NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Mars


'Astronauten' terug na acht maanden Mars-simulatie op Hawaï
17 September, 23:00 NOS nieuws

Op Hawaï zijn zes mensen bevrijd uit hun isolatie, nadat ze voor een NASA-onderzoek acht maanden op een afgelegen vulkaan hadden doorgebracht. Ze deden mee aan een groter onderzoek naar de psychologische gevolgen van een lang verblijf in de ruimte voor astronauten.

De NASA hoopt rond 2030 een bemande reis naar Mars te maken, waarbij de astronauten twee tot drie jaar van huis zijn. Alleen de heenreis neemt al zo'n acht maanden in beslag.

Stress

De vier mannen en twee vrouwen uit de VS, Frankrijk en Duitsland kregen meteen vers fruit, na maandenlang gevriesdroogd voedsel en blikvoer te hebben gegeten. Ze zaten al die tijd op een vlakte onder de top van de vulkaan Mauna Loa. Ze woonden in een klein gebouwtje en droegen ruimtepakken als ze buiten kwamen.

Al hun communicatie met de buitenwereld werd 20 minuten vertraagd, net als straks zal gebeuren vanaf Mars. De zes deden geologisch onderzoek en maakten daar verslagen van. Verder werd hun stressniveau gemeten en moesten ze noteren hoe ze zich voelden.
Maatregelen Enschede voor Pegida-mars en tegendemonstraties
14 September, 16:24 NOS nieuws

De gemeente Enschede bereidt zich voor op confrontaties tussen verschillende demonstranten komende zondag. Meerdere bewegingen hebben laten weten een tegendemonstratie te houden tegen een geplande Pegida-mars. Enschede heeft de hele stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Eerder dit jaar werden in Enschede tien mensen opgepakt voor het overtreden van de noodverordening. Er mocht niet gedemonstreerd worden door Pegida. Een van de arrestanten was Edwin Wagensveld, de leider van de rechts-populistische en islam-kritische beweging.

De gemeente heeft om dat nu te voorkomen een aantal voorwaarden gesteld waaraan de demonstranten zich moeten houden. Zo wordt er extra gecontroleerd met camera's, politieagenten kunnen preventief fouilleren en het dragen van gezichtsbedekkende kleding is verboden.

Neonaziband

Pegida houdt een demonstratie waar meerdere sprekers uit extreemrechtse hoek komen. Vooral leiders van nationalistische partijen komen naar Enschede. Neonaziband Kategorie C uit Duitsland treedt ook op. In hun eigen land is de band verboden vanwege hun gewelddadige reputatie.

Er heeft zich een aantal actiegroepen gemeld voor een tegendemonstratie, waaronder No HoGeSa, een linkse actiegroep die is opgericht om anti-islamgroeperingen te bestrijden.

RTV Oost meldt dat een Russische rapgroep afgelopen weekend tijdens een antifascistisch festival in Duitsland opgeroepen heeft naar Enschede te komen om ook te demonstreren tegen Pegida.

Demonstraties gescheiden houden

Pegida en No HoGeSa mogen demonstreren, maar de gemeente wil dat dat op gescheiden plekken in de stad gebeurt. "Dat wij een veiligheidsrisicogebied hebben afgekondigd, helpt de politie om sneller in te grijpen."

De gemeente Enschede zegt alles te doen om de veiligheid van zowel de bewoners als de demonstranten te waarborgen. "Wij mogen als gemeente geen mening hebben op de inhoud van de betoging, maar moeten ervoor zorgen dat de openbare orde en veiligheid komende zondag geen gevaar loopt."
Aanslagen Catalonië - Zestienduizend mensen nemen deel aan mars tegen terreur in Cambrils
26 Augustus, 04:25 Skynet
In Cambrils, de badplaats in Catalonië waar een vorige week een vrouw werd gedood bij een terreuraanval, zijn vrijdag 16.000 mensen op straat gekomen om deel te nemen aan een mars tegen terreur. Dat meldt de politie. Bij een aanslag in Barcelona enkele uren voor die van Cambrils, kwamen ook nog eens 13 mensen om het leven.


'Mars tegen de angst' geannuleerd uit vrees voor aanslag zoals in Nice of Berlijn
15 Februari, 20:36 Skynet
De 'Mars tegen de angst' die kort na de aanslagen van 22 maart door de straten van Brussel moest trekken, werd uiteindelijk afgelast uit vrees voor een terroristische aanslag in de stijl van de aanslagen van Nice en Berlijn. Dat heeft Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) vandaag laten verstaan in de onderzoekscommissie naar de aanslagen.


Emiraten willen kolonie op Mars
15 Februari, 17:00 Skynet
Ondanks de dalende inkomsten uit de olieverkoop blijven de Verenigde Arabische Emiraten in superlatieven denken. Een in Dubai voorgesteld plan moet bewoners van de Golfstaat over 100 jaar naar Mars brengen. In 2117 moet op de Rode Planeet de eerste menselijke kolonie klaar zijn. Dat kondigde vicepresident Mohammed bin Rashid al-Maktoem gisteren op een persconferentie in Dubai aan. Eerste doel van het langetermijnproject is de mogelijkheden onderzoeken hoe mensen op Mars kunnen overleven. Onder andere de productie van voedselmiddelen en energie is daarbij van levensbelang.


Bruno Mars trapt tour op gang in Sportpaleis
15 November 2016, 09:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse zanger Bruno Mars komt volgend jaar naar ons land. De 31-jarige Mars trapt zijn ?24K Magic World Tour? op 28 maart op gang in het Sportpaleis.
Speculatie ten top: Mars One
7 November 2016, 22:54 Volkskrant
Het wordt meteen het meest speculatieve fonds van de beurs. Het Nederlandse ruimtevaartbedrijf Mars One krijgt een beursnotering. Het bedrijf uit Amersfoort wil daarmee kapitaal aantrekken voor de financiering van een missie naar Mars. De beursnotering vindt plaats via een zogenoemde omgekeerde overname, waarmee allerlei ingewikkelde toelatingsprocedures voor een beursgang worden vermeden. Mars On


VIDEO. Zo zou wonen op Mars er kunnen uitzien
7 November 2016, 11:30 Gazet v. Antwerpen
Dit moet het bouwwerk worden waardoor mensen zullen kunnen overleven op de planeet Mars. Het futuristische huis heeft de vorm van een iglo en bestaat uit aarde die op de planeet zelf wordt gevonden. De woning werd ontwikkeld met de hulp van astronomen en zal donderdag voor het eerst worden onthuld op een expositie in Londen.


China, op naar Mars en er voorbij
3 November 2016, 02:18 Volkskrant
Vandaag lanceert China de Lange Mars 5. Die reuzenraket moet er mede voor zorgen dat het land een belangrijke speler in de ruimte wordt. China vestigt vandaag zijn naam als ruimtevaartgrootmacht met de lancering van de Lange Mars 5. De reusachtige nieuweling is vergelijkbaar met de grootste Europese en Amerikaanse raketten, gaat helpen bij de bouw van China's eigen ruimtestation en maanbases en mo


Pakistan arresteert Afghaanse van iconische foto National Geographic
26 Oktober 2016, 15:42 Skynet
Het "Afghaans meisje" met groene ogen, die wereldberoemd werd door het portret op de cover van National Geographic in 1985, is in Pakistan gearresteerd voor vervalsing. Dat hebben functionarissen woensdag bekendgemaakt.


Franse agenten de straat op voor 'Mars van Woede'
26 Oktober 2016, 14:48 NOS nieuws
In Frankrijk gaan agenten opnieuw de straat op om betere werkomstandigheden af te dwingen. Vooral in Parijs werden veel demonstranten verwacht voor de 'Mars van Woede', die even na 12.00 uur van start ging vanaf de Place de la République. "Franse agenten krijgen vaak met geweld te maken", zei correspondent Frank Renout op NPO Radio 1. "Daar maken zij zich zorgen over, want zij hebben weinig middelen om zich te verdedigen." Daarnaast maken zij al bijna een jaar veel overuren, omdat de veiligheidsmaatregelen na de terreuraanslagen in november vorig jaar in Parijs aanzienlijk zijn opgevoerd. In Le Figaro klagen politiemedewerkers over gebrek aan personeel, materieel en gebrekkige huisvesting. Omdat collega's voor bewakingsdoeleinden en bij grenscontroles worden ingezet, neemt de werkdruk voor de anderen toe. Politieauto's met 250.000 kilometer op de teller zijn geen uitzondering. Het ministerie probeert geld vrij te maken, maar het zal enige tijd duren voor het zover is, zei een topambtenaar tegen de krant. De directe aanleiding voor de acties van deze maand was een aanval op vier agenten in een voorstad van Parijs. Daar vielen onbekenden een politieauto aan en staken hem in brand. Twee agenten raakten lichtgewond, twee collega's zwaargewond. Een daarvan ligt met ernstige brandwonden en in coma in een ziekenhuis.  Aan het begin van de demonstratie liepen honderden agenten mee. De mars in Parijs eindigt vandaag bij dat ziekenhuis. Ook in andere Franse steden gaan agenten de straat op.


Week in beeld: mist, moddergooien, Mosul en Mars
22 Oktober 2016, 17:36 NOS nieuws
Het derde en laatste Amerikaanse verkiezingsdebat zit erop. Donald Trump en Hillary Clinton hoeven elkaar even niet meer in de ogen te kijken. En dat is gezien de onderlinge sfeer misschien maar goed ook.  Verder mislukte deze week een dure Europese missie naar Mars. De parachutes weigerden dienst. Maar er was ook goed nieuws: 21 Nigeriaanse schoolmeisjes die al jaren werden vastgehouden door terreurgroep Boko Haram werden vrijgelaten. En de Nederlander Laurens Collée werd gered van een berg in Nieuw-Zeeland.


Weggegooid geld, die reis naar Mars?
22 Oktober 2016, 16:31 Trouw
Kunnen we ons een leven voorstellen zonder de kruimeldief? Dat handige snoerloze apparaatje dat de ontbijttafel snel schoon krijgt hebben we te


Tracks van de week (42): Eminem, Will.i.am, Bruno Mars
21 Oktober 2016, 02:36 Volkskrant
De drie liedjes die u deze week volgens Pablo Cabenda moet hebben gehoord (volkskrant.nl/tracksvandeweek). Trumpbashing in een van muzikale omlijsting ontdane verbale slachtpartij. 'That's what you wanted? A fucking loose canon who's blunt with his hand on the button? Great idea!' Trumpbashing 2. Matig nummertje, geestige clip. In een debat interrumpeert Will.i.am, met Trump-pruik en -maniertjes,


IN BEELD. Exact 20 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel
20 Oktober 2016, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Het is donderdag exact twintig jaar geleden dat zo?n 300.000 mensen - de meeste van hen in het wit- door Brussel trokken om ontvoerde, misbruikte en vermoorde kinderen te herdenken, maar vooral om een vuist te maken tegen de Belgische justitie. Op zondag 20 oktober 1996 kleurde Brussel helemaal wit. De Witte Mars blijft ook twintig jaar later een van de grootste betogingen in de Belgische geschiedenis.
Is Schiaparelli geland op Mars of niet? We weten het morgen pas
19 Oktober 2016, 21:36 NOS nieuws
Het is nog steeds niet duidelijk of de Marslander Schiaparelli is geland op Mars. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA kan op zijn vroegst morgenochtend pas zeggen of de missie is geslaagd. Om 10.00 uur geeft de organisatie een persconferentie. De Schiaparelli zou rond 16.50 uur Nederlandse tijd geland moeten zijn. De Marslander moest daarna een signaal naar het Duitse Darmstadt sturen, van waaruit de ESA de vlucht volgt. Dat signaal is niet gekomen. Wel kwam er een signaal van de TGO-satelliet, die in een baan om Mars is gebracht en de gegevens van de eventuele landing heeft vastgelegd.  De ESA verwacht rond middernacht nog meer gegevens binnen te krijgen. Het gaat nog de hele nacht duren om die gegevens te bestuderen. Volgens Johann-Diettrich Wörner, de algemeen directeur van de ESA, is er geen reden voor paniek. Tegen verslaggever Jeroen de Jager zegt hij dat de focus ligt op het succes van de TGO-satelliet. Volgens Wörner zou het geen ramp zijn als de Schiaparelli is gecrasht, want het gaat hier om een test die is bedoeld om te onderzoeken wat er allemaal mis kan gaan. Paolo Ferri, de leider van de Marsmissie, benadrukt dat er nog weinig duidelijk is. "Het signaal van de lander stopte voor de landing. Om conclusies te trekken hebben we meer informatie nodig." Toch had hij gehoopt op beter nieuws. "Het is duidelijk dat dit geen goed teken is."


ESA's Schiaparelli-module landt op Mars
19 Oktober 2016, 18:42 Tweakers
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA en het Russische Roscosmos hebben woensdag Mars bereikt met twee voertuigen, TGO en Schiaparelli. TGO is in een baan om Mars gebracht, terwijl Schiaparelli op het oppervlak is geland. Beide gaan op zoek naar sporen van leven.


Kijk live mee hoe (deels Belgische!) ruimtemissie landt op Mars
19 Oktober 2016, 15:36 Gazet v. Antwerpen

In maart startte de ExoMars-missie van het Europese Ruimtevaartbureau ESA. De sondes waren 7 maanden onderweg naar de planeet, maar deze namiddag zullen ze in positie gebracht worden. De Trace Gas Orbiter zal in een baan rond Mars gebracht worden terwijl de Schiaparelli lander zal proberen te landen op het Marsoppervlak. Beide sondes hebben Belgische apparatuur aan boord.
Zes minuten nagelbijten als Schiaparelli op Mars landt
19 Oktober 2016, 11:24 NOS nieuws
Het wordt vanmiddag even superspannend voor de vluchtleiding van ESA in het Duitse Darmstadt. Rond 16.48 uur moet het Europees-Russische landertje Schiaparelli neerkomen op Mars. Het is voor het eerst dat Europa zich aan een onbemande Marslanding waagt sinds de mislukte missie van de sonde Beagle 2 in 2003. En dan moet dat ook nog gebeuren midden in het stormseizoen op de rode planeet. Schiaparelli is een schotelvormige lander die moet neerploffen in het zand van Meridiani Planum, een vlakte in de buurt van de evenaar van Mars. Het is een van de twee ruimtevaartuigen die ESA dit jaar naar de rode planeet stuurt als onderdeel van het ExoMars-project. De andere is de Trace Gas Orbiter (TGO), die in een baan om Mars gaat draaien. De TGO gaat gassen in de atmosfeer opsporen. Dat onderzoek is belangrijk voor de zoektocht naar (vroeger) leven op Mars. Concentraties methaan kunnen een biologische oorsprong hebben, maar ook een andere. De lander zal onderzoek doen naar windsnelheden en elektrisch geladen deeltjes. Maar ESA wil vooral de landingstechniek testen. Die is nodig als Europa over een paar jaar een eigen Marsrover naar de planeet stuurt. De twee ruimteverkenners zijn samen gelanceerd. Afgelopen zondag heeft Schiaparelli zich losgemaakt van de TGO om koers te zetten naar het Marsoppervlak. Vooral de afdaling in de ijle dampkring van Mars wordt spannend. Zo'n zes minuten duurt de landing van Schiaparelli en daarna is het wachten op een eerste signaal van het landertje vanaf het oppervlak. Dat het allemaal goed gaat, is niet vanzelfsprekend, zegt Rolf de Groot van de Europese ruimtevaartorganisatie. "Een correcte Marslanding is een van de moeilijkste dingen in de ruimtevaart. Maar ook het belang van de TGO-satelliet mag niet onderschat worden. Als die niet in de juiste positie terechtkomt, kan hij neerstorten, of anders pas over twee jaar opnieuw in een correcte baan gebracht worden." De landing van Schiaparelli doet denken aan de '7 minutes of terror' die vluchtleiders van NASA doormaakten toen de rover Curiosity in 2012 met een vliegende hijskraan op Mars werd neergezet. Zo zenuwslopend als toen wordt het nu niet, denkt planeetwetenschapper Inge Loes ten Kate van de Universiteit Utrecht. "Het blijft altijd spannend, maar deze landing is wel iets minder complex. De lander is een stuk kleiner en lichter dan Curiosity. Hij maakt ook geen stuiterlanding met landingsballonnen zoals de Marsrovers Spirit en Opportunity." Het ontwerp is verder niet heel anders dan dat van de Beagle 2, waaraan ESA slechte herinneringen heeft. Schiaparelli zal eerst snelheid minderen in de atmosfeer met zijn hitteschild, daarna afdalen aan een parachute en vlak boven het oppervlak afremmen met remraketjes.  Wat de afdaling ingewikkeld kan maken is het weer op Mars. Ten Kate: "We zitten in het stofstormseizoen. Ik weet niet hoe het op die plek op dit moment is, maar de kans op stofstormen is nu aanmerkelijk groter dan anders, en het zal er wel waaien." Schiaparelli heeft een camera bij zich die foto's van de landing zal maken. Die zal ESA, als alles goed gaat, morgen laten zien. De camera kan geen plaatjes maken van het oppervlak en hij zal het ook niet zo lang doen. Na ruim een week zijn de batterijen leeg.  "Wat wel weer leuk is dat Schiaparelli in hetzelfde gebied landt als de rover Opportunity", zegt Ten Kate. "NASA gaat ook met die rover de horizon afspeuren om te zien of ze Schiaparelli kunnen zien landen. Ongelooflijk cool." Ondanks eerdere mislukkingen met Europese en Russische landers op Mars heeft Ten Kate er vertrouwen in dat het dit keer gaat lukken."Het is ESA met Philae ook gelukt te landen op een komeet. Dat is nog veel moeilijker."


20 jaar na de Witte Mars - "Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen"
19 Oktober 2016, 08:06 Skynet
Morgen is het precies 20 jaar geleden dat een van de grootste betogingen uit de naoorlogse geschiedenis van België door de hoofdstad van ons land trok: de Witte Mars. Minstens 300.000 Belgen lieten op zondag 20 oktober 1996 weten dat ze weinig tot geen vertrouwen hadden in de Belgische justitie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be