NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMisbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

Omstreden judocoach die beschuldigd werd van seksueel misbruik, nog altijd actief
Vrijdag, 23:12 Gazet v. Antwerpen

De judocoach die een jaar geleden in opspraak kwam na beschuldigingen van seksueel misbruik, is nog altijd actief. Dat zei Jasper Lefevere, de woordvoerder van de Vlaamse judofederatie VJF, vrijdag in ?Terzake?
Misbruik vrouwen door Nigeriaanse leger wijst op mislukte Boko Haram-aanpak
Donderdag, 22:54 Volkskrant
Niet alleen de islamitische terreurorganisatie Boko Haram verkracht ontvoerde vrouwen, ook het Nigeriaanse leger maakt zich schuldig aan misbruik, meldt Amnesty International. En Boko Haram lijkt weer terrein terug te winnen.


'Harvey Weinstein gaat zich aangeven bij politie'
Donderdag, 22:00 NOS nieuws

Filmproducent Harvey Weinstein gaat zichzelf morgen aangeven bij de politie. Dit melden de New Yorkse kranten New York Daily News en The New York Times.

Volgens The New York Times staat de politie op het punt om Weinstein op te pakken, en kiest die nu eieren voor zijn geld door zichzelf aan te geven. De krant baseert zich op twee bronnen bij de New Yorkse politie.

Weinstein wordt door tal van vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag. De beschuldigen aan zijn adres waren het begin van de MeToo-beweging.
Teleurstelling bij minister na afwijzing misbruik-onderzoek door Jehovah's Getuigen
Dinsdag, 17:24 NOS nieuws

Minister Dekker voor Rechtsbescherming is teleurgesteld dat het bestuur van de Jehovah's Getuigen weigert onafhankelijk onderzoek te laten doen na beschuldigingen van kindermisbruik.

In een brief aan de Kamer schrijft de minister dat het bestuur hem heeft laten weten daarvoor geen reden te zien. De leiding van de Jehovah's Getuigen zegt dat een gering aantal mensen zich heeft gemeld met beschuldigingen en dat organisatie zelf de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om kinderen te beschermen.

De minister laat weten dat hij geen mogelijkheden heeft om de Jehovah's Getuigen te verplichten mee te werken aan een onderzoek naar de aard en omvang van seksueel misbruik binnen die gemeenschap.

Aangifte

Minister Dekker laat wel nagaan of het mogelijk en wenselijk is om de aangifteplicht te verruimen bij gevallen van seksueel misbruik bij kinderen. Hij vindt dat in zijn algemeenheid moet worden voorkomen dat zedendelicten alleen intern worden opgelost door organisaties. De verruiming van de aangifteplicht zou kunnen betekenen dat organisaties verplicht zijn kindermisbruik te melden bij de politie.

Eind vorig jaar kwamen binnen korte tijd na de oprichting van een meldpunt voor seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen tientallen meldingen binnen. Ook bij dagblad Trouw, dat geregeld heeft geschreven over misbruik binnen die kring, kwamen meldingen binnen.
Australische aartsbisschop schuldig bevonden aan verzwijgen misbruik
Dinsdag, 05:24 NOS nieuws

Een Australische aartsbisschop is schuldig bevonden aan het verzwijgen van misbruik in de katholieke kerk in de jaren 70. Philip Wilson kan een gevangenisstraf krijgen van twee jaar. Hij is wereldwijd de hoogstgeplaatste geestelijke binnen de katholieke kerk die schuldig is bevonden aan het verzwijgen van misbruik.

Wilson (67), aartsbisschop van Adelaide, werd verdacht van het verzwijgen van het misbruik van vier jongens door de pedofiele priester James Fletcher in de jaren 70. Wilson zelf zegt die hij onschuldig is en niets heeft geweten van de misdaden.

Hij ontkende vorige maand onder ede in 1976 van twee misdienaars te hebben vernomen dat zij seksueel waren misbruikt. Op dat moment was Wilson, bij wie Alzheimer is vastgesteld, priester-assistent. "Ik denk niet dat ik dat zou vergeten", sprak Wilson in de rechtszaal. Een van de slachtoffers verklaarde dat Wilson hem zei dat hij leugens vertelde, omdat Fletcher "een goede vent" was.

Fletcher werd in 2004 beschuldig bevonden aan negen gevallen van seksueel misbruik en veroordeeld tot acht jaar cel. Hij stierf in 2006 in de gevangenis aan een beroerte.
Misbruik oldtimers aan banden gelegd
19 Mei, 01:12 De Tijd
01:00 Oldtimers moeten vanaf maandag naar de verplichte autokeuring in Vlaanderen.


Clown (62) veroordeeld tot vijf jaar cel voor misbruik minderjarige meisjes
18 Mei, 10:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 62-jarige man uit Herk-de-Stad voor misbruik van minderjarige meisjes veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor vijf jaar. De man was een tweetal jaar geleden frituuruitbater in Peer en trad ook op als clown. In die hoedanigheid misbruikte hij zeven minderjarige meisjes. De man kreeg een verbod van tien jaar opgelegd om nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen.
Megaschikking in zaak Amerikaanse 'misbruik-arts' Larry Nassar
16 Mei, 19:12 NOS nieuws

De Amerikaanse universiteit Michigan State heeft een schikking van een half miljard dollar getroffen met 332 slachtoffers van de sportarts Larry Nassar.

Nassar was als osteopaat gespecialiseerd in rugklachten en veel jonge turnsters van de universiteit kwamen met klachten bij hem terecht. Bij zijn behandelingen pleegde hij seksueel misbruik bij honderden slachtoffers, onder wie kinderen die jonger waren dan 13 jaar. Zo bracht hij onder het voorwendsel van een behandeling zijn vingers bij sporters naar binnen en zei hij dat dat nodig was om rugklachten te verhelpen.

Jarenlang in de bak

De arts werd eind vorig jaar veroordeeld tot zestig jaar celstraf wegens het bezit van kinderporno en kreeg in januari een straf opgelegd van 175 jaar voor seksueel misbruik van turnsters.

Onder zijn slachtoffers waren enkele Amerikaanse olympische sporters en ook een Nederlandse hockeyster die in de VS studeerde.
Spotify verwijdert R Kelly uit playlists na beschuldigingen seksueel misbruik
10 Mei, 20:54 Gazet v. Antwerpen

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de songs van de r&b-zanger R. Kelly uit zijn playlists verwijderd. Spotify nam die maatregel omdat de Amerikaanse artiest beschuldigd wordt van seksueel misbruik.
Ook tantramasseur uit Rhenen vervolgd voor misbruik
8 Mei, 19:06 NOS nieuws

Opnieuw komt een ītantratherapeutī voor de rechter vanwege seksueel misbruik van vrouwelijke cliŽnten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Tegen de man uit Rhenen is aangifte gedaan door zes vrouwen.

De 53-jarige masseur zat in maart al ruim twee weken vast voor verhoor. Hij kwam daarna onder voorwaarden vrij. Zo mag hij in afwachting van het proces zijn werk niet doen. Over twee weken is de regiezitting bij de rechtbank in Utrecht.

Eerder werd bekend dat ook een masseur uit Rotterdam zich zo snel mogelijk moet verantwoorden voor ontucht met cliŽnten die zich aan zijn zorg of hulp hadden toevertrouwd.

Kamerleden

Tantra is een oosterse levenshouding die in het Westen vooral een seksuele lading heeft. De masseurs die zijn aangeklaagd, zeggen vrouwen te kunnen helpen die lichamelijk geblokkeerd zijn geraakt, bijvoorbeeld omdat zij een misbruikverleden met zich meedragen. De masseurs beloven daarbij de grenzen van hun cliŽnten te zullen bewaken, maar gaan in de praktijk over tot seksuele handelingen voor hun eigen gerief, blijkt uit aangiftes en meldingen bij de politie.

Bij een particulier meldpunt kwamen volgens de initiatiefnemers tussen afgelopen oktober en april 87 betrouwbare klachten over tantramasseurs binnen. Vorige maand overhandigde het Meldpunt Tantra Misbruik zijn eindrapport aan Kamerleden van D66 en de PvdA.

In november berichtte de NOS al over tientallen meldingen van seksueel misbruik door tantramasseurs en 'intimiteitscoaches'. In een van die verhalen kwamen slachtoffers van zowel de man uit Rotterdam als die uit Rhenen aan het woord .
Ouders beschuldigen juf van misbruik kleuters

Op het Antwerpse Kiel is er gisteren de hele dag stevige commotie geweest aan kleuterschool de Blokkendoos. Tal van ouders vermoeden namelijk dat hun kinderen ongepast benaderd zijn door een 23-jarige kleuterjuf. Sommige ouders spreken zelfs van seksueel misbruik.
Databedrijf Cambridge Analytica stopt na schandaal rond misbruik Facebook-data
Databedrijf Cambridge Analytica, dat afgelopen maanden in het nieuws kwam vanwege het privacyschandaal rond het misbruik van Facebook-data, stopt ermee. Het bedrijf heeft in thuisland Verenigd Koninkrijk faillissement aangevraagd.


Bijna 300 meldingen van misbruik, maar Jehova's Getuigen wil niet in gesprek
2 Mei, 13:06 Volkskrant
Een nieuw opgerichte stichting voor misbruik binnen de gemeenschap van Nederlandse Jehova's Getuigen kreeg binnen een half jaar bijna driehonderd meldingen binnen. Het bestuur van de Jehova's weigert vooralsnog met de stichting in gesprek te gaan en handelt zaken liever af via een intern rechtssysteem. 'Wij vragen ons ernstig af of u het probleem rond seksueel misbruik binnen uw gemeenschap wel se


Twintig maanden cel voor ontucht op kinderdagopvang De Bilt

De rechtbank in Utrecht heeft de 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. veroordeeld tot twintig maanden cel en tbs met voorwaarden voor ontucht met zeven meisjes, meldt RTV Utrecht. C. was medewerker bij buitenschoolse opvang Partou in De Bilt.

Tegen C. was dertig maanden cel en tbs met voorwaarden geŽist. Hij mag van de rechter geen contact met de slachtoffers en hun gezinnen hebben en mag ook niet meer in de gemeente De Bilt komen. Ook moet hij een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. C was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Pedagogisch medewerker

De ontucht vond plaats tussen januari 2016 en augustus vorig jaar. C. raakte de kinderen zelf niet aan, maar liet ze wel allerlei seksuele handelingen uitvoeren.

Zo liet hij zich door de meisjes in de leeftijd van 4 tot 10 jaar naakt betasten en in zijn kruis schoppen. Dat gebeurde als hij alleen met ze was in de wc's, tijdens verstoppertje spelen of op een door begroeiing afgeschermd veldje.

De ontucht kwam naar buiten toen twee van de meisjes tijdens het avondeten aan hun ouders vertelden dat ze een geheimpje hadden met meester Bart, "dat ze aan zijn piemel mochten zitten". Uiteindelijk deden de ouders van acht meisjes aangifte.

Impulsen

Volgens een psychiater en psycholoog die C. hebben onderzocht, heeft hij zijn seksuele impulsen niet onder controle en heeft hij een masochistische stoornis. Hij richt zich op kinderen omdat hij zich bij hen minder schaamt en omdat ze minder snel zullen praten.

C. betuigde spijt van het misbruik, maar heeft volgens het OM niet altijd opening van zaken gegeven. Hij gaf in eerste instantie maar twee misbruikzaken toe.
Meer dan 100 taxichauffeurs Uber beschuldigd van seksueel misbruik: ?Toen ik wakker werd, lag hij op mij?

In de Verenigde Stagen hebben de voorbije vier jaar 103 taxichauffeurs van Uber zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van passagiers. Al zeker 31 chauffeurs zijn veroordeeld voor diverse misdrijven, gaande van verkrachting tot misbruik. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Voormalige nummer drie van Vaticaan moet terechtstaan voor misbruik

De Australische kardinaal George Pell moet terechtstaan voor seksueel misbruik. Dat heeft de rechtbank in Melbourne besloten na getuigenverhoren.

De 76-jarige George Pell is tot nog toe de hoogste katholieke geestelijke die moet terechtstaan voor misbruik. Hij was tot voor kort de derde in rang in het Vaticaan en ging over de financiŽn van de katholieke kerk.

Zwemmen

De aanklachten tegen de kardinaal worden niet bekendgemaakt. Op deze manier moet worden voorkomen dat toekomstige juryleden te veel over de zaak weten en bevooroordeeld zijn.

In een boek dat afgelopen jaar is verschenen staat dat Pell onder meer jongens heeft betast toen ze met hem aan het zwemmen waren. Ook zou hij zich oraal hebben laten bevredigen door minderjarige jongens. Pell spreekt de beschuldigingen tegen.

Pell zal terechtstaan in Melbourne. Het is niet bekendgemaakt wanneer de rechtszaak begint.
Koppel probeert KBC op te lichten door misbruik te maken van verstrooide bankbediende
1 Mei, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De procureur eist een celstraf van zes maanden en een geldboete van 600 euro, eventueel met uitstel, voor een koppel dat onrechtmatig 5.000 euro in eigen zakken wilde steken. De bankbediende bij KBC Maaseik had per ongeluk een verkeerd bedrag op hun ontvangstbewijs van storting geschreven. Ondanks dat het ging om een vergissing, eiste het duo de centen.
Verkrachters stierenrennen Pamplona alleen veroordeeld om misbruik
26 April, 21:30 NOS nieuws

Vijf mannen die in 2016 tijdens het jaarlijkse stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona een vrouw van 18 langdurig tot seks dwongen, zijn vrijgesproken van verkrachting. Volgens de rechter was er geen sprake van geweld, waardoor het vijftal alleen voor seksueel misbruik werd veroordeeld.

De uitspraak leidde in Spanje tot grote ophef en momenten van spanning bij de rechtbank van Pamplona, waar het vonnis werd voorgelezen. "Het is geen misbruik, het is verkrachting!", schreeuwden tientallen betogers bij de rechtbank. Bij hun poging het paleis van justitie binnen te komen werden ze door agenten tegengehouden.

WhatsApp

De vijf mannen staan in Spanje bekend als 'de Roedel', een naam die ze zelf kozen voor hun WhatsApp-groep. Tegen alle mannen, in leeftijd variŽrend van 26 tot 29 jaar, was een gevangenisstraf geŽist van 22 jaar voor seksueel misbruik onder dreiging en voor diefstal. Maar doordat volgens de rechter niet bewezen is dat de vijf vrienden geweld tegen hun slachtoffer gebruikten, is het vonnis nu negen jaar cel.

Ook moeten ze een schadevergoeding van 50.000 euro betalen. Daarnaast wordt het vijftal na het uitzitten van hun straf vijf jaar onder toezicht gesteld.

Verontwaardigd

Spaanse feministische organisaties hebben verontwaardigd gereageerd op het vonnis. Ze roepen op tot wijzigingen van het wetboek van strafrecht, waardoor vrouwen beter worden beschermd.

Volgens het vonnis is bewezen dat de vijf hun slachtoffer tijdens de beroemde San FermŪn-stierenfeesten in Pamplona rond 03.00 uur in de nacht op straat ontmoetten. Aanvankelijk probeerden de mannen haar mee te nemen naar een hotel. Toen dat niet lukte duwden ze haar het trappenhuis van een huizenblok binnen. Daar werd de vrouw omringd en ontkleed door het vijftal en gedwongen tot allerlei vormen van seks.

De verkrachting werd door twee van de mannen gefilmd met mobiele telefoons. Na het misbruik werd het slachtoffer in het portiek achtergelaten, nadat de mannen haar telefoon meenamen. De vrouw werd uiteindelijk huilend op straat teruggevonden.

Een dag later kon de politie na haar beschrijving van de mannen het vijftal aanhouden. Die hadden toen al in hun WhatsApp-groep opgeschept over hun daad.

Privťdetective

De rechtszaak veroorzaakte afgelopen maanden al grote ophef in Spanje, onder meer toen bleek dat de verdediging van de vijf mannen een privťdetective had ingehuurd om de levenswandel van het slachtoffer te onderzoeken.

Ook werd tijdens de zaak steeds aangevoerd dat de vrouw had ingestemd met een groepsorgie. Volgens haar advocaat had zijn cliŽnte zich echter niet verzet, "zodat het allemaal zo snel mogelijk voorbij was".

Advocaten van 'de Roedel' hebben al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Ze voeren aan dat een van de rechters van de meervoudige kamer in de rechtbank niet akkoord is met de uitspraak, en zelfs om vrijspraak vroeg.

De vijf mannen, afkomstig uit Sevilla, wacht binnenkort een andere zaak. Ook die gaat over misbruik van een vrouw, in dit geval in een auto. Dat vergrijp werd met mobieltjes gefilmd en gedeeld via sociale media.
Jury: Bill Cosby schuldig aan misbruik
26 April, 21:30 NOS nieuws

De Amerikaanse acteur Bill Cosby is schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van een vrouw in zijn woning in 2004. Dat heeft de jury van de rechtbank in Pennsylvania bepaald.

De 80-jarige Cosby heeft altijd gezegd dat het contact plaatsvond met instemming van de vrouw, Andrea Constand. Welke straf hij krijgt opgelegd bepaalt de rechter binnen twee tot drie maanden. Cosby mag dat buiten de gevangenis afwachten, maar moet wel in Pennsylvania blijven.

Na de uitspraak van de jury heeft Cosby volgens persbureau AP de aanklager uitgescholden. De advocaat van de acteur heeft al laten weten in beroep te zullen gaan.

Vijf vrouwen

Het oordeel kwam na een twee weken durend proces waarin vijf vrouwen tegen Cosby getuigden. Hij zou ook hen gedrogeerd en misbruikt hebben.

De jury beraadde zich 14 uur over het oordeel. Vorig jaar werd een rechtszaak ongeldig verklaard omdat de toenmalige jury het niet eens kon worden.
Nederlandse hulporganisaties gaan misbruik in hulpgebieden aanpakken
26 April, 19:06 NOS nieuws

De Nederlandse hulporganisaties gaan gezamenlijk misbruik en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door hulpverleners aanpakken. Minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking heeft daarover afspraken met de organisaties gemaakt.

Het ministerie zelf neemt ook maatregelen: zo kan in gevallen dat hulporganisaties onvoldoende maatregelen nemen de financiering worden stopgezet of geweigerd. Aan acht hulpprojecten die al lopen, in Zuid-Soedan, Irak, Centraal Afrikaanse Republiek en Afghanistan, zijn aanvullende eisen gesteld.

Seksfeesten

Directe aanleiding zijn de berichten over medewerkers van Oxfam Groot-BrittanniŽ, die na de aardbeving in 2010 op HaÔti seksfeesten organiseerden, mogelijk met minderjarige prostituees. Ze werden gehouden in woningen die door de hulporganisatie werden betaald.

De Tweede Kamer wilde dat Kaag onmiddellijk actie ondernam, ook omdat de reputatie van de Nederlandse hulp in het geding is. Zij heeft de afgelopen weken diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle organisaties.

Humanitair paspoort

De hulporganisaties gaan hun leidinggevenden en medewerkers trainen in het voorkomen van misbruiksituaties. Ook de buitenlandse, lokale partners van de organisaties worden getraind.

Dutch Relief Alliance, een van de koepelorganisaties, gaat een humanitair paspoort invoeren. Dat moet voorkomen dat personen die zijn veroordeeld voor grensoverschrijdende gedragingen niet zomaar weer aan het werk kunnen bij een hulporganisatie.

Een andere koepelorganisatie, het Centraal Bureau Fondsenwerving, gaat een meldingsplicht van misstanden introduceren en strengere regels opstellen voor organisaties om een erkenning te krijgen. Ook komt er een digitaal registratiesysteem.

Humanitaire ombudspersoon

Ook door andere landen is er actie ondernomen na het schandaal bij Oxfam in HaÔti, schrijft minister Kaag aan de Tweede Kamer.

Op verzoek van die landen zal Nederland onderzoeken of het nuttig is om een humanitaire ombudspersoon te installeren voor de crisisgebieden, bij wie misstanden kunnen worden gemeld. Kaag heeft ook bij de VN en de Wereldbank aandacht gevraagd voor het probleem en mogelijke oplossingen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be