NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Volkswagen investeert 22,8 miljard euro
Maandag, 15:06 Autozine
Met het oog op de Transform 2025+-strategie investeert Volkswagen tussen 2018 en 2022 wereldwijd 22,8 miljard euro. Het geld gaat vooral naar elektrische mobiliteit, de ontwikkeling van nieuwe modellen en modulaire platforms. In Duitsland wordt in totaal 14 miljard euro geinvesteerd. Zo wordt de Volkswagen-fabriek in Zwickau omgebouwd tot een productiefaciliteit voor elektrische autos.


Carglass: de vraag van 1 miljard
Maandag, 12:24 De Tijd
12:04 D'Ieteren kraakt de jackpot met de verkoop van Carglass-moeder Belron. Maar wat is het autohuis in godsnaam van plan?


Volkswagen verhoogt investeringen elektrisch rijden met 14 miljard euro
Zaterdag, 10:48 Tweakers
Volkswagen gaat tussen nu en 2022 in totaal 34 miljard euro steken in de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Dat is beduidend meer dan het bedrijf twee maanden geleden nog van plan was te steken in de ontwikkelingen.


Volkswagen gaat met 70 miljard de auto heruitvinden
Vrijdag, 17:36 AutoBlog
70.000.000.000 Ekkermannen. Na de fabeltastische aankondigingen van Tesla vandaag zou je bijna vergeten dat er nog andere autofabrikanten bestaan. Maar Volkswagen herinnert ons er graag aan dat zij ook nog auto’s verkopen. En dat niet alleen, in 2025 willen ze de belangrijkste speler zijn op de EV-markt! Die weltweiten Nummer Eins! Eindbaas Matthias MŁller kondigde […]


VW pompt 72 miljard in elektrisch rijden
Vrijdag, 12:48 Skynet
Automaker Volkswagen zet de komende vijf jaar volop in op elektrisch rijden. Het Duitse bedrijf zou naar verluidt 72 miljard euro hebben gereserveerd voor onder meer de ontwikkeling van duurzame initiatieven, zo melden interne bronnen.


Amerikaans Congres gaat akkoord met 700 miljard dollar voor defensie
Vrijdag, 03:20 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse Congres heeft donderdag het licht op groen gezet voor 700 miljard dollar defensie-uitgaven (omgerekend bijna 600 miljard euro). Dat is zelfs meer dan president Donald Trump had gevraagd.


Cisco steekt 1 miljard dollar in slimme steden
15 November, 17:00 Techzine
Cisco heeft een nieuw investeringsprogramma aangekondigd dat wereldwijd steden slimmer moet maken. Het bedrijf steekt in totaal 1 miljard dollar in zijn City Infrastructure Financing Acceleration Program om steden over de hele wereld sneller, makkelijker en betaalbaarder geavanceerde technieken aan te laten kopen en implementeren. Het bedrag van 1 miljard dollar wordt verzorgd door vier […]


Wat koop je nog voor 350.000 miljard? Een beetje groei!
15 November, 11:00 De Tijd
10:57 Premier Abe lijkt er in geslaagd Japan uit zijn 'boom & bust' cyclus te halen. Prijskaartje: 350.000.000.000.000 yen.


Airbus krijgt grootste order ooit van Amerikaanse investeringsmaatschappij: bijna 50 miljard dollar
15 November, 21:12 Volkskrant
Voor de gemiddelde vakantievlieger of vliegtuigspotter is Bill Franke een grote onbekende. Toch deed zijn investeringsmaatschappij Indigo Partners woensdag de grootste bestelling die vliegtuigbouwer Airbus ooit kreeg. Met zijn handtekening tijdens een luchtvaartshow in Dubai bezegelde de 80-jarige oprichter van het investeringsfonds de koop van ruim vierhonderd Airbusvliegtuigen, ter waarde van bi


Kost van werkgerelateerde kankers geraamd op tien miljard euro in BelgiŽ
13 November, 19:36 Gazet v. Antwerpen

Kankers veroorzaakt door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen tijdens het werk, zorgen in de Europese Unie voor een jaarlijkse kost tussen 270 en 610 miljard euro, of tussen 1,8 procent en 4,1 procent van het bruto binnenlands product van de EU. In BelgiŽ loopt die kost op tot meer dan 10 miljard euro. Dat blijkt uit een studie van het European Trade Union Institute (ETUI).
Immigranten sturen ruim half miljard euro naar thuisland
13 November, 14:30 Skynet
Mensen die in BelgiŽ verbleven, hebben vorig jaar voor 514 miljoen euro geld naar het buitenland gestuurd. Meestal gaat het om migranten die geld sturen naar hun thuisland, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag.


Duitsland zal 20 miljard euro in breedband investeren om achterstand in te halen
13 November, 11:48 Techzine
Duitsland is van plan om in 2025 20 miljard euro geÔnvesteerd te hebben in een upgrade voor zijn nationale breedband. Dat blijkt uit een document van de vier politieke partijen die een coalitie proberen te vormen, dat Reuters inzag. Onze oosterburen liggen achter op andere geÔndustrialiseerde†landen wat betreft digitalisering. De vier partijen schrijven in het […]


Groep bedrijven steekt 10 miljard in 'Uber 2.0'
13 November, 11:48 NOS nieuws

Na maanden van negatieve publiciteit doet Uber pogingen om zijn imago weer wat op te poetsen. Vanochtend werd bekend dat de miljardeninvestering door een groep bedrijven, onder leiding van het Japanse SoftBank, zo goed als rond is.

Daarnaast wil de kersverse topman Dara Khosrowshahi de komende tijd een andere kant van zijn bedrijf laten zien. Dat zei hij onlangs op een congres, georganiseerd door The New York Times. Khosrowshahi noemt zijn poging het bedrijf te veranderen 'Uber 2.0'. Hij benadrukte daarbij dat zijn versie van het bedrijf niet op het oude bedrijf lijkt. Onderdeel hiervan is in ieder geval het omvormen van de interne bedrijfscultuur.

Schandalen

Al heeft hij wel regelmatig contact met met de oprichter, Travis Kalanick, die na een reeks schandalen eerder dit jaar als topman opstapte. Volgens Khosrowshahi zou hij "gek zijn" als hij niet bij Kalanick te rade gaat voor advies. Tegelijkertijd heeft Khosrowshahi zijn voorganger wel laten weten dat het nu zŪjn bedrijf is.

Die schandalen begonnen begin dit jaar, met een blog van voormalig Uber-medewerker Susan Fowler die zei seksueel geÔntimideerd te zijn. En ze was niet de enige, ontdekte The New York Times al snel. Dit was nog niet alles, Uber bleek ook overheden doelbewust te misleiden, en de regels van Apples appwinkel aan zijn laars te lappen. Ook werd Kalanick op video gesnapt toen hij uitviel tegen een Uber-chauffeur.

De miljardeninvestering is onderdeel van 'Uber 2.0'. Volgens bronnen van TechCrunch gaat het om een tweetal investeringen van samen 10 miljard dollar. Het grootste deel hiervan, 9 miljard, gaat om het overnemen van aandelen die onder meer in handen zijn van medewerkers. Volgens Bloomberg kan de deal nog misgaan als er niet genoeg mensen zijn die hun aandelen willen verkopen.

Een sorry-tour

De investering is belangrijk voor Uber, het bedrijf blijft grote ambities hebben maar moet eerst bewijzen dat het kan veranderen. Topman Khosrowshahi wil een soort 'sorry-tour' organiseren langs diverse steden in de wereld om te laten zien dat het bedrijf anders wil worden. "Ik denk dat we onvolwassen hebben gehandeld in contact met overheden", zei de topman daarover tegen The New York Times.

Khosrowshahi heeft nog meer uitdagingen. Zo voert het bedrijf een juridische strijd met de gemeente Londen, waar het bedrijf niet meer mag werken. Volgens de transporttoezichthouder van de stad houdt Uber zich niet aan de regels, het bedrijf "laat een gebrek aan verantwoordelijkheid zien, wat gevolgen heeft voor de veiligheid van het publiek".
Bloomberg: Uber en Softbank sluiten investeringsdeal van 1 miljard dollar
13 November, 10:42 Tweakers
Uber en Softbank hebben een investeringsdeal gesloten waarbij de Japanse provider voor een miljard dollar in Uber investeert en voor negen miljard dollar aandelen koopt van de taxidienst, meldt persbureau Bloomberg.


Singles Day haalt de 25 miljard dollar
13 November, 06:42 Emerce
Singles Day heeft voor Alibaba weer nieuwe records gebroken. Met 25,4 miljard dollar aan handelsomzet versloeg het bedrijf de meest optimistische voorspellingen. De omzet kwam ten opzichte van vorig jaar zelfs 39 procent hoger uit. Rivaal JD.com versloeg Alibaba's record van vorig jaar: ruim 19 miljard dollar.


Vrijgezellendag: Chinese Alibaba verkoopt voor 1 miljard dollar op twee minuten
10 November, 19:42 Skynet
Alibaba, de grootste onlinewinkel van China, heeft naar aanleiding van 'Vrijgezellendag' voor 1 miljard dollar spullen verkocht op amper twee minuten tijd. Deze Chinese shoppingdag, op de symbolische datum 11/11, is groter geworden dan de zogenaamde 'Black Friday', dť koopjesdag in de VS.


EU wil binnen twee weken duidelijkheid van VK over Brexit-afrekening van 55- tot 70 miljard euro
10 November, 16:24 Volkskrant
De EU eist dat Groot-BrittanniŽ binnen twee weken duidelijk maakt of het bereid is de door de Unie gevraagde Brexit-eindafrekening te betalen. Zonder concessies van Britse zijde wordt er niet gesproken over de 'speciale handelsrelatie' die Londen graag wil met de lidstaten nadat het de EU heeft verlaten. EU-onderhandelaar Barnier uitte zijn waarschuwing vrijdagmiddag na afloop van de zesde onderha


550 miljoen in fonds wederopbouw Sint-Maarten
10 November, 15:12 NOS nieuws

Nederland stelt 550 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw van het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten. Het eerste deel van de som zal worden overgemaakt als het interim eilandbestuur instemt met de voorwaarden.

Een van die voorwaarden is het instellen van een 'integriteitskamer', die controleert of het geld goed wordt besteed. Daarnaast wil Nederland de grensbewaking van Sint-Maarten tijdelijk overnemen.

"Het is een forse smak Nederlands belastinggeld", zegt staatssecretaris Knops voor Koninkrijksrelaties. Hij wil zeker weten dat het echt ten goede komt aan de mensen die het nodig hebben. "Er is daar een orkaan voorbijgekomen, mensen zitten zonder huis en haard en Nederland wil helpen, maar het is een gebaar onder voorwaarden."

Ruzie

Het geld wordt in delen overgemaakt. Tussentijds wordt gekeken of het goed terechtkomt en zo niet, "dan houden wij ons het recht voor om de hulp op te schorten of lam te leggen", aldus Knops.

Het Nederlandse hulpfonds leidde eerder tot een ruzie met de regering-Marlin. Die ging niet akkoord met de voorwaarden. De regering werd vorige week door een meerderheid van het parlement weggestemd,

Het was al bekend dat Nederland miljoenen wil overmaken voor de wederopbouw van Sint-Maarten, maar er was nog niet besloten om welk bedrag het precies ging.

Premier Rutte vindt het "echt noodzakelijk dat zo snel mogelijk wordt begonnen met wederopbouw". Hij zegt dat Nederland wil helpen, maar dat dit "wel op een verstandige manier" moet gebeuren. Het idee is alleen geld te geven voor concrete projecten.

Nu de regering is afgezet, zijn er voor januari verkiezingen gepland. Premier Rutte zei vandaag nog eens dat het niet persť noodzakelijk is om de verkiezingen uit te stellen. Er kunnen wat hem betreft ook zaken worden gedaan met een demissionair of interim bestuur.
'1 miljard voor piepjonge Chinese tienerapp'
10 November, 11:36 De Tijd
11:30 Musical.ly, de Chinese video- en muziekapp die razend populair is bij tieners, valt voor een bedrag tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar in handen van een Chinese nieuwssite.


Corrupte Saudische elite zou 86 miljard euro hebben verduisterd
9 November, 17:30 NOS nieuws

Van de 208 mensen die dit weekend in Saudi-ArabiŽ werden opgepakt op verdenking van corruptie en verduistering, zitten er nog 201 vast. De openbaar aanklager in de hoofdstad Riyad zegt dat zeven mensen na verhoor konden gaan.

Er is volgens aanklager Saud al-Mojeb drie jaar intensief onderzoek gedaan naar corruptie in Saudi-ArabiŽ. Dat onderzoek richtte zich vooral op prinsen, zakenlieden en hoge militairen en ambtenaren. Bij elkaar zouden ze zich in de afgelopen tientallen jaren voor omgerekend zeker 86 miljard euro hebben verrijkt door systematische corruptie en verduistering.

Op last van de regering en justitie hebben banken in Saudi-ArabiŽ ongeveer 1700 bankrekeningen geblokkeerd. De openbaar aanklager beklemtoonde dat het alleen om privťrekeningen van de verdachten gaat en dat bedrijven gewoon hun bankzaken kunnen blijven doen.

Steenrijk

Namen van de verdachten maakte Mojeb niet bekend, maar dit weekend werd meteen duidelijk dat onder de arrestanten ook prins Al-Waleed bin Talal is, een steenrijke Saudische zakenman. Hij is een van de rijkste mensen ter wereld en heeft grote belangen in onder meer Amerikaanse bedrijven als Citibank, Apple en Twitter.

Ook prins Miteb bin Abdullah, de zoon van de vorige koning Abdullah, is opgepakt. Hij werd net als Al-Waleed gezien als een geduchte rivaal van kroonprins Mohammed bin Salman (32), die in korte tijd enorme macht heeft vergaard sinds zijn vader, koning Salman, de troon besteeg. Prins Miteb was hoofd van de Nationale Garde, maar is als chef van dat elitekorps afgezet.

Onder de Saudische bevolking is veel steun voor de anti-corruptiecampagne en de golf van arrestaties. Er wordt al jaren geklaagd over zelfverrijking en corruptie van de elite. Maar critici zeggen dat de actie tegen rivalen van de kroonprins alle kenmerken heeft van een strijd om de macht.

Geestelijken

Die strijd richt zich ook op de religieuze wereld. Zo is de macht van de gevreesde religieuze politie aan banden gelegd: die mag geen mensen meer aanhouden. De afgelopen maanden zijn ook verscheidene ultraconservatieve geestelijken, die altijd veel invloed hadden in Saudi-ArabiŽ, buitenspel gezet.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be