NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMinderjarige

2News.be / Trefwoorden / Minderjarige

Clown (62) veroordeeld tot vijf jaar cel voor misbruik minderjarige meisjes
18 Mei, 10:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 62-jarige man uit Herk-de-Stad voor misbruik van minderjarige meisjes veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor vijf jaar. De man was een tweetal jaar geleden frituuruitbater in Peer en trad ook op als clown. In die hoedanigheid misbruikte hij zeven minderjarige meisjes. De man kreeg een verbod van tien jaar opgelegd om nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen.
30 maanden voorwaardelijk voor veertiger die minderjarige verkrachtte in haar slaap
15 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Westerlo schuldig bevonden aan de verkrachting van een minderjarig meisje van 16 jaar.
Politie vat twee minderjarige overvallers van krantenwinkel in Koersel
10 Mei, 20:00 Skynet
De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo heeft woensdag twee minderjarigen opgepakt op verdenking van een gewapende overval op een krantenwinkel in Koersel (Beringen). Bij de overval gebruikte het tweetal een nepwapen. Een krantenwinkel op de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel kreeg dinsdag rond 17.30 uur het ongewenste bezoek van twee gemaskerde personen, die de winkeluitbaatster met een vuurwapen en een mes bedreigden.


Geen spoor van 142 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen
8 Mei, 15:54 Skynet Belgie
Van 142 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen heeft Child Focus geen idee waar ze verblijven. Dat zei de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen dinsdag bij de voorstelling van haar jaarverslag 2017. Algemeen directeur Heidi De Pauw deed een oproep om de taskforce Verdwijningen die werd opgericht door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, snel te "dynamiseren".


Dader die tv-ploeg Terzake bekogelde in Peterbos is ge´dentificeerd

De dader die maandag in Anderlecht een tv-ploeg van VRT bekogelde, is ge´dentificeerd en doorverwezen naar het parket. Dat heeft burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS) zondag gezegd in een uitzending van RTL-TVi.
Meer dan 600 minderjarige vluchtelingen verdwenen in ons land
23 April, 08:42 Skynet Belgie
In ons land zijn vorig jaar 618 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen verdwenen. Een enorme stijging tegenover de 284 van 2016 en de 277 van 2015, schrijven verschillende kranten vandaag. Slechts 124 van hen zijn gemeld bij Child Focus.


Vrouw en minderjarige plegen samen inbraken
21 April, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Brenda N. uit Mechelen hangt een effectieve celstraf van acht maanden boven het hoofd. De beklaagde verscheen voor de rechter voor diefstal met braak en vereniging van misdadigers.
Man staat terecht voor verkrachting van slapende minderjarige
17 April, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 12 maanden gevorderd tegen een man uit Westerlo. De man wordt verdacht van verkrachting van een minderjarig meisje in mei 2017.
Schoonvader Pippa Middleton in beeld voor verkrachting minderjarige
31 Maart, 01:24 NOS nieuws

De Franse politie doet onderzoek naar de schoonvader van Pippa Middleton, de schoonzus van de Britse prins William. David Matthews wordt volgens bronnen bij justitie ervan beschuldigd in 1998 en 1999 een minderjarige te hebben verkracht.

David Matthews is de vader van de rijke bankier James Matthews, die in mei getrouwd is met Pippa Middleton. Zij werd wereldberoemd toen ze een van de getuigen was van haar zus Kate bij de koninklijke bruiloft met prins William, de kleinzoon en tweede in lijn voor opvolging van koningin Elizabeth.

David Matthews werd opgepakt tijdens een bezoek aan Frankrijk. Hij werd vastgehouden voor verhoor, maar later weer vrijgelaten. Volgens de Franse zender Europe 1 werd de klacht tegen Matthews ingediend in 2017. Details over de zaak zijn vooralsnog onbekend.
Vandeurzen bereid centrum voor minderjarige slachtoffers van mensenhandel te onderzoeken
28 Maart, 16:42 Skynet
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) wil de mogelijkheid van een apart centrum voor de opvang van minderjarige slachtoffers van mensenhandel onderzoeken. "Ik ben graag bereid het gesprek daarover aan te gaan met initiatiefnemers", antwoordde de minister vandaag in het Vlaams Parlement op een vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys.


Wanneer overschrijdt een modefotograaf de grens met minderjarige modellen?
10 Maart, 02:30 Volkskrant
Modellenbureaus vinden zijn blote foto's prachtig, zedenexperts beoordelen de beelden als 'mogelijke kinderporno'. Het werk van fotograaf Yorick NubÚ is illustratief voor de modewereld, waar grenzen vaag zijn en modellen worden geacht 'flexibel' te zijn. 'Bureaus geven je het idee dat je zwak bent als je niet naakt op de foto durft.' Met hun gespreide benen en zwoele blikken lijken ze rechtstreeks


Modellenbureaus stuurden jarenlang minderjarige meisjes naar fotograaf die mogelijk strafbare beelden schoot
10 Maart, 02:30 Volkskrant
Bekende modellenbureaus hebben jarenlang minderjarige meisjes naar een Amsterdamse fotograaf gestuurd die volgens zedenexperts beelden maakt die mogelijk strafbaar zijn. De politie gaat binnenkort bij hem langs om hem te waarschuwen dat hij moet stoppen met het maken van seksueel getinte foto's van minderjarige meisjes. Onder meer Paparazzi Models en Ulla Models werkten jarenlang samen met fotogra


Ex-justitie-topman en tien anderen vervolgd voor seks met minderjarige
8 Maart, 09:36 NOS nieuws

Elf mannen uit Amsterdam en Amstelveen worden vervolgd omdat ze volgens het OM seks hebben gehad met een minderjarige jongen. Die was destijds rond de 16 jaar oud.

De verdachten zijn mannen van 38 tot 61 jaar. Ze betaalden de jongen in ruil voor zijn diensten.

Een van de verdachten was plaatsvervangend hoofdofficier bij het Functioneel Parket. Hij is per 1 januari ontslagen vanwege de verdenkingen.

De mannen zijn onafhankelijk van elkaar aangehouden tussen februari en juli vorig jaar. De zaak kwam aan het rollen nadat de ouders van de jongen in januari vorig jaar berichten op de telefoon van hun zoon hadden gevonden. Zij deden daarna aangifte.
Elk jaar 1.800 zedenfeiten met minderjarige verdachte
5 Maart, 07:48 Skynet
Elk jaar behandelen de jeugdparketten bijna 1.800 zedendossiers waarin de vermoedelijke pleger jonger is dan 18. Dat blijkt uit cijfers van justitieminister Koen Geens (CD&V), waarover De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag berichten.


Minderjarige tienermoeders krijgen automatisch laagste tarief in kinderopvang
28 Februari, 12:48 Skynet
Minderjarige tienermoeders zullen in de toekomst in de kinderopvang automatisch het laagste tarief krijgen. Dat staat in een voorstel van decreet van Freya Saeys (Open Vld), Lies Jans (N-VA) en Katrien Schryvers (CD&V) dat is goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement. Enkel oppositiepartij Groen onthield zich - omwille van technisch-juridische bedenkingen - bij de stemming.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be