NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMinister

2News.be / Trefwoorden / Minister

'President ItaliŽ weigert eurosceptisch minister te benoemen'
Gisteren, 20:00 NOS nieuws

De Italiaanse president Mattarella heeft volgens het Italiaanse persbureau ANSA een veto uitgesproken tegen de kandidaat-minister van FinanciŽn, Paolo Savona. De rechtse partij Lega had hem voor die post naar voren geschoven.

Savona is een oud-minister van Industrie, die zich openlijk heeft afgevraagd of ItaliŽ niet afscheid moet nemen van de euro. Partijleider Salvini van Lega liet vanmiddag weten dat hij aan de 81-jarige Savona vasthoudt als minister van FinanciŽn. Of dat werkelijk gebeurt, is de vraag.

Savona gaf vandaag een verklaring uit waarin staat dat hij "een ander Europa wil, een sterker en rechtvaardiger Europa", zonder iets over de euro te zeggen.

De kandidatuur van Savona was al omstreden. Mattarella ontving vanavond de aanstaande premier Conte in het presidentieel paleis om over de ministerskandidaten te spreken. Mattarella had tegenover Conte al eerder zijn twijfel uitgesproken over Savona. Volgens verscheidene bronnen in ItaliŽ wees de president de kandidatuur van Savona vanavond definitief af.
Russisch minister van Sport geeft dopingfraude toe in brief aan WADA: ?We staan open voor dialoog?
Vrijdag, 23:48 Gazet v. Antwerpen

Een van de hogere verantwoordelijken van het Russische ministerie van Sport heeft vrijdag voor het eerst toegegeven dat er een structureel dopingprogramma voor de Russische atleten bestond. Russisch minister van Sport Pavel Kolobkov verklaarde dat hij de resultaten van het door het IOC gevoerde en door voormalig Zwitsers president Samuel Schmid geleide onderzoek aanvaardt. Die resultaten werden aan het einde van vorig jaar bekendgemaakt.
Crash MH17 - Nederlandse minister Blok vraagt geduld van nabestaanden
Vrijdag, 12:30 Skynet
Nederland en AustraliŽ eisen van Rusland dat het volledig meewerkt aan het MH17-onderzoek en "recht doet aan het enorme leed en de schade" die het neerhalen van het toestel teweeg heeft gebracht. Maar de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, verwacht dat het lang zal duren voor het zover is. Hij vroeg de nabestaanden vrijdag om geduld te hebben. De Nederlandse regering zal volgens hem niet rusten "voor de feiten boven tafel zijn".


Minister De Croo en Miss BelgiŽ fietsen tegen man-vrouwongelijkheid
Vrijdag, 10:36 Skynet
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) en Miss BelgiŽ 2018 Angeline Flor Pua hebben al fietsend de Europese campagne Her World/Our World op gang getrapt. Op het Muntplein in Brussel kunnen bezoekers een hele dag komen fietsen om gelijke rechten voor mannen en vrouwen overal ter wereld onder de aandacht te brengen.


Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ?akkoord? met vakbonden
Vrijdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA ťn Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.
Britse regering kwaad over grap met minister Johnson
Donderdag, 19:36 NOS nieuws

De Britse regering is kwaad over een grap die is uitgehaald met minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Die heeft een telefoongesprek van 18 minuten gehad met iemand die zich voordeed als de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Premier May maakte vandaag bekend dat er een onderzoek is ingesteld. Volgens The Guardian was de grap het werk van het Russische komisch duo Alexei Stolyarov en Vladimir Kuznetsov, bekend als Lexus en Vovan. De Britse autoriteiten vermoeden dat het Kremlin de twee heeft aangestuurd.

Het volledige gesprek staat op YouTube:

De zogenaamde Armeense premier zei onder meer dat hij op bezoek ging bij de Russische president Poetin en zei dat hij hoopte dat hij niet vergiftigd zou worden met zenuwgas. Dat was een verwijzing naar de aanval op de Russische ex-spion Skripal in maart dit jaar.

Johnson zei dat hij graag naar ArmeniŽ zou komen om te praten over de ervaring van dat land met zenuwgas. In het telefoontje hadden de twee het verder over Russische oligarchen die in Londen wonen en over een beledigend gedicht dat Johnson ooit schreef over de Turkse president Erdogan.

Het Britse ministerie voor Buitenlandse Zaken zei dat het snel duidelijk werd dat Johnson niet werkelijk de Armeense premier aan de lijn had. Het ministerie noemt de grap kinderachtig.

Onderminister Alan Duncan zei: "Als ze probeerden ons voor gek te zetten, dan is dat misgelopen. Nu weten we dat de Russen nog flauwer zijn dan we al dachten."
Oud-minister Bussemaker hoogleraar in Leiden
Donderdag, 12:06 NOS nieuws

Oud-minister Jet Bussemaker wordt hoogleraar in Leiden. Ze bekleedt vanaf 1 juli bij het Leids Universitair Medisch Centrum de nieuwe leerstoel 'Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg'. Ze zal onderwijs geven en onderzoeken hoe nieuwe inzichten uit de medische en sociale wetenschappen van meerwaarde kunnen zijn voor de samenleving.

Daarnaast gaat ze werken voor de faculteit Governance and Global Affairs van de Leidse universiteit in Den Haag.

Bussemaker heeft ervaring met zowel onderwijs als zorg. Ze was staatssecretaris van Volksgezondheid in het vierde kabinet-Balkenende en minister van Onderwijs in het tweede kabinet-Rutte. Verder was ze onder meer Tweede Kamerlid voor de PvdA, lid van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en rector van de Hogeschool van Amsterdam. Bussemaker studeerde zelf politicologie.
Minister Jambon wacht onderzoek af alvorens zich uit te spreken over overlijden Mawda
Woensdag, 17:18 Skynet
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil geen enkele uitspraak doen over de omstandigheden van de dood van het tweejarige meisje Mawda. Nogal wat oppositiepartijen wilden de minister vandaag in de Kamer aan de tand voelen over wat er precies gebeurde tijdens die tragische nacht. "Ik zal pas antwoorden wanneer het onderzoek gedaan is. Ik wil geen uitspraken doen die de rechtsgang kunnen verstoren of beÔnvloeden", antwoordde de minister.


Britse minister wil dat 15 miljoen gebouwen in 2025 glasvezelaansluiting hebben
Woensdag, 14:24 Tweakers
De Britse minister van FinanciŽn, Philip Hammond, heeft in een speech aangekondigd dat hij zich hard gaat maken om ervoor te zorgen dat tegen 2025 de meeste bedrijven en particulieren over een glasvezelaansluiting beschikken.


Deense minister bedolven onder kritiek vanwege zorg dat vastende moslims ?gevaar? op de weg zijn
Woensdag, 12:57 Volkskrant
Na de ophef over haar bureaublad met een Mohammed-spotprent en de wet die bepaalt dat immigranten hun juwelen moeten inleveren, is Inger Stojberg opnieuw wereldnieuws. De Deense minister van Integratie maakt zich zorgen over vastende moslims die mogelijk een gevaar vormen op de weg, in ziekenhuizen of in fabrieken.


Wiebes: discussie versterken huizen Groningen gaat niet over geld
Woensdag, 12:57 NOS nieuws

Minister Wiebes ontkent dat het overleg met Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen, vanwege onenigheid over geld. "Dit gaat niet over geld, maar over veiligheid. Als het om geld zou gaan, zou dit beleid er heel anders uitzien."

Hij vraagt de Groningers dan ook om nog wat geduld. "Echt waar, als we uit waren geweest op geld waren we lekker doorgegaan met pompen. We hebben het ervoor over."

Wiebes en de regio zijn het niet eens over het versterken van 1588 woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschild. De regio wil dat de woningen snel worden versterkt, de minister wil eerst onderzoeken van onder meer het KNMI en TNO afwachten.

"Versterking blijft nodig, dat kunnen we aan onze klompen aanvoelen. Maar experts moeten eerst zeggen hoe we dat moeten aanpakken", aldus de minister. Het rapport "met de meest actuele veiligheidsinzichten", wordt in juli verwacht.

Onzekerheid

"Er zijn bewoners die de afgelopen jaren gewend zijn geraakt aan het idee dat hun huis versterkt zou gaan worden. Voor hen kan uitstel onzekerheid betekenen. Maar laten we eerst goed kijken of het echt nodig is, want het is ook heel vervelend als je huis gesloopt moet worden, terwijl dat niet nodig is."

In de tussentijd worden de onveiligste huizen met voorrang versterkt. Een team van specialisten is bezig vast te stellen welke huizen dat zijn. De versterking van huizen waarbij de uitvoering al was begonnen, wordt ook voortgezet. Dat geldt ook voor de aanpak van huizen waarvan de bewoners al een versterkingsadvies hadden ontvangen.

De Groningse commissaris van de koning Renť Paas zei gisteren dat hij wil dat bewoners duidelijkheid krijgen en dat gemaakte afspraken worden nagekomen.
Overleg tussen bevingsregio Groningen en minister Wiebes vastgelopen
Woensdag, 00:00 NOS nieuws

Het overleg tussen minister Wiebes en Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen. "We hebben het gesprek met de minister opgeschort", zegt de Groningse commissaris van de koning Renť Paas tegen RTV Noord.

Wiebes en de regio zijn het niet eens over het versterken van 1588 woningen. De regio vindt dat deze woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschil snel aangepakt moeten worden.

Wiebes wil een pas op de plaats maken omdat hij verwacht dat het veiliger wordt in Groningen als de gasproductie wordt afgebouwd. Hij wil daarom eerst onderzoek hiernaar afwachten. De uitkomsten daarvan komen eind juni.

Afspraken nakomen

De regio wil dat bewoners duidelijkheid krijgen en dat gemaakte afspraken worden nagekomen. "Wij vinden dat het al te ver is bij deze groep. Je kunt niet meer terug. Dat is voor ons een breekpunt", zegt commissaris van de koning Paas.

De regio vindt dat uitstel van de versterkingsaanpak schadelijk is voor het vertrouwen. De provincie en de tien aardbevingsgemeenten gaan met elkaar in spoedoverleg om te bekijken hoe het nu verder moet.
Teleurstelling bij minister na afwijzing misbruik-onderzoek door Jehovah's Getuigen
Dinsdag, 17:24 NOS nieuws

Minister Dekker voor Rechtsbescherming is teleurgesteld dat het bestuur van de Jehovah's Getuigen weigert onafhankelijk onderzoek te laten doen na beschuldigingen van kindermisbruik.

In een brief aan de Kamer schrijft de minister dat het bestuur hem heeft laten weten daarvoor geen reden te zien. De leiding van de Jehovah's Getuigen zegt dat een gering aantal mensen zich heeft gemeld met beschuldigingen en dat organisatie zelf de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om kinderen te beschermen.

De minister laat weten dat hij geen mogelijkheden heeft om de Jehovah's Getuigen te verplichten mee te werken aan een onderzoek naar de aard en omvang van seksueel misbruik binnen die gemeenschap.

Aangifte

Minister Dekker laat wel nagaan of het mogelijk en wenselijk is om de aangifteplicht te verruimen bij gevallen van seksueel misbruik bij kinderen. Hij vindt dat in zijn algemeenheid moet worden voorkomen dat zedendelicten alleen intern worden opgelost door organisaties. De verruiming van de aangifteplicht zou kunnen betekenen dat organisaties verplicht zijn kindermisbruik te melden bij de politie.

Eind vorig jaar kwamen binnen korte tijd na de oprichting van een meldpunt voor seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen tientallen meldingen binnen. Ook bij dagblad Trouw, dat geregeld heeft geschreven over misbruik binnen die kring, kwamen meldingen binnen.
Marc richt zich tot minister na niet meer terugbetalen geneesmiddel: ?Alstublieft, mevrouw De Block...?
Dinsdag, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Bijna 3 jaar geleden kreeg Marc Wouters (67) de diagnose van myelofribrose, een kanker van het ruggenmerg. De zeldzame en ongeneeslijke ziekte vormt het ruggenmerg om tot littekenweefsel, waardoor er geen vers bloed meer wordt aangemaakt. ?De dokter schreef me Jakavi voor. Dat medicament kost 4.000 euro per maand en werd gelukkig terugbetaald door de ziekteverzekering. Maar vorige week kreeg ik bericht van het Riziv dat de medicatie niet meer terugbetaald zal worden.? Zo moet Marc nu zelf maandelijks 4.000 euro ophoesten om in leven te blijven. Hij is de wanhoop nabij en richt zich rechtstreeks tot Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Ziekenhuizen meer kwijt aan schadeclaims, maar 'geen Amerikaanse toestanden'
Dinsdag, 08:24 NOS nieuws

Ziekenhuizen trekken steeds meer geld uit voor schadeclaims. Het uitgekeerde bedrag groeide van 9,4 miljoen euro in 2007 naar 43,2 miljoen in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsrechtsjurist Dťsirťe Klemann van het Maastricht UMC+, dat vandaag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is gepubliceerd.

In tien jaar tijd werden er 15.115 claims ingediend bij de verzekeringsfondsen Centramed en MediRisk, waarbij bijna alle ziekenhuizen zijn aangesloten. Tot 2014 steeg het aantal claims jaarlijks, maar daarna stabiliseerde het. Wel toonde het totaalbedrag dat werd geclaimd ook de laatste jaren een duidelijke stijging.

Volgens Klemann komt dat doordat de fondsen speciale old-caseteams hebben opgericht die langlopende zaken, soms nog uit de jaren 90, alsnog versneld afhandelen. "Dat kan gaan om bijvoorbeeld mensen die bij de geboorte schade hebben opgelopen, waarvan pas jaren later blijkt hoe groot die is."

Uit cijfers van vorig jaar bleek ook al dat het gemiddelde claimbedrag bij ziekenhuizen was toegenomen.

Geen Amerikaanse toestanden

De onderzoekster wil niet spreken van Amerikaanse toestanden. De toename van het aantal claims is haar meegevallen. Bij het gros van de claims blijft het uitgekeerde bedrag gelijk, vertelt Klemann. "De stijging van het totale bedrag wordt veroorzaakt door een paar hele hoge claims." Het hoogste bedrag dat in een zaak werd uitgekeerd was ruim 1,6 miljoen euro in 2015 en dat was een van die langlopende zaken.

Klemann, die zelf gynaecoloog in opleiding is, merkt dat de angst voor claims tot een defensievere geneeskunde leidt. Daarbij vindt soms meer diagnose plaats dan noodzakelijk is, omdat de artsen bang zijn voor een claim. De onderzoekster vindt het een zorgelijke ontwikkeling, omdat de kosten voor de zorg hierdoor onnodig toenemen.

Media-aandacht

Opvallend is dat in 2013 het aantal claims fors steeg, met zo'n 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Als mogelijke verklaringen worden de groeiende media-aandacht voor medische missers en aandacht voor toepassing van gebrekkige hulpmiddelen zoals problematische heupprothesen en de PIP-borstimplantaten gegeven.
Vakantieadvies van minister aan Deense moslims valt slecht
Dinsdag, 18:36 NOS nieuws

Een advies van een Deense minister aan moslims om tijdens de ramadan vakantie op te nemen, is ook in haar eigen partij slecht gevallen.

Minister Inger StÝjberg van Immigratie en Integratie stelde in de Deense krant Berlingske Tidende de vraag aan de orde of "gehoorzamen aan een 1400 jaar oude plicht van de islam" wel te verenigen valt met moderne werksituaties. Zo zouden buschauffeurs die vasten een veiligheidsrisico voor de samenleving zijn, net als vastende ziekenhuismedewerkers.

StÝjberg riep moslims daarom op om voortaan tijdens de ramadan vrijaf te nemen, "om negatieve gevolgen voor de rest van de Deense samenleving te voorkomen".

'Feitelijk geen probleem'

De voorzitter van een Deense belangenvereniging voor moslims noemt het een "compleet absurd idee". Hij wees erop dat nergens uit blijkt dat islamitische buschauffeurs of moslims in andere beroepen zich tijdens de ramadan gevaarlijker gedragen dan niet-moslims.

Dat wordt bevestigd door ov-bedrijf Arriva dat ook in Denemarken actief is. Een woordvoerder zei tegen dezelfde krant dat zich nog nooit een ongeluk met een vastende chauffeur heeft voorgedaan. "Dus feitelijk is het voor ons geen probleem."

De voorzitter van een transportvakbond vroeg zich af of de minister een probleem probeert te maken dat er niet is. Een prominent partijgenoot van StÝjberg sloot zich daarbij aan. Een vicevoorzitter van haar centrum-rechtse Venstre-partij zei dat politici zich op "echte problemen" moeten concentreren.

StÝjberg staat bekend om haar harde koers tegen immigranten. Haar partij trad in 2015 toe tot de regering. Dat leidde er onder meer toe dat asielzoekers aan hun eigen opvang moeten meebetalen.
Betogers eisen ontslag van minister Jambon en staatssecretaris Francken na dodelijk incident in Bergen
18 Mei, 20:48 Skynet Belgie
De betogers die vanavond aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) verzamelden naar aanleiding van de dood van een 2-jarig meisje na een politieachtervolging nabij Bergen, eisen het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De betogers wilden tot aan het kabinet van Jambon stappen, maar politieblokkades verhinderden dat.


Aanslag met ricine of explosieven voorkomen, zegt Franse minister

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Collomb zegt dat zijn opsporingsdiensten twee mannen hebben aangehouden die een aanslag met het gif ricine of explosieven wilden plegen. De mannen zijn twee broers van Egyptische afkomst.

De autoriteiten kwamen hen op het spoor door berichten op het sociale medium Telegram in de gaten te houden. Bij de broers zijn handleidingen gevonden die erop wijzen dat ze giftige stoffen wilden maken op basis van ricine, zei Collomb tegen de Franse nieuwszender BFM-tv. Meer wilde hij er niet over kwijt.

Ricine is een zeer giftige stof die uit bonen van de tropische wonderolieboom kan worden gewonnen.
Minister Schauvliege opent jacht op drinkwaterverspillers
18 Mei, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil met een ?escalatieschema? extreem drinkwatertekort deze zomer vermijden. De Vlaamse milieumaatschappij kan droogte in de toekomst nauwlettend opvolgen op basis van informatie die drinkwatermaatschappijen aanbrengen. In geval van extreme schaarste moet de communicatie met de bevolking ook beter verlopen. Vorig jaar was het probleem in West- en Oost-Vlaanderen zo acuut dat het een tijd verboden was om een gazon te besproeien, auto?s te wassen en zwembaden te vullen.
Spreken als mens is een minister niet vergund, ook niet die malle Grapperhaus
18 Mei, 00:36 Volkskrant
Generaties presentatoren hebben van Steve Jobs geleerd dat het zaak is het lekkerste voor het laatst te bewaren: men spreekt een half uur vol, maakt afrondende geluiden, zegt ?one more thing?, tovert een nieuwe muziekdrager/telefoon/vliegende auto/pratende kip tevoorschijn en incasseert het daverende applaus.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be