NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesMaanden

2News.be / Trefwoorden / Maanden

Gedetineerde krijgt 18 maanden voor in fik steken van dozen
Vrijdag, 19:36 Gazet v. Antwerpen

De 55-jarige Hakim O. uit het Franse Lille is door de correctionele rechtbank in Turnhout bij verstek veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor opzettelijke brandstichting.
Man opgepakt voor drugshandel gedurende 6 maanden
Vrijdag, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Een 27-jarige man uit Turnhout zit sinds dinsdag in de gevangenis van Turnhout. Hij wordt verdacht van drugshandel.
Antwerps pareltje opent zijn deuren: ?Elke twee maanden een nieuwe expo?
Donderdag, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Pieter Peerlings en Laura Noben wonen in pakhuis ?t Glorie in de Oranjestraat. Vrijdagavond openen zij de tweede expo in het pand. ?Wij vinden het tof om ons werk en dat van bevriende artiesten te kunnen tonen?, aldus Laura Noben.
Dertig maanden cel gevraagd voor man die vrijend koppeltje filmde

Het openbaar ministerie heeft dertig maanden cel gevraagd tegen Soufyan E.B. De man pleegde verscheidene inbraken in de omgeving van Bonheiden. Op zijn gsm vonden de speurders voyeuristische filmpjes terug. Hij had twee koppeltjes, waar hij had ingebroken, gefilmd toen ze intiem waren met mekaar.
Britse oud-militair verstopt zich maanden in Franse bossen
Donderdag, 03:54 NOS nieuws

In de bossen bij het West-Franse plaatsje Surin heeft de politie een voormalige Britse militair opgepakt die zich vijf maanden lang in de bossen had verschanst. De 51-jarige man had zich verstopt nadat hij tot 15 maanden cel was veroordeeld voor zo'n 40 inbraken in de omgeving van het plaatsje.

Volgens de omroep France 3 bivakkeerde de man vijf maanden lang in een gecamoufleerde tent, helemaal verstopt tussen de bossen en takken. Tussen zijn verblijf in de bossen door, ging de oud-militair rustig door met zijn rooftocht. Uiteindelijk vond de politie hem toen de kapotte takken in het bos begonnen op te vallen.

Schrik

In de schuilplaats van de man vonden agenten meer dan 200 gestolen spullen, zoals camera's, computers en sieraden. Opvallend genoeg had de man in zijn onderkomen ook een tv staan die werkte op een accu, uiteraard ook gestolen. Vermoedelijk leefde hij dagelijks op het voedsel dat andere mensen in hun huis hadden staan.

In Surin zat de schrik er door de inbraakgolf goed in. "Een echtpaar is acht keer beroofd", zegt de burgemeester in Franse media. "Ze hadden een metalen poort in hun keuken geplaatst om hem maar buiten te houden. Iedere keer als hij inbrak hadden ze net hun koelkast bijgevuld."

De oud-militair heeft waarschijnlijk zijn militaire vaardigheden gebruikt voor het opbouwen van zijn tent. Hij zit vast en moet niet alleen zijn celstraf voor de vorige inbraken uitzetten, maar krijgt ook een nieuw proces voor de nieuwe inbraken.
Opnieuw 15 maanden cel voor monstertruckdrama in Haaksbergen
Woensdag, 16:48 NOS nieuws

De chauffeur van de monstertruck die tijdens een show in Haaksbergen het publiek in reed, heeft in hoger beroep dezelfde straf gekregen als bij de rechtbank. Hij kreeg 15 maanden cel en mag vijf jaar niet werken als chauffeur.

Bij het ongeluk in 2014 kwamen drie toeschouwers om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Het hof verwijt Mario D. een gebrek aan voertuigcontrole. Hij had nooit richting het publiek mogen rijden. Van een stuntman mag verwacht worden dat hij zo'n risico niet neemt, aldus het hof.

Stukje glas in de motor

De chauffeur ging in hoger beroep omdat hij de straf van de rechtbank te zwaar vond. Hij verklaarde dat er technisch iets mis was met de monstertruck.

Uit onderzoek is gebleken dat er inderdaad een schakelaar loszat. Ook zat er een stukje glas in de motor, maar volgens onderzoekers is het onwaarschijnlijk dat daardoor het gas is blijven hangen.

Ook organisator bestraft

De organisator van het evenement hoorde vandaag ook de uitspraak in hoger beroep. Het hof verwijt Stichting Sterevenementen Haaksbergen onder meer dat het geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor het ongeluk, meldt RTV Oost. Ook was de gemeente niet goed ingelicht over de inhoud van de stunt.

De organisatie kreeg een voorwaardelijke boete van 25.000 euro opgelegd, net als eerder bij de rechtbank.
Ongewenste Rohingya-baby's op komst, negen maanden na geweldsuitbarsting
Woensdag, 09:54 NOS nieuws

Zo'n negen maanden geleden barstte het geweld tegen de Rohingya-minderheid los in Myanmar. Dat ging om moord en brandstichting, maar ook verkrachting. Vandaar dat hulporganisatie Save the Children rond deze tijd een geboortegolf verwacht in de vluchtelingenkampen in Bangladesh.

"We weten dat er op grote schaal is verkracht en dat daar vrouwen zwanger van zijn geworden", vertelt Rik Goverde van Save the Children in het NOS Radio 1 Journaal. Hoeveel Rohingya er in verwachting zijn geraakt na verkrachting is niet te zeggen, omdat vrouwen daar vaak niet open over zijn. Maar hulporganisaties verwachten dit jaar in totaal 50.000 geboortes in de kampen net over de grens.

Dat zijn vaak geen makkelijke bevallingen. "Veel vrouwen daar bevallen thuis", vertelt Goverde, die zelf ook in de regio is geweest. "En thuis is dan een tent van zeil en bamboe." Daarbij is het regenseizoen net begonnen en dat maakt het modderig en koud. "Het is volstrekt onhygiŽnisch natuurlijk."

Schaamte

En als een kind eenmaal is geboren, dan is vaak ook de vraag: hoe nu verder? Veel baby's die voortkomen uit verkrachting worden verstoten. "Dat gebeurt uit schaamte of omdat de vrouwen niet herinnerd willen worden aan wat ze hebben meegemaakt. Dus worden er kinderen achtergelaten bij hulporganisaties."

Save the Children probeert de baby's dan onder te brengen bij families uit de gemeenschap. "Wij willen het liefst dat een kind bij zijn moeder blijft. Daar zullen we ook ons best voor doen, maar anders proberen we het kind onder te brengen bij familie of bekenden van de moeder."

Rohingya-moslims vormen in het boeddhistische Myanmar een vervolgde minderheid. Vorige zomer trad het leger meedogenloos op in de deelstaat Rakhine, na een aanval van Rohingya-opstandelingen op politieposten.

In de daaropvolgende maanden zijn bijna 700.000 Rohingya naar Bangladesh gevlucht. Volgens de VN voerde het leger in Myanmar een etnische zuivering uit tegen de bevolkingsgroep. Daarbij zijn dorpen weggevaagd en duizenden Rohingya vermoord.
Binnen vier maanden uitgebreide datapool voor moderetailers
Woensdag, 07:00 Emerce
GS1 Nederland en Icecat gaan gezamenlijk een datapool inrichten die wordt gevuld met gestructureerde artikeldata van moderetailers. Het initiatief wordt ondersteund door Inretail en Modint, brancheorganisatie in retail non-food en mode.


Verdediger van KV Kortrijk krijgt vier maanden schorsing na positieve dopingtest

Bennard Kumordzi heeft een schorsing van vier maanden opgelopen voor een positieve dopingtest. Dat meldt KV Kortrijk op zijn website. De 33-jarige verdediger van de Kerels testte in oktober vorig jaar positief na de match tegen Standard op het product Carboxy-THC.
Werken aan Scheldebrug in Temse zullen drie maanden langer duren
20 Mei, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De herstellingswerken aan de Scheldebrug in Temse zullen vermoedelijk drie maanden langer duren dan oorspronkelijk voorzien. De Vlaamse Waterweg voert dringende herstellingswerken uit, maar bij de start van de werken blijkt dat de scheurvorming in de brug veel ernstiger is dan verwacht. Dat zegt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg.
Drie maanden cel voor slagen na gewonnen match op EK
18 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De rechter in Turnhout heeft Adrian N. (24) uit Turnhout veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het uitdelen van slagen na de gewonnen voetbalwedstrijd van BelgiŽ tegen Ierland in 2016.
Zo gaat het zes maanden later met de daklozen uit ?Project Axel?: ?Ik heb alles gegeven, nu zit ik weer in de problemen?
18 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Bijna zes maanden geleden nam Axel Daeseleire afscheid van ?zijn? vijf daklozen, die hij met 10.000 euro een nieuwe kans op een normaal leven gaf in het televisieprogramma ?Project Axel?. Ondertussen moeten ze het alleen zien te redden en dat is niet altijd gemakkelijk. Drie ex-kandidaten vertellen hoe het nu met hen gaat.
Acht maanden met uitstel voor steek met glas tijdens trouwfeest
18 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De strafrechter in Turnhout heeft Dries D. (30) uit Lille veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Tijdens een trouwfeest in Lichtaart ging hij op de parking een andere gast te lijf en sloeg hem met een bierglas.
'Streamingdienst Tidal betaalt al maanden geen royalty's meer uit'
17 Mei, 13:54 Tweakers
Muziekstreamingdienst Tidal heeft al maanden geen royalty's betaald, zo claimt een Noorse krant. Een Noors label bevestigt de informatie. Behalve kleine labels krijgen ook de platenmaatschappijen volgens de krant al langer niet betaald.


32 maanden cel voor Turkse bankier in VS in politiek gevoelige zaak
16 Mei, 22:12 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft een Turkse bankier tot een celstraf van 32 maanden veroordeeld voor zijn rol bij het omzeilen van economische sancties tegen Iran in 2012 en 2013.

De straf valt aanmerkelijk lager uit dan de aanklagers hadden geŽist. Die wilden dat Mehmet Hakan Atilla, tweede man van de door de Turkse staat gecontroleerde Halkbank, twintig jaar achter de tralies zou verdwijnen.

De rechter vond 32 maanden wel genoeg, onder meer omdat Atilla er zelf geen geld aan had overgehouden en zijn rol veel kleiner was dan die van veel anderen. Atilla's advocaat sprak zijn waardering daarvoor uit, maar zei toch in hoger beroep te gaan.

Goud

Iran mocht in de periode waar het om gaat geen olie en gas verkopen. Het verbod was onderdeel van de internationale sancties die op dat moment tegen Iran van kracht waren, maar Iran hield zich daar niet aan. Om het verdiende geld te kunnen witwassen werd een constructie bedacht, waarbij olie en gas werd geruild voor goud.

De hoofdverdachte in deze zaak, een Turks-Iraanse goudhandelaar, trad tijdens het proces tegen Atilla als getuige op. Hij zei dat de huidige Turkse president Erdogan, toen nog premier, delen van het complot persoonlijk heeft goedgekeurd. De straf voor de hoofdverdachte moet nog worden vastgesteld.

GŁlen

Erdogan zegt dat het bewijs in deze zaak door de GŁlen-beweging is gefabriceerd. Fethullah GŁlen is Erdogans aartsvijand. Hij woont al jaren in de Verenigde Staten.

Volgens Erdogan is Atilla onschuldig. "Hem crimineel verklaren, is hetzelfde als de republiek Turkije crimineel verklaren", zei hij in een interview.
Tot 30 maanden cel voor gewelddadige liefhebbers van hoofdtelefoons Bose
16 Mei, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 21-jarige en een 18-jarige Nederlander veroordeeld tot respectievelijk 30 en 20 maanden effectieve celstraf en elk 1.200 euro boete. De twee bleken liefhebbers van hoofdtelefoons van Bose, die ze gingen stelen uit filialen van Mediamarkt in Hasselt, Luik, Wilrijk en Gent. Ze hadden het gemunt op maar liefst 32 headsets van dat merk ter waarde van ruim 10.000 euro.
Hacker bekende Nederlanders krijgt zes maanden cel
16 Mei, 15:00 NOS nieuws

De man die online accounts van bekende Nederlanders hackte, is veroordeeld tot een jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich verplicht laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsstoornis met narcistische en antisociale trekken.

De 35-jarige Mathieu M. uit Houten zat vorige zomer nog in zijn proeftijd toen hij wist binnen te dringen in het Facebookaccount van Sophie Hilbrand. Hij deed zich toen voor als Hilbrand en wist zo aan gegevens van andere bekende Nederlanders te komen. Onder anderen Victoria Koblenko, oud-nieuwslezer Rachid Finge en diens vriendin NOS-presentator Amber Brantsen werden lastiggevallen.

De rechter rekent het M. extra zwaar aan dat hij zich met name richtte op bekende vrouwelijke Nederlanders. Door hun publieke bekendheid zijn ze extra kwetsbaar voor schendingen van privacy.

Eerder was hij veroordeeld voor internetfraude. Omdat hij nog niet door zijn proeftijd heen was, moet hij ook nog het voorwaardelijke deel van acht maanden cel uitzitten.

Verder wordt de man onder elektronisch toezicht gesteld en moet hij iedere dag op de afgesproken tijdstippen thuis zijn. Ook mag hij op geen enkele manier contact leggen met de slachtoffers. Daarnaast krijgt M. een extra lange proeftijd van drie jaar opgelegd, om te voorkomen dat hij weer in de fout gaat.
Facebook ontmantelde afgelopen halfjaar 1,3 miljard nep-accounts

Facebook claimt in het afgelopen halfjaar bijna 1,3 miljard nep-accounts te hebben opgeruimd. Veel van die accounts zijn zogenoemde 'bots' die zijn aangemaakt om spam te verspreiden of voor illegale activiteiten zoals oplichting.

Het netwerk zegt dat de meeste nep-accounts al binnen enkele minuten nadat ze waren aangemaakt, zijn verwijderd. De bots hebben dan nog geen kans gehad contact te leggen met gebruikers.

Het bedrijf geeft toe dat niet alle foute accounts worden ondervangen; het schat dat 3 tot 4 procent van de actieve gebruikers niet deugen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Facebook heeft wereldwijd 2,2 miljard actieve gebruikers.
30 maanden voorwaardelijk voor veertiger die minderjarige verkrachtte in haar slaap
15 Mei, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Westerlo schuldig bevonden aan de verkrachting van een minderjarig meisje van 16 jaar.
?Temptation? ChloŽ dumpt Kevin na twee maanden samen: ?Hij schrok er niet echt van?
15 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Niet eens zo lang geleden onthulde Kevin van ?Temptation Island? dat hij en verleidster ChloŽ al enkele maanden een koppel waren. Dat is nu afgelopen, laat ChloŽ weten aan Dag Allemaal: ?Want hij blijft maar flirten met andere meisjes.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be