NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Minister krijgt 4 flitsboetes uit Brugse terwijl hij niet in Vlaanderen was, politie heldert raadsel op
Gisteren, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zit verveeld met verschillende verkeersboetes die hij voor zijn dienstwagen in de bus heeft gekregen. Die zijn eigenlijk bestemd voor een West-Vlaamse ondernemer wiens gepersonaliseerde nummerplaat wel heel hard lijkt op de officiŽle ministeriŽle platen. ?Willen ze dat ik hem omruil? Ik denk er niet aan?, reageert de West-Vlaming.
Minister Bacquelaine (A-10) krijgt alle verkeersboetes van West-Vlaamse ondernemer (A-IO)
Gisteren, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zit verveeld met een reeks verkeersboetes die hij voor zijn officiŽle dienstwagen in de bus heeft gekregen. Zijn dienstwagen stond op die dagen immers gewoon in de garage. De oorzaak ligt bij een West-Vlaamse ondernemer die met een erg gelijkende, gepersonaliseerde nummerplaat rondrijdt. A-10 (twee cijfers) is niet hetzelfde als A-IO (twee letters), maar voor de flitscamera?s blijkbaar wel.
Minister Muyters jaagt op werklozen die niet actief naar werk zoeken
Gisteren, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) laat sinds 1 januari alle langdurig werklozen screenen door de VDAB. Wie niet actief naar werk zoekt, verliest zijn werkloosheidsuitkering.
Minister zet meer bergers in tegen files
Zondag, 12:54 NOS nieuws

Om het aantal files te verminderen, zet minister Van Nieuwenhuizen meer bergers en weginspecteurs op de snelwegen in. De bergers worden geposteerd op strategische plaatsen langs de snelweg.

Veel files ontstaan door ongelukken of door voertuigen met pech. Als wrakken of brokstukken sneller opgeruimd worden, loopt het verkeer minder vast. Met meer inspecteurs kan sneller worden besloten om een weg vrij te geven of het verkeer om te leiden.

Van Nieuwenhuizen zei in WNL op Zondag dat ze zich er zelf ook weleens aan ergert dat het lang duurt voor een stuk weg wordt vrijgegeven.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat kondigde aan dat ze binnenkort meer maatregelen presenteert om de filedruk te verminderen. Ze heeft daarvoor een budget van 100 miljoen euro. Met het aantrekken van de economie groeien de files ook weer.
Opinie op Zondag - Geerten Waling: 'Kan minister Ollongren misschien eens een goed voorbeeld geven?'
Zondag, 10:30 Volkskrant
Prikkelende opinies op een dag dat u er tijd voor heeft: de Volkskrant presenteert elke zondag een bijdrage van een vaste club van acht auteurs. Later vandaag classica Rosa van Gool. Nu is het de beurt aan historicus Geerten Waling. Sinds de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 praten we met grote zorg over nepnieuws. Het verwijt vloog over en weer: tegenover het 'fake news' van CNN verkoos Tru


Minister VS tipt ambassadeur Hoekstra: 'Vragen beantwoorden is goed'
Vrijdag, 06:12 NOS nieuws

Pete Hoekstra, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland, heeft "opmerkingen gemaakt die niet gemaakt hadden moeten worden". Dat vindt de Amerikaanse onderminister Steve Goldstein van Buitenlandse Zaken.

Goldstein doelde op de opmerkingen van Hoekstra uit 2015 over het bestaan van no-gozones in Nederland en dat er hier politici in brand worden gestoken. "Deze opmerkingen onderschrijft het ministerie niet, je zult deze woorden nooit van ons horen."

Ook zei de minister dat Hoekstra fouten heeft gemaakt en veel spijt heeft van de opmerkingen. Toch wilde Goldstein de opmerking over het bestaan van no-gozones in Europa niet afdoen als onjuist. "Daar kom ik op terug", zei hij volgens The Washington Post.

Zwijgen

Pete Hoekstra werd woensdag officieel geÔnstalleerd als ambassadeur. Tijdens een gesprek later die dag met Nederlandse journalisten weigerde hij vragen te beantwoorden over de opmerkingen uit 2015. Hoekstra bleef zwijgen terwijl verschillende journalisten zaken zeiden als: "Dit is niet hoe het hier werkt." En: "Dit is Nederland, hier moet je antwoorden geven."

Volgens Goldstein is Hoekstra goed ontvangen door de Nederlandse overheid. "En we hopen dat hij ook goed ontvangen kan worden door de Nederlanders".

De minister had wel een tip voor de kersverse ambassadeur: "Ik heb hem geadviseerd dat het altijd goed is om vragen te beantwoorden als er journalisten voor je neus staan".
Minister Dekker wil eind maken aan verjaring van straffen
Donderdag, 16:24 NOS nieuws

Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil de verjaringstermijn voor het ten uitvoer leggen van straffen afschaffen. Zo wil hij voorkomen dat veroordeelden hun straf ontlopen door lang genoeg uit handen van de politie te blijven.

Hij komt daarmee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die nam vorig jaar een motie van de VVD aan, waarin om afschaffing van de verjaringstermijn wordt gevraagd.

In een brief aan de Kamer schrijft Dekker nu dat hij aan de slag gaat met die motie. "Ik vind het onwenselijk dat veroordeelden, enkel door het verstrijken van de tijd, hun straf niet meer ondergaan." Hij komt voor de zomer met een wetsvoorstel.

Samenwerken met gemeenten

Verder zet Dekker er een tandje bij in de opsporing van veroordeelden. Hij wil daarbij beter samenwerken met bijvoorbeeld gemeenten. Als een veroordeelde daar een rijbewijs of uitkering komt aanvragen, moet hij voortaan tegen de lamp lopen. Binnenkort start er in Amsterdam een proef met die aanpak.

Eťn op de tien misdadigers zit twee jaar na een veroordeling nog niet achter tralies. Vaak zijn ze gevlucht naar het buitenland. De politie was op 1 mei van vorig jaar nog op zoek naar 2863 veroordeelden die nog vier maanden of meer moesten zitten.

Volgens strafrechtadvocaten is het afschaffen van de verjaringstermijn een oplossing voor een niet bestaand probleem. De verjaringstermijnen zijn zo lang, dat het niet vaak voorkomt dat mensen hun straf weten te ontlopen.

"Voor een straf van acht jaar moet je 26 jaar uit handen van justitie blijven", zei de secretaris van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten eerder.
Homans vraagt theologen om extremistische propaganda te counteren

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) wil samen met de KU Leuven terreurgroep Islamitische Staat (IS) op eigen terrein bestrijden. Theologen zullen op basis van de Koran boodschappen verspreiden die extremistische propaganda moeten weerleggen.
Manifestatie in Brussel tegen komst van Iraanse minister van Buitenlandse Zaken
Woensdag, 15:36 Skynet Belgie
Een veertigtal personen heeft deze namiddag aan het rondpunt Schuman in Brussel betoogd tegen de komst van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, naar de Europese hoofdstad. Zarif is morgen uitgenodigd door de Europese Unie voor gesprekken met zijn Franse, Duitse en Britse ambtgenoten over de omzetting van het nucleair akkoord met Iran. De manifestanten laakten het gebrek aan kordaatheid van de EU ten opzichte van Iran, op een ogenblik dat in het land een gespannen klimaat en repressie heersen tegen betogingen.


Chaotische aankomst van minister Wiebes in Zeerijp
Woensdag, 14:00 NOS nieuws

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is aangekomen in het Groningse dorp Zeerijp. Hier lag het epicentrum van de zwaarste aardbeving in ruim vijf jaar tijd in Groningen van maandagmiddag. De vlag hangt er vandaag halfstok.

De aankomst bij het dorpshuis verliep chaotisch, zegt verslaggever Jeroen de Jager. Wiebes werd omringd door journalisten en slechts een of twee demonstranten. "Alle andere demonstranten, een stuk of 100 hebben hun boodschap niet kunnen laten horen."

Het enige dat Wiebes vooralsnog tegen de pers zei is dat hij zo snel mogelijk een schadeprotocol wil.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) komt rond 15.00 uur met een voorstel om de gasproductie in Groningen verder af te bouwen. Over hoeveel de productie in zijn ogen verminderd moet worden, liet directeur Gerald Schotman zich op NPO Radio 1 niet uit. Het idee om geheel te stoppen met de gaswinning wees hij van de hand. "Ik als directeur van de NAM wil, net als minister Wiebes, ook van het gas af, maar laten we realistisch blijven, gas blijft nog jarenlang een belangrijke rol spelen in de Nederlandse energievoorziening."

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft tot nu toe 1311 schademeldingen verwerkt als gevolg van de aardbeving van maandag.
Schepen verrast met flashmob van Antwerps koor om minister van havenuitbreiding te overtuigen
9 Januari, 23:36 Gazet v. Antwerpen

De haven van Antwerpen heeft in 2017 opnieuw een recordjaar beleefd. ?De haven moet dus dringend uitbreiden met het Saeftinghedok?, zei havenschepen Marc Van Peel (CD&V) op de nieuwjaarsreceptie. Hij had een koor meegebracht dat de bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) van die uitbreiding moest overtuigen.
Minister De Croo werkt aan compensatieverplichting bij telecompannes

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) wil telecomoperatoren verplichten om compensaties te geven bij langdurige onderbrekingen. Volgende maand hoopt hij een uitgewerkt voorstel in eerste lezing te laten goedkeuren door de ministerraad, zo meldt zijn kabinet. Daarna volgen nog een consultatieronde en overleg met de deelstaten.
Oud-minister Ploumen krijgt Machiavelliprijs voor redden abortusprojecten, die door Trump gekort werden
9 Januari, 14:00 Volkskrant
De door president Trump gekorte vrouwenprojecten in ontwikkelingslanden zijn dit jaar grotendeels gered. Zo'n zestig landen en duizenden particulieren haalden 400 van de benodigde 500 miljoen euro bijeen voor de She Decides-beweging, een initiatief van voormalig PvdA-minister Lilianne Ploumen dat de Trump-maatregel ongedaan moet maken. Komend jaar is wederom een soortgelijk bedrag nodig. Dit hebbe


Iraanse minister van Buitenlandse Zaken komt naar Brussel
9 Januari, 07:42 Skynet
De hoge vertegenwoordiger van het Europese buitenlandse beleid, Federica Mogherini, en de ministers van Buitenlandse Zaken uit Duitsland, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ zullen donderdag hun Iraanse ambtsgenoot Mohammad Javad Zarif ontmoeten in Brussel. Volgens Mogherini zal het gesprek over de omzetting van het nucleair akkoord met Iran gaan, maar verwacht wordt dat ook de situatie na de protesten tegen de Iraanse regering aan bod komt.


Oud-minister Ploumen wint prijs voor succesvolle campagne
9 Januari, 06:48 NOS nieuws

Oud-minister Ploumen (PvdA) krijgt dit jaar de Machiavelliprijs voor haar initiatief SheDecides. Daarmee zamelt ze geld in voor seksuele voorlichting en veilige abortus in ontwikkelingslanden. Met succes: afgelopen jaar kwam er bijna 400 miljoen euro binnen.

Ploumen startte SheDecides toen de Amerikaanse president Trump de financiering beŽindigde van organisaties die zwangere vrouwen in het buitenland helpen bij abortus. Ze was toen nog minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Dat ze nu de Machiavelliprijs voor succesvolle communicatie krijgt, noemt Ploumen een verrassing en "een geweldige opsteker".

'Wonder van communicatie'

De jury is onder de indruk van de snelheid waarmee SheDecides bekendheid kreeg. "Binnen nog geen zes weken ontstond er een wereldwijde beweging van landen, fondsen en particulieren ten faveure van het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen en meisjes", staat in het juryrapport.

Dat is volgens de jury voor een groot deel te danken aan Ploumen zelf. "Ploumen is met haar zelfbewuste vastbeslotenheid een wonder van communicatie. Zij hield de ogen op de bal om te voorkomen dat vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden op achterstand zouden worden gezet."

In het NOS Radio 1 Journaal zei Ploumen dat SheDecides een heel spontaan initiatief was. "Normaal ben ik nogal planmatig, maar toen Trump die maatregel nam, dacht ik: we moeten iets doen. Geen plan, geen strategie, maar heel veel overtuiging dat er iets moest gebeuren."

De Machiavelliprijs wordt elk jaar toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Dit jaar gebeurt dat voor de 29ste keer. Eerdere winnaars waren de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Eberhard van der Laan en (toen nog) prinses MŠxima. De uitreiking is op 14 februari in Den Haag.
Basisonderwijs en minister Slob op ramkoers over extra WW-uitkering voor leraren
8 Januari, 12:12 Volkskrant
Het basisonderwijs en minister Arie Slob liggen opnieuw op ramkoers. De minister wil de salarissen pas verhogen als de extra uitkering voor werkloze leerkrachten wordt geschrapt. Werkgevers en vakbonden voelen daar weinig voor. Het kabinet stelde in het regeerakkoord 270 miljoen euro beschikbaar om de salarissen van basisschoolleerkrachten te kunnen verhogen. Er was wel een voorwaarde: het geld zo


Lezer, toon aan dat u eersterangsburger bent en bel die minister!
8 Januari, 02:30 Volkskrant
Hoogleraar politieke theorieŽn en rechtsfilosofie Herman van Gunsteren publiceerde recentelijk een stuk in de Volkskrant over 'tweederangsburgers' en hun ongenoegen. Ik vroeg mij af wie die tweederangsburgers eigenlijk zijn. In een vriendelijke e-mail gaf Van Gunsteren toelichting door de eersterangsburger te definiŽren: 'Er zijn burgers die 06-nummers van ambtsdragers hebben of de secretaresse va


Duitse minister: nieuwe hardware nodig voor 3,6 miljoen VW?s
7 Januari, 23:00 NRC
Bij zo'n 3,6 miljoen diesels van Volkswagen moeten in verband met het emissieschandaal onderdelen vervangen worden. Dat heeft het Duitse ministerie van Transport gezegd, meldt Reuters. Volkswagen had al aangekondigd dat in 'sommige gevallen' software-updates niet zouden volstaan.


Minister Hennis verkozen tot ?machtigste vrouw 2015?
7 Januari, 23:00 NRC
Hennis is de jongste winnaar ooit. Ze krijgt de prijs van maandblad Opzij voor het transparanter maken van Defensie, waar ze veel gezag afdwingt.


Hier investeert minister Weyts in fietsinfrastructuur in provincie Antwerpen
7 Januari, 09:42 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) wil in 2018 1 miljoen euro investeren in nieuwe fietsinfrastructuur langs Antwerpse wegen. Bekijk hier de lijst van de nieuwe investeringen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be