NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Mars


'Mars voor het leven' in Brussel: twintigtal tegenbetogers opgepakt
Zondag, 20:42 Skynet Belgie
Zowat 25 personen zijn zondagnamiddag in Brussel opgepakt toen ze deelnamen aan een actie om te protesteren tegen de 'Mars voor het leven'. Dat is vernomen van Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politie Brussel-Elsene.


Honderden deelnemers voor 'Mars voor het leven' in Brussel
Zondag, 20:00 Skynet
Zowat 800 deelnemers, volgens een schatting van de Brusselse politie bij de start, en 2.000 deelnemers - volgens de organisatoren - hebben zondag tussen 15 en 17 uur deelgenomen aan de 9e editie van de 'Mars voor het leven' in Brussel.


Hamas-adviseur: 'Palestijnse mars is geen invasie, het is ůns land'
Donderdag, 16:06 Volkskrant
Wekelijks wagen Palestijnse demonstranten uit Gaza hun leven bij de grens met IsraŽl. Wat heeft het voor zin?†Hamas-adviseur Ahmed Yousef: 'Het is geen invasie vanaf een andere planeet, het is ůns land.' 'Ik kan de jeugd van Gaza alleen maar prijzen. ZŪj hebben, vooral via sociale media, het initiatief genomen voor de 'Mars van de Terugkeer'. Het zijn hoogopgeleide jongeren die niet uit zijn op ge


Maantjes van Mars ontstonden bij kosmische inslag
Donderdag, 11:18 Volkskrant
De twee kleine maantjes van de planeet Mars, Phobos en Deimos, ontstonden waarschijnlijk in de nasleep van een kosmische inslag. Dat blijkt uit computersimulaties, deze week gepubliceerd in Science Advances. De nieuwe resultaten bieden meer inzicht in de allervroegste geschiedenis van het zonnestelsel. Als er een kolossaal kosmisch projectiel tegen een planeet aan knalt, vliegen er brokstukken in


Surviving Mars - Goed, maar ook wat saai
2 April, 06:18 Tweakers
Surviving Mars is een degelijke city builder. Doordat je in deze game alleen 'binnen de lijntjes mag kleuren', ontbreekt de nodige uitdaging en is hij helaas wat saai.


Doden en gewonden bij Mars van Terugkeer in Gazastrook
30 Maart, 14:54 Skynet
Vijf Palestijnse betogers zijn doodgeschoten en zowat 170 anderen zijn gewond geraakt door geweervuur van IsraŽlische troepen bij de grens met de Gazastrook, zo heeft een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook gezegd. Een van de doden is volgens het ministerie een 16-jarige jongen.


Duizenden mensen nemen deel aan mars tegen antisemitisme in Parijs
28 Maart, 20:54 Skynet
In de Franse hoofdstad Parijs zijn vanavond duizenden mensen op straat gekomen om deel te nemen aan een "witte mars" tegen antisemitisme. Ook heel wat politici stappen mee op. De mars is een reactie op de moord op een 85-jarige joodse vrouw.


Oranje sneeuw in Rusland: 'We skiŽn op Mars vandaag'
25 Maart, 20:36 NOS nieuws

Een opmerkelijk beeld in Rusland: de sneeuw op de bergen is niet meer wit, maar oranje. Door een storm in de Sahara is zand richting Oost-Europa gewaaid. De neerslag die uit de wolken met Sahara-zand viel, mengde zich met de sneeuw. De storm was zo groot dat zelfs NASA hem kon zien.

Het fenomeen zorgt voor mooie plaatjes, die veelvuldig op social media worden gedeeld.

Niet alleen in Rusland is de oranje sneeuw te zien, ook in Bulgarije, OekraÔne, RoemeniŽ en MoldaviŽ. Het is niet de eerste keer dat dit natuurfenomeen zich voordoet. Zeven jaar geleden was in SiberiŽ ook oranje sneeuw te zien.
Historische mars in VS: honderdduizenden Amerikanen protesteren tegen wapengeweld

Honderdduizenden Amerikanen zijn in Washington DC op straat gekomen om strengere wapenwetten te eisen. Ook in andere steden in de wereld is er vandaag protest.
Eerherstel, een lange mars
24 Maart, 07:36 De Tijd
07:00 IBA is in een rotvaart van zijn piŽdestal gedonderd. Terug in de beleggersgratie raken, wordt een zeer lange mars.


Kleindochter Martin Luther King spreekt honderdduizenden actievoerders toe: ?Mijn opa had een droom?

Tijdens de grote ?March of Our Lives? in Washington D.C. heeft de kleindochter van Martin Luther King de massa toegesproken. De negenjarige Yolanda Renee King inspireerde zich voor haar toespraak op die van haar grootvader.
Tweehonderd betogers tijdens mars in Leuven tegen seksisme en voor gelijke rechten
9 Maart, 00:18 Skynet
Tweehonderd mensen hebben donderdagavond, op internationale vrouwendag, in de Leuvense binnenstad onder het motto 'vrouwen, mannen, zij aan zij. BelgiŽ seksismevrij' een mars gehouden 'tegen seksisme en voor gelijke rechten'. Het initiatief tot de manifestatie ging uit van twee studentes van de KU Leuven en had de steun van organisaties uit het middenveld zoals ABVV, Hart boven hard, Groen, PVDA...


Dit zijn de beste plekken om groenten te telen... op Mars
27 Februari, 02:18 Volkskrant
Als de mens in de toekomst een kolonie sticht op Mars, wat is dan de beste plaats om te landen? Naast technische vragen over welk terrein het meest geschikt is voor de landing en de bouw van een nederzetting, is de bodemgesteldheid van de marsgrond de eerstvolgende kwestie die zich aandient. Aardlingen die zich op de rode planeet vestigen, zullen er immers groente moeten verbouwen om te kunnen ove


Rusland trekt 90 miljoen euro uit voor ExoMars en zoektocht naar leven op Mars
19 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Rusland wil de komende jaren omgerekend bijna negentig miljoen euro investeren in het met het Europese ruimtevaartbureau ESA gedeelde programma ExoMars. Het grootste deel daarvan is voor 2019 en 2020 ingepland, meldde het persbureau Interfax. De kosten zijn beduidend hoger.
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie
18 Februari, 01:12 NOS nieuws

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Jeep Opportunity rijdt al 5.000 dagen op Mars en overleefde al acht winters
16 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse Marsjeep Opportunity zal morgen/zaterdag zijn 5000ste zonsopgang op Rode Planeet meemaken.
NASA-rover brengt stukje Mars terug naar Mars
15 Februari, 18:00 NOS nieuws

Het lijkt een vrij zinloze exercitie, maar NASA gaat het echt doen: de nieuwe rover Mars 2020 neemt een stukje meteoriet afkomstig van Mars mee terug naar de rode planeet.

De bouwers van de Marsrover hebben daar goede redenen voor. Het stukje Mars is miljoenen jaren geleden weggeslagen van de planeet, door een asteroÔde- of komeetinslag, en is na een lange reis uiteindelijk op aarde terechtgekomen. Maar de meteoriet heeft nog steeds dezelfde eigenschappen als het gesteente dat de rover op Mars moet onderzoeken.

Een klein stukje van SaU-008, een buitenaardse steen die in 1999 in Oman is gevonden, gaat in 2020 dienen als oefendoelwit voor de laser van de rover, SHERLOC. Die moet op Mars gaan zoeken naar biosignaturen, aanwijzingen voor de aanwezigheid van leven in het verleden.

Voordat het instrument echt los kan op het oppervlak van Mars moet de laser na zijn lange reis ter plaatse eerst gekalibreerd worden. Dat kan met aardse stukjes steen, metaal of glas, maar SHERLOC is zo gevoelig dat er een steen nodig was met de juiste chemische samenstelling om de gevoeligheid van de laser te testen. Daarvoor is er geen beter stuk steen denkbaar dan een Marsmeteoriet.

Volgens astrobiologe Inge Loes ten Kate van de Universiteit Utrecht is het logisch dat NASA daarvoor kiest. "Waarom zou je Mars met een aardse steen vergelijken als je de beschikking hebt over stenen die van Mars afkomstig zijn?"

Zagami

Het Marsgesteente bestaat uit een complexe mix van verschillende mineralen, net als SaU-008. "Die Marsmeteoriet is al helemaal bestudeerd, dus die kun je gebruiken als een soort steen van Rosetta om het Marsgesteente te ontcijferen." Deze fameuze steen werd in de 19e eeuw gebruikt om Egyptische hiŽrogliefen te ontcijferen.

SaU-008 is overigens niet de eerste Marsmeteoriet die teruggaat naar zijn thuisplaneet. Die eer gaat naar Zagami, een meteoriet die in 1962 in Nigeria is gevonden. De Marssteen vloog in 1999 mee met de Mars Global Surveyor en draait sindsdien in een baan om de planeet. AaU-008 is wel de eerste Marsmeteoriet die weer op het oppervlak terechtkomt.
Ex-astronaut vindt Musks Mars-plannen ?belachelijk?

William ?Bill? Anders (84), gewezen astronaut, noemt de Mars-plannen van tech-ondernemer Elon Musk ?belachelijk?. ?Een vlucht naar Mars is moeilijker dan Musk of de Nasa toegeven?, zegt hij in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.
Pilote uit Hove is gepassioneerd door ruimtereizen: ?Natuurlijk zullen we naar Mars vliegen, ik denk tegen 2030?
8 Februari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De voorbije dagen was ze met de lancering van de Heavy Falcon van Elon Musk niet uit het nieuws weg te branden, de Hovense Nancy Vermeulen (42): pilote, sterrenkundige, kandidaat-astronaute, wetenschapster en boven alles vurige pleitbezorgster voor ruimtevaart.
78.000 mensen willen op Mars gaan wonen
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ?Zo?n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht?, zegt CEO Bas Lansdorp.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be