NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Britse bank kijkt aan tegen 1,5 miljard dollar boetes wegens belastingontduiking
Dinsdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Britse bank HSBC zegt aan te kijken tegen meer dan 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan boetes in verschillende onderzoeken naar zijn Zwitserse vermogensbeheerder, die klanten zou geholpen hebben belastingen te ontduiken. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. Onder meer in BelgiŽ, de VS, ArgentiniŽ, India en Spanje voeren de autoriteiten onderzoeken.
Qualcomm verhoogt bod op NXP naar 44 miljard dollar
Dinsdag, 14:06 Tweakers
Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het voor de overname van de Nederlandse chipfabrikant NXP een hoger bedrag per aandeel biedt. Het gaat om 127,50 dollar per aandeel, waarmee de raad van bestuur van Qualcomm het eerdere bod van 39 miljard naar 44 miljard dollar verhoogt.


Criteo groeit 28 procent tot 2,3 miljard
15 Februari, 13:30 Emerce
De omzet van reclametechnologiebedrijf Criteo groeide in 2017 met 28 procent naar 2,3 miljard euro. De nettowinst groeide elf procent naar 97 miljoen. Beleggers reageren onverdeeld enthousiast.


Een gok van 18 miljard tegen de Europese beursrally
15 Februari, 13:12 De Tijd
12:53 Hefboomfondslegende Ray Dalio zet zwaar in tťgen de Europese beursrally. 'Omdat een sterke economie vaak samengaat met een dalende beurs'.


Rabobank ziet winst met een derde stijgen tot bijna 2,7 miljard euro
15 Februari, 08:24 NOS nieuws

De Rabobank profiteert volop van de goed draaiende economie. De boerenbank zag het afgelopen jaar de nettowinst uitkomen op bijna 2,7 miljard euro, dat is 32 procent meer dan in 2016. Zowel de Nederlandse als de internationale tak van de bank presteerde goed.

De rente-inkomsten bleven ondanks de aanhoudend lage rente op peil. Ook werden de kosten verlaagd, onder meer door reorganisaties in Nederland.

Het marktaandeel van de Rabobank in hypotheken in Nederland steeg van 21 naar 22 procent. De hypothekenportefeuille daalde met 2,8 miljard euro tot 193,1 miljard euro, omdat klanten meer voortijdig aflosten op hypotheken en omdat enkele delen van de portefeuille zijn verkocht.

Witwaspraktijken

De stijging van de winst is volgens topman Wiebe Draijer onder meer te danken aan de positieve economische ontwikkeling in Nederland. "We liggen op schema met het bereiken van onze doelen en daar zijn we trots op. Maar onze ambities liggen nog hoger. We zullen het tempo van met name de digitalisering en innovatie nog verder moeten opvoeren", zegt Draijer in een toelichting op de cijfers. Volgens de bank is de klanttevredenheid door digitale innovaties in alle segmenten verder gestegen.

Rabobank maakte vorige maand al bekend geld opzij te zetten voor de afwikkeling van een zaak naar mogelijke witwaspraktijken bij zijn dochter RNA in CaliforniŽ. Die last van 310 miljoen euro is opgenomen in de cijfers van de gehele Rabobank-groep.
Geen nieuwe game, toch 2 miljard dollar omzet voor Supercell
15 Februari, 06:54 Emerce
Het Finse gamingbedrijf Supercell heeft vorig jaar ruim 2 miljard dollar omgezet en zeker 810 miljoen dollar winst gemaakt, en dat zonder een nieuwe game op de markt te brengen.


Nederlands chemiebedrijf DSM overtreft alle verwachtingen met winst van 1,8 miljard
14 Februari, 21:36 Volkskrant
DSM blijft verbazen met winst van 1,8 miljard. Speciaalchemiebedrijf DSM overtreft elke keer de verwachtingen. In 2017 verdrievoudigde de winst tot 1,8 miljard euro, mede dankzij boekwinsten op de verkoop van dochter Pantheon. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen gunstig. De koers van het aandeel steeg 4 procent. DSM verhoogde het dividend tot 1,85 per aandeel. Topman Feike Sijbesma zei dat voo


Hugo de Jonge blijft de man van 2,1 miljard
15 Februari, 18:00 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Hugo de Jonge wil geen euro opgeven van de 2,1 miljard extra† die is uitgetrokken voor verpleeghuizen, hoe 'raar' die beslissing ook tot stand is gekomen. Verder zet Nederland vandaag een belangrijke stap om het referendum weer af te schaffen. En: VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff krijgt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen een uur exclusieve zendtijd bij


Uber verliest ruim een miljard dollar, wel minder dan eerder
14 Februari, 10:12 NOS nieuws

In de laatste drie maanden van het roerigste jaar voor Uber tot nu toe draaide het bedrijf nog altijd fors verlies, maar wel minder eerder. Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit 1,1 miljard dollar, 360 miljoen minder dan in de drie maanden daarvoor.

Het verlies over heel 2017 viel wel fors hoger uit dan over 2016: 4,5 miljard tegenover 2,8 miljard dollar een jaar eerder, merkt zakenzender CNBC op.

Het laatste kwartaal van 2017 was het eerste waarin de nieuwe ceo Dara Khosrowshahi volledig aan het roer stond. Hij is sinds de start bezig met blussen van allerlei brandjes die zijn voorganger, Travis Kalanick, heeft achtergelaten. Zo besloot hij vorige week een schikking te treffen in de rechtszaak tussen zijn bedrijf en Waymo, het zelfrijdende-autobedrijf van Google.

Beursgang 2019

In Amerikaanse media werd dit gezien als een overwinning voor Khosrowshahi, die daardoor weer een zorg minder heeft. Zo kan hij zich nu onder meer richten op een beursgang van Uber, die waarschijnlijk in 2019 gaat plaatsvinden. Eind vorig jaar kwam het bedrijf daarnaast in opspraak vanwege een groot datalek wat het niet had gemeld en waar het de hacker zwijggeld voor had betaald. Dit speelde toen Kalanick nog topman was.

Uber is een niet-beursgenoteerd bedrijf en is dus - in tegenstelling tot techbedrijven als Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google) - niet verplicht om dit soort cijfers te delen. Het geeft dus wel een aantal cijfers af, maar een compleet beeld van hoe de taxidienst het doet ontbreekt.
Nog niet eens alle televisierechten verkocht, maar Premier League heeft er wel alweer 5 miljard aan verdiend

De Engelse Premier League heeft al 4,5 miljard pond (5 miljard euro) verdiend aan de uitzendrechten voor de seizoenen 2019-2022. Dat terwijl er nog maar vijf van zeven pakketten verkocht zijn. Het vorige, in 2015 afgesloten, televisiecontract was 5,14 miljard pond waard.
Toyota stopt 69 miljard dollar in Japanse Uber
12 Februari, 15:18 Emerce
Autofabrikant Toyota steekt 69 miljard dollar in JapanTaxi, een Japanse variant van Uber. Dat bedrijf opereert inmiddels zo'n 60.000 taxi's.


Claim Perrigo kan Marc Coucke nekken: Amerikaanse overnemer eist 1,9 miljard

Marc Coucke riskeert zijn hele vermogen te verliezen door een schadeclaim van het Amerikaanse bedrijf Perrigo, dat eind 2014 zijn Omega Pharma kocht. Volgens Perrigo had Coucke zijn bedrijf met boekhoudkundige trucs opgewaardeerd.
Belg ontdekt 2.000 miljard euro op zijn rekening: ?Plots was ik de rijkste man ter wereld?
11 Februari, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Luc Mahieux uit Dinant schrok zich afgelopen week een hoedje. Toen hij op het internet zijn bankrekening checkte, bleek dat er plots 2.000 miljard euro op was gestort. Luc was daarmee niet alleen plots de rijkste Belg, hij zou daarmee ook de rijkste mens ter wereld geweest zijn. Voor heel even.
Broadcom verzekert zich van lening van 100 miljard dollar
12 Februari, 15:00 De Tijd
14:33 Chipbedrijf Broadcom krijgt van een groep banken een kredietlijn van 100 miljard dollar. Dat geld dient voor de overname van zijn rivaal Qualcomm.


Volkskrant Ochtend: Investering ouderenzorg van 2,1 miljard op losse schroeven | De methode-Vermeend ontleed
10 Februari, 07:48 Volkskrant
Goedemorgen. De investering van 2,1 miljard extra om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren, in de vorige kabinetsperiode afgedwongen door toenmalig PvdA-staatssecretaris Van Rijn, staat op losse schroeven. Verder in de Volkskrant Ochtend: Bij zijn laatste boek ging het mis. Is Willem Vermeend een roeptoeter of een onbegrepen snelle denker? Kabinet wil minder extra geld voor verpleeghuizen De


De '2,1 miljard van Van Rijn' staan ter discussie: kabinet wil minder extra geld voor verpleeghuizen
10 Februari, 02:24 Volkskrant
De investering van 2,1 miljard euro extra om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren, in de vorige kabinetsperiode afgedwongen door toenmalig PvdA-staatssecretaris Van Rijn, staat op losse schroeven. Ingewijden verwachten dat het kabinet een deel van die investering terugdraait. Dit blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant. De mogelijke inperking van de miljardeninvestering hangt samen me


Activision Blizzard haalde 4 miljard dollar omzet uit in-gameaankopen in 2017
9 Februari, 12:42 Tweakers
Activision Blizzard heeft vorig jaar een recordomzet behaald uit in-gameaankopen, zoals dlc, lootboxes en microtransacties. Het gaat om ruim vier miljard dollar, meer dan de helft van de jaaromzet van zeven miljard dollar.


Farmagigant Teva boekt 14 miljard af
8 Februari, 16:48 De Tijd
16:16 De IsraŽlische farmaciereus Teva schrijft meer dan 17 miljard dollar, zowat 14 miljard euro, af op de waarde van zijn Amerikaanse activiteiten. Dat ligt aan de moeilijke markt voor generieke medicijne...


Big business: Elk NBA-team heeft waarde van minstens een miljard dollar
8 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

De dertig teams uit de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) zijn voor het eerst elk minstens een miljard dollar (820 miljoen euro) waard. Dat heeft het Amerikaanse economische tijdschrift Forbes donderdag berekend. Het clubgemiddelde is 1,65 miljard dollar (1,35 miljard euro).
Ondanks verdubbelde winst van 2,8 miljard euro, geeft ABN Amro aandeelhouders geen extra douceur
8 Februari, 00:00 Volkskrant
Ondanks een verdubbelde winst van 2,8 miljard euro in 2017 is ABN Amro niet van plan de aandeelhouders een extra douceurtje te geven. Net als vorig jaar zal de helft van de winst als dividend worden uitgekeerd. De andere helft wordt gebruikt om de kapitaalbuffers te versterken. Met het oog op nog strengere regels die eraan komen, wil de bank een extra buffer van 4 tot 5 procent aanhouden. In het l

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be