NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Middag

2News.be / Trefwoorden / Middag

Redactie Le Soir legt de pen neer tot na de middag
4 Februari 2021, 11:33 Skynet
Op de redactie van de Franstalige krant Le Soir is donderdagochtend een spontane staking uitgebroken. De journalisten leggen tot 13.00 uur het werk neer uit onvrede over compensatiedagen. Het personeel wil met de actie de druk opvoeren, zodat de directie ook compensatiedagen toekent aan journalisten die na 2013 aangeworven zijn.


In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
7 Januari 2021, 07:05 NOS nieuws

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.

Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."

Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."

De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.

De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.

De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.

Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.

Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.

Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.

Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.

De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.

Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.

Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.

Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.




Vandaag nieuwe verzoeningspoging tussen directie en vakbonden bij Lidl

Op aandringen van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zitten de directie en de vakbonden van supermarktketen Lidl om 14 uur samen voor een nieuwe verzoeningspoging. Ze hopen er de staking, die al zeven dagen duurt, te kunnen beëindigen. Dat heeft VTM Nieuws vernomen.




Het weer: vrij zonnige middag, gevolgd door een koude nacht
4 April 2018, 16:48 Volkskrant
Er ligt vandaag een lagedrukgebied boven Scandinavië en een zwak ­hogedrukgebied boven Frankrijk, waardoor koudere lucht afkomstig van de Noorse Zee wordt aangevoerd. De temperatuur stijgt naar ongeveer 8 graden, een duidelijk verschil met de afgelopen dagen. De noordwestenwind is matig boven land en aan zee krachtig, kracht 4 tot 6. Op de Waddeneilanden en in de Kop van Noord-Holland kan de wind


Oliver Naesen na zoveelste valpartij: ?Hele middag taartjes gegeten om de ontgoocheling door te spoelen?
3 April 2018, 08:24 Gazet v. Antwerpen

In Valencia, Ruta Del Sol, Kuurne, Harelbeke en Waregem had hij al prijs. Zondag kwam er ook nog eens Zarlardinge bij. De pechreeks van Oliver Naesen is haast niet meer bij te houden. ?Een valpartij komt tot stand omdat renner A zijn plaats niet wil afstaan aan renner B. En blijkbaar rijden renner A en renner B dit jaar altijd in mijn buurt.?




Antwerpen wordt wakker onder dun sneeuwlaagje: winterse buien mogelijk tot deze middag
17 Maart 2018, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Er is een dun sneeuwlaagje gevallen en het voelt ijzig koud aan. Tot zover de vaststellingen voor deze 17 maart. De late winterprik valt mee, maar er wordt wel gewaarschuwd voor meer winterse buien, in Antwerpen tot deze middag.




Het weer: zacht met eind van de middag regen
15 Maart 2018, 19:00 Volkskrant
Het zachte weer van de afgelopen dagen is na vandaag voorbij. Er stroomt morgen koude lucht het land binnen en we krijgen het laatste staartje van de winter op bezoek. Vandaag merken we daarvan nog weinig. De dag begint droog, met vooral in het noordoosten zon, maar al snel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe, en aan het eind van de ochtend begint het te regenen.De regen trekt in de loop


Bijna 1 Italiaanse kiezer op 5 bracht stem uit tegen de middag
4 Maart 2018, 13:18 Skynet
Bijna één Italiaanse kiezer op vijf had tegen vanmiddag een stem uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen, dat blijkt uit een telling van de politieke informatiewebsite Youtrend. De participatiegraad lag zo op 19,3 procent, hoger dan bij de vorige verkiezingen van 2013 toen 14,9 procent van de kiezers in de voormiddag een stem had uitgebracht. Toen vond de stembusslag wel plaats over twee dagen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn