NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mars


Rusland trekt 90 miljoen euro uit voor ExoMars en zoektocht naar leven op Mars
Gisteren, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Rusland wil de komende jaren omgerekend bijna negentig miljoen euro investeren in het met het Europese ruimtevaartbureau ESA gedeelde programma ExoMars. Het grootste deel daarvan is voor 2019 en 2020 ingepland, meldde het persbureau Interfax. De kosten zijn beduidend hoger.
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Jeep Opportunity rijdt al 5.000 dagen op Mars en overleefde al acht winters
Vrijdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse Marsjeep Opportunity zal morgen/zaterdag zijn 5000ste zonsopgang op Rode Planeet meemaken.
NASA-rover brengt stukje Mars terug naar Mars
Donderdag, 18:00 NOS nieuws

Het lijkt een vrij zinloze exercitie, maar NASA gaat het echt doen: de nieuwe rover Mars 2020 neemt een stukje meteoriet afkomstig van Mars mee terug naar de rode planeet.

De bouwers van de Marsrover hebben daar goede redenen voor. Het stukje Mars is miljoenen jaren geleden weggeslagen van de planeet, door een asteroÔde- of komeetinslag, en is na een lange reis uiteindelijk op aarde terechtgekomen. Maar de meteoriet heeft nog steeds dezelfde eigenschappen als het gesteente dat de rover op Mars moet onderzoeken.

Een klein stukje van SaU-008, een buitenaardse steen die in 1999 in Oman is gevonden, gaat in 2020 dienen als oefendoelwit voor de laser van de rover, SHERLOC. Die moet op Mars gaan zoeken naar biosignaturen, aanwijzingen voor de aanwezigheid van leven in het verleden.

Voordat het instrument echt los kan op het oppervlak van Mars moet de laser na zijn lange reis ter plaatse eerst gekalibreerd worden. Dat kan met aardse stukjes steen, metaal of glas, maar SHERLOC is zo gevoelig dat er een steen nodig was met de juiste chemische samenstelling om de gevoeligheid van de laser te testen. Daarvoor is er geen beter stuk steen denkbaar dan een Marsmeteoriet.

Volgens astrobiologe Inge Loes ten Kate van de Universiteit Utrecht is het logisch dat NASA daarvoor kiest. "Waarom zou je Mars met een aardse steen vergelijken als je de beschikking hebt over stenen die van Mars afkomstig zijn?"

Zagami

Het Marsgesteente bestaat uit een complexe mix van verschillende mineralen, net als SaU-008. "Die Marsmeteoriet is al helemaal bestudeerd, dus die kun je gebruiken als een soort steen van Rosetta om het Marsgesteente te ontcijferen." Deze fameuze steen werd in de 19e eeuw gebruikt om Egyptische hiŽrogliefen te ontcijferen.

SaU-008 is overigens niet de eerste Marsmeteoriet die teruggaat naar zijn thuisplaneet. Die eer gaat naar Zagami, een meteoriet die in 1962 in Nigeria is gevonden. De Marssteen vloog in 1999 mee met de Mars Global Surveyor en draait sindsdien in een baan om de planeet. AaU-008 is wel de eerste Marsmeteoriet die weer op het oppervlak terechtkomt.
Ex-astronaut vindt Musks Mars-plannen ?belachelijk?

William ?Bill? Anders (84), gewezen astronaut, noemt de Mars-plannen van tech-ondernemer Elon Musk ?belachelijk?. ?Een vlucht naar Mars is moeilijker dan Musk of de Nasa toegeven?, zegt hij in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.
Pilote uit Hove is gepassioneerd door ruimtereizen: ?Natuurlijk zullen we naar Mars vliegen, ik denk tegen 2030?
8 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De voorbije dagen was ze met de lancering van de Heavy Falcon van Elon Musk niet uit het nieuws weg te branden, de Hovense Nancy Vermeulen (42): pilote, sterrenkundige, kandidaat-astronaute, wetenschapster en boven alles vurige pleitbezorgster voor ruimtevaart.
78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Kendrick Lamar en Bruno Mars winnaars bij Grammy's
29 Januari, 05:24 Volkskrant
De uitreiking van de Grammy awards is zondagnacht begonnen met een politiek getint optreden van en vijf prijzen voor Kendrick Lamar. Later sleepte Bruno Mars twee van de drie meestgewilde Grammy's in de wacht: die voor beste nummer en beste album. Kendrick Lamar laat een andere succesvolle rapper, Jay-Z, achter zich. Die was genomineerd voor acht muziekprijzen. In een dankwoord sprak Lamar bewonde


78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Sans-papiers bedanken Sint-Joost-Ten-Node voor haar gastvrijheid met mars
4 Januari, 14:00 Skynet
Een vijftigtal Afrikaanse sans-papiers hebben onder de noemer "Niet alle Belgen zijn zoals Theo Francken" vandaag een mars gehouden in Sint-Joost-Ten-Node om de Brusselse gemeente en haar inwoners te bedanken voor hun gastvrijheid. Ze mogen er al drie jaar lang een gebouw bezetten om in te wonen.


Nebula Mars: wijdse blik
27 December 2017, 09:48 Emerce
Deze draagbare projector pretendeert tot 300-inch beeld te kunnen projecteren. Op tentdoek, witte muur of projectorscherm.


Vierde 'Mars van de Schaamte' in Jeruzalem tegen corruptie Netanyahu
23 December 2017, 21:54 Skynet
Voor de vierde opeenvolgende zaterdagavond zijn in Jeruzalem en Tel Aviv weer duizenden de straat opgetrokken voor een 'Mars van de Schaamte'. Het protest is gericht tegen de veronderstelde corruptie van premier Benjamin Netanyahu en van diens regering. De demonstranten eisen het ontslag van Netanyahu. Volgens de IsraŽlische krant Haaretz stapten voor de eerste keer ook rechtse betogers mee, mensen die voor Netanyahu's Likoedpartij hebben gestemd.


En jawel, held Elon Musk schiet zijn Tesla Roadster naar Mars
22 December 2017, 19:24 AutoBlog
Hij doet het gewoon! Elon’s passieproject SpaceX draait op volle toeren. We speculeerden er al eerder over, maar toen bestonden er nog de nodige twijfels of Elon daadwerkelijk zijn geliefde Tesla Roadster de ruimte in zou schieten. Bovenstaande foto, afkomstig van NASASpaceFlight’s forum, maakt een einde aan de twijfels. Musk’s Tesla gaat binnenkort een wilde […]


Mars heeft een bijzonder cadeau voor 100-jarige Martha die elke dag een Twix eet
18 December 2017, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Martha Camps uit Heist-op-den-Berg heeft zondag haar honderdste verjaardag gevierd met een bijzonder cadeau. Ze is gek op Twix en als trouwe fan van de chocoladerepen kreeg ze van de producent twee volle dozen opgestuurd, goed voor elke dag van het jaar een Twix.
Amerikanen willen weer naar de maan
11 December 2017, 17:42 NOS nieuws

De Amerikanen willen weer een ruimtemissie uitvoeren naar de maan en uiteindelijk ook naar Mars. President Trump gaat vandaag een document tekenen waarin de plannen staan, laat het Witte Huis weten. De NASA krijgt hiervoor een nieuwe opdracht.

Dat gebeurt precies 45 jaar na de laatste keer dat de Amerikanen voet zetten op de maan. De Apollo 17 landde er op 11 december 1972.

Onder president Bush kwam weer het plan om mensen naar de maan te sturen. In 2005 kwam de NASA met concrete plannen om in 2018 bemande maanlandingen uit te voeren en een permanente basis op de maan te zetten. President Obama zette er echter de rem op en vond dat de NASA zich moest richten op Mars. Onder Trump zijn de ambities weer omgedraaid en is de focus terug bij de maan.

De Russische ruimtevaart

De NASA was al druk bezig met plannen voor een bemande missie naar Mars, maar het was al duidelijk dat het niet voor 2030 zou lukken op de rode planeet te landen.

Vanwege de lange duur van de Mars-plannen zou Trump nu eerst weer Amerikanen op de maan willen zetten. Dat kan het blazoen van zijn regering oppoetsen en geeft een voorsprong op de Russen, die op dit moment weinig energie steken in ruimtevaart.

Volgens het Witte Huis moet de VS weer "de drijvende kracht worden van de ruimtevaartindustrie, nieuwe kennis vergaren over het heelal en de aanzet geven tot ongelooflijke technologie".
?Ik heb bij KV nog niet gebracht wat ik in mijn mars heb?
11 December 2017, 10:25 Gazet v. Antwerpen

Een kwartier voor tijd mocht SilvŤre Ganvoula invallen voor Nicklas Pedersen. De Anderlechthuurling kon dit seizoen nog niet overtuigen en voldeed allerminst aan de - hoge - verwachtingen. De vijftien minuten in de Versluys Arena waren meteen ook zijn eerste minuten onder Jankovic. ?Het deed me echt plezier om nog eens op het veld te staan, al was het maar een korte invalbeurt?, aldus Ganvoula. ?Offensief heb ik weinig kunnen betekenen, maar in balverlies heb ik gedaan wat de coach me vroeg. Hopelijk is dit de start van een betere periode voor mij.?
Duizenden deelnemers aan Mars voor het Leven in Den Haag
9 December 2017, 13:54 NOS nieuws

Op het Malieveld in Den Haag hebben zich duizenden mensen verzameld voor de Mars voor het Leven: een demonstratie van de Stichting Schreeuw om Leven tegen abortus en euthanasie. De organisatie denkt dat er zo'n 10.000 tot 15.000 deelnemers zijn. Het is de 25ste keer dat de mars wordt gehouden.

Op het Malieveld is een 'tijdelijk monument' opgericht voor afgebroken zwangerschappen en mensen die hun leven hebben laten beŽindigen door euthanasie. Onder de sprekers zijn de leiders van de SGP en ChristenUnie (Van der Staaij en Segers).

Om 13.15 uur begint een tocht door Den Haag. De deelnemers nemen roze en blauwe vlaggetjes mee. Die staan symbool voor de ongeveer 31.000 kinderen die volgens de organisatie "niet geboren mochten worden". Bij zo'n 4000 abortussen ging het om vrouwen uit het buitenland.
Het weer: winters weekeinde met sneeuw en veel wind
9 December 2017, 02:31 Volkskrant
Het wordt een winters weekeinde, met zondag ook nog eens veel wind. Vandaag staat er een matige tot krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Met deze stroming wordt frisse en onstabiele lucht aangevoerd. Het wordt vanmiddag maar 2 graden in het zuidoosten van het land, en een graad of 5 maximaal in de kustgebieden. Daarbij schijnt af en toe de zon. Er blijft kans op winterse buien, met hagel


Boeing: wij zullen eerder dan SpaceX een astronaut op Mars zetten
8 December 2017, 15:36 Tweakers
De directeur van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, Dennis Muilenburg, heeft gezegd dat zijn bedrijf SpaceX zal verslaan in de race om als eerste een astronaut naar de oppervlakte van de planeet Mars te brengen.


Acht wetenschappers van UCL leven twee weken op Mars... in Utah
7 December 2017, 13:24 Skynet
Vier studenten en vier onderzoekers van de Universitť catholique de Louvain (UCL) nemen van 10 tot 25 maart deel aan de operatie 'UCL to Mars'. Ze zullen twee weken leven en werken in het Mars Desert Research Station (MDRS), een wetenschappelijk station niet op Mars maar in de woestijn van Utah (VS). Het programma is opgezet door de Mars Society en wordt ondersteund door NASA. De leden van het UCL-team zullen in omstandigheden vergelijkbaar met een station op Mars een reeks wetenschappelijke exeperimenten uitvoeren.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be