NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMensen

2News.be / Trefwoorden / Mensen

1.253 mensen nemen deel aan eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken
Gisteren, 19:30 Skynet Economie
Op de speelplaats van het Sint-Angela-Instituut in Tildonk (Haacht) hebben vandaag 1.253 personen deelgenomen aan de eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken ooit. Het ging om een initiatief van de KVLV in het kader van de 63ste editie van de Dag van de Aardbei, die georganiseerd werd in samenwerking met onder meer het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers en de provincie Vlaams-Brabant.


20 km door Brussel - Rode Kruis verzorgde bijna 500 mensen
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
Ongeveer 470 mensen die zondag deelgenomen hebben aan de 20 km door Brussel, hadden verzorging nodig. Dat meldt Nancy Ferroni, de woordvoerster van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een vijftiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging. Volgens verschillende media moest één man met hartproblemen gereanimeerd worden.


Circa 200 mensen hadden ter plaatse verzorging nodig tijdens 20 km door Brussel
Gisteren, 15:06 Skynet Belgie
Zo'n 200 mensen die deelnamen aan de 20 km door Brussel hadden verzorging nodig, dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een tiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging.


Deelnemer gereanimeerd na 20 km door Brussel, 200 mensen hebben ter plaatse verzorging nodig
Gisteren, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De hulpdiensten hebben één deelnemer moeten reanimeren na de 20 kilometer door Brussel. Hij of zij zou intussen stabiel zijn. Tien anderen moesten naar het ziekenhuis en ongeveer 200 deelnemers hadden ter plaatse verzorging nodig, zo meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een tiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging.
Links Frankrijk demonstreert tegen president Macron
Zaterdag, 20:06 NOS nieuws

In Frankrijk zijn bij meerdere demonstraties een kwart miljoen mensen de straat opgegaan tegen de hervormingsplannen voor de publieke sector van de regering-Macron.

Het protest was georganiseerd door linkse politieke partijen, de vakcentrale CGT en tientallen andere organisaties. Zij hopen dat hun protest aangroeit tot een golf van verzet tegen de reorganisatie van ambtelijke diensten, staatsbedrijven en de nationale spoorwegmaatschappij SNCF.

In Parijs deden volgens de CGT 80.000 mensen mee, de politie hield het op 21.000. De politie was massaal op de been om ongeregeldheden te voorkomen. Rond de demonstratie in Parijs werden 35 mensen opgepakt, onder meer voor het aanrichten van vernielingen.

Landelijk gezien deden er 70.000 mensen minder mee dan in maart, toen soortgelijke demonstraties 320.000 deelnemers trokken.

De leider van de politieke partij France Insoumise (Onbuigzaam Frankrijk), Jean-Luc Melenchon, veroordeelde de belastinghervorming, die zou vooral de rijken ten goede zou komen.

De 4,5 miljard euro die de staatskas daardoor misloopt, kan volgens hem beter gebruikt worden om het personeelstekort in de ziekenhuis of bij de politie op te lossen of het tekort aan opleidingsplaatsen voor studenten.
Vijf mensen ontsnapt uit gesloten centrum voor illegalen in Steenokkerzeel
Zaterdag, 10:30 Skynet Belgie
Vijf mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt uit het gesloten centrum voor illegalen De Caricole in Steenokkerzeel. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op Twitter.


Vijf mensen ontsnapt uit gesloten centrum voor illegalen: ?Mogelijk door de wateroverlast?
Zaterdag, 10:18 Gazet v. Antwerpen

Vijf mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt uit het gesloten centrum voor illegalen De Caricole in Steenokkerzeel. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. ?Wateroverlast van donderdagavond maakte dit indirect mogelijk?, zo luidt het.
Duizenden mensen krijgen plotseling geld terug van hun bank
Vrijdag, 08:06 NOS nieuws

Zo'n 27.000 klanten van ING, SNS, Regiobank en BLG Wonen krijgen deze dagen aangename post van hun bank. Ze krijgen enkele euro's tot soms wel meer dan duizend euro terug vanwege te veel betaalde boeterente in het verleden.

Het gaat om klanten die tussen 2011 en 2016 extra hebben afgelost op hun hypotheek of de hypotheek hebben aangepast. Banken brachten daarvoor boeterente in rekening, maar die rekening was vaak te hoog.

De Autoriteit Financiële Markten kwam eerder al tot de conclusie dat de rekening te vaak in het voordeel van de bank uitviel. Klanten die na juli 2016 een rekening hadden ontvangen moesten worden gecompenseerd. Consumentenorganisaties riepen de banken op om ook klanten van voor die periode te compenseren.

Uitbetaald

Die compensatie komt eraan bij klanten van ING en de Volksbank, moederbedrijf van SNS, Regiobank en BLG Wonen. Bij ING gaat het om 7000 klanten, bij de Volksbank om zo'n 20.000 klanten. ING heeft de compensatie inmiddels uitbetaald, bij klanten van de Volksbank worden klanten daarover vandaag geïnformeerd.

ING trekt maximaal 10 miljoen uit voor de compensatie, bij de Volksbank gaat het om 4,6 miljoen euro.

Niet meekijken

Consumentenorganisaties zijn te spreken over de compensatie die de Volksbank verstrekt, maar over ING zijn ze minder te spreken. De bank heeft niet duidelijk gemaakt hoe ze de compensatie berekent. "Ze herstellen een fout die ze zelf gemaakt hebben. We hebben niet kunnen meekijken hoe ze dat doen", zegt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

Samen met de Consumentbond roepen ze ook ABN Amro en Rabobank op om klanten te compenseren. De twee banken zeggen dat dat niet nodig is, omdat alle fouten in het verleden al zijn hersteld.
?Tesla?s Autopilot misleidt mensen opzettelijk?
Donderdag, 08:24 AutoBlog
Twee Amerikaanse organisaties hebben er schoon genoeg van gekregen. Wanneer je als voorloper van een bepaalde vooruitstrevende techniek te maken tegen de lamp aanloopt, kun je erop wachten dat dit groots wordt uitgelicht. Tesla bevindt zich al jaren in een dergelijke situatie. Of het nu gaat om productie– of geldproblemen, of ernstige ongelukken, vrijwel iedere […]


Honderden mensen houden wake aan Justitiepaleis voor doodgeschoten peuter Mawda

Honderden mensen zijn woensdagavond op het Poelaertplein aan het Brusselse Justitiepaleis samengekomen om met een wake de doodgeschoten peuter Mawda te herdenken. De aanwezigen hingen lange rijen van babykleertjes op om hun steun te betuigen aan de ouders. Om 22.00 uur volgt er nog een wake met fakkels.
Tom Meeuws over Hallo Politici: ?Mensen zijn blij dat ze een vraag kunnen stellen aan een politicus?
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Wie graag zelf eens een vraag zou stellen aan een politicus, kan terecht op het webplatform ?Hallo politici?. Dat probeert de burger dichter bij de politiek te brengen en omgekeerd. Soms ook letterlijk, door een ?Hallo Politici Pop-Up? te organiseren, waar je je prangende vragen in levende lijve kan stellen aan een politicus. Zoals deze middag in de Permeke Bibliotheek, met Tom Meeuws (sp.a) en Bart Staes (Groen).
Chinese chatbot van Microsoft belt mensen op en heeft 500.000 vrienden
Woensdag, 18:48 Techzine
Op Google I/O eerder deze maand demonstreerde Google een griezelig realistisch telefoongesprek met Google Duplex. Het zorgde voor een storm van controverse, maar blijkbaar doet Microsoft al iets soortgelijk in China met social chatbot Xiaoice. Op een AI-event in Londen toont Microsoft CEO Satya Nadella de sociale chatbot Xiaoice volgens The Verge. De bot werkt […]


Waarom mensapen ook mensen zijn
Woensdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen

?Ik zie niet waarom we niet mensen en chimpansees allebei apen noemen, of mensapen, of mensen?, zegt de Nederlandse-Amerikaanse primatoloog en cognitief etholoog Frans de Waal. De man is een onvervalste wereldautoriteit en méér dan de evenknie van mensen als Desmond Morris. Door de verbanden die hij legt tussen dieren en politiek, en omdat hij de emoties van dieren op de kaart zette, wordt hij als een van de invloedrijkste wetenschappers van zijn tijd gezien.
Actieplan staatssecretaris moet mensen uit de schulden helpen
Woensdag, 02:24 NOS nieuws

Gemeenten moeten meer mensen met schulden helpen, ook moet dat efficiënter gebeuren. Staatssecretaris van Sociale Zaken Van Ark gaat daarom met gemeenten in gesprek over een nieuwe schuldenaanpak. Want veel mensen vallen nu buiten de boot en kunnen niet terecht bij hun gemeente voor hulp.

De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening schrijft voor dat mensen niet mogen worden uitgesloten voor schuldhulpverlening, zonder dat naar de individuele omstandigheden wordt gekeken. In de praktijk gebeurt dat wel.

Zzp'ers

Ombudsman Van Zutphen waarschuwde begin dit jaar nog over het toenemende aantal klachten van burgers die bij hem binnen komen. Vooral mensen die in scheiding liggen en zzp'ers worden nauwelijks toegelaten tot schuldhulpverlening.

In het regeerakkoord heeft dit kabinet de komende drie jaar 80 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van schulden. 90 procent daarvan is bestemd voor gemeenten - zodat zij sneller en beter kunnen helpen.

1 op de 10

Een op de tien huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. En een grote groep loopt het risico om in de schulden terecht te komen.

Dat is te veel vindt Van Ark. Om knelpunten weg te nemen, komt zij vandaag met 40 actiepunten. Voorkomen en goede begeleiding zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Zo gaan incassokosten voor kleine boetes omlaag, en moeten iemands schulden in één keer bij de rechter worden behandeld.

Ook moet incasso zorgvuldiger gedaan worden. "Een schuldenaar moet te allen tijde in zijn levensonderhoud kunnen voorzien", schrijft de staatssecretaris.

Toch is het volgens Nadja Jungmann, lector op de Hogeschool Utrecht, lang niet voldoende omdat de kern van het probleem niet wordt aangepakt. "Schuldhulpverlening is en blijft een gemeentelijke verantwoordelijkheid, zolang je die niet een duidelijke opdracht geeft wordt het probleem niet aangepakt."
Nvidia ontwikkelt systeem waarbij robots taken leren van mensen
Dinsdag, 17:24 Techzine
Industriële robots herhalen gewoonlijk een goed gedefinieerde taak en doen niets anders dan dat. Meestal zijn die zeer uitgebreid ingeprogrammeerd. Maar onderzoekers zoeken ook steeds meer naar manieren om daar verandering in te brengen. Nvidia blijkt te werken aan robots die kunnen leren van de mensen om hen heen. Het bedrijf heeft een nieuw laboratorium […]


Zeven mensen aangehouden na grote familieruzie
Dinsdag, 15:36 NOS nieuws

In Dordrecht zijn bij een uit de hand gelopen familieruzie zeven mensen aangehouden. Bij de arrestaties werd een agent bedreigd met een hamer.

Een man van 21 raakte gewond doordat hij door een politiehond was gebeten. Een meisje raakte ook lichtgewond, waardoor is niet duidelijk.

De ruzie was gisteren in de Willem Barentszstraat. Er waren verschillende mensen uit een familie bij betrokken. Ze wonen allemaal in dezelfde buurt.

Wapenstok

Om de ruziënde groep uit elkaar te krijgen, gebruikten agenten een wapenstok. Toen de politie daarna iemand wilde aanhouden, werd de 54-jarige vader van de arrestant boos. Hij rende zijn woning in en kwam terug met een hamer. Daarmee bedreigde hij een agent. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden. De politie heeft daarbij pepperspray gebruikt en een politiehond ingezet.

De mensen die zijn aangehouden, zijn zes mannen tussen de 18 en 54 jaar. Er werd ook een 47-jarige vrouw gearresteerd.
Samusocial ontslaat 31 mensen na stopzetting subsidies Fedasil
Dinsdag, 14:06 Skynet
De Brusselse Samusocial heeft zijn intentie bekendgemaakt om tot een collectief ontslag over te gaan van 26 werknemers met een contract van onbepaalde duur en om vijf contracten van beperkte duur niet te verlengen vanaf 30 juni. Dat meldt de socialistische bediendevakbond BBTK vandaag.


Hittegolf velt ruim zestig mensen in Pakistan
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
In de zuidelijke Pakistaanse stad Karachi zijn op drie dagen tijd meer dan zestig mensen omgekomen als gevolg van een hittegolf. Gisteren bereikte het kwik er volgens het Pakistaanse meteorologische agentschap 44 graden Celsius, terwijl het gemiddelde voor mei normaal op 35 graden ligt.


Zwalpende auto veroorzaakt ravage in centrum Brasschaat: vier mensen naar ziekenhuis
20 Mei, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Twee mannen en twee vrouwen zijn zondagochtend naar het ziekenhuis gevoerd na een zwaar ongeval op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat. Ze reden al zwalpend het centrum, waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor. ?Wonderwel raakte niemand anders gekwetst?, klinkt het bij de politie.
Pride Parade lokt 100.000 mensen naar Brussel
20 Mei, 00:24 Skynet Belgie
De 23ste Pride Parade heeft zaterdag 100.000 mensen naar Brussel gelokt, zo blijkt uit de officiële telling van de politie. De organisatie spreekt zelfs van meer dan 100.000 mensen. De stoet van de LGBTQI+-gemeenschap trok zaterdag door de straten van Brussel tussen toeschouwers die rijen dik langs de kant stonden. De parade stond in het teken van "Your local power", de veiligheid in de eigen buurt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be