NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Misbruik

2News.be / Trefwoorden / Misbruik

EU wil uitleg van Amerikanen over misbruik gegevens Facebook
Gisteren, 15:12 NOS nieuws

De Europese Unie vraagt de Amerikanen om opheldering over het mogelijke misbruik van persoonlijke gegevens van 50 miljoen voornamelijk Amerikaanse Facebookgebruikers. Eurocommissaris Vera JourovŠ reist vandaag naar Washington om in gesprek te gaan met Facebook en de Amerikaanse overheid.

Zaterdag werd bekend dat miljoenen persoonsgegevens van Facebookgebruikers op geraffineerde wijze zijn verzameld door het bedrijf Cambridge Analytica. De gegevens werden gebruikt om mensen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 persoonlijk te benaderen met politieke boodschappen en in te spelen op hun angsten en verlangens.

Onaanvaardbaar

De Europese Unie vindt het misbruik onaanvaardbaar. "Vreselijk als het wordt bevestigd. Dit willen we niet in de EU", zei JourovŠ. Ze gaat met de Amerikaanse minister Ross van Economische Zaken in gesprek over het privacyshield, een overeenkomst over de bescherming van Europese persoonsgegevens die in de Verenigde Staten worden verwerkt.

Voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani spreekt van een onacceptabele inbreuk op de privacyrechten van burgers. Hij wil digitale platforms ter verantwoording roepen en stelt een onderzoek in om erachter te komen of er nog meer persoonsgegevens zijn misbruikt.

Brexit-bemoeienis

Cambridge Analytica heeft een vestiging in Londen en kwam al eerder in opspraak vanwege het verzamelen van Facebookdata bij het Britse referendum over het verlaten van de Europese Unie. De Britse premier May is bezorgd. "De beschuldigingen zijn erg verontrustend. Mensen moeten er zeker van zijn dat privťgegevens worden beschermd".

De Britse autoriteiten onderzoeken de zaak. May verwacht daarbij volledige medewerking van Facebook, Cambridge Analytica en alle andere betrokkenen.
?Leurder maakte misbruik van kwetsbare ouderen?
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

De Nederlander Arend D.H. (30) is vrijdag door de rechter in Turnhout veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden met uitstel en een boete van 30.000 euro. Over de hele Kempen heeft hij oudere mensen opgelicht bij de verkoop van potten en pannen.
James Levine, die ontslagen werd door New Yorkse Met Opera wegens misbruik, eist 4,7 miljoen euro schadevergoeding
Vrijdag, 14:00 Volkskrant
De wereldberoemde operadirigent James Levine heeft een miljoenenclaim ingediend tegen zijn voormalige werkgever, The Metropolitan Opera in New York. Het vermaarde orkest besloot eerder deze week de 74-jarige Levine te ontslaan nadat uit eigen onderzoek was gebleken dat hij zich zowel voor als tijdens zijn periode bij The Met schuldig had gemaakt aan misbruik en intimidatie. Volgens Levine, die 2.5


Van Vollenhoven pleit voor centraal meldpunt seksueel misbruik in sport
12 Maart, 12:12 Volkskrant
Er moet een centraal meldpunt komen voor seksueel misbruik in de sport. Dat stelde†Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp, zondag in Nieuwsuur. 'Bij zo'n meldpunt werken professionals die weten hoe ze zo'n melding moeten oppakken. Dan weet je als slachtoffer ook dat het goed terechtkomt en dat je erop kan vertrouwen', aldus Van Vollenhoven. Maandag houdt de Tweede Kamer e


Veertien jaar cel gevorderd voor misbruik van tienerjongens
9 Maart, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft veertien jaar cel en vijftien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor een 45-jarige man uit Antwerpen, die vier tienerjongens seksueel misbruikt zou hebben. De man had zijn slachtoffers ook vernederd en gestraft. Zo moesten ze soms urenlang op hun knieŽn zitten en twee bijbels in de lucht houden.
Kabinet wil met regelgeving komen om misbruik van cryptomunten tegen te gaan
8 Maart, 21:06 Tweakers
Minister Hoekstra van FinanciŽn heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat Nederland een voortrekkersrol wil gaan spelen op het gebied van wetgeving rond cryptomunten. Dit moet misbruik van de munten tegengaan.


Evangelisch therapeut opnieuw bestraft voor misbruik, nabestaanden boos over lage strafeis
7 Maart, 02:24 Volkskrant
In een evangelische zorggemeenschap vergreep de leider zich aan bewoonsters. Dinsdag werd hij voor een vijfde ontuchtgeval veroordeeld. Nabestaanden van de jonge vrouw achten hem ook schuldig aan haar dood. Evangelisch therapeut Aaldert van E. (77) is dinsdag opnieuw veroordeeld voor ontucht met een aan zijn zorg toevertrouwde jonge vrouw in 'zorghoeve' Jedidja in Meerkerk. In 2016 werd hij al ver


Tweede tantramasseur opgepakt voor seksueel misbruik
6 Maart, 13:12 NOS nieuws

De politie heeft vanmorgen opnieuw een 'tantratherapeut' opgepakt die verdacht wordt van seksueel misbruik. Daarna is ook zijn huis doorzocht. Vier vrouwen hebben de afgelopen maanden aangifte gedaan tegen de 53-jarige man, die actief was in Rhenen.

Eerder arresteerde de politie al een tantramasseur in Rotterdam voor verhoor. Hij werd na een aantal dagen vrijgelaten. Het onderzoek tegen de Rotterdammer loopt nog.

De slachtoffers van de masseur uit Rhenen hebben te horen gekregen dat hij donderdag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer vast moet blijven. Het misbruik vond plaats tussen januari 2013 en begin vorig jaar. De vrouwen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Meldpunt

De arrestaties staan niet op zich: bij een speciaal meldpunt zijn inmiddels al 90 meldingen binnengekomen over 51 verschillende tantramasseurs. Rode draad is dat zij beloven vrouwen via massages te helpen met het opruimen van lichamelijke blokkades, maar vervolgens ongevraagd overgaan tot seksuele handelingen.

De politie spreekt bij de masseur uit Rhenen van "tantratherapie" en "het plegen van ontucht met cliŽnten die aan zijn hulp of zorg waren toevertrouwd".

De NOS publiceerde eind november over de praktijken van de tantramasseurs. In een van die verhalen kwamen slachtoffers van zowel de man uit Rottterdam als die uit Rhenen aan het woord.
'Joodse school deed pas aangifte van misbruik na druk minister'
6 Maart, 01:06 NOS nieuws

De orthodox-joodse school Cheider in Amsterdam deed in 2012 pas aangifte tegen een docent vanwege mogelijk seksueel misbruik nadat de toenmalige minister van Onderwijs de schooldirectie daartoe gedwongen had. Aanvankelijk weigerde de school aangifte te doen, schrijft NRC.

De krant sprak met leraren, ouders en andere betrokkenen. Die zeggen dat in juni 2012 de eerste ouders zich meldden met vermoedens van misbruik door docent Ephraim S. Na nog enkele meldingen liet de onderwijsinspectie de school nog diezelfde maand weten dat er sprake was van een "redelijk vermoeden" van misbruik en dat de school daarom wettelijk verplicht was om aangifte te doen.

Joodse wet

Zeker vier maanden lang weigerde de school aangifte te doen. Dat gebeurde pas toen in oktober minister Van Bijsterveldt contact opnam met de school. Opperrabijn en vicevoorzitter van het schoolbestuur Binyomin Jacobs schreef in een brief aan de directie dat "de aangifte uitsluitend plaatsvindt omdat de vertrouwensinspectie meent dat daartoe een wettelijke plicht bestaat". De rabbijn had de zaak "intern" en "volgens de joodse wet" willen afhandelen.

Ook de ouders deden aanvankelijk geen aangifte. Zij zeggen dat zij onder druk werden gezet door Jacobs, die hen had gezegd dat zij hun plek in de gesloten gemeenschap zouden kwijtraken wanneer zij aangifte zouden doen. Pas toen de school naar de politie stapte, deden de ouders dat ook.

IsraŽl

Het Openbaar Ministerie vervolgt S. voor ontucht met of verkrachting van zeker vijf leerlingen tussen de zes en dertien jaar oud. Het misbruik zou op school hebben plaatsgevonden.

Nog voordat de school aangifte deed, vluchtte S. naar IsraŽl. In 2016 werd hij uitgeleverd. Hij staat volgende maand voor de rechter.
Pamela Anderson vertelt over misbruik door babysitter: ?Ik wenste haar de dood toe en toen stierf ze?
4 Maart, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Pamela Anderson heeft in een openhartig interview vertelt over hoe ze als klein meisje werd misbruikt door haar vrouwelijke babysitter. De voormalig Baywatch-ster wenste de vrouw dood. Toen de oppas een dag later daadwerkelijk omkwam bij een auto-ongeluk dacht het jonge meisje dat ze magische krachten had.
Minister Crevits: ?School mag verbod op hoofddoek opleggen?

Scholen moeten zelf kunnen beslissen of ze een verbod op hoofddoeken invoeren of niet. Dat zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) tegen VTM Nieuws. ?De school moet wťl goed kunnen motiveren waarom het zo?n verbod oplegt.?
Man uit Almere in BelgiŽ veroordeeld voor misbruik jongens
2 Maart, 18:30 NOS nieuws

Een 32-jarige Nederlander uit Almere is in Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel voor seksueel contact met minderjarige jongens. Hij moet dertig maanden de cel in, de rest van de straf is voorwaardelijk.

Hij stuurde via Facebook seksueel getinte berichten aan zes Belgische jongens en met een van hen, een jongen van 13, had hij in zijn auto daadwerkelijk seks. De familie van de jongen kwam daarachter en deed aangifte. Daarna lokte de Belgische politie de man in de val met een nieuwe ontmoeting met de jongen, waarbij niet de jongen maar de politie opdook.

Uit onderzoek bleek dat de man op Facebook contact zocht met jongens. Hij gebruikte een valse naam en deed zich jonger voor dan hij was. Hij wisselde naaktfoto's en -video's uit en drong bij sommige slachtoffers aan op een ontmoeting.

De Almeerder moet zich van de rechter na zijn straf laten behandelen en mag geen contact meer hebben met minderjarigen. De behandeling krijgt hij in Nederland.
Politiemedewerker verdacht van misbruik politie-informatie
2 Maart, 14:18 NOS nieuws

Een medewerker van de politie Oost-Nederland wordt ervan verdacht dat hij misbruik heeft gemaakt van het politiesysteem. De man zou stelselmatig informatie van de politie hebben gebruikt voor privťdoeleinden. Wat hij precies met de informatie heeft gedaan, is niet duidelijk.

De medewerker, waarvan onduidelijk is welke functie hij bij de politie heeft, staat sinds gisteren op non-actief. Ook mag hij de politiebureaus niet meer in. Een speciale integriteitsafdeling van de politie onderzoekt de zaak.

De politie wil verder niets zeggen over de identiteit van de verdachte.
'Slachtoffer misbruik Oxfam moest zelf ontslag nemen'
1 Maart, 11:18 NOS nieuws

Hulporganisatie Oxfam heeft een medewerker gedwongen om haar baan op te zeggen nadat ze op de Filipijnen seksueel was misbruikt door een collega. Volgens de Britse krant The Guardian blijkt dat uit een uitspraak van een Filipijnse overheidscommissie.

De 45-jarige Aimee Santos zegt dat ze in 2016 was misbruikt door een vrouwelijke collega. Oxfam bevestigt de zaak en zegt dat de dader nooit meer voor de organisatie zal werken.

Santos zelf zegt dat de hulporganisatie de zaak helemaal niet goed afhandelde en haar bleef lastigvallen. Volgens haar was Oxfam "extreem strijdlustig en wraakzuchtig".

Onverklaarbaar vijandig

De Filipijnse commissie voor werkrelaties oordeelde in oktober dat Santos was gedwongen om ontslag te nemen. Volgens The Guardian schrijft het overheidsorgaan dat Oxfam in eerste instantie partij koos voor de aanvaller "omdat haar werk onmisbaar was". Ook was de hulporganisatie "onverklaarbaar vijandig" naar het slachtoffer.

Santos zegt tegen de krant dat ze kort na het misbruik geen aangifte wilde doen bij de politie. Ook meldde ze het incident niet bij de hulporganisatie, omdat ze het gevoel had dat haar managers haar niet zouden steunen.

Ze besloot wel een bemiddelaar in te schakelen om de zaak met de dader uit te praten. "Ze zei dat ze ontslag nam, de mediator zou betalen en zou stoppen met drinken", zegt Santos. "Als het daarbij was gebleven, had ik gerechtigheid gekregen."

Weggepest

Maar toen de dader haar vertrek aankondigde, zegt Santos dat Oxfam haar begon weg te pesten. Haar takenpakket werd uitgekleed en ze kreeg ineens minder training aangeboden. Santos nam toen zelf ontslag en stapte naar de Filipijnse commissie voor werkrelaties. Die stelde haar dus in het gelijk en oordeelde dat Oxfam haar een vergoeding van dertien maandsalarissen moest meegeven.

Oxfam zegt in een reactie tegen The Guardian dat Santos niet is weggepest. Volgens de organisatie waren er ook klachten tegen haar ingediend en moesten die eerlijk onderzocht worden. Oxfam biedt wel excuses aan voor de veroorzaakte stress. "Het is duidelijk dat we meer moeten doen om ons personeel in deze situaties te steunen."

De hulporganisatie ligt onder vuur sinds bekend werd dat hulpverleners zich in HaÔti seksueel hebben misdragen. Kort na de aardbeving in 2010 huurden ze prostituees in, mogelijk ook minderjarige. In de eerste dagen na de berichten verloor de Nederlandse afdeling Oxfam Novib 1700 donateurs.
Rechtbank Tongeren - Jaar extra gevangenis geŽist voor gevangene na beschuldiging misbruik en exhibitionisme
23 Februari, 00:48 Skynet Belgie
Een gedetineerde uit de gevangenis van Hasselt moet mogelijk een jaar langer in de gevangenis blijven. De man, die in de loop van dit jaar vrijkomt, wordt door vier vrouwen van aanranding en exhibitionisme beschuldigd. Op basis van die beschuldiging vroeg de procureur een bijkomende gevangenisstraf van een jaar. De gedetineerde ontkent alles en spreekt van een complot.


Nieuwe getuigenissen over misbruik in sportclubs: ?Toen ik 9 was betastte hij me?
21 Februari, 00:12 Gazet v. Antwerpen

Er zijn nieuwe getuigenissen opgedoken over grensoverschrijdend gedrag in sportclubs. Tinneke Sonck en Jan Van Aken getuigden in Van Gils en Gasten op Eťn hoe ze als kind misbruikt werden.
Volkskrant Ochtend: Zorginstituut hekelt dure medicijnen | Tibetaans-boeddhistische leraar aangeklaagd voor seksueel misbruik
20 Februari, 08:00 Volkskrant
Goedemorgen. Er is een strafaanklacht ingediend tegen de Tibetaans-boeddhistische leraar Namkha Rinpoche wegens omvangrijk seksueel misbruik. Vrouwen zouden onder druk zijn gezet om seks met hem te hebben. Verder in de Volkskrant Ochtend: de verovering van 'het rode bastion Amsterdam' door D66 was een van de opmerkelijkste uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hoe is het de partij


Rechter veroordeelt ex-scout Manchester City tot 31 jaar gevangenisstraf voor misbruik

De Engelse oud-jeugdtrainer Barry Bennell heeft maandag een gevangenisstraf van 31 jaar opgelegd gekregen wegens kindermisbruik. De rechter achtte het bewezen dat de 64-jarige ex-scout van Manchester City zich schuldig heeft gemaakt aan vijftig vergrijpen.
Defensie erkent seksueel misbruik bij militair Ronald Vreeburg op Militaire School
16 Februari, 19:12 Volkskrant
Defensie erkent dat er sprake was van seksueel misbruik bij militair Ronald Vreeburg in 1982. Staatssecretaris Barbara Visser schrijft dat vrijdagavond in een brief aan de Tweede Kamer. Uit een door Visser ingesteld intern onderzoek blijkt dat van twee militairen aannemelijk is gemaakt dat ze meededen aan het misbruik op de Koninklijke Militaire School. Beide mannen werken nog bij Defensie, maar w


Oxfam: onafhankelijk onderzoek naar misbruik in eigen organisatie
16 Februari, 09:36 NOS nieuws

Oxfam International laat een onafhankelijk onderzoek doen naar gevallen van seksueel misbruik en wangedrag binnen de eigen organisatie. De commissie zal ook afgehandelde gevallen van seksueel wangedrag opnieuw tegen het licht houden.

Aanleiding voor het onderzoek zijn berichten over seksfeesten die werden georganiseerd door Oxfam-medewerkers, waarbij mogelijk minderjarige prostituees aanwezig waren. Die feesten zouden hebben plaatsgevonden tijdens de humanitaire missie in HaÔti na de aardbeving van 2010.

"Wat er in en na HaÔti gebeurde is een ernstige smet op Oxfam's naam", zegt de directeur van Oxfam International. "Dit gaat ons jarenlang achtervolgen, en terecht. We bieden onze excuses aan voor alles wat er is gebeurd. Maar dat is niet genoeg. Daarom lanceren we vandaag een grootschalig onderzoek en een uitgebreid pakket aan maatregelen om het wangedrag aan te pakken."

Onvergeeflijk

De Nederlandse afdeling Oxfam Novib, destijds niet aanwezig in HaÔti, schaamt zich voor wat er naar buiten is gekomen. "Wij staan naast de meest kwetsbare kinderen, vrouwen en mannen in de moeilijke omstandigheden en wij moeten hen de maximale bescherming bieden", zegt directeur Farah Karimi van Oxfam Novib in een verklaring.

"Dat Oxfam in meerdere gevallen heeft gefaald om die bescherming te bieden en medewerkers zich zo hebben misdragen is onvergeeflijk en we gaan deze mensen uit onze organisatie bannen."

Lidmaatschap

Sinds de berichten over misbruik vorige week naar buiten kwamen, zegden honderden leden van Oxfam Novib hun lidmaatschap op. Hoewel de Nederlandse tak van Oxfam dus geen personeel leverde voor de missies, is in 2010 via giro 555 wel geld opgehaald voor HaÔti, dat deels bij de missie van Oxfam Groot-BrittanniŽ terechtkwam.

De plaatsvervangend directeur van de Britse tak van hulporganisatie Oxfam stapte op vanwege het prostitutieschandaal in HaÔti.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be