NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Marine

2News.be / Trefwoorden / Marine

Lisa Franchetti wordt eerste vrouw aan het hoofd van Amerikaanse marine
3 November 2023, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse Senaat heeft donderdag de benoeming goedgekeurd van Lisa Franchetti als hoofd van de marine. De 59-jarige admiraal wordt de eerste vrouw die de functie bekleedt en zich aansluit bij de Joint Chiefs of Staff, de hoogste militaire leiders onder het ministerie van Defensie.


Marine Le Pen noemt zichzelf "natuurlijke kandidaat" voor volgende presidentsverkiezingen
19 September 2023, 00:02 Skynet
"Ik ben de natuurlijke kandidaat voor mijn kamp bij de presidentsverkiezingen" van 2027. Dat heeft de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen maandagavond gezegd in een interview op TF1. In 2017 en 2022 verloor Le Pen in de tweede ronde, in 2012 werd ze derde.


Asile et Migration - Marokkaanse marine bergt lichamen van vijf migranten na schipbreuk
8 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Marokkaanse marine heeft vijf lichamen van migranten geborgen nadat hun boot zaterdag voor de kust van Guerguerat, in de Westelijke Sahara, kapseisde. Zo'n 189 andere opvarenden konden worden gered. Dat heeft een legerbron gemeld. Elf migranten werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.


In beeld: Amerikaanse marine bergt resten Chinese ballon
8 Februari 2023, 00:05 NOS nieuws

Overblijfselen van de ballon die vorige week op grote hoogte door het luchtruim van de VS vloog, en die zaterdag boven de oostkust van het land door het Amerikaanse leger is neergehaald, zijn geborgen door de marine. De resten zijn gevonden voor de kust van de staat South Carolina.

De Amerikanen vermoeden dat het ging om een spionageballon. Maar China hield vol dat met de ballon onder meer meteorologisch onderzoek werd gedaan, en dat hij door de wind uit koers was geraakt.

De kwestie leidde tot oplopende spanningen tussen Washington en Peking. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken, die deze week naar China zou gaan voor besprekingen, heeft zijn reis erom uitgesteld.

De marine roept mensen die nog meer resten van de ballon vinden deze niet zelf te bergen, maar om de autoriteiten te waarschuwen.




Jordan Bardella volgt Marine Le Pen op aan hoofd Rassemblement National
6 November 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Het 27-jarige Europarlementslid Jordan Bardella volgt ex-presidentskandidate Marine Le Pen op aan het hoofd van de Franse uiterst rechtse partij Rassemblement National. Hij haalde het met 85 procent van de stemmen bij de leden van tegenkandidaat Louis Aliot.


Duitse marine en politie gaan explosies Nord Stream onderzoeken
11 Oktober 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Duitse marine en politie onderzoeken de recente explosies bij de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 in de Oostzee. Duitsland heeft een mijnenveger en een politieschip met duikers ernaartoe gestuurd. Er zijn sterke vermoedens dat de pijpleidingen, die van Rusland naar Duitsland lopen, twee weken geleden gesaboteerd zijn.


Europees Parlement vordert verduisterde sommen terug van Marine Le Pen
18 April 2022, 00:01 Skynet Belgie
Het Europees Parlement is van plan om onterecht betaalde bedragen terug te vorderen van de Franse presidentskandidate en voormalig Europarlementslid Marine Le Pen. Dat laat een woordvoerder weten aan het Franse persagentschap AFP. Le Pen wordt er in een rapport van het Europees fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd.


Franse presidentsverkiezingen - Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld
17 April 2022, 00:05 Skynet
De Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen wordt er in een nieuw rapport van het Europese fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd tijdens haar periode als Europaparlementslid. Dat bericht de Franse nieuwssite Mediapart.


Saber Interactive werkt aan Warhammer 40,000: Space Marine 2
13 December 2021, 00:01 Tweakers
Er komt een Warhammer 40,000: Space Marine 2. Het vorige deel uit de serie kwam in 2011 uit en was gemaakt door Relic. Ditmaal zit Saber Interactive aan het roer. Deze week werd tijdens The Game Awards werd een cg-trailer van het spel getoond.


Daniel Craig benoemd tot erecommandant bij Britse marine
29 September 2021, 00:08 NU.NL - Film
Daniel Craig is benoemd tot erecommandant bij de Britse marine, waardoor de acteur dezelfde rang heeft als zijn beroemde personage James Bond.


Franse marine redt 88 migranten voor kust van Boulogne-sur-Mer
27 Juli 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Voor de kust van Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk, zijn 88 migranten gered die aan boord van drie verschillende boten Engeland probeerden te bereiken. Dat hebben de Franse autoriteiten gemeld.


Franse marine redt ruim 120 migranten op Kanaal
13 Juli 2021, 00:05 Skynet
De Franse autoriteiten hebben maandag in het Nauw van Calais in totaal 123 migranten gered die aan boord van verschillende gammele boten het Kanaal probeerden over te steken om Engeland te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld.


Mexicaanse marine vindt voor tientallen miljoenen aan drugs
7 Februari 2021, 08:05 Skynet
De Mexicaanse marine heeft een grote drugsvangst gedaan. Op een boot werden 2,5 ton methamfetamine en 100.000 fentanyl-pillen in beslag genomen, zo maakte de Mexicaanse justitie bekend.


36 migranten die Kanaal probeerden over te steken gered door Franse marine
6 Februari 2021, 17:27 HLN.BE
Franse maritieme hulpdiensten hebben zaterdagochtend in het Nauw van Calais 36 migranten gered van twee vaartuigen in moeilijkheden. Ze probeerden het Kanaal over te steken om Engeland te bereiken, aldus de maritieme prefectuur.


Ministerraad keurt vervanging fregatten van de marine goed
25 Mei 2018, 15:06 Skynet Belgie
De ministerraad keurde de vervanging goed van twee fregatten van de Belgische marine. De twee nieuwe fregatten zullen zowel in nationaal als internationaal (NAVO en EU) verband ingezet worden. De ingebruikname van het eerste Belgische schip is voorzien vanaf 2027 en het Belgische aandeel in dit project bedraagt ruim één miljard euro.


Belgische marine redt man uit Schelde
17 Mei 2018, 16:00 Gazet v. Antwerpen

De bemanning van de BNS Crocus, een mijnenveger van de Belgische marine, heeft donderdag een drenkeling uit het water gehaald ter hoogte van de Jordaenskaai. De man (36) werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.




Marine krijgt nieuwe schepen en wapens
3 Mei 2018, 17:42 NOS nieuws

De marine krijgt de komende jaren diverse nieuwe schepen, onder meer een tweede bevoorradingsschip. Daarnaast vervangt de marine de twee M-fregatten (multipurpose) die het heeft en de zes mijnenbestrijdingsvaartuigen. De fregatten en mijnenbestrijdingsvaartuigen ontwikkelt Nederland samen met België. Staatssecretaris Visser heeft dat laten weten aan de Tweede Kamer.

Met een tweede bevoorradingsschip, een combat support ship (CSS) hoeven de fregatten minder vaak een haven aan te doen. Het CSS moet vanaf 2023 inzetbaar zijn.

Vijandelijke onderzeeboten

De twee M-fregatten worden vervangen omdat ze verouderd zijn en veel onderhoudskosten vergen. Het eerste nieuwe fregat is naar verwachting vanaf 2025 inzetbaar. Het duurt ruim zeven jaar om een fregat te bouwen. De zes mijnenbestrijdingsvaartuigen die de marine heeft zijn ook aan het einde van hun levensduur. De nieuwe worden zo ontworpen dat ze wereldwijd en onder hoge dreiging kunnen opereren.

De marine schaft voor de grote schepen een torpedoverdedigingssysteem aan. Dat beschermt de fregatten en andere schepen tegen vijandelijke onderzeeboten.

Ten slotte wordt het volledige zware-wapenarsenaal van de fregatten de komende jaren onder handen genomen, schrijft Visser aan de Kamer. De kanonnen en de raketten worden vervangen.




Kantine marine dicht vanwege lekkende riolering
31 Maart 2018, 16:48 NOS nieuws

De kantine en de eetzaal van de marine in Den Helder zijn met onmiddellijke ingang gesloten vanwege problemen met de hygiëne. In de buurt van de kantine is een lekkende riolering ontdekt. Daardoor kan de voedselveiligheid niet langer gegarandeerd worden.

De honderden medewerkers die hier doordeweeks eten moeten de komende twee weken uitwijken naar drie nabijgelegen kantines. Ze worden daar met bussen naartoe gebracht. Op de locatie van de hoofdkeuken wordt een noodkeuken gebouwd. Hoelang het hoofdgebouw gesloten blijft, is onduidelijk.

De meeuwen lusten er geen brood van

De lekkende riolering is niet het enige probleem in het bedrijfsrestaurant in het gebouw Meeuwennest. Onder de kop De meeuwen lusten er geen brood van kaartte defensiebond ODB gisteren de problemen aan. Zo is er een knaagdierenplaag in het gebouw en moet het personeel van de kantine dagelijks de keutels en urine van muizen en ratten opruimen. Ook vreten de knaagdieren de broden aan in de broodkast.

Verder is de kwaliteit van de lucht en het water in het gebouw volgens de vakbond onvoldoende. In de lucht zit te veel fijnstof en de hoeveelheid ijzer in het water is gestegen tot 50 procent boven het maximum. De bond zegt dat de legerleiding op de hoogte is van alle problemen, maar er niets aan doet.

De vakbond stelt voor om het Meeuwennest per direct te sluiten. "Iedere dag dat het cafetaria nog open is, is een dag te veel", zegt voorzitter Erik Jurriëns.




Koninklijke Marine mag niet verder richting periferie verdwijnen
25 Maart 2018, 16:12 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van maandag 26 maart. De recente ophef over het toegenomen personeelsverloop bij het toch al uitgedunde Korps Mariniers kan in een bredere context worden geplaatst. De weerstand van ervaren onder­officieren om overgeplaatst te worden van de centraal gelegen kazerne in Doorn (ook ten opzichte van oefengebieden) naar een nieuwe kazerne in het havengebied van Vlissingen ka


'Chinese politie is begonnen met testen van brillen met gezichtsherkenning'
13 Maart 2018, 10:42 Tweakers
De Chinese politie is inmiddels in Peking begonnen met tests waarbij brillen met camera's worden gebruikt om verdachten in mensenmassa's te kunnen opsporen en voertuigen te identificeren, zo meldt Reuters.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn