NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMettet

2News.be / Trefwoorden / Mettet

Mettet: François Duval: "Ik heb het beste van mezelf gegeven"
15 Mei, 13:24 Autosport
De Belgische toeschouwers hadden vooral oog voor hem, François Duval. Aan het stuur van zijn Audi S1 EKS RX quattro nam hij dit weekend in Mettet de handschoen op tegen de sterren uit het wereldkampioenschap rallycross. Tegen rijders die praktisch allemaal fabrieksondersteuning genieten weerde de vertegenwoordiger van Comtoyou Racing en de Belgian Audi Club zich als een duivel in een wijwatervat bij de derde afspraak van het World RX. Omdat hij als dertiende eindigde na de kwalificatiemanches, was hij niet bij de twaalf rijders die het peloton in de halve finales uitmaakten.


Mettet: Peugeot staat er terug
14 Mei, 00:48 Autosport
Peugeot heeft 17 wedstrijden moeten wachten om nog eens de champagne te ontkurken na een zege in het World RX. In Letland 2016 won Sébastien Loeb de race en werd Timmy Hansen derde. Ook afgelopen weekend werd het een dubbel podium met de eerste winst van het seizoen voor de Franse vedette. Hij klopte de Volkswagen Polo van Petter Solberg en zijn teamgenoot bij Team Peugeot Total, Timmy Hansen. En dit na schitterende halve finales en finale. Ook De Keersmaecker mag tevreden terug kijken op een halve finale in Euro RX terwijl De Ridder ontgoocheld was nadat hij in de halve finale werd aangetikt en moest opgeven. Steve Volders was de enige landgenoot die via een tweede plaats in de TouringCar een podiumplaats veroverde. Duval tenslotte kwam met de Audi S1 ex Ekström na de kwalificaties enkele puntjes te kort om zich te verzekeren van een plaats in de halve finale. Hij strandde op de meest ondankbare 13de plaats.


Mettet: Belgen doen het goed in de nevenklassen
14 Mei, 00:12 Autosport
Naast François Duval ,die afgelopen weekend uitpakte met een Audi S1 ex Ekström en nu eigendom van Enzo Ide en ingezet door Comtoyou Racing, waren nog landgenoten actief in andere disciplines. Zo was het vooral uitkijken naar Michaël De Keersmaecker die als enige Belg het Euro RX afwerkt met zijn Ford Fiësta Supercar. Ook van Guillaume De Ridder, onze toekomst in het moderne rallycross en een van de favorieten in RX2 werd veel verwacht. In TouringCar hadden we met oud-winnaar Filip Baelus en Steve Volders twee ijzers in het vuur.


Mettet: World RX reglementen en nuttige info in een notendop
11 Mei, 12:42 Autosport
Dit weekend is het Circuit Jules Tacheny in Mettet het strijdtoneel voor de derde manche van het wereldkampioenschap rallycross. Autosport.be schonk reeds uitgebreid aandacht aan de Belgische manche van misschien wel het meest spectaculaire FIA-WK op onze planeet, World RX of Belgium. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we de meest belangrijke delen uit het reglement even opgelijst.


Mettet: Gaat Kristoffersson voor hattrick?
10 Mei, 21:42 Autosport
Komend weekend staat het Circuit Jules Tacheny in Mettet centraal voor de Belgische manche van het World RX. Bij de Belgische afspraak van het wereldkampioenschap rallycross komen ook de deelnemers uit het European RX, de RX2 en de Touring Cars in actie. Uiteraard zal de grootste aandacht uitgaan naar het wereldkampioenschap dat een pak favorieten telt. Wordt het een hattrick voor Kristoffersson of een revanche van Ekström of zal Peugeot zijn eerste zege van het seizoen boeken? Of kruipen Ford, Hyundai en Renault in de rol van scheidsrechter?


Mettet: Belgen willen geen bijrol spelen
10 Mei, 21:06 Autosport
Nadat de Belgian Audi Club reeds meedeelde dat François Duval zal uitpakken met de ex-kampioenen-Audi S1 van Mattias Ekström zijn er nog enkele andere landgenoten die een rol van betekenis willen of kunnen spelen in Mettet. Dan denken we aan Sébastien Demoustier in een Peugeot 208 van Sébastien Loeb Racing binnen het WK, Michaël De Keersmaecker in het European RX met zijn vertrouwde Ford Fiësta, Guillaume De Ridder en Koen Pauwels in RX2 en het duo Filip Baelus / Steve Volders in TouringCar. Zeven landgenoten dus, een mooi getal en dat terwijl de Super1600 zelfs niet in Mettet zal aanwezig zijn.


Mettet: Voorbeschouwing van de organisatoren (SRX Cup)
10 Mei, 00:06 Autosport
Na een geslaagde openingsmanche te Valkenswaard, trekt de SRX-karavaan dit weekend naar Mettet voor hun deelname aan de prestigieuste race van 2018: de Coyote World RX of Belgium.


Mettet: François Duval start met wagen van ex-wereldkampioen Ekström!
De geruchten gingen reeds lange tijd, maar vandaag bevestigt de Belgian Audi Club dat François Duval ook dit jaar weer aan de start zal staan van de manche van het World RX op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. De ex-WRC-rijder start in Mettet naar eigen zeggen met de wagen waarmee Mattias Ekström twee jaar geleden de wereldtitel veroverde. Duval gaat er prat op nooit beter voorbereid aan de start te hebben gestaan, dus de verwachtingen voor een goed resultaat - en misschien wel een finaleplaats - zijn zeer hoog gespannen!


Wedstrijd: Win tickets voor WK rallycross in Mettet!
7 Mei, 06:42 Autosport
Dit weekend slaat het wereldkampioenschap Rallycross zijn tenten op in ons land, meer bepaald op het Circuit Jules Tacheny in Mettet! Het Waalse circuit is gastheer voor de derde manche van het WK 2018, alsook de tweede manche van het Europees Kampioenschap. Tickets voor dit weekend dat in het teken staat van spektakel van de bovenste plank kan u nog steeds bestellen via de officiële website in voorverkoop, maar lees vooral verder, want Autosport.be geeft eveneens inkomtickets weg voor uzelf en een partner...


Mettet RX: Voorbeschouwing van de organisatoren
6 Mei, 09:06 Autosport
Over een week zal het circuit Jules Tacheny in Mettet meetrillen op het ritme van de World RX-bolides. De Belgische afspraak is de derde manche van het FIA wereldkampioenschap rallycross gesteund door Monster Energy, en is klaar om zijn publiek spektakel, adrenaline en prestaties van hoog niveau te bieden?


Mini verwacht ruim 4.000 liefhebbers in Mettet voor de Mini Fan & Track Day
3 Mei, 08:36 Skynet
Op zondag 6 mei staat Mettet in het teken van de Mini en de Union Jack. De Britse constructeur zal ruim 4.000 fans op de been brengen voor de derde editie van de Mini Fan & Track Day.


Montalegre: Twee op twee voor Kristoffersson
29 April, 21:06 Autosport
De Zweedse VW Polo-rijder Johan Kristoffersson heeft na Barcelona nu ook de tweede WK manche van het seizoen in het Portugese Montalegre achter zijn naam gezet. Zodoende verstevigt de regerende kampioen zijn leiderspositie die hij binnen enkele weken zal komen verdedigen in Mettet. Net als in Barcelona was Loeb opnieuw tweede terwijl Solberg zijn eerste podium van het seizoen pakt.


12H Mettet: Nabeschouwing van de organisatoren
27 April, 11:30 Autosport
De 2CV Racing Cup 2018 kende zijn vervolg vorig weekend in het land tussen Samber en Maas, op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Opnieuw deelden ze de piste met de C1 Racing Cup. Een lenteweertje, een uitstekende sfeer, meerdere leiders in de felbevochten races? Alle ingrediënten waren aanwezig om de gemeenschap van deux-chevaux rijders maximaal te laten genieten. Tweemaal zes uren wedstrijd stonden er op het programma op zaterdag en zondag, met op elk van de dagen twee manches, gescheiden door een pauze.


Topaffiche in Mettet met 44 supercars en alle toprijders
25 April, 22:18 Autosport
Nadat de Belgische manche van het WK RX het vorig seizoen nog moest doen zonder de Euro RX rijders, is er goed nieuws voor de Belgische Rallycross fan. Naast de World RX komt ook de Euro RX zijn tweede manche van het seizoen afwerken, terwijl ook RX2 en de Touring Cars voor de eerste maal op de startgrid staan. En met François Duval, De Keersmaecker, De Ridder, Volders en Baelus is er in elke klasse wel een Belg aanwezig die een hoofdrol kan spelen.


Ook RX2 en Touring Car van start in Mettet
25 April, 20:30 Autosport
We schreven het reeds hier dat de RX-manche in Mettet mischien wel eens een van de mooiste en dichtst bevolkte van het seizoen kan worden. Naast het World RX en European RX voor Supercars staan ook de zeer competitieve RX2 en de Touring Cars te trappelen om hun seizoen op gang te schieten. Naast François Duval met een Audi S1 Supercar van Comtoyou en Gregoire Demoustier met een Peugeot 208 Supercar van Sebastien Loeb Racing in het World RX en Michaël De Keersmaecker met zijn Ford Fiesta in het European RX, hebben we ook in de andere categorieën enkele landgenoten die verrassend uit de hoek kunnen komen en zelfs tot de favorieten behoren.


Circuit Mettet organiseert andermaal trackdays voor motorrijders
19 April, 08:00 Skynet
Het Vitesse Trackdays seizoen dat door RUMESM wordt georganiseerd, telt voor seizoen 2018 13 data op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Eén en ander wordt in goede banen geleid door de Mertens Riding School en deze dagen zijn een ideale gelegenheid voor motorrijders om ervaring op te doen of om de rijcapaciteiten verder te verbeteren op een veilig en modern circuit.


Twee doden bij frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding met twee voertuigen in Mettet (provincie Namen) zijn zaterdagavond twee doden gevallen. Dat meldt het parket van Namen zondagochtend.
Nieuw dirttrack circuit in Mettet
20 Maart, 12:06 Skynet
Op vrijdag 16 maart ging de eerste Bikersland (het voormalige Motorfestival) van start en dat was de ideale gelegenheid om het nieuwe dirttrack circuit voor te stellen op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit is een Belgische première!


Mettet: Brand houdt Bakkerud van zege
26 Februari, 09:06 Autosport
Het was een bijzonder weekend in Mettet met een combinatie van een officiële testdag voor de WorldRX en de eerste wedstrijd van het BK Rallycross. Er kwamen enkele toppers waaronder de Noorse kersverse Audi-rijder Andreas Bakkerud die alleen werd gestopt in de finale door een uitslaande brand. Uiteindelijk won Ulrik Linnemann in een ex Marklund VW Polo. Andere winnaars waren Otzer, Bex en Vanhove.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be