NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMedia


?Ik neem foto?s van sluikstort en zet ze op sociale media?
Vrijdag, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Als het sluikstorten te hardnekkig wordt, is het tijd voor een inventieve aanpak. Pascal Heymans (45) heeft zijn persoonlijke techniek om sluikstort onder de aandacht te brengen. Hij woont in de Maatsweg in Antwerpen-Noord.
Europese subsidie voor AI-startup Media Distillery
Dinsdag, 09:54 Emerce
De Nederlandse AI startup Media Distillery heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro van de Europese Unie ontvangen in het kader van het zogeheten SME Instrument programma, onderdeel van Horizon 2020.


Waar gaan de Nederlandse tv-media naartoe?
Dinsdag, 08:06 Emerce
Dit jaar is er voor het eerst minder advertentiebudget naar tv gegaan. Digitale partijen winnen marktaandeel. De Nederlandse publieke en commerciŽle omroepen staan voor drie lastige keuzes.


Maduro is ?herkozen?, maar Venezolanen vragen zich op sociale media af: wat nu?
21 Mei, 21:36 Volkskrant
In Venezuela blijft voorlopig een straffe socialistische wind waaien. NicolŠs Maduro is zondagavond als winnaar uitgeroepen van de zeer omstreden presidentsverkiezingen. ?Nooit eerder heeft een kandidaat in Venezuela 68 procent van de stemmen behaald?, jubelde de socialist in zijn overwinningsspeech. ?Het is een historische triomf.?


Nederlandse jongeren voelen zich vaker verslaafd aan sociale media
17 Mei, 10:54 Tweakers
Jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar voelden zich in 2017 vaker verslaafd aan sociale media dan twee jaar daarvoor. In 2015 was naar eigen zeggen 19 procent verslaafd, terwijl in het afgelopen jaar 29 procent aangaf zich verslaafd te voelen, meldt het CBS.


Meer jongvolwassenen zeggen dat ze verslaafd zijn aan sociale media
17 Mei, 00:36 NOS nieuws

's Ochtends nog voor je uit bed bent op je telefoon kijken wat je gemist hebt terwijl je sliep. Of even op Instagram tot de trein er is, om de rest van de reis foto's van je vrienden te blijven liken. Jongvolwassenen zijn steeds vaker verslaafd aan sociale media, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de mensen tussen 18 en 25 jaar zei vorig jaar 29 procent verslaafd te zijn. Drie jaar geleden was dat nog 19 procent. Sociale media nemen ook steeds meer tijd in beslag: van de jongvolwassenen is 29 procent 3 tot 5 uur per dag bezig met Facebook, Instagram en andere netwerken. In 2015 was dat nog 17 procent.

Een belangrijk motief lijkt de angst te zijn om dingen te missen: 34 procent is daar volgens het CBS bang voor. Bijna een kwart van de jongeren wordt naar eigen zeggen onrustig als ze berichten niet meteen kunnen lezen en 37 procent ervaart het als vervelend als ze geen toegang hebben tot het internet. Ook ervaren sommigen een slechte nachtrust door de verslaving.
Politiek en media verontwaardigd na geheime ontmoeting van ÷zil en GŁndogan met ?hun president?
16 Mei, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De voorbereiding van het WK is voor Die Mannschaft met een valse noot begonnen. Mesut ÷zil en Ilkay GŁndogan, Duitse internationals met Turkse roots, gingen samen met de Turkse president op de foto. Het mooiste verkiezingscadeau dat ze Erdogan konden schenken. Onder Duitse politici gaan stemmen op om de twee thuis te laten. Vooral omdat ze de Turkse ?despoot? als ?mijn president? aanspraken. De foto?s doen de langzame dooi in de relaties tussen de twee landen geen goed.
Huiszoekingen in kantoren Russische publieke media in Kiev
15 Mei, 12:18 Skynet
De OekraÔense veiligheidsdienst SBU heeft de kantoren van twee Russische openbare media, televisiezender RT en het nieuwsagentschap Ria Novosti, doorzocht. Een journalist van Ria is opgepakt. Het Kremlin is verontwaardigd over de actie.


Nederlandse media-startup Blendle haalt 4 miljoen euro op
14 Mei, 12:36 De Tijd
12:16 De Nederlandse ?iTunes voor de journalistiek? Blendle heeft 4 miljoen euro opgehaald bij 3 verschillende investeerders. De kapitaalinjectie komt op een cruciaal moment.


Geen Media Jaarcongres in juni
11 Mei, 09:48 Emerce
Het is nog onduidelijk of er dit jaar een Media Jaarcongres komt. Dat congres werd traditiegetrouw altijd in juni op het Mediapark in Hilversum gehouden.


24i Media neemt Tsjechische branchegenoot over
11 Mei, 09:12 Emerce
24i Media, een Nederlandse ontwikkelaar van internet tv-apps, neemt zijn Tsjechische branchegenoot Mautilus over. Deze laatste specialiseert zich in HbbTV en streaming video-applicaties voor verschillende tv-platformen.


Plex Media Server 1.13.0.5023
9 Mei, 10:48 Tweakers
Plex heeft versie 1.13.0.5003 van Plex Media Server uitgebracht. Deze versie was eerder al voor houders van de betaalde PlexPass beschikbaar, maar kan inmiddels door iedereen worden gedownload. Plex Media Server is een mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten. De software kan content serveren aan clients op dezelfde machine binnen het lokale netwerk of via internet. Clientsoftware is beschikbaar voor de eerder genoemde besturingssystemen maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Windows Phone, Google TV en Chromecast.


Oud-olympisch en wereldkampioen op de 1.500 meter gelinkt aan EPO-gebruik

Asbel Kiprop, goed voor drie wereldtitels en olympisch goud op de 1.500 meter, zou eind 2017 bij een onaangekondigde dopingcontrole betrapt zijn op EPO. Volgens de Keniaanse krant The Standard liep een ?Keniaanse topatleet? tegen de lamp, zonder daarbij de identiteit van de sporter te onthullen.
Wijzigingen bij directie OOHA Media
1 Mei, 11:36 Emerce
Bij OOHA Media, naar eigen zeggen 'innovatieve partner in digitale snelwegreclame', wordt de directie versmald tot Kim van den Broek (algemeen directeur) en Erik-jan van den Berg (commercieel directeur). De oprichters trekken zich terug.


De internationale media over actie tussen Max en Daniel
30 April, 11:00 AutoBlog
Wat zeggen de journo’s over hťt moment van gisteren? Over het incident van gisteren is al ruimschoots gesproken en gediscussieerd op tv, Autoblog en de huiskamers. Op deze maandagmorgen is het des te interessanter om eens over de grens te koekeloeren hoe de media denkt over de crash tussen de twee Red Bull coureurs. Red […]


Deze Kempense vrouwen hebben tienduizenden volgers op sociale media
29 April, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Wanneer u en ik een foto van een verjaardagstaart of een heerlijke hoofdschotel delen op het ≠wereldwijde web, zien hooguit een ≠honderdtal mensen die passeren. Maar er zijn ook Kempenaars die op Facebook en Instagram ≠dagelijks duizenden volgers bereiken. Social influencers heten zij volgens de hippe terminologie. Al zeggen Ruth Van Soom en Katleen Baum zelf dat ze vooral heel erg hun zin doen.
Belgische media: 'Reus van Nijvel' toch niet ontmaskerd
26 April, 10:06 NOS nieuws

De ex-rijkswachter die twee jaar geleden bekende dat hij 'de Reus' was uit de Bende van Nijvel, blijkt dat toch niet te zijn. De omroep VRT en krant Het Laatste Nieuws melden dat op basis van bronnen binnen het team dat onderzoek doet naar de groep criminelen die in begin jaren 80 bij overvallen 28 mensen doodde in BelgiŽ.

"Eigenlijk weten voor inmiddels voor 99 procent zeker dat hij het niet was, maar aan een dode man kun je uiteraard niets meer vragen", aldus een van de bronnen.

In 2015 bekende Christiaan B. op zijn sterfbed tegenover zijn broer dat hij 'de Reus' was. Zijn verklaring werd ondersteund door het gegeven dat hij tijdens overvallen van de bende met verlof was.

Eind vorig jaar kregen media lucht van die bekentenis en dat veroorzaakte opwinding in BelgiŽ. Al ruim dertig jaar tasten justitie en politie in het duister als het gaat om de leden van de Bende van Nijvel, die hoogstwaarschijnlijk bestond uit een vaste kern van drie personen, van wie 'de Reus' er een was.

De bloedigste aanslag van de Bende van Nijvel was een overval op een filiaal van supermarktketen Delhaize in november 1985. Daarbij kwamen acht mensen om het leven.

Chris B. werd in 1999 al eens genoemd in de zaak. Zijn relaas vanaf zijn sterfbed leidde tot een nieuwe impuls in het onderzoek naar de bende. De politie breidde het aantal rechercheurs dat zich bezighield met de bende uit van drie naar 26, die dus ontdekten dat B. zo goed als zeker toch niet 'de Reus' was. "We hebben nog amper concrete elementen gevonden", aldus de politiebron.
Seat Arona krijgt Media System Colour
25 April, 09:12 Autozine
Bellen, navigeren en muziek luisteren via het nieuwe Media System Colour; het kan standaard op bijna alle uitvoeringen van de SEAT Arona. Het kan allemaal door de smartphone via bluetooth of USB-kabel te verbinden. De Full-link connectiviteit van SEAT werkt met MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto. Dat zorgt ervoor dat mobiele apps in de auto gemakkelijk via het grote 6,5 inch touchscreen met hoge resolutie bediend kunnen worden.


Italiaanse media zijn quasi zeker: ?Carlo Ancelotti wordt de nieuwe bondscoach van de Azzurri?
24 April, 13:42 Gazet v. Antwerpen

De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft Carlo Ancelotti aangeboden om bondscoach te worden. Dat schrijven Italiaanse media dinsdag. Ancelotti, die in september vorig jaar nog werd ontslagen bij Bayern MŁnchen, zou -nog volgens de Italiaanse pers- op het punt staan om de job te aanvaarden.
Burgerkabinet Media stuurt Sven Gatz met een stapel huiswerk naar huis
21 April, 19:24 Skynet
"Ik heb weer heel wat huiswerk meegekregen, maar het is prettig om dit soort huiswerk te krijgen." Zo blikt Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open Vld) zaterdag terug op een dag Burgerkabinet Media in het Vlaams parlement. Met de organisatie van dit Burgerkabinet Media wilde Vlaams minister Gatz te weten komen hoe de burger graag geÔnformeerd wordt en wat hij/zij daarbij belangrijk vindt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be