijn nog niet weg, of de eerste vrachtwagen trekt op.
Halle-Gooik boekt tegen Moskou eerste zege in eliteronde UEFA Futsal Cup
23 November, 23:06 Gazet v. Antwerpen

Halle-Gooik heeft donderdag op de tweede speeldag van de eliteronde van de UEFA Futsal Cup zijn eerste zege geboekt in groep B. In Lissabon versloeg de Belgische landskampioen het Russische Dina Moskou met 2-1.
Wilders naar Moskou: 'Rusland is bondgenoot'
22 November, 14:02 NOS nieuws

PVV-leider Wilders wil volgend jaar een bezoek brengen aan Rusland om daar duidelijk te maken dat niet iedereen in Nederland afkerig is van de Russen. Hij heeft op de Russische ambassade in Den Haag al overleg gevoerd over een reisprogramma.

Dat zegt hij in een interview met Elsevier. "Rusland is geen vijand en dat moeten wij er niet van maken." Hij ziet het land van president Poetin vooral als een bondgenoot in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie uit Afrika.

Nog veel leren

Wilders wil begin volgend jaar naar Moskou reizen, voor een bezoek aan de Doema, het Russische parlement. "Om te laten zien dat er ook hier patriotten zijn." Volgens hem kunnen wij qua patriottisme nog veel leren van de Russen.

Elsevier schrijft dat Wilders zelf contact opnam met de Russische ambassadeur om te praten over een reis naar Rusland. Een eerder gepland bezoek tijdens de verkiezingen ging niet door, omdat de wet voorschrijft dat wapens verboden zijn in Russische stembureaus. Dat betekende dat Wilders' beveiligers niet mee naar binnen zouden kunnen.

Valse vijandbeelden

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken waarschuwde vorige week nog voor pogingen van Rusland om via internettrollen en nepnieuws de publieke opinie in Nederland te beÔnvloeden.

Wilders wil naar eigen zeggen tegenwicht bieden tegen "de hysterische russofobie die her en der heerst in Nederland." Er bestaan volgens hem valse vijandbeelden.

Hij heeft begrip voor het gevoel onder de Russen dat ze zich omsingeld voelen door de naar het oosten oprukkende NAVO. "Ik ben een groot fan van de NAVO en de Amerikanen, maar hier heeft Rusland een punt", zegt Wilders.

Hij zegt kritisch te blijven over Rusland. En hij zal nooit leningen accepteren van de Russen, zoals zijn Franse bondgenoot Le Pen van het Front National wel doet. "Er rollen geen roebels door de gangen van de PVV."
Moskou vreest tekort aan hotelkamers tijdens WK voetbal
17 November, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Moskou vreest een tekort aan hotelkamers in de stad voor volgende zomer op het WK voetbal, zo maakte AlexeÔ Tikhonov, de verantwoordelijke voor hotels in het departement van sport en toerisme in de Russische hoofdstad, vrijdag bekend.
Speculaties over 'de machtige hand van Moskou' werken op de lachspieren
15 November, 20:00 Volkskrant
We moeten ons niet gek laten maken door speculaties over 'de machtige hand van Moskou'. De angst voor politieke beÔnvloeding door Rusland begint door te slaan naar hysterie. Er gaan geen 24 uur voorbij zonder urgente waarschuwingen in de media tegen de manipulatie van onze geestesgesteldheid door Moskou. Het brandpunt is momenteel het optreden van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Afgelopen dinsdag 14


Internationaal Filmfestival van Moskou verplaatst naar april
15 November, 19:06 Skynet
De 40ste editie van het Internationaal Filmfestival van Moskou wordt in april en niet in juni gehouden, zoals oorspronkelijk gepland. Dat om niet te concurreren met het WK voetbal, zei cineast en directeur van het filmfestival Nikita Mikhalkov gisteren. Het festival zal van 19 tot 26 april 2018 plaatsvinden.


Moskou wil media kunnen verplichten zich te registreren als buitenlands agent
14 November, 17:30 Skynet
Het Russische parlement werkte vandaag aan wettelijke regels die zo goed als elk medium dat in het buitenland is gevestigd kunnen verplichten om zich in het land te registreren als een "buitenlandse agent". Een en ander is het gevolg van de Amerikaanse beslissing om het door de Russische overheid gefinancierde nieuwsnetwerk RT, voorheen Russia Today, datzelfde label op te leggen.


Kazachgate: Chodiev stemt in met videoconferentie vanuit Moskou
13 November, 17:30 Skynet Buitenland
De Belgische advocaten van de heer Patokh Chodiev hebben bevestigd dat hun cliŽnt zal meewerken aan een hoorzitting via videoconferentie. Dat meldt Dirk Van Der Maelen (sp.a), voorzitter van de commissie Kazachgate. De onderzoekscommissie zal de nodige schikkingen treffen, voegt hij er nog aan toe.


Evacuaties in Moskou na bommeldingen
5 November, 17:24 Gazet v. Antwerpen

In de Russische hoofdstad worden verschillende grote gebouwen geŽvacueerd na bommeldingen. Het gaat om onder andere het beroemde Bolsjoj-theater, de koopcentra GOEM en TSOEM en de hotels Metropol en Natsional. Dat meldt het Russische persagentschap Interfax. Het gaat volgens het agentschap om meer dan 10.000 mensen die zijn geŽvacueerd op de verschillende locaties.
Meer dan 260 Russische nationalisten opgepakt in Moskou
5 November, 14:06 Skynet
De Russische politie heeft vandaag meer dan 260 vermoedelijke aanhangers van een nationalistische groepering opgepakt. Sommigen zouden wapens ter zelfverdediging en messen bij zich hebben gehad, bericht het Russische agentschap Tass. De manifestanten protesteerden naar aanleiding van de verjaardag van de Oktoberrevolutie tegen de regering-Poetin.


Belgen in het buitenland - Ziguy Badibanga bezorgt Sheriff stuntzege in Moskou
2 November, 22:24 Skynet
Het Moldavische Sheriff Tiraspol heeft donderdag op de vierde speeldag in groep F van de Europa League voor een stunt gezorgd door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Lokomotiv Moskou.


Clinton financierde mee het dossier rond veronderstelde banden Trump-Moskou
25 Oktober, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Het verkiezingsteam van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton en het bestuur van haar partij (DNC) hebben bijgedragen aan de financiering van het onderzoek dat het tot gevoelige dossier van veronderstelde banden tussen de campagne-Trump en Rusland heeft geleid. Dit heeft de krant Washington Post dinsdag (plaatselijke tijd) gemeld.
Man die journalist Moskou neerstak 'had telepathische connectie'
24 Oktober, 11:42 NOS nieuws

De man die een journalist neerstak in een radiostudio in Moskou, dacht dat hij de afgelopen vijf jaar telepathisch contact met haar had. De verdachte is een verwarde man van 48, die zowel de Russische als IsraŽlische nationaliteit heeft.

Hij drong gisteren het gebouw binnen van Echo Moskvy, dat wordt gezien als het enige onafhankelijke radiostation van Rusland. Daar stak de man de populaire presentator en adjunct-hoofdredacteur Tatjana Felgenhauer (32) in haar nek.

Meteen na de steekpartij werd hij overmeesterd en gearresteerd.

Toestand verbeterd

De journalist is geopereerd aan haar verwondingen. Ze ligt op de intensive care en wordt kunstmatig in coma gehouden. Haar toestand is iets verbeterd. Artsen zeggen dat ze de aanval waarschijnlijk overleeft.

De man die haar neerstak, zit vast. Hij wordt vandaag waarschijnlijk voorgeleid en moet een psychiatrisch onderzoek ondergaan.
Grafstenentekort in SiberiŽ door grootschalige renovatie stoepen in Moskou
23 Oktober, 21:54 Volkskrant
De burgemeester van Moskou heeft dit jaar zoveel graniet opgekocht voor de grootschalige vernieuwing van de stoepen in de hoofdstad dat mensen in SiberiŽ nu kampen met een tekort aan grondstoffen voor grafstenen. In razend tempo tovert burgemeester Sergej Sobjanin autostad Moskou om in een voetgangersstad. Deze zomer liet hij het hele centrum opbreken. Binnen een paar maanden werden 1,2 miljoen vi


Dzumhur behaalt in Moskou tweede ATP-titel uit zijn carriŤre
22 Oktober, 18:06 Gazet v. Antwerpen

Het was de vierde confrontatie tussen beide spelers. Berankis won de twee eerste partijen, op de Davis Cup 2014 en in Memphis in 2016. Dzumhur behaalde zijn revanche in Delray Beach in 2016.
Duitse Julia GŲrges pakt in Moskou haar derde WTA-titel

Julia GŲrges (WTA 27) heeft zaterdag het WTA-toernooi in Moskou (hardcourt/790.208 dollar) op haar naam geschreven. De 28-jarige Duitse klopte in de finale de Russin Daria Kastkina (WTA 28) in twee sets: 6-1 en 6-2. De partij duurde ťťn uur en zes minuten.
BraziliŽ gaat Moskou al eens verkennen met oefenpartij in het voorjaar
17 Oktober, 23:30 Gazet v. Antwerpen

BraziliŽ trekt op 23 maart naar Moskou voor een vriendschappelijke interland tegen Rusland, gastheer van de Wereldbeker volgende zomer. Dat kondigde de Braziliaanse voetbalbond (CBF) dinsdag aan.
Maryna Zanevska moet meteen inpakken in Moskou

Maryna Zanevska (WTA 119) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Russische Moskou (hard/855.308 dollar). Ze verloor met 6-2 en 6-3 van de Wit-Russische qualifier Vera Lapko (WTA 167).
Zanevska na forfait van Russin rechtstreeks naar hoofdtabel WTA Moskou
14 Oktober, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Maryna Zanevska (WTA 124) zal op het WTA-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/790.208 dollar) meteen starten op de hoofdtabel. De 24-jarige Belgische met roots in OekraÔne moest in eerste instantie kwalificaties afwerken, maar profiteert van het forfait van de Russische titelhoudster Svetlana Kuznetsova (WTA 8).Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be