NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mars


Mars blijkt ondanks 'riviertjes' toch een droge bedoening
Dinsdag, 11:50 Volkskrant
Wat is donker, stroomt langs rotswanden naar beneden en doet dat 's zomers op Mars? Gťťn water, zo concluderen Amerikaanse onderzoekers na nieuwe analyses - maar gewoon fijn, droog stof zoals je dat in woestijnen wel van duinen af ziet biggelen. Dat betekent dat eventueel Martiaans microbieel leven, Šls dat bestaat, niet erg dicht aan de oppervlakte zal zitten. Twee jaar geleden waren de donkere s


Stromend water op Mars lijkt zand
Dinsdag, 02:24 NOS nieuws

Er is waarschijnlijk geen stromend water op Mars. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers in Nature Geoscience.

In 2015 maakte de NASA bekend dat donkere strepen op bepaalde steile hellingen waarschijnlijk stromend water is. Volgens hoofdonderzoeker Colin Dundas zijn de strepen die werden vastgelegd door Marslander Curiosity echter geen ondergronds water dat naar beneden druppelt, maar droog zand.

De hellingen met zulke lijnen zijn stuk voor stuk erg steil. Zodra een helling iets minder steil is, houden de strepen op. Dat kan volgens de wetenschapper alleen maar betekenen dat het zand kan zijn. Water zou immers ook op minder steile hellingen doordruppelen en te zien moeten zijn.

De donkere strepen groeien alleen in de warmste maanden op Mars. In de rest van het Marsjaar verdwijnen ze weer.

Als de theorie van de wetenschappers uit de Amerikaanse staat Arizona klopt, betekent het dat er waarschijnlijk minder water is op Mars dan gedacht. Dat zou de kans op leven aanzienlijk kleiner maken. De NASA benadrukt dat de ontdekking van de wetenschappers niet betekent dat er helemaal geen water is op de rode planeet.
Regenwormen kunnen Mars geschikt maken voor tuinbouw, blijkt uit onderzoek Wageningen Universiteit
14 November, 12:24 Volkskrant
Als het er ooit van komt om naar Mars te gaan, doen de ruimtepioniers er goed aan om wat levende regenwormen mee te nemen. Uit onderzoek aan de Wageningen Universiteit blijkt dat die Marsgrond zelfs groeizamer kunnen maken dan een zandbodem op aarde. De Wageningse plantenonderzoeker Wieger Wamelink oogst woensdag de rucola-plantjes die hij de laatste maanden in een kas heeft gekweekt op nagebootst


Polen verdedigt toestaan 'fascistische' mars
13 November, 13:00 NOS nieuws

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het toestaan van een nationalistische mars in Warschau, afgelopen zaterdag, verdedigd. Aan de mars deden 60.000 mensen mee, van wie een deel neo-fascistisch of racistisch was.

De mars, georganiseerd door extreem-rechtse groeperingen, was om te vieren dat Polen 99 jaar geleden onafhankelijk werd. Er kwamen veel gezinnen op af, maar de grootste aandacht trokken jonge mannen met maskers en vuurwerk die nationalistische leuzen riepen en borden bij zich hadden met teksten als 'een blank Europa van broedernaties'.

Van verschillende kanten werd geschrokken gereageerd. Op sociale media werd gesproken van een mars met 60.000 neo-fascisten en xenofoben. En het IsraŽlische ministerie van Buitenlandse Zaken had het over een gevaarlijke mars met extreme en racistische elementen. "We hopen dat de Poolse autoriteiten zullen optreden tegen de organisatoren", zei een woordvoerder.

Patriottisme

Dat laatste is de regering echter niet van plan. In een verklaring noemt het ministerie van Buitenlandse Zaken de mars "grotendeels een uitdrukking van patriottische waarden". Enkele "incidentele" elementen doen daar niets aan af, aldus het ministerie.

Wel benadrukt Polen dat het racistische, anti-semitische en xenofobe ideeŽn sterk veroordeelt. Als bewijs daarvan voert het aan dat het de Amerikaanse extreem-rechtse nationalist Richard Spencer de toegang tot het land had geweigerd. Hij had de mars willen bijwonen.
'Captain Kirk' gaat mee naar Mars
6 November, 14:49 Skynet

William Shatner staat op een lijst van 2,4 miljoen namen die de NASA meeneemt naar Mars.
Neofascisten herinneren met mars in Rome aan machtsovername Mussolini
4 November, 20:00 Skynet
In weerwil van politiek verzet hebben aanhangers van de neofascistische partij Forza Nuova in Rome herinnerd aan de machtsovername door de fascistische dictator Benito Mussolini goed 95 jaar geleden. Aan de "mars van de patriotten" nam zaterdag een duizendtal mensen deel, zei een politiewoordvoerder. Er was een opkomst van 2.000 betogers verwacht.


Volgende Mars-rover van NASA heeft 23 camera's
1 November, 11:36 Tweakers
NASA heeft details bekendgemaakt over de volgende Mars-rover, die vanaf 2021 op de rode planeet rond moet gaan rijden. De verkenner beschikt over 23 camera's, waaronder 9 exemplaren die kleurenfoto's maken met een 20-megapixelresolutie.


IN BEELD. Honderden studenten houden mars tegen Theo Francken in Antwerpen
26 Oktober, 22:30 Gazet v. Antwerpen

Enkele honderden studenten hebben donderdagavond een mars gehouden tegen het beleid van staatssecretaris voor Migratie en Asiel Theo Francken (N-VA). Aanleiding was de lezing die Francken op de Universiteit Antwerpen kwam geven op uitnodiging van de Vlaams-nationalistische studenten≠vereniging KVHV.
Bruno Mars komt op 16 juni naar BelgiŽ
26 Oktober, 09:54 Gazet v. Antwerpen

De organisatoren van Werchter Boutique zijn er snel bij: de headliner voor het festival op zaterdag 16 juni is nu al bekend. Het wordt Bruno Mars, de Amerikaanse alleskunner die enkele maanden geleden nog zegevierde in het Sportpaleis.
78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.
Opportunity viert vandaag de vijfduizendste dag van zijn missie op Mars
4 Oktober, 04:52 Volkskrant
Negentig dagen, zo lang had hij het moeten uithouden. Vandaag viert Marsverkenner Opportunity de vijfduizendste dag van zijn missie op de rode planeet. Het kleine wagentje dat sinds 2004 op Mars rondscharrelt, blijkt onverwoestbaar en het einde is nog niet in zicht: Nasa, dat eerder euthanasie wilde plegen op het karretje, bereidt een nieuwe verlenging van de missie voor. 'Een pareltje van ingenie


Binnen 10 jaar ook mensen op Mars
30 September, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed Martin heeft getoond hoe een eerste bemande missie naar Mars er volgens hen uit zal zien. Het bedrijf wil binnen tien jaar tijd mensen naar de rode planeet sturen.
Elon Musk en zijn bedrijf SpaceX wil al in 2024 mensen naar Mars brengen
29 September, 12:36 Skynet
Als alles volgens de plannen verloopt van de Amerikaanse industrieel Elon Musk zullen mensen vanaf 2024 Mars beginnen koloniseren, zo heeft de topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX op een internationaal congres in het Australische Adelaide gezegd.


Musk richt alle energie op zijn superraket (en op Mars)
29 September, 11:06 Volkskrant
Alle ballen op Mars, zo zou je de nieuwe plannen van Elon Musk kunnen noemen. De baas van ruimtevaartbedrijf SpaceX zei vandaag tijdens een ruimtevaartcongres in AustraliŽ dat hij alle middelen en mankracht bij het concern wil aanwenden voor de ontwikkeling van een superraket die marsreizen mogelijk moet maken, het Interplanetary Transport System, codenaam BFR, oftewel Big Fucking Rocket. De ontwi


'Astronauten' terug na acht maanden Mars-simulatie op HawaÔ
17 September, 23:00 NOS nieuws

Op HawaÔ zijn zes mensen bevrijd uit hun isolatie, nadat ze voor een NASA-onderzoek acht maanden op een afgelegen vulkaan hadden doorgebracht. Ze deden mee aan een groter onderzoek naar de psychologische gevolgen van een lang verblijf in de ruimte voor astronauten.

De NASA hoopt rond 2030 een bemande reis naar Mars te maken, waarbij de astronauten twee tot drie jaar van huis zijn. Alleen de heenreis neemt al zo'n acht maanden in beslag.

Stress

De vier mannen en twee vrouwen uit de VS, Frankrijk en Duitsland kregen meteen vers fruit, na maandenlang gevriesdroogd voedsel en blikvoer te hebben gegeten. Ze zaten al die tijd op een vlakte onder de top van de vulkaan Mauna Loa. Ze woonden in een klein gebouwtje en droegen ruimtepakken als ze buiten kwamen.

Al hun communicatie met de buitenwereld werd 20 minuten vertraagd, net als straks zal gebeuren vanaf Mars. De zes deden geologisch onderzoek en maakten daar verslagen van. Verder werd hun stressniveau gemeten en moesten ze noteren hoe ze zich voelden.
Maatregelen Enschede voor Pegida-mars en tegendemonstraties
14 September, 16:24 NOS nieuws

De gemeente Enschede bereidt zich voor op confrontaties tussen verschillende demonstranten komende zondag. Meerdere bewegingen hebben laten weten een tegendemonstratie te houden tegen een geplande Pegida-mars. Enschede heeft de hele stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Eerder dit jaar werden in Enschede tien mensen opgepakt voor het overtreden van de noodverordening. Er mocht niet gedemonstreerd worden door Pegida. Een van de arrestanten was Edwin Wagensveld, de leider van de rechts-populistische en islam-kritische beweging.

De gemeente heeft om dat nu te voorkomen een aantal voorwaarden gesteld waaraan de demonstranten zich moeten houden. Zo wordt er extra gecontroleerd met camera's, politieagenten kunnen preventief fouilleren en het dragen van gezichtsbedekkende kleding is verboden.

Neonaziband

Pegida houdt een demonstratie waar meerdere sprekers uit extreemrechtse hoek komen. Vooral leiders van nationalistische partijen komen naar Enschede. Neonaziband Kategorie C uit Duitsland treedt ook op. In hun eigen land is de band verboden vanwege hun gewelddadige reputatie.

Er heeft zich een aantal actiegroepen gemeld voor een tegendemonstratie, waaronder No HoGeSa, een linkse actiegroep die is opgericht om anti-islamgroeperingen te bestrijden.

RTV Oost meldt dat een Russische rapgroep afgelopen weekend tijdens een antifascistisch festival in Duitsland opgeroepen heeft naar Enschede te komen om ook te demonstreren tegen Pegida.

Demonstraties gescheiden houden

Pegida en No HoGeSa mogen demonstreren, maar de gemeente wil dat dat op gescheiden plekken in de stad gebeurt. "Dat wij een veiligheidsrisicogebied hebben afgekondigd, helpt de politie om sneller in te grijpen."

De gemeente Enschede zegt alles te doen om de veiligheid van zowel de bewoners als de demonstranten te waarborgen. "Wij mogen als gemeente geen mening hebben op de inhoud van de betoging, maar moeten ervoor zorgen dat de openbare orde en veiligheid komende zondag geen gevaar loopt."
Aanslagen CataloniŽ - Zestienduizend mensen nemen deel aan mars tegen terreur in Cambrils
26 Augustus, 04:25 Skynet
In Cambrils, de badplaats in CataloniŽ waar een vorige week een vrouw werd gedood bij een terreuraanval, zijn vrijdag 16.000 mensen op straat gekomen om deel te nemen aan een mars tegen terreur. Dat meldt de politie. Bij een aanslag in Barcelona enkele uren voor die van Cambrils, kwamen ook nog eens 13 mensen om het leven.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be