NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

Siemen Dijkstra: 'Mensen maken zich druk over Zwarte Piet, maar ons landschap zegt pas echt iets over onze identiteit'
Vandaag, 02:42 Volkskrant
Aflevering 148: er is intensieve landbouw en er zijn natuurgebieden. Wat ertussenin zit, verdwijnt. Siemen Dijkstra, beeldend kunstenaar uit Dwingeloo, legt ook 'verloren akkers' vast. Akkers waar zojuist is geoogst, diepe bandensporen in het zand, al of niet met plasjes water. Het beeld van de industriële landbouw, bodem die het zwaar te verduren heeft, leegte. De laatste jaren is het extra hard


Behulpzame Antwerpenaars bieden omwonenden Paardenmarkt slaapplaatsen aan

Door de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen maandagavond geraken heel wat omwonenden niet thuis. Op Twitter regent het met de hashtag #Antwerpenhelpt ondertussen hartverwarmende reacties van buurtbewoners die een slaap- of studeerplek aanbieden.
Gebouw in Antwerpen ingestort na explosie
Gisteren, 22:30 NOS nieuws

In het centrum van Antwerpen is een gebouw ingestort na een explosie. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Om hoeveel mensen het gaat en hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

De politie houdt er rekening mee dat er drie woningen betrokken zijn bij het incident.

De politie laat weten dat het niet gaat om terrorisme. De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een gasexplosie. Op de begane grond van het ingestorte pand zou een Italiaans restaurant hebben gezeten.
Ulu-moskee doet aangifte tegen PVV-lijsttrekker Utrecht
Gisteren, 21:18 NOS nieuws

De Utrechtse Ulu-moskee heeft vanmiddag aangifte gedaan tegen de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún. Volgens het bestuur zette de PVV'er aan tot discriminatie, haat en geweld.

Van Deún zei 8 januari in het politieke radioprogramma Stadhuisplein op stadszender Bingo FM dat hij "bij wijze van spreken" liever zou zien dat de moskee afbrandt. "Wij zijn echt tegen moskeeën in dit land. Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie net als nazisme."

Domtoren

Hij reageerde daarmee op de uitspraak van de Utrecht DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur. Die zei te hopen dat de Ulu-moskee een gebouw wordt waar Utrechters trots op worden, net zoals de Domtoren.

Ondanks herhaaldelijk aandringen van presentator Marc van Rossum du Chattel weigerde Van Deún tijdens de uitzending zijn woorden terug te nemen. "Je mag best op tenen staan", zegt hij over het onderwerp haatzaaien. "Als je maar binnen de wet blijft."

Zijn stellingname leidde tot een storm van kritiek van lokale politici. Later kwam de PVV'er onder meer via Twitter terug van zijn uitspraak. Hij benadrukte dat hij tegen geweld is.

De dag daarop bood de lijsttrekker van Wilders' partij in Utrecht via RTV Utrecht het moskeebestuur zijn excuses aan en wilde hij met de bestuursleden in gesprek. Dat gesprek heeft nog niet plaatsgevonden.

Volgens advocaat Anis Boumanjal van de moskee is een grens bereikt. "Uiteindelijk heeft het aanzetten tot haat en geweld de doorslag gegeven. Er zijn angstgevoelens bij de gemeenschap door die uitlating in deze tijdgeest", aldus de raadsman tegen RTV Utrecht.

De Zaanse Omar Abdullah deed zaterdag al aangifte tegen de Utrechtse PVV-lijsttrekker. Hij deed via Facebook een oproep aangifte te doen.

De PVV doet, net als DENK, in Utrecht voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Vrouw in Rotterdam omgebracht, vier mensen aangehouden
Gisteren, 18:54 NOS nieuws

In een huis op de Mathenesserweg in Rotterdam-West is een dode vrouw gevonden. De politie gaat uit van een niet-natuurlijke dood. Er zijn twee mannen en twee vrouwen aangehouden.

Wat er precies is gebeurd in het huis boven is nog niet bekend. De politie heeft het huis afgezet met linten; de recherche doet onderzoek.

Een ooggetuige meldde volgens RTV Rijnmond dat er ook een baby in een kinderstoeltje is meegenomen door de politie. De politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen.
Vandaag is het ?Blue Monday?: waarom meeste mensen vandaag ziek vallen

15 januari 2018, het is het begin van de ?30 dagen zonder klagen?, maar meteen ook de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag is namelijk ?Blue Monday?, de dag waarop de meeste mensen ziek vallen. Maar hoe komt dat?
Paniek in de straten en mensen die in riool willen schuilen door werknemer die ?op verkeerd knopje duwt?
Zondag, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Duizenden Hawaïanen zochten zaterdag in allerijl een schuilplaats toen er een waarschuwing kwam over een ballistische raket die op weg was naar de Amerikaanse eilandengroep. Volgens video?s die op sociale media circuleren zochten enkele wanhopige mensen dekking door zich in rioolputten te verschuilen. Meer dan een halfuur later raakte bekend dat het om een vals alarm ging, veroorzaakt door een werknemer die ?op het verkeerde knopje duwde?.
Koningshuisdeskundige over titelstrijd: veel mensen zwelgen bij titels
Zaterdag, 23:06 NOS nieuws

Als Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos, zich prins mag noemen en de achternaam de Bourbon de Parma mag gebruiken, gaan er deuren voor hem open die anders dichtblijven. "In Europa zijn er heel veel mensen die zwelgen bij mensen met titels", zegt koningshuisdeskundige Reinildis van Ditzhuyzen.

Vanochtend werd bekend dat prins Carlos beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak dat Klynstra zijn naam en adellijke titels mag voeren. Maandag dient de zaak bij de Raad van State

Van Ditzhuyzen beantwoordt drie vragen over de titelstrijd:

De Raad van State doet naar verwachting over een week of zes uitspraak.
Vals raketalarm op Hawaii veroorzaakt paniek
Zaterdag, 23:42 Volkskrant
'Ballistische raketdreiging voor Hawaii. Zoek onmiddellijk dekking. Dit is geen oefening!' Die boodschap kregen de bewoners van Hawaii zaterdagmorgen vroeg op hun mobieltje binnen. Ook op de radio en televisie werd alarm geslagen over het gevaar van een raketaanval op de eilanden. De boodschap veroorzaakte paniek onder de bewoners van de eilanden. Veel mensen dachten dat het om een raketaanval van


Sinan Bolat weer een van de beste keepers in België: ?Revanche? Ja, naar de mensen die twijfelden?
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Februari 2016: Sinan Bolat wordt bij Club Brugge naar de B-kern gestuurd, nadat hij er amper vijf wedstrijden speelde. 21 januari 2018: Sinan Bolat ontvangt als (één van) de beste keeper(s) van de competitie met Antwerp Club Brugge, dat twee jaar later nog steeds op de sukkel is met zijn keepers. ?Dat is geen toeval?, zegt de 29-jarige Bolat.
Kantoor VGZ Heerlen sluit, ruim 300 mensen ontslagen
Vrijdag, 14:36 NOS nieuws

Zorgverzekeraar VGZ sluit zijn vestiging in Heerlen. Daardoor verliezen ruim 300 mensen hun baan. De locatie zal midden volgend jaar volledig dicht gaan.

De medewerkers hebben gisteren te horen gekregen dat ze per mei 2019 op straat staan. Dat meldt een woordvoerder aan 1Limburg. De zorgverzekeraar werkt veel met uitzendkrachten en tijdelijke contracten.

Volgens woordvoerder Jan Sinnige wordt de sluiting nu al bekendgemaakt zodat het personeel voldoende tijd heeft om een andere baan te zoeken. "We gaan de komende tijd inventariseren voor hoeveel mensen nog werk in andere vestigingen is."

De afstoting is nodig om de premies betaalbaar te houden, zegt VGZ. De vestiging in Heerlen gaat dicht omdat het huurcontract afloopt.

Chatten en mailen

De werkzaamheden worden volgens bestuurder Annelies Bontjer van FNV Bondgenoten deels verplaatst naar het kantoor in Eindhoven. "We gaan met het bestuur bekijken wie er mee kan naar Eindhoven, maar door digitalisering zal ook een deel van de banen verdwijnen."

Doordat klanten minder bellen en meer chatten en mailen kan VGZ besparen op personeelskosten.
Goede kunst en nieuwe kansen voor mensen die ze nodig hebben: het kan
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Stelling: kunst maakt de wereld beter. De eerste column van dit jaar wordt een positieve. Een verlate kerstgedachte; gewoon eens onvervalst moralistisch, zonder reserve of ironie. Maar niet naïef. Noem het hoopvol. Daar komt-ie: kunst maakt de wereld beter. En dan bedoel ik niet dat kunst tot zelfreflectie dwingt, het inlevingsvermogen stimuleert en vaste overtuigingen loswrikt. En ik heb het ook


Politie zoekt mensen achter bloederige affiches in Antwerpen. Activist waarschuwt: ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u?
Donderdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Vorige maand doken plots opvallende afficheborden op in het centrum van Antwerpen. Actiegroep Maak Plaats! wilde daarmee het beleid rond fietsers en hun veiligheid in de stad aanklagen. De politie is op zoek naar degenen die de aanplakbiljetten hebben opgehangen, maar dat is tegen het zere been van activist Peter Terryn. Hij roept betrokkenen op niet met de politie te praten. ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u.?
Theo Francken overleeft vertrouwensstemming
Donderdag, 18:48 De Tijd
18:12 Na de Soedan-rel hebben de regeringspartijen donderdag in de Kamer de rangen gesloten.


Bijenkorf stoot eigen distributiecentrum af, 143 mensen baan kwijt
Donderdag, 17:36 NOS nieuws

De Bijenkorf gaat zijn eigen distributiecentrum sluiten. Vanaf medio 2019 worden de winkels en de webshop vanuit één plaats bevoorraad door het bedrijf Ingram Macro, dat nu al de webshopverkoop distribueert.

De sluiting van het magazijn in Woerden gaat 143 medewerkers hun baan kosten. Voor hen heeft de Bijenkorf een sociaal plan klaar liggen. "Wij zullen ons uiterste best doen om ze van werk naar werk te begeleiden", zegt directievoorzitter Giovanni Colauto.

Dubbel

De Bijenkorf zegt dat de samenvoeging tot één distributiecentrum leidt tot een beter en snellere service aan de klanten. Het bedrijf wijst er op dat op dit moment dingen dubbel worden gedaan in de vestigingen in Woerden en Waalwijk.

Een nieuw distributiecentrum, dat ergens in de regio Tilburg/Waalwijk gebouwd gaat worden, is volgens De Bijenkorf ook duurzamer qua verbruik van materialen, CO2-uitstoot en werkomgeving.

De Bijenkorf verwacht dat de werkgelegenheid in het nieuwe centrum zal stijgen naar op termijn 800 banen. In de twee huidige magazijnen werken in totaal 500 mensen. De Bijenkorf denkt dat met name de online-verkoop flink zal stijgen.
Naar Amerika willen mensen uit alle hoeken van de wereld. Gevaarlijk leven trekt
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Waarover hebben de media in Europa het? Het internationale blad Monocle publiceert de jaarlijkse lijst van Soft Power Nations. Hoe zinvol die is, bekijkt onze correspondent Arie Elshout. Canada is weids en mooi, maar niet erg opwindend. De stukken over dit land in deze krant zijn te tellen op de vingers van de hand van een vuurwerkslachtoffer. Zo rauw als Amerika is, zo saai is Canada. Zie het als


Tweeduizend (rechtse) mensen die gaan debatteren over integratie, immigratie en identiteit, zo gaat dat
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Tweeduizend mensen die op een vrijdagavond in Rijswijk gaan debatteren over integratie, immigratie en identiteit. Niet per se politiek correct, wel met een gedeelde behoefte tot oplossingen te komen. Er zijn een liedjeszanger vooraf, een dj na en genoeg leuke types om tussendoor een hapje of drankje mee te doen. Met z'n allen het land een stukje verder helpen: wie kan daar wat op tegen hebben? Moo


?Rendiercamera? moet mensen redden en spoorlopers tijdig herkennen
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

start-up Engine27 werkt aan een intelligente camera die mensen op een treinspoor kan herkennen. Het systeem is gebaseerd op dat wat treinbestuurders alarmeert als er plots rendieren op de sporen staan.
Stinkbandje moet aanvallers afschrikken: 'Van stank gaan mensen walgen'
9 Januari, 11:00 NOS nieuws

Met een stinkarmband een veiligere wereld creëren. Dat wil initiatiefnemer Roel van der Kamp bereiken met de 'invi bracelet', een polsbandje met geurcapsule die een drager kan gebruiken in een onveilige situatie. "Als je aan die armband trekt, komt er een heel vieze stank vrij die op grote afstand is waar te nemen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Seksueel geweld is een wereldwijd probleem, weet ook Van der Kamp. "Dat zien we nu ook weer met de #MeToo-campagne." Daarom wilde hij iets op de markt brengen dat minder agressie uitstraalt dan bijvoorbeeld pepperspray, wat sommige vrouwen nu bij zich dragen. "Het armbandje ziet eruit als een haarelastiekje. Heel subtiel."

De stank die het bandje kan produceren, moet ervoor zorgen dat een aanvaller afschrikt en dat de omgeving gewaarschuwd wordt. "Mensen zijn zo geprogrammeerd dat ze bij stank gaan walgen. En bij walgen is er een heel sterke drang om ergens vandaan te gaan", zegt Van der Kamp.

De geur die vrijkomt, lijkt het meest op die van gas en is tot op enkele honderden meters in verdunde vorm te ruiken. "Samen met de gemeente Rotterdam hebben we een geur gecreëerd die je in het dagelijks leven niet tegenkomt. Het zijn allemaal vieze stofjes die ongevaarlijk zijn en die bij elkaar een heel vies mengsel vormen. We hebben ook de geur van rotte eieren onderzocht, maar daar zitten te veel giftige stoffen in."

Uit testen blijkt dat mensen reageren op de geur. "Wij hebben gemerkt dat mensen bij het ruiken van de gasgeur vaak zelf op zoek gaan naar de bron of de hulpinstanties inschakelen. De armband schrikt dus niet alleen van dichtbij af."

Ook blijkt dat het dragen van het armbandje gemoedsrust geeft. "In Rotterdam hebben we honderd armbanden verspreid en gekeken naar de bijdrage aan veiligheidsbeleving. Die ging significant omhoog, waardoor mensen er vaker op uit gingen, op stap gingen of een rondje door het bos gingen rennen. Het bandje nam bepaalde zorgen weg", zegt Van der Kamp.

Start-ups

De Rotterdammer is momenteel in Las Vegas, waar vandaag de innovatiebeurs CES van start gaat. Hij is niet de enige landgenoot: ruim vijftig Nederlandse start-ups tonen daar hun uitvinding aan de rest van de wereld. Prins Constantijn is mee als ambassadeur van de StartupDelta.

Zijn ambities met het stinkbandje zijn hoog. "Als je zo'n product hebt, waarom zou je dan niet hoog inzetten en het beschikbaar maken voor de hele wereld? Wij proberen hiermee een gedragsverandering in de maatschappij teweeg te brengen. Het mooiste zou zijn als dat wereldwijd lukt."
Facebook schrapt door mensen aangedreven persoonlijke assistent M
8 Januari, 20:06 Tweakers
Facebook heeft de stekker uit een testproject met betrekking tot de persoonlijke assistent M getrokken. De assistent was voor een beperkte groep gebruikers beschikbaar en werkte met zowel kunstmatige intelligentie als echte mensen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be