NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Misbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

Volkskrantgeluid - Hoe het verhaal over misbruik binnen Defensie tot stand kwam
Vrijdag, 18:36 Volkskrant
Schaamte, woede en verdiet. Het enige dat nog ontbreekt voor Ronald Vreeburg (52) is gerechtigheid. 33 jaar geleden werd hij misbruikt in zijn tijd in het leger. Afgelopen weekend kwam hij ermee naar buiten in aangrijpend stuk in de Volkskrant. Een van de auteurs van het verhaal, Willem Feenstra, zit vandaag in onze podcast het Volkskrantgeluid om erover te praten.Lees hier het uitgebreide intervi


Rechtbank Brussel - Voormalig leraar aan judo-topsportschool staat terecht voor misbruik leerlingen
Vrijdag, 05:48 Skynet Belgie
Voor de Brusselse correctionele rechtbank gaat vrijdag het proces van start tegen K., een voormalig judoleraar aan de judo-topsportschool, die verschillende van zijn leerlingen zou aangerand hebben. Eťn van die ex-leerlingen deed eind mei onder een schuilnaam haar verhaal in de krant De Standaard. Volgens zijn advocaat ontkent K. echter dat hij enig "misdadig inzicht" had. Het proces zal vrijdag enkel ingeleid worden, de pleidooien zullen pas op een latere datum plaatsvinden.


ACM pakt misbruik informatienummers aan
Dinsdag, 15:48 Emerce
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) treedt voortaan strenger op tegen misbruik van informatienummers die beginnen met 0900, 0906 of 0909 en de viercijferige nummers die beginnen met 18. Deze nummers worden soms misbruikt door voornamelijk doorschakeldiensten.


ACM gaat misbruik informatienummers harder aanpakken
18 September, 14:06 NOS nieuws

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat strenger optreden tegen misbruik van informatienummers, zoals 0900-nummers. Sommige aanbieders rekenen naast de gewone belkosten hoge bedragen voor het doorschakelen. Om dat tegen te gaan, wil de ACM de regels voor informatienummers verduidelijken.

Volgens de ACM staan doorschakeldiensten vaak hoog in de zoekresultaten op het internet, waardoor die nummers regelmatig gebruikt worden voor bijvoorbeeld de klantenservice van een telecomprovider.

Ook bij contact met de politie wordt misbruik gemaakt van informatienummers, zegt Pauline Gras van de ACM. "Als je op internet de politie opzoekt, ben je geneigd het bovenste resultaat aan te klikken. Soms krijg je dan niet rechtstreeks de politie aan de lijn, maar bel je met een doorschakeldienst die onnodige kosten rekent voor het doorverbinden."

Aanvragen weigeren

In de wet staat wat de mogelijkheden zijn voor alle informatienummers. Die wet verandert niet, maar de ACM wil duidelijker maken wat wel en niet mag. "We willen nieuwe aanvragen makkelijker weigeren. Bijvoorbeeld als we denken dat bepaalde bedrijven geen dienst verlenen, maar alleen maar verdienen aan het onnodig doorverbinden."

De ACM wil ook actiever optreden tegen partijen die zich niet aan de regels houden, zegt Gras. "Sommige partijen willen we uit de lucht halen of zullen we vragen om hun dienstverlening aan te passen. Voor consumenten is dat goed nieuws."

Oplichting

In juli werden onder anderen minderjarigen onnodig lang aan de lijn gehouden toen YouTuber Snapking opriep een nummer te bellen. In drie weken tijd werd voor ruim 13.000 euro naar een 0909-nummer gebeld.

De Autoriteit Consument & Markt heeft vervolgens het betaalnummer van YouTuber Snapking uit de lucht gehaald. Zulke nummers worden vaak gebruikt voor belspellen en loterijen, evenals door oplichters.
Seksueel misbruik mannen in het leger 'gaat om macht', zegt deze Amerikaanse psycholoog
17 September, 10:24 Volkskrant
Seksueel misbruik van mannen in het leger heeft vaak weinig te maken met lust. Dat zegt de Amerikaanse psycholoog James Asbrand, die bij het Veterans Affairs Medical Center van Salt Lake City oud-militairen behandelt die slachtoffer zijn van misbruik. 'Dit gaat niet over seks', zegt hij. 'Het gaat over macht. Over het verlangen om anderen te domineren. Controle over ze uit te oefenen. Of over vern


Defensie stopte misbruikzaak van soldaat in doofpot
15 September, 21:00 Volkskrant
Voor het eerst doet een mannelijk slachtoffer van seksueel misbruik binnen defensie zijn verhaal. Het misbruik vond plaats op de Koninklijke Militaire School, en werd door de leiding genegeerd. Defensie heeft een misbruikzaak op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert in 1982 in de doofpot gestopt. Een mannelijke soldaat, die werd belaagd door vijf soldaten en seksueel misbruikt door een va


Burgemeester Seattle weg na beschuldigingen seksueel misbruik
13 September, 06:40 NOS nieuws

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft zijn aftreden aangekondigd. Ed Murray (62) deed dat een paar uur nadat hij door een neef was beschuldigd van seksueel misbruik in de jaren zeventig en tachtig.

De man zou op zijn dertiende door zijn oom zijn misbruikt. Het is al de vijfde beschuldiging tegen de Democratische burgemeester. De eerste kwam van een man die beweert dat Murray hem meerdere malen heeft verkracht. Kort daarna maakte Murray al bekend dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen voor het burgemeesterschap.

Politieke aanval

Murray ontkent alle beschuldigen, ook de meest recente. Toch stapt hij op, volgens eigen zeggen om te voorkomen dat 'persoonlijke kwesties' het leiden van het stadsbestuur in de weg te zitten.

Hij noemt de beschuldigingen "een politieke poging om hem aan te vallen vanwege zijn progressieve agenda en steun aan de LHBT-gemeenschap". Murray was de eerste burgemeester die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Volgens CNN treedt hij morgenmiddag af als burgemeester van de stad in de staat Washington.
Rode Kruis mag medewerkster niet ontslaan omwille van misbruik logo

Het Rode Kruis mag ťťn van haar medewerksters, die ook vakbondsafgevaardigde is, niet ontslaan om dringende redenen. Dat heeft de arbeidsrechtbank in Antwerpen dinsdag beslist. De ene fout die ze gemaakt had, is volgens de rechter niet zwaarwichtig genoeg om haar aan de deur te zetten.
OM hoeft voormalig topambtenaar Demmink niet te vervolgen
18 Augustus, 14:43 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie mag stoppen met de vervolging van voormalig justitie-topambtenaar Joris Demmink. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald.

Het OM concludeerde eind juni al dat er "geen redelijk vermoeden" is dat Demmink zich in de jaren '90 in Turkije schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Hij wordt daarvan beschuldigd door twee Turkse mannen, die destijds door hem zouden zijn misbruikt. In 2014 gelastte het gerechtshof nog een onderzoek naar de beschuldigingen.

Het lukte het OM niet om de twee Turkse mannen als getuigen te horen. Ook had de aanklager geen aanwijzingen dat Demmink in de periode Łberhaupt in Turkije was geweest. Het gerechtshof onderschrijft dat nu. "Er is geen enkele steun te vinden voor de stelling dat Demmink in Turkije is geweest", zegt het hof. "Het onderzoek heeft aangetoond dat er slechts sprake is van speculaties en veronderstellingen." Volgens het gerechtshof is "geen steen op de andere gelaten", ofwel: alles is grondig uitgezocht.

Zaak niet afgelopen

Advocaat Adele van der Plas van de twee mannen die de zaak hebben aangespannen, reageert teleurgesteld. "Het is raar om te zeggen dat de onderste steen boven is gehaald. Dat is niet zo, want het materiaal in Turkije is niet onderzocht", zegt ze. "Het hof heeft daar geen getuigen kunnen horen, geen slachtoffers kunnen spreken en geen documenten kunnen inzien omdat Turkije daar geen toestemming voor gaf."

Volgens Van der Plas is de zaak voor haar en haar cliŽnten niet afgelopen. "Integendeel. We gaan door met een civiele claim. De Nederlandse staat heeft gefaald en zal schade moeten vergoeden aan de slachtoffers. Het OM had in 2008, meteen na de aangiftes, onderzoek moeten doen toen het nog kon. Dit is jammerlijk falen van het OM."

De advocaat legt zich wel neer bij het einde van de stafrechtelijke vervolging. "Tenzij er nieuwe, keiharde bewijzen komen uit Turkije. Ik weet dat ze er liggen, maar ik denk niet dat we ze zullen krijgen. Ik vind het heel erg dat in dit soort zaken de waarheid niet boven tafel komt."
Misbruik bij een bso: er waren toch regels om dat soort tragedies te voorkomen?
17 Augustus, 12:36 Volkskrant
Na Robert M. had seksueel misbruik in de kinderopvang tot de verleden tijd moeten behoren. Maar in een buitenschoolse opvang (bso) in De Bilt ging het vorige week toch mis. Hoe kan dit? Vijf vragen over kindveiligheid in de opvang. Een 27-jarige medewerker van kinderopvang-organisatie Partou heeft bekend ontucht te hebben gepleegd met twee meisjes uit hetzelfde gezin. De meisjes zouden seksuele ha


Politie zet misbruik van gehandicaptenplaatsen in de kijker
7 Augustus, 11:12 Gazet v. Antwerpen

Afgelopen weekend heeft de politiezone Mechelen-Willebroek twaalf bestuurders betrapt die onrechtmatig geparkeerd stonden op een plaats voor mensen met een beperking. Op haar Facebookpagina zet de politie nu die foutparkeerders te kijk.
Wie is de van misbruik verdachte derde man in het Vaticaan?
29 Juni, 21:42 Volkskrant
Een 'gevaarlijk individu', 'hardvochtig', 'koudbloedig' en 'bijna een sociopaat'. Zo werd de Australische kardinaal George Pell in 2015 omschreven door Peter Saunders, een Brits misbruikslachtoffer en lid van een door paus Franciscus aangestelde commissie die toekomstig seksueel misbruik binnen de katholieke kerk moet helpen voorkomen. De eerste geruchten over het misbruikverleden van Pell waren t


Hoogste katholiek AustraliŽ beschuldigd van seksueel misbruik
29 Juni, 03:42 NOS nieuws

In AustraliŽ wordt de belangrijkste rooms-katholieke leider van het land verdacht van meerdere gevallen van kindermisbruik. Kardinaal George Pell beheert bovendien de financiŽn van het Vaticaan. Hij geldt daar als de derde man en staat dus dicht bij paus Franciscus. Hij is de hoogste katholieke geestelijke tot nu toe die wordt beschuldigd van seksuele misdrijven ten koste van kinderen.

De politie van de deelstaat Victoria wilde geen details geven, maar zei wel dat de kwesties zich al langer geleden hebben voorgedaan en dat er verschillende mensen zijn die Pell willen aanklagen. Hij moet op 18 juli voor de rechter in Melbourne verschijnen.

Pell heeft herhaaldelijk ontkend dat hij in de fout is gegaan. Omdat hij zo'n vooraanstaande rol in het Vaticaan heeft, raken deze beschuldigingen ook de paus, die een 'zero tolerance'-beleid heeft beloofd als het om seksueel misbruik gaat, maar die veel kritiek krijgt op de manier waarop hij dat aanpakt.

Grote fouten

De beschuldigingen van seksueel misbruik achtervolgen Pell al jaren. Hij zou als aartsbisschop van Melbourne en later Sydney misbruikzaken hebben toegedekt. Die periode is grondig onderzocht door een speciale commissie. Gebleken is dat het in de Australische katholieke kerk, net als in andere landen, flink mis was. Zeven procent van de priesters wordt ervan verdacht dat ze kinderen hebben misbruikt.

Pell heeft tegenover de commissie toegegeven dat de kerk "grote fouten" heeft gemaakt en dat er duizenden kinderen zijn misbruikt en verkracht door priesters. Hijzelf was veel te veel geneigd om de verhalen van de priesters te geloven en niet die van de slachtoffers, erkende hij.

Zwembad

Het is nog niet duidelijk waarvan hij nu zelf precies beschuldigd wordt, maar twee mannen van in de 40 hebben verklaard dat Pell hen eind jaren 70 in een zwembad in Melbourne seksueel heeft bejegend. Pell was toen priester.

Australische rechercheurs hebben Pell het afgelopen jaar in Vaticaanstad verhoord over de beschuldigingen aan zijn adres.
NOCNSF gaat beter samenwerken met politie en justitie in strijd tegen seksueel misbruik in sport
28 Juni, 22:18 Volkskrant
Sportkoepel NOCNSF gaat beter samenwerken met politie en justitie om seksueel misbruik in de sport aan te pakken. Zo moet worden voorkomen dat slachtoffers jarenlang met hun verhaal rondlopen zonder dat er van hun melding werk wordt gemaakt. De drie partijen hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. 'Het gaat erom dat we elkaar beter weten te vinden', zegt Geert Slot, woordvoerder va


Audit Vlaanderen legt misbruik wagenpark Vlaamse overheid bloot
14 Februari, 04:36 Skynet Belgie
Bij het beheer van haar wagenpark overtreedt de Vlaamse overheid haar eigen regels. Zo wordt de fiscale wetgeving geregeld met de voeten getreden, worden onderhoudskosten niet bijgehouden, brandstofkosten te weinig gecontroleerd en de regels rond het privťgebruik van dienstvoertuigen niet nageleefd. Dat schrijft De Standaard dinsdag op basis van verslagen van Audit Vlaanderen.


Deze hoogleraar onderzocht misbruik in sport: 'bestuurder verplaatst zich eerder in dader'
10 Februari, 02:30 Volkskrant
De zaak rond seksueel misbruik die hoogleraar Sport en Recht Marjan Olfers (47) onlangs op haar bord kreeg, is er een die ze niet snel zal vergeten. Het begint met een telefoontje van het clubbestuur, dat net is afgezet vanwege de affaire. 'Het was in een klein dorp', zegt Olfers. 'Een sporter zei dat de trainer zijn handen meerdere keren op intieme plekken had gelegd. De club had onafhankelijk on


Onderzoekers: 'Verplicht bestuurder sportclub tot melden seksueel misbruik'
10 Februari, 02:30 Volkskrant
Bestuurders van sportclubs moeten worden verplicht om seksueel misbruik te melden. Door deze meldingen te koppelen, kunnen daders niet langer van club naar club hoppen. Daarvoor pleiten hoogleraar sport en recht Marjan Olfers en bestuurder van het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) Peter Vogelzang. 'In het huidige systeem worden incidenten vaak niet gemeld. En als er wel wordt gemeld, komen ver


'Van misbruik verdachte leraar Cheiderschool blijft zwijgen'
9 Februari, 22:54 NOS nieuws

Ephraim S., de van misbruik verdachte oud-leraar van de orthodox-joodse Cheiderschool in Amsterdam, weigert met politie en justitie te praten. Dat meldt†Het Parool. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt S. van het misbruiken van†zes minderjarige leerlingen.

Vandaag was de eerste pro-formazitting in de Amsterdamse rechtbank. S. en zijn advocaat waren allebei niet aanwezig. Het OM had vooraf gezegd dat S. een verklaring af wilde leggen.

S. zou twee kinderen van onder de twaalf seksueel heeft misbruikt. Met vier andere leerlingen, die jonger waren dan zestien, zou hij ontuchtige handelingen gepleegd hebben. Dat zou zijn gebeurd†in een kamertje op de school, waar hij de leerlingen mee naartoe nam voor zogenaamde massages.

Toen†het misbruik aan het licht kwam, werd de leraar ontslagen door†de Amsterdamse school en vertrok hij naar IsraŽl. Daar ging hij opnieuw†aan het werk op een basisschool en bood hij zich aan voor bijlessen.

Uitlevering

Advocaat Margreet de Boer zegt tegen de krant dat S. uit Nederland kon vertrekken, omdat er een lange periode zat tussen de eerste meldingen van misbruik en de aangifte door de Cheiderschool. Ook zouden de ouders aanvankelijk alleen te horen hebben gekregen dat S. was ontslagen, zonder dat hiervoor een reden werd gegeven.

In 2014 heeft het OM IsraŽl om uitlevering gevraagd. Omdat S. zowel de Nederlandse als de IsraŽlische nationaliteit heeft en IsraŽl niet zomaar onderdanen uitlevert, werd hier pas in het najaar van 2016 gehoor aan gegeven.

Het OM wil de zaak snel inhoudelijk behandelen, maar die behandeling†loopt mogelijk vertraging op. De krant schrijft dat de†advocaat van S. nog getuigen en deskundigen wil horen, maar dat dit†door zijn drukke agenda pas op zijn vroegst begin april mogelijk is.

De Cheiderschool wil niet reageren zolang de zaak nog wordt behandeld.
Ouders helpen ruiterkampioen met seksueel misbruik van minderjarige amazones
9 Februari, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Het parket Halle-Vilvoorde wil een rij-instructeur van de manege uit Hoeilaart vervolgen voor seksueel misbruik. Ook zijn ouders, die de manege uitbaten, zouden volgens het parket moeten terechtstaan omdat ze de meisjes zouden geÔntimideerd hebben en geen hulp zouden geboden hebben. Dat melden de kranten La DerniŤre Heure en Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.
BelgiŽ en acht andere landen in alliantie tegen misbruik in transportsector
31 Januari, 18:24 Skynet
BelgiŽ heeft samen met acht andere Europese landen een overeenkomst gesloten om samen te strijden tegen sociale dumping in de transportsector. Minister van Mobiliteit FranÁois Bellot zette dinsdag in Parijs zijn handtekening, net als zijn collega's uit Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, ItaliŽ, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be