NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Minister-president Geert Bourgeois huldigt gerestaureerde Braembibliotheek in
Gisteren, 14:54 Gazet v. Antwerpen
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was vandaag in Schoten om de gerestaureerde Braembiliotheek in te huldigen. De plechtigheid groeide uit tot een grote lofzang aan het gebouw en zijn architect Renaat Braem.


Minister zet deur op kier voor megarusthuis
Vrijdag, 02:13 Gazet v. Antwerpen

Na een ?vruchtbaar gesprek? met minister Homans maakt de burgemeester van Arendonk zich sterk dat de twee woonzorgcentra in zijn dorp volgend jaar toch nog kunnen samensmelten tot één ?megarusthuis?.
Minister Weyts vraagt Vlaamse gemeenten diervriendelijk vuurwerk te gebruiken

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts roept alle Vlaamse gemeenten in een brief op om gebruik te maken van diervriendelijk en geluidsarm vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. De brief komt er aansluitend op de demonstratie van geluidsarm vuurwerk die Dierenrechtenorganisatie Gaia donderdag in het Brusselse Jubelpark hield.
Commissie: minister Grapperhaus heeft teveel macht over de politie
Donderdag, 17:12 Volkskrant
De minister van Justitie en Veiligheid heeft te veel macht gekregen over de Nationale Politie. Het is voor de organisatie niet gezond als één man de prioriteiten bepaalt, het budget vaststelt, over de cao onderhandelt én de toezichthouders benoemt. De minister moet daarom zo snel mogelijk macht afdragen aan de korpschef. Die conclusie trekt de Commissie Evaluatie Politiewet in haar rapport over de


Franse ex-minister veroordeeld omdat ze Nadal beschuldigde van dopinggebruik
Donderdag, 16:54 Skynet
De voormalige Franse minister van Volksgezondheid en Sport Roselyne Bachelot is in Parijs veroordeeld tot een boete van 500 euro met uitstel omdat ze de Spaanse tennisser Rafael Nadal ervan beschuldigd had doping te gebruiken. Ze deed dat vorig jaar in een televisie-uitzending. Bachelot, die volgens de correctionele rechtbank schuldig is aan laster, moet de nummer één in de tenniswereld bovendien een schadevergoeding van 10.000 euro overmaken.


Minister Jambon over nieuwe rellen: ?Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in Brussel?
Woensdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt de rellen die woensdag in de late namiddag zijn ontstaan aan het Muntplein in Brussel. Hij kondigt aan dat de federale politie versterking stuurt.
Deze vier vragen moet minister Zijlstra vanavond bij zijn debuut in de Kamer beantwoorden
Woensdag, 17:36 Volkskrant
Halbe Zijlstra maakt woensdagavond in de plenaire zaal van de Tweede Kamer zijn debuut als minister van Buitenlandse Zaken. Er zijn in elk geval vier grote kwesties waarover de oppositie hem het hemd van het lijf gaat vragen. Zijlstra neemt volgens de planning van de Tweede Kamer om 18.15 uur het woord in de plenaire debatzaal. De kans is groot dat hij later begint, omdat de debatten overdag makke


Minister Dekker: opsporen wietplantages met drones heeft amper privacygevolgen
Woensdag, 14:06 Tweakers
Sander Dekker, minister van Rechtsbescherming, heeft uitleg gegeven over de regels die gelden voor het gebruik van drones. Limburgse boeren willen daarmee wietplantages op hun velden opsporen, wat volgens de minister geen grote privacygevolgen heeft.


Staatsgreep Zimbabwe: Mugabe bevestigt huisarrest
Woensdag, 12:12 NOS nieuws

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe wordt thuis vastgehouden. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma.

De 93-jarige Mugabe zei volgens de Zuid-Afrikaanse autoriteiten dat het goed met hem gaat. Eerder liet het Zimbabwaanse leger al weten dat de president en zijn gezin veilig zijn.

Het leger heeft vanmorgen in Harare de macht gegrepen, al wordt uitdrukkelijk ontkend dat het om een coup gaat. Sindsdien rijden er pantservoertuigen rond in de straten van de hoofdstad en zijn er veel militairen op de been. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen van geweld of grote onrust in Zimbabwe.
Pantservoertuigen onderweg naar hoofdstad Zimbabwe
Dinsdag, 16:36 NOS nieuws

In Zimbabwe zijn pantservoertuigen onderweg naar de hoofdstad Harare. Dat zeggen ooggetuigen tegen persbureau Reuters. De manoeuvre komt een dag nadat het hoofd der strijdkrachten had gewaarschuwd dat hij zou ingrijpen als president Mugabe niet stopt met zuiveringsacties in zijn partij. Daarbij doelt hij op mensen die hem hebben geholpen met de onafhankelijkheidsstrijd die hem in 1980 aan de macht bracht.

De meesten van hen zijn aanhangers van de afgezette vicepresident Emmerson Mnangagwa.

Er zouden vier pantservoertuigen onderweg zijn naar Harare. Twee andere zouden geparkeerd staan langs de hoofdweg van Harare naar Chinhoyi, een plaats 20 kilometer verderop. Militairen die erbij stonden, wilden niets zeggen.

Mnangagwa, jarenlange vertrouweling en de gedoodverfde opvolger van Mugabe, werd vorige week maandag ontslagen. Zijn vertrek maakt de weg vrij voor Mugabes vrouw Grace, van wie wordt gezegd dat ze haar 93-jarige man graag wil opvolgen. Ze speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in de Zimbabwaanse politiek. De 52-jarige Grace groeide uit van Mugabes secretaresse en maîtresse tot de machtigste vrouw van het land.

Machtsstrijd

Volgens correspondent Bram Vermeulen moet het verzet van de legerleiding worden gezien als het uitvechten van de strijd om de macht nu Mugabe zichtbaar lichamelijk zwakker wordt. Bevelhebber Constantino Chiweng heeft niets met Grace Mugabe. Het verzet van de legerleiding is opmerkelijk, normaal bemoeit die zich niet met de politiek.

Een deel van het leger schaart zich achter hem, maar een ander deel spreekt zich uit voor Mugabe. "Mogelijk heeft Mugabe aangestuurd op deze reactie van de legerleider en heeft hij nu een goede reden om ook hem de laan uit te sturen en dus het leger te zuiveren van zijn vijanden. De vraag is dan wie de meeste steun heeft in het leger."

De oppositie laat niets van zich horen. Oppositieleider Tsvangirai is ziek; hij heeft kanker en ligt in het ziekenhuis. Hij weigert ook plaats te maken voor een jongere opvolger. Volgens Vermeulen moet een oplossing vanuit Mugabes eigen partij komen.
Minister Dekker van Rechtsbescherming: extra aandacht voor radicaliserend Pegida
Dinsdag, 15:24 Volkskrant
De extreemrechtse organisatie Pegida is in Nederland aan het slinken, maar tegelijkertijd worden de resterende aanhangers wel steeds radicaler. Dat zal volgens minister Dekker van Rechtsbescherming volgende week blijken uit een nieuwe rapportage van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Dekker reageerde dinsdagmiddag in de Tweede Kamer op de anti-moskeeactie die Pegida Nede


Minister Ollongren gaat in gesprek met techbedrijven voor bestrijden nepnieuws
Dinsdag, 12:30 Tweakers
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat ze in gesprek gaat met media- en technologiebedrijven om politieke beïnvloeding via nepnieuws tegen te gaan.


De nieuwe aanwijzingen van omvangrijke mestfraude maakten minister Carola Schouten 'echt boos'
Maandag, 22:36 Volkskrant
Minister Carola Schouten van Landbouw riep de sector maandag op het matje. Op grote schaal wordt gefraudeerd met mest. Willens en wetens wordt de boel 'besodemieterd'. Minister Carola Schouten van Landbouw was not amused toen NRC dit weekend meldde dat bijna tweederde van de 56 belangrijkste vervoerders, handelaren, verwerkers en bemiddelaars van dierlijke mest in Oost-Brabant en Noord-Limburg ver


Minister met afkeer van baden
Maandag, 17:48 Volkskrant
Erik van den Berg deelt dagelijks een opmerkelijk fragment uit zijn verzameling historische dagboeken. Wat kun je toch makkelijk het verkeerde zeggen! En wat is het lastig om in te zien dat je het doet! Drie weken geleden sprak ik op een verkiezingsbijeenkomst in Hastings. Ik probeerde het niet over partijpolitiek te hebben, en als vanzelf kwam ik op het thema van de brandstofschaarste. 'Het betek


Yoleen Van Camp (N-VA) na overzicht ?duurste ziekenhuizen?: ?Minister moet vaart zetten achter hervorming?
Maandag, 12:24 Gazet v. Antwerpen

De N-VA wil dat minister Maggie De Block (Open vld) haast zet achter de vereenvoudiging en rechttrekking van de ziekenhuisfacturen. ?De vergoeding voor medische prestaties is gedurende tientallen jaren scheefgegroeid?, zegt kamerlid Yoleen Van Camp.
Politievakbonden NSPV en CGSP Admi vragen overleg met minister Jambon na Brusselse rellen
Maandag, 09:48 Skynet Belgie
Zowel de Nederlandstalige politievakbond NSPV als de Franstalige bond CGSP Admi vraagt overleg met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de rellen van vorig weekend in Brussel na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. Bij die rellen zijn 22 politieagenten gewond geraakt. Niemand van de relschoppers werd opgepakt.


Minister Gatz denkt aan meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag voor cultuursector

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft een maand geleden de culturele sector voorgesteld om een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag op te richten. De sector heeft tijd gevraagd om dat te overwegen. Dat verklaarde de Open VLD-minister zondag in ?De Zevende Dag? op Eén. ?Dit kan niet, het wordt veel teveel weggelachen en dat begrijp ik niet?, stelde Gatz over het grensoverschrijdend gedrag.
Belgische minister boos op Rutte: België geen economische woestijn
11 November, 14:06 NOS nieuws

De Belgische minister van Financiën Van Overtveldt haalt hard uit naar premier Rutte. Die zei gisteren dat Nederland geen "tweede België" moet worden.

Rutte zei in het wekelijkse Gesprek met de Minister-President dat hij de dividendbelasting wil afschaffen, omdat hij niet wil dat Nederland België achterna gaat.

Van Overtveldt zegt bij de VRT: "België afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver." De bewering klopt volgens hem niet. "Iedereen verdedigt zijn eigen beleid, maar onder goede buren zou dit wel op een andere manier moeten kunnen. Want laten we duidelijk wezen: onze economie staat er vandaag toch heel wat anders en beter voor dan de Nederlandse premier wil doen uitschijnen."
Mestbedrijven halen woede minister op de hals
11 November, 11:42 NOS nieuws

Minister Schouten van Landbouw is boos op mestbedrijven. Aanleiding is een bericht in NRC Handelsblad. Daarin staat dat bijna twee op de drie mestverwerkers in Oost-Brabant en Noord-Limburg ooit zijn beboet of worden verdacht van overtreding van de regels.

Veehouders mogen maar een deel van de varkens- en koeienmest uitrijden, om te voorkomen dat er te veel fosfaat en stikstof in de grond terechtkomen. De rest moet worden afgevoerd, maar dat kost volgens NRC zo'n duizend euro per vracht.

Boeren werken daarom samen met transporteurs en verwerkers om te doen alsof ze de mest vervoeren. Op papier wordt alles kloppend gemaakt, maar in de praktijk rijden vrachtwagens leeg heen en weer, schrijft de krant. Die ontdekte ook dat het kantoor dat de mestboekhouding bijhoudt voor vrijwel al die ondernemingen, deze zomer veroordeeld is voor mestfraude.

Cultuurkwestie

Schouten neemt de zaak hoog op en noemt de mestfraude slecht voor het milieu. Ze zegt in een reactie tegen de NOS dat ze maandag met alle betrokkenen wil spreken. Ze wil weten wat er zich allemaal afspeelt binnen de mestwereld.

Volgens de minister is er meer aan de hand dan alleen maar het aan de laars lappen van de regels. Ze spreekt van een cultuurkwestie.
Minister onderneemt geen actie tegen scrapingsite van Rus met 4,3 miljoen files
10 November, 12:18 Tweakers
De minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de regering geen stappen zal ondernemen tegen de scrapingwebsite van een Rus, waarop 4,3 miljoen bestanden zouden staan, waaronder bestanden met persoonsgegevens.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be