NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Man


Marlène de Wouters (54) smoorverliefd op man van adel
Vandaag, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Vijf jaar geleden besloot Marlène de Wouters (54) in alle geheim te scheiden van jonkheer Hervé van Wassenhove, maar nu heeft ze opnieuw de liefde gevonden. De VTM-journaliste ligt sinds kort in de armen van zakenman Tanguy (51), een afstammeling van de adellijke familie Nève de Mévergnies. Dat schrijft Dag Allemaal.
Man hoogzwangere Nadra gedwongen uitgewezen: ?Nu heb ik hem meer dan wie ook nodig?
Gisteren, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Schrik om te bevallen heb ik niet. Maar het gaat wel extra pijn doen als mijn man er niet bij is?, zegt de hoogzwangere Nadra Ahmadi (22) uit Retie. Zij is erkend als vluchteling, maar hij niet. Maandag, twee weken voor de geboorte van hun eerste kindje, werd de aanstaande papa naar het vliegveld gebracht voor een gedwongen terugkeer naar Afghanistan.
Man die zich op social media voordeed als broer van een MH17-slachtoffer erkent dat hij nepberichten verspreidt
Gisteren, 15:18 Volkskrant
De man die zich op social media voordeed als de broer van een man die omkwam bij de vliegramp met de MH17, geeft toe dat hij die familierelatie heeft verzonnen. 'Natuurlijk lieg ik over MH17 en verspreid ik misinformatie', zegt Gordon Nelson vanavond in Nieuwsuur, dat net als de Volkskrant onderzoek naar hem deed. Als zogenaamde nabestaande kreeg Nelson onder meer aandacht van GeenStijl, RTL Summe


Levenloze lichaam van man aangetroffen in vrachtwagen op parkeerterrein
Gisteren, 00:54 Gazet v. Antwerpen

In een vrachtwagen op een parkeerterrein aan de Henry Fordlaan, vlakbij de Noorderlaan in het havengebied, is zondagavond het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Dat bevestigt de federale politie.
Opinie op Zondag: 'De weg naar gelijkwaardigheid van man en vrouw is nog lang, maar we liggen op koers'
Zondag, 13:30 Volkskrant
Prikkelende opinies op een dag dat u er tijd voor heeft: de Volkskrant presenteert elke zondag een bijdrage van een vaste club auteurs. Eerder vandaag historicus Geerten Waling, nu classica Rosa van Gool. Gastcolumnist Annelien Jonkman meent dat 'vrouwen in de westerse wereld veel meer macht hebben dan mannen'. Deze stelling baseert zij op een gesprek dat ze rond 1990 voerde met een politieagente,


Mak Chelsea laat punten liggen tegen tien man, Conté haalt teleurstellende Hazard naar de kant
Zaterdag, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Als Eden Hazard zijn dagje niet heeft, zit Chelsea met een probleem: dat werd nog maar eens (pijnlijk) duidelijk tegen Leicester. Antonio Conio haalde zijn sterspeler nog voor het uur naar de kant maar veel loste dat niet op. Door de teleurstellende 0-0 dreigt Chelsea zijn tweede plaats kwijt te spelen in de Premier League.
Man (66) gewond na aanrijding met tram
Zaterdag, 15:18 Gazet v. Antwerpen

Een man van 66 jaar en zijn echtgenote staken vrijdag rond 14.50 uur de Brusselstraat over. Ze wandelden daarbij over de tramsporen, maar merkten te laat op dat er ook een tram kwam aanrijden.
Waarom doet Nederland weinig aan de loonkloof tussen man en vrouw?
Zaterdag, 07:30 NOS nieuws

BBC-journalist Carrie Gracie haalde deze week het nieuws op een andere manier dan ze gewend is. De Britse en buitenlandse pers maakte veelvuldig melding van haar vertrek als China-correspondente. De reden? Ze ontdekte dat ze een stuk minder verdiende dan haar directe mannelijke collega's bij de Britse publieke omroep.

Waar Gracie het belangrijk vond om een statement te maken over de loonkloof tussen mannen en vrouwen, zijn dat soort acties in Duitsland en IJsland niet meer nodig. Die landen hebben sinds deze week wetten die ervoor moeten zorgen dat mannen en vrouwen een gelijke beloning voor gelijk werk krijgen.

Ook in Nederland is er aandacht voor het onderwerp. Zo komt presentatrice Astrid Joosten volgende week met het nieuwe programma 'Wat verdien je?', waarin elke week drie Nederlanders over hun salaris praten.

Toch wordt er hier nog weinig gedaan om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. Hoe komt dat? En wat moet er volgens betrokkenen gebeuren om het salarisverschil kleiner te maken?

20 procent minder

Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de loonkloof - cijfers uit 2014 - blijkt dat Nederlandse vrouwen in het bedrijfsleven 20 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega's. Bij de overheid verdienden vrouwen 10 procent minder.

Dat grote verschil is deels te verklaren: vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. Ook is bij deze percentages geen rekening gehouden met verschil in leeftijd, werkervaring en opleidingsniveau. Als al die zaken wel worden meegenomen, is de loonkloof kleiner. Vrouwelijke werknemers verdienen in het bedrijfsleven 7 procent minder dan mannelijke werknemers, bij de overheid is dat 5 procent minder.

Dat stukje is precies het verschil in beloning dat vakbonden en belangenclubs weg willen nemen. Afgelopen oktober publiceerde FNV een rapport over de loonkloof en kondigde de vakbond aan dat het wil strijden voor transparante salarissen. Vrouwennetwerk Women Inc probeert het thema al langer op de politieke agenda te zetten.

"Eigenlijk is een gelijke beloning in Nederland al heel lang verplicht, want in de wet staat dat een werkgever niet mag discrimineren op geslacht", zegt arbeidsmarktdeskundige Suzan Steeman van Women Inc. "Maar de loonkloof komt in iedere branche voor. Er wordt door de overheid helemaal niet gecontroleerd op verschillen in salaris tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers."

Wetten in IJsland en Duitsland

In IJsland is net een wet ingegaan die vaste salarissen koppelt aan bepaalde banen. Hoe hoger een baan scoort op factoren zoals benodigde opleiding, verantwoordelijkheid, stress of fysieke inspanning, hoe hoger de bijpassende beloning. Bedrijven met meer dan 25 personeelsleden zijn verplicht aan iedere medewerker met dezelfde baan ook exact hetzelfde salaris te betalen.

Duitsland gaat minder ver, daar kunnen werknemers sinds deze week het gemiddelde salaris opvragen van mensen die binnen het bedrijf hetzelfde werk doen. Met die kennis is het makkelijker onderhandelen over het loon en komen de salarissen van verschillende medewerkers dichter bij elkaar te liggen, is de gedachte. De wet geldt echter alleen voor bedrijven met 200 medewerkers of meer.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland vinden zulke wetgeving in Nederland niet nodig. "Ongelijk belonen is al verboden, bedrijven zijn zich daarvan bewust. Bovendien is de huidige trend al de goede - de verschillen worden steeds kleiner door het stijgende opleidingsniveau van vrouwen. Als die trend doorzet - en we zien niet in waarom dat niet zo zou zijn - is het probleem binnen enkele jaren vanzelf opgelost", zegt een woordvoerder.

De overheid richt het beleid intussen vooral op meer deelname van vrouwen aan het arbeidsproces, minder op het stukje ongelijke beloning dat overblijft als de arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen gelijk zou zijn.

"Het beleid is gericht op het beter mogelijk maken van de combinatie van arbeid en zorg. Onder meer via invoering van kraamverlof voor partners, modernisering van het zorgverlof en het versterken van de kwaliteit van de kinderopvang", legt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit.

"Een onderdeel van de loonkloof is de beloningsdiscriminatie van vrouwen. De coalitiepartijen hebben afgesproken dat er meer aandacht komt voor het bestrijden van discriminatie bij werving en selectie. Hierbij zal ook gekeken worden naar de aanpak van beloningsdiscriminatie."

Bewijslast

Een nieuwe wet lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk, tenzij het aan Tweede Kamerlid Liliane Ploumen van oppositiepartij PvdA ligt. Zij werkt momenteel aan een initiatiefwetsvoorstel waarin staat dat bedrijven moeten kunnen aantonen dat mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen ook hetzelfde loon krijgen.

Women Inc juicht het voorstel van Ploumen toe. Volgens Steeman zijn er drie zaken die moeten veranderen om de loonkloof te dichten. "Bedrijven moeten salarissen transparant maken, er moet controle komen op gelijke beloning en de bewijslast moet bij bedrijven komen te liggen. Over dat laatste punt: nu is het zo dat een werknemer moet aantonen dat hij of zij een lager loon krijgt dan directe collega's. Nee, laat een werkgever maar aantonen dat-ie goed zit met de hoogte van de salarissen."
Agente verliest plukken haar nadat man haar aanvalt tijdens arrestatie: ?Totaal geschokt?
Vrijdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

De West Midlands Police heeft een schokkende video vrijgegeven van een aanval op een van hun agenten. Op de beelden valt te horen hoe politieagente Emma Agyei het uitschreeuwt van de pijn toen een man haar hard bij de haren trok tijdens een arrestatie. Ze verloor daarbij zelfs plukken haar en was nadien zwaar van slag.
Man die ex voor ogen van kinderen doodstak: ?Het was echt niet mijn bedoeling haar te doden?
Vrijdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De advocaten van Nesib B. (35), die voor het Antwerpse hof van beroep terechtstaat voor de moord op zijn ex-vriendin Irisleidi Tamayo (26), betwisten het opzet om te doden en de voorbedachtheid. Ze vroegen het hof de feiten te herkwalificeren in opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.
Indiase man hakt weg uit in jungle zodat kinderen naar school kunnen
Vrijdag, 12:12 NOS nieuws

Een beitel, schoffel en een houweel, meer had de Indiase groenteverkoper Jalandhar Nayak niet nodig om voor zijn schoolgaande kinderen een weg te banen door de bergachtige jungle van Oost-India. Twee jaar werkte Nayak (45) aan de 8 kilometer lange weg.

Nayak vond het vervelend om zijn drie zoons te zien zwoegen langs een steil en hobbelig bergpad - dag in dag uit, drie uur heen, drie uur terug. "Regelmatig zag ik mijn kinderen over de rotsen strompelen, vandaar dat ik besloot een pad te maken", zegt Nayak tegen News World Odisha. Dat pad is korter dan de route die er lag.

Nu Nayaks moderne heldenverhaal is opgepikt door Indiase media, heeft ook de overheid zich over hem ontfermd. Een lokale overheidsfunctionaris zegt "betoverd" te zijn door zijn "inzet en vastberadenheid". Hij belooft dat de man voor zijn werk een vergoeding krijgt.

Werk voor de boeg

De route tussen het afgelegen dorpje Gumsahi, waar behalve Nayaks gezin naar verluidt niemand meer woont, naar de school in Phulbasni is in totaal 15 kilometer. Nayak had dus nog werk voor de boeg. Maar de lokale overheid heeft hem inmiddels beloofd de route af te maken.

Nayaks initiatief wordt in India vergeleken met dat van 'bergman' Dashrath Manjhi. Hij was dik twintig jaar bezig om zich een weg te banen door een heuvel. Het resultaat was een pad van ruim 100 meter lang en 9 meter breed. Het verhaal van de inmiddels overleden Manjhi heeft in India mythische proporties gekregen en is verschillende keren verfilmd.
Video - Deze man uit Heemskerk belichaamt Trump (maar dan echt)
Vrijdag, 10:24 Volkskrant
Voor het iconische portret van Donald Trump dat in diens buitenverblijf in Florida hangt, heeft de Nederlander Mark C. Deren model gestaan. De voormalige schoonspringer was in de jaren tachtig de manager van Ralph Wolfe Cowan, de portretkunstenaar die het schilderij maakte. In het Volkskrant Magazine, dat zaterdag verschijnt, vertelt de schilder, de 86-jarige Ralph Wolfe Cowan, op gedetailleerde w


Man krijgt na 31 jaar prijzengeld uit ?Pak de Poen?-show
Vrijdag, 08:00 Gazet v. Antwerpen

Een man die in 1987 vruchte- loos op een telefoon zat te wachten die hem een pak geld kon opleveren dankzij het programma Pak de Poen ? De show van 1 Miljoen, heeft dat geld alsnog gekregen. Hij had er wel de hulp van Rudi Vranckx voor nodig.
De man die voor Philips experimenteerde met elektronische muziek was Dick Raaijmakers
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
De ingezonden brieven van vrijdag 12 januari. 'De pianist deed muziekonderzoek' luidt de kop van een artikel waarin oud-NatLab-onderzoeker Bob van Tol zich kritisch uitlaat over de latere koers van het ooit zo avontuurlijke Philips. De anonieme pianist die volgens het artikel in het NatLab onder het pseudoniem Kid Baltan met elektronische muziek mocht experimenteren, was Dick Raaijmakers (1930-201


De man die ons olympische historie schonk
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Nederland is een van de zeer weinige landen die al hun olympische sporters sinds 1900 kennen. Dat is te danken aan Ton Bijkerk. In 2016 was Olympisch historicus Ton Bijkerk voor de Spelen in Rio de Janeiro. Hij wilde zijn overzicht van alle Nederlanders die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen, aanvullen. Maar voordat de eerste Nederlander in actie kwam, bleek hij 's morgens na het wak


Bejaarde man (89) vier dagen na woningbrand Slenaken alsnog overleden
Donderdag, 22:24 NOS nieuws

De bejaarde man die zondag gewond raakte bij een woningbrand in Slenaken is overleden. De 89-jarige is aan zijn verwondingen bezweken.

Hij werd door hulpverleners, omwonenden en zijn vrouw gered uit zijn brandende huis. Volgens de regionale nieuwssite 1Limburg kwam de brandweer tien minuten te laat aan bij het brandende huis. Ze waren per ongeluk naar het verkeerde huis gereden. Of dit gevolgen had voor de gewonde man is niet bekend. Naast de man raakten zes anderen gewond.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie gaat niet uit van brandstichting.
Man wordt 2 jaar lang ?s nachts gewekt door lawaaierige buren maar heeft nu ultieme payback klaar
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Niets vervelender dan gewekt te worden door je buren die ?s nachts heel wat lawaai maken. Benjie Walters heeft dit zo?n twee jaar moeten slikken, maar nu heeft hij er genoeg van. De 28-jarige bedacht een geniale manier om zijn bovenburen terug te pakken voor het leed dat ze hem hebben aan gedaan.
Betrapt: echtgenote ziet haar man met zijn tweede vrouw live op tv
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

?Verrassing.? Dat riepen de presentatoren van een Brits televisieprogramma naar Daniel Gundry (39), toen die plots nietsvermoedend als één van de gasten op het huwelijk van zijn schoonzus verscheen. Maar de livebeelden zouden de man duur komen te staan. Hij hing immers aan de arm van zijn? tweede echtgenote, terwijl zijn eerste vrouw thuis aan het toekijken was. Nu heeft de rechter besloten dat Gundry een stevige celstraf moet uitzitten voor bigamie.
Antwerp speelt in oefenmatch bewust met tien (!) man, nieuwkomers tonen zich
Donderdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Antwerp speelde voor de tweede dag op rij een oefenwedstrijd, maar dit keer was de tegenstander van meer bescheiden niveau. Het lokale CD Torrevieja komt uit in de Spaanse vijfde klasse. Dat mocht dus weinig problemen opleveren voor de Great Old. In de tweede helft stuurde coach Laszlo Bölöni zelfs maar tien spelers het veld op. Antwerp won uiteindelijk eenvoudig met tien man.
Man die gsm-codes niet aan speurders wil geven, krijgt vrijspraak
Donderdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een man vrijgesproken die weigerde de decodeercodes van zijn telefoon aan de speurders te geven.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be