NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

IJskoude februariweek fataal voor recordaantal mensen
Gisteren, 10:24 NOS nieuws

De ijskoude laatste week van februari heeft een sterftepiek veroorzaakt; in die zeven dagen zijn 3887 mensen gestorven, meldt het AD, dat de cijfers heeft opgevraagd bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ouderen van boven de 80 maakten de helft uit van het aantal sterftegevallen.

Sinds de sterftecijfers per week worden geregistreerd, is het aantal sterfgevallen nooit zo hoog geweest.

Kou en griep

Het hoge sterftecijfer - in dezelfde week vorig jaar stierven 3152 mensen - is het gevolg van de kou en de griepgolf, zegt Jan Latten, hoofdonderzoeker van het CBS, in het AD. Vooral hoogbejaarden zijn er gevoelig voor, bij hen is het risico groter dat een verkoudheid ontaardt in een longontsteking die hen fataal wordt.

Latten zegt te verwachten dat het "sterfterecord" nog wel vaker verbroken zal worden, gezien de vergrijzing. "Het nadeel van ouder worden is dat ons lijf zwakker wordt en dat we kwetsbaarder worden voor dingen die samengaan met natuurfenomenen als zo'n extreem koude winterweek." Ook bij hittegolven schiet het sterftecijfer omhoog.

Overigens meldde het CBS begin deze maand al dat het aantal sterfgevallen deze hele winter al fors boven de cijfers van vorig jaar ligt.
Gisteren, 09:12 Volkskrant
Links wil verbod op verkoop sociale woning, steden moeten toegankelijk blijven voor mensen met lagere inkomens
Vrijdag, 23:36 Volkskrant
GroenLinks, SP en PvdA willen een verbod op het verder inkrimpen van de socialehuurwoningvoorraad. De steden in Nederland moeten zo toegankelijk blijven voor mensen met lagere inkomens. De drie linkse partijen dienen zaterdag een initiatiefwetsvoorstel in dat gemeenten en woningcorporaties dwingt om het aantal sociale huurwoningen met een huur van hoogstens 710 euro 'ten minste op peil te houden'.


James Cooke aan Lotto Arena: ?Mensen zitten al dagen te wachten voor het concert van Karen Damen?

Vanavond treedt Karen Damen op voor een uitverkochte Lotte Arena. Haar beste vriend James Cooke werd er voor de gelegenheid op uit gestuurd om enkele fans te interviewen, maar hij is in shock als hij ziet dat er talloze mensen op straat kamperen voor het concert. Tot hij doorheeft dat hij een foutje heeft gemaakt: ?We zitten verkeerd, hier speelt Harry Styles.?
Stop met het psychologiseren en labelen van mensen
Vrijdag, 18:48 Volkskrant
Nee, die vriend die zoveel opruimt, heeft niet per se een dwangstoornis, en een ongemakkelijk gesprek maakt je nog geen autist. Elkaar labels opplakken is schadelijk voor echte patiŽnten, waarschuwt Mirthe Berentsen. Sinds de Amerikaanse verkiezingen in 2016 hebben psychologen, media, politici en miljoenen mensen op sociale media zich het hoofd gebroken over de psychische gesteldheid van president


Deze longarts wil dat mensen in ziekenhuizen eerder en meer over de dood spreken
Vrijdag, 18:12 Volkskrant
In ziekenhuizen wordt veel te weinig stilgestaan bij de dood, vindt longarts Sander de Hosson. Maar je helpt terminaal zieken niet met alleen pillen of een operatie. Sander de Hosson is 27 jaar oud als hij voor het eerst een patiŽnt ziet stikken. Een uur geleden was ze wat benauwd maar leek er nog niet zo veel aan de hand. Nu ligt ze happend naar adem in een ziekenhuisbed. Alleen in een kamertje.


"Pjeedestal plaatst creatieve mensen op een voetstuk"
Vrijdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen
Hou je van kunst en paarden? Of ben je op zoek naar een uniek bronzen figuurtje van je sterrenbeeld? Of altijd zelf al iets creatiefs willen doen maar nooit de tijd gevonden om naar de academie te stappen? Dan is Pjeedestal misschien iets voor u.


Frietanchamon brengt duizend mensen van Goezo Kessel samen
Vrijdag, 01:24 Gazet v. Antwerpen
De leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van basisschool Goezo Kessel brengen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart de musical Het Geheim van Frietanchamon. ?Zo?n 800 mensen, verspreid over drie voorstellingen, zullen dit spektakel bijwonen. Met de acteurs inbegrepen gaat het dus al snel over duizend mensen die betrokken zijn. Ook nu weer werd deze productie door enkele leerkrachten volledig zelf geschreven, van de dialogen over de melodieŽn tot de liedjesteksten. Het verhaal gaat over de Egyptische piramides, die oorspronkelijk stenen frietzakken blijken te zijn geweest. Alle kinderen krijgen de kans om mee te acteren of te dansen?, aldus directeur Guy Nelissen.


De wederopstanding van Wild Romance: 'De mensen gingen door het dolle, precies zoals vroeger'
Donderdag, 20:00 Volkskrant
Ze hadden allang bezweken moeten zijn aan een overdosis rock-'n-roll, maar de leden van Wild Romance zijn springlevend en toeren weer door Europa, mede dankzij een onverwachte documentairehit. Een avond op stap met de oude rockmaten van Herman Brood. 'Ik eet geen brood meer. Graan is een killer, man.' 'Het is net alsof we een hit hebben nu', zegt gitarist David Hollestelle, een paar uur voor het o


Zeven jaar effectief voor man die vanuit auto op groep mensen vuurde
Donderdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdelaziz E.K. veroordeeld tot zeven jaar effectief. De man vuurde drie keer in de richting van een man die eerder op de avond zijn broer had aangevallen.
Meer dan 3000 mensen vluchten uit Oost-Ghouta
Donderdag, 14:00 NOS nieuws

Meer dan 3000 mensen zijn gevlucht uit de rebellenenclave Oost-Ghouta naar gebied dat in handen is van de Syrische overheid. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten is het de grootste groep die uit het gebied is gevlucht sinds de start van het offensief.

Het Syrische leger begon drie weken geleden met het heroveren van de enclave. Sindsdien zijn er meer dan 1200 mensen omgekomen.

Volgens schattingen zitten er nog 400.000 burgers vast in Oost-Ghouta, dat door het legeroffensief in drie delen uiteen is gevallen. Steden zoals Douma en Harasta zijn afgesneden van de rest van de enclave.

Luchtaanvallen

Russische en Syrische troepen hebben zware luchtaanvallen uitgevoerd op Oost-Ghouta. Ook burgers die het gebied probeerden te ontvluchten, waren doelwit. Door de aanhoudende bombardementen konden hulpverleners de steden niet bereiken.

Volgens een media-activist in het gebied, de burgerverzetsbeweging Witte Helmen en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten worden er door Russische vliegtuigen brandbommen afgegooid. Het vuur dat zo ontstaat verspreidt zich snel en volgens ooggetuigen wordt Oost-Ghouta tot de grond toe afgebrand.

De Russen en SyriŽrs zeggen dat zij alleen aanvallen uitvoeren op militanten. Zij beschuldigen de rebellen ervan dat ze burgers gebruiken als menselijk schild.

Nieuw hulpkonvooi

Ondanks de luchtaanvallen is het Rode Kruis erin geslaagd hulpgoederen te leveren aan duizenden burgers in het noordelijke deel van Oost-Ghouta. Het Rode Kruis werkt samen met de Rode Halve Maan en de Verenigde Naties. Het hulpkonvooi van 25 vrachtwagens bereikte de stad Douma, waar de meeste mensen in de regio wonen.

Het konvooi bracht 340 ton levensmiddelen, waarvan ongeveer 2600 mensen een maand kunnen leven. Eerder in de week mislukten pogingen om hulpgoederen te leveren vanwege de zware aanvallen. Hulpverleners werden daardoor gedwongen binnen te schuilen.
Brand in appartement: twintigtal mensen geŽvacueerd
Donderdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

In een appartementsgebouw aan de Hovestraat in Edegem is donderdag een keukenbrand ontstaan. Zestien appartement werden geŽvacueerd, maar er vielen geen gewonden.
Amsterdam CS krijgt minder sporen, Zuid krijgt er juist twee bij
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Amsterdam CS krijgt minder sporen, negen in plaats van de huidige vijftien. Het snelstgroeiende station van Nederland, Amsterdam Zuid, dat nu vier sporen heeft krijgt er twee bij. Door onder meer de internationale treinen via station Zuid te laten rijden krijgt Amsterdam aan de westkant meer ruimte om met lightrail of een sprinterdienst hoogfrequent vervoer mogelijk te maken met luchthaven Schipho


Prinses Margriet: 'sport bevordert dat mensen met handicap volledig meedoen in de maatschappij'
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Prinses Margriet is als erelid van het Internationaal Paralympisch Comitť in Zuid-Korea om de Spelen bij te wonen. Haar bewondering voor de paralympiŽrs is groot. Prinses Margriet heeft haar vast plek op de tribune ingenomen: tussen de Nederlandse supporters. Met een Nederlands vlaggetje in de hand en een zonnebril op kijkt ze naar de eerste parasnowboardruns van de dag. Af en toe voert ze gesprek


Mensen met dubbele, slecht betaalde banen in de knel
Vrijdag, 03:48 NOS nieuws

Er moet meer aandacht komen voor mensen die uit financiŽle noodzaak meerdere banen combineren en daardoor in de knel komen. Dat stelt de Sociaal-Economische Raad (SER). Vooral mensen die zijn aangewezen op slecht betaalde deeltijdbaantjes hebben het moeilijk.

In Nederland hebben ongeveer 600.000 mensen meer dan ťťn baan. Twee op de drie willen dat blijven doen. Ze zijn tevreden met de afwisseling en zien meerdere banen als risicospreiding. Of ze willen sparen voor iets extra's. Ook heeft een deel tijdelijk twee banen tijdens het opstarten van een eigen bedrijf.

Maar tienduizenden mensen zitten volgens de SER "gevangen in het combineren van (tijdelijke) banen". Deze groep heeft weinig vooruitzicht op persoonlijke ontwikkeling of scholing in het werk en voelen zich gevangen in het combineren van (tijdelijke) banen, stelt het adviesorgaan.

Werkende armen

Mensen die banen combineren om financiŽle redenen hebben gemiddeld een lager inkomen dan andere werkenden. Uitzondering daarop zijn degenen die een baan in loondienst combineren met werk als zelfstandige, zij geven een gemiddeld inkomen op.

Zo'n 16.000 personen die banen combineren hebben een huishoudinkomen rond het sociaal minimum. En nog eens 12.000 baancombineerders hebben een huishoudinkomen tussen 100 en 120 procent van het sociaal minimum. In beide groepen gaat het vooral om mensen tot 25 jaar.

Wetten en regels niet passend

Wetten en regels maken het soms onnodig moeilijk voor mensen met meerdere banen. Dat komt omdat die ervan uitgaan dat iemand ťťn baan heeft. Dat levert bijvoorbeeld problemen op bij de belastingen, pensioenregelingen en afspraken in cao's. Er zijn volgens de SER soms wel formele oplossingen hiervoor maar die zijn ingewikkeld en kosten veel tijd. De raad adviseert de overheid dan ook om de wet- en regelgeving aan te passen voor mensen met een dubbele baan.

Een werknemer kan bijvoorbeeld maar bij ťťn werkgever de loonheffingskorting laten verrekenen waardoor er minder belasting wordt ingehouden. Dat kan betekenen dat bij de andere werkgever relatief meer belasting op het loon wordt ingehouden dan nodig is. In principe wordt de te veel betaalde belasting dan een jaar later alsnog verrekend. Maar voor mensen die het krap hebben kan dat een probleem zijn.

Meer combibanen

In tien jaar tijd is het aantal mensen met meer dan ťťn baan gestegen van 450.000 naar 600.000. Daarmee vormen zij inmiddels 10 procent van de werkenden. Vrouwen combineren vaker banen dan mannen en werknemers met een tijdelijk contract hebben ongeveer tweemaal zo vaak meerdere banen als werknemers met een vast contract. Dat geldt ook voor jongeren.

De dubbele banen zijn vooral terug te vinden in de zakelijke dienstverlening, horeca, recreatie, zorg & welzijn en onderwijs.
Bijna miljoen mensen wisselden vorig jaar van beroep
Woensdag, 00:48 NOS nieuws

Steeds meer mensen wisselen van beroep. Vorig jaar kozen 937.000 mensen tussen de 15 en 75 jaar voor iets anders. Zo switchten mensen van leraar naar verpleegkundige, meldt het CBS.

Bijna een derde van de beroepswisselaars is jonger dan 25 jaar. Daardoor gaat het deels ook om mensen die van bijbaan wisselden. Bij mensen ouder dan 25 kozen vaker hogeropgeleiden voor iets anders: 11 procent. Bij lageropgeleiden was dat 6 procent.

Twee derde van de wisselaars pakte een heel ander vak op. Daarvan werkten negen op de tien mensen in de dienstverlening. Binnen de zorg wisselden mensen relatief vaak van baan, bijvoorbeeld van verpleegkundige naar gespecialiseerd verpleegkundige.

Bankmedewerkers worden ijsverkopers

Rempco (47 jaar) en Karin du Mťe (44) uit Heemstede werkten jarenlang bij de ING. Tal van reorganisaties wisten ze te overleven, maar op een bepaald moment zagen ze de bui wel hangen: het wordt tijd om wat anders te zoeken.

En daar hebben ze de nodige tijd voor genomen. Rempco: "We hadden kennissen die ook een ijssalon hadden. Die maakten ons erg enthousiast." Uiteindelijk kozen ze voor het ijs. De ING betaalde deels de omscholing, waaronder een opleiding in het Italiaanse Bologna.

En de conclusie is duidelijk: het is keihard werken in de ijszaak in Amstelveen, maar Rempco en Karin vinden het nieuwe bestaan geweldig: "Geweldig ja, zo'n product als ijs verkopen. We krijgen de hele dag complimenten. Bij de bank was dat toch anders", zegt Rempco.

Karin moet er vreselijk om lachen als ze terugdenkt aan die laatste periode bij de bank: "We hadden een budget voor omscholing. Op een bepaald moment zeg ik tegen mijn manager: 'Ik zou graag een opleiding tot ijsbereider willen doen'. Nou, hij keek me aan of ik gek was geworden. Nou niet dus, het is helemaal goed gekomen met me. En met ons."

Van keuken naar frontoffice

BjŲrn Herwig (23 jaar) uit Veghel stond een aantal jaren in de keuken, in een soort dorpsrestaurant op de Markt in Uden. "Het was hard werken daar. Op zich is daar niks tegen, maar het was toch niet wat ik zocht. Het werk dat ik nu doe, daar heb ik voor gestudeerd. Ik werk op de frontoffice in een hotel van De Efteling, zeg maar op de receptie van het hotel. Ik ontvang de gasten."

BjŲrn vindt het een "onwijs gave baan". "De verschillen tussen een dorpsrestaurant en een megabedrijf hier in Kaatsheuvel - met 3000 medewerkers - is ongelooflijk groot."

Hij raadt mensen aan om hun hart te volgen. "Als je iets anders wilt doen, doe het. Ook al lukt het niet helemaal, je leert er toch ontzettend veel van. Dan is het een goede les."
Mensen, geen ideologieŽn: daarom zijn lokale partijen populair
Dinsdag, 20:36 NOS nieuws

Van 0 opeens naar 9 zetels, een derde van de hele gemeenteraad: de vorige gemeenteraadsverkiezingen waren een grote verrassing voor de lokale partij Echt Voor Barendrecht (EVB). Hun lokale formule sloeg aan bij de burgers, en daar lijken ze niet de enige partij in. Elke verkiezingen worden lokale partijen populairder. Zeker 33 procent van de gemeenteraad bestaat momenteel uit partijleden van lokale partijen.

"We voorzien in een behoefte", vertelt EVB-lijsttrekker Lennart van der Linden. Hij staat voor een voormalige mobiele kruidenierswinkel. De bus is nu omgetoverd tot campagnebus ('van boodschappen tot politieke boodschappen!'). "We onderscheiden ons van de landelijke partijen: we zijn praktisch, van de aanpak, echte doeners. We hebben een grote achterban vol leden en vrijwilligers en een goed partijprogramma. Als je kijkt naar de uitslag van de verkiezingen was er echt behoefte aan een lokale partij."

De EVB is niet gelieerd aan een landelijke partij en dat is echt een voordeel, zegt Van der Linden. "We kunnen volstrekt onafhankelijk optreden en gemakkelijk standpunten innemen. Er is niemand die meekijkt vanuit Den Haag en zegt: je moet dit of dat doen." Want landelijke partijen worden ook aangekeken op wat er in Den Haag gebeurt, zegt hij. "Kijk naar het penthouse in Scheveningen, de vakantie naar de Malediven tijdens een debat, de afspraak met Poetin: dan denken de mensen hier 'tjonge, wat een gedoe. Daar hoeven we in Barendrecht niet mee bezig te zijn.'"

Volgens Van der Linden ligt de kracht van hun partij ook in hun betrokkenheid. "We betrekken inwoners bij de gemeentelijke raadgeving: niet 1 keer in de 4 jaar, maar doorlopend."

Een kiezer, die door verslaggever Martijn Bink op straat wordt aangesproken, vindt dit een goede eigenschap van EVB. "De lokale partij is belangrijk, want die stijgt boven de landelijke belangen uit en kijkt wat er essentieel is voor de bewoners van de regio. Zo wordt de invloed van de burger heel groot. Dat is niet zo bij een landelijke partij."

De achterban van de EVB is daarom ook heel divers, zegt lijsttrekker Van der Linden. "Links of rechts speelt lokaal helemaal geen rol. Wij hebben kiezers die landelijk op SP of Forum voor Democratie stemmen. Bij lokale onderwerpen spelen deze landelijke partijen geen rol."

In het zuiden zijn de lokale partijen al veel langer populair

Lokale partijen worden steeds populairder in het hele land, maar ze zijn al decennia populair in het zuiden. "Daar stemmen de inwoners veel meer op lokale partijen, dat is duidelijk te zien aan de percentages tijdens de gemeenteraadsverkiezingen", legt electoraal geograaf Josse de Voogd uit.

Het is zelfs zo dat er een lijn te trekken is in Nederland: onder die grens stemt de kiezer vaker lokaal, boven die lijn minder vaak. "Dit noemen we een fantoom-grens, want officieel doet 'ie er niet meer toe en zijn overal inmiddels dezelfde regels en rechten, maar toch is de grens nog in de hoofden van mensen aanwezig", legt De Voogd uit.

Er is een reden voor die grens, zegt De Voogd. De scheidslijn ontstond namelijk door de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), waarin de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden tegenover elkaar stonden. Na de herovering van het zuiden bleef de meerderheid daar katholiek, terwijl in het noorden vooral het protestantse geloof populair was.

"Het zuiden bleef altijd een beetje een tweederangs positie houden. Het noorden zei: jullie stonden tijdens de oorlog aan de verkeerde kant, de Spaanse kant. Dat gevoel van die achterstelling is altijd in het zuiden gebleven, ook al is dat nu niet meer van toepassing", legt De Voogd uit.

Niet gek dus dat het katholieke zuiden in de jaren 60 massaal op de Katholieke Volkspartij (KVP) stemde. "Zeker 70 tot 90 procent stemde op deze partij. De partij was zo massaal, bijna een alleenheerser. In de gemeentepolitiek draaide het echter om lokale partijen en speelden vooral personen een grote rol." Die voorkeuren zijn na alle jaren nog steeds hetzelfde. "Daarom zien we nog altijd meer stemmen op lokale partijen in het zuiden. Het verschil wordt wel kleiner, want ook in het noorden rukken de lokale partijen op."

In de jaren 70 ging de ontkerkelijking snel en ging de partij op in het CDA. Daardoor bleef er een gat achter. Een gat dat deels opgevuld werd door nieuwe anti-establishment partijen, die vooral in het zuiden goed scoren, zegt De Voogd. "Ook bij landelijk opererende partijen zien we dat er in het zuiden een sterkere neiging is om op een persoon te stemmen, in plaats van op een ideologie. Op die 'ene van ons'."
Spyshop trekt breed publiek aan: ?Ik vraag nooit waarom mensen verborgen camera?s kopen?
Dinsdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De voyeur uit Gent had zijn cameraatjes ingenieus verstopt op plaatsen waar hij vrouwen wilde filmen. Volstrekt illegaal, maar het materiaal is wel heel gemakkelijk te koop: online of in een spyshop, zoals die in Wilrijk. ?Mensen denken soms dat hier alles te koop is wat ze op televisie zien.?
Advies aan overheid: bestrijd milieuonvriendelijke en ongezonde houtkachels - vooral astmatische mensen hebben er last van
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
De aanschaf en het gebruik van houtkachels moeten worden ontmoedigd, onder meer door publieksvoorlichting over de schadelijke effecten voor gezondheid en milieu en door regelgeving om overlast aan te pakken. Ook moeten de overheidssubsidies op pelletkachels worden heroverwogen. Dit staat in een brandbrief van het Platform Houtrook en Gezondheid die maandag na tweeŽnhalf jaar onderzoek naar staatss


'Mensen raken hun rem kwijt en accepteren geen gezag meer'
Maandag, 14:00 NOS nieuws

"Beseft iedereen wel dat we richting een maatschappelijk probleem aan het groeien zijn? Niet alleen als gevolg van drugs, waardoor mensen hun rem kwijtraken. Men accepteert autoriteit niet meer." Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP is somber over het geweld tegen politiemensen, zoals afgelopen weekend.

Dat weekend was volgens Van de Kamp geen uitzondering. "Mensen gaan uit, er zijn drank en verdovende middelen in het spel en dan keert zich soms een hele groep tegen de politie. Dat is dit weekend een paar keer gebeurd. Een paar keer per jaar hebben we zo'n weekend."

Ook de wurgpoging in Amersfoort was volgens Van de Kamp niet echt uitzonderlijk. "Dit geval haalt nu door allerlei redenen stevig de media, maar het is dit jaar al vier of vijf keer gebeurd dat ze proberen agenten te verwurgen." In zijn algemeenheid neemt volgens Van de Kamp de ernst van de incidenten toe.

Tussen de 15 en 20 per week

Zijn collega-voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, Jan Struijs, schat dat er wekelijks tussen de vijftien en twintig politiemensen gewond raken "door allerlei toestanden, ook achtervolgingen en zo. Dat aantal blijft onveranderd veel te hoog".

De NPB-voorzitter noemt als factor die van invloed kan zijn op geweld tegen de politie drugsgebruik. "Of juist een tekort daaraan. Wie geen drugs kan scoren, wordt soms erg agressief. Ook gaat het bij evenementen vaker mis en nu het buiten minder koud wordt, zijn er nu eenmaal meer mensen op straat."

Preventie

Struijs is blij met de toezegging van het Openbaar Ministerie dat de dader een gepaste straf tegemoet kan zien. ACP'er Van de Kamp betwijfelt of strenger straffen wel de oplossing is. "Het OM vraagt al wel hogere straffen, maar het liefst willen we niet in zo'n situatie terechtkomen. We moeten meer kijken naar preventie."Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be