NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Miljoen

2News.be / Trefwoorden / Miljoen

?325 miljoen euro voor maaltijdbezorger Deliveroo?
Vandaag, 06:48 Emerce
De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft naar verluidt 325 miljoen euro aan kapitaal opgehaald bij Amerikaanse investeerders, zo meldde dit weekend Sky News.


DigiD gaat geld vragen aan gebruikers - dat gaat pensioenfondsen 2 miljoen euro extra kosten
Gisteren, 19:18 Volkskrant
DigiD en de Berichtenbox van Mijnoverheid gaan pensioenfondsen jaarlijks zeker twee miljoen euro kosten. Die kosten zullen worden doorberekend aan iedereen die een pensioen opbouwt of krijgt. De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, heeft een brandbrief gestuurd aan 'Digicommissaris' Bas Eenhoorn, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitale communicatie


Herstellen vandalisme aan treinstellen kostte NMBS vorig jaar bijna vijf miljoen euro
Gisteren, 18:24 Skynet
De NMBS heeft vorig jaar voor bijna vijf miljoen euro herstellingen moeten uitvoeren na vandalenstreken op treinstellen. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil vandalisme op het spoor aanpakken met administratieve boetes. Dat antwoordt hij op een schriftelijke vraag van Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen.


Hallucinant en niet te vatten: ?Neymar krijgt in Parijs drie miljoen euro per maand?
Gisteren, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De Braziliaan Neymar zou bij Paris Saint-Germain maandelijks een salaris van drie miljoen euro opstrijken. Dat pikte het Duitse weekblad Der Spiegel dit weekend op uit documentatie dat het ontving van Football Leaks.
Vandeurzen trekt 15 miljoen euro extra uit voor psychische hulp aan jongeren

Vlaanderen trekt de komende twee jaar telkens vijftien miljoen euro extra uit voor laagdrempelige hulp aan de geestelijke gezondheid van jongeren. Dat heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zondag gezegd tijdens een debat in De Zevende Dag (één). Deze week raakte bekend dat een elfjarig meisje in de volwassenpsychiatrie terecht kwam omdat er geen geschikte plaats meer was in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
Gentse Feops haalt zes miljoen op voor virtuele hartoperaties
Gisteren, 10:54 De Tijd
10:30 Feops, een spinoff van de Gentse universiteit die software maakt om hartoperaties voor te bereiden, heeft een kapitaalronde van zes miljoen euro achter de rug.


Miljoen euro voor kankerpatiënten die werk hervatten
Zaterdag, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Kankerpatiënten die professioneel opnieuw aan de slag willen in Vlaanderen kunnen vanaf deze maand gratis begeleiding op maat krijgen in de Gespecialiseerde centra voor Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling (GOB?s) met Rentree. Ze krijgen daarvoor 1.101.450 euro steun van Kom op tegen Kanker, zo laat de organisatie zaterdag weten.
De Oude Dame is helemaal terug: meer dan 40 miljoen euro winst voor Juventus
Vrijdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Juventus heeft in het seizoen 2016-2017, dat op 30 juni afgesloten werd, een nettowinst van 42,6 miljoen euro geboekt. Dat kondigde de Italiaanse landskampioen vrijdag aan.
Omkoping en vervalsing kost telecombedrijf Telia 230 miljoen euro na schikking met Nederlandse justitie
Donderdag, 22:49 Volkskrant
Het Zweedse telecombedrijf Telia Company AB schikt een corruptiezaak met justitie in Nederland voor 274 miljoen dollar (bijna 230 miljoen euro). De zaak draait om omkoping en valsheid in geschrifte in Oezbekistan. Om actief te kunnen raken op de Oezbeekse telecommarkt betaalden 3 Nederlandse dochterondernemingen van Telia tussen 2007 en 2010 steekpenningen aan de oudste dochter van de vroegere pre


Nederlandse smartphonemaker Fairphone krijgt investering van 6,5 miljoen euro
Donderdag, 14:30 Tweakers
De Nederlandse maker van 'eerlijkere' smartphones Fairphone krijgt een investering van 6,5 miljoen euro. Het geld komt onder meer van Stichting Doen, die voortkomt uit de Nederlandse Nationale Postcodeloterij.


Waalse batterijspaarder haalt 3 miljoen op
Donderdag, 12:36 De Tijd
12:24 Het Waals-Brabantse e-Peas haalt 3 miljoen euro op bij prominente investeerders zoals JC Decaux. Met het geld kan het zijn batterijsparende technologie naar een hoger niveau tillen.


Witwasonderzoek naar duo met 1 miljoen euro 'onverklaarbaar vermogen'
Woensdag, 16:30 NOS nieuws

In een witwasonderzoek zijn huiszoekingen gedaan in Nederland, Spanje en Cyprus. De politie viel woningen, bedrijfspanden en vakantiewoningen binnen van drie Nederlandse verdachten.

De FIOD verdenkt een 69-jarige man uit Bussum en een 63-jarige man uit Hilversum van witwassen en belastingfraude. Beiden hebben meer dan 1 miljoen euro aan "onverklaarbaar vermogen".

Grote aankopen

De opsporingsdienst kwam de twee op het spoor doordat ze de afgelopen jaren grote sommen geld opgenomen hebben met creditcards die gekoppeld zijn aan buitenlandse rekeningen. Ook deden ze grote aankopen of overboekingen vanaf deze rekeningen.

De reguliere inkomsten van het tweetal zijn volgens de FIOD te laag om de grote bedragen te verklaren. De dienst onderzoekt nu waar het geld vandaan komt.

Een Mercedes

De derde verdachte is een 36-jarige Nederlander die staat ingeschreven in Panama, maar op Cyprus woont. Hij zou hebben geholpen bij het witwassen door de buitenlandse bankrekeningen op te zetten.

Bij de invallen zijn documenten, horloges, een Mercedes en tienduizenden euro's aan contant geld in beslag genomen. Ook heeft de FIOD beslag laten leggen op bankrekeningen en panden.
België telde een half miljoen schijnzelfstandigen in 2016
Woensdag, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Ons land telde vorig jaar 500.000 schijnzelfstandigen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoekscentrum Cirtes van de Université catholique de Louvain (UCL), op vraag van christelijke vakbond, waarover La Libre Belgique woensdag schrijft.
Voor 100 miljoen euro aan cocaïne onderschept in Antwerpen
Dinsdag, 19:12 NOS nieuws

De douane heeft in Antwerpen een container met 3800 kilo cocaïne onderschept. De container bleek bestemd voor een adres in Breda. Twee mannen zijn aangehouden. Volgens de politie hebben de drugs een straatwaarde van 100 miljoen euro.

De zeecontainer was geladen met bananen en kwam uit Colombia. Dit weekend bleek bij een controle in de Antwerpse haven dat er behalve de bananen bijna 4000 kilo coke in de container zat. "Die is er in de haven uitgehaald", zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie tegen Omroep Brabant.

De container werd gisteren zonder cocaïne op een adres in Breda bezorgd. "Daar waren twee mannen die natuurlijk op die coke zaten te wachten. Maar toen stonden wij daar en hebben ze aangehouden," aldus de woordvoerder. Het gaat om een 56-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Roosendaal.

Grootste cocaïnevangsten

Het gaat om een van de grootste cocaïnevangsten ooit. In 2005 werd in de haven van Rotterdam 4200 kilo cocaïne ontdekt. Vorig jaar onderschepte de douane in Rotterdam een 4000 kilo cocaïne, verstopt in een container tussen een lading ananassen.

De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter.
Spa investeert bijna 13 miljoen in nieuwe bottellijn
Dinsdag, 16:06 De Tijd
15:31 De nieuwe productielijn van de beursgenoteerde groep Spadel, voor kleine petflessen, brengt het totaal aan investeringen in vijf jaar tijd op 45 miljoen euro. Ze brengt wel geen extra banen met zich m...


Moderne slavernij raakt wereldwijd meer dan 40 miljoen mensen
Dinsdag, 13:07 NOS nieuws

Moderne slavernij treft volgens de Verenigde Naties wereldwijd meer dan 40 miljoen mensen, vooral vrouwen. Ze worden gedwongen tot arbeid, seks of zijn tegen hun zin uitgehuwelijkt en kunnen nauwelijks vluchten.

"Slavernij is niet alleen een relikwie uit het verleden", schrijven arbeidsorganisatie ILO van de Verenigde Naties en de Walk Free Foundation in een vandaag verschenen rapport. Onder moderne slavernij scharen zij elke vorm van uitbuiting onder druk van bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Gedwongen arbeid en prostitutie vallen daaronder, maar sinds dit jaar telt ILO ook afgedwongen huwelijken mee.

Vrouwen en meisjes kwetsbaar

Vrouwen en meisjes gaan het vaakst gebukt onder diverse vormen van uitbuiting. Van de 40,3 miljoen moderne slaven in 2016 was 71 procent vrouw.

Zo'n 16 miljoen mensen, van wie 84 procent vrouw, moesten tegen hun wil trouwen. Het huwelijk is volgens onderzoeker Fiona David van de Walk Free Foundation niet meer dan een dekmantel om slavernij te verhullen. "Iemand die gedwongen is te trouwen, gratis huishoudelijk werk doet en geen enkele seksuele zeggenschap heeft, is slachtoffer van slavernij", zei David tegen The Guardian. De gedwongen huwelijken worden volgens haar nu meegeteld om mensen er bewust van te maken wat die huwelijken in werkelijkheid zijn.

Van de grofweg 5 miljoen mensen die worden uitgebuit in de seksindustrie is 99 procent vrouw, een vijfde is kind.

Gedwongen arbeid

Dik de helft van de moderne slaven wordt gedwongen tot arbeid, in zo'n twintig procent van de gevallen worden de dwangarbeiders onderdrukt door overheden. Recente, bekende voorbeelden hiervan zijn Qatar en Rusland. De landen zouden migranten uit respectievelijk Zuid-Azië en Noord-Korea uitbuiten voor de bouw van voetbalstadions van het WK.

Hoewel een groot deel van de dwangarbeiders naar eigen zeggen te maken krijgt met geweld of bedreiging, zit het merendeel financieel klem. De helft van de bijna 25 miljoen dwangarbeiders begint aan een baan met schulden, die door de werkgever of arbeidsbemiddelaar zijn opgelegd. Anderen worden tewerkgesteld door personen bij wie ze schulden hebben. Het komt ook voor dat dwangarbeiders een deel van hun loon kwijt is aan boetes of irreële, gedwongen bijdragen voor kost en inwoning.

Het onderzoek baseert zich op vragenlijsten en persoonlijke interviews met meer dan 71.000 mensen in 48 landen. Tegenover de 24,9 miljoen dwangarbeiders uit het onderzoek zijn bij de Verenigde Naties slechts 63.000 aangiften bekend van slachtoffers, aldus onderzoeker David.
Autoriteit Persoonsgegevens krijgt jaarlijks 7 miljoen euro extra
Dinsdag, 18:42 Tweakers
Vanaf 2019 krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens structureel 7 miljoen euro extra. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie, die op Prinsjesdag bekend is gemaakt. Ook wordt er veel meer geld uitgetrokken voor detectie van 'cyberaanvallen'.


Dagelijks gaat 180 miljoen liter drinkwater verloren door slechte staat van waterleidingsnet

Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) op basis van een rapport van de vereniging voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven Aquaflanders. Het verlies loopt op tot een virtuele waarde van 280 miljoen euro per jaar, geld dat de drinkwatermaatschappijen via werkingskosten doorrekenen op de waterfactuur, zegt Beenders.
Drie miljoen euro voor 75 projecten in 46 Vlaamse jeugdhuizen
18 September, 09:00 Skynet
Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) heeft 46 jeugdhuizen in totaal 3,145 miljoen euro subsidies toegekend. Het geld gaat naar 75 projecten rond artistieke expressie of ondernemerschap. De jeugdhuizen kunnen met de middelen medewerkers aanwerven die volgend jaar een project zullen uitwerken rond de thema's.


Slack haalt 250 miljoen dollar op
18 September, 09:00 Emerce
Slack heeft in een nieuwe financieringsronde geleid door Softbank 250 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 5 miljard. Dat meldt onder meer Bloomberg.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be