NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mobiele

2News.be / Trefwoorden / Mobiele

Next: de belofte van mobiele AR
Zaterdag, 10:12 Emerce
VR is uit, AR is in, zo stellen diverse experts. Mede doordat er geen head-up display voor nodig is. En enkel een smartphone al voldoende is om realtime voorwerpen in de omgeving te tonen. Is het inderdaad al een gelopen race of zijn de kaarten nog lang niet geschud?


Mobiele betaalbedrijven kunnen leren van retailers
9 Januari, 08:54 Emerce
Echt hard gaat het nog niet met het mobiele betalen. De betaaloplossingen van Apple en Google maken de verwachtingen nog niet waar. Het zijn de retailers die de betaalbedrijven wat kunnen leren.


Twee mobiele camera?s voor politiezone Minos
4 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Aan het begin van het nieuwe jaar toont Dis Van Berckelaer, Borsbeeks burgemeester en voorzitter van de politieraad zone Minos, zich trots op de werking van het politiekorps. Zone Minos zal binnenkort twee ANPR-camera?s kunnen inzetten.
Mobiele versie Ubuntu krijgt ondersteuning voor Android-apps
26 December 2017, 12:48 Tweakers
De mobiele versie van Ubuntu, waarvan de ontwikkeling in handen is van UBPorts, krijgt ondersteuning voor Android-apps. Dat gebeurt via integratie van Anbox, Android-in-a-box. Via Anbox kunnen gebruikers van Linux-distro's Android-apps draaien alsof het systeemapps zijn.


Travelport: dit zijn de acht mobiele trends die 2018 gaan domineren
21 December 2017, 06:42 Emerce
De smartphone heeft de manier waarop reisorganisaties zakendoen met reizigers totaal veranderd. Die transformatie is nog gaande en 2018 wordt daarin een belangrijk jaar, stelt Travelport. Welke trends staan op het punt de reisbranche te veranderen?


Meer huishoudens combineren vaste met mobiele diensten
19 December 2017, 14:18 Emerce
Meer huishoudens in Nederland combineren vaste met mobiele diensten bij dezelfde aanbieder. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper.


Knab laat alle betalingen bij internetbankieren uitvoeren met mobiele telefoon
19 December 2017, 14:06 Tweakers
Knab, een kleine Nederlandse bank, heeft het voor klanten mogelijk gemaakt om alle betalingen te bevestigen met de mobiele telefoon. Voor de identificatie van een transactie is vanaf nu geen cardreader meer nodig.


Ict'ers vinden ict-kennis bij Nederlandse politici ondermaats
19 December 2017, 16:30 Tweakers
Uit een onderzoek blijkt dat honderden ondervraagde ict'ers vinden dat Nederland kansen mist doordat politici in de huidige regering weinig of geen kennis hebben van technologie. Slechts een heel klein deel vindt dat het kennisniveau bij de politici redelijk hoog is.


ABN Amro zet mobiele telefoon in als alternatief voor e.dentifier
19 December 2017, 11:06 Tweakers
De Nederlandse bank ABN Amro heeft bekendgemaakt dat klanten voor de meeste bankzaken geen e.dentifier meer nodig hebben. Voortaan kan er bij internetbankieren gebruik gemaakt worden van de mobiele telefoon als alternatief voor de identificatie.


Reddit vernieuwt mobiele app met onder meer toevoeging chatfunctie
18 December 2017, 19:24 Tweakers
Reddit heeft de mobiele app vernieuwd met een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo is er een chatfunctie waarmee gebruikers onderling kunnen chatten en is er een nieuwe modus waarmee beeldmateriaal beter kan worden bekeken.


Eerste mobiele trajectcontrole van Vlaanderen staat in Willebroek
17 December 2017, 12:06 Gazet v. Antwerpen

Na de vaste trajectcontroles gooit Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) een nieuw wapen in de strijd om het aantal verkeersdoden verder te doen dalen: de mobiele trajectcontroles. Het gaat om trajectcontroles die enkele weken op eenzelfde plaats blijven staan en dan verhuizen naar een nieuwe locatie. De eerste mobiele controle staat op de A12 tussen Londerzeel en Willebroek.
Straks nog maar drie mobiele providers in Nederland, is dat erg?
15 December 2017, 16:48 NOS nieuws

Ooit, van 1999 tot 2005, had Nederland maar liefst vijf mobiele providers met een eigen netwerk die elkaar beconcurreerden: KPN, Libertel, Ben, Dutchtone en Telfort. Nu zijn het er nog vier, maar door de overname van Tele2 door T-Mobile zijn het er straks nog maar drie. Is dat erg?

Ja, denkt Rudolf van den Berg van telecomconsultancy Stratix. "Je kunt ervan uitgaan dat de prijzen omhooggaan. De vorige keer dat we drie providers hadden, (tussen 2008 en 2015, red.) zaten we met onze prijzen bij de hoogsten van Europa. Nadat Tele2 instapte zijn de prijzen gedaald. Ze kwamen met een abonnement met ongelimiteerde data en de anderen volgden met aantrekkelijkere aanbiedingen."

Van den Berg heeft voor de OESO de telecommarkt in allerlei landen onderzocht en zag een duidelijk patroon: "In landen met vier of meer mobiele operators zie je meer innovatie en lagere prijzen. Zo waren er in Europese landen met vier operators al partijen waarbij roaming binnen de EU was inbegrepen, nog voordat dat verplicht werd."

Mag de overname wel?

Het is ook nog maar de vraag of de mededingingsautoriteiten de overname gaan goedkeuren. In 2015 verbood de Europese Commissie een fusie in Denemarken, omdat het aantal providers terug zou gaan van vier naar drie. "Ik vind dat het nodig is om een vierde mobiele aanbieder te hebben", zei mededingingscommissaris Vestager toen. En ook in Groot-BrittanniŽ verbood Vestager een teruggang van vier naar drie.

In ItaliŽ werd een fusie wel toegestaan, maar alleen onder de voorwaarden dat een nieuwe partij het oude netwerk van een van de twee fusiepartijen zou overnemen. ItaliŽ heeft daardoor nu even drie providers, maar vanaf begin volgend jaar weer vier.

Dit scenario ziet Van den Berg voor Nederland ook wel zitten: de Europese Commissie die Tele2 verplicht om na de fusie zijn netwerk aan een ander bedrijf te verkopen. "Anders is er voor de drie overgebleven providers weinig druk meer om hard te innoveren."

Als de overname van Tele2 door T-Mobile wordt toegestaan, dan hebben we straks twee mobiele providers die bijna even groot zijn: T-Mobile en Tele2 hebben samen ongeveer 5 miljoen mobiele klanten en Vodafone ook. KPN blijft de grootste, met meer dan 7 miljoen mobiele klanten.

Maar ook als Tele2 zijn netwerk niet hoeft te verkopen, zijn er kansen voor nieuwe aanbieders. In 2019 gaat de overheid weer frequenties veilen, voor 4g en 5g-netwerken.
Slide toont mobiele AMD Ryzen-quadcore van 65W met Vega 11
14 December 2017, 20:30 Tweakers
Op internet zijn slides verschenen die volgens claims van AMD zijn en die de namen van twee komende Ryzen-quadcores voor laptops tonen. Het gaat om Ryzen 3- en 5-quadcores met Vega 8- en Vega 11-gpu en met tdp's van 65W en 35W.


Nederland tweede in ranglijst van snelste mobiele downloadsnelheden
14 December 2017, 06:54 Emerce
Nederland eindigt tweede in de ranglijst van snelste mobiele downloadsnelheden. Met een gemiddelde van 63 Mbps eindigen we onder Noorwegen, maar net boven IJsland. Dat blijkt uit gegevens van Ookla.


Gamestudio brengt volgend jaar mobiele Harry Potter-rpg uit
12 December 2017, 19:18 Tweakers
De Amerikaanse gamestudio Jam City brengt volgend jaar Harry Potter: Hogwarts Mystery uit. Het is de tweede aangekondigde game onder Harry Potter-licentie. Niantic werkt ook aan een mobiel spel met de tovenaarsleerling.


Verbeterde mobiele categoriebrowser - Development-iteratie #121
12 December 2017, 14:30 Tweakers
Onze developers hebben vandaag de ontwikkeling van iteratie 121 voltooid. De focus lag in deze sprint opnieuw op het refactoren van het weergaveframework en het implementeren van CK Editor in het redactionele cms. Daarnaast hebben we diverse kleine verbeteringen doorgevoerd.


Mobiele app Hilton onthoudt klantvoorkeuren
12 December 2017, 10:24 Emerce
Hotelketen Hilton rolt na de jaarwisseling zijn vernieuwde mobiele app uit. Gebruikers openen er niet enkel hun kamer mee, maar besturen ook licht, temperatuur en televisie. Persoonlijke voorkeuren neemt de app mee van het ene naar het andere hotel.


Frankrijk bant mobiele telefoons uit scholen
10 December 2017, 18:48 De Tijd
18:16 Vanaf september volgend jaar zijn mobiele telefoons niet langer toegelaten in de Franse scholen. Dat bevestigde de Franse minister van Onderwijs.


Markt voor mobiele diensten flink onderuit
30 November 2017, 09:06 Emerce
De Nederlandse markt voor mobiele diensten is in het derde kwartaal van 2017 behoorlijk onderuit gegaan. De omzet is in de periode juli tot september 2017 met 7,9 procent jaar op jaar gedaald naar 1,11 miljard euro. Dat blijkt uit de Dutch Mobile Operators van Telecompaper.


Tencent komt met Chinese concurrent voor PlayerUnknown's Battlegrounds
27 November 2017, 18:00 Tweakers
De Chinese internetgigant Tencent heeft Europa aangekondigd, een game in het battle royale-genre die veel lijkt op het populaire PlayerUnknown's Battlegrounds. Europa moet in 2018 voor de Chinese markt uitkomen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be