NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

Herenhuis voor jonge mensen
Gisteren, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Jeroen en Joke regelden de koop van hun herenhuis in Deurne in welgeteld één dag. ?Het huis was structureel in orde en we vielen voor de bewaarde authentieke elementen.? Er was werk aan de winkel, maar het koppel doorstond de verbouwtest met verve.Eline Maeyens, foto's Geert Van de Velde
Meer dan 260 mensen gered voor kust van Spanje

Meer dan 260 vluchtelingen en migranten zijn vrijdag gered voor de Spaanse kust. Dat is vernomen bij de zeereddingsdiensten. Nog meer vaartuigen verkeren vrijdagavond in moeilijkheden, klinkt het.
Het gat in de markt in het hedendaags toneel: zoeken naar De Ander tussen Echte Mensen
Vrijdag, 02:14 Volkskrant
PStheater speelt met De bubbel zijn grootste productie tot nog toe. Vanuit de grote tent, midden op het Lammermarktplein in Leiden, kijk je door de enorme ramen van plexiglas aan de ene kant uit op Pizzeria Palermo, aan de andere kant op De Leeuw Makelaars. Het één is een shabby Italiaans eethuisje, het ander heeft een glanzende etalage vol dure huizen. De stad in doorsnee. Daarover gaat ook de vo


Leerkracht eert verongelukte vrienden met stand-upcomedy: ?De mensen mogen gerust meedoen?
Vrijdag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Leerkracht Tom Covens treedt dit weekend als stand-upcomedian twee keer op voor een uitverkochte Gildenzaal in Nijlen. Covens doet dit als eerbetoon aan enkele overleden vrienden en schenkt de inkomsten weg aan drie goede doelen.
Werkloosheid verder gedaald, nog 404.000 mensen zonder baan
Donderdag, 09:12 NOS nieuws

De werkloosheid is in oktober verder gedaald, meldt het CBS. Van de beroepsbevolking zat nog 4,5 procent zonder baan. Een maand eerder was dat nog 4,7 procent.

Al sinds begin 2014 daalt de werkloosheid gestaag. Toen zaten er nog 700.000 mensen zonder baan, in oktober waren dat er nog 404.000.

Jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid was in oktober voor het eerst lager dan voor de crisis. Van de mensen van 15 tot en met 24 jaar was 7,9 procent werkloos, eind 2008 was dat 8,4 procent en in de jaren daarna was dat percentage altijd hoger. De werkloosheid onder jongeren is traditioneel altijd hoger dan die onder 25-plussers.

Minder ww

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering daalt ook gestaag. Het waren er in oktober 343.00, een jaar eerder waren dat er nog 420.000.

Er zijn in Nederland nu 8,6 miljoen mensen met betaald werk. De afgelopen drie maanden steeg het aantal banen met gemiddeld 15.000 per maand.
'Dringend mensen nodig voor technische sector'
Donderdag, 04:24 NOS nieuws

De technologische industrie heeft dringend nieuw personeel nodig als het een bepalende rol wil blijven spelen in de groei van de Nederlandse economie. In de komende twaalf jaar moeten er 120.000 vacatures in de sector worden vervuld, staat in een rapport van het economisch bureau van ING.

Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME onderschrijft de roep om nieuwe mensen. "Als we het tekort in personeel niet snel aanpakken, gaat het ten koste van onze economische groei", zegt voorzitter Dezentjé Hamming in De Telegraaf.

Groeimotor

Bedrijven als chipmachinemaker ASML, chipproducent NXP en Philips maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Volgens het ING-rapport gaan er 286.000 banen in om en laat de sector dit jaar een groei zien van 9,5 procent. De bouw (8 procent) en flexbranche (7 procent) staan op een tweede en derde plek.

Een kwart van de bedrijven in de tech-sector zou nu al een tekort hebben aan vakmensen. FME wil zo snel mogelijk overleggen met het kabinet om te kijken hoe het personeelstekort kan worden aangepakt.
Zoveel mensen ervaren de herinnering aan het verleden slechts als onaangename last
Woensdag, 22:24 Volkskrant
Op de Hartmannswillerkopf in de Vogezen, waar in de Eerste Wereldoorlog circa 30 duizend Franse en Duitse soldaten zijn gesneuveld, is op 3 augustus een Frans-Duits museum geopend dat de herinneringen aan de 'Grande Guerre' levend moet houden. Afgelopen week werd dat museum bezocht door de Duitse president Steinmeier en de Franse president Macron. Zij deden daar, aldus de Frankfurter Allgemeine, e


Kijk niet naar mensen die nepnieuws verspreiden, maar naar zij die het geloven
Woensdag, 20:00 Volkskrant
We moeten mensen die in nepnieuws geloven zover krijgen dat ze zin en onzin kunnen scheiden. De zorgen over Russisch nepnieuws zijn tot zulke grote hoogten gestegen dat minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, als een van haar eerste daden, in gesprek gaat met Google en Facebook om te onderzoeken hoe de politieke beïnvloeding door Vladimir Poetin kan worden tegengegaan. Ollongren constatee


'Mensen die dertig jaar ouder zijn dan u hebben allemaal een Google-account'
Woensdag, 18:48 Volkskrant
'Het is echt ontzettend simpel meneer. U gaat naar Play Store, dan Google Play, dan Sim-card, dan even de eerste applicatie downloaden.' 'Sorry, mijn telefoon heeft geen Play Store. O jawel, sorry, ik zie het hier zitten. Wacht even, ik kom er niet in, ik schijn een Google-account te moeten aanmaken.' 'Wat!? Heeft u geen Google-account!? Dat is raar. Ik zie uw geboortejaar hier in het scherm staan


Netwerk van sociale robots begeleidt mensen met een verstandelijke beperking
Woensdag, 09:29 Emerce
De Stichting Philadelphia Zorg, die zich vooral richt op de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, heeft een robotnetwerk in gebruik genomen. De bewoners krijgen bij toerbeurt hun eigen sociale robot toegewezen. Met de robot Phi, een variant van Pepper, is al een jaar lang geëxperimenteerd.


Toen mensen naar Westen stroomden, kenden ze maar één woord: 'Waanzinnig!'
Woensdag, 02:12 Volkskrant
Erik van den Berg deelt dagelijks een opmerkelijk fragment uit zijn verzameling historische dagboeken. Op weg naar buiten naar een afspraak, kreeg ik thuis nog een telefoontje van Mielke (hoofd Staatssicherheitsdienst, red.). Zijn verhaal was grotesk. Voor de parlementsvergadering had hij een kalmerende pil ingenomen. Dat was de reden voor de stomme fout dat hij de volksvertegenwoordigers in het p


Man schiet lukraak mensen dood in Californië
Dinsdag, 22:36 NOS nieuws

Een gewapende man heeft in de Amerikaanse staat Californië vier mensen doodgeschoten. Zeker zeven anderen raakten gewond. De man schoot op verschillende plekken mensen neer, waaronder een basisschool. Het lijkt erop dat hij zijn doelwitten lukraak koos. De politie heeft hem doodgeschoten.

Volgens twee ziekenhuizen zijn er in totaal zeven gewonden binnengebracht, onder wie zeker drie kinderen.

Het is de politie in het landelijke noorden van Californië nog niet duidelijk op hoeveel plaatsen de man precies zijn wapen trok. Op vijf plaatsen wordt onderzoek gedaan.

Op de school raakte een kind gewond, een ander kind werd beschoten toen het met een vrouw in een auto zat. Ook zij raakte gewond.

Ruzie

Volgens de politie begon het schieten met een huiselijke ruzie, waarover de buren de politie belden.

De buurman heeft tegen een plaatselijke krant gezegd dat hij van zijn buurman alleen weet dat hij Kevin heet. Zijn huisgenoot is een van de slachtoffers. Ook zou de schutter zijn auto hebben gestolen.

"Het idiote is dat ik de buurman de laatste tijd erg veel heb horen schieten, honderden kogels. We dachten dat hij gek geworden was en hij bedreigde ons."

Na de schietpartijen heeft de politie een half-automatisch wapen en twee pistolen gevonden.
Nog nooit waren er zoveel mensen op de vlucht. Deze video legt in vijf minuten het vluchtelingenverdrag uit
Dinsdag, 17:48 Volkskrant
Het vluchtelingenverdrag van Genève staat onder druk vanwege het grote aantal mensen dat op de vlucht is. Nooit eerder waren dat er wereldwijd zoveel. Waarom vonden we dat verdrag ook alweer nodig? In deze video leggen we het in vijf minuten helemaal uit.


Advies: zo moeten kunstenaars en andere mensen met creatieve beroepen meer gaan verdienen
Dinsdag, 17:12 Volkskrant
Kunstenaars en mensen met andere creatieve beroepen moeten meer gaan verdienen, en het afsluiten van collectieve arbeidsovereenkomsten (cao's) kan daarbij helpen. Het is ook belangrijk te onderzoeken hoe hun vaak slechte aanspraken op sociale zekerheid en pensioen kunnen verbeteren. De belangenorganisaties van mensen met creatieve beroepen moeten meer samen optrekken en beter overleggen met werkge


Opnieuw vechtpartijen in Brussel tussen enorme groepen jongeren en de politie
Woensdag, 19:24 Volkskrant
In het centrum van Brussel zijn woensdag opnieuw gevechten uitgebroken tussen grote groepen jongeren en de politie. Daarbij werd de politie bekogeld met stenen, en werden ramen van omliggende gebouwen en auto's vernield. In dezelfde buurt vonden afgelopen weekend ook al zware rellen plaats, waarbij 22 agenten gewond raakten en tal van winkels werden vernield. Woensdagnamiddag waren honderden, voor


121.000 mensen met sportblessure naar de spoedeisende hulp
Dinsdag, 02:49 NOS nieuws

In 2016 hebben zo'n 121.000 mensen zich met een sportblessure gemeld bij de spoedeisende hulp, blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar. Deels is dat volgens de onderzoekers te verklaren doordat mensen met kleine kwetsuren vaker eerst naar de huisarts gaan.

Verreweg de meeste mensen die zich bij de spoedeisende hulp melden komen van het voetbalveld. Zo'n 35.000 voetballers belandden vorig jaar in het ziekenhuis. Het hoge aantal hangt samen met het grote aantal mensen dat voetbalt.

Kinderen en gymles

Op plek twee in de ranglijst staat gymles. In 2016 kwamen 11.000 mensen met een gymlesblessure naar de eerste hulp, iets meer dan een jaar eerder.

Kinderen lopen relatief vaak verwondingen op tijdens het sporten: de helft van het totale aantal geblesseerden op de eerste hulp is tussen 9 en 18 jaar oud.

Om een goed beeld te krijgen van de veranderingen in het aantal blessures, is het aantal mensen dat zich op de spoedeisende hulp meldt geen goede graadmeter, blijkt uit het onderzoek. Door veranderingen in het zorgbeleid gaan bijvoorbeeld mensen met een kleine blessure vaker eerst naar de huisarts.

Botbreuken geven volgens de onderzoekers een beter beeld, omdat die altijd via het ziekenhuis moeten om bij de spoedeisende hulp een röntgenfoto te laten maken. Ook dat aantal blijkt licht gedaald te zijn.

Wielrenners

Uitzondering op de dalende trend zijn mensen die aan wielrennen, mountainbiken, hardlopen en fitness doen. Het aantal wielrenners met een botbreuk is sinds 2000 ongeveer verviervoudigd. Het aantal beoefenaars van de andere drie sporten die een botbreuk hebben opgelopen is in dezelfde periode drie keer zo hoog geworden.

Twintig sporters kwamen in 2016 in Nederland om het leven, vooral zwemmers en wielrenners. Ook kwamen vijftien Nederlanders om het in het buitenland. Daarbij gaat het met name om bergbeklimmers en duikers.

De geblesseerde sporters maakten in 2016 voor zo'n 150 miljoen euro aan medische kosten, plus 190 miljoen euro kosten aan ziekteverzuim.
?Mensen vinden onze chaotische manier van doen minderwaardig?
Dinsdag, 02:12 Gazet v. Antwerpen

De ene is honkvast en houdt van zekerheid, de andere is een globetrotter die naar avontuur snakt. Toch zijn acteur Johan Petit en muzikant David Bovée behalve tegenpolen ook zielsverwanten. ?Alles wat wij maken, vertrekt vanuit chaos?, zeggen de twee creatieve Antwerpenaars.
Antwerpse foodtrucker schrijft kookboek: ?Sommige mensen kwamen wel drie keer terug voor onze kibbeling?
Maandag, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Met Zot van de Noordzee heeft foodtrucker Jean sur Mer een kookboek uit over, hoe kan het anders, de Noordzee. Het is meteen ook een verhaal van bewondering voor en verwondering over de zee. Deze eersteling van Antwerpenaar Jan Kegels dingt bovendien mee naar de titel van Kookboek van het jaar.
Huilende winkeluitbater in Brussel: ?Als deze mensen mij doden, wat dan met mijn vier kinderen??
Maandag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Een nachtwinkeluitbater in Brussel barstte in huilen uit toen het stadsbestuur hem deze voormiddag bezocht na de vernielingen van het voorbije weekend. De beelden van de vtm-ploeg, die erbij was, zijn al massaal gedeeld. ?Ik werk al elke dag, twaalf jaar, zonder vakantie. En wat nu??, klinkt het, emotioneel. De stad Bussel is van plan een klacht in te dienen tegen onbekenden. om de kosten te kunnen recupereren.
Op 10 jaar tijd 37 procent meer gedwongen opnames in de psychiatrie: ?Je berooft mensen van hun vrijheid?
Maandag, 08:48 Gazet v. Antwerpen

Het aantal gedwongen opnames van psychiatrische patiënten in een gesloten instelling in Vlaanderen blijft toenemen, in alle leeftijdsgroepen. Op een kleine tien jaar tijd waren er 37 procent meer gedwongen opnames. Dat blijkt uit het jongste rapport van de Vlaamse zorginspectie, dat de VRT kon inkijken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be