NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Maart


Koudste 17 maart sinds 1909
Gisteren, 17:54 Skynet
Met een maximumtemperatuur van 2,3 graden Celsius in Ukkel wordt zaterdag 17 maart 2018 de koudste 17 maart sinds 1909, toen 2,7 graden werd opgetekend. Dat is vernomen van David Dehenauw, weerman bij het KMI.


Huawei P20 Lite komt op 19 maart uit voor 369 euro
Vrijdag, 21:54 Tweakers
Huawei heeft bekendgemaakt dat zijn P20 Lite-smartphone op 19 maart uitkomt voor een adviesprijs van 369 euro. Het 5,84"-scherm heeft een resolutie van 2280x1080 pixels en het toestel heeft een behuizing van glas en metaal.


EA wijzigt Battlefront II-progressiesysteem met ingang van 21 maart
Vrijdag, 17:06 Tweakers
EA heeft een wijziging in het progressiesysteem van Battlefront II aangekondigd, die vanaf 21 maart ingaat. Star Cards en andere voorwerpen met gevolgen voor gameplay kunnen dan alleen nog door te spelen worden verdiend. Microtransacties komen terug voor cosmetische items.


Apple presenteert op 27 maart mogelijk een nieuwe iPad
Vrijdag, 17:00 Techzine
We hadden al verwacht dat Apple deze maand een evenement zou organiseren om wat nieuwe producten te onthullen, maar niet helemaal wat het nu heeft bekend gemaakt. Het bedrijf heeft vandaag uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 27 maart, waarin het ?creatieve nieuwe ideeën voor leraren en leerlingen? wil bespreken. De uitnodiging van het bedrijf […]


Kortfilmfestival Ciné Privé van 15 tot en met 18 maart in Nieuw Gent
Woensdag, 10:42 Skynet
Rondtrekkend filmfestival Ciné Privé strijkt dit jaar van 15 tot en met 18 maart 2018 neer in Nieuw Gent. Vier dagen lang brengt het festival kortfilms, documentaires en animatie op verrassende locaties in deze Gentse wijk.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in België in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


Politieke onrust Congo - Partij Tshisekedi congresseert eind maart over opvolger vorig jaar overleden boegbeeld
Dinsdag, 22:42 Skynet
De Congolese oppositiepartij UDPS houdt eind maart een congres over wie Etienne Tshisekedi, begin 2017 in Brussel overleden, moet opvolgen als voorzitter, en wie dus voor de partij presidentskandidaat zal zijn. In het land zouden op 23 december verkiezingen georganiseerd moeten worden. Dat meldt de partij in een persbericht.


Witte Huis bevestigt bezoek Saoedische kroonprins op 20 maart bij Trump
Maandag, 22:42 Skynet
Het Witte Huis heeft een bezoek van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman bij de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd. Trump ontvangt Salman op 20 maart, zei zijn woordvoerster Sarah Sanders maandag in Washington.


Scheidsrechters krijgen tot 16 maart om kandidatuur voor semiprofcontract in te dienen
Maandag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Scheidsrechters die interesse hebben om vanaf volgend seizoen onder een semiprofessioneel contract te werken bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), hebben nog tot vrijdag 16 maart om hun kandidatuur in te dienen bij Johan Verbist. Dat bevestigde de scheidsrechtersbaas maandag op een persmoment in Tubeke.
Meer dan 120 organisaties roepen op voor nationale betoging tegen racisme op 24 maart

Meer dan 120 organisaties plannen op zaterdag 24 maart in Brussel een grote manifestatie tegen racisme, haat, discriminatie, ongelijkheid en agressie. De organisaties en verenigingen uit het brede maatschappelijke middenveld roepen op om naar Brussel af te zakken om een signaal te geven voor een meer solidaire samenleving. Dat meldt de vzw Ella, het kenniscentrum Gender & Etniciteit, maandag.
Strijd om 115e landstitel en Europese tickets barst los op 30 maart
Maandag, 14:54 Skynet
Na de bekerfinale van komend weekend en de interlandbreak, met een oefenpot tussen de Rode Duivels en Saoedi-Arabië op 27 maart, barst de strijd om de 115e Belgische landstitel en ook de Europese tickets voor volgend seizoen los op vrijdag 30 maart. Vandaag wordt de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt, maar wat staat er precies op het spel?


Wat is mijn referendumstem waard op 21 maart?
Maandag, 06:42 NOS nieuws

Voor of tegen: uit die twee smaken mag je kiezen bij het referendum over de Inlichtingenwet op 21 maart. Maar wat gebeurt er als een meerderheid van de kiezers die nieuwe wet verwerpt, of hem juist steunt?

Een antwoord op die vraag krijg je hieronder. Eerst: waar gaat het referendum ook alweer over?

Om de uitslag van het referendum überhaupt geldig te laten zijn, moet minimaal 30 procent van de kiezers komen opdagen. Voor het Oekraïne-referendum van twee jaar geleden leek het erom te gaan spannen of die 'opkomstdrempel' gehaald zou worden. Uiteindelijk gebeurde dat wel, met 32 procent.

Omdat het referendum over de Inlichtingenwet op dezelfde dag is als de gemeenteraadsverkiezingen, op 21 maart, is de stap voor mensen om ook voor het referendum te stemmen mogelijk minder groot. Daardoor lijkt de kans dat de opkomstdrempel gehaald wordt wat groter.

Hoe de uitslag van het referendum ook is: na 21 maart is de politiek aan zet. Want de uitkomst wordt niet automatisch opgevolgd.

Wat zal er vervolgens gebeuren bij een uitgesproken 'nee'?

De Kiesraad schrijft daarover: als de meerderheid van alle kiezers tegen de wet stemt én de opkomst is hoger dan 30 procent van het totale aantal kiesgerechtigden, dan moet de wetgever de wet opnieuw in overweging nemen.

Maar dat betekent niet dat de Tweede- en Eerste Kamer bij een 'nee' automatisch verplicht zijn om opnieuw over de gehele wet te stemmen, legt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans uit. "De regering mag het advies naast zich neer leggen. De nieuwe Inlichtingenwet zal er dus gewoon komen. Maar de wet schrijft wel voor dat de wetgever de wet opnieuw in overweging moet nemen. Er moet dus in de Kamer wel opnieuw gepraat worden over de wet."

Dat lijkt hem geen slecht idee. "Er zijn toch wel een paar redenen te bedenken om opnieuw naar de details van deze wet te krijgen", zegt hij. "Neem de termijn waarop ongerichte verzamelde tapgegevens bewaard mogen worden. Dat is drie jaar. In de lopende discussie hoor je dat veel mensen dat als lang ervaren. Zoiets is met een wijziging van de wet aan te passen."

De Tweede- en Eerste Kamer kunnen over eventuele wijzigingen stemmen, zonder dat de hele wet eerst van tafel moet. "De uitslag van het referendum zou bij de besprekingen kunnen worden meegenomen", zegt Voermans.

Maar helemaal afschaffen van de wet zal niet gebeuren, omdat de wet te belangrijk wordt gevonden voor terreurbestrijding en veiligheid, zegt ook Ron Fresen, politiek verslaggever bij de NOS. "Maar bij een sterk afgetekende tegenstem sluit ik niet uit dat samen met de oppositie en tegenstanders gekeken zal worden op welke punten de wet kan worden aangescherpt. Zoals dat eigenlijk ook gebeurde na het Oekraïne-referendum. Een paar zorgen bleken toen dominant. En daar is Rutte toch tot op zekere hoogte aan tegemoet gekomen."

En wat als er in meerderheid een 'voor'-stem klinkt?

De regering is uitgesproken voorstander van de nieuwe Inlichtingenwet. "De hoop van de meeste partijen, met name van het CDA, de VVD en de ChristenUnie, is dat er ook vanuit de samenleving breed draagvlak zal zijn", zegt Fresen. De partijen noemen het cruciaal dat in een veranderende tijd, waarin heel veel informatie via de kabel gaat, de mogelijkheden van de inlichtingendiensten daarop worden aangepast.

"Ze sluiten niet uit dat het gaat lukken met dat brede draagvlak. Ook omdat in de Tweede Kamer best veel partijen voor de wet waren", zegt Fresen. "Ook de PVV was bijvoorbeeld voor de nieuwe wet. Al vindt Wilders nu wel dat een tegenstem niet genegeerd mag worden."

Bij een uitgesproken 'voor' en ook als de opkomstdrempel niet gehaald wordt, en de uitslag niet geldig is, zal het proces gewoon doorgaan zoals gepland. Overigens is in het regeerakkoord vastgelegd dat de wet in de loop der tijd geëvalueerd moet worden, om bijvoorbeeld te kijken of de privacy wel genoeg gewaarborgd is.

Wat verandert er straks voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten?

Welke uitslag het referendum ook heeft, de nieuwe Inlichtingenwet treedt op 1 mei in werking. Eigenlijk worden nieuwe wetten opgeschort als er een referendum wordt gehouden, zo staat het in de Referendumwet. Maar in het geval van spoedeisende wetten gaan ze toch in. De bedoeling was dat de Inlichtingenwet al op 1 januari zou ingaan, maar dat lukte niet.

De inlichtingen- en veiligheidsdiensten mogen in de nieuwe wet onder meer op grotere schaal aftappen. Daar is kritiek op, maar volgens voorstanders is dat nodig om terroristen te kunnen opsporen en hackaanvallen te ontdekken. Ook mogen de AIVD en zijn militaire evenknie MIVD straks op grotere schaal hacken en dna-materiaal bewaren.
OVERZICHT. Zo zien Play-off 1 en Play-off 2 eruit

De kaarten zijn geschud in de Jupiler Pro League: op de laatste speeldag van de reguliere competitie werden de laatste twee Play-off 1 tickets uitgedeeld aan Racing Genk en Standard. Voor KV Mechelen valt helaas het doek. Maar hoe ziet die Play-off 1 er nu concreet uit? En wie speelt in welke groep van Play-off 2? Ontdek het hier!
11 maart 2017: De dag waarop Faris Haroun de titel won met Antwerp én vader werd
11 Maart, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Zondag is het exact een jaar geleden dat Antwerp de titel pakte in de Proximus League, na een overwinning tegen Roeselare. Maar 11 maart 2017 was ook de meest bewogen dag in het leven van Faris Haroun (32) en zijn Australische vriendin Katie Sinclair (27). Want amper een uur voor de wedstrijd werd hun zoon Zayd geboren. Wij gingen een jaar later op bezoek bij het jonge gezin, met een bal en een Antwerpmascotte voor de jarige.
Na 21 maart ligt verdere versplintering op de loer. Een recept voor chaos?
9 Maart, 23:36 Volkskrant
De gemeenteraden dreigen na de verkiezingen van 21 maart nog verder te versplinteren. Een recept voor chaos? Jurre van den Berg ziet in Lelystad (11 fracties) en zelfs in het door politieke crisis geplaagde Almelo (14 fracties) juist ook bestuurlijke vernieuwing. Over twintig minuten wordt in het gemeentehuis van Lelystad gesproken over de herinrichting van het Stadshart. Maar de tochtwerende draa


Circuit Zolder, donderdag 8 maart 2018 ? Curbstone & Pré Season test GT4 European Series
9 Maart, 00:12 Autosport
43 GT4 bolides namen vandaag deel aan de Pré Season test van de GT4 European Series. Het was wel even wennen bij de eerste rondjes van die GT4 bolides vanmorgen om al die gekende bolides uit het GT3 kampioenschap nu plots te zien in een light versie. Daarnaast stonden er ook enkele tracksessies van Curbstone op het programma waarbij enkele interessante wagens de baan opzochten. Zo zagen we Van der Horst Motorsport met 2 nieuwe Lamborghini's Huracan Super Trofeo alsook Boutsen Ginion Racing met een Lamborghini Gallardo GT3.


Aafs man wilde met niemand meer praten over het weer (terwijl zij in maart juist over niets anders praat)
8 Maart, 18:00 Volkskrant
Mijn man had zichzelf ten doel gesteld om het met niemand meer over het weer te hebben. Dat is nog eens een challenge, en hij had het niet aan mij verteld, want de grotere uitdagingen die je aangaat, kun je beter met niemand bespreken. Anders gaat het mis. Het ging alsnog mis, en toen vertelde hij me erover. Het lukte hem niet om het met niemand over het weer te hebben. 'Dat is ook onmogelijk', ze


De ingezonden brieven van donderdag 8 maart
8 Maart, 10:48 Volkskrant
Dit zijn de ingezonden brieven van donderdag 8 maart. Wel een beetje laf van Frans Bakker dat hij alleen de vrouw op de fiets aanspreekt, maar niet de reden dat ze op de stoep fietst, namelijk het busje dat op weg geparkeerd staat.Ja, ik weet het: dan nog mag je niet fietsen op de stoep, maar ik kom in de 5 km naar mijn werk minstens 10 keer een auto, busje of iets dergelijks tegen op het fietspad


Prins Laurent krijgt toestemming om zich openlijk te verdedigen in het parlement

Prins Laurent mag zich openlijk komen verdedigen in het parlement nadat de regering besloot om het komende jaar 15 procent van zijn dotatie in te houden. Het voorstel moet nog goedgekeurd worden in de Kamer. Prins Laurent zal zijn verdediging dus niet achter gesloten deuren moeten voeren.
South Park: The Fractured But Whole krijgt verhaaluitbreiding op 20 maart
7 Maart, 11:30 Tweakers
Ubisoft brengt op 20 maart een uitbreiding uit voor South Park: The Fractured But Whole. De dlc getiteld From Dusk Till Casa Bonita voegt een nieuwe verhaallijn toe en kost twaalf euro. Later verschijnt nog een uitbreiding met een nieuw verhaal.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be