NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Marrakech

2News.be / Trefwoorden / Marrakech

Marrakech: Nabeschouwing van Denis Dupont
10 April, 09:00 Autosport
De eerste meeting van de Wereldbeker voor Toerwagens werd geen meevaller voor Denis Dupont. Op het circuit van Marrakech legde de vertegenwoordiger van het RACB National Team in WTCR beslag op een 13de plaats in de eerste race, maar een crash tijdens de kwalificaties op zondagochtend zorgde voor een voortijdig einde van zijn weekend.


Leidt Hyundai-overwicht in Marrakech tot aanpassing BoP?
10 April, 08:24 Autosport
Na het overwicht dat constructeur Hyundai afgelopen weekend in de straten van tentoon spreidde was de roep van de concurrentie om een snelle aanpassing van de pas recent vrijgegeven Balance of Performance voorspelbaar. De betrokken Hyundai-rijders maanden evenwel meteen aan niet te snel conclusies te trekken uit deze eerste, toch wel specifieke confrontatie want verreden op een voor het kampioenschap niet representatieve stratenomloop.


Marrakech: WRT-rijder Jean-Karl Vernay wint incidentrijke tweede race
8 April, 20:18 Autosport
Jean-Karl Vernay schreef na een knotsgekke tweede wedstrijd een eerste FIA WTCR-zege bij op zijn palmares. De WRT-rijder ging na een wedstrijd vol drama local hero Mehdi Bennani en polesitter Pepe Oriola vooraf. Yann Ehrlacher en Thed Björk maakten de top vijf vol. Géén Belgen aan de finish. Vervisch die de wedstrijd als een test opnam voor race 3 begon kwam al snel weer naar de pits zonder enige remkracht terwijl een knappe Benjamin Lessennes in de muur belandde na mogelijk contact met John Filippi.


Marrakech: Gabriele Tarquini snelt naar pole voor race 3, Oriola vertrekt eerste in race 2
8 April, 14:18 Autosport
Vijftiger Ganriel Tarquini ging zondagmiddag door op zijn elan van gisteren. De winnaar van race 1 op zaterdag toonde zich in de shoot out met vijf de snelste van de vier Hyundai's die eerder ook al Q1 aen Q2 hadden gedomineerd. Tarquini krijgt in race 3 Yvan Muller naast zich op de eerste startrij, beiden gaan Norbert Michelisz en Thed Björk vooraf. Yann Ehrlacher haalde als enige non-Hyundai-rijder de shoot out en vertrekt als vijfde. Door het omgooien van de Q2 top 10 voor race 2 mag Pepe Oriola aan boord van de Cupra TCR in race 2 vanop de pole starten. Van de Belgen wist enkel Frédéric Vervisch zich voor Q2 te kwalificeren, de West-Vlaming start als 17de en 12de in race 2 en 3. Benjamin Lessennes start als 16de in race 2 en als 17de in race 3. Denis Dupont crashte in Q1 in de muur en was meteen kansloos.


Marrakech: Thed Björk pakt pole voor race 1, Hyundai lukt hattrick
7 April, 16:06 Autosport
In een door Hyundai gedomineerde eerste FIA WTCR-kwalificatiesessie ooit pakte regerend WTCC-kampioen Thed Björk de pole. De Zweed gaat deze namiddag voor race 1 het BRC Racing-duo Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini vooraf, waarmee een eerste hattrick voor Hyundai een feit is. Regerend TCR International Series-kampioen Jean-Karl Vernay redde de Audi- en WRT-eer met een vierde tijd voor Rob Huff, eerste VW-vertegenwoordiger. John Filippi stuurde zijn Campos Racing Cupra TCR naar de zesde startplaats. Of Michelisz straks vanop de eerste rij van start mag is erg twijfelachtig, de Hongaar blies immers de motor van diens Hyundai i30 op en zal na een bevroede motorwissel wellicht als allerlaatste van start moeten gaan. In het Belgische kamp zorgde finaal Frédéric Vervisch voor de beste prestatie met een 14de chrono. Denis Dupont lukte de 20ste tijd, terwijl Benjamin Lessennes, eerder op natte baan sterk onderweg, nu vrede moest nemen met de 24ste tijd.


Marrakech: Esteban Guerrieri topt tweede oefensessie
7 April, 14:18 Autosport
Honda greep voorlopig de macht in de tweede, eveneens in natte omstandigheden verreden tweede oefensessie. Met name All.Inkl.Com Münnich Motorsport had het zo te zien allemaal op een rijtje met Esteban Guerrieri op P1, op de voet gevolgd door de jonge Yann Ehrlacher, de Fransman had in het eerste deel van de sessie de debatten geleid. Achter het Honda-duo vonden we Thed Björk, oefensnelste in de eerste sessie terug, de Zweed ging met Gabriele Tarquini een andere Hyundai-rijder vooraf. De sessie diende eenmaal onderbroken te worden nadat Norbert Michelisz met een elektrisch probleem op de baan was stilgevallen. Buiten een ongewild ommetje van James Thompson verliep de sessie voorts zonder noemenswaardige problemen.


Marrakech: Hyundai domineert natte eerste oefensessie
7 April, 11:54 Autosport
De allereerste oefenstonde voor het nieuwe FIA WTCR-kampioenschap in de buitenwijken van Marrakech kende een natte start. In erg slipperige omstandigheden drukten de beide Yvan Muller Racing Hyundai i30's TCR hun stempel op de eerste confrontatie. Regerend WTCC-kampioen Thed Björk lukte met een rondje in 1:32.825" de snelste tijd voor diens teamgenoot en tevens teambaas Yvan Muller. Volgden Rob Huff in de Sebastien Loeb Racing Volkswagen GTI TCR en Pepe Oriola in de Campos Racing Cupra TCR. WRT-rijder Jean-Karl Vernay in de Audi Sport Leopard Lukoil Audi RS3 LMS maakte de top vijf rond.


Nieuwe FIA WTCR-serie maakt lang verwacht debuut in Marrakech
5 April, 20:48 Autosport
Op het semipermanente Circuit Moulay El Hassan wordt dit weekend het startschot gegeven voor de FIA WTCR, de nieuwe toerwagenwereldcup ontstaan uit de samensmelting van WTCC en TCR International Series. Een afspraak die de voorbije maanden veel (virtuele) inkt deed vloeien en waarnaar terecht met zelden gezien enthousiasme naar uitgekeken wordt. Een sprekend bewijs van dat enthousiasme is de interesse die constructeurs als Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai, Peugeot en Volkswagen voor dit nieuwe toerwagenverhaal aan de dag leggen. Hieronder zetten we de belangrijkste WTCR-weetjes op een rijtje.


Marrakech: Voorbeschouwing van Denis Dupont
3 April, 21:24 Autosport
Denis Dupont begint volgend weekend aan zijn mondiale programma voor 2018. Aan het stuur van de Audi RS3 LMS in de kleuren van het RACB National Team staat onze landgenoot op de startgrid van het openingsweekend van het WTCR in Marokko. Drie races om te proberen te schitteren, maar Dupont is zich terdege bewust van het hoge niveau van deze Wereldbeker voor Toerwagens.


Nederlandse kennis moet van Marrakech weer een fietsstad maken
29 Maart, 18:12 NOS nieuws

Nederland is een echt fietsland en die kennis willen we als Nederlanders delen. Het fietsproject Pikala probeert met hulp van de ambassade Marokkanen al 2,5 jaar op de fiets te krijgen. Gisteren waren diverse fietsexperts naar Marrakesh gereisd om de belangrijkste dingen over fietsen uit te leggen. Ambassadeur Bonis was ook bij de gelegenheid aanwezig en opende later het nieuwe fietsatelier van Pikala.

Edward Douma, projectmanager van de Dutch Cycling Embassy, was één van de experts die zijn kennis deelde met de autoriteiten van de toeristenstad. "Marrakech is een levendige stad, al je zintuigen worden geprikkeld. Dat merk je ook tijdens het fietsen; je fietst midden in de auto's, uitlaatgassen en je moet uitkijken, want je wordt zo omver gereden door scootertjes", legde hij uit.

Het gaat om drie dingen, zegt Douma: het aanleggen van fietsbanen, mensen enthousiast maken voor fietsen en om de tafel zitten. "Wij kunnen ze in contact brengen met experts die dit de laatste veertig jaar in Nederland hebben gerealiseerd."

Toch is fietsen al een eeuwenoude traditie in Marrakech. Er zijn oude foto's uit de stad te vinden waar oude vrouwen in traditionele kledij op een fiets rijden. Deze fietscultuur heeft de stad te danken aan haar platte wegen. "Helaas is de fiets nu grotendeels verdreven door brommers en auto's, maar Pikala doet de oude tijden weer herleven," vertelt Mustapha Boulmane, die zich bezighoudt met de stadsontwikkeling.

Het fietsproject voert fietsreparaties uit, geeft verkeerseducatie, organiseert fietsevenementen en bevordert eco-toerisme met de fiets. Dit doet het project met Marokkaanse jongeren, dus het stimuleert hiermee ook educatie en werkgelegenheid.

De fiets heeft in Marokko vaak het imago van een transportmiddel voor arme mensen. "Dat is een probleem, maar ik zie echt ontwikkeling. Nu ben je steeds vaker cool op de fiets en ben je goed voor het milieu en voor anderen", legt initiatiefnemer Cantal Bakker uit.

Countrybranding

Bakker denkt dat het goed is dat Nederland dit doet. "Want wij zijn een echt fietsland en daar kennen andere landen ons ook van, naast de molens en klompen. Dus zo doen we aan countrybranding."

Ook de ambassadeur is positief. "Het is ook goed dat we hier worden gezien als een land dat iets positiefs brengt. Het stimuleren van die fietscultuur is niet belerend, want die cultuur was er ooit al."
Benjamin Lessennes vervangt herstellende Tiago Monteiro in Marrakech
26 Maart, 11:12 Autosport
Het nieuws zat er aan te komen en werd zonet bevestigd: Honda-rijderTiago Monteiro is nog steeds niet voldoende hersteld van de zichtproblemen die hij opliep na zijn zware crash vorig jaar in september en moet noodgedwongen forfait geven voor de eerste WTCR-manche begin april in Marrakech. Boutsen Ginion Racing meldde dat testrijder Benjamin Lessennes de Portugees zal vervangen achter het stuur van de Honda Civic Type R TCR.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be