NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Miljard

2News.be / Trefwoorden / Miljard

Japan pompte reeds 1 miljard in Belgische biotech
Zaterdag, 01:12 De Tijd
01:05 Bone Therapeutics heeft een deal op zak met Asahi Kasei, een Japans bedrijf. De Japanners richten steeds meer hun pijlen op onze biotech. Omdat de medicijnen beloftevol zijn? Zeker. Maar meer nog omda...


Google neemt voor ruim miljard dollar deel HTC over
Donderdag, 10:00 NOS nieuws

Google neemt een deel van HTC over voor 1,1 miljard dollar (omgerekend 925 miljoen euro). De Taiwanese smartphonemaker behoudt de merknaam HTC.

Google 'koopt' met deze overname kennis, in de vorm van 2000 extra medewerkers waarvan een deel nu al bij Google is gedetacheerd. Ook krijgt het bedrijf hiermee recht op het gebruik van intellectuele eigendommen van HTC.

De zoekgigant lanceerde vorig jaar een nieuwe smartphone-lijn, de Pixel, en wil daar meer in investeren. Begin volgende maand wordt een nieuwe versie van deze telefoon verwacht.

Zelf ontwikkelen

Het bedrijf maakt al jaren zijn eigen telefoon, dat model zou moeten staan voor andere telefoonmakers die werken met Android. Maar de smartphones van Google zijn nooit echt populair geworden. De Android-wereld wordt gedomineerd door bedrijven als Samsung, LG en Huawei.

De vorig jaar geÔntroduceerde Pixel-serie moet dat veranderen. Google trok het complete ontwikkelproces naar zich toe, in de hoop zijn eigen ideale telefoon te maken. De Pixel werd goed ontvangen, maar had nauwelijks impact op de markt.

De overname van HTC is opvallend. Google kocht in 2011 Motorola voor 12,5 miljard dollar. De ervaring die dat bedrijf meebracht had zich moeten vertalen in nieuwe hardware. Maar het liep anders, drie jaar later besloot de internetgigant Motorola alweer te koop te zetten. Lenovo kocht het voor fors minder geld, namelijk 2,9 miljard dollar.

Nieuwe zak geld

Voor HTC betekent de overname een nieuwe zak geld. Het bedrijf was in de beginjaren van Android heel succesvol, maar werd ingehaald door merken als Samsung en worstelt tegenwoordig met het verkopen van smartphones.

Het Taiwanese bedrijf is inmiddels zo klein geworden, dat het niet meer apart door onderzoeksbureau IDC wordt genoemd in zijn kwartaal-onderzoeken. Dat betekent dat het aandeel kleiner is dan 5,5 procent. Samsungs aandeel is 23,3 procent.

Het is volgens Bloomberg onduidelijk wat de overname betekent voor de toekomst van HTC. De handel in het aandeel is gisteren stilgelegd en de waarde is sinds begin dit jaar 12 procent gedaald. De verwachting is dat HTC meer zal focussen op de ontwikkeling van zijn virtualrealitybril. Het bedrijf belooft daarnaast ook smartphones te blijven maken.
Google neemt deel HTC over voor 1,1 miljard dollar
Donderdag, 07:42 Tweakers
Google neemt een deel van HTC over. De Taiwanese smartphonemaker blijft smartphones maken, ondanks dat een deel van het personeel overgaat. De gedeeltelijke overname geeft HTC naar eigen zeggen financiŽle ruimte.


OM schikt met telecombedrijf voor bijna kwart miljard euro
Donderdag, 22:13 NOS nieuws

In een grote internationale corruptiezaak heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie een schikking getroffen van bijna 230 miljoen euro met de internationale telecomprovider Telia.

Via onder meer drie Nederlandse dochterbedrijven maakte Telia zich volgens het OM schuldig aan omkoping en valsheid in geschrifte in Oezbekistan. Tussen 2007 en 2010 zouden de dochterbedrijven steekpenningen hebben betaald aan een dochter van de toenmalige president Karimov. Zij beheerde daar onder meer 3G-frequenties en bepaalde zo wie toegang kreeg tot de Oezbeekse telecommarkt.

In totaal betaalde Telia bijna 260 miljoen euro aan de dochter van Karimov. Dat gebeurde via een brievenbusmaatschappij in Gibraltar.

Onderzoek

De FIOD begon in 2013 met het onderzoek naar de rol van de Nederlandse bedrijven in corruptiezaak. Tegelijkertijd onderzochten het Amerikaanse ministerie van Justitie, een Amerikaanse toezichthouder en het Zweedse OM de zaak.

Het in Zweden gevestigde Telia trof ook met de Verenigde Staten een schikking. Bij elkaar is het bedrijf bijna 810 miljoen euro kwijt aan de schikkingen.

VimpelCom

In de zaak trof het Nederlandse OM ook al een schikking met telecombedrijf VimpelCom. Dat van oorsprong Russische bedrijf dat in Nederland is gevestigd, betaalde zo'n 385 miljoen euro. Dat is de hoogste schikking met justitie ooit in Nederland. Ook VimpelCom werd verdacht van corruptie bij het verkrijgen van toegang tot de Oezbeekse telecommarkt.

In maart maakte ING Bank bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de bank. Volgens het OM is de bank mogelijk betrokken bij smeergeldbetalingen van VimpelCom aan Oezbekistan.
Quad play bij VodafoneZiggo stuwt multiplay-omzet naar 1,07 miljard euro
Woensdag, 09:00 Emerce
De omzet uit zogenoemde multiplay-diensten in Nederland is in het tweede kwartaal van 2017 gegroeid met 2 procent. De groei wordt veroorzaakt doordat VodafoneZiggo quad play is gaan aanbieden, meldt Telecompaper.


'Britse premier gaat geld beloven om brexit vlot te trekken'
Donderdag, 15:36 NOS nieuws

Gaat Groot-BrittanniŽ betalen om uit de Europese Unie te stappen of niet? Dat is de grote vraag die morgen in Florence aan bod komt, op een bijeenkomst met alle EU-regeringsleiders. De Britse premier May houdt daar een langverwachte speech en volgens de BBC zal ze de andere EU-landen daarin "een open en genereus aanbod" doen.

Een Britse minister heeft dat aan de BBC gemeld, na een kabinetsoverleg in Londen waarbij de premier de inhoud van haar speech met haar collega's heeft besproken. Dat aanbod lijkt de garantie in te houden dat geen enkel EU-land extra moet betalen voor het gat in de Europese begroting dat Groot-BrittanniŽ achterlaat, schrijft de BBC.

Impasse

Naar de speech van May wordt in Brussel met spanning uitgekeken. De onderhandelingen tussen Londen en de EU zitten in een impasse. Brussel verwacht miljarden euro's van de Britten als ze de EU verlaten, maar tot nu toe wil May daar niet aan. De onderhandelaars gaan maandag weer verder praten.

Volgens de BBC zal de Britse premier ook gaan zeggen dat ze na maart 2019, als Groot-BrittanniŽ daadwerkelijk de EU verlaat, een overgangsperiode wil van twee jaar. Haar belangrijkste ministers zijn het erover eens dat zo'n periode nodig is, zodat het bedrijfsleven zich kan aanpassen. Maar over de vraag hoe lang die periode moest duren was er onenigheid.
Intel investeerde al meer dan 1 miljard dollar in bedrijven die AI ontwikkelen
Dinsdag, 13:08 Techzine
Intel gelooft heilig in de toekomst van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft daarvoor al Watson in ontwikkeling, waar het steeds meer middelen in steekt en nieuwe toepassingen voor bedenkt. Maar Intel investeert ook veel geld in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en heeft vandaag bekend gemaakt hoeveel er tot nu toe geÔnvesteerd is. Intel CEO […]


Solvay verkoopt polyamide-tak aan BASF voor 1,6 miljard euro
Dinsdag, 07:42 De Tijd
07:12 Chemieconcern Solvay verkoopt zijn polyamiden-divisie aan zijn Duitse sectorgenoot.


Waarom de politiek toch niet zo blij is met 2 miljard voor de verpleeghuizen
18 September, 12:18 NOS nieuws

De politici in Den Haag krijgen wat ze unaniem wilden: fors meer geld voor de verpleeghuiszorg. Toch zijn veel Kamerleden nu boos. Hoe kan dat?

Be careful what you wish for, it might just become true. Die Engelstalige uitdrukking lijkt van toepassing. Wees voorzichtig met je wensen, ze zouden wel eens uit kunnen komen.

Vooral de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet klagen: ze moeten twee miljard euro extra per jaar uitgeven aan verpleeghuiszorg. En dat beperkt de bestedingsruimte van de nieuwe coalitie ingrijpend.

Hugo Borst

Toch kan dat bedrag nauwelijks als een verrassing voor ze komen. Toen columnist Hugo Borst vorig jaar met zijn manifest voor betere zorg kwam, werd al gauw berekend dat uitvoering ervan miljarden zou kosten. Desalniettemin nam de Kamer unaniem een motie aan die het manifest van Borst omarmde.

In februari, tijdens de verkiezingscampagne, droomde VVD-lijsttrekker Rutte over verpleeghuizen waar het goed toeven was, waar de geur van lekker eten hing. Om die droom waar te maken was volgens de premier flink geld nodig: zo n twee miljard euro.

Dat geld komt er nu, maar de manier waarop bevalt veel partijen niet. In een reconstructie in de Volkskrant werd het vanmorgen het perfecte politieke misdrijf genoemd, met staatssecretaris Van Rijn (PvdA) als verdachte.

Sluwe zet

Hij probeerde eerst de sector zelf normen te laten opstellen voor goede verpleeghuiszorg. Hoeveel personeel is er nodig op een groep bewoners? De verpleeghuizen zelf kwamen er niet uit. Van Rijn vroeg toen, met steun van de Tweede Kamer, aan het Zorginstituut om nieuwe kwaliteitseisen op te stellen.

Volgens sommigen was dat een sluwe zet van Van Rijn. Hij zou geweten hebben dat de normen van het Zorginstituut wettelijk verplichtend zijn, terwijl de Kamerleden dat niet wisten. Wat het Zorginstituut zegt, moet uitgevoerd worden. En de politiek is verplicht het geld ervoor vrij te maken.

En dus is nu de situatie ontstaan dat er nieuwe kwaliteitseisen gelden voor verpleeghuizen, en dat het nieuwe kabinet verplicht is twee miljard per jaar extra uit te geven om aan die eisen te voldoen. Geld dat vooral naar extra personeel zal gaan.

Kamer staat buitenspel

Die verplichting zit de politiek niet lekker. Door de constructie die Van Rijn gekozen heeft is er geen politieke afweging meer mogelijk over de budgetten voor de verpleeghuizen. De Tweede Kamer gaat er eigenlijk niet meer over, staat buitenspel.

Dat is niet de bedoeling, stellen de politici, ook al hebben ze zelf de afgelopen tijd onophoudelijk gepleit voor investeringen in de verpleeghuizen. Niet het Zorginstituut, maar de volksvertegenwoordiging moet bepalen hoe veel geld er naar een bepaalde sector gaat.

Maar voorlopig zijn VVD, CDA, D66 en ChristenUnie met handen en voeten gebonden aan de eisen van het Zorginstituut, en aan de twee miljard die ze kosten.
Nieuwe investeringsronde maakt Slack meer dan 5 miljard dollar waard
18 September, 11:42 Techzine
Slack heeft in een investeringsronde 250 miljoen dollar (209 miljoen euro) opgehaald, waardoor de zakelijke chatdienst op een waardering van 5,1 miljard dollar (4,3 miljard euro) uitkomt. Dankzij het nieuwe geld beschikt Slack over wat meer bewegingsruimte, aangezien de concurrentie voor soortgelijke diensten toeneemt. Het bedrijf geeft aan dat het geld bedoeld is voor operationele […]


Berichtendienst Slack 5,1 miljard dollar waard na kapitaalronde
18 September, 11:06 De Tijd
10:45 SoftBank investeert 250 miljoen dollar in de berichtendienst voor op kantoor.


Kamer trok nietsvermoedend 2 miljard uit voor zorg
18 September, 02:36 Volkskrant
Zonder dat ze het zelf in de gaten had, heeft de Tweede Kamer ingestemd met een miljardeninvestering in de verpleeghuiszorg die de betaalbaarheid van het stelsel onder druk zet. Veel fracties voelen zich op het verkeerde been gezet door PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn. Tegelijk is er gÍne over het eigen falen. Dit blijkt uit een reconstructie door de Volkskrant. De Tweede Kamer stemde er in


Ongemerkt 2,1 miljard extra voor ouderenzorg: zo pleegde Van Rijn het perfecte politieke misdrijf
18 September, 02:36 Volkskrant
Het nieuwe kabinet moet 2,1 miljard extra uitgeven aan ouderenzorg, of het dat wil of niet. Hoe kon de politiek zichzelf zo buitenspel zetten? Aan de vooravond van Prinsjesdag een reconstructie van een politieke miljardendeal. Het is een soort mantra van de formerende partijen geworden: de financiŽle ruimte is kleiner dan iedereen denkt, ook doordat er lijken uit de kast van het demissionaire kabi


Google heeft meer dan 1,1 miljard dollar in zelfrijdende auto gestopt
16 September, 13:54 Tweakers
Google heeft meer dan 1,1 miljard dollar, nu omgerekend 920 miljoen euro, in de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto gestopt. Dat bedrag is aan het licht gekomen in de loop van rechtszaak tussen Google en Uber.


Nieuwe studie: extreem weer kan jaarlijks voor kwart miljard extra schade zorgen
15 September, 12:48 Volkskrant
Nederlanders zullen de komende jaren fors meer premie gaan betalen voor hun auto-, opstal- en inboedelverzekering. Dat is het gevolg van de klimaatverandering. Klimaatverandering gaat huishoudens nog meer in hun portemonnee treffen dan al gevreesd werd. Worden er geen maatregelen genomen, dan kan de schade aan huizen, bedrijven en auto's bij het meest pessimistische KNMI-scenario toenemen met ruim


Amerikanen torsen meer dan 20.000 miljard schulden
15 September, 12:12 De Tijd
11:58 De kans dat de Verenigde Staten onder president Trump de aangroei van 's werelds grootste schuldenberg afremmen, lijkt klein.


Gerucht: Alphabet investeert miljard dollar in Lyft
15 September, 11:06 Tweakers
Alphabet onderhandelt naar verluidt met Lyft over een mogelijke investering. Het moederbedrijf van Google zou bereid zijn een bedrag van 1 miljard dollar, omgerekend 839 miljoen euro, in het taxibedrijf met online platform te steken.


Moederbedrijf Google zou maar liefst 1 miljard in Lyft investeren
15 September, 11:00 Techzine
Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft gesprekken gevoerd met Lyft, om een flinke investering te maken. Het laat zien dat er sterke steun is voor de grote concurrent van taxidienst Uber. Naar het schijnt overweegt Alphabet om maar liefst 1 miljard dollar in Lyft te steken. Dat meldt persbureau Bloomberg vandaag op basis van bronnen […]


'Intercommunales zien eigen vermogen met miljard groeien'
15 September, 08:00 De Tijd
07:23 De Vlaamse intercommunales die gas en elektriciteit leveren, zijn samen 1 miljard euro rijker geworden in zes jaar tijd. 'En dat terwijl de energiefactuur is verdubbeld', zegt Peter Reekmans, die in e...


Cassini's reis van 8 miljard km eindigt in een vuurbal boven Saturnus
15 September, 06:48 NOS nieuws

Met het nodige pathos neemt NASA in een filmpje afscheid van de Cassini. Onder aanzwellende muziek schiet de ruimtesonde richting de planeet Saturnus, trillend door de groeiende weerstand. "Cassini zal zwoegen om zijn antenne op aarde gericht te houden terwijl het zijn laatste vaarwel verzendt", zegt een stem. "In de lucht van Saturnus eindigt een reis."

Nu de brandstof bijna op is eindigt de Amerikaans-Europese ruimtesonde vanmiddag rond 12.30 uur met een kamikazemissie naar de planeet waar hij sinds 2004 onderzoek naar deed. Anderhalf uur later zal het laatste signaal de aarde bereiken en is de missie na 20 jaar ten einde.

In totaal legde Cassini bijna 8 miljard kilometer af, maakte 300 rondjes om Saturnus en verzamelde 453.000 foto's en 635 gigabytes aan data. "Dat past tegenwoordig op een flashdrive, maar dit is technologie uit de jaren 80 op meer dan 1,5 miljard kilometer afstand", zegt projectmanager Earl Maize. "Dat is toch geweldig?"

Keer op keer verbaasde Cassini de wetenschappers. Zo bleek de maan Enceladus enorme geisers te hebben, die waterdamp de ruimte in slingeren. Op Titan vond de Europese Huygens-sonde (die meeliftte met Cassini) zeeŽn van methaan en bewijs voor een ondergrondse oceaan. Ook ontdekte Cassini nieuwe ringen en manen rond Saturnus.

"Dit is een omgeving vol wetenschappelijke mysteries en puzzels. Dankzij dit ruimtevaartuig konden we het onderzoeken", zegt projectmanager Maize, die Cassini vergelijkt met een Zwitsers zakmes. "Saturnus heeft ons telkens verrast."

"We stonden versteld", zegt ook NASA-directeur Jim Green. "We dachten dat Enceladus een bol ijs was, maar toen zagen we ineens hoe geisers vol water werden uitgestoten. Het veranderde volledig onze aannames over de bewoonbaarheid van manen in het buitenste gedeelte van ons zonnestelsel."

Juist omdat Titan en Enceladus mogelijk bewoonbaar zijn, is ervoor gekozen Cassini totaal te vernietigen in de atmosfeer van Saturnus, in plaats van het risico te lopen dat hij ongecontroleerd neerstort op een maan, inclusief besmetting door eventueel per ongeluk meegereisde bacteriŽn.

"Omdat er leven mogelijk is - misschien niet zoals we kennen, misschien wel totaal anders - moesten we nadenken over hoe we Cassini gingen afdanken", legt Green uit. "We willen die hemellichamen schoonhouden voor toekomstig onderzoek."

Cassini wordt nu de atmosfeer van Saturnus ingestuurd, waar de sonde met 120.000 kilometer per uur zal verdampen.

Tijdens die laatste seconden zullen zes sensoren van Cassini live informatie terug blijven sturen naar aarde, voor zolang als mogelijk. Uiteindelijk kunnen de kleine stuwraketten de weerstand niet meer aan en gaat de sonde tollen, vlak voordat hij totaal verdampt. "Cassini bestaat vooral uit aluminium, dus dat is zů weg", zegt Maize. "Het laatste wat overblijft zijn de brandstofcellen van iridium, wat een veel hoger smeltpunt heeft."

Beelden zal Cassini die laatste momenten niet meer maken, omdat de wetenschappers de voorkeur geven aan de ruwe meetgevens. Op aarde zullen onderzoekers en geÔnteresseerden proberen de laatste momenten van Cassini via telescopen te volgen, al is de kans klein dat de minuscule explosie op de een na grootste planeet van ons zonnestelsel te zien is.

De buitenaardse vuurwerkshow is een bitterzoet moment voor de onderzoekers, stelt Maize. "Het is verdrietig om afscheid te nemen van zo'n prachtig apparaat. Maar we zijn vooral trots. We zijn beter geÔnformeerd, maar de verwondering blijft. Wat wil je nog meer? We moeten gewoon nog eens terug."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be