NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Maanden

2News.be / Trefwoorden / Maanden

Saoedi-ArabiŽ zet bondscoach aan de deur op enkele maanden voor het WK
Gisteren, 18:06 Gazet v. Antwerpen

De voetbalbond van Saoedi-ArabiŽ heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met bondscoach Edgardo Bauza. Dat heeft de federatie woensdag via Twitter bekendgemaakt. De 59-jarige Argentijn stond pas sinds medio september aan het hoofd van het team, nadat de Nederlander Bert van Marwijk Saoedi-ArabiŽ plaatste voor het WK van volgend jaar in Rusland.
Baby's van zes maanden oud begrijpen al woordjes
Gisteren, 16:18 Gazet v. Antwerpen
Uit een nieuw onderzoek van de Duke University blijkt dat baby's rond hun zes maanden al heel wat basiswoordjes beginnen te begrijpen. Volgens de wetenschappers gaat het om een "opwindende doorbraak", want voordien werd gedacht dat kinderen pas rond hun eerste levensjaar daartoe in staat waren.


Ex-Miss Daisy Van Cauwenbergh riskeert 18 maanden cel voor mensenhandel
Gisteren, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde heeft woensdag een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen ex-Miss BelgiŽ Daisy Van Cauwenbergh, en een celstraf van 2 jaar voor haar echtgenoot Johannes ?Huub? Fijen. De twee staan, samen met ťťn van hun vennootschappen, terecht voor mensenhandel omdat ze een Thais koppel dat illegaal in BelgiŽ verbleef, twee jaar lang in hun villa aan het werk zouden gezet hebben zonder hen te betalen. Het koppel betwist alle tenlasteleggingen en vraagt de vrijspraak.
Pixar-baas voor zes maanden op vakantie na beschuldigingen van ongepast gedrag
Gisteren, 07:06 Gazet v. Antwerpen

John Lasseter, medeoprichter van animatiestudio Pixar en na de overname door Disney ook ?chief creative officer? (CCO) van Walt Disney Animation Studios, neemt zes maanden vakantie na beschuldigingen van ongepast gedrag. Dat heeft hij aan zijn personeel gemeld in een e-mail.
Twee vrouwen krijgen 30 maanden cel voor vier inbraken
Dinsdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen

De strafrechter in Turnhout heeft twee vrouwen veroordeeld tot elk dertig maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, en 800 euro boete. Aan de benadeelden moeten ze in totaal 22.325 euro schadevergoeding betalen.
Stalker Sven Mary veroordeeld tot 20 maanden cel

De man die maandenlang strafpleiter Sven Mary had gestalkt, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding. De man had de strafpleiter beledigende mails gestuurd, webpagina?s in zijn naam opgemaakt en Twitterberichten onder de naam van de advocaat verstuurd. Ook had hij verdachte meester Mary proberen afpersen. De man was bovendien al eerder veroordeeld, onder meer voor gelijkaardige feiten.
Onrust onder inburgeraars over wachttijden: toetsuitslagen laten soms maanden op zich wachten
Maandag, 22:48 Volkskrant
Asielzoekers die inburgeren stuiten op een merkwaardig fenomeen: ze moeten examen doen, maar de uitslag ervan laat maanden op zich wachten. Esmail Jonawaz (49) - in 2014 gevlucht uit Iran, hij wil niet vertellen waarvoor - deed afgelopen juli het examen 'spreken', als onderdeel van zijn inburgeringscursus. Zes weken later volgde de uitslag: gezakt. Op een herkansing, waarvoor hij zich meteen aanme


Diefstal van vier fietsen kost 12 maanden celstraf
Vrijdag, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De rechter in Turnhout heeft Jeroen W. (26) uit Turnhout veroordeeld tot twaalf maanden celstraf voor vier fietsdiefstallen.
Man rijdt drie maanden na diefstal rond met gestolen Toyota
Vrijdag, 16:42 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 35-jarige man. Hij werd aangetroffen aan het stuur van een gestolen Toyota. Het voertuig was drie maanden geleden gestolen.
Dealer die gsm verbindt met deurbel krijgt 18 maanden cel
Vrijdag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De strafrechter in Turnhout heeft vrijdag drugshandelaar Gert W. (29) uit Vosselaar veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij werd ook schuldig bevonden aan verboden wapenbezit.
Man wil opgedreven brommer niet kwijt en riskeert 12 maanden cel
Vrijdag, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Alain D. uit Hoogstraten ging in september compleet door het lint toen de politie zijn opgedreven bromfiets wilde controleren. Hij riskeert 12 maanden celstraf.
Drie maanden na haar bevalling is Serenia Williams getrouwd
Vrijdag, 08:48 Gazet v. Antwerpen
Tennisster Serena Williams en internetmagnaat Alexis Ohanian zijn getrouwd. Elf weken geleden waren ze nog in de wolken na de geboorte van hun dochtertje, gisteren gaf het koppel het ja-woord in New Orleans.


Nicky Hayen tekent tot eind dit seizoen als trainer bij Berchem Sport: ?Na enkele maanden gaan we bekijken of we langer doorgaan?
16 November, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Berchem heeft zijn nieuwe trainer beet. Gisteravond tekende Nicky Hayen een contract tot eind dit seizoen, als opvolger van Geert Emmerechts, die de club vorige week verliet. Hayen werd enkele weken geleden ontslagen bij reeksgenoot ASV Geel.
Vader (42) laat kinderen thuis achter voor vakantie van zeven maanden: ?Ik moest er even tussenuit?
16 November, 13:36 Gazet v. Antwerpen

Een 42-jarige man uit het West-Vlaamse Tielt moet naar de gevangenis omdat hij zijn kinderen van 10 en 15 jaar alleen achter liet zodat hij zelf een weekje op vakantie kon naar de Dominicaanse Republiek. ?Ik moest er even tussenuit?, verklaarde hij aan de politie.
Tv-journalist Sakir Khader dacht even dat hij echt de Griekse cel in moest: 'Shit, vijf maanden van mijn leven weg'
16 November, 12:24 Volkskrant
Brandpunt-journalist Sakir Khader is sinds woensdagavond terug in Nederland. Hij zat twee dagen vast in Griekenland, nadat hij was opgepakt omdat hij zich op militair terrein bevond. Hij maakte daar een reportage over vluchtelingen voor het televisieprogramma Brandpunt. Khader, tot begin dit jaar werkzaam voor de Volkskrant, werd op dinsdagmiddag door de Griekse rechter tot vijf maanden cel veroor


Geweldenaar krijgt 12 maanden voor knokpartij met broer
15 November, 23:36 Gazet v. Antwerpen

De strafrechter in Turnhout heeft Bram B. (25) uit Arendonk veroordeeld tot 12 maanden celstraf voor een knokpartij met zijn broer.
De balans na zes maanden Macron: de Franse president gaat ongehinderd zijn gang
13 November, 22:00 Volkskrant
Een half jaar is Emmanuel Macron aan de macht en het is stil geworden in het land van het eeuwige politieke rumoer. Protesten zijn verstomd, hofintriges blijven beperkt. De drie belangrijkste redenen waarom alles anders lijkt te zijn geworden. Na de zomer verschenen overal in Parijs affiches waarop president Macron was afgebeeld te midden van woest oplaaiende vlammen. 'Onze rechten, te vuur en te


Twaalf maanden cel voor Antwerpsupporters die agent sloegen
13 November, 20:36 Skynet Sport
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie Antwerpsupporters veroordeeld tot twaalf maanden cel en 1.200 euro boete, omdat ze na een voetbalwedstrijd een politie-inspecteur hadden afgetroefd. Het slachtoffer was drie weken arbeidsongeschikt.


SyriŽgangster Laura H. veroordeeld tot 24 maanden cel
13 November, 17:12 Volkskrant
De Zoetermeerse SyriŽgangster Laura H. (21) is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 13 maanden voorwaardelijk. Omdat H. al een jaar in voorarrest heeft gezeten, komt ze direct op vrije voeten. Volgens de rechtbank is H. schuldig aan 'voorbereidingshandelingen' die het plegen van terroristische misdrijven ondersteunen. H. werd in de zomer van 2016 hťt ge


Elf maanden celstraf SyriŽganger Laura H. voor faciliteren terreur
13 November, 14:12 NOS nieuws

SyriŽganger Laura H. is door de rechtbank van Rotterdam tot 24 maanden cel, waarvan dertien maanden voorwaardelijk veroordeeld. Omdat ze al een jaar in voorarrest heeft gezeten, hoeft ze niet meer terug naar de gevangenis. De rechter acht H. schuldig aan "voorbereidingshandelingen" die het plegen van terroristische misdaden ondersteunen.

De rechter achtte bewezen dat H. heel goed wist waar ze aan begon toe ze naar het IS-gebied in SyriŽ reisde, dat ze op de hoogte was van de misdaden van IS in SyriŽ en Irak, en dat ze wist dat haar man deelnam aan de terroristische strijd van IS. Door te zorgen voor haar gezin had ze een ondersteunende rol voor het plegen van terroristische misdrijven, aldus de rechter.

H. werd vrijgesproken van de aanklacht van lidmaatschap van Islamitische Staat, waardoor de veroordeling bijna een jaar lager uitviel dan de eis. De verdachte was zelf niet in de rechtszaal, haar vader zat op de publieke tribune.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 35 maanden cel, waarvan 24 maanden voorwaardelijk. De aanklagers zijn ervan overtuigd dat H. twee jaar geleden "weloverwogen en bewust" naar IS-gebied is gereisd en wist wat ze daar aan zou treffen.

Gedwongen

De 21-jarige H. heeft zelf steeds aangevoerd dat ze door haar man gedwongen werd om samen met hem en hun twee kinderen naar het IS-gebied in SyriŽ te reizen. In juli 2016 slaagde ze erin om samen met haar kinderen om onder schimmige omstandigheden het 'kalifaat' te ontvluchten. Haar man bleef gewond achter. Of hij nog in leven is, is onbekend.

In Nederland werd ze vastgezet, omdat het OM aanvankelijk vreesde dat H. was teruggekeerd om hier een aanslag te plegen. Toen justitie die verdenking liet vallen, kwam ze in augustus van dit jaar voorlopig vrij.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be