NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Medisch

2News.be / Trefwoorden / Medisch

Medisch dossier van baby?s en peuters voortaan ook online te raadplegen
Donderdag, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Ouders zullen de medische gegevens die Kind en Gezin verzamelt tijdens de consultaties voortaan ook online kunnen raadplegen. Ouders krijgen op die manier een digitaal overzicht van de tests en onderzoeken die gebeuren op de consultatiebureaus, denk bijvoorbeeld aan de gehoortest, de groeicurves en de vaccinatiegegevens. Dat heeft Kind & Gezin donderdag bekendgemaakt.
Medisch onderzoek verandert: Crevits stuurt kinderen ook langs psycholoog

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steekt het medisch onderzoek op school in een nieuw jasje. Elke leerling zal voortaan nog maar vijf keer gecheckt worden, maar er komt meer aandacht voor het psychologische welbevinden, zo berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
Britten reageren furieus op kritiek van Trump: ?Iedereen wordt hier medisch behandeld, ongeacht hoe groot zijn bankrekening?
5 Februari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerkaanse president Donald Trump en de Britse premier Theresa May liggen opnieuw in de clinch. Trump had op Twitter de National Health Service (NHS) die door de overheid wordt gefinancierd, als een voorbeeld aangehaald hoe algemene, door de staat betaalde zorgstelsels niet kunnen functioneren. Afgelopen weekeinde was er in Groot-BrittanniŽ tegen besparingen in de NHS betoogd.
Belgische 'diaken des doods' krijgt 27 jaar cel
1 Februari, 18:00 NOS nieuws

De Vlaamse ex-diaken Ivo P., bekend als 'diaken des doods', is door een rechtbank in Brugge veroordeeld tot 27 jaar cel. Tegen de 61-jarige man was levenslang geŽist vanwege de moord op vijf mensen, onder wie zijn moeder, schoonvader en twee ooms. Een rechtbankjury had hem gisteren schuldig verklaard. Van een zesde moord is P. vrijgesproken.

P. heeft jarenlang als verpleger gewerkt en heeft verklaard dat hij in de jaren 80 en 90 op "maximaal twintig mensen" euthanasie heeft toegepast door lucht in hun aderen te spuiten. Van de meesten weet hij de naam niet meer, daarom is hij alleen veroordeeld voor een aantal bekende gevallen.

Enorm veel spijt

Naar eigen zeggen wilde P. zieke mensen uit hun lijden verlossen. Maar volgens de aanklager is hij een seriemoordenaar, die geen enkele spijt heeft van zijn daden en bij wie de kans op herhaling groot is. De advocaten hebben betoogd dat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Volgens hen stond P. altijd voor zijn medemens klaar, ook al ging dat soms ten koste van hemzelf.

De oud-diaken heeft erkend dat zijn slachtoffers niet om de dood hadden gevraagd en zegt "enorm veel spijt" te hebben.
Pia Dijkstra is ideaal voor de medisch-ethische kwesties die ze namens D66 op de agenda zet
25 Januari, 02:26 Volkskrant
Hoe Pia Dijkstra een documentaire inzet om de donorwet te redden. Tussen de opgewonden standjes in de Kamerbanken is Pia Dijkstra een oase van rust. Altijd beheerst en ingetogen, altijd op haar hoede ook. Verkeerde lang genoeg in de media om gedurig op haar qui-vive te zijn. Ideale typecasting voor de medisch-ethische kwesties die ze namens D66 op de agenda zet. Met fluwelen handschoenen en zachte


Rechter mag medisch dossier inzien voor tbs
23 Januari, 18:00 NOS nieuws

Rechters mogen binnenkort de medische gegevens inzien van een verdachte die weigert mee te werken aan onderzoek naar zijn geestelijke vermogens. Zo kunnen rechters makkelijker tbs opleggen: nu doen ze dat in de regel niet als een verdachte niet meewerkt aan psychiatrisch onderzoek.

De Eerste Kamer heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met een wetsvoorstel waarin dat wordt geregeld. De behandeling in de senaat heeft lang geduurd en er was veel aarzeling over de doorbreking van het medisch beroepsgeheim, maar uiteindelijk stemde alleen de Partij voor de Dieren tegen. De Tweede Kamer had het voorstel al in 2012 aangenomen.

Terughoudend met doorbreken beroepsgeheim

Minister Dekker voor Rechtsbescherming benadrukte bij de behandeling van het voorstel in de senaat dat met het aantasten van het beroepsgeheim terughoudend moet worden omgesprongen en dat het alleen kan bij zware misdrijven.

De wet moet ook voorkomen dat gedetineerden zonder de juiste zorg ineens op straat staan, met het risico dat ze weer in de fout gaan. Door de nieuwe wet kan de strafrechter aansluitend aan de straf verplichte zorg opleggen, zodat de zorg niet automatisch stopt als de straf eindigt.

Zaak-Anne Faber

De roep om rechters meer mogelijkheden te geven om tbs op te leggen, klinkt na de dood van Anne Faber steeds luider. De man die ervan wordt verdacht haar om het leven te hebben gebracht, ontliep bij een eerdere veroordeling tbs, nadat hij niet had willen meewerken aan psychiatrisch onderzoek.

De nieuwe wet treedt 1 januari volgend jaar in werking.
Had familie Nouri over hartafwijking moeten worden ingelicht? Niet volgens regels der wet: tiener van 16 is medisch volwassen
9 Januari, 02:36 Volkskrant
De familie van Abdelhak Nouri is geschokt dat zij nooit is geÔnformeerd over de hartproblemen van de Ajax-voetballer. Had dit wel gemoeten? Niet volgens de regels der wet. Een opvallend detail dat door de zaak-Nouri weer in de belangstelling staat: kinderen van 16 jaar zijn in medisch opzicht volwassen. Als Nouri van de hartafwijking heeft geweten, die op zijn zeventiende werd geconstateerd, dan h


Jupiler Pro League - Mitrovic medisch afgekeurd bij Saint-Etienne, AA Gent misloopt bijna vier miljoen euro
6 Januari, 19:24 Skynet
De transfer van Stefan Mitrovic, die KAA Gent zou ruilen voor Saint-Etienne, gaat niet door. Dat meldt de Franse eersteklasser op Twitter. De ServiŽr zou met een blessure kampen en geraakte niet door zijn medische tests.


Belgen krijgen inzage in medisch dossier
3 Januari, 12:18 Emerce
Belgen krijgen inzage in hun persoonlijk medisch dossier. Daarvoor is een digitaal platform ontwikkeld, de 'personal health viewer'. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakte dat dinsdag bekend op VRT Radio 2.


Persberichten over medisch nieuws zijn vaak overdreven, laat onderzoek zien
2 Januari, 19:12 Volkskrant
Media worden er vaak van beschuldigd weinig genuanceerd te zijn als het gaat om medisch nieuws. Maar uit onderzoek van de Universiteit van Leiden blijkt dat het probleem al eerder begint: persberichten omtrent medisch onderzoek zijn vaak te zwaar aangezet. 'Meer dan twee uur televisie kijken maakt kinderen dik' en 'Een handje noten per dag verlaagt de sterftekans met 20 procent'. Zomaar twee nieuw


Medisch wonder: Britse baby herstelt na drie zware hartoperaties
13 December 2017, 15:00 NOS nieuws

Een Britse baby van drie weken oud heeft in haar prille leven al drie zware operaties ondergaan. Vanellope Hope Wilkins werd geboren met haar hart buiten het lichaam. Een uur later lag ze al op de operatietafel. Maar nu, drie weken later, maakt ze het redelijk goed.

Vanellope kwam in een ziekenhuis in Leicester ter wereld met ectopia cordis: een zeldzame aandoening waarbij het hart buiten de borstkas ligt. Vaak gaat er bij deze aandoening tijdens de zwangerschap al wat mis. Kinderen die er levend mee geboren worden, komen in veel gevallen later alsnog te overlijden door complicaties bij de zware operaties.

"Het was een schok toen de echo liet zien dat haar hart buiten haar lichaam zat", zegt moeder Naomi tegen de BBC. "En heel eng, want we wisten niet wat er zou gebeuren."

Abortus

Ondanks adviezen om het kind te aborteren, deden de ouders dat niet. Er waren namelijk geen afwijkingen gevonden in het dna van het meisje. "De overlevingskansen werden op nihil geschat", zegt vader Dean. "Niemand geloofde dat ze het zou halen. Behalve wij."

Via een keizersnede kwam Vanellope uiteindelijk drie weken te vroeg ter wereld. Binnen een uur na de geboorte volgde al een operatie, waarbij haar hart in het lichaam werd geplaatst. Later volgden nog twee operaties. Tijdens de laatste werd het gat in haar borstkas gedicht met haar eigen huid, omdat ze geen borstbeen heeft. Allemaal succesvol.

Met de baby gaat het nu al een stuk beter. "Ze is een echte vechter", vinden haar ouders. En daar komt ook de naam Vanellope vandaan, naar het personage uit de Disney-film Wreck-It Ralph. Daar verandert Vanellope van een 'echte vechter' naar een prinses. "We vonden dat een gepaste naam", zegt Naomi. ??

Ook haar artsen zijn positief, maar toch zijn er risico's. Zo heeft het kind nog kans op infecties en moet de beademingsmachine nog worden afgekoppeld.

Het is waarschijnlijk de eerste Britse baby die de bijzondere aandoening heeft overleefd. Wel zijn er in de Verenigde Staten gevallen bekend van baby's die met hun hart buiten het lichaam wisten te overleven.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be