NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Maarten

2News.be / Trefwoorden / Maarten

Oud-bankpresident CuraÁao vrijgesproken van belastingfraude
Vrijdag, 20:18 NOS nieuws

Oud-president Emsley Tromp van de Centrale Bank van CuraÁao en Sint-Maarten is door de rechter in Willemstad vrijgesproken van belastingfraude. Volgens de rechter is niet bewezen dat hij opzettelijk zijn aangiften van inkomstenbelasting verkeerd heeft ingevuld.

Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een taakstraf van 240 uur en een boete van bijna vijf miljoen euro geŽist tegen de voormalig bankpresident.

Volgens justitie gaf Tromp tussen 2006 en 2014 opzettelijk niet al zijn inkomsten door aan de Belastingdienst. Die inkomsten kwamen uit een persoonlijke opgerichte pensioenstichting. Van daaruit werden privťleningen en beleggingsinvesteringen gefaciliteerd, zonder daarover belasting af te dragen. Daardoor liep de schatkist van CuraÁao zo'n 2,7 miljoen euro mis.

Complex

De rechter in Willemstad constateert dat Tromp weliswaar onvoorzichtig is geweest, maar acht niet bewezen dat hij bewust fouten heeft gemaakt. Zo werd de oud-bankpresident bijgestaan door een financieel adviseur en waren er ook aanwijzingen dat de fiscus de door Tromp gebruikte constructies toelaatbaar vond. Bovendien gaat het volgens de rechter om "complexe regelgeving".

Of het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de vrijspraak van de oud-bankpresident is nog onduidelijk. Tromp was van 1991 tot halverwege vorige maand president van de Centrale Bank. Hij stond al een tijd op non-actief en mocht de gebouwen van de Centrale Bank in Willemstad niet meer in.

Er lopen nog meer onderzoeken tegen Tromp. Hij wordt onder meer verdacht van medewerking aan een verboden transactie en witwassen. Ook doet het OM onderzoek naar onverklaarbare vermogenstoename van een ambtenaar in functie.
Wereldbank gaat hulpgeld Sint-Maarten vermoedelijk beheren
15 November, 18:12 NOS nieuws

De Wereldbank gaat naar alle waarschijnlijkheid het beheer voeren over het Nederlandse kabinetsgeld voor de wederopbouw van Sint-Maarten. Ook de controle van de bestedingen zal dan worden gedaan door de Wereldbank. Dat heeft Hans Leijtens, namens het kabinet projectleider Wederopbouw Bovenwindse Eilanden, gezegd tegen NOS-correspondent Dick Draijer.

Vrijdag werd bekend dat Nederland 550 miljoen euro uittrekt om de verwoestingen aangericht door orkaan Irma te helpen herstellen. Het geld komt in delen vrij. Dat betekent dat de financiŽle steun wordt gekoppeld aan concrete projecten.

Aan het geld werd een aantal voorwaarden verbonden. Zo komt er een 'integriteitskamer' die controleert of de politici op Sint-Maarten integer te werk gaan. Al direct was ook duidelijk dat Nederland de hulp zou inroepen van internationale partners. "Het is simpel", zei Draijer in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. "Nederland vertrouwt de overheid op Sint-Maarten niet."

Logisch

"Wat dat betreft is de Wereldbank een logische keus", aldus Draijer. Het is 's werelds grootste instituut op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. "Daar hebben ze ervaring met het opstarten en begeleiden van dit soort projecten."

Dat betekent echter niet dat de lokale overheid helemaal buitenspel staat. "Wie brengt de afzonderlijke projecten naar de Wereldbank?", zei Draijer. "Of je het leuk vindt of niet, de overheid van Sint-Maarten zal toch een belangrijke rol spelen bij het bepalen van welke projecten zullen worden uitgevoerd."
Inwoners Sint-Maarten in Nederland krijgen geen hulp
15 November, 11:36 NOS nieuws

Ombudsman Reinier van Zutphen wil duidelijkheid over inwoners van Sint-Maarten die na orkaan Irma naar Nederland zijn gekomen. Zij kunnen zich in een aantal gemeenten niet inschrijven, waardoor ze geen recht hebben op financiŽle hulp of hulp bij het zoeken naar woonruimte.

In Haarlem woont een groep van 19 mensen daarom noodgedwongen al een paar weken in een noodopvang en ook in Leiden is een groep ondergebracht. Daar zijn verschillende kinderen bij.

Levensonderhoud

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft in een brief gezegd dat Nederlanders, ook uit Sint-Maarten, in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor levensonderhoud en onderdak. Voor mensen die dat niet kunnen regelen zijn er sociale voorzieningen.

Maar, zo schrijft ombudsman Van Zutphen nu in een brief aan de minister, om die hulp te krijgen moeten zij zich kunnen inschrijven in de Basisregistratie Personen. En daar gaat het mis, want deze groep kan zich dus niet inschrijven, ook al hebben ze een Nederlands paspoort.

Antwoord

De ombudsman wil binnen drie weken antwoord van de minister op een aantal vragen. Hij wil weten of voor Sint-Maartenaren andere regels gelden als ze zich willen inschrijven, en wat daar dan de verklaring voor is. Afhankelijk van de antwoorden beraadt hij zich dan op stappen.
Verkiezingen Sint-Maarten toch uitgesteld vanwege gevolgen Irma
13 November, 05:12 NOS nieuws

De parlementsverkiezingen op Sint-Maarten worden met zeven weken uitgesteld. Gouverneur Eugene Holiday zegt dat er meer tijd nodig is voor de voorbereidingen vanwege de ravage die orkaan Irma heeft aangericht in september.

De inwoners van Sint-Maarten kunnen nu naar de stembus op 26 februari, in plaats van 8 januari. De VVD zei vorige week dat de verkiezingen minstens een jaar moeten worden uitgesteld, omdat de aandacht volledig naar de wederopbouw moet gaan.

De voorzitter van het centrale stembureau op het eiland waarschuwde ook dat Sint-Maarten niet klaar is voor een stembusgang. Maar staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was het daar niet mee eens. Hij zei dat de verkiezingen gewoon moesten doorgaan.

Ruzie over hulpgeld

De parlementsverkiezingen zijn uitgeroepen omdat het vorige kabinet - de regering-Marlin - werd ontbonden nadat er was geruzied over het Nederlandse hulpgeld. Marlin wilde niet akkoord gaan met de voorwaarden die Nederland bij het geld stelt.

Nederland stelt 550 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw. Een van die voorwaarden is het instellen van een 'integriteitskamer', die controleert of het geld goed wordt besteed.

Als alles volgens plan gaat, komt het nieuwe parlement van Sint-Maarten voor het eerst bijeen op 2 april.
550 miljoen in fonds wederopbouw Sint-Maarten
10 November, 15:12 NOS nieuws

Nederland stelt 550 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw van het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten. Het eerste deel van de som zal worden overgemaakt als het interim eilandbestuur instemt met de voorwaarden.

Een van die voorwaarden is het instellen van een 'integriteitskamer', die controleert of het geld goed wordt besteed. Daarnaast wil Nederland de grensbewaking van Sint-Maarten tijdelijk overnemen.

"Het is een forse smak Nederlands belastinggeld", zegt staatssecretaris Knops voor Koninkrijksrelaties. Hij wil zeker weten dat het echt ten goede komt aan de mensen die het nodig hebben. "Er is daar een orkaan voorbijgekomen, mensen zitten zonder huis en haard en Nederland wil helpen, maar het is een gebaar onder voorwaarden."

Ruzie

Het geld wordt in delen overgemaakt. Tussentijds wordt gekeken of het goed terechtkomt en zo niet, "dan houden wij ons het recht voor om de hulp op te schorten of lam te leggen", aldus Knops.

Het Nederlandse hulpfonds leidde eerder tot een ruzie met de regering-Marlin. Die ging niet akkoord met de voorwaarden. De regering werd vorige week door een meerderheid van het parlement weggestemd,

Het was al bekend dat Nederland miljoenen wil overmaken voor de wederopbouw van Sint-Maarten, maar er was nog niet besloten om welk bedrag het precies ging.

Premier Rutte vindt het "echt noodzakelijk dat zo snel mogelijk wordt begonnen met wederopbouw". Hij zegt dat Nederland wil helpen, maar dat dit "wel op een verstandige manier" moet gebeuren. Het idee is alleen geld te geven voor concrete projecten.

Nu de regering is afgezet, zijn er voor januari verkiezingen gepland. Premier Rutte zei vandaag nog eens dat het niet persť noodzakelijk is om de verkiezingen uit te stellen. Er kunnen wat hem betreft ook zaken worden gedaan met een demissionair of interim bestuur.
Bezorgdheid over kinderen op Sint-Maarten kraakte Gene Bervoets: ?Drie zware orkanen en geen nieuws over hun lot?
8 November, 04:18 Gazet v. Antwerpen

Gene Bervoets (61) is er weer bovenop, maar hij doet het tot het eind van dit jaar nog rustig aan. ?De onzekerheid over het lot van mijn kinderen na het noodweer op Sint-Maarten, bovenop de druk van het werk, dat heeft me gekraakt.?
'Sommige kinderen op Sint-Maarten moeten huilen als het hard regent'
7 November, 22:06 NOS nieuws

Het is twee maanden geleden dat de verwoestende orkaan Irma over Sint-Maarten trok. De inwoners pakken hun leven langzaam op en dat betekent ook dat de kinderen weer naar school gaan.

Voor sommige kinderen is dat niet zo gemakkelijk. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor harde geluiden of durven bepaalde dingen niet meer alleen te doen.

Bart Vrolijk, onderwijs- en noodhulpspecialist bij Unicef, is kortgeleden teruggekomen uit Sint-Maarten. "De orkaan had veel schade aangericht, ook op scholen", vertelt hij. "Daken waren van de gebouwen afgewaaid, ramen en deuren lagen eruit en door het vele water waren computers en schoolboeken vernield."

In oktober gingen de meeste scholen weer open. Maar na wat de kinderen hebben meegemaakt, ziet zo'n eerste schooldag er toch wat anders uit. "Er was veel ruimte voor de kinderen om hun ervaring te delen, dat is heel belangrijk", zegt Vrolijk.

Niet alleen naar de wc durven

Veel kinderen zijn met hun ouders naar de veiligste plek in huis gegaan toen de orkaan overkwam. In veel gevallen was dat de badkamer. "Een jongen uit groep 3 vertelde dat hij met zijn familie in de badkamer zat. Zijn moeder had van te voren zelfs nog rijst en curry gemaakt. Maar op een gegeven moment waaide het dak eraf en werden ze heel bang."

Omdat veel kinderen dus de hele nacht in de badkamer hebben gezeten, durven sommige kinderen nog niet altijd alleen naar de wc. Dat doet ze dan te veel denken aan de orkaan. "Ik merkte het vooral bij jonge kinderen op kinderdagverblijven waar ik ben geweest. Als ze naar de wc moesten, vroegen ze of een begeleider meekon."

Ook bij het horen van sommige geluiden, denken de kinderen terug aan de orkaan. "Het regenseizoen is nog niet voorbij. Als er weer een tropische stortbui was, begonnen sommige kinderen te huilen", zegt Vrolijk.

Daarom is het volgens hem zo belangrijk dat kinderen hun ervaringen delen, zodat ze het makkelijker kunnen verwerken. "Dat kan natuurlijk door erover te praten, maar dat kan ook door tekeningen te maken of door liedjes te zingen."

Verder hebben leraren van een speciaal team geleerd waar ze aan kunnen herkennen dat een kind eventueel meer gespecialiseerde hulp nodig heeft.

Weer naar school

Hoewel nog niet alle scholen open zijn, kunnen wel alle kinderen op het eiland weer lessen volgen. "Voor de scholen die het zwaarst beschadigd zijn, zijn grote tenten opgezet. Die tenten bestaan uit zes lokalen met daarin airco", zegt Vrolijk.

Hij is positief over de toekomst. "Je ziet dat het onderwijssysteem op Sint-Maarten nu weer goed functioneert. In een vrij korte tijd hebben we, met veel hulp van het ministerie, ervoor gezorgd dat kinderen terug naar school kunnen. Want in noodsituaties is het heel belangrijk dat onderwijs niet te lang stilligt."
Drie opties voor de patstelling tussen Nederland en Sint Maarten
7 November, 20:24 Volkskrant
Twee maanden nadat orkaan Irma over Sint Maarten raasde, is nog altijd onduidelijk hoe Nederland het zwaar getroffen eiland financieel gaat bijstaan. Het kabinet heeft een hulpfonds van enkele honderden miljoenen euro's gereserveerd, maar wil zeker weten dat het geld goed terecht komt. De vraag is alleen: wie op het eiland gaat die garantie geven? De aanvankelijke eis van Nederland was tweeŽrlei.


VVD wil verkiezingen op Sint-Maarten uitstellen
7 November, 10:20 NOS nieuws

De VVD vindt dat de verkiezingen op Sint-Maarten minstens een jaar moeten worden uitgesteld. Kamerlid Bosman zegt dat de aandacht nu eerst volledig op de wederopbouw van het eiland moet worden gericht.

Na het vertrek van de regering-Marlin op Sint-Maarten zijn er eind januari nieuwe verkiezingen gepland. Maar volgens Bosman is het beter om voorlopig met een tijdelijke regering te werken, die meteen de handen uit de mouwen steekt. Volgens hem wil de bevolking van het door de orkaan Irma getroffen eiland dat ook.

De regering-Marlin werd vorige week door een meerderheid van het parlement op Sint-Maarten afgezet na geruzie over een Nederlands fonds voor de wederopbouw. Marlin wilde niet akkoord gaan met de voorwaarden die Nederland bij het hulpgeld stelt, waaronder het instellen van een integriteitskamer die toezicht houdt op de besteding van het geld.

Vertraging

Bosman is tevreden over de huidige samenstelling van het parlement en vindt dat dit parlement een tijdelijke regering moet samenstellen. "Met nieuwe verkiezingen moet je maar afwachten wat er komt", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens Bosman zal Nederland geen geld overmaken totdat zeker is dat er een regering zit die akkoord gaat met de Nederlandse voorwaarden. Dat betekent dat de verkiezingen in januari "leiden tot een onnodige vertraging van zeker drie, vier maanden".

De Tweede Kamer praat vanmiddag met staatssecretaris Knops over de begroting voor Koninkrijksrelaties. De toestand op Sint-Maarten zal dan ook aan bod komen.
Video: Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans verzet zich tegen haatpropaganda op internet
6 November, 10:18 Volkskrant
Haatpropaganda waar je nauwelijks iets over hoort, maar die elke dag over het internet klotst. Maarten Keulemans wordt er onpasselijk van en bespreekt drie voorbeelden in deze belangrijke aflevering van 'Klopt dit wel?' Ook u kunt iets doen tegen het sluipende gif. Werkt onderstaande video niet? Klik dan hier.


Eind januari nieuwe verkiezingen op Sint-Maarten
3 November, 04:06 NOS nieuws

Eind januari mogen inwoners van Sint-Maarten opnieuw naar de stembus. Premier William Marlin heeft door de gouverneur het huidige parlement laten ontbinden, blijkt uit een verklaring van gouverneur Eugene Holiday. Er wordt een tijdelijk kabinet gevormd dat Sint-Maarten zal leiden tot er na de verkiezingen een nieuw kabinet is gekozen.

Afgelopen donderdag zette een meerderheid van het parlement de regering van Marlin af na geruzie over hulpgeld. Nederland wilde miljoenen beschikbaar stellen voor de wederopbouw van het eiland na orkaan Irma, maar wel onder voorwaarden. Zo moet er een integriteitskamer worden opgericht en wil Nederland tijdelijk de grensbewaking van Sint-Maarten overnemen.

Premier Marlin wilde niet akkoord gaan met die voorwaarden. Later kwam hij daar op terug, maar dat was voor het parlement te laat. Middels een motie van wantrouwen stemden ze hem gisteren weg.
Premier Sint-Maarten weggestuurd na ruzie over hulpgeld
2 November, 19:42 NOS nieuws

Premier William Marlin van Sint-Maarten is afgezet na een motie van wantrouwen. Tegelijkertijd heeft het parlement op het eiland besloten alle voorwaarden voor miljoenen aan hulpgeld uit Nederland te accepteren.

De positie van Marlin wankelde door een ruzie met Nederland over de gestelde voorwaarden voor financiŽle hulp. De Nederlandse regering wilde alleen miljoenen beschikbaar stellen voor de wederopbouw na orkaan Irma als Sint-Maarten een integriteitskamer zou instellen.

Marlin wees de voorwaarden in eerste instantie af, maar kwam daarvan terug toen coalitiegenoten hun steun voor het kabinet dreigden in te trekken. Na bijna twee dagen vergaderen heeft het parlement toch besloten Marlin weg te sturen. Ook vier van de vijf andere ministers in het kabinet zijn afgezet.

Geld hard nodig

Daarnaast is het parlement op Sint-Maarten nu akkoord gegaan met de instelling van een integriteitskamer en extra grensbewaking door Nederlandse marechaussees. Daarmee lijkt de weg vrij voor Nederland om geld in een speciaal wederopbouwfonds te storten. De verwachting is dat 200 tot 300 miljoen beschikbaar wordt gesteld.

Het geld is hard nodig op Sint-Maarten, dat nog steeds deels in puin ligt na orkaan Irma. Onder de inwoners van het eiland klonk de afgelopen dagen dan ook veel kritiek op Marlin omdat hij de voorwaarden voor het hulpgeld had afgewezen. Door het politieke spel hebben zij langer moeten wachten op financiŽle hulp.

Premier Marlin stapt nu waarschijnlijk naar de gouverneur van Sint-Maarten om het parlement te laten ontbinden, zegt correspondent Dick Drayer. Als dat gebeurt, zijn er over drie maanden nieuwe verkiezingen. In de tussentijd wordt een tijdelijke regering ingesteld die de Nederlandse eisen inwilligt. "Het Nederlandse vertrouwen in Sint-Maarten zal niet meteen zijn hersteld, maar het vertrek van Marlin is een stap in de goede richting", aldus Drayer.
Sint-Maarten toch akkoord met financiering wederopbouw
31 Oktober, 03:54 NOS nieuws

De regering van Sint-Maarten is op de valreep akkoord gegaan met de voorwaarden die Nederland stelt aan financiering van de wederopbouw na orkaan Irma. Daarmee is een kabinetscrisis op het eiland voorkomen. Drie coalitiegenoten van premier Marlin dreigden maandag de stekker uit het kabinet te trekken, als hij zich nog langer zou verzetten tegen Den Haag.

Het besluit van Marlin betekent dat de Rijksministerraad waarschijnlijk niet gaat ingrijpen op Sint-Maarten. Ook is de weg vrij om geld in een speciaal wederopbouwfonds te storten. Naar verwachting is dat ongeveer 200 tot 300 miljoen euro.

Raad van Advies

In een speciale zitting van de ministerraad in de hoofdstad Philipsburg ging Marlin overstag. Vanuit de private sector en de bevolking was ernstige kritiek op Marlin gekomen, maar hij vond dat hij werd gegijzeld omdat Nederland voorwaarden verbond aan de wederopbouw.

Nederland heeft dat altijd ontkend. Den Haag verwees daarbij naar eerdere afspraken over de komst van een integriteitskamer en grensbewaking. De Raad van Advies in Philipsburg heeft Marlin erop gewezen dat de voorwaarden die Nederland stelt al in mei in een protocol zijn vastgelegd.

Troef

De laatste troef van Marlin om niet akkoord te gaan vervloog maandagmiddag toen ook een meerderheid in het parlement een verklaring ondertekende om akkoord te gaan met de Nederlandse voorwaarden. Of deze nieuwe meerderheid Marlin laat zitten als premier is nog niet duidelijk.

Komende vrijdag zal het parlement de wetgeving over de integriteitskamer aanpassen en goedkeuren. Dat is precies op de dag dat de Rijksministerraad in Den Haag moet beslissen of de toezeggingen uit Philipsburg voldoende zijn.
Kom mee einde zomer vieren in de Kinderboerderij met Sint-Maarten
30 Oktober, 09:36 Gazet v. Antwerpen
Kinderboerderij Mikerf houdt op 11 november het jaarlijkse feest van Sint-Maarten. Alle kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de bietenwandeling.


Morgen is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther de reformatie in gang zette
30 Oktober, 02:24 Volkskrant
Met het vastspijkeren van zijn 95 stellingen op de deur van kerk in Wittenberg - morgen precies 500 jaar geleden - zette Maarten Luther de Reformatie in gang. Zelfs leken op het gebied van de kerkgeschiedenis menen twee dingen te weten van Maarten Luther (1483-1546): dat hij op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen de rooms-katholieke geloofspraktijk op de deur van de kerk in Wittenberg spijker


Treed in de voetsporen van stadsdichter Maarten Ingels
28 Oktober, 10:00 Gazet v. Antwerpen
Jongeren die in de voetsporen willen treden van o.a. stadsdichter Maarten Ingels en auteur Maud Vanhauwaert kunnen hun kans wagen tijdens de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord. Wie een extra duwtje nodig heeft, kan deelnemen aan de (bijna gratis) workshops van dichters Anissa Boujdaini en Wim Paeshuyse in Mechelen of Antwerpen.


Column Maarten Keulemans: Zouden de gelukkigste mensen van Nederland telkens verhuizen?
27 Oktober, 16:36 Volkskrant
De journalistiek haastte zich naar Paterswolde, waar onderzoek een nieuw inzicht had gebaard: nergens is het zo goed wonen als in Noord-Drenthe! Schoon. Rustig. Veilig - enfin, u kent dat soort lijstjes wel. De verslaggever van Radio 1 hield een hondenmevrouw staande: ja, inderdaad, het is hier best goed wonen, bekende zij verbouwereerd. Schoon. Rustig. Veilig.Raar. Eerder dit jaar spoedde de jour


Nieuwe bewindsman houdt vast aan eisen hulpgeld Sint-Maarten
27 Oktober, 16:36 NOS nieuws

Staatssecretaris Knops houdt vast aan de voorwaarden die zijn voorganger, minister Plasterk, heeft gesteld aan een Nederlands hulpfonds voor de wederopbouw van Sint-Maarten. Er moet een integriteitskamer komen, die toezicht houdt op de besteding van de som.

Knops zei op zijn eerste werkdag als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties dat de Nederlandse regering vreest dat het wederopbouwgeld zonder integriteitskamer in verkeerde handen komt.

"We willen de mensen op Sint-Maarten graag helpen, maar dan moeten we ervan uit kunnen gaan dat het geld goed terechtkomt. Het is ons belastinggeld."

Rutte stelt bezoek uit

Tot nu toe weigert Sint-Maarten de voorwaarden te accepteren. Om die reden heeft premier Rutte een bezoek aan het eiland uitgesteld. Hij vindt het niet zinvol om erheen te gaan, als de regering van het land binnen het Koninkrijk der Nederland dwars ligt over het hulpgeld.

De Nederlandse regering heeft een ultimatum gesteld dat eind oktober verloopt. "Ze hebben dus nog een paar dagen", zei Knops vanmiddag.

De nieuwe staatssecretaris wil niet zeggen hoeveel geld er in het hulpfonds zit. Volgens zijn voorganger gaat het om honderden miljoenen.

Er is tot nu toe al ruim 55 miljoen euro aan noodhulp gegaan naar de Nederlandse eilanden die zijn getroffen door de orkaan Irma. Het grootste deel ging naar Sint-Maarten. Dit geld was bedoeld om de eerste noden te lenigen. Het geld uit het fonds is bedoeld voor de volgende fase: de wederopbouw, waarbij het eiland ook orkaanbestendiger moet worden.
'Nederland chanteert Sint Maarten, in een bepaalde zin'
26 Oktober, 02:42 Volkskrant
De spanning tussen Nederland en Sint Maarten over de voorwaarden van financiŽle steun loopt op. Premier Rutte stelt zijn bezoek aan het door de orkaan Irma verwoeste eiland nu uit. Een logisch besluit? Gert Oostindie, hoogleraar en directeur van Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV)Premier Rutte stelt zijn bezoek aan Sint Maarten voor onbepaalde tijd uit. Verstandig?'He


Rutte stelt bezoek aan Sint Maarten uit, ruzie over geld en macht lijkt compleet
24 Oktober, 23:42 Volkskrant
Tussen Nederland en Sint Maarten is een groot gevecht gaande over de financiŽle steun voor de wederopbouw van het door de orkaan Irma verwoeste eiland, en daarmee om de macht. En die wederopbouw is hard nodig om de toeristen terug te winnen. Premier Mark Rutte stelt zijn voorgenomen bezoek aan Sint Maarten voor onbepaalde tijd uit. Volgens Rutte is het niet zinvol naar het door de orkaan Irma getr

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be