NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMobile

2News.be / Trefwoorden / Mobile

Mobile Vikings en JIM Mobile stappen over naar netwerk van Orange
Vrijdag, 14:48 Tweakers
De virtuele providers Mobile Vikings en JIM Mobile gaan overstappen van het mobiele netwerk van Base naar dat van Orange BelgiŽ. Dat zijn Medialaan, eigenaar van Mobile Vikings en JIM Mobile, en Orange overeengekomen.


Mobile Vikings en JIM Mobile ruilen BASE in voor Orange Belgium
Donderdag, 18:42 De Tijd
18:28 Het mobiele netwerk van Orange Belgium krijgt er binnenkort 365.000 bellers en surfers bij. Het gaat om de gebruikers van Mobile Vikings en JIM Mobile, de twee telecommerken van mediabedrijf Medialaan...


SAP opent Mobile Innovation Lab
Dinsdag, 15:54 Emerce
SAP Nederland heeft het Mobile Innovation Lab officieel geopend. Hier worden de mogelijkheden van haar technologie getoond en werkt SAP met klanten en partners aan innovaties. Onder andere Stichting Alzheimer Nederland gaat binnenkort samen met SAP en technologiepartners in het mobiele ontwikkelcentrum aan de slag. Ook Waterwatch Cooperative heeft interesse getoond. SAP lanceert twee tours […]


Bits of Freedom wil via rechter actie tegen Datavrije Muziek T-Mobile afdwingen
17 Mei, 08:30 Tweakers
Bits of Freedom stapt naar de rechter in een poging om de Autoriteit Consument & Markt te dwingen om op te treden tegen de datavrije muziekdienst van T-Mobile. Volgens de burgerrechtenorganisatie is de dienst in strijd met de netneutraliteit.


T-Mobile brengt met Office Essential vast nummer naar mobiele telefoon
14 Mei, 11:24 Techzine
T-Mobile maakt een nieuwe dienst voor ondernemers beschikbaar, Office Essential. Deze geeft hen de vrijheid om overal te werken en altijd bereikbaar te zijn, aangezien†ze een vast nummer via de mobiele simkaart krijgen. Hiermee wil T-Mobile voldoen aan een wens van de ondernemers: voor de professionaliteit van het bedrijf willen zij een vast nummer, maar […]


Aantal mobiele klanten VodafoneZiggo stijgt met 30.000 bij dalende omzet
VodafoneZiggo heeft er in het eerste kwartaal van 2018 30.000 klanten met een postpaid mobiel abonnement bijgekregen. Desondanks nam de omzet uit mobiel op de consumentenmarkt af, onder andere door Europese roamingregels.


T-Mobile en Tele2 zijn in trek bij tieners en twintigers
8 Mei, 15:12 Emerce
T-Mobile en Tele2 zijn in trek bij tieners en twintigers. In het eerste kwartaal van 2018 zagen beide aanbieders het marktaandeel op de Nederlandse postpaidmarkt verder toenemen, zo blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q1 2018-rapport van Telecompaper.


T-Mobile moet 'gratis' toestel vergoeden

T-Mobile moet de kosten van een 'gratis' iPhone volledig terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag geoordeeld. Volgens de claimorganisatie Consumentenclaim is de uitspraak belangrijk voor de 70.000 claims die er nog liggen voor toestellen die ten onrechte als gratis werden aangeboden.

De zaak draait om een iPhone5 die in 2013 deel uitmaakte van een iSmart-abonnement van T-Mobile. Het abonnement kostte 60,50 euro per maand, waarbij de telefoon als 'gratis' werd aangeprezen. In het vonnis van de rechtbank staat dat T-Mobile zich niet aan de regels hield, en niet duidelijk naar de klant communiceerde.

Daarnaast oordeelt de rechter dat T-Mobile ten onrechte doorging met het incasseren van afbetalingen, terwijl het toestel al volledig was afgelost. T-Mobile moet de gedupeerde klant in totaal bijna 1100 euro terugbetalen.

Consumentenclaim verzamelt claims op basis van 'no cure no pay' en onderhandelt met telecom-providers die de 'gratis' toestellen aanboden. Eerder werd met Vodafone in een individuele zaak een schikking bereikt. Volgens Consumentenclaim volgt ook tegen KPN binnenkort een rechtszaak om terugbetalingen af te dwingen.

Oneens

T-Mobile laat weten het niet eens te zijn met de beslissing van de rechter. "In deze zaak zijn we van mening dat klanten geen nadeel ondervonden van het ontbreken van de toestelprijs in het contract", staat in een reactie aan NOS.

Ook benadrukt T-Mobile dat dit soort zaken zich niet leent voor een collectieve behandeling. "Er zijn daarvoor te veel verschillende contracten die per geval bekeken moeten worden." T-Mobile kan niet in beroep tegen de uitspraak. In een vergelijkbare zaak heeft het telecombedrijf wel hoger beroep aangetekend.
Na drie maanden geld voor een Netflix-bon van T-Mobile, en toch weer niet
2 Mei, 22:42 Volkskrant
De klacht: Drie maanden steggelt Michel de Neve met T-Mobile over een beloofd cadeau. Hij krijgt gelijk. Maar een maand later wil T-Mobile het afgesproken bedrag ineens terug: 'De vergoeding blijkt niet terecht'. T-Mobile belooft Michel de Neve zes maanden gratis Netflix bij het verlengen van zijn telefoonabonnement. Maar zodra de Netflix-actie, 'ter waarde van 65,94 euro', niet blijkt te werken,


Amerikaanse telecomgiganten T-Mobile en Sprint eens over fusie
29 April, 20:18 NOS nieuws

De Amerikaanse telecomproviders Sprint en T-Mobile zijn het eens geworden over een fusie via een aandelenruil ter waarde van 26 miljard dollar. Daarbij krijgt Telekom, het Duitse moederconcern van T-Mobile, de meerderheid in het bestuur en 42 procent van de aandelen. Het Japanse Softbank, de moeder van Sprint, krijgt 31 procent van de aandelen, de overige aandelen zijn vrij verhandelbaar.

Beide providers hebben samen een beurswaarde van 80 miljard dollar en 127 miljoen klanten. De Amerikaanse telecomwaakhond FCC moet nog toestemming geven voor de fusie. T-Mobile en Sprint zijn de nummer 3 en 4 op de Amerikaanse telecommarkt, na Verizon en AT&T.

Volgens T-Mobile-topman John Legere, die ook de beoogde topman van het fusiebedrijf is, zal het samengaan leiden tot lagere prijzen voor de consumenten, meer banen en een beter bereik in rurale gebieden. Het is de bedoeling de fusie in de eerste helft van volgend jaar af te ronden.

Kartelwaakhond

T-Mobile en Sprint probeerden het al twee keer eerder eens te worden over een fusie. In 2014 verbood de kartelwaakhond een samengaan. Onder president Trump heeft de FCC een andere leiding gekregen, maar het is de vraag of die positiever staat tegenover een fusie. De Amerikaanse overheid is een onderzoek begonnen naar ongeoorloofde samenwerking op de telecommarkt.

Sprint leed de afgelopen jaren verlies en gaat gebukt onder een schuld van tientallen miljarden dollars. De vorige fusie-onderhandelingen mislukten vorig jaar omdat de bedrijven het niet eens konden worden over de onderlinge waardeverhouding. Sindsdien hebben de aandelen Sprint een vijfde van hun waarde verloren. Volgens analisten is Sprint niet groot genoeg om in zijn netwerk te investeren en op de Amerikaanse markt te concurreren.

5G

T-Mobile draait veel beter en won de laatste jaren marktaandeel, maar bleef toch ver achter bij de twee grote concurrenten. Zelfs na de fusie heeft T-Mobile nog minder geld dan Verizon en AT&T om te investeren in het nieuwe 5G-netwerk. Die investeringen zijn een van de belangrijkste redenen voor de fusie.
Gerucht: Sprint en T-Mobile zijn dichtbij fusie in de VS
28 April, 13:12 Tweakers
De Amerikaanse telecomproviders Sprint en T-Mobile zouden naar verluidt dicht bij een fusie zijn. De moederbedrijven van beide providers zouden mogelijk al zondag een overeenkomst kunnen bereiken, maar onduidelijk is of de deal geblokkeerd wordt door de Amerikaanse overheid.


Fors verlies voor Nederlandse tak Tele2 aan vooravond overname T-Mobile
23 April, 08:36 Emerce
Het gaat niet goed met de Nederlandse tak van Tele2. Het onderdeel leed in het eerste kwartaal een verlies van 249 miljoen Zweedse kroon, dubbel zoveel als een jaar geleden. De omzet daalde flink, van 1,7 miljard kroon in 2017 naar 1,5 miljard kroon dit jaar. Het aantal klanten voor mobiele telefonie nam met 30.000 […]


Accelerated Mobile Pages: dit zijn de laatste ontwikkelingen
20 April, 12:12 Emerce
Google zet flink in op het uitbreiden van de mogelijkheden binnen AMP (Accelerated Mobile Pages). Maar er zijn meer trends en ontwikkelingen. Wat moet je in de gaten houden?


Mobile Games Round-up - PUBG, Fortnite en meer voor iOS/Android
18 April, 06:36 Tweakers
Het gebeurt sporadisch, maar toch besteden we bij Tweakers af en toe aandacht aan games voor mobiele platformen. Dit keer kijken we onder meer naar twee Battle Royale-games.


T-Mobile in VS hield klanten jarenlang aan het 'valse' lijntje
17 April, 22:42 Volkskrant
Ook Nederlanders kunnen de afgelopen jaren tijdens vakanties of zakenreizen in de Verenigde Staten het slachtoffer zijn geworden van grootschalig bedrog van T-Mobile US. Ze kregen met hun mobiele telefoon niemand aan de lijn. T-Mobile US liet bij honderden miljoenen interlokale gesprekken de toon horen van het niet opnemen door de andere kant. In werkelijkheid bracht het bedrijf geen verbinding to


Miljoenenschikking T-Mobile in VS voor nepverbindingen
16 April, 22:42 NOS nieuws

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft met T-Mobile USA een schikking getroffen van 40 miljoen dollar, omdat het bedrijf sjoemelde met telefoonverbindingen. Daardoor leek het alsof klanten van T-Mobile verbinding hadden, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was.

Klanten die belden naar buitengebieden in de Verenigde Staten kregen een namaakverbindingstoon te horen. Het net leek alsof de telefoon werd doorgeschakeld, waarbij degene aan de andere kant van de lijn niet opnam. T-Mobile geeft toe dat dit bij honderden miljoenen bellers is gebeurd. Het bedrijf belooft dat dit in de toekomst niet meer zal voorkomen.

Klachten van klanten

De FCC startte een onderzoek naar T-Mobile USA nadat er klachten waren gekomen van klanten. Hoewel T-Mobile tegenover de FCC beweerde dat de problemen waren opgelost, bleven de klachten aanhouden. In zeker zeven gebieden konden klanten niemand bereiken.

Volgens de FCC leidde de valse telefoonoproepen ertoe dat communicatie werd vertraagd, waardoor de openbare veiligheid in gevaar werd gebracht. Daarnaast liepen bedrijven op het platteland inkomsten mis en was het voor medische hulpverleners niet mogelijk om hun patiŽnten in de landelijke gebieden te bereiken.
P3: T-Mobile heeft hoogste downloadsnelheden van Nederlandse 4g-netwerken
10 April, 00:30 Tweakers
Alle Nederlandse providers hebben hoog gescoord op de test van het Duitse P3 voor mobiele netwerken. In vergelijking met buitenlandse netwerken scoren ze alle vier hoog op snelheid en dekking. T-Mobile scoort voor de derde keer op rij het hoogst.


Voorlopig geen high-end laptops met AMD Ryzen Mobile processor
4 April, 18:48 Techzine
AMD lanceerde de Ryzen Mobile, een prima processor die goed kan concurreren met Intel-chips. Desondanks springen fabrikanten er niet bovenop en integreren ze hem nauwelijks in hun nieuwe apparaten. Het lijkt er nu op dat dit voorlopig ook niet gaat gebeuren. De site Fudzilla sprak met diverse fabrikanten over de integratie van die chip in […]


Homey gaat voortaan spraakdiensten Google en Amazon ondersteunen
26 Maart, 13:06 Emerce
Het Nederlandse bedrijf Athom, bekend van de slimme hub Homey, stapt af van de verdere ontwikkeling van eigen spraaktechnologie. De startup uit Enschede gaat verder met Google en Amazon.


T-Mobile stopt met tv-dienst Knippr wegens te weinig klanten
21 Maart, 11:54 Tweakers
T-Mobile stopt op 1 juni, twee jaar na de introductie, met zijn Knippr-dienst voor televisie. De dienst voor streaming tv had volgens de aanbieder te weinig klanten en te hoge kosten om rendabel te zijn.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be