NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Moord


Hicham Diop veroordeeld tot 15 jaar cel voor poging moord op agenten
Gisteren, 11:36 Skynet
Hicham Diop is vandaag door het hof van beroep van Brussel veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. In oktober 2016 stak hij twee politieagenten neer in Schaarbeek. Hij stond terecht voor poging tot moord in een terroristische context. Voor de tenlastelegging van terrorisme werd hij vrijgesproken.


Tweede verdachte aangehouden voor moord op Martin Kok
Dinsdag, 08:54 NOS nieuws

De politie heeft vanmorgen in Den Bosch een tweede verdachte aangehouden voor de moord op misdaadblogger Martin Kok in 2016. De verdachte is een 25-jarige man uit Utrecht.

De verdachte zit in beperkingen, dat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken. Meer wil de politie in verband met het onderzoek op dit moment niet kwijt.

Eind maart werd een 24-jarige verdachte aangehouden. Ook hij komt uit Utrecht. Hij zat vast in de Penitentiaire Inrichting in Alphen, voor een ander strafbaar feit.
Slowaakse premier na moord op journalist: 'Mijn land wordt niet geleid door criminelen'
13 April, 16:36 Volkskrant
'Slowakije is geen maffiastaat', zegt een geŽrgerde premier Peter Pellegrini (42) tijdens een bliksembezoek aan Brussel. Maar sinds de moord op een journalist die frauduleuze strapatsen van Slowaakse politici onderzocht, genieten de autoriteiten in Bratislava weinig vertrouwen in het Europees Parlement. 'Er is geen enkele politieke bemoeienis met het onderzoek.' Op het moment dat de liquidatie van


25 jaar cel in Egypte voor moord op huwelijksreis
12 April, 21:48 Skynet Belgie
De voormalige paracommando die vorige zomer zijn kersverse bruid Sofie Daenen (32) uit Wielsbeke vermoordde op huwelijksreis in Egypte, is daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen. Waregemnaar Gregory Vande Vyvere (35) moet die straf uitzitten in Egypte. "Wij zijn opgelucht dat hij daar gestraft werd en niet in BelgiŽ, waar hij er wellicht goedkoper van af zou komen", zeggen de nabestaanden.


Raadkamer Brussel - Verdachten van moord op Dilbeeks restauranteigenaar doorverwezen naar KI
11 April, 00:06 Skynet
Davy V.V. en Stephanie J., de twee verdachten van de moord op Stephane Geens, de eigenaar van restaurant The Pond in Dilbeek, zijn door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). Dat betekent dat de raadkamer van oordeel is dat de twee moeten terechtstaan voor het hof van assisen. Het parket Halle-Vilvoorde wou de twee voor de correctionele rechtbank brengen voor een uitgelokte moord maar de raadkamer heeft nu anders geoordeeld. De KI moet nu een definitief oordeel vellen.


Nog steeds geen uitspraak over 23 jaar oude moord in Antwerpse stationsbuurt
9 April, 15:24 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft nog geen vonnis geveld over een moord in 1995, waarbij Goran G. het slachtoffer Zoran Cokrev (24) in een cafť zou hebben doodgeschoten. De nieuwe datum voor het vonnis is vastgesteld op 23 april.
Moord en doodslag in de grote steden: de situatie in Parijs, Amsterdam, Berlijn en New York
8 April, 23:42 Volkskrant
In London neemt het geweld toe, geldt dit ook voor andere steden? Het rijke Parijs is een relatief veilige stad. De echte problemen doen zich voor aan de overkant van de boulevard pťriphťrique, vooral in het departement Seine-Saint-Denis aan de noordkant van de stad. In de regio Parijs (stad en banlieue) werd in de periode 2015-2017 1,4 moord per 100 duizend inwoners gepleegd, exclusief de terrori


Tienduizenden Slowaken eisen diepgaand onderzoek naar moord journalist
5 April, 22:24 NOS nieuws

Tienduizenden betogers hebben in meerdere Slowaakse steden een onafhankelijk onderzoek geŽist naar de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn vriendin, eind februari. Volgens de betogers is hiertoe is het ontslag van politiechef Tibor Gasper noodzakelijk.

Het was een van de grootste demonstraties sinds de protesten over de moorden begonnen. Er zijn geen officiŽle cijfers bekendgemaakt, maar lokale media zeggen dat alleen al in Bratislava zo'n 45.000 demonstranten op de been waren. Er werden daar 2 minuten stilte gehouden. Vorige maand nog werd in massale demonstraties het vertrek geŽist van premier Fico, die vervolgens ook opstapte.

Huurmoord

Fico wees partijgenoot Peter Pellegrini aan als zijn opvolger en zijn sociaaldemocratische partij bleef daarmee aan de macht. Het opstappen van Fico maakte echter geen einde aan de woede van de betogers.

Demonstranten eisen nu dat ook politiechef Gasper, die zij wantrouwen, vertrekt. Bovendien willen ze dat er een wetswijziging komt die moet voorkomen dat de minister van Binnenlandse Zaken zijn opvolger kan aanstellen. Zo moet een onafhankelijk onderzoek worden gegarandeerd.

De 27-jarige journalist Kuciak onderzocht banden tussen Fico en de Italiaanse maffia-clan 'ndrangheta. Nog altijd is niemand in de moordzaak in staat van beschuldiging gesteld. Volgens aanklagers gaat het om een huurmoord.
Kielse veelpleger ook gezocht voor moord en brandstichting
4 April, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Kielenaar Mohamed C. (24) wordt door de Duitse justitie gezocht voor moord en brandstichting. De man zou betrokken zijn bij een ripdeal waarbij een 57-jarige man werd vermoord. In BelgiŽ werd hij al veroordeeld voor een poging tot doodslag.
I Am Not Your Negro rekent af met de witte blik op Martin Luther King
2 April, 23:36 Volkskrant
De witte blik is in het Westen al decennialang dominant. Dinsdagavond zien we de andere kant van het verhaal. Woensdag is het precies vijftig jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. De publieke omroep zendt daarom twee documentaires uit, die elk een beeld geven van de man en zijn legendarische beweging. De eerste film, In de schaduw van King, maandag op NPO2, heeft een veelbelovend uitg


Vijftig jaar na de moord op Martin Luther King: gelijke rechten, maar de ongelijkheid werd alleen maar groter
30 Maart, 20:36 Volkskrant
De stad Jackson, in het diepe zuiden van Amerika, is een van de armste plekken in een van de armste steden in de armste staat van het land. Takuma en Nia Umoja† begonnen hier in 2013 een coŲperatie om hun zwarte broeders en zusters te helpen en bestaansrecht te geven. Die reageerden kritisch: 'Alleen witte mensen kunnen dit veranderen, en witte mensen komen hier niet.' 'Brother, heb je werk voor m


Kroongetuigenregeling onder grote druk na de moord op broer van Nabil B.
30 Maart, 20:36 Volkskrant
De moord op de broer van Nabil B., die belastende verklaringen heeft afgelegd over de onderwereldoorlog, zet de kroongetuigenregeling onder grote druk. Nog geen etmaal nadat B.'s broer Reduan werd vermoord, evacueerde de politie in Den Haag volgens Omroep West een ander familielid van B., samen met diens gezin. Moet justitie wel kroongetuigen gebruiken als zij de veiligheid van onschuldige familie


Verdachte moord Portugese vriendin van nog een moord verdacht
30 Maart, 14:00 NOS nieuws

Hagenaar Gerard P., die wordt verdacht van de moord op de Portugese Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana, wordt verdacht van nog een moord. Dat is naar voren gekomen in het onderzoek naar de gewelddadige dood van zijn vriendin.

De moord was mogelijk in Den Haag of Amsterdam. Het slachtoffer zou een prostituee zijn, schrijft Omroep West.

De 44-jarige Hagenaar zit vast op verdenking van het doden van zijn 48-jarige Portugese vriendin en het laten verdwijnen van haar lichaam vorig jaar augustus.

Haar lichaam werd pas na wekenlang zoeken gevonden in het Starnmeer vlak bij Alkmaar. Het stoffelijk overschot zat in een koffer die was verzwaard met beton. Het slachtoffer was meerdere malen gestoken met een mes in hart en longen.
Tot 24 jaar cel voor moord op baas shishabar Geleen
29 Maart, 15:48 NOS nieuws

De mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de Geleense shishabaas Hafed Merkikou (29) gaan voor 14 tot 24 jaar de gevangenis in.

Schutter Dennis V. (41) en Karim S. (25) kregen met 24 jaar cel de zwaarste straffen; medeverdachte Carlo R. (30) gaat voor 14 jaar de gevangenis in, schrijft 1Limburg.

Uit het dossier blijkt volgens de rechter dat Karim een woningoverval plande en daarvoor Carlo inschakelde, onder meer om een vluchtauto te regelen.

Carlo was weer degene die Dennis bij het plan betrok. Tijdens de overval op de woning van Hafed Merkikou haalde diezelfde Dennis de trekker over.

Gestruikeld

De rechter gelooft niet dat de dood van Merkikou een ongeluk was. Dat claimde Dennis wel. Hij zou zijn gestruikeld en tijdens die struikeling zou het geweer zijn afgegaan. De shishabaas overleed later.

Volgens de verdachten was het ombrengen van Merkikou zeker geen vooropgezet plan. Karim zou uit zijn op geld; hij dacht een ton te vinden in de woning van de eigenaar van Sahaya, een shishabar op de Markt in Sittard. Deze lezing komt, zo zegt de rechter, niet overeen met de schotwond en verklaringen van andere partijen.

Broer Sadok Merkikou krijgt een schadevergoeding van ruim 14.000 euro: schokschadevergoeding en gemaakte kosten voor bijvoorbeeld de psycholoog.

Alle betrokkenen hebben een fors strafblad.
Verdachte aangehouden voor moord op Martin Kok
28 Maart, 09:12 NOS nieuws

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de moord op misdaadblogger Martin Kok in 2016. De verdachte is een 24-jarige inwoner van Utrecht, die voor een ander misdrijf vastzit in de gevangenis van Alphen aan den Rijn.

Kok was een ex-crimineel die een misdaadblog - Vlinderscrime.nl - bijhield. Daarop schreef hij over geruchten die hij in het criminele milieu had opgevangen over misdrijven en vermeende daders.

Kok werd op 8 december 2016 vermoord bij een bezoek aan een seksclub in Laren (NH). Een schutter schoot hem dood in zijn auto. Er waren al eerder pogingen gedaan om hem om het leven te brengen.
Nederlander die al levenslang kreeg voor moord krijgt nu acht jaar extra
28 Maart, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Manuel Van Veen (31) uit Tilburg, die in ons land een levenslange celstraf uitzit voor de moord op makelaar Gunther Haagen (38) uit Poppel (Ravels), is in Den Bosch veroordeeld tot acht jaar extra cel voor overvallen en oplichting.
Franse justitie vermoedt antisemitisch motief bij moord op vrouw in Parijs
26 Maart, 21:48 NOS nieuws

Het Franse Openbaar Ministerie vermoedt dat een vrouw die vrijdag dood in haar flat werd gevonden, het slachtoffer was van een antisemitische moord. De 85-jarige Mireille Knoll werd doodgestoken in haar flat in Parijs.

Na de moord werd de flat in brand gestoken. De politie heeft twee verdachten opgepakt. Er zijn aanwijzingen dat Knoll is vermoord omdat ze Joods was, zegt het OM op basis van het onderzoek en het verhoor van de twee verdachten, mannen van 22 en 29 jaar.

Volgens een bron bij de Franse politie werd een van de verdachten eerder veroordeeld voor het mishandelen van een 12-jarig meisje in de flat van de bejaarde vrouw.

Razzia

De moord heeft geleid tot geschokte reacties in Frankrijk. De zoon van de vrouw zegt dat hij niet begrijpt waarom iemand een oude vrouw vermoordt die geen geld heeft en in een sociale huurwoning woont.

Knoll wist in de Tweede Wereldoorlog uit handen van de nazi's te blijven. Tijdens een razzia in juli 1942 in Parijs werd zij samen met ongeveer 13.000 andere Joden opgepakt en bijeengedreven op de wielerbaan Vťlodrome d'Hiver. Vrijwel allemaal werden ze door de nazi's gedeporteerd naar vernietigingskampen, maar Knoll wist te ontkomen.
Verdachte van moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout vrijgelaten
26 Maart, 21:12 NOS nieuws

De Amsterdamse crimineel Sjaak B. is weer vrij. Hij werd deze maand opgepakt voor de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, maar er is te weinig bewijs voor betrokkenheid bij die liquidatie. Volgens advocatenkantoor Ficq & Partners is daarom de voorlopige hechtenis van Sjaak B. opgeheven.

Hij werd op 17 maart aangehouden nadat Astrid Holleeder was ondervraagd in het proces tegen haar broer Willem. Astrid vertelde dat ze stiekem een gesprek met haar broer had opgenomen waarin die zei dat Sjaak B. betrokken was bij de moord op Van Hout.

Volgens de advocaat van B. heeft zijn cliŽnt ontkend dat hij iets met de moord op Cor van Hout in 2003 te maken heeft, schrijven NH Nieuws en AT5.

Passageproces

Het OM verdenkt Sjaak B. al langer van betrokkenheid bij de moord op Van Hout, maar B. werd tijdens het Passageproces vrijgesproken van liquidaties. Hij werd wel veroordeeld tot 5,5 jaar cel voor wapenhandel.

In 1995 kreeg hij 8 jaar cel voor het doodschieten van een cafťbezoeker in Badhoevedorp.
Michael P., verdacht van moord op Anne Faber, pleegde geweldsdelict in Pieter Baan Centrum
23 Maart, 11:12 Volkskrant
Michael P., die verdacht wordt van de moord op Anne Faber, heeft in het Pieter Baan Centrum een geweldsincident gepleegd. De kliniek heeft hiervan aangifte gedaan en het onderzoek naar zijn geestesgesteldheid heeft daardoor vertraging opgelopen. Dat bleek vrijdag tijdens de regiezitting in de strafzaak tegen hem. Meer details over wat er in het Pieter Baan Centrum heeft plaatsgevonden, willen zijn


Levenslang Afghaanse vluchteling voor moord op Duitse studente
22 Maart, 11:48 NOS nieuws

De Afghaanse vluchteling Hussein K. heeft in Duitsland een levenslange gevangenisstraf gekregen voor de moord op een 19-jarige studente in Freiburg. K. verkrachtte en wurgde de vrouw en dumpte haar bewusteloze lichaam in een rivier, waarna ze verdronk. De rechter noemde de moord "een bijzonder ernstig geval", wat betekent dat K. niet op vroegtijdige vrijlating hoeft te rekenen.

De zaak veroorzaakte in heel Duitsland verontwaardiging, ook omdat K. eerder in Griekenland al was veroordeeld voor een ernstig geweldsdelict. Daar duwde hij een toeriste van een metershoge klif. Zij overleefde het ternauwernood.

K. werd tot tien jaar veroordeeld, maar kwam na twee jaar al vervroegd vrij. Hij dook onder en reisde naar Duitsland, waar hij in 2015 - zonder papieren - opnieuw asiel aanvroeg. Zijn vingerafdrukken werden niet gecheckt.

Jeugdrecht

Vooraf was de vraag of K. volgens het volwassenen- of jeugdrecht berecht zou worden. Zelf zegt hij dat hij ten tijde van de moord 17 was en hij heeft ook als minderjarige asiel aangevraagd. Bij het begin van de rechtszaak gaf hij toe daarover gelogen had. Hoe oud hij echt is, is nog steeds niet duidelijk. Volgens zijn vader is K. 33, experts schatten zijn leeftijd op minstens 22.

De zaak leidde tot een brede discussie over het medisch vaststellen van de leeftijd van asielzoekers. Het komt vaker voor dat jonge asielzoekers zonder papieren zeggen dat ze minderjarig zijn, omdat ze dan meer rechten hebben.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be