NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mexico

2News.be / Trefwoorden / Mexico

Kaas en auto's remmen deal EU en Mexico af
Vandaag, 01:24 De Tijd
01:04 Nu grote broer Amerika de protectionistische trom roert, heeft Mexico meer dan ooit baat bij een nieuwe handelsdeal met Europa. Manchegokaas, rundvlees en auto?s gooien voorlopig roet in het eten.


Doden bij helikoptercrash na aardbeving Mexico
Zaterdag, 07:12 NOS nieuws

Een militaire helikopter in Mexico met daarin de minister van Binnenlandse Zaken en de gouverneur van de zuidelijke deelstaat Oaxaca is vannacht neergestort. Daarbij kwamen twee mensen op de grond om het leven. De minister en gouverneur overleefden de crash en raakten lichtgewond.

Minister Navarette en de gouverneur bezochten het gebied vanwege een aardbeving die de deelstaat vannacht had getroffen. Die had een kracht van 7,2 en werd ook gevoeld in de hoofdstad Mexico-Stad. Daar renden mensen de straat op.

Geen doden

Voor zover nu bekend vielen er door de aardbeving geen doden. Wel raakten tientallen gebouwen beschadigd en viel de stroom bij een miljoen mensen uit.

Aardbevingen komen in Mexico vaak voor. In september werd Mexico er drie keer door getroffen. Daarbij kwamen bijna 500 mensen om het leven en raakten duizenden mensen gewond.
Drie inheemse activisten vermoord in Mexico
Woensdag, 03:54 Skynet
Drie inheemse activisten zijn in het zuiden van Mexico in een valstrik gelokt en doodgeschoten. Dat zegt hun organisatie dinsdag.


Leider drugskartel Los Zetas opgepakt in Mexico
10 Februari, 04:48 NOS nieuws

In Mexico is de vermoedelijke leider van drugskartel Los Zetas opgepakt. Het kartel is een van de grootste en gewelddadigste drugsbendes van het land en pleegde duizenden moorden.

Jose Maria Guizar Valencia, die zowel de Mexicaanse als de Amerikaanse nationaliteit heeft, werd opgepakt in een uitgaanswijk in de hoofdstad Mexico-Stad. Volgens de politie is hij een van de grootste aanjagers van het drugsgeweld in het land.

5 miljoen dollar

Guizar Valencia leidde het kartel vermoedelijk sinds de arrestatie van zijn voorganger in 2015. De Amerikaanse anti-drugsautoriteiten hadden 5 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Volgens de Amerikanen is hij verantwoordelijk voor de import van duizenden kilo's cocaÔne en crystal meth in de VS.

Ook zou hij achter de dood van duizenden Guatemalteekse burgers zitten in de strijd van Los Zetas om de grensstreek van Mexico en Guatemala in handen te krijgen.
Onthoofde lichamen gevonden in Mexico
7 Februari, 18:00 NOS nieuws

In het noordwesten van Mexico zijn vijf onthoofde lichamen gevonden bij een begrafenisonderneming. Dat gebeurde in het plaatsje Guachochi, dat in een gebied ligt waar veel drugs wordt geproduceerd.

De lichamen zaten vol kogels. Vier mannen zouden met een pick-uptruck eerst twee lichamen hebben gedumpt. Twee uur later kwam een andere auto met drie lichamen aanzetten bij de begrafenisonderneming. De bestuurder van de tweede auto zegt dat hij al lichamen op de weg zag liggen en dat hij daarom de andere overschotten had langsgebracht.

Het gebeurt vaker dat Mexicaanse drugskartels bij wijze van vergelding mensen vermoorden en hun lichamen verminken. Vorige maand werden in de plaats Tlacotalpan nog vijf afgehakte hoofden uitgestald op een dak van een auto. In totaal werden in het land vorig jaar 23.000 mensen vermoord.
Adea (5) vecht voor haar leven in Mexico: ?Ze kan alle steun nu dubbel en dik gebruiken?
6 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Adea Konxheli (5) vecht voor haar leven in het ziekenhuis in Monterrey (Mexico). Na eerdere hoopgevende resultaten maakte een PET-scan duidelijk dat haar hersenstamtumor opnieuw actief aan het groeien is. Haar ouders geven de strijd nog niet op, half Lier duimt mee.
Shell boort grote nieuwe bron aan in de Golf van Mexico
31 Januari, 22:12 NOS nieuws

Diep in de wateren van de Golf van Mexico heeft Shell een nieuwe oliebron ontdekt. Volgens het bedrijf gaat het om een van zijn grootste vondsten in het gebied van de afgelopen tien jaar. Hoeveel olie de bron bevat, wordt nog onderzocht.

De oliebel ligt in de 'Whale Well', een gebied dat voor 60 procent beheerd wordt door Shell en voor de overige 40 procent in handen is van het Amerikaanse Chevron.

De locatie van de nieuwe bron kan gunstig zijn: op 16 kilometer van een ander platform van het bedrijf. Als de onderneming bij de productie gebruik kan maken van de bestaande leidingen en infrastructuur, kan het op kosten besparen.

Shell boort al bijna 40 jaar in de Golf van Mexico, en werkt er op dit moment aan verschillende andere projecten. De afgelopen tien jaar kon het bedrijf er al meer dan een miljard vaten aan olie claimen.

Op dit moment is ook een Mexicaanse veiling aan de gang van diepzee-olie- en -gasgebieden in de Golf van Mexico. Volgens persbureau Reuters heeft Shell negen gebieden gewonnen, alleen of in een consortium met andere bedrijven. Het is de grootste veiling sinds Mexico de energiesector openstelde voor internationale oliebedrijven.
Getouwtrek om lichaam van vermoorde Berenice: naar Mexico of thuis, dicht bij de kinderen?

Drie weken nadat de Mexicaanse Berenice Osorio (32) werd vermoord door haar partner, is het nog altijd niet duidelijk wat er met haar lichaam, dat ligt opgebaard in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, moet gebeuren. Haar ouders, die nu in BelgiŽ zijn, vragen de repatriŽring naar Mexico.
MediaMonks uit de startblokken in Mexico Stad
27 Januari, 06:54 Emerce
MediaMonks start een kantoor in Mexico-Stad vanwege de groeiende vraag naar high-end geÔntegreerd productiewerk in de regio. Het wordt het elfde internationale kantoor en Marcelo Planchart en Alexander van Rijn gaan het bureau leiden.


In Mexico is de angst om Trump boos te maken groot
23 Januari, 02:24 Volkskrant
Onder het motto 'We want you' lokt de Mexicaanse deelstaat Jalisco Amerikaanse technologiebedrijven die geraakt worden door het anti-immigratiebeleid van president Trump. De meeste Mexicanen zagen het Donald Trump-tijdperk met angst en beven tegemoet. Zo niet gouverneur Aristůteles Sandoval. 'Trump is er nu eenmaal, je kunt er maar beter je voordeel mee doen.' Hij gebruikt daarom Trumps anti-migra


Mexico breekt met meer dan 25.000 moorden op ťťn jaar tijd een triest record
21 Januari, 16:06 Gazet v. Antwerpen

In Mexico werden vorig jaar officieel 25.339 moorden geteld. Daarmee gaat 2017 de Mexicaanse geschiedenisboeken in als het bloedigste jaar ooit, sinds het land in 1997 begon met het bijhouden van de telling. Vooral een toename van het drugsgerelateerde geweld draagt bij tot de stijging.
Aardbeving in Mexico: geen doden of schade
20 Januari, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Het noordwesten van Mexico is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er zijn geen doden of schade gemeld.
Vijf doden bij helikoptercrash in New Mexico
18 Januari, 23:00 Skynet
Bij de crash van een helikopter in de Amerikaanse deelstaat New Mexico zijn vijf mensen omgekomen, onder wie de voormalige Zimbabwaanse oppositiepoliticus Roy Bennett van de MDC-partij (Movement for Democratic Change). Enkele inzittenden hebben de crash overleefd, maar liepen daarbij zware verwondingen op.


Duikers vinden bij Mexico verbinding naar 'onderwereld van de Maya's'
17 Januari, 16:06 Volkskrant
Onderwaterarcheologen hebben in Mexico een verbinding gevonden tussen twee reusachtige, al bekende ondergelopen grottenstelsels. De grotten maken duidelijk dat de mythische, metaforische onderwereld waarin de Maya's geloofden kennelijk ook echt heeft bestaan. Met de verbinding tussen de twee grottenstelsels - Sac Actum en Dos Ojos, beide aan de kust van het Mexicaanse schiereiland YucatŠn - ontsta


In Mexico is de langste onderwatergrot ter wereld ontdekt
17 Januari, 16:06 NOS nieuws

Onderzoekers hebben lang gedacht dat er in de zee, vlak bij het Mexicaanse stadje Tulum, twee opzichzelfstaande grotten waren. Nu blijkt dat ze met elkaar in verbinding staan. En die ontdekking creŽert een nieuw record: het is de grootste overstroomde grot ter wereld.

Bekijk hieronder beelden uit de grot:

De recordgrot is 374 kilometer lang. Ter vergelijking: dat is bijna een enkeltje Breda-Parijs.

De grot bestaat uit de 263 kilometer lange grot Sac Aktun en de Dos Ojos, die 83 kilometer lang is. Het kostte onderzoekers van de projectgroep Gran Acuifero Maya maanden de tijd om het doolhof van gangenstelsels in kaart te brengen.

In de grotten werden verschillende spullen gevonden van de Maya's. "Dit geeft ons een mooi inzicht in de oude nederzettingen van de Maya-cultuur. En hoe ze zich hebben ontwikkeld", zegt Guillermo de Anda, directeur van de projectgroep.
Dertigtal lichamen gevonden in massagraven in Mexico
17 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

In massagraven in de Mexicaanse staat Nayarit, in het noordwesten van Mexico, zijn minstens 32 lichamen aangetroffen.
VS: vijf staten in Mexico even gevaarlijk als SyriŽ, Irak en Jemen
11 Januari, 04:24 NOS nieuws

De Verenigde Staten adviseren om niet langer naar vijf Mexicaanse staten af te reizen en verhogen het reisadvies van niveau 3 naar 4. Dit in verband met het geweld tussen drugskartels en hoge aantal moorden.

Het gaat om de staten Sinaloa, Colima, Michoacan en Guerrero grenzend aan de Stille Oceaan en de staat Tamaulipas, aan de Amerikaanse grens.

De VS raadde eerder al af om naar de vijf Mexicaanse gebieden af te reizen, maar heeft ze nu geplaatst in de hoogste categorie. Daarmee vallen ze nu in het Amerikaanse rijtje met de meest onveilig landen ter wereld: Afghanistan, Centraal Afrikaanse Republiek, Iran, Irak, LibiŽ, Mali, Noord-Korea, SomaliŽ, Zuid-Soedan, SyriŽ en Jemen.

Het aantal moorden in Mexico is schrikbarend hoog en 2017 was zelfs een recordjaar. In de eerste elf maanden van vorig jaar zijn er ruim 23.000 moordonderzoeken geopend.

Het Nederlandse reisadvies voor Mexico is vooralsnog niet aangepast. Voor de staten Tamaulipas en Guerrero en de gehele grens met de VS geldt niveau 3, dat betekent dat er alleen noodzakelijke reizen moeten worden gemaakt. Voor de rest van Mexico geldt niveau 2. Nergens in Mexico adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken niveau 4, de hoogste categorie.
Rapport vermiste studenten Mexico openbaar gemaakt
7 Januari, 23:00 NRC
Er is veel kritiek op de inhoud van het rapport. Zo zou er veel bewijsmateriaal zijn verdwenen.


Vijf afgehakte hoofden uitgestald op dak auto Mexico
6 Januari, 12:30 NOS nieuws

Een Mexicaanse drugsbende heeft vrijdag een lugubere boodschap achtergelaten in de plaats Tlacotalpan. Daar zijn vijf afgehakte mannenhoofden achtergelaten op de motorkap van een taxi, inclusief de initialen van het kartel.

Bendegeweld is in Mexico aan de orde van de dag. Botsingen tussen rivaliserende drugsbendes in heel het land waren grotendeels verantwoordelijk voor het recordaantal moorden van het afgelopen jaar.

De plaats waar de hoofden zijn gevonden, ligt in de zuidoostelijke provincie Veracruz, een van de gewelddadigste provincies van Mexico. Afgelopen november lag het aantal moorden in Veracruz 35 procent boven het aantal van een jaar geleden. Van de twaalf journalisten die het afgelopen jaar zijn vermoord in Mexico, werden er vier in de provincie Veracruz gedood.

De gemeente van Tlacotalpan zegt de gebeurtenissen te betreuren.
Lichte aardbeving bij Acapulco in Mexico
26 December 2017, 03:24 Skynet
Een lichte aardbeving met een magnitude van 5,0 op de schaal van Richter heeft maandagmiddag het Mexicaanse vakantieoord Acapulco getroffen. Het epicentrum van de beving bevond zich volgens het nationaal seismologisch centrum op ongeveer 7 kilometer ten oosten van de stad, op een diepte van bijna 10 kilometer.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be