NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Maatregelen

2News.be / Trefwoorden / Maatregelen

Ondanks maatregelen stijgt hoeveelheid afgedankt plastic dat wordt verbrand
13 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Het percentage afgedankt plastic dat als restmateriaal wordt verbrand, blijft stijgen ondanks maatregelen om meer plastic te recyclen en minder te verbranden. In 2022 ging het om 52 procent, een stijging van 13 procent, schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu).


Breda neemt maatregelen om gevaarlijke carnavalsdrukte te voorkomen
2 Februari, 00:05 NOS nieuws

Meer feesten in de buitenlucht, eetkramen op een open plein in plaats van in nauwe straten en betere crowdcontrol. Zo wil de gemeente Breda carnaval dit jaar aanpakken. Vorig jaar was het zo druk in de stad dat er gevaarlijke situaties ontstonden. Dat moet anders, zegt burgemeester Depla.

Breda wordt met carnaval - net als andere steden beneden de rivieren - overspoeld door bezoekers vanuit het hele land. Vorig jaar ontstonden onveilige situaties toen carnavalsvierders op sommige plekken nauwelijks konden bewegen door de drukte.

Daarom wordt de binnenstad dit jaar anders ingericht: als een groot evenemententerrein. Met deze nieuwe aanpak is ruimte voor tussen de 8000 en 10.000 bezoekers extra.

Feestgangers worden met meer podia en muziek dan anders aangespoord carnaval buiten te vieren. Ook nieuw is dat eetkramen op een plein komen te staan, niet in straten. "Zonder dat soort obstakels krijg je een betere en logischere doorstroming", aldus Depla.

Ouderwetse carnavalssfeer

Ook crowdcontrol is dit jaar een belangrijk thema. Vanuit het gemeentehuis wordt de menigte gemonitord en kan worden ingegrepen als het ergens te druk wordt. Dan kunnen delen van straten en pleinen tijdelijk worden afgezet en kan de muziek buiten uit. Door een groot aantal ledschermen kan worden gecommuniceerd met de carnavalsvierders.

Dit jaar zal Breda een ouderwetse carnavalssfeer zonder housefeesten hebben, schrijft Omroep Brabant. Daarmee ontmoedigt de gemeente sommige bezoekers naar de stad te komen. "We kunnen de carnavalssfeer op een positieve manier sturen door muziek en programmering", zegt de burgemeester.

Wennen

De burgemeester begrijpt geluiden vanuit bewoners om een rem te zetten op bezoekers van boven de rivieren. "Ik ken het gevoel, maar ik kan de brug bij Moerdijk niet omhoog draaien. Je kunt niet zeggen dat carnaval alleen voor je eigen volk is."

Iedereen moet volgens hem vrij naar de stad kunnen komen om te feesten. "Maar dat moet wel veilig. Dat betekent dat je andere maatregelen moet nemen. Je moet meer lucht zoeken in de binnenstad, om drukte te voorkomen."

Depla geeft toe dat door deze maatregelen de gang van zaken anders zal zijn dan andere jaren. "Dat zal soms best wennen zijn. Er zal meer overlast zijn voor bewoners van de binnenstad. Maar als we een gezellig, open en veilig carnavalsfeest willen, moeten we allemaal een beetje water bij de wijn doen."




EU maatregelen Apple gaan grotendeels aan de iPad voorbij
29 Januari, 00:00 Emerce
De maatregelen die Apple donderdag heeft aangekondigd om te voldoen aan de Europese wetgeving hebben vooral betrekking op de iPhone, niet op de iPad, zo blijkt uit een toelichting van het bedrijf.


Rusthuis krijgt extra maatregelen opgelegd na getuigenissen over wantoestanden in HLN: ?Onmiddellijk ingrijpen was noodzakelijk?
17 Januari, 00:03 HLN.BE
In woonzorgcentrum d?Eycken Brug in Bierbeek heeft nu ook de Zorginspectie ernstige tekorten vastgesteld. Ze houden een risico in voor de veiligheid en het welzijn van de bewoners. Die nieuwe inspecties kwamen er na getuigenissen in Het Laatste Nieuws over de wantoestanden in het rusthuis. ?De inspecteur heeft nog ter plaatse maatregelen opgelegd, en dat gebeurt niet snel?, meldt het departement Zorg.


Migratiewet Frankrijk - Franse premier erkent dat maatregelen van migratiewet ongrondwettelijk zijn
21 December 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De Franse eerste minister Elisabeth Borne heeft woensdag erkend dat bepaalde maatregelen uit de dinsdag goedgekeurde migratiewet waarschijnlijk ongrondwettelijk zijn. De tekst zal dan ook nog aangepast worden nadat de Grondwettelijke Raad hem heeft doorgenomen.


Apple bevestigt maatregelen te hebben genomen tegen Beeper Mini
12 December 2023, 00:01 Tweakers
Apple bevestigt dat het maatregelen heeft genomen tegen Beeper Mini. De Amerikaanse techgigant zegt dat het technieken heeft geblokkeerd waardoor derde partijen met ?valse inloggegevens? niet langer gebruik kunnen maken van iMessage.


Netflix trekt meeste abonnees in jaren door maatregelen tegen account delen
26 Oktober 2023, 00:07 NU.NL - Film
Netflix heeft de afgelopen maanden weer miljoenen nieuwe abonnees weten te trekken. Dat komt vooral doordat de streamingdienst een stokje stak voor het delen van accounts met vrienden en familie. Meer mensen namen daarom een eigen abonnement.


Festivals Tuckerville en Smeerboel nemen maatregelen voor hitte dit weekend
13 September 2023, 00:10 NU.NL - Muziek
Verschillende festivals stellen hun hitteplan in werking voor komend weekend. In een groot deel van het land wordt het vooral overdag warm, met hier en daar tropische temperaturen van 30 graden.


Organisatie Zwarte Cross neemt nog strengere maatregelen tegen wangedrag
20 Juli 2023, 00:02 NU.NL - Muziek
De Feestfabriek, de organisatie die het festival Zwarte Cross in de Achterhoek organiseert, gaat wangedrag op het evenement nog strenger aanpakken. Het gaat niet alleen om discriminatie, racisme, homofobie, geweld en vrouwonvriendelijk gedrag, maar ook om wildplassen en gooien met bier.


10 Mei 2023, 00:04 Volkskrant
DVZ neemt maatregelen tegen toenemende agressie in gesloten centra
6 Mei 2023, 00:03 Skynet Economie
De directie van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) neemt maatregelen om het stijgend aantal gevallen van agressie in de gesloten centra aan te pakken. Dat is vrijdagavond vernomen van DVZ-woordvoerster Paulien Blondeel, na overleg tussen de directie van DVZ en de vakbonden.


Waarde Russische munt blijft maar dalen door westerse maatregelen
9 April 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Russische roebel is in de afgelopen weken gedaald naar het laagste niveau in een jaar tijd, mede door de westerse boycot van Russische olie. Voor 1 euro betalen Russen nu bijna 89 roebel.


Veel schadelijke stoffen rond Tata Steel: 'Maatregelen hebben nog geen effect'
29 Maart 2023, 00:31 NU.NL - Economie
In de omgeving van Tata Steel blijven veel schadelijke stoffen neerdalen. De afgelopen jaren is geen sprake geweest van een duidelijke verbetering, meldt het RIVM dinsdag na herhaling van eerder onderzoek. Het gezondheidsinstituut roept op dit in de komende jaren te blijven onderzoeken, maar heeft die opdracht nog niet gekregen.


Waterschapsbelasting gaat omhoog door maatregelen tegen klimaatschade
23 Maart 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De 21 waterschappen in Nederland gaan de komende jaren fors investeren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Om dat te kunnen betalen, gaat de waterschapsbelasting per huishouden omhoog.


Winkeliers optimistisch over feestdagen zonder maatregelen
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Winkeliers zetten zich schrap voor de feestdagen. Het is namelijk de eerste keer sinds de coronacrisis dat we weer vrijuit kunnen shoppen in deze periode zonder maatregelen en restricties. Ondernemers zijn optimistisch en verwachten twee tot drie goede weken te draaien, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl.


Dit lijstje met elf maatregelen moet profvoetbal weer plezant maken: ?De amokmakers moeten eruit?
15 November 2022, 00:01 HLN.BE
De verbolgenheid is groot bij profclubs en overheid na een zoveelste voetbalweekend ontsierd door vuurpijlen. De Pro League en Binnenlandse Zaken zaten samen om een versnelling hoger te schakelen in de aanpak van relschoppers, maar wezen ook met de vinger naar elkaar.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Deze maatregelen nemen sociale media voor de veiligheid van kinderen
18 Oktober 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Uit Brits onderzoek bleek dinsdag dat een op de drie kinderen liegt over de eigen leeftijd bij het aanmaken van een account op sociale media. Deze - niet altijd even effectieve - maatregelen nemen platforms om de veiligheid van kinderen te beschermen.


22 September 2022, 00:08 Volkskrant
Europese gasprijs gaat weer hoogte in ondanks aangekondigde maatregelen om markt te kalmeren
15 September 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De gasprijs is vandaag opnieuw verder de hoogte ingegaan, nadat hij gisteren al opnieuw tot net boven de 200 euro was gestegen. De toonaangevende Nederlandse TTF-future noteerde bij het sluiten van de markt op 222 euro per megawattuur (MWh). Het lijkt er dus op dat de voorstellen van de Europese Commissie de gasmarkt niet echt konden kalmeren.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn