NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Minister

2News.be / Trefwoorden / Minister

Zweden beoordeelt besprekingen met Noord-Koreaanse minister als positief
Gisteren, 20:00 NOS nieuws

Noord-Korea en Zweden hebben hun eerste besprekingen afgerond over een ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump.

"De nadruk lag op de veiligheidssituatie op het Koreaanse schiereiland", zei de Zweedse minister WallstrŲm na afloop van het laatste gesprek met haar Noord-Koreaanse collega Ri. Ook heeft zij duidelijk gemaakt dat Noord-Korea zijn kernwapen- en rakettenprogramma moet ontmantelen, in lijn met de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Verder hebben de ministers besproken hoe het onderhandelingstraject naar een vreedzame oplossing van het conflict zou moeten verlopen.

In eerste instantie zouden de besprekingen tussen Ri en WallstrŲm een dag duren. Dat ze met twee dagen werden verlengd, moet als een positief teken worden opgevat, zeggen de Zweden.

Zweden is een van de weinige westerse landen met een ambassade in Pyongyang. Die is er sinds de Koude Oorlog, toen Zweden niet bij een van de twee blokken aangesloten was. Het land bemiddelde eerder bij de vrijlating van Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea.
Minister: deel spitsstroken weer tot normale rijbaan maken
Gisteren, 11:54 AutoBlog
Wat het ene kabinet realiseert, maakt het andere kabinet weer ongedaan. Met vandaag: spitsstroken! Om op de korte termijn files aan te pakken moeten er zaken gaan veranderen aan het huidige wegennet. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur, gaat de huidige spitsstroken aanpakken. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Ze wil […]


Minister wil minder files: kwart spitsstroken wordt normale rijbaan
Gisteren, 09:48 NOS nieuws

Dit jaar al worden de spitsstroken op de A1 bij Deventer omgezet in normale rijbanen. Daarna wil minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat nog voor 80 kilometer aan spitsstroken vervangen door gewone rijstroken. Ook gaat ze onderzoeken of bestaande spitsstroken met behulp van slimme camera's sneller open kunnen.

Met deze maatregelen hoopt de minister de toenemende filedruk in Nederland te beperken. Daar heeft ze 100 miljoen euro voor vrijgemaakt. Naast het ombouwen van een aantal spitsstroken zet de minister ook in op het voorkomen van te hoge vrachtwagens bij tunnels, bijvoorbeeld door extra sensoren te plaatsen die te hoge trucks automatisch een waarschuwing geven als ze een tunnel naderen.

Meer weginspecteurs

In januari werd al bekend dat Van Nieuwenhuizen nieuwe afspraken wil maken met bergers en weginspecteurs. Zij moeten zich op werkdagen en in de avond- en ochtendspits op strategische - incidentgevoelige - plekken langs de snelweg positioneren, zodat de weg na een ongeluk sneller kan worden vrijgemaakt. Ook komen er extra weginspecteurs bij.
Merkel botst met eigen minister: islam hoort wel bij Duitsland
Gisteren, 01:24 NOS nieuws

Uitspraken van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) over de islam hebben geleid tot kritische reacties. Seehofer zei in een gesprek met Bild dat de islam niet bij Duitsland hoort.

Seehofer, net geÔnstalleerd als minister, voegde eraan toe dat de moslims die nu in het land wonen "vanzelfsprekend" wel bij Duitsland horen. Maar dat betekent volgens hem niet dat Duitsland zijn tradities en gebruiken moet opgeven.

Seehofers uitspraken lokten felle kritiek uit van de SPD, de coalitiepartner van de CDU/CSU. "Het stemt tot nadenken, als de minister van Binnenlandse Zaken als eerste ambtsdaad definieert voor wie Duitsland niet zijn thuis mag zijn", sprak secretaris-generaal Lars Klingbeil. "Ik heb een heel andere voorstelling van Heimat." Andere SPD-kopstukken uitten zich vergelijkbaar.

Ook bondskanselier Merkel reageerde en distantieerde zich van Seehofer. Ze zei dat Duitsland een christelijke traditie heeft, maar benadrukte daarbij dat er inmiddels vier miljoen moslims in het land leven. "Deze moslims horen ook bij Duitsland en dat geldt dus ook voor hun religie en daarmee de islam."

Merkel voegde eraan toe dat de islam moet aansluiten bij de Duitse grondwet. "We moeten alles doen om het samenleven tussen religies te mogelijk te maken."

Al in 2010 zei toenmalig bondspresident Christian Wulff dat de islam bij Duitsland hoort, wat een heftig debat losmaakte. Merkel heeft daarna vaker gezegd dat de islam bij het land hoort.
Minister: dood vrouw door zelfmoordpoeder zeer zorgelijk
Vrijdag, 14:36 NOS nieuws

Minister De Jonge van Volksgezondheid vindt het "heel zorgelijk" dat er een jonge vrouw is overleden na het innemen het zogenoemde zelfmoordpoeder. Dat poeder is bekend geworden door een publiciteitsactie van de CoŲperatie Laatste Wil.

De vicepremier noemt het "heel verdrietig" dat de 19-jarige Ximena het middel eenvoudig en goedkoop via internet kon verkrijgen en er zelfmoord mee heeft gepleegd.

Hij zegt dat hij op dit moment nog niets kan ondernemen, omdat het Openbaar Ministerie de zaak onderzoekt. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of er in dit geval een relatie is met Laatste Wil.

'Mogelijk strafbaar'

De Jonge wijst erop dat hij al eerder heeft gezegd dat hij het werk van Laatste Wil "zeer ongewenst, maatschappelijk onverantwoord en mogelijk ook strafbaar" vindt.

Hij voegt daaraan toe dat hij op dit moment nog niet kan zeggen of hij iets kan doen tegen de verkrijgbaarheid van het middel. Hij zegt dat dit een van de vragen is die de komende weken aan de orde komen.

Hij zegt dat er veel middelen zijn die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid, maar die tegelijkertijd functioneel kunnen zijn in bijvoorbeeld de bouw.

'Aangifte doen'

Ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid verwijst naar het onderzoek van het OM. Hij wil een eventuele rechtsgang in deze zaak niet belemmeren door te zeggen wat hij van de verkrijgbaarheid van het middel vindt.

Wel zegt hij dat mensen die denken dat er in hun omgeving een strafbaar feit is gepleegd, aangifte moeten doen. De vraag of het verstrekken van het 'zelfmoordpoeder' strafbaar is, kan hij niet beantwoorden voordat het OM zijn onderzoek heeft afgerond.
Minister N-Korea in Zweden, waarschijnlijk overleg over top Kim-Trump
Vrijdag, 09:48 NOS nieuws

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken is voor een onverwacht bezoek in Zweden. Dat land heeft eerder aangeboden een rol te spelen in de mogelijke topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

Officieel is minister Ri Yong-ho in Zweden om de betrekkingen tussen beide landen aan te halen en te praten over zaken waar beide landen in geÔnteresseerd zijn. Na zijn aankomst bracht hij direct een bezoek van enkele uren aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Stockholm, waarna hij naar de Noord-Koreaanse ambassade ging.

Zweden is een van de weinige westerse landen met een ambassade in Pyongyang. "Dit bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken komt compleet onverwacht en precies een week nadat Trump de uitnodiging van Kim Jong-un had aangenomen voor een gesprek", zei China-correspondent Marieke de Vries in het NOS Radio 1 Journaal. "Dus tel maar uit waar het ook over zal gaan."

Top in Zweden of gedemilitariseerde zone

Er wordt gespeculeerd dat als er een topontmoeting komt, die in Zweden gehouden zou kunnen worden. Het land heeft al vaker namens de VS onderhandeld, onder meer op het gebied van gevangenen, en wordt gezien als neutraal. Zo is Zweden bijvoorbeeld geen lid van de NAVO, dat door Noord-Korea wordt gezien als een Amerikaans geleid bondgenootschap. Geografisch gezien ligt het ongeveer tussen Noord-Korea en de VS in, waarmee het als een 'gelijkwaardige' plaats om te ontmoeten zou kunnen worden gezien.

Maar Zweden is niet de meest voor de hand liggende plek, volgens De Vries. Zo wordt Zwitserland ook genoemd, een neutraal land waar Kim Jong-un zijn opleiding heeft genoten. Daarnaast worden MongoliŽ en China genoemd. Het eerste land heeft goede betrekkingen met Noord-Korea, in het tweede is eerder onderhandeld door de grote mogendheden en Noord-Korea. Ook wordt gespeculeerd dat de ontmoeting in internationale wateren zou kunnen plaatsvinden.

"Wat het meest voor de hand ligt, en waar ik eigenlijk wel mijn geld op zet, is de gedemilitariseerde zone, tussen Noord- en Zuid-Korea, waar natuurlijk ook de Amerikanen hun militairen hebben, wat dus ťcht een soort gelijkwaardig grondgebied kan worden genoemd", zegt De Vries.

Nog steeds stil in Noord-Korea

Overigens heeft Noord-Korea nog steeds niet officieel gereageerd nadat Trump de uitnodiging van Kim Jong-un had geaccepteerd, ook niet via de staatsmedia. In de VS worden ze volgens De Vries ook wat ongedurig. "Men wil wel wat horen binnenkort van Noord-Korea, misschien komt dat geluid uit Zweden."

De ontmoeting tussen de twee leiders over het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma zou in mei moeten plaatsvinden, maar het is niet duidelijk of en welke voorwaarden het Witte Huis heeft gesteld. In eerste instantie leek het alsof Trump de uitnodiging zonder meer accepteerde, maar daar leek zijn woordvoerder later van terug te komen.
Minister fluit universiteit terug vanwege te hoog collegegeld
Donderdag, 18:48 NOS nieuws

Minister Van Engelshoven van Onderwijs vindt dat de Erasmus Universiteit veel te veel collegegeld vraagt voor de masterstudie Bedrijfskunde in deeltijd. Een student had bij de Tweede Kamer geklaagd dat hij voor zijn deeltijdstudie in twee jaar 33.750 euro moet betalen. Het collegegeld voor de voltijdse opleiding is 2060 euro per jaar. Volgens de klager is de financiŽle toegankelijkheid van deeltijdopleidingen in het geding.

Het ministerie heeft de universiteit in Rotterdam om opheldering gevraagd. Het gaat om de masteropleiding Business Management, een volgens Van Engelshoven "regulier bekostigde opleiding".

Niet hoger dan 2060 euro

"Dat betekent dat het collegegeld voor deze deeltijdopleiding niet hoger mag zijn dan 2060 euro", schrijft de minister aan de Kamer. Voorwaarde is wel dat de betrokken student aan de toelatingseisen voldoet en nog niet eerder een masterstudie heeft afgerond.

Het ministerie heeft de universiteit te verstaan gegeven dat de instelling zich niet aan de wet houdt en dat dat ook is doorgegeven aan de Inspectie van het Onderwijs. Van Engelshoven schrijft dat later is gebleken dat de inspectie en DUO hierover al eerder contact hebben gehad met de universiteit. Ze wacht de bevindingen van de inspectie en de reactie van de universiteit af.
Britse minister hernieuwt onderzoek naar veertien Russische sterfgevallen naar aanleiding van vergiftiging Skripal
Donderdag, 17:00 Volkskrant
De Britse politie heeft de handen vol na de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Naar aanleiding van de poging Skripal uit de weg te ruimen heeft minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd opdracht gegeven een nieuw onderzoek in stellen naar veertien niet geheel opgehelderde sterfgevallen van Russische ballingen of figuren met Russische connecties. Daarbij gaat het onder me


Minister Joke Schauvliege verleent toch vergunning voor windturbines
Donderdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen
Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft in beroep nu toch een vergunning gegeven aan W-Kracht voor de bouw van twee windturbines naast het Albertkanaal in Massenhoven en Viersel.


Minister Blok debuteert in de Tweede Kamer en moet gelijk met de billen bloot over zijn buitenlandbeleid
Donderdag, 10:24 Volkskrant
VVD-minister Stef Blok moet†donderdagmiddag†met de billen bloot over het†Nederlandse buitenlandbeleid dat hij voor ogen heeft. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur†heeft hij zijn debuut in de Tweede Kamer als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Er zijn in elk geval vier kwesties waarover de oppositie hem het hemd van het lijf gaat vragen: de situatie in Rusland, OekraÔne, SyriŽ en Iran staan zeker


Sloveense eerste minister Miro Cerar stapt op
Donderdag, 01:42 Skynet
In SloveniŽ zal premier Miro Cerar donderdag zijn ontslag aanbieden bij president Borut Pahor. Dat heeft hij woensdagavond onverwacht aangekondigd. Zijn beslissing komt er nadat het Sloveense hooggerechtshof het resultaat van een referendum over een spoorwegproject annuleerde.


Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
Woensdag, 16:24 NOS nieuws

De Duitse oud-minister van FinanciŽn Wolfgang Schšuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra bleef Schšuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."

Gevreesde minister

De 75-jarige Schšuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van FinanciŽn neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquÍte zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.

In Brussel werd Schšuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van FinanciŽn werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.

Bijzonder

Schšubles carriŤre is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schšuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beŽdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.

De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.
Harde woorden voor minister Marghem
Woensdag, 15:36 Skynet Belgie
De Kamercommissie Energie was woensdag het toneel van forse kritiek aan het adres van minister van Energie Marie Christine Marghem (MR). Aanleiding was een gedachtewisseling over het Energiepact en de daaraan gekoppelde kernuitstap, waarover de regering-Michel het niet eens raakt. De toon tijdens dat debat werd bijwijlen behoorlijk bits.


Leerkracht is zwaar beroep, zegt Bacquelaine
Woensdag, 08:36 De Tijd
08:00 Leerkracht, een zwaar beroep? Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) vindt van wel, zo blijkt uit een werkdocument binnen de regering.


'Verbist probeerde medewerker minister om te kopen'
Dinsdag, 21:12 De Tijd
20:40 De in opspraak gekomen West-Vlaamse vleesgroep Verbist heeft eind de jaren 90 een medewerker van toenmalig minister van Volksgezondheid Magda Aelvoet (Groen) proberen om te kopen. Dat zei Aelvoet dins...


Minister Ollongren en RTL Nieuws oneens over veiligheid verkiezingen
Dinsdag, 19:24 NOS nieuws

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen kan veilig tot stand komen, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie reageert daarmee op berichtgeving van RTL Nieuws. De nieuwszender zegt dat minister Ollongren veiligheidsmaatregelen heeft teruggedraaid.

Ollongren herkent zich helemaal niet in dat verhaal, zegt haar woordvoerder. "De uitslag van de verkiezingen kan betrouwbaar worden berekend met het softwareprogramma OSV. En iedereen die dat wil, kan de digitale bestanden hiervan opvragen en controleren. Ik heb het volste vertrouwen in de aankomende verkiezingen."

Hackers

Verschillende ethische hackers en een veiligheidsexpert zeggen tegen RTL Nieuws dat de software OSV niet gegarandeerd veilig is. Hackers zouden nog steeds met de ingevoerde uitslagen kunnen rommelen, ook als de computers waar de software op draait niet op het internet zijn aangesloten.

Volgens RTL heeft de minister verder de maatregel teruggedraaid dat de op het stembureau handmatig getelde stemmen, door twee mensen worden ingevoerd in het softwaresysteem. Maar volgens het ministerie blijft handmatig tellen de basis en voeren twee mensen de uitslagen van de stembureaus in.
Groen wil minder vleeskippen per vierkante meter en haalt uit naar minister Weyts

Groen wil de normen over hoeveel vleeskuikens er per vierkante meter worden toegelaten, stelselmatig afbouwen. Dat zegt Vlaams parlementslid Bart Caron in een reactie op beelden die Gaia maakte in Vlaamse kippenkwekerijen. ?Minister Weyts zal weer klaarstaan met een sterke veroordeling, maar wanneer volgen er eindelijk structurele ingrepen??
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
Dinsdag, 14:00 NOS nieuws

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.

Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.

(Later meer).
Verrassingsbezoek Amerikaanse minister Mattis aan Afghanistan
Dinsdag, 08:36 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Defensie, James Mattis, heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Afghaanse hoofdstad Kabul. Hij sprak daar onder anderen met de Afghaanse president Ghani en de Amerikaanse legertop.

Mattis zei tegen meegereisde journalisten dat hij ondanks de gespannen situatie in Afghanistan positief is over een voorzichtige toenadering tussen de regering en de Taliban. President Ghani deed de Taliban vorige maand een handreiking: hij is bereid om de Taliban te erkennen als politieke beweging, in ruil waarvoor de Taliban de regering in Kabul zou moeten erkennen.

Aanwijzingen

De Taliban heeft niet gereageerd op dat voorstel en blijft aanslagen plegen. De Amerikaanse minister Mattis zegt wel dat hij aanwijzingen heeft dat er kleine groepen binnen de Taliban bereid zouden zijn om met de Afghaanse regering te gaan praten.

Het is de tweede keer dat Mattis een bezoek brengt aan Afghanistan sinds president Trump in augustus aankondigde om extra militairen naar Afghanistan te sturen. Hij hoopt de Taliban zo te laten inzien dat verder vechten geen zin heeft.

De oorlog in Afghanistan duurt al bijna zeventien jaar.
Kabinet wil salarisverhoging ING-topman toch voorkomen: minister Hoekstra ziet mogelijkheden
Maandag, 23:00 Volkskrant
Het kabinet zint alsnog op maatregelen om de omstreden salarisverhoging van ING-topman Hamers te voorkomen. Premier Rutte dacht vrijdag nog dat hij weinig kon beginnen, maar minister Hoekstra van FinanciŽn liet maandag weten dat hij toch de mogelijkheden onderzoekt 'om iets aan dit soort situaties te doen'. Dat staat los van de aangekondigde spoedwet van GroenLinks-voorman Klaver, die hij later de

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be