NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Mexicaanse

2News.be / Trefwoorden / Mexicaanse

"Extreem gevaarlijke" orkaan Otis nadert Mexicaanse kust
25 Oktober 2023, 00:03 Skynet
Voor de westkust van Mexico is een storm uitgegroeid tot een "extreem gevaarlijke" orkaan. Dat meldt het Amerikaanse orkaancentrum NHC. De orkaan Otis bevindt zich dinsdag op 185 kilometer ten zuidoosten van Acapulco.


Wetenschappers ontdekken manier om Mexicaanse drugkartels halt toe te roepen: ?Je kan ze vervolgen zoveel je wil, het zal niet helpen?
28 September 2023, 00:02 HLN.BE
Het is een trieste conclusie: drugskartels in Mexico vormen met zo?n 160.000 tot 185.000 leden de vijfde grootste ?werkgever? van het land. Dat is een van de bevindingen van een nieuw onderzoek gepubliceerd in het het toonaangevend tijdschrijft Science. Daarin hebben wetenschappers voor het eerst wiskundige analyses en statistiek losgelaten op Mexicaanse gegevens over het criminele millieu. Hun doel: hoe kunnen we de groei van deze drugkartels eindelijk een halt toe roepen.


Mexicaanse vrouwen baas in eigen buik: hoogste gerechtshof decriminaliseert abortus
7 September 2023, 00:00 HLN.BE
Het hoogste gerechtshof van Mexico heeft woensdag abortus uit het strafrecht gehaald. Daardoor zullen publieke ziekenhuizen in heel het land de ingreep moeten aanbieden, waar dat nu in ongeveer een derde van de 32 deelstaten gebeurt.


Ontex voltooit verkoop Mexicaanse tak
3 Mei 2023, 00:00 De Tijd
20:42 Met de verkoop van zijn Mexicaanse activiteiten werkt Ontex aan de afbouw van de hoge schuldenlast.


26 Januari 2023, 00:11 Volkskrant
Google moet miljoenen schadevergoeding betalen aan Mexicaanse advocaat
20 Juni 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Een rechtbank in Mexico-Stad heeft Google veroordeeld tot het betalen van 245 miljoen dollar (ruim 233 miljoen euro) aan een advocaat die zei dat Google een blog in de lucht hield waarop hij onder meer werd beschuldigd van witwassen. Google heeft gezegd in beroep te gaan.


Mexicaanse krijgt ge-3D-printe oorschelp die van eigen cellen gemaakt is
6 Juni 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Een twintigjarige vrouw uit Mexico heeft een oortransplantatie ondergaan, waarbij de oorschelp uit de 3D-printer kwam. Dat is een primeur.


Texaan smokkelt twee Mexicaanse migranten in doodskist de VS binnen
28 Januari 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Een Texaanse man heeft toegegeven dat hij geprobeerd heeft twee Mexicaanse migranten de Verenigde Staten binnen te smokkelen door ze te vervoeren in een doodskist, bedekt met de Amerikaanse vlag. Dat hebben Amerikaanse functionarissen woensdag bekendgemaakt.


Mexicaanse marine vindt voor tientallen miljoenen aan drugs
7 Februari 2021, 08:05 Skynet
De Mexicaanse marine heeft een grote drugsvangst gedaan. Op een boot werden 2,5 ton methamfetamine en 100.000 fentanyl-pillen in beslag genomen, zo maakte de Mexicaanse justitie bekend.


3 Februari 2021, 16:33 Volkskrant
Coronavirus - Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim heeft ziekenhuis verlaten
31 Januari 2021, 01:09 Skynet
De 81-jarige Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim, die met een coronabesmetting gehospitaliseerd was, heeft het ziekenhuis mogen verlaten en is weer thuis. Dat heeft een bron dichtbij de familie zaterdag gemeld.


In 2010 waren we wereldkampioen Mexicaanse-griep-vaccineren. Waarom nu niet?
30 Januari 2021, 08:57 Volkskrant
Waar Nederland in 2010 wereldkampioen Mexicaanse-griep-vaccineren was, komt het vaccineren nu met horten en stoten op gang. Wat is het verschil tussen toen en nu? Gezondheidseconoom Jochen Mierau: ?Het is risicovol dat het ministerie in een grote crisis opeens wel de uitvoering naar zich toetrekt.?


Zeker 19 verkoolde lichamen aangetroffen in Mexicaanse grensstad
24 Januari 2021, 07:07 Skynet
Minstens 19 verkoolde lichamen zijn zaterdag ontdekt in Miguel Aleman, een Mexicaans stadje vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Dat maakte het parket van de staat Tamaulipas bekend.


Dior eert Mexicaanse paardrijdsters met cruise collectie
28 Mei 2018, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Het Franse modehuis Dior heeft afgelopen vrijdag de cruise collectie voor 2019 voorgesteld in het kasteel van Chantilly. Creatief directeur Maria Grazia Chiuri organiseerde een parade van stoere looks met tomboy allure - denk beige maatpakken en met lederen laarzen - en jurken geïnspireerd op de Escaramuzas. Deze hedendaagse interpretatie van de Mexicaanse paardrijdsters vertaalden zich in zwierige jurken met lederen taillebanden. Ornamentale prints en platte hoeden gaven de creaties een wild wild west-feel en knipoogden naar de achttiende eeuw, waar wijlen Christian Dior een grote fan van was. En om het allemaal nog fotogenieker te maken, vielen er dikke regendruppels uit de lucht.




Bijna 200 Mexicaanse agenten geschorst wegens banden met bendes
3 Mei 2018, 02:24 Skynet
In de Mexicaanse deelstaat Puebla zijn bijna 200 agenten geschorst en ontwapend omdat ze ervan verdacht worden banden te hebben met criminele groepen die brandstoffen stelen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.


Migrantenkaravaan geblokkeerd aan Amerikaans-Mexicaanse grens
30 April 2018, 09:00 Skynet
Zowat 150 migranten die samen vanuit Centraal-Amerika naar de VS reizen, zijn zondag (lokale tijd) tegengehouden in Tijuana, aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. De mensen maken deel uit van de grote migrantenkaravaan die de Amerikaanse president Donald Trump had aangezet tot het opvoeren van de grensbewaking.


Mexicaanse rapper bekent lichamen drie vermiste studenten in zuur te hebben opgelost
26 April 2018, 10:48 Skynet
Een Mexicaanse rapper heeft bekend dat hij de lichamen van drie vermiste filmstudenten heeft opgelost in bijtend zuur. Christian Omar Palma Gutierrez, ook bekend onder de naam 'QBA' en een ster op YouTube, werkte voor het Jalisco Nueva Generación-kartel, één van de machtigste in Mexico. De studenten verdwenen in maart. De autoriteiten bevestigden gisteren hun dood.


96-jarige Mexicaanse op de hogeschoolbanken
20 April 2018, 12:36 Skynet
Je kan Guadalupe Palacios geen gebrek aan doorzettingsvermogen verwijten: de 96-jarige Mexicaanse groeide op in een arm dorpje, besloot op 92-jarige leeftijd dat de tijd rijp was om te leren lezen en schrijven en vatte deze week hogeschoolstudies aan. Volgens lokale media zit ze op de schoolbanken met studenten die zo'n 80 jaar jonger zijn. Haar droom is om ooit kleuterjuf te worden.


Mexicaanse bende neemt wraak voor dode criminelen: zes politieagenten gedood
19 April 2018, 04:30 Gazet v. Antwerpen

In het zuiden van Mexico zijn zestien doden gevallen bij twee vuurgevechten tussen de politie en een criminele bende. Dat meldden de lokale autoriteiten woensdag.




Texas en Arizona gaan troepen naar Mexicaanse grens sturen
7 April 2018, 08:12 Skynet
De Amerikaanse staten Texas en Arizona gaan leden van de National Guard naar de grens met Mexico sturen, zo hebben ze vrijdag (lokale tijd) aangekondigd. De Texaanse militairen zullen zelfs al binnen 72 uur ter plaatse zijn. De Amerikaanse president Donald Trump had eerder deze week al aangekondigd dat de National Guard, een onderdeel van de Amerikaanse reservestrijdkrachten, de illegale immigratie aan de Mexicaanse grens zouden tegenhouden.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn