NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen




Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Van Overtveldt waarschuwt voor effectentaks
Zaterdag, 01:12 De Tijd
01:00 Het risico is groot dat de effectentaks - zoals die bij het Zomerakkoord onderhandeld is door de regering-Michel - op juridische bezwaren botst.


Cap Noord verwelkomt minister Johan Van Overtveldt
Vrijdag, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Cap Noord, het netwerk voor ondernemers, vrije beroepers en kaderleden van Kapellen, Stabroek, Ekeren, Mariaburg en het havengebied, verwelkomde onlangs minister van financiŽn Johan Van Overtveldt. De minister hield een toespraak waarin hij de recente beslissingen van de regering toelichtte.


Vlaams minister Ben Weyts wil variabele toltarieven voor Liefkenshoektunnel
Dinsdag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Er komen wellicht verschillende toltarieven voor de Liefkenshoektunnel. Zo zou een ticketje buiten de spitsuren goedkoper kunnen worden of tijdens de spits net duurder.




Minister Kamp vrijuit in omkopingsaffaire ministerie van Defensie
18 September, 18:54 Volkskrant
Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat vrijuit in de omkopingsaffaire op het ministerie van Defensie, waar hij van 2002 tot 2007 bewindsman was. De korting van circa 250 euro die Kamp in 2006 bij een officiŽle autodealer van Defensie kreeg voor een onderhoudsbeurt van zijn privťauto, was slechts een 'kleine onderschatting' van zijn zijde. Kamp valt geen gebrek aan integriteit t


Premier Sint-Maarten: mariniers deden niks tegen plunderingen
18 September, 02:00 NOS nieuws

Premier William Marlin van Sint-Maarten zegt dat Nederlandse mariniers niets hebben gedaan tegen de plunderingen op het eiland na de orkaan Irma. "Er werd geplunderd, de mariniers keken ernaar en deden niets", zegt Marlin in een interview met NRC.

Volgens Marlin zijn ruim voordat Irma het eiland verwoestte afspraken gemaakt over het handhaven van de veiligheid. In de communicatie tussen Nederlandse militairen en de lokale politie is vervolgens "iets misgegaan", zegt hij. "Niemand kwam opdagen. Er was niemand die de avondklok controleerde die was ingesteld." De vraag van NRC wat er niet goed ging in de communicatie, schuift Marlin door naar de Nederlandse mariniers.

Kapmessen

Nadat Irma op 6 september over Sint-Maarten was geraasd braken plunderingen uit. Er waren ook berichten over groepen die met kapmessen over het eiland trokken. Pas na enkele dagen was het gezag hersteld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag laat NRC in een reactie weten dat militairen "een maximale en zeer adequate inspanning hebben geleverd", ook op het gebied van veiligheid. Marlin zegt dat de mariniers die nog op Sint-Maarten zijn nu "prima werk" doen bij de beveiliging van het vliegveld.




Franse minister wil Europese miljardenbelasting voor internetgiganten: 'Kwestie van rechtvaardigheid'
16 September, 16:12 Volkskrant
De EU-landen willen eind dit jaar een akkoord over het belasten van internetgiganten als Google, Facebook, Apple en Amazon. Volgens de Franse minister van FinanciŽn Le Maire - initiatiefnemer van de internettaks - accepteert de burger niet langer dat deze multinationals fiscaal bijna vrijuit gaan terwijl regeringen bezuinigen en hervormen. Hoewel alle ministers van FinanciŽn zaterdag de decemberde


Minister Weyts neemt death ride voor aftrap Week van de Mobiliteit
15 September, 18:19 Skynet
In Gent heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) een death ride genomen vanop het winkelcentrum Zuid. Hij wil daarmee alternatieve vervoerswijzen in de verf zetten aan het begin van de Week van de Mobiliteit. Dat is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit dat zo'n 1.500 acties in gans Vlaanderen bundelt.


New York Times: Trump was zo boos, dat hij Justitie-minister Sessions vernederde en hem 'idioot' noemde
15 September, 12:12 Volkskrant
De Amerikaanse president Trump was in mei zo boos over het Rusland-onderzoek, dat hij tijdens een overleg in het Witte Huis keihard uitviel naar Justitie-minister Sessions. Trump noemde de bewindsman onder andere een 'idioot' en 'disloyaal'. Ook eiste de president zijn ontslagbrief, die hij meteen kreeg maar uiteindelijk niet accepteerde. Sessions zei later dat Trumps uithaal de grootste vernederi


'Minister Sessions stuurde Trump in mei zijn ontslagbrief'
15 September, 05:36 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions wilde opstappen na een woordenwisseling met president Trump. Amerikaanse media melden op basis van bronnen in het Witte Huis dat hij Trump een ontslagbrief had gestuurd, maar dat Trump weigerde het ontslag te verlenen.

De twee zouden in mei een verhitte woordenwisseling hebben gehad in het Witte Huis. Volgens CBS News en The New York Times was de president furieus na de benoeming van Robert Mueller als speciaal aanklager in het Rusland-onderzoek.

Trump noemde Sessions een stommeling omdat die had gezegd zich niet te bemoeien met het onderzoek naar de banden tussen het campagneteam van Trump en de Russen. Na het gesprek zei Sessions dat hij zijn ontslagbrief had verstuurd. Tegenover medewerkers sprak hij van de meest vernederende ervaring in zijn politieke carriŤre.

Meer problemen

Trump weigerde het ontslag op advies van mensen uit zijn directe omgeving. Zij zeiden dat een vertrek van Sessions tot problemen zou leiden, omdat Trump kort daarvoor al de baas van de FBI en zijn veiligheidsadviseur had weggestuurd.

De president uitte de afgelopen maanden ook in de media en via Twitter stevige kritiek op Sessions, die tijdens zijn campagne nog een van zijn voornaamste vertrouwelingen was. Hij zei dat hij hem nooit tot minister had benoemd als hij had geweten dat Sessions zijn handen van het Rusland-onderzoek zou aftrekken.




Minister van FinanciŽn VS wilde op huwelijksreis met overheidstoestel
14 September, 14:00 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van FinanciŽn Mnuchin wilde het er lekker van nemen op zijn huwelijksreis. De trip die hij deze zomer met zijn nieuwe echtgenote ondernam naar Schotland, Frankrijk en ItaliŽ had hij willen maken met een toestel van de Amerikaanse luchtmacht. Kosten voor de belastingbetaler: 25.000 dollar per uur.

De inspecteur-generaal van zijn departement stelt een onderzoek in naar het verzoek, dat door ambtenaren werd beoordeeld als onnodig, schrijft ABC News.

In Washington heerst verbazing over de wens van Mnuchin om zich op kosten van de gemeenschap naar Europa te laten vliegen. "Je hebt geen boek vol regels voor de overheid nodig om te zeggen: 'laat ik m'n gezonde verstand gebruiken, dit kan natuurlijk niet'", zegt een Democratische senator.

Het ministerie heeft verklaard dat Mnuchin het verzoek deed omdat hij er zeker van wilde zijn dat hij op reis als lid van de Nationale Veiligheidsraad veilig kon communiceren. Toen bleek dat dat ook op andere manieren kon, werd zijn verzoek afgewezen.

Het navrante is dat Mnuchin al onder vuur lag vanwege zijn reisgedrag. Hij reisde vorige maand - met zijn echtgenote - in een overheidstoestel naar Kentucky. De inspecteur-generaal heeft het vermoeden dat hij er vooral op uit was om op een mooie plek naar de volledige zonsverduistering te kijken die zich toen voordeed.

Maar Mnuchin ontkent dat in alle toonaarden: hij moest naar Kentucky om over belastinghervormingen te praten. Bovendien heeft hij beloofd om de reiskosten van zijn vrouw terug te betalen.

Het gebruik van militaire toestellen is in de VS voorbehouden aan de president, de vicepresident en de ministers die direct over de nationale veiligheid gaan, zoals die van Defensie en Buitenlandse Zaken. Anderen kunnen er alleen in uitzonderlijke gevallen mee reizen.




Ronde van ItaliŽ 2018 start in IsraŽl, bevestigt minister
14 September, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De Ronde van ItaliŽ begint volgend jaar op IsraŽlische bodem. Dat heeft de minister van Sport van IsraŽl Miri Regev donderdag bevestigd. ?We zijn fier met alle internationale competities die we in IsraŽl mogen verwelkomen, te beginnen met de Giro, een belangrijke competitie waarin ?s werelds beste renners aan de slag zijn?, laat hij optekenen.




Minister Liesbeth Homans bekroont zes projecten van sociale huisvestingsmaatschappijen
13 September, 19:08 Skynet
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) heeft in Brussel sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM's) bekroond voor hun "beste praktijken" op zes verschillende domeinen, zoals woningkwaliteit, betaalbaarheid en klantvriendelijkheid. Zonnige Kempen (Westerlo) gaat met twee certificaten naar huis, Ninove-Welzijn, SBK (arrondissement Antwerpen), De Mandel (Roeselare) en SNMH in Sint-Niklaas elk met ťťn. De uitreking is een initiatief van de Visitatieraad SHM's, en vond voor de vierde keer plaats.


Nederlanderschap van vier jihadisten ingetrokken
13 September, 13:18 NOS nieuws

Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft het Nederlanderschap ingetrokken van vier uitgereisde jihadisten.

Volgens Blok hadden de vier zich aangesloten bij een terroristische organisatie in het buitenland.

Het is de eerste keer dat de minister van Veiligheid en Justitie deze bestuurlijke maatregel neemt op basis van een nieuwe wet, die het mogelijk maakt ook van mensen die nog niet zijn veroordeeld het Nederlanderschap in te trekken in het belang van de nationale veiligheid.

Het Nederlanderschap kan alleen worden afgenomen als mensen een dubbele nationaliteit hebben. Anders zouden ze stateloos worden.

Ongewenst vreemdeling

De betrokkenen zijn ook tot ongewenst vreemdeling verklaard; ze kunnen daardoor niet meer legaal naar Nederland of overige Schengenlanden.

De intrekking van het Nederlanderschap gaat per direct in. De rechter zal het besluit nog toetsen.

Blok maakte vorige maand al bekend dat hij het Nederlanderschap zou afnemen van een onherroepelijk veroordeelde jihadist. Die mogelijkheid bestond al langer, maar was nog nooit gebruikt.




Vlaamse minister sluit omstreden slachthuis
12 September, 12:25 NOS nieuws

Het in opspraak geraakte Vlaamse slachthuis in Izegem wordt gesloten, melden Belgische media. Het besluit van de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts volgt enkele uren nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights undercoverbeelden publiceerde waarop runderen werden mishandeld met stokken.

De filmbeelden waren aanleiding het slachthuis te controleren. "Op basis van die beelden en eigen inspectie beslissen we nu om het slachthuis te sluiten", zei Weyts tegen VTM. Volgens het nieuwsplatform heeft de controle enkele uren geduurd.

Boycot

Verschillende afnemers van de slachter besloten niet te wachten op het besluit van de minister. Winkelketens Delhaize, onderdeel van het Nederlands-Belgische Ahold Delhaize, en Colruyt lieten weten voorlopig geen vlees meer af te nemen van het bedrijf.

De mishandeling in Izegem is het tweede Belgische dierenwelzijn-schandaal in korte tijd. Eerder bracht Animal Rights mishandelingen aan het licht bij een varkensboerderij in Tielt.




Minister Weyts na nieuw geval van dierenmishandeling in slachthuis: ?FAVV controleert onvoldoende op dierenwelzijn?

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wijst het federaal voedselagentschap FAVV met de vinger in de zaak rond het slachthuis in Izegem. Het FAVV controleert nagenoeg permanent in slachthuizen, maar focust daarbij vooral op voedselveiligheid en te weinig op dierenwelzijn, klinkt het op zijn kabinet. De minister overweegt om de controles nu volledig naar zich toe te trekken.




Minister Sven Gatz snuift cultuur op
11 September, 10:06 Gazet v. Antwerpen
Vlaams Minister van cultuur Sven Gatz (Open Vld) bracht zaterdag een bezoek aan Trialoog III, de tentoonstelling die momenteel loopt in ExpoG in Kapellen. Hij bezocht nadien ook het atelier van het Hoevens kunstenaarskoppel Kris Fierens en Tinka Pittoors.


Maggie De Block reageert op druk spoedartsen: ?Meer patiŽnten naar huisarts sturen?

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is bezig met een reeks maatregelen om de druk op spoedartsen te verlichten. Meer patiŽnten moeten richting huisartsen in plaats van naar spoed, en er worden grote traumacentra gecreŽerd om de zwaarste gevallen te behandelen. Dat zegt de minister in reactie op nieuw onderzoek waaruit blijkt dat de helft van de spoedartsen overweegt te stoppen.




Student Ihecs opgesloten in Turkije - Vader ontmoet vrijdag minister Reynders
25 Augustus, 13:32 Skynet Buitenland
De vader van Loup Bureau, de Franse student aan de Brusselse journalistenschool Ihecs die al bijna een maand opgesloten zit in Turkije, heeft morgen een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Dat bleek vandaag na een steunbijeenkomst in Parijs. Vader LoÔc Bureau hoopt dat die actie het startschot kan betekenen van een politieke mobilisering voor de vrijlating van zijn zoon.


Nederlandse minister erkent dat eerste tip over Chickfriend eind 2016 binnenkwam
17 Augustus, 17:42 Skynet
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd in november 2016 al getipt dat Chickfriend reinigde met gif, zo meldt NRC. Dat blijkt uit de antwoorden van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en de staatssecretaris van Landbouw Martijn van Dam (PvdA) op de vragen van de Tweede Kamer.


Duitse minister dreigt met quota voor vrouwen in topfuncties
16 Augustus, 12:48 Skynet
De Duitse minister van Familiezaken, Katarina Barley, stelt de Duitse bedrijven voor een ultimatum. Als ze over een jaar nog niet meer vrouwen in hun directies hebben opgenomen, dreigt ze quota in te voeren.





Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be