NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Medisch

2News.be / Trefwoorden / Medisch

Medisch wonder: Britse baby herstelt na drie zware hartoperaties
Gisteren, 15:00 NOS nieuws

Een Britse baby van drie weken oud heeft in haar prille leven al drie zware operaties ondergaan. Vanellope Hope Wilkins werd geboren met haar hart buiten het lichaam. Een uur later lag ze al op de operatietafel. Maar nu, drie weken later, maakt ze het redelijk goed.

Vanellope kwam in een ziekenhuis in Leicester ter wereld met ectopia cordis: een zeldzame aandoening waarbij het hart buiten de borstkas ligt. Vaak gaat er bij deze aandoening tijdens de zwangerschap al wat mis. Kinderen die er levend mee geboren worden, komen in veel gevallen later alsnog te overlijden door complicaties bij de zware operaties.

"Het was een schok toen de echo liet zien dat haar hart buiten haar lichaam zat", zegt moeder Naomi tegen de BBC. "En heel eng, want we wisten niet wat er zou gebeuren."

Abortus

Ondanks adviezen om het kind te aborteren, deden de ouders dat niet. Er waren namelijk geen afwijkingen gevonden in het dna van het meisje. "De overlevingskansen werden op nihil geschat", zegt vader Dean. "Niemand geloofde dat ze het zou halen. Behalve wij."

Via een keizersnede kwam Vanellope uiteindelijk drie weken te vroeg ter wereld. Binnen een uur na de geboorte volgde al een operatie, waarbij haar hart in het lichaam werd geplaatst. Later volgden nog twee operaties. Tijdens de laatste werd het gat in haar borstkas gedicht met haar eigen huid, omdat ze geen borstbeen heeft. Allemaal succesvol.

Met de baby gaat het nu al een stuk beter. "Ze is een echte vechter", vinden haar ouders. En daar komt ook de naam Vanellope vandaan, naar het personage uit de Disney-film Wreck-It Ralph. Daar verandert Vanellope van een 'echte vechter' naar een prinses. "We vonden dat een gepaste naam", zegt Naomi. ??

Ook haar artsen zijn positief, maar toch zijn er risico's. Zo heeft het kind nog kans op infecties en moet de beademingsmachine nog worden afgekoppeld.

Het is waarschijnlijk de eerste Britse baby die de bijzondere aandoening heeft overleefd. Wel zijn er in de Verenigde Staten gevallen bekend van baby's die met hun hart buiten het lichaam wisten te overleven.
Geen vermisten na ontploffing bij ArcelorMittal in Gent
20 November, 17:30 Skynet Economie
Na de ontploffing in de staalfabriek ArcelorMittal Gent, waarbij een dode en twee zwaargewonden zijn gevallen, zijn er geen vermisten. Dat melden de Gentse lokale politie en het stadsbestuur.


Afrika heeft 10 miljoen extra onderwijzers en medisch personeel nodig
26 Oktober, 01:48 Skynet
In Afrika zijn tegen 2030 tien miljoen extra onderwijzers en medisch personeel nodig. Dat zegt Unicef in haar nieuwe rapport "Generation 2030 Africa 2.0", over de bevolkingsgroei en de gevolgen daarvan voor het continent en de wereld.


Kinderen kunnen voortaan - zonder medisch dossier - slecht rijgedrag van ouders melden
24 Oktober, 02:42 Volkskrant
Bezorgde kinderen kunnen ook zonder medisch dossier slecht rijgedrag van een ouder melden bij het CBR. De rijvaardigheidsinstantie kan vervolgens besluiten de ouder te herkeuren, en autorijden tot deze keuring te verbieden. Een richtlijn hierover hield onlangs stand in een rechtszaak die een 80-plusser uit het Limburgse Beek had aangespannen nadat het CBR op gezag van zijn familie een herkeuring h


Argos: Medisch onderzoekfinancier ZonMw kende miljoenen euro's aan subsidie onwettig toe
14 Oktober, 02:36 Volkskrant
Medisch onderzoeksfinancier ZonMw heeft ook na 2015 nog verscheidene aanvragen voor subsidies gehonoreerd, terwijl leden van de beoordelende commissies zelf aanvragen bij ZonMw hadden ingediend. Dat meldt het onderzoeksprogramma†Argos†van de VPRO vanmiddag op NPOradio1. Volgens de makers gaat het om mogelijk 38 gevallen van potentiŽle belangenverstrengeling, die in strijd is met de Algemene Wet Be


Medisch rampenplan voor gebouw van de EU nadat vijftien mensen geÔntoxiceerd raken
13 Oktober, 17:00 Gazet v. Antwerpen

In het gebouw van de Raad van de Europese Unie, het Brusselse Justus Lipsiusgebouw, zijn vijftien mensen geÔntoxiceerd: ze moeten braken en kampen met jeukende ogen. Het medisch rampenplan is afgekondigd. Dat meldt Pierre Meys, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Vijf mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus nog Meys.
Medisch rampenplan afgekondigd in Justus Lipsiusgebouw
13 Oktober, 12:30 Skynet
In het gebouw van de Raad van de Europese Unie, het Brusselse Justus Lipsiusgebouw, zijn vijftien mensen geÔntoxiceerd: ze moeten braken en kampen met jeukende ogen. Het medisch rampenplan is afgekondigd.


Innovatie in het medisch onderwijs: van lesboek naar VR-bril
11 Oktober, 02:36 Volkskrant
Hoe vertaal je de lesstof uit medische boeken naar patiŽnten van vlees en bloed? Artsenopleiders worstelen al eeuwen met die vraag. Virtual reality en hologrammen bieden hulp. 'Na het wow-effect blijft de leerervaring.' 'Oh shit, ik ben helemaal vergeten te tellen.' De opdracht voor geneeskundestudent Axel (26) is simpel: kijk rustig rond in de kamer en tel hoeveel personen je ziet. Maar nu hij vo

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be